Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1147) DarkByte válasza kiraly1985 (#1146) üzenetére


DarkByte
addikt

Na akkor itt egy részletesebb leírás.
- Én a helyetekben totál kikapcsolnám a DHCP-t a router-ben, mivel úgy gondolom csak a szenvedés lenne vele, és minden gépre állítsatok be statikus IP címet (pl. 10.0.0.1, 10.0.0.2 ... és akkor az alhálózati maszk legyen 255.255.0.0). Ilyenkor a router-t egy egyszerű switch-nek használjátok, és nyílvánvalóan mindegyik gépet a normál LAN aljzatokba kell dugni! FIGYELEM! Ha kikapcsoljátok a DHCP-t utánna csak úgy tudjátok elérni megint a router beállításait, ha valamelyik gépen úgy állítjátok be az IP címet statikusra hogy az a router alap címével egy alhálózatba essen. Legegyszerűbb ha valamely LAN-on lévő gépen megnézitek hogy jelenleg milyen IP címet és alhálózati maszkot kapott DHCP-n át a gép. A router IP-je pedig az Alapértelmezett átjáró mellett látszik. De a kézikönyvbe is érdemes belenézni mert router típusonként eltérhet. Elméletileg ha a router-ben bekapcsolva hagyjátok a DHCP-t és csak statikus IP címet állítotok be a gépeken, akkor is működni fog a dolog.
- Tegyük fel hogy a netmegosztó gép IP-je 10.0.0.1. A fenti módon ahogyan írtam meg kell osztani a kapcsolatot Windows-ban a Hálózati kapcsolatok részen.
- A többi gépen az IP beállításoknál be kell írni az alapértelmezett átjáró és elsődleges DNS cím részhez az internet osztó számítógép IP-jét (tehát példánkban 10.0.0.1).
- Miután az osztó gépen él a net kapcsolat, a többi gépen is kell hogy legyen net.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.