Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32000) Ghoston


Ghoston
csendes tag

Üdv mindenkinek!

3 szobás albérletbe keresek 4 gépet wifin kiszolgáló megbízható routert. (a netet főleg játékra és letöltésre használjuk). A szóban forgó internet a digi Topnetre keresztelt csomagja névlegesen 80/25 Mbps sebességgel.
Nem az ár a legfontosabb tényező de nem legyen 20k-tól drágább.

A régi routerünk egy TP-WR340gd wifis router, sajnos problémák tömkelegével szembesít minket nap mint nap:
Ha valamelyik gépen csak böngésznek a neten (mégcsak nem is letöltenek) a másikon már a játék játszhatatlan. Gyakran egy gépen való töltés esetén is szakad a kapcsolat. Tehát úgy tapasztaltuk ez a router képtelen kiszolgálni 4 gépet wifin keresztül. A fennti problémák lan kábelt használva, illetve közvetlen a digis kábelt használva nem fordulnak elő.

Laikus vagyok a témában de probáltam már váltzotatni a wifi csatornáját (hátha zavarja vmelyik másik eszköz a társasházban), de nem javult.

A speedtesten mért adatok (Kecskeméti host):
Közvetlenül digis káblet használva: 87 Mbps letöltés, 27 Mbps feltöltés
Routeren keresztül lan kábelt haszálva: 61 Mbps letöltés, 27 Mbps feltöltés (ez a gyakorlatban egy bizonyos fájlcserélő program esetében: 7-7,5MB/s letöltés ami kellemes)
És végül a router wifijén keresztül: 19Mbps letöltés, 22 Mbps feltöltés. (ez a gyakorlatban: 2-2,5MB/s letöltés ami nem kellemes)

Tehát olyan routert keresnék amely használata esetén a fennti problémák nem fordulnak elő, illetve a wifis letöltés sebességét növeli. Nem ragaszkodunk ahhoz hogy egyszerre tudjon 3 gép letölteni 4 megával és a 4. gép röccenés mentesen játszani, de szeretnénk egy megbízható wifis kapcsolatot.

Mellékesen megjegyzem hogy a lakás kialakítása és amiatt hogy nem fúrhatunk a falakba (albérlet) a router a hűtőn helyezkedik el a konyhában :) , illetve a routertől a jelnek maximum 3 falon is átkell mennie légvonalban (egyébként ha a jel okos akkor talál 2 ajtót is amin átmehet :) )

Minden segítséget nagyra értékelek, köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.