Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#59783) npera


npera
újonc

Ez álomszép lesz.....

Kőkemény javaslatokat fogalmaz meg az az előterjesztés, amit várhatóan szerdán fogad el Budapest főpolgármestere. Megszűnnének a 70-es sebességhatárok a gyorsutakon a fővárosban, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség. A gyalogosok, kerékpárosok sokkal biztonságosabban közlekedhetnének, az autósok viszont várhatóan a fejüket fogják majd.

Göteborgban csinálták azt, hogy a 100-as gyorsforgalmi utakat a város körül lecsökkentették 90-re, majd 80-ra, majd egyes szakaszokat 70-re. Az eredmény annyi lett, hogy mindenki sz*rik az egészre, mennek határ +20 vagy még többel. Gyakorlatilag a tábla tisztelete megszűnt, mivel az út vonalvezetéséhez és minőségéhez képest irreálisan alacsony a határ.

Ez főleg az iparterületek környékén probléma, ahol a műszakban dolgozók durván felpörögve mennek a melóba, majd onnan haza. Az út lehetne 110 km/h-s is, de a határ 70. És akkor amikor razzia van nagy ritkán, akkor mennek tipikusan 130-al vagy még többel az éjszakai műszak idején.

Én abban hiszek, hogy legyenek elkerülők és a városon átfutó gyorsforgalmi utak, ahol lehessen haladni. Aztán a belváros persze egy teljesen más téma, főleg egy akkora városban, mint a Budapest.

Nehéz móka lesz ez, az már biztos.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.