Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87451) hunaqua válasza dkess (#87442) üzenetére


hunaqua
addikt

Abban esetleg tudsz segíteni,hogy melyik router kezeli megfelelően a Digi sticket?

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#87452) dkess válasza cigam (#87450) üzenetére


dkess
őstag

A "mindig" -hez tegyük hozzá, hogy azon esetben amikor több eszköz lenne helyileg vezetékesen csatlakoztatva, mint ahány LAN port van a routeren. Egyébként nem ...

Nagyon leegyszerűsítve azért, mert akkor egy bottleneck -et (szűk keresztmetszetet) építünk a rendszerbe akár az internet felé menő - akár a LAN -on belüli forgalomba. Két példa:

1. 4 db PC - ebből 3 PC egy switch -en és egy pedig a routerbe dugva

Mindegyikük egyidőben szeretné kihasználni a teljes internet sávszélességet. Mi történik? A router elfelezi a sávszélességet:

- a felét kapja a 3 PC,
- a felét a routerre kötött PC.

Azaz az a 3 PC nem a negyedét kapja a sávszélnek, hanem a hatodát ...

2. routerre kötött egy db PC és switch -en NAS és PC illetve egyéb eszközök (pont most is rajzolt egy kérdező ilyen példát, ahol a távoli nappaliban volt switch -re kötve a NAS, PC és egyéb eszközök - míg a routerre meg volt kötve 2 db PC is vezetékesen).

Mondjuk a switch -re kötött PC -vel szeretnénk "virágboltozni". Ezzel ugye azt az uplinket eszi meg amivel adott esetben szeretnénk a routerre kötött PC -vel a NAS -t elérni (azaz pl. a gigabit -es sebességnél jóval kevesebbel érjük el a NAS -t).

Vegyük észre, hogy amennyiben minden eszköz a routerre van kötve akkor ezek a jelenségek nincsenek. Amennyiben minden eszköz switch -re van kötve - akkor sem. Az eszközök az internet felé ugyanúgy a gigabit -es uplink sebességen osztoznak, mintha magára a switch -re lennének kötve mindannyian ... A dolog akkor lenne izgalmasabb, ha pl. gigabit -nél gyorsabb internetünk van - ugyanakkor gigabit -es switch -et használnánk (avagy vegyesen gigabit -es és multigigabit -es switch -eket), de ezen forgatókönyvekbe már Te is bele tudsz gondolni a fentebbi logika alapján.

Az, hogy miért van dedikált uplink port egy switch -en annak több oka is van. Ezt elkezdeném fejtegetni, akkor rövid úton kötnének belém - így ettől most eltekintenék. Ugyanakkor egy switch -nél mindegy, hogy melyik portjába dugod a pl. routerrel összekötendő UTP kábelt ...

Szerk.: meg azért szoktam kérdezgetni mennyi "lassú" (pl. csak 100 Mbps -es porttal rendelkező eszköz pl. TV -k, UTP -s nyomtató, AVR stb.) eszköz lenne, mert amennyiben csak ezeket rakjuk switch -re, akkor nincs bottleneck, hiszen együttesen az elméleti maximumokkal számolva sem tudnak csinálni egy gigabit -es uplinkkel ...

[ Szerkesztve ]

(#87453) dkess válasza hunaqua (#87451) üzenetére


dkess
őstag

Ennek esetleg érdemes a Digi Mobil topikban utánanézni - itt rengeteg gondolatébresztő dolog is van. Tulajdonképpen egyéb igényeket is érdemes bevenni a képbe meg költségkeretet, mert könnyen lehet, hogy nem router+stick felállás lesz a nyerő végül. Pl. ez főrouter lenne vagy csak mint vésztartalék lenne? Csak WiFi -s kliensek lennének? Egyéb igények? Pl.:

- lehet Neked elég lenne egy mifi avagy mobil-hot-spot is (ekkor ugye WiFi -s kliensek jöhetnek szóba),
- avagy amennyiben 100 Mbps -es LAN portok kellenének, akkor így is olcsóbb tudna lenni.

Az előbbi kettő kategória aránylag olcsón megúszható.

Általánosságban a legalább AC -s és gigabit -es portokkal rendelkező SIM káryát (vagy USB stick -et) kezelni képes routerek általában a drágább kategória.

(#87454) JohnnyWeiss válasza dkess (#87449) üzenetére


JohnnyWeiss
tag

Azért gondolkodtam el az EdgeRouter-en, mert jobban testreszabható, illetve láthatok néha rendes logokat, hogy mi történik, illetve miért nem történik valami. Jelenleg a WRD3600-am néha egyik/másik eszközt teljesen leszakítja a netről (semmit nem tudok kifele pingelni még IP-vel sem), míg a többi tök jól működik tovább. Hiába indítom újra a gépet, akkor sem megy. A routert kell újraindítani. És nem tudom megnézni, hogy mi a baja.
Régebben nem volt ilyen, lehet már nem bírja a sok eszközt. Általában amúgy VPN csatalkozás közben szokott ez előfordulni.

A másik oldalon viszont ott van, hogy az AX73-al nem kell annyit tökölni a beállításnál, tud AX-et (ami lehet jól jön majd később). És ha nem lesz vele hasonló probléma, nem is akarok logot nézni. Illetve egy ideig talán még nincsen szükségem annyira Mesh-re sem. Ha meg igen, akkor lehet bővítek majd 2 Deco-val, bár akkor meg elég lenne egy olcsóbb router is.

Köszi a részletes leírást, sokat segített. Valószínűleg maradok az AX73-nál.

(#87455) dkess válasza JohnnyWeiss (#87454) üzenetére


dkess
őstag

TP-Link -nél arra érdemes figyelni, hogy:

- egyfelől OneMesh (amit a AX73 tud) esetén nem tud kábeles backhaul -t (valamint a hálózati router és a Mesh Router szerepkörök nem tudnak különválni). A Deco Mesh -nél lehet kábeles backhaul ...
- másfelől a OneMesh (amit a AX73 tud) valamint a Deco Mesh (amit a Deco -k tudnak) az két különböző dolog. Amennyiben meg "buta" AP -t szeretnél (azaz mesh -t nem), akkor annak meg jó egy router AP módban is ...

Nagyon szívesen.

(#87456) JohnnyWeiss


JohnnyWeiss
tag

Na minnél többet gondolkodok, annál nehezebb választani.
Most ez jutott eszembe:
TP-Link Deco M4 2 db + TP-Link TL-SG1008D.

1. Deco lenne a router ami megy a Digi ONT-be utána jönne a switch amibe mene a többi: TV + Xbox + Mediaplayer + NAS + 2. Deco a ház másik felében. Ez kb. pont ugyan annyiból megvan mint az AX37.

(#87457) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy routert 10-15 ezer körül?
Diginet 100 van a lakásban, kábellel osztom TV-re és PC-re és wifi-n 3 telefon, 1 tablet, 1 xiaomi 360 kamera, stb...
Panel, ráadásul a 2+2 fél szobás lakás egyik sarkában van, emiatt fontos lenne a jelerősség.
köszi :R

(#87458) Zοltta válasza Krinyo (#87444) üzenetére


Zοltta
senior tag

Keresgéltem a topikban és a Topikgazda ajánlatai közt találtam 20k alatt és gondoltam ,hogy megkérdezem ,hogy mik a friss tapasztalatok vele.

Igen és DIREKT a V3 típust linkeltem be, mivel az is volt pont itt a topikban kiemelve ,hogy azt kell keresni.

Amire kell nekem, hogy egy helységgel odébb utp kábellel össze kötve a Telekomos modemmel az adott szobában róla kapjon több eszköz ( 2-3 db ) stabil wifi jelet.
Mert egyszerűen ahol most van a szolgáltatói modem a vályogfal elnyeli a jelet, Huawei telefonok veszik még, de a Samsung öregebb 2016-17 es telefonjai már alig-alig 4-5 méterrel arrébb és ezért keresek.

Mivel későbbiekben nem tervezem az új router cseréjét, így megbízhatót keresek 20k alatt.

#87445 dkess

Nah igen Árukereső....

V3 típusról alig van vélemény , ott sorolja a webshopokat ahol kapni lehet, de a sima AC57U jelzésnél meg vegyített a keresés hol sima hol v3-at áruló shopokat is mutat, nagy a katyvasz ott ahogy látom..

Szerintetek nyugodtan vehetem ? :)

UI:.. köszi Edigital a mai napon meg már elfogyott :Y :C :C

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#87459) Krinyo válasza Zοltta (#87458) üzenetére


Krinyo
senior tag

Ennyi pénzért nem csoda hogy elkapkodják...

(#87460) Krinyo válasza Zοltta (#87458) üzenetére


Krinyo
senior tag

MediaMarktban csak 400 Ft-tal drágább és még van: [link]

(#87461) dkess válasza JohnnyWeiss (#87456) üzenetére


dkess
őstag

Én azt mondanám, hogy AX73 -ban akkor érdemes gondolkodni, ha van reális esély, hogy ezzel az egy egységgel le tudod fedni a lényeges pontokat. Persze bele lehet számítani, hogy alapvetően jó lefedettséggel bír illetve pl. ha minimálisan lehet játszani a helyével (pl. helyiségen belül).

A Deco M4 -el nagyjából egy árkategória az AC57U v3 is (annyi darab ahány Deco M4 -el is terveztél). Ezzel - különösen így kábeles backhaul esetén - a Node oldalán is jutunk pár extra LAN csatlakozóhoz és amennyiben használjuk is, akkor még jobb WiFi -nk lesz ...

@_stick_, #87457

Hát 2+2 fél szobás lakás nagyon az egyik sarkába kicsit csücskös az ajánlás ennyi pénzből. Ennyiért ajánlottak: C5v4, C6, AC57U v3. Amennyiben bármekkora esélye lenne, hogy a jövőben lehetne pl. Mesh kábeles backhaul -al, akkor inkább a legutóbbi ...

(#87462) Zοltta válasza Krinyo (#87460) üzenetére


Zοltta
senior tag

Most már elérhető . Nézem a Pcx-en de ott valami csalafintaság van ,

Kedves Zoltán!
A verziószám mindkét típusnál V3, a termékek csupán eltérő forrásból érkeznek.
Üdvözlettel: Pcx.hu

Jah csak más a speckó.

[link]

[link]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#87463) Intruder2k5 válasza Zοltta (#87462) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Specifikációt nem egy webshopban kell nézni, arra ott a gyártó oldala, vagy esetleg a wikidevi, deviwiki, techinfodepot, stb. oldalak.

(#87464) Zοltta válasza Intruder2k5 (#87463) üzenetére


Zοltta
senior tag

Ezt én is tudom :) Mindig is ezt csináltam.

Ezért is furcsálltam a két linken lévő specifikációt és ,hogy azt írják rá , hogy ugyan az csak máshonnan jön.

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#87465) nullpoint válasza Zοltta (#87458) üzenetére


nullpoint
senior tag

Nekem ilyen van. Digi ftth, (nem bridge módban) kábelen tudja az elérhető maxot. Linux isók le és feltöltése sem zavarja, annak ellenére hogy egymagos és kevés memóriával szerelt járgány. A minimumok minimumát tudja a jószág, nnek tudatában érdemes venni.

Wifin 2.4ghz 100-120 mbit max, 5ghz nagyon max 350.

Mondjuk wifin nálam lényegtelen hogy nem tudja a gyárilag igért értékeket( biztosan P.M.P.O :P ), mert ritkán használom.

Sok wifieszközös teljesítményről nem tudok írni, egy laptop meg egy telefon szokott nagyritkán wifin lenni.

Ismerősnél TP-Link Archer C80, hasonló áron sokkal jobb teljesítményt ad.

[ Szerkesztve ]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#87466) Zοltta válasza nullpoint (#87465) üzenetére


Zοltta
senior tag

Nálam kb ennyi volna a lényeg, ahol az új routert látod oda kell egy router ,hogy abban a szobában stabil wifi legyen , mivel ott hálószoba van és , szeretnek a szüleim netezni :)

Telekom 150/50-es a csomag. És vályog a köztes falak... Így is jó választás az AC57U v3 ? mondjuk a modemet és a routert összeakarom vezetékkel kötni , biztos ami biztos.

És igen csak megtetszett ez az AiMesh dolog :)

[ Szerkesztve ]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#87467) Soma01 válasza Zοltta (#87466) üzenetére


Soma01
veterán

Az jó lesz úgy.
Aztán bővítheted is, ha a mellette lévő (kettes, középső) szobába is szeretnél lefedettséget, mert nem megy át a vastag falakon megfelelő erősségű jel. Ha kábelt vezetsz át a 3. szobába, hagyjál rajta plusz x métert, hogy ha a 2. középső szobába is kell majd AP, akkor meg tudd szakítani és csatizni és az esetlegesen szükséges plusz routerbe (AP-ba) bedugni a kábelt.

(#87468) nullpoint válasza Zοltta (#87466) üzenetére


nullpoint
senior tag

A kábeles kötéssel AP (access point) módban, tuti jónak kell lennie. :K

Nálam egy 30centis (nem vályog) falon át még simán 170 körül adja az 5ghz, 80 körül a 2.4ghz.

[ Szerkesztve ]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#87469) Zοltta válasza Soma01 (#87467) üzenetére


Zοltta
senior tag

#87468 nullpoint

Köszönöm a hasznos infókat, már pont a rendelés gombon volt az ujjam csak visszajelzés miatt vártam még kicsit :)

A középső helység egy konyha ott még egész jó a jel ,de arrébb már a 2015-ös Samsung j5 már "dögledezik" és emiatt fontos, amíg a 18-as p smart vígan megy :D....
De hát fő a családi béke...

[ Szerkesztve ]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#87470) nullpoint válasza Zοltta (#87469) üzenetére


nullpoint
senior tag

Amikor kész vagy a rendszerrel, majd számolj be nekünk hogy mi az eredmény, bővüljön a tudástárunk. :K

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#87471) KAMI911


KAMI911
aktív tag

AX73 lett, majd beszámolok a tapasztalarokról, ha érdekel.

(#87472) Zοltta válasza nullpoint (#87470) üzenetére


Zοltta
senior tag

Feltétlen. :K

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#87473) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Egy ASUS RT-AC65P a kiszemelt, kérdésem, hogy ASUS RT-AC85P megéri e a felárat?

2 szintes ház, sima tégla, kb 10 wifi eszköz, most csak 50 mbit/s net, de később max 500-as.

Köszi

(#87474) Intruder2k5 válasza sittes79 (#87473) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Hardveresen teljesen azonos a két router, csak a nevükben térnek el.

(#87475) bsh


bsh
őstag

sziasztok,
lehet új routert kell vennem hamarosan.
eddig dlink-eket használtam, mert azok (legalábbis a régebbiek) tudtak olyat, hogy adott portot vagy port range-et egy másik portra vagy range-re forwardolni. tehát pl. port 1000-1100 -> port 2000-2100.
úgy rémlik még régen mikor a mostani routeremet vettem, már az újabb dlinkek sem tudták ezt, ezért már akkor is egy régebbi modellt kellett vegyek ami alig volt kapható.
milyen routerek vannak manapság, amik tudják ezt?
ami kéne: semmi extra, 4 gigabit port (wan port az nem muszáj gigabites legyen), wifi (akár n is elég). tudjon dyndns-t, power gomb jó, és ne legyen csillámpónis ledes gamer dizájn, csak egy minél egyszerűbb kocka. ventillátor nélkül. ha a webes felülete nem ilyen agyonegyszerűsített meg touchscreenre optimalizált izé, hanem a klasszikus dlink-szerű felület, az is jó...

[ Szerkesztve ]

(#87476) sittes79 válasza Intruder2k5 (#87474) üzenetére


sittes79
addikt

Köszönöm szépen a megerősítést, akkor marad a 65-ös!

(#87477) mckay


mckay
aktív tag

Sziasztok,

olyan 5ghz routert keresek, ami henger. Egyszerűen nem tudom rávenni magamat, hogy a nappaliban tüskeerdőt nézegessek... :-)

Láttam egy Xioaomi modellt: AC2100
Viszont azt írják itt a hozzászólók, hogy a böngészőben látható felülete full kínai. De nem is úgy használnám szívem szerint, hanem valami open wrt-vel. Szerintetek felmegy rá? Van valakinek tapasztalata ezzel a vassal, és esetleg a firmware frissítésével? Ha minden okés, akár meg is rendelhetem ALI-n...
;-)

Előre is köszi minden ötlete a váza/henger formájú router ügyében, ami azért véletlenül sem kerül 20 ezernél többe. Semmi extrát nem szeretnék, akár még az USB csatiról is lemondhatok, bár az azért nagyon tuti lenne ha lenne.
:R

Köszönöm!

(#87478) vacs válasza mckay (#87477) üzenetére


vacs
veterán

Esetleg Asus Blue Cave, nekem is van, komoly cucc!
Egy hónapja írtam róla.

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#87479) Gubek-Einste válasza bsh (#87475) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#87480) JohnnyWeiss


JohnnyWeiss
tag

37e-ért most be lehet zsákolni a Tp-Link AX73-at EDigital-nál.

(#87481) dkess válasza KAMI911 (#87471) üzenetére


dkess
őstag

Persze - mások is írtak már tapasztalatokat korábban - akár más routerrel összehasonlítva is.

Úgy látom az AX73 most bruttó 37K HUF. (tegnap még 40K HUF volt) Ennyiért egy AX5400 -as router már ajánlott kategória. Az Asus -nál az AX5400 -at (AX82U) a duplájáért mérik ...

(#87482) Selynelar


Selynelar
aktív tag

Üdv Mindenkinek,

Úgy néz ki,hogy haldoklik a routerem egy tp link archer c9. Most 3 router között vacilálok.
1. Tp-link ax73
2. Tp link archer c2300
3. Tp link archer x50

Jelenleg 500mb/s-s digi netem van. Viszont úgy néz ki,hogy a közeljövőben bekötik az 1000-es optikai netet. Szóval ONT Bridge módban lenne összekötve a routerrel.
Több eszköz lenne használva a router-re csatlakozva. 1 tv,telefonom,párom telefonja,tabletje. Asztali gép lan kábellel.

Minimális elvárásaim:
- Ne legyen nagyon melegedős fajta,tudja a gigabitet.
- Több eszközt kezeljen minden probléma nélkül.
- S ne legyen probléma,ha az Ont-vel van összekötve.

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#87483) dkess válasza Selynelar (#87482) üzenetére


dkess
őstag

Üdv,

A 3 router közül most az AX73 -at venném szó nélkül - 37K HUF -ért.

(#87484) Selynelar válasza dkess (#87483) üzenetére


Selynelar
aktív tag

Remek. Köszönöm.

Gondolom minden általam leírt elvárásnak megfelel.

:R

(#87485) Selynelar válasza Selynelar (#87484) üzenetére


Selynelar
aktív tag

Egyébként még annyi kérdésem lenne,hogy 10.emeleti panel lakásban lakom ami nagyon szeret poros lenni. Az X73-nál pedig úgy látom,hogy a tetején szellőzőrácsok vannak. Szóval a por mennyire árt neki?

(#87486) dkess válasza Selynelar (#87484) üzenetére


dkess
őstag

Nem, direkt olyat ajánlottam ami nem jó Neked ... ;) Teljesen OK lesz ...

A por pedig annyit fog ártani neki kb. mint minden másnak. Majd időnként töröld le a port a tetejéről - ha más nem, akkor esztétikai okokból is ...

(#87487) craft75 válasza dkess (#87486) üzenetére


craft75
csendes tag

nekem a kamrába van bedobva a polc tetejére, kicsit poros meg pókhálós - de nem volt vele gond eddig

(#87488) Selynelar válasza dkess (#87486) üzenetére


Selynelar
aktív tag

Köszönöm ismételten. Persze,gondoltam,hogy nem olyat fogsz ajánlani,ami nem hozná a megfelelőt :)

Hála craft75 kollégának is. Így biztos,hogy az x73 lesz. Megyek is ma megveszem. Kb 10percnyire van egy Extreme Digital :) :R

(#87489) bsh válasza Gubek-Einste (#87479) üzenetére


bsh
őstag

ezek nem szempontok, amire nekem kell azt bármi tudja. a konkrét elvárás az amiket írtam, főleg a port forward másik portokra. :F pl. tplinkek amiket eddig láttam az nem tudott ilyet, meg egy asus sem, de azóta lehet változtak a dolgok.
meg nyilván legyen stabil a működése, ne kelljen újraindítgatni, ne fektesse meg párezer nyitott kapcsolat, stb.
30/5 net kábelmodemmel, nincs fal, egy szobában van minden, wifi csak telefonhoz kell, ahhoz se nagyon. szomszéd wifik vannak de eddig is megvoltunk. egy szerver és egy asztali gép lesz rajta gigabitek kábellel. most egy dlink dir-655 van, az teljesen megfelel, csak lehet hogy haldoklik. árban igazából nem akarok drágát venni, főleg nem ilyen 60-70 ezres gamer izéket, akkor már inkább egy mikrotik vagy valami.

[ Szerkesztve ]

(#87490) mckay válasza vacs (#87478) üzenetére


mckay
aktív tag

Jujj de jó lenne, tetszik!
:C
De ahhhhh, 70 ezer forint!
Oks, szülinapom lesz, no de... én 20-nál többet nem költhetek ilyenre, bocsi.

Más típus? Henger, kocka, gömb, bármi? Csak ne legyen sündisznó!
;]

(#87491) blakey válasza mckay (#87490) üzenetére


blakey
titán

Az ajánló kb. 23e-ért vette (volt egy ilyen akció, megszűnik a modell). annyira nem jó cucc, hogy ájuldozni lehessen tőle, ráadásul "régi" darab, egyébként nem véletlenül nem olyan népszerű. Nem azt írom, hpgy rossz, hanem azt, hogy van nála jobb, 70e-ért meg főleg vannak jobb alternatívák. Ott van pl. a ZenWifi sorozat ha nem kell külső antennás, de azok sem olcsó darabok. TP-Link, Ubiquiti, Netgear is van belső antennás verzióban. 20e-ért maximum használtan vehetnél olyan routert ami nem külső antennás és még jó is.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87492) Soma01 válasza mckay (#87490) üzenetére


Soma01
veterán

Mekkora területet kellene lefednie?
Asus Lyra (mini)? Az mondjuk lapos, nem hengeres, csak 2 portos, de pl. tud iMesh-t is. Meg hát szép.

[ Szerkesztve ]

(#87493) Bubaaa válasza mckay (#87490) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Hagy a dobozában,akkor nem lesz sündisznó :DD

(#87494) dkess válasza mckay (#87490) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

A választék:

- szép,
- 20K HUF,
- értelmezhető sebességű és lefedettségű WiFi.

Akkor most a fentebbiekből válassz kettő tetszőlegeset ... Első körben úgy tűnhet viccelek, pedig nem ... :)

(#87495) Songo


Songo
senior tag

Sziasztok
Szeretnék egy kicsit közelebb kerülni a célomhoz.
Szeretnék némi hálózat fejlesztést eszközölni, mert már minden eszközünk wifi5-6 kompatibilis, de a routereink és persze a vezetékekink is a múlt század maradványai :D Most jött meg a cat7 kábel. hétvégén kezdjük áthúzni a házat.
1000es Digi netünk van a szolgáltatótól kapott routerrel. utána van egy kb 15éves TP link csoda meg egy még korábbi szolgáltatótól kapott Dlink ami acces pontként szolgál (már ezt is utálom hogy alapvetően az1 hálózat 2)

Szóval adott egy régi kádár kocka családi ház 2 szint + tetőtér. A szokásostól eltérően itt az elsőn van a nappali és a főbejárat is.

Tehát szükségünk lenne egy routerre ami lefedi a 3 szintet 80m2 alapterülettel. (a routert kb pont a mértani közepére tudom rakni a lakásnak)
Wifi6 képes
8 ethernet port (vagy ha 4 akkor kell majd egy megfelelő switch is)
És ha maga a router kevés lenne akkor megoldás arra hogy a ház mögött a földszinten legalább 10m-es körben legyen még wifi hogy a teraszon és elérhető legyen (lehetőleg 1 hálózaton belül mert ez az acces pont megolád mondom kikészít hogy ugrálok 2 wifi között)
árban sem vagyok nagyon tájékozott mert láttam wifi 6ot már 20tól felfelé. szóval mondjuk 40-50?
A kinélzet kevésbé érdekel mint a teljesítmény :)


Köszönöm szépen a segítséget vagy irányba rugdosást :D
Üdv Songo

(#87496) dkess válasza mckay (#87490) üzenetére


dkess
őstag

Esetleg tudnám ajánlani, hogy pl. az alábbi képnek megfelelően "dobd fel" egy kicsit a routert - biztos megenyhülnének azok a szívek ... ;)

(#87497) blakey válasza Songo (#87495) üzenetére


blakey
titán

AX82U, AX92U, AX88U vagy kiépítesz egy MESH hálózatot két olcsóbb routerből, pl. Asus AX58U+AX55 vagy AX56U, esetleg olcsóbban Asus AX56U+AX55

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87498) Songo válasza blakey (#87497) üzenetére


Songo
senior tag

Az előbb láttam valamelyik asus csoda videóját amiben külön kitértek rá, hogy mesh esetén a wifi 6ot használja. ezeknél ez mennyire áll fenn? ha mesh-t csinálok fixen bukom a wifi 6ot? esetleg van lehetőség vezetéken összekötni a 2 eszközt (vagy akár 3at később ha a műhelybe is ezt a netet vinném ki?) Illetve mesh esetén totálisan wiwi kiterjesztésről beszélünk? mint ha 1 eszköz lenne? nincs váltogatás?

Köszönöm

(#87499) dkess válasza Songo (#87498) üzenetére


dkess
őstag

A szó amit keresel: ethernet backhaul ...

Minden problémád megoldódna egyből.

(#87500) Mezcal


Mezcal
addikt

A szakiktól kérdeznék.

10 körül tudtok gigbites routert, amin legalább 3 gigás lan port van és nem gagyi?

Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.