Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33235) 1430 válasza Nordik (#33209) üzenetére


1430
senior tag

Bár a honlap is úgy fogalmaz, hogy a Go!NapiNet automatikusan aktiválódik, ha a Surf keret elfogy, ez így ebben a formában félreérthető. Maga a Go!NapiNet adatcsomag folyamatosan aktív, legfeljebb a hozzá tartozó 10 MB-os keret aktiválódik azonnal, amint a Surf keret elfogy (tehát terhelődik a napi díj, már ha van annyi egyenleged). Gyakorlatilag a Surf 150 MB-ja csak egy keret, egy naturália. Ez önmagában még nem jár az adatforgalom engedélyezésével, ezért kell hozzá egy adatcsomag, ami ezt megteszi helyette. Ha van adatcsomag, akkor ahhoz is tartozik egy adatkeret, de a Surf keret prioritása nagyobb, így az fogy először.
Tehát ha csak Go!NapiNet-ed van, akkor míg tart a Surf keret, nem kerül levonásra a napi díj (de nem is tartozik hozzá addig adatkeret). Hátránya, hogy ha 15 Ft vagy az alatt van az egyenleged, a Domino rendszer felfüggeszti a Go!NapiNet-et, így a Surf keret sem használható.
Ha viszont nagyobb Go!Net csomagod van, akkor nem számít a Ft egyenleg, és ha elfogy a Surf keret, akkor a Go!Net csomag keretét használod, ha az is elfogy, akkor pedig korlátozásra kerül a sebességed. Hátránya, hogy ha nem egy napon újul meg a Domino Surf csomag és a Go!Net csomag, akkor belassított sebesség mellett nem oldódik fel a sebesség korlátozás a Surf megújulásakor.
Például ha 1-én Surf-re váltasz, majd 10-én elfogy a keret és csak ekkor cseréled le a Go!napiNet-et Go!Net M-re, amit 20-áig elhasználsz, akkor (30 napos hónapot feltételezve) következő elsején hiába kapsz új 150 MB-os Surf keretet, mert a sebesség korlátozás csak a 10-ei Go!Net M megújuláskor oldódik fel. Ilyenkor javasolt a Surf megújulásakor Go!NapiNet-re váltani, és ha elfogy a keret, újra valamelyik Go!Net-re.
Az is előfordulhat, hogy a Surf díjcsomag sikeresen megújul, de a Go!Net-re már nem marad elegendő egyenleg. Ilyenkor a Go!Net felfüggesztésre kerül, így a Surf keret sem használható. Ekkor is érdemes Go!NapiNet-re váltani vagy egyenleget tölteni.
Összefoglalva: Domino Surf díjcsomag esetén az adatforgalmad a díjcsomaghoz aktivált adatcsomag szerint fog működni (vagy nem működni), a Surf csupán megtoldja 150 MB-tal az éppen aktív adatcsomagot.

Ami az árakat illeti, egyrészt ha most váltottál Surf-re, akkor 2x 150 MB-os keretet kaptál (azért nem 300 MB-ot írok, mert külön kapsz értesítést a 150 MB-os keretek elhasználásáról), aztán a Go!Net-ek most akciósan kipróbálhatóak, továbbá egyenlegtöltéskor is kaphatsz bónusz keretet (ha regisztrálsz rá).

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.