Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87951) Gergőke88 válasza dkess (#87949) üzenetére


Gergőke88
addikt

400-as net mellé, ez a legnagyobb választható.
vegul megvettem az m4 dupla csomagot. MM-benn 30e Ft volt, ez jóval olcsóbb mint máshol.
115nm-és lakásban mindenhol van elegendő térerő.

(#87952) Soma01


Soma01
veterán

Mondjatok már nekem olyan aiMesh-el kompatibilis (Asus) eszközöket, amik dedikált WiFi backhaul-lal vannak felszerelve. Ap funkció is elég, csak legyen egy erős, sok csatornás rádió a Mesh csatlakozáshoz.

(#87953) Alex91 válasza Soma01 (#87952) üzenetére


Alex91
félisten

Asus zenwifi ct8, XT8, AX92U...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#87954) dkess válasza Soma01 (#87952) üzenetére


dkess
őstag

A Tri-Band -es AiMesh -t támogató eszközök között érdemes körülnézni. Hirtelen ezek ugranak be:

WiFi5: Lyra MAP-AC2200, ZenWiFi CT8, ROG Rapture GT-AC5300

WiFi6: AX92U, ZenWiFi XT8, ROG Rapture GT-AX11000 ; Hamarosan: ROG Rapture GT-AXE11000

(#87955) Daywalkerke válasza dkess (#87936) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Mindenképpen meg lesz a régi routerrel a teszt, viszont a legjobb esetben is ha le is ér ezen régi router jele az 1. emeletre akkor is mindenképpen akar a tulaj venni egy routert, mert ahogy írtam ezen régi router "legújabb" firmware-je 2012-es, ezért is kezdtem már most el érdeklődni az új rourterről.
Létezik még egyébként ebben a 10-15.000Ft-os árkategóriában lecserélhető antennás router?

(#87956) dkess válasza Daywalkerke (#87955) üzenetére


dkess
őstag

Szerintem ezt a lecserélhetős antennás dolgot már körbe jártuk alaposabban.

Az igazi kérdés viszont, mely a megoldás kulcsa is lehetne: tényleg senki nem néz TV -t az egész társasházban? Mármint nem kábeltévét, hanem a központi antennás fajtából ...

Azt a tesztet pedig ejtsük meg mielőbb, hogy lássátok a saját szemetekkel is, hogy mennyire "jó" megoldás. Az egyszerűség kedvéért az is jó első körben, ha ott a legalsó szinten kapcsolják be és a harmadikon megméritek mennyivel tudtok másolni WiFi -n keresztül például ...

(#87957) Daywalkerke válasza dkess (#87956) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Ebben az esetben érdeklődnék, hogy nem lecserélhető antennás routerből melyik most a legnagyobb teljesítményű 10-15.000Ft-os árkategóriában?

[ Szerkesztve ]

(#87958) kromatika


kromatika
veterán

Üdv-UTP CAT 7 kábelben van tapasztalat a Venton márkáról hogy milyen minőség? 5 és 10 m CAT 7 kábelt szeretnék,és eddig ezt találtam legkedvezőbb áron. [link] :R

[ Szerkesztve ]

(#87959) Soma01 válasza dkess (#87954) üzenetére


Soma01
veterán

Köszönöm dkess és neked is Alex91!

Megnéztem őket. Nem is találtam többet. Illetve az olcsóbb kategóriában nem. Aztán ezekből már lehet válogatni, hogy 2x2 elég e, vagy 4x4-es rádió kell e esetleg az összekötő csatornára.

[ Szerkesztve ]

(#87960) fecaga21


fecaga21
aktív tag

Üdv. Lehet amatőr kérdés, mindegy. Létezik olyan készülék ami modem és router egyben is? Unom már a sok felesleges táp kábelt meg hogy mindig leesik egyik s másikról. Ha van ilyen tudnátok linkelni? Köszi előre is.

(#87961) Soma01 válasza fecaga21 (#87960) üzenetére


Soma01
veterán

Szia!

Milyen modemre gondolsz?
Mi esik le, miről? Ezt a részt nem értem.

(#87962) dkess válasza fecaga21 (#87960) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Lehetni elméletileg lehetne, de a szolgáltatók a saját eszközeiket szeretik regisztrálni és megkövetelni a hálózatukon. Egyes országokban és egyes szolgáltatók ettől eltérhetnek. Például amennyire jól emlékszem Hollandiában a T, de tulajdonképpen ez már a kérdés szempontjából irreleváns ...

Javaslom használ megfelelő tárolóhelyet - akár rackszekrényt - és akkor nem fog leesni semmi sehonnan ...

(#87963) Predator2 válasza dkess (#87708) üzenetére


Predator2
addikt

Helló

Bocsánat, hogy csak most válaszolok.

Gyakran nem enged csatlakozni a router (csak a wifit osztja). Van, hogy van már egy csatlakozott eszköz, de többet már nem enged. A vicces benne, hogy a hozzá kapcsolt jeltovábbítóhoz ennek ellenére lehet csatlakozni. Ilyenkor táp kihúz, majd visszadug és minden megy a régiben....egy darabig.

Ha van erre valami ötleted/ötletetek azt szívesen fogadom.

Nem szedtem még szét, mert nincs helyette másik, és ezt használjuk (használnánk).

Ha minden kötél szakad, természetesen veszek újat.

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#87964) ivana válasza fecaga21 (#87960) üzenetére


ivana
Ármester

A nagy szolgáltatók manapság olyat szoktak adni. Ha valami nagyobbnál vagy kérdezz rá, mond azt, hogy a mostanival nem vagy elégedett mert instabil.

(#87965) dkess válasza Predator2 (#87963) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

A legújabb firmware van fent a routeren? Melyik hw verzió?

Ilyenkor látszólag csatlakozik csak nincs internet? Avagy nem kap IP -t? Vagy kiír valami hibát az eszköz amivel csatlakozni próbál? Ilyenkor a többi eszközön rendben lehet netezni illetve egymást elérik LAN -on?

Van valamilyen szabályszerűség ilyenkor? Például mindig ugyanazzal az egy eszközzel játssza el? Avagy ugyanolyan fajta eszközzel - itt lehet gondolni pl. Android vs. iOS eszköz stb. stb.

Most jön a "varázskérdés" - mi alapján gondoltál eredetileg arra, hogy "elöregedtek a kondik"? Ez elég konkrét dolog volt ... :)

@ivana, #87964

A kérdés az lehet, hogy miért kérdezne rá. Egyébként, ha megtenné, akkor a szolgáltató általánosságban:

- firmware -t frissítene,
- adna másik ugyanolyat,
- adna másik típust.

Ugyanakkor ez miben oldaná meg a kérdező "Unom már a sok felesleges táp kábelt meg hogy mindig leesik egyik s másikról." problémáját? Addig se "unatkozna"? ... :D

[ Szerkesztve ]

(#87966) ivana válasza dkess (#87965) üzenetére


ivana
Ármester

A tapasztalatom az, hogy általában elég készséges az ügyfélszolgálat ilyen esetekben. Simán elintézhető a csere, ha van ilyen homegateway jellegű dobozuk (ami router és modem egyben), és általában mostanság mindenki olyat ad. Legalábbis T, Voda, Digi biztosan. Ha valami kicsi vidéki akkor nem tuti, de azoknál is inkább wifis szokott lenni. A sima modemet valószínűleg már 20-szor leírták :)

[ Szerkesztve ]

(#87967) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

Sziasztok!

Szerintetek mit érdemes rakni egy 6 házas apartmanba? 3-400nm összesen kb. Minden házba egy-egy router, AP módba? Vagy esetleg TP-linknek az OC200a valamelyik EAPpal?

(#87968) dkess válasza ivana (#87966) üzenetére


dkess
őstag

Igen, arra én is utaltam, hogy a szolgáltatók rendkívüli módon készségesek a leírt dolgokkal kapcsolatban (mondjuk saját eszköz használata mondjuk ONT helyett abban nem). Ugyanakkor ez miben is oldaná meg a kérdező problémáját?

@Coolboy, #87967

Mekkora internetet szeretnél megosztani egyébként? Csak internet kellene az apartmanházakban? Kábeles hálózat van kialakítva az apartmanházak felé?

Az Omada alapú rendszer nagyságrendileg hasonló árban van az Edge/Unify alapúval. Gyakorlatilag azt érdemes választani amelyik funcionalitásban avagy akár szoftveresen leginkább megfelelő lehet számodra. Pl. NVR funkció vagy esetleg beléptető rendszer is érdekelhet?

(#87969) CoolBoy323 válasza dkess (#87968) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

100-200 megás net bejövő van. Kábelezést megoldom, és csak WiFit kéne szórni.
Semmi más nem lesz.

Unify szerintem sokkal drágább, azt azért nem is akartam...

De lehet egy TPlink oc200 olcsóbb mint mondjuk 6 asus router

(#87970) ivana válasza dkess (#87968) üzenetére


ivana
Ármester

Lehet én értem félre, de az a baja, hogy most van egy modem és egy router. Ő viszont egy eszközben szeretné ezt tudni. Ezt a szolgáltató elképzelhető, hogy meg tudja oldani. Ha komoly router funkciók nem kellenek, mert nyilván ezeknek elég gagyi szokott lenni a szoftvere.

(#87971) dkess válasza CoolBoy323 (#87969) üzenetére


dkess
őstag

A TPlink oc200 -nek nem igazán a 6 asus router a párja. A oc200 tulajdonképpen egy kontroller és hát kellenének AP -k és egyebek is. Azaz tulajdonképpen, ha párba szeretnénk állítani, akkor valahogy így nézne ki a dolog:

oc200 (+ switch + PoE) + 6 db Omada AP vs. 6 asus router.

Unify -nál is van csak kontroller -es megoldás (mondjuk az új verzió drágább az oc200 -nál). Az AP -k között már nincsen nagyságrendbeli eltérés. Ugyanakkor az Unify akkor tud(na) igazán domborítani, ha pl. a router+vezérlő mellett kellene NVR és/vagy beléptető rendszer is. Akkor mindent egybevéve persze drága lenne, de gazdaságosabbra ki tudna jönni, mintha mindent külön-külön veszel meg mellé.

Azonban, ha ez nincs és a TP-Link szimpatikus, akkor persze lehet az. Akkor egyébként van külön routered is, ha jól értem. Milyen AP -kat néztél ki egyébként melléjük?

@ivana, #87970

Valóban szeretne a kérdező egy egybe eszközt, azonban ahogy ezt Ő illetve én is írtam ennek ez az oka: "Unom már a sok felesleges táp kábelt meg hogy mindig leesik egyik s másikról."

A szolgáltatótól kapott eszköz nem felel meg neki (router szerepkörben is használva). Két dolog miatt is:

- az egyik, hogy most is használ saját routert - még úgy is, hogy "felesleges tápkábeleket" kell applikálnia (azaz amit a szolgáltatótól kapott vagy tudna kapni az Neki nem jó),
- azért már a SOHO routerek piacán is vannak komolyabb eszközök, melyek router célra sokkal inkább megfelelnek, mint egy szolgáltatói egybeeszköz.

Ő olyasmire gondolt az írása alapján, hogy rendel egy ilyen egybeeszközt és a szolgáltatói eszközt beteszi a szekrény mélyére. Azaz pont a másik oldalról közelít, mint ahogy gondolod ...

(#87972) CoolBoy323 válasza dkess (#87971) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Így értettem ahogy írod :)

Igazából mindegy az AP milyen, jó, és olcsó kell a kedves ügyfélnek :)

Azon is gondolkodom, hogy lehet elég lenne 2 lakásonként egy AP. Bőven lefedi szerintem bármi...

(#87973) ZetorGumi


ZetorGumi
addikt

Sziasztok.

Nem teljesen router, de akár ide is tartozhat.

Access Pointot keresek.
A lényeg:
Egy TPLink WA901N utódja lenne.
- PoE képesség kell, ugyanis nincs áramforrás a közelében.
- Stabil mint a szegénység.
- Jó lefedettséget biztosítson.
Antenna méret, mennyiség mindegy, lépcsőházban lenne. (Az kb a középpontja a háznak)

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#87974) ZetorGumi válasza ZetorGumi (#87973) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Szerk: Kimaradt egy fontos infó.

5-6 eszköz csatlakozik rá max. 2 laptop, 2 telefon, egy klíma, meg néha egy TV.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#87975) fecaga21 válasza dkess (#87962) üzenetére


fecaga21
aktív tag

Engem nem érdekelnek a szolgáltatók.Vagy utt mindenki modem + ruterrel netezik?

(#87976) Gyurike


Gyurike
tag

Sziasztok!
Powerline eszközökkel kapcsolatban érdeklődnék.
Feltéve, hogy egy fázison vannak, elképzelhető, hogy egy új építésű társasházi lakás második emeletéről "leér" a jel a földszinten levő garázsig?
Nincs nagy sebességkritérium, csak ha esetlegesen ott vagyok, menjen egy laza böngészés vagy netrádió.
Inkább a távolság érdekel, hogy van-e esély, vagy gyakorlatilag kizárt?
Esetleg van olyan eszköz vagy protokoll (Homeplug av1 vagy av2) amelyikkel jobbak a lehetőségek?

(#87977) ivana válasza Gyurike (#87976) üzenetére


ivana
Ármester

Szerintem elképzelhető, hogy igen. Neten rendelt aztán max. visszaküldöd.

(#87978) Peter M


Peter M
tag

Sziasztok :wave:

130nm kétszintes ház plusz terasz lefedesere keresek router/routereket.

Keretösszeg 150e körül.
Net: Digi1000

Eszközök: 2db laptop (munka lehető legstabilabb net, ACs ebben a pillanatban), 3 telefon, tv

Elvárás: stabil gyors vezetékes és vezeték nélküli hálózat. (Munka, mellette netflix, hbogo)

Provider bekötés emeleten a négyzet felénél, alaprajz: beton födém nagyjából négyzet alapú. Minden szobában a provider bekotesetol enthernet (Cat5e) van behúzva.

Köszönöm

https://www.behance.net/marosi-peter-k

(#87979) Zoli133


Zoli133
őstag

Sziasztok,
úgy néz ki haldoklik a régi wdr 3600-om (dobálja a bejövő kapcsolatot) és annak lecserélésén gondolkozom. (nah meg openwrt-vel nem kezeli a gigabit-et ami miatt hamarosan az is szűk kersztmetszet lesz)
openwrt-vel használtam fájlmegosztásra/torrentre is, (nyilván nagyobb elvárások nélkül ezeket, de a célnak megfelelt). Egy AX56U jó lehetne vagy felesleges addig elmenni?
(a torrent futtatási képességeiben nem vagyok biztos, hogy tudja, meg tudom jó lenne külön venni a routerről de ideiglenesen jó lennem)

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#87980) Ear001 válasza Gyurike (#87976) üzenetére


Ear001
addikt

Simán. Legyen egy fázison, és ne legyen köztük trafó.

(#87981) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Sziasztok!

Meghalt az SSD-m, és... routert akarok venni. :DDD Na jó, viccet félretéve most hogy megint hardvert kell vásárolni elgondolkodtam hogy kéne egy másik router is a Telekomos fehér mellé, 15e-ig bezárólag. Nem tudom mennyire friss az összefoglaló, így inkább kérdezek, erre kéne:

- 30 mbps net megosztása (igaz ez kb. 20 megát jelent nálam, ADSL - de mivel van az utcámban 500 megás így nyilván válthatok is idővel, de pont attól a szolgáltatótól van akitől menekültem 3 éve... meg állítólag a Telekom is akar fejleszteni szal nem ártana ha kicsit jövőbiztosabb lenne)
- nyomtató, notebook, okostelefon, két TV, két játékkonzol menne rá elsődlegesen, lehet pár IoT cucc is (okosizzók, központi egység WiFi-n, kábelen Hue bridge), de az vszeg marad a Telekomoson mert megbízhatók vele, és...
- kéne VPN is rá. ExpressVPN-t használok, elvileg tud működni routerrel is, anno a Tomato-s Asusommal (N12 talán, apuméknak lepasszoltam) működött legalábbis kézi beállításokkal
- nincs nagy interferencia, 5GHz nem kell, de nyilván nem hátrány ha van. Lefedettségben ha hozza a Telekomost már jó, házon kívül is jó a vétel nálunk, meg csak egy szint van.

Ilyen kritériumok mellett van ajánlott darab ebben az árkategóriában?

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#87982) golyós


golyós
őstag

Sziasztok!
Upc_Vodafone Connect box wifi-modem helyett milyen router ajánlott most?
Meguntam az állandó lassúságát (500as csomag)
A gyerekek itthon digitális oktatásban és folyamatosan dobálja el őket a router wifin csatlakozva. fél perc szünet, megint van net, aztán 10 perc múlva megint elmegy.
csatlakoztatott eszközök :
fixen kábellel 1 db tv
4 telefon, 3 laptop, 2 tv ezek wifin majdnem mindig rajta délutántól.
20.30 ezer közötti kategóriában érdekelne.

Ilyen a csatornahasználat a házban

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#87983) dkess válasza Peter M (#87978) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Jól sejtem, hogy az alaprajz lemaradt? Milyen routereid vannak jelenleg? Apróság, de a "provider" -t nyugodtan lehet "szolgáltató" -nak is hívni ...

@fecaga21, #87975

Mármint hol?

@Zoli133, #87979

Jó a AX56U. Amennyiben egyéb tekintetben is megfelelne, akkor vedd meg nyugodtan.

@tDr1v3r, #87981

Legyen mondjuk AC57U v3. Később, ha gyors internet mellett szeretnénk még nagyobb lefedettséget, akkor simán lehet AiMesh -t is lőni vele. VPN -t támogat ...

@golyós, #87982

Egy router elegendő lenne a lefedettség tekintetében? Bár amennyire jól sejtem társasház lesz az ...

[ Szerkesztve ]

(#87984) Peter M válasza dkess (#87983) üzenetére


Peter M
tag

Oké :) nincs semmilyen hálózati eszköz, tiszta a terep. Digi eszközt is szeretném bridge módban használni H kevesebb legyen a zaj.

https://www.behance.net/marosi-peter-k

(#87985) dkess válasza Peter M (#87984) üzenetére


dkess
őstag

A két emelet ugyanakkora alapterületű nagyjából? Terasz mekkora lenne és a ház melyik részére esik - mihez van közel.

Mosta abszolút teljesen vakon mondanék 2*AX82U (2*60K HUF), AiMesh kábeles backhaul -al konfigurálva. Földszinten mondjuk nappali - a szobák felé eső oldalán (feltételezhetően a terasz is errefele van), az emeleten meg valahol középtájon ...

(#87986) golyós válasza dkess (#87983) üzenetére


golyós
őstag

Igen társasház, 65nm, gyakorlatilag középen van a router.
Megtartanám a Vodást és ha jól tudom bridge módban kell majd a sajátot rádugni.
Tényleg az működhet, hogy a Voda routerhez csatlakozna a tv továbbra is kábellel a bridge módban, a sajáthoz meg minden ami wifis?

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#87987) dkess válasza golyós (#87986) üzenetére


dkess
őstag

A bridge módnak pont az a lényege, hogy utána a szolgáltatói eszközön nincs LAN - se vezetékes, se vezetékmentes. Az új routeren konfigurálod a kapcsolatot és minden vezetékes és vezetékmentes arra csatlakozik eztán.

20-30K HUF -ba nem nagyon fér bele sok AX -es eszköz. Adott esetben az AX50 -et ajánlanám 30K HUF -ért ... Amennyiben AC -s elég, akkor AC65P 25K HUF -ért - erre CFW is tehető.

(#87988) tDr1v3r válasza dkess (#87983) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Szia!

Köszönöm a segítséget, meg is rendeltem! :R

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#87989) fekpet válasza knorbi90 (#87855) üzenetére


fekpet
csendes újonc

Pont egy ilyen router volt nálam kölcsönben. Egész tűrhető sebességek voltak a ház nagy részén. 125 m2 családi ház, UPC 300-as net. 5 GHz-en mértem IPhone SE (2016) telefonon. 2 helyiségben volt 100 Mbit/s alatt, illetve a garázs legtávolabbi pontján volt egy borzalmas 4 Mbit. A többi mérési ponton 100 felett, de nagyrészt inkább 140 felett.

Mennyire ajánlott ez a router? (TP-Link Archer C80 AC1900)
Hasonló árban van Asus AC57Uv3, lefedettség szempontjából kb mi lehet a különbség köztük?
Ebben az árban nem lenne jobb inkább ha Archer AX10-et vagy 20-at (most akciós az edigitál-nál) vennék?
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#87990) Soma01 válasza fekpet (#87989) üzenetére


Soma01
veterán

Az AX20 most nagyon megéri annyiért. Lefedettségben is jók vele a tapasztalatok.

(#87991) Soma01 válasza ZetorGumi (#87973) üzenetére


Soma01
veterán

Elég a 2,4 GHz? Akkor EAP115, vagy ha kell 5 GHz is, akkor EAP225 vagy ennek az kültéri változata. Vagy igény (vagy várható plusz terhelés) esetén lehet feljebb menni.

[ Szerkesztve ]

(#87992) Gubek-Einste válasza ZetorGumi (#87973) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha alapvetően nincsen gond a jelenlegivel akkor TP-Link TL-WA1201 megfelelő lehet.
Ha egy kicsit komolyabb eszközre vágysz akkor TP-Link EAP225/EAP245/EAP265 HD.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#87993) golyós válasza dkess (#87987) üzenetére


golyós
őstag

Ne káromkodj :D AX , AC , CFW Hogy mi? :B
Az AC65P-t néztem már, de mi ez az AX-Ac?

[ Szerkesztve ]

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#87994) dkess válasza golyós (#87993) üzenetére


dkess
őstag

AX=WiFi 6
AC=WiFi 5 (tulajdonképpen az AC65P -ben a neve eleje is utal erre),
CFW=Custom FirmWare . Azaz nem gyári szoftver. Ebből van sokféle - ugyanakkor nem minden routerhez elérhető. Amennyiben jól sejtem Neked ilyesmire nem lesz szükséged ...

Ez alapján már rá tudsz keresni az AC és AX -re. Az utóbbi új WiFi szabvány.

(#87995) golyós válasza dkess (#87994) üzenetére


golyós
őstag

:R
Jól látod, routert nem kivánok mókolni, elég volt a telefont :)
Nekem a könnyen kezelhető felület számít, nem baj ha tud magyarul.
Az ASUS-ra írták, hogy borzalom a felülete

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#87996) ZetorGumi válasza Gubek-Einste (#87992) üzenetére


ZetorGumi
addikt

@ Soma01

Tartósat akarok venni, pontosabban úgy, hogy ha esetleg nőne az igény, akkor is kiszolgáljon még.
Úgyhogy szerintem az EAP2xx valamelyike lesz a választott. :)

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#87997) tr00p3r


tr00p3r
őstag

Sziasztok,

Egyre gyarapodik wifi 6-os eszközök száma itthon és egy Asus RT-AC65P váltanék le. 90 nm-es családi házban. Ezekkel szemeztem:

Asus RT-AX58U
TP-LINK ARCHER AX50 AX3000

A mostani router nem a legjobb a lefedettség terén. Nem tudom, hogy az AX58U milyen ezen a területen. Archer-ről jókat olvastam.

Előre is köszönöm a segítséget és tippeket.

(#87998) dkess válasza golyós (#87995) üzenetére


dkess
őstag

Akkor nézd meg az előzőleg ajánlott AX50 -et, hogy funkcionalitásban megfelelő lenne-e Neked. Én is írtam a topikban nem egyszer a típusról - keress rá nyugodtan.

@tr00p3r, #87997

Nekem volt szerencsém tesztelgetni egy bő hónapon keresztül az AX50 -et - mind társasházi környezetben, mind 90 nm -es családi házban (egyszintes).

Alapvetően megfelelhet az igényeidnek a lefedettség területén is - ugyanakkor természetesen látatlanban nincs garancia WiFi területén. Sominden függ az épületen belüli elhelyezéstől és persze sokminden mástól is.

Az AX58U jó router. Ugyanakkor amennyiben ebben az irányban gondolkodol, akkor inkább az AX82U -t javasolnám. Teljesen ugyanaz a hardver, mint az AX58U - csak 5 GHz -en 4x4 HT160 támogatással (a 2x2 HT160 helyett). Igaz, hogy az AX50 -hez viszonyítva már kétszer annyiba kerül, de az AX58U -nál egy bő 10K HUF -al drágább, ami tekintve az érintett árszínvonalat illetve az említett különbséget a véleményem szerint megérheti ...

(#87999) tr00p3r válasza dkess (#87998) üzenetére


tr00p3r
őstag

Értem, köszönöm a válaszod.

Míg az AX50 -et már 30e körül megkapom, és az AX58U a legolcsóbban 47e-ért láttam, az AX82U 75K (itthon). Most külföldi árakat nem néztem. A 75e nekem sok jelenleg, de még a 47 is lélektani határ. Anno 32-35k körül volt az AC65P is, de ha jól emlékszem ennél azért olcsóbban tudtam éppen megcsípni.

(#88000) Gubek-Einste válasza tr00p3r (#87999) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ebben az esetben megfelelő választás lesz az AX58U.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.