Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86851) Alex91 válasza viktorhu (#86850) üzenetére


Alex91
félisten

Miert, meg te is vezetekes telefont hasznalsz?

Ertem en, hogy stabilabb, jobb a zavarturese stb. a vezetekesnek, de az latszik, hogy mig wifi-n egyre nagyobbak a szamok, vezetekesnek meg kvazi leragadtunk az 1 gigabitnel...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86852) sgeza válasza Alex91 (#86849) üzenetére


sgeza
veterán

Ez a floppy dolog megint nem jó hasonlat.
Senki nem állította, hogy a wifi ne lenne jó, és nem hasítana rajta a net. De a kábel stabilabb. Ami helyzet kötött egyébként is, az minek wifizzen? Én így gondolkodom, ezért amit lehet, kábellel oldok meg. Ennek semmi köze a floppy/dvd/akármi hasonlathoz.
Nem ragadt az le az 1Gbit/s-nél, csak elkezdett jobban terjedni a wifi.
A vezetékes telefon szintén nem jó hasonlat. Azért van mobil, mert a vezetékest nem tudod magaddal vinni. Mindennek megvan a maga létjogosultsága. De attól még nem jobb az egyik a másiknál mindenben, mert van, amiben jobb vagy kényelmesebb.

[ Szerkesztve ]

(#86853) Alex91 válasza sgeza (#86852) üzenetére


Alex91
félisten

Azert wifizzen, mert nem akar valaki vezeteket latni?

Most komolyan, minden rogzitett kacatomhoz huzzak be vezeteket? Csokken a jelentosege a vezetekes lan-nak.

Es a NAS-ra visszaterve, ha normalis wifi kartyat tennenek bele, akkor gyorsabb lehetne a kaocsolat, mint a gigabites vezeteken...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86854) Dragon3000 válasza Alex91 (#86849) üzenetére


Dragon3000
veterán

Akkor gigabites net mellett kezdj el torrentezni és meglátod, hogy mi a gond azzal, hogy mindenre is jó a wifi, aztán kiderül, hogy korlátozottan igaz csak.

(#86855) viktorhu válasza Alex91 (#86851) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem ragadt le a vezeték gigabitnél. Azért egy valós gigabites wifi kapcsolathoz milyen linksebesség kellene? 1900-as? És akkor mennyibe is kerül mindegyik klienset felkészíteni rá? Hány méterre lesz meg a gigabit a routertől? Amennyiből ezt megvalósítod, vezetéken simán egy 2,5 gigás hálózatot össze tudnál hozni, ami valóban meglenne, ráadásul egyszerre mindegyik kliensen, nem úgy, hogy osztozol az összes csatlakozott eszközzel, a szomszédok wifijével, meg akár a mikróval is.

Pl. telefon kijelzőjét kilövöd tévére, minden wifin, és nem chromecast-képes adásról beszélve:
- Stream a routerről a telefonra
- Képernyőstream a telefonról a routerre
- Képernyőstream a routerről a tévére

Ez a három stream ugyanazt a wifi sávszélességet fogja osztani.

Már nem a 4 megabites adsl-nél tartunk, ahol mindegy volt, hogy wifit vagy kábelt használsz. Mindig olcsóbb, stabilabb (és rövidebb válaszidejű) lesz egy adott sávszélességet kábelen megvalósítani, mint osztott rádiós erőforrással. A wifi arra tökéletes, hogy a mobil eszközök kényelmesen tudjanak csatlakozni a hálózathoz, de a fix helyen lévő eszközöket - beleértve a mesh routereket is - kábellel érdemes bekötni. Nyilván nem kötelező, és ha elégedett vagy a wifis hálózatoddal, akkor az tökéletes - egy kényelmes köztes megoldás.

Szerk: ezt a hozzászólást is wifiről írtam. De pl. amikor egész napos előadást kell tartanom teamsen képernyőmegosztással, videostreammel, a résztvevők is streamelnek, akkor soha nem felejtem el előtte reggel bedugni a madzagot a laptopba, ahogy pl. a házi kis "miniszerverem" sem a wifiből fogyasztja az erőforrást.

[ Szerkesztve ]

(#86856) Dragon3000 válasza Alex91 (#86851) üzenetére


Dragon3000
veterán

A legtöbb új alaplapra már 2,5Gbit kerül, sokra meg ez mellé még gigabites is. Így ha két eszköz között kell a nagy sebesség, akkor azokat közvetlen is össze lehet kötni és wifivel nem fogsz 2,5Gbites stabil kapcsolatot elérni. A másik gond, hogy a wifi csak half duplex, míg a kábeles megoldás full duplex. Lehet neked teljesen megfelel a wifi, de ne akard a saját meggyőződésedet másokra ráerőltetni.

(#86857) Alex91 válasza Dragon3000 (#86856) üzenetére


Alex91
félisten

Nem en eroltetem a wifi-t, hanem a gyartok :) .

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86858) sgeza válasza Alex91 (#86853) üzenetére


sgeza
veterán

Nem, ne húzz be neki vezetéket, ha nem akarsz! Senki nem mondta, hogy húzz be! Nem erről van szó!
Onnan kezdődött a beszélgetés, hogy a vezetékes stabilabb-e, mint a wifi. Stabilabb. Előbb tisztázd a kifejezéseket! Az almát az almával hasonlítsd! Lehet olyan felállás, hogy a wifi gyorsabb egy eszközben, mint ugyanabban a vezetékes lehetőség. De attól még létezik vezetékesben is gyorsabb. Viszont mindenképp stabilabb. No meg azért ne egy kiragadott, ideális helyzetről beszéljünk csak! Mi van a routertől picit távolabb lévő helyen? Nyilván gyengül a jel viszonylag rövid távolságon belül is már. A vezetékkel ilyen nagyságrendben nincs sebesség csökkenés.
De hagyjunk, nekem nincs kedvem ezen vitatkozni!

Szerk.: látom, közben mások is megfogalmazták - talán még jobban is, mint én -, hogy mi a lényeg. :)

Szóval a wifi egyszerű, kényelmes! Én is használom természetesen! De ami mindig egy helyen van, azokhoz - ha megtehetem - kábelt húzok.

[ Szerkesztve ]

(#86859) Alex91 válasza sgeza (#86858) üzenetére


Alex91
félisten

Idezd, hogy hol allitottam, hogy a wifi stabilabb! Mert lehet, hogy rosszul emlekszem...

A tererore van a mesh...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86860) sgeza válasza Alex91 (#86859) üzenetére


sgeza
veterán

Onnan indult a kérdés, hogy stabilabb-e. Nem biztos, hogy pont ezzel a kifejezéssel. Vagyis inkább azzal, hogy a vezetékes felett eljárt az idő. Utána jöttek a válaszok, hogy dehogy járt, hiszen az még mindig sokkal stabilabb.

Így van, azért kell a mesh, mert nem elég a térerő!

[ Szerkesztve ]

(#86861) ádika86


ádika86
aktív tag

Sziasztok! Panellakásba keresek megbízható routert. Beton falak is vannak, viszont a net nem a leggyorsabb, a térerősség kérdése lenne a legfontosabb. Néztem a Tenda AC9-es típusát, de nem nagyon értek hozzá. Tudtok esetleg valami bestbuy-t ajánlani? :R

Predator G3-571-77QK

(#86862) viktorhu válasza sgeza (#86860) üzenetére


viktorhu
veterán

A meshnek meg a kábeles backhaul, ha tényleg akarom a gigabites átvitelt. De itt megint oda jutunk, hogy sokkal drágább lesz egy nemcsak nevében gigabites wifi hálózatot összehozni, mint egy annál gyorsabb vezetékeset.

(#86863) Mr. Csonti válasza Vastika (#86646) üzenetére


Mr. Csonti
tag

Köszönöm szépen a választ és természetesen mindenki másnak is! Szerintem akkor kicsit komolyabb hálózat mellett döntünk.

(#86864) sgeza válasza viktorhu (#86862) üzenetére


sgeza
veterán

Természetesen ha én mesh-t raknék össze, a node-okat vezetékkel kötném össze! :)

[ Szerkesztve ]

(#86865) inf3rno válasza Alex91 (#86844) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem otthoni felhasználásra van SFP+ optikai most. Az 1Gbps a HDD sebesség, ha két SSD között akarsz másolni a hálózaton, akkor már kell az optikai vagy cat6a RJ45, ha nem akarsz a sávszélesség miatt várni. Egy 5 év, és váltani fogok még feljebb 40Gbps-re, mert már ez is kevés lesz. A gyakorlatban annak mondjuk már kisebb jelentősége lesz, mint a mostani váltásnak 1 és 10 között.

Buliban hasznos! =]

(#86866) MaCS_70 válasza sgeza (#86858) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez igények és lehetőségek kérdése.

Az átlagfelhasználók jelentős részének elég lehet a wifi, ha nincs sok szomszéd, nem kell mindig stabil kapcsolat, nem fontos az alacsony ping.

Aztán a fórumok tele vannak a kábelezni nem akarok, a router a lakás túlsó sarkában van, tizennyolc hálózat aktív körülöttem, és a feleségem is filmet néz, de szaggat a 4K és megvernek játékban, mert lassan reagálok. Ja, és az AX drága...

A wifi nagyon sokat fejlődött és fog, és mg az is valószínű, hogy utol fogja érni a szintén komolyodó igényeket, de, amint azt mondtátok is: a fizikát nem lehet megerőszakolni. Egy rádiós kapcsolat egyszerűen nem versenyezhet egy vezetékessel.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#86867) Alex91 válasza inf3rno (#86865) üzenetére


Alex91
félisten

Tudom, a robotporszivot is vezetekkel kotnetek a 10 Gbites halozatra :) .
Ertem en, de hany ember furna szet a falakat, hogy 10 Gbites halozatot hozzon letre? Mondjuk nem tudom, hogy itthon mire tudnam jelenleg használna az ekkora sebesseget...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86868) MaCS_70 válasza Alex91 (#86867) üzenetére


MaCS_70
félisten

Pont ez a lényeg: igények és lehetőségek kérdése.

De szerintem a villanydrótok kedvéért is szükséges némi beavatkozás, ha arra van igény.

Nem igazán értem, hogy mire akarsz kilyukadni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#86869) Gubek-Einste válasza ádika86 (#86861) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?

A Tenda mint gyártóval nincsen jó tapasztalatok.

Ajánlott eszközök:
20k alatt: Asus AC57U, TP-Link Archer C5v4
20-30k: Asus AC1200GU/AC65P, TP-Link Archer AX10/AX20

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#86870) inf3rno válasza Alex91 (#86867) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Talán nem jött át, de nem mindenkinek azonosak az igényei veled. Ezt már írtuk egy páran. Az átlag meg franc tudja mit csinál, ahhoz közvélemény kutatás kell.

Buliban hasznos! =]

(#86871) sgeza válasza MaCS_70 (#86866) üzenetére


sgeza
veterán

Teljesen egyetértek. Én nem vetem meg a wifit, sőt! Természetesen használom én is.

(#86872) MaCS_70 válasza MaCS_70 (#86868) üzenetére


MaCS_70
félisten

Egyébként csak az érdekesség kedvéért:

Frissen épített luxuslakások, közel 2M ft négyzetméteráron.
Nincs Ethernet-hálózat behúzva, a beruházó szerint ők korszerű lakásokat építenek, a drótok pedig elavultak.

Mondjuk van is wifijük, azzal van tele az utca.

Az meg már csak extra érdekesség, hogy a lakástulajdonosoknak nincs még superuser joguk sem a lakásuk okosotthonrendszeréhez, csak egy butított felületet kapnak.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#86873) ádika86 válasza Gubek-Einste (#86869) üzenetére


ádika86
aktív tag

Köszi előre is! :R
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Kb 10 látható hálózat mellett, 10 emeletes 84nm2-es panellakás egyik szobájában lenne a router (nem a lakás közepén sajnos), így 1 beton és két gipszkarton falat kéne átvinnie.

Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Inviteles rém gagyi 10+ éves előfizetés. Őszintén nem tudom pontosan, rokonoknak lenne, ennyit sikerült kiderítenem. Meg azt, hogy egy film lejön 10 perc alatt :DDD

Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2db PC kábellel csatlakoztatva + 3 telefon.

Mennyi lenne a beszerzésre?
15ezer ft-ban jó lenne, ha megállna, de ha 17-ért fullos bestbuy leértékelt mennyországot lehet kapni, akkor üsse kő, több is veszett Mohácsnál.

Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Gyakorlatilag semmilyen. Nem lenne firmware mókolás és társai. Nem számít a ping és nem kell szülői felügyelet, csak legyen elfogadható internet minden eszközön.

Vettek egy 6000 ft-ért Asus RT-N12-őt, ami állítólag még gyengébb, mint az X éves TP-link WR741ND, igy visszatették azt és most szeretnének valami "normálisat". ASUS-ra nehezen tudnám őket rábeszélni haha :DDD

Végigbogarásztam a fórumot és elolvastam pár cikket, ezek után maradt néhány opció.

TP-Link Archer C5 AC1200 V4 ~ 13k
TP-LINK Archer C80 AC1900 ~ 15k
Tenda AC23 AC2100 ~ 15k (gondolom erről sincs infótok. papíron van benne minden földi jó, de nem tudom meg merjem-e kockáztatni.)

Ezek közül? Vagy esetleg ezeken kívül meg valami jobb opció? :)) Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Predator G3-571-77QK

(#86874) Alex91 válasza MaCS_70 (#86868) üzenetére


Alex91
félisten

Nezd, en csak kijelentettem a velemenyem, hogy azt latom, mint a kollega, hogy (kedvedert) a vezetekes lan-t nem igazan nyomjak, es szerintem is -otthoni- kornyezetben egyre kisebb a jelentosege. Kihozzak a gyors wifi routereket meg mindig gigabites portokkal. Kihozzak a mesh rendszereket, sokszor 1-2 vezetekes porttal.Es tegyem hozza, hogy soho kategoriaban a nas gyartok is leragadtak a gigabitnel, wifi-s eszkozt meg egyaltan nem hoznak ki, (bar, ha jol emlekszem evekkel ezelott volt a Synonak ilyenje).
Ja, es kinyilvanitottam, hogy sok dolgot itt mar csak megszokasbol lokik, pl. hogy wifi-n nem fog az ember normalisan filmet lejatszani. Ami mondjuk valoszinuleg par evvel ezelott igy is volt, de azota azert szepen lehet nezni wifi-n is a 4k-s filmet...

De stabilitasrol nem allitottam, hogy stabilabb lenne, de azert ugy gondoltak, hogy fizikabol felmentesem volt :DD , bar nem tudom, hogy melyik kijelentesembol lehetett ezt leszurni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86875) MaCS_70 válasza Alex91 (#86874) üzenetére


MaCS_70
félisten

Éppen ezért írtam, hogy igények/lehetőségek.

A gond az, hogy (ismételem magam), hogy a köztudatba átment, hogy a wifi a modern megoldás, ami simán kiváltja a vezetéket -- és ennek megfelelően túlzott elvárások, csalódások és teljesen időpazarló problémakezelési igények lépnek fel.

Mert azt ugye nem tartalmazzák a reklámanyagok, hogy a kábel kvázi determinisztikus, a wifi viszont sztochasztikus. Hogy lehet "akár" 4K videózni is wifin, de nem mindenhol és nem a lakás túlvégéről, ahová ugye még éppen behúzták a kábelt.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#86876) Vastika


Vastika
tag

Jó ez az ethernet - wifi vita ;-)

Egyértelmű, hogy amit lehet, kábelen kötünk be!!! :-)

Pl. egy lakás-ház átkábelezésénél, vagy új lakás vásárlásánál (...ha még időben belecsöppent az ember a projektbe, amíg terv szinten létezik, és hozzá lehet nyúlni, lehet kérni ezt-azt) érdemes mindenhová húzatni ethernet kábelt is, de ha belefér a keretbe, akkor rögtön kettőt.
A TV, médialejátszó, PC, de a repeater stb. is kerüljön, ha lehet, kábelre.

A wifi egy nagyon szuper találmány: mobiltelefonhoz, táblagéphez, netezős laptophoz, meg ha nincs más, akkor de jó, hogy van :-)
De ha van otthon sok minden, ami párhuzamosan és intenzíven használja a hálózatot, akkor mégiscsak a kábel a jobb megoldás.
Egyrészt stabilabb kapcsolat, kapásból 100m-ig, a falak számától függetlenül.
Másrészt gyorsabb (NAS, PC: 10Gbit azért már elég régóta van) , a 100m végén is ;-)
Aztán nem is kezd el a terheltséggel arányosan lassulni, mint a wifi. OK, otthon azért ritkán van olyan helyzet, amikor egy mai jobbfajta wifi-s router vagy AP lehasal, de az ethernet tényleg bírja a terhelést.

Én is ilyen maradi vagyok ;-) Nemrég vettünk egy lakást, amit az előző tulaj úgy két éve teljesen felújított, a villany is újra van húzva. De se egy antennakábelt, se egy ethernet kábelt nem bírtak húzni sehová... Sebaj, egész szépen meg lehet oldani kábelcsatornával is ;-)

Az, hogy pl. egy új "luxuslakásba" nem húznak be ethernet kábeleket, az nem azért van, mert annyira modern a lakás, hanem azért, mert a kivitelező, ha lakásonként 20.000 forintot tud spórolni, ami 30 lakásnál pl. 600.000 forint, akkor azt meg is fogja spórolni! Aztán majd megindokolja valami hülyeséggel, pl. hogy azért nem, mert így jobb ;-)
Szerintem ha egy új építésű ingatlan egy kicsit is nem spórolósan készült, akkor - a kor igényeit és technológiáit szem előtt tartva - pont, hogy húznak minden szobába ethernet kábelt.

(#86877) MaCS_70 válasza Vastika (#86876) üzenetére


MaCS_70
félisten

Friss példa, decemberből:

Lakásfelújítási egyeztetés a villanyosokkal.

Igény: UTP duplán mindenhová, nulla minden villanykapcsolóhoz, fix fázis minden lámpához.

Villanyszerelő: MINEK??? Az UTP már régen csak irodákba kell, a nulla helyett jó a parazita kötés, a fix fázis helyett meg legyen zárva a kapcsoló.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#86878) Faith


Faith
aktív tag

Üdv!

Olyan routert keresnék ami képes 5G mobilnet megosztásra. Tehát közvetlenül fogadja a SIM kártyát a router és kihasználja a 5G mobilinternet háloztatot. Létezik ilyen normális árban vagy érdemesebb most még a 4G-s routereknél maradni?

(#86879) Alex91 válasza Vastika (#86876) üzenetére


Alex91
félisten

Lehet kabelt huzatni, csak nem fog az ember rakotni semmit :)! Bocs, megis, a wifi mesh-ez az ethernet backhault :DD !

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86880) dkess válasza MaCS_70 (#86877) üzenetére


dkess
őstag

Példa mostról (lakásfelőjítás betonig pucolva, villanyszerelés) - villanyszerelő aszondja: "a Cat5E mindenben sokkal jobb tulajdonsággal bír, mint a Cat6" ... Mármint úgy általánosságban ...

Pfff :D :D Azt hittem én süllyedek el ... :)

(#86881) sgeza válasza Vastika (#86876) üzenetére


sgeza
veterán

Így igaz! Teljesen egyetértek!

(#86882) sgeza válasza Alex91 (#86879) üzenetére


sgeza
veterán

Mármint te nem kötsz rá semmit. Más meg igen.

(#86883) Intruder2k5 válasza Alex91 (#86879) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem ebből lassan elég lesz!

(#86885) zseko válasza dkess (#86428) üzenetére


zseko
veterán

Csupán visszajelzésként, mivel amúgy is csak ideiglenesnek szántuk így, egy S4 telefon + TL-WR844N alap filléres routerrel simán ment wifin a szobából wireless. De aztán inkább beraktunk helyette egy Alcatel MW40V Mobile Wifit, mert így egy eszközzel kevesebb, a simet első másodperctől simán kezeli, így nem kell szarakodni mobile stickkel és kompatibilitási problémákkal, plusz működik aksi nélkül is, fixen áramra kötve. A térerő inkább problémásabb lett, mint a wifijel (nem az eszköz miatt, mobillal ugyanez). Alig két pálcika, de ehhez is úgy kellett jó helyet keresni, net pedig 4/3Mbps (itthon duplája volt, térerő, netsebesség is). De használhatóan működik (eddig legalábbis, maradjon is így), fél-egy másodpercen belül reagál a kamera a mozgatásra.

HR24.hu

(#86889) SPeti1984


SPeti1984
senior tag

A TP-link Archer C80 AC1900-as (10 ezer) router mennyire ajánlott kategória?
Esetleg még ezek jöhetnének szóba:

Dlink DIR-878MT AC1900 12 ezer
Linksys AC1900 (EA6900) 10 ezer

[ Szerkesztve ]

(#86892) Gubek-Einste válasza ádika86 (#86873) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ajánlott eszközök 20k alatt Asus AC57U vagy TP-Link Archer C5v4 lenne, picit felette (22k) az Asus AC1200GU volna ami sokkal jobb válasz volna.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#86893) Gubek-Einste válasza Faith (#86878) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

érdemesebb most még a 4G-s routereknél maradni?
Még elég kevés 5G képes eszköz van, főleg router fronton így marad a 4G mint lehetőség.

Létezik ilyen normális árban
Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.

Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/B535/E5180 (Cube)

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#86894) Gubek-Einste válasza SPeti1984 (#86889) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A TP-link Archer C80 AC1900-as (10 ezer) router mennyire ajánlott kategória?
Tapasztalat nincsen vele.

Esetleg még ezek jöhetnének szóba:

Dlink DIR-878MT AC1900 12 ezer
Tapasztalat nincsen vele de a D-Link-kel az utóbbi pár évben nem a legjobbak a tapasztalatok.

Linksys AC1900 (EA6900) 10 ezer
Elég vegyesek a tapasztalatok az újabb Linksys-ekkel, árban nem a legjobbak.

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#86895) undercover


undercover
senior tag

Üdv!

ASUS RT-AC65P router lett nekem ajánlva. De arra gondoltam ha lúd akkor legyen kövér.

Ezért arra gondoltam akkor már szeretnék egy wifi 6-os routert. Abból ha jól tudom már létezik 30-40 ezer környékén is érdemes darab.

Ismételve:
-Egy szobában lenne használva, tehát a falak távolságok annyira nem számítanak
-Gigabites telekom net mellé kéne, úgy, hogy a wifi sebbesége is elég jó legyen, de használnám lan módban is természetesen.
-2 laptop, 2 telefon, egy tv, egy konzol, bár lehet ha erősebb a jel akkor használnám a szomszédos szobában is egy okos TV-hez. De ez 5 méteren belüli távolságot jelent egy vékony falal szóval nem hiszem, hogy ez plusz szempont.
Tehát lényeges, hogy online játékok szempontjából stabil/alacsony pingem legyen,
És lehet túl sokat akarok de mindezt max 40 ezerért.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#86896) Lacpac


Lacpac
őstag

Sziasztok!
TP-Link TL-WR1043ND routerből melyik ver. a legjobb?
Köszi a választ!

Üdv:
L.

[ Szerkesztve ]

(#86897) dkess válasza undercover (#86895) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Amennyiben egészen biztos vagy benne, hogy egy router elég (azaz nem kellhet Mesh hálózat a későbbiekben sem), akkor adott keretből egy AX50 -et ajánlanék. 30K HUF környéke.

(#86898) Vastika válasza Faith (#86878) üzenetére


Vastika
tag

Helló!
A szolgáltató szokott adni az ilyen előfizetések mellé, ha jól tudom (legalábbis errefelé adnak) , vagy vásárolható nem túl sok pénzért (díjcsomagtól függően)

Az a biztos, mert ha valami nem úgy működik, ahogy kell, nincs egymásra mutogatás ;-)

Most találtam hirtelenjében egy olyat, hogy Nighthawk M5 5G, aminek 800€ az ára... Szerintem talán egy kicsit sok ;-)
Aztán ami szembejött még: Huawei 5G CPE Pro és Pro2, az sem egy olcsóság.

[ Szerkesztve ]

(#86899) Gubek-Einste válasza Lacpac (#86896) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A v4 az utolsó de az utolsó firmware is 4.5 éves így semmiképpen sem érdemes megvenni még használtan sem.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#86900) Lacpac válasza Gubek-Einste (#86899) üzenetére


Lacpac
őstag

30/10-es mikrós netre lenne, és csak a wifi osztása lenne a dolga. Családi házban, két hálózat van a környéken. Van egy edgerouterX a kábeles hálózathoz.
5k- környéken akkor ettől jobb? Van valami ami érdemes?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.