Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31751) krealon válasza Egon (#31748) üzenetére


krealon
veterán

"Konkrétan tönkretette? Hogyan?"

Nem fizikailag tette tonkre, csak a WiFi kapcsolat (AccessPoint) jart le-fel, amig ra akart csatlakozni, vagyis hasznalhatatlanna tette, amig a kozelben volt. Igy ertendo a "kinyiras".

(#31752) kali válasza Egon (#31746) üzenetére


kali
legenda

a routerek wifi szórását nyírta ki, persze nem hardveresen, elég volt újraindítani mindegyik routert, és utána minden rendben volt mindaddig, amíg adott mobiltelefon ismét fel nem csatlakozott, akkor megint lehalt a wifi kapcsolat, ismét újraindítás, és így tovább...
azóta is volt már a kezemben xperia u, azzal (már) nem volt gond, talán csak a korábbi - vagy egy konkrét - firmware verzióval, netán épp csak adott mobiltelefon volt problémás hardveresen - szoftveres nullázás történt rajta -, de a lényeg, hogy vannak ilyen anomáliák.

Intruder2k5; nem csak a tp-link routert, az az egy olyan telefon volt, ami akkor minden gyártójú router/home gateway wifi szórását kiakasztotta, amivel csak kipróbáltam, és ha már négy gyártó routerét is kinyírja egy telefon, akkor biztos nem csak az egyik routeres gyártó termékével van baj.

(#31753) gabrielarky


gabrielarky
tag

Sziasztok!

Meguntam a 3 belső antennás LinkSYS E2000 és 2 külsős antennás N-es Asus routerrel való bohóckodást, és valami brutál jelerősségű cuccot szeretnék, mert viszonylag nagy alapterületet kéne lefednie.

Ezt néztem ki, ELVILEG a legjobb ami kapható manapság (ennyi pénzért pláne) persze nyilván a konkurensek is fognak hasonlót kihozni, 53e pénzt kóstál a legolcsóbb helyen ahol láttam, 3 év garral:

[link]

Elég sokszor sikerült beleválasztanom szériahibás és egyéb problémás termékekbe, ezért most azzal kezdtem, hogy egy csom külföldi fórumot elolvastam, termékértékelést stb.

Jellemzően a múltév végéig anyázós cikkek hada dicsőíti a terméket, viszont ahogy látom az Asus folyamatosan frissíti a Firmwaret és igen sok bugot javítottak, akinek jól működik, az mind azt írja, hogy
ahol eddig 2 pálcikás volt a jelerősség 5ből, ott most 5/5.

Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel a routerrel?

Köszi előre is

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#31754) proradeon válasza gabrielarky (#31753) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Nem sokszor hangzott el ez a router ebben a topic-ban, így nem hiszem, hogy tolongni fognak az emberek a tapasztalatokkal. Rákeresve csak VSAMSUNG kolléga vett ilyet, így talán megéri őt megkeresned privát üzenetben, és kifaggatnod őt tapasztalatairól. :)

Egyébként kifejthetnéd, hogy mekkora alapterületet szeretnél lefedni, hány szintet, milyen falakkal ... Mert lehet, hogy tényleg olyan hatalmas területről van szó, amit képtelenség lenne egy router-rel lefedni, így nehogy csalódás érjen, miután kiadtál ennyi pénzt egy router-re.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31755) siminhu


siminhu
tag

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni, szeretném lecserélni a jelenlegi TL-WR743-ND routeremet. Sokszor eldobja a netet, két szintes tégla házba kellene valami ahol minimum 4 max 8 kliens van rajta a streamingtől a torrenting mindennel. A net most 10 mega de a jövőre is gondolnom kell. Valami olyan kellene ami néz is ki valahogy.

Segítsetek nekem kérlek,

Köszi,

Sim

(#31756) blueye válasza gabrielarky (#31753) üzenetére


blueye
veterán

Repeater-re nem gondoltal meg?

(#31757) siminhu válasza blueye (#31756) üzenetére


siminhu
tag

Szia,

Van egy repeat-erem is, de ha a router mellett eldobja a jelet és csak restartra működik újra akkor csak a csere segít ( firmware a legfrissebb).

Köszi,

Sim

[ Szerkesztve ]

(#31758) NTonee


NTonee
veterán

üdv,
egyik ismerősömnek problémája akadt az internet szolgáltatójával. Bekötöttek hozzájuk valamilyen T-s kábelnetet, amihez egy wifis modemet raktak le nála. Családi ház, különálló vendégházzal, ami albérletbe van kiadva és kellene a net oda is, viszont ez a wifis modem egy katasztrófa. Közel nulla a vendégházban wifi hálózat, gyakran nem is látszik, de már a főépületen belül is akadnak gondok. A probléma megoldásától a T lényegében elzárkózott, nem érdekli őket.
Egy kölcsönbe kapott routert kipróbáltak (tp-link 841nd/941nd, valamelyik), azzal jó lenne wifi jel a vendégházban is, de a wifis modem tulajdonképpen routerként üzemel és nem tudják, hogy a két eszközt hogyan lehetne beállítani.
Mivel valamit venniük kell mindenképp, így nézelődtem kicsit. A tp-link wr843nd router Client Router Mode/WISP client üzemmódja használható a probléma megoldására? 7-8ezer körül beszerezhető.

[ Szerkesztve ]

(#31759) Tappancs2001


Tappancs2001
senior tag

Sziasztok! Egy Digi Strada modemes net (8/2 Mbit) megosztása céljából keresek Wifi routert. Melyik típust tudnátok ajánlani jó szívvel erre a célra? Előre is köszi a segítséget.

(#31760) gabrielarky válasza proradeon (#31754) üzenetére


gabrielarky
tag

Szia!

Köszönöm a válaszodat.

A lakás 2 szintes családi ház, 100nm alapterüle, 3.2m belmagasság, az alsó szinten is van egy laptop, illetve fent több is (konzol, telefonok) illetve ezek közül az egyik egy smart tévé a nappaliban. Köztük van egy fal és mondjuk "légvonalban" 5 méter. A fal túloldalán van egy ikeás szekrén, amiről tudjuk hogy nem éppen vasbeton szerkezetű, a fal sem vastag, (de nem gipszkarton) a szekrény előtt már 4 v. 3 cella az erősség csak, ha beállok a tévé elé, akkor 2es cella, ha elmegyek a mellékhelyiségbe ami szintén kb. 5 méter másik irányba, ott meg már 1es.

A 3 belső antennás Linksys még úgy ahogy ment, de mondták jobban járok a külső antennás routerrel ezért elővettem az alig használt megörökölt Asus N-es Routert aminek 2 külső antennája van, kb. 2 éves típus. Na ez még a belső antennásnál is rosszabb.

Sokszor szeretnék streamelni tévére is HD-ban, a 2 router közül mindegyik eldobálja időnként a kapcsolatot, N-es wififel 5GHZ-n is bármelyik csatornát választom, ugrándozik a sávszélesség, hol 11-13MBiT, hol 30-40MBiT ami elég kellemetlen tud lenni. Azért vagyok hajlandó ennyit kiadni érte, mert ha tényleg ilyen brutál a jelerőssége akkor nekem ez főnyeremény lenne, utána 3 évig tuti nem nyúlnék hozzá vagy nem cserélném le, ha tovább bírja akkor persze szintén megtartanám :) az N-es szabvány is kb. mintha 5 éves lenne most mikor (pár hónapja) megjelent az AC szabvány.

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#31761) proradeon válasza gabrielarky (#31760) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Sejtettem, hogy kétszintes lakásról van szó. :( Ez esetben az a gond, hogy a külső antennás router-ek botantennái főleg horizontális irányban sugároznak. Ezért szokták gyakran azt tapasztalni az egy router-rel és kétszintes lakással rendelkezők, hogy míg azon a szinten ahol a router van megfelelő a jelerősség, addig a másik szinten kiábrándító.

Ez esetben én mindig azt javaslom, hogy ha kivitelezhető, inkább vegyen az illető kettő darab router-t. Az egyik router-t be kell üzemelni szokás szerint, a másik router-en pedig ki kell kapcsolni a DHCP szervert, és az egyik LAN portját összekötni UTP kábel segítségével a "fő" router egyik LAN port-jával. Ekkor lesz két különálló WiFi hálózatod, de azonos alhálózaton. És ezeket lehetőség szerint mindkét emeleten valahol középen érdemes elhelyezni. (Ezen megoldásnak egyetlen hátulütője van, és az a mobiltelefonnal kapcsolatos. Pl.: ha az emeleti hálózathoz csatlakozva van a telefonod, és te lemész a földszintre, és ott még mindig van egy elenyésző jelszintje az emeleti WiFi-nek, akkor a telefon nem fog automatikusan rácsatlakozni a sokkal jobb jelszinttel rendelkező földszinti WiFi-re, hiába 'ismeri' azt.)

A másik lehetőség persze az, amit eredetileg terveztél, hogy beszerzed azt az beszerzed az RT-AC68U modellt, és reménykedsz, hogy ennyi pénzért tényleg csodát művel (amit egyébként kétlek). A gond az, hogy ezt se én, se más nem fogja tudni megmondani neked, hogy mit fog produkálni a ti lakásotokban. Sajnos több környezeti tényező (falak, szomszédos WiFi hálózatok stb.) közrejátszik, így csak és kizárólag akkor derül ki, hogy mire képes, ha kipróbálod. Ha webshop-ból veszed, igazából sokat nem veszíthetsz, mert 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól. Ha visszaviszed, legrosszabb esetben annyival szívathatnak meg, hogy egy hónapig húzzák a pénzvisszafizetést.

Azt sajnos nem említetted, hogy milyen sávszélességű internethez kell a router, ill. hogy terveztek a jövőben nagyobb csomagra váltani, így konkrét router típust nem tudok ezen információ hiányában javasolni a fentebb említett két router-es megoldáshoz.

(#31755) siminhu & (#31759) Tappancs2001: Asus RT-N12 D1 vagy TP-Link TL-WR841ND tökéletesen megfelel nektek.

:R

[ Szerkesztve ]

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31762) proradeon válasza NTonee (#31758) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Az általános megoldás az lenne, hogy a kapott WiFi-s modem+router-t bridge módba állítod, és a WiFi-jét kikapcsolod, majd utána kötsz egy rendes router-t. Viszont mivel pontos típust nem írtál, így nem tudok ennél többet mondani. Kérdezd meg a T topicjában, hogy egyáltalán lehet e bridge módba állítani az adott WiFi-s modem+router-t. (Csak írd bele a hozzászólásodba a pontos típust is!) Meg persze hozzászólás előtt érdemes rákeresni a típusra és a 'bridge' szóra a T topicban.

És ha feltételezzük, hogy lehet bridge módba állítani, akkor sem tudok neked pontos router típust ajánlani, mert nem írtad mekkora sávszélességű internethez lesz.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31763) gabrielarky válasza proradeon (#31761) üzenetére


gabrielarky
tag

Szia!

Köszi szépen a további kimerítő választ. A környéken 3-4 SSID van csak, azok sem túl erősek, a korábbi routereket is a szabad csatornákra tettem (mobilról néztem mik a foglaltak). Igazából a felső szinten (nálunk) lenne a fontosabb, az alsó szinten nyugdíjasok neteznek, szóval türelmesek :)

12.5 MBiT le / 1.5 MBiT fel, UPC ADSL...

Mégegyszer köszönöm és írtam a kolegának is, akit említettél, közben kiderült, hogy valszeg ő az aki ide is kommentelt az aoldal alján legutóbb (legfelelül) VZsolti néven:

[link]

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#31764) NTonee válasza proradeon (#31762) üzenetére


NTonee
veterán

20Mbites net, a wifis modem nevét nem tudtam meg, hiába kérdeztem, csak egy cisco feliratot emlegetett rajta :D , így valamelyik EPCxxxx lehet. Sajnos emiatt azt sem tudom, hogy tud e bridge módot a kütyü. Ezért is kérdeztem rá arra a 843nd routerre, amin van egy hardveres kliens mód kapcsoló. Ezt a gyártói weboldal leírása alapján úgy értelmeztem, hogy repeater üzemmódban képes működni.
Kali hsz-át találtam meg most a sima router beállításával kapcsolatban, de úgyis kell valamit vennie az illetőnek, így ha a 843nd tudja, amit elképzeltem, akkor egyszerűbb és nem is drága megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#31765) Martin107


Martin107
tag

Digi 40/20-as nethez kell a TPLiNK 841 router vagy elég valamilyen 740 típusú?

(#31766) kali válasza Martin107 (#31765) üzenetére


kali
legenda

a 700-as széria is simán megbirkózik a sebességgel, wifi tekintetében van főként eltérés, a 700-as széria csak 150-es, a 800-as pedig már 300-as és mimo (2t2r) képes, illetve a tl-wr841nd v8 esetén jobb a proci.

NTonee; bármilyen wifi router (is) rászúrható a szolgáltatós eszköz lan portjára, és két módozatban is megoldható a dolog; csak a szolgáltatós eszköz dhcp funkciója megy, a saját routeren kikapcsolva a dhcp és nincs külön (al)hálózat, de utóbbi eszköz (is) szór wifi útján is, vagy pedig úgy, ahogy én korábban használtam, a saját eszköz dhcp használatával.
a tl-wr843nd annyiban jobb - mint ap/client funkciós eszköz -, hogy a wifi útján kapott jelet is képes továbbítani wifi és kábel kapcsolaton.

[ Szerkesztve ]

(#31767) Martin107 válasza kali (#31766) üzenetére


Martin107
tag

A proci az mit szolgál? Akkor azt mondod ki tudom használni a maximum sebességet laptopon 700-as szériával is?

(#31768) kali válasza Martin107 (#31767) üzenetére


kali
legenda

átviszi a maximális netes sebességedet a 700-as szériás típus is - wifi esetén feltétel, hogy ne csak a router, hanem az arra felcsatlakozó ellenoldali wifi modul is legalább lite-n legyen -, az erősebb hardver abban mutatkozna meg, hogy valamivel jobban bírná a terhelést, például húzósabb torrent...stb alatt.

(#31769) Martin107 válasza kali (#31768) üzenetére


Martin107
tag

Köszönöm a gyors és kielégítő választ!

(#31770) NTonee


NTonee
veterán

kali, proradeon: köszönöm az infókat! :R

szerk: illetve ha már itt járok...
Nekem egy 80/25ös kábelnetem van. 3-4 éve szolgál már egy tp-link 1043nd. Ha le akarnám cserélni, akkor miket nézegessek? Az USB csatlakozóján lóg egy winchesterem, így arra szükségem lenne továbbra is.

[ Szerkesztve ]

(#31771) kali válasza NTonee (#31770) üzenetére


kali
legenda

tl-wr1043nd v2 (erősebb hardver és jobb wifi, mint a v1 esetén), tl-wdr3600 vagy attól felfelé, rt-n56u és attól felfelé.

(#31772) NTonee válasza kali (#31771) üzenetére


NTonee
veterán

ismét köszönöm! :)

(#31773) proradeon válasza gabrielarky (#31763) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Értem. A két router-es megoldást figyelembe véve, ilyen sávszélesség mellé - HA nincs 5 GHz-es WiFi igényed - bőven elég 1-1 Asus RT-N12 D1. ~ 80 Mbit-es sávszélességig ez a típus ki tud szolgálni. Bár nincs semmi extra tulajdonsága, megbízható, stabil, és a két darab 5 dBi-s antennájával kiváló jelerősséget biztosít.

5 GHz-es WiFi esetén a két router-es megoldás kiesik, mert ahhoz csak a TP-Link TL-WDR3600 modellt tudnám ajánlani, viszont annak a jelerősségére szokott panasz lenni (bár nekem nincs vele bajom), így ezt a te esetedben nem merem megkockáztatni. Asus-ból pedig a legközelebbi, külső antennás, 5 GHz-es modell az RT-N66U, amiből 2 db jelentősen kiürítené a pénztárcád. Így ez szintén nem opció. Hacsak nem vagy milliomos. ;]

Tehát ha van 5 GHz-es WiFi-re igényed (ergo nem elég a 2.4 GHz), akkor a két router-es megoldás kiesett, és csak is abban bízhatsz, hogy kipróbálás után lefedi a lefedendő területet a RT-AC68U. (Ha csak valamelyik kollégának nincs jobb ötlete.)

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31774) koboldcápa


koboldcápa
csendes tag

Sziasztok!

A TP-link 841ND és az ASUS N12 D1 között van-e érdemi különbség bármiben (felhasználói szempontból), vagy csak a márkaszimpátia alapján döntsek?
A TP-link 842ND miért nincs az ajánlottak között (nem sokkal drágább, van USB)?
Lényeges-e a router kiválasztásánál, hogy milyen oprendszert használok (opensuse) a szgépen, ha igen, akkor mit ajánlotok a fenti típusok kategóriájában?
Az egyes típusoknál (ahol több verzió is van) a csomagolásról is leolvasható, hogy melyik verzió van a dobozban, vagy az csak kibontás után látható?

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#31775) proradeon válasza koboldcápa (#31774) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Érdemi különbség nem igazán van. Nagyjából ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik a két router. Megemlítendő különbség az, hogy más-más processzor van bennük, így más-más 3rd party firmware-t lehet rájuk rakni a gyári firmware helyett. Valamint a TP-Link-nél előfordul, hogy a WiFi-jét megfagyasztja/megzavarja némelyik Sony telefon. Ezt leszámítva az is kiválóan működik.

TL-WR842ND ugyanúgy ajánlott mint a TL-WR841ND. Csak azért nem szoktuk általában ajánlani, mert nincs USB csatlakozó igénye az adott felhasználónak, tehát elég neki a TL-WR841ND is.

Nem számít, hogy milyen operációs rendszert használsz a csatlakoztatott számítógépeken.

A csomagolásról leolvasható a hardver verzió szám.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31776) Euzkadi


Euzkadi
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Meg is rendelem a TL-WDR3600-at.

(#31777) kali válasza koboldcápa (#31774) üzenetére


kali
legenda

szia,

annyi kiegészítés, hogy az rt-n12 d1 hardvere nem tud annyit wan <-> lan sebesség szempontjából, mint a tl-wr841nd (v8), úgy 15 - 20% eltérés van a kettő között, durvázva; 70 kontra bő 80 megabit/sec.

[ Szerkesztve ]

(#31778) koboldcápa


koboldcápa
csendes tag

Köszönöm az okosságot mindenkinek!
Azt hiszem bepróbálkozom egy 841ND-vel.

(#31779) Gubek-Einste válasza siminhu (#31755) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ami ajánlott lenne az a TP-Link 841ND v8 és az Asus N12 D1, ezek jók 50-60 Mbps-ig.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31780) Martin107


Martin107
tag

Tp-link 1043nd v1 ről milyen véleményetek van? Gondolom a 40/20-ás netet elbírja, illetve az USB port mire szolgál? Mit lehet csinálni vele?

(#31781) kali válasza Martin107 (#31780) üzenetére


kali
legenda

a 120-as netet is elbírja, az usb funkciói pedig; link
mióta van v2, azóta nem annyira preferált a v1, legfeljebb ha nagyon olcsón hozzájut az ember.

[ Szerkesztve ]

(#31782) NTonee válasza Martin107 (#31780) üzenetére


NTonee
veterán

Nekem ilyen van, 80/25el boldogul, bár néha fagyogat. Az usb csatolóra mehet nyomtató és winchester is. "Okosítás" után akár torrentezni képes a rádugott tároló eszközzel.

(#31783) proradeon válasza Martin107 (#31780) üzenetére


proradeon
őstag

Én 80/25 Mbit-es Digivel használom, OpenWRT firmware-rel. Stabil és megbízható. Otthon, vidéken is ez van. Egyikkel sem volt soha gond. De ahogy kali kolléga is írta, max. akkor vegyél v1-et, ha olcsón tudsz hozzájutni. Egyébként v2-t érdemes venni. (Én mindkettő tulajdonomban lévő TL-WR1043ND v1-et 5 ezer forintért szereztem hardverapróról. ;] )

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31784) Martin107 válasza proradeon (#31783) üzenetére


Martin107
tag

Köszi srácok az infót. 6ra tartja az illető. Egyébként olyat is lehet vele, hogy rádugni a winyót és gépen megnyitni a filmeket wifin keresztül?

(#31785) Gubek-Einste válasza Martin107 (#31784) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Meg lehet csinálni de 3rd party firmware kell hozzá.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31786) vargalex válasza Gubek-Einste (#31785) üzenetére


vargalex
félisten

Szia!

A gyári firmware is tud samba-t.

Alex

(#31787) blueye válasza siminhu (#31757) üzenetére


blueye
veterán

A repeatert nem neked ajanlottam :)

(#31788) general


general
addikt

olvasom itt, hogy az említett TP Link TL-WR1043ND-nek is van USB portja, és tudja, amit az általam eddig kinézett WD My Net N900 (ennek kicsit sok az ára, 70 euróért újat lehet rendelni), illetve az Asus rt-n65u.

szeretném kérdezni, hogy miben tud többet a két drágább készülék? látom, hogy dual band, de az mit jelent a gyakorlatban? az eggyel több usb port oké, de szolgáltatásban mivel tudnak többet a drágább készülékek, ha sokszor ajánlottok itt 10e körüli jó kis routereket?

új nekem a terület, eddig nem volt routerem, szeretnék tisztában lenni ezzel! :R

[ Szerkesztve ]

(#31789) Gubek-Einste válasza general (#31788) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Dual band. 2,4 és 5 GHz-s wifi hálózati képességgel rendelkezik.
A drágább készülékek erősebb hardverrel, gigabites portokkal, dual band képességgel rendelkeznek.
Az alapján szoktunk ajánlani eszközöket, hogy milyen net sebesség alá, milyen környezetbe, milyen áron és milyen igényekhez kell az új eszköz, sokan az áron akarna spórolni ezért ajánljuk az olcsóbb készülékeket.

Ebből a háromból a TP-Link 1043ND (természetesen csak a v2 jó már) és az Asus N56U az ajánlott.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31790) z123456789


z123456789
addikt

Erre csak nem találom a választ, vagy nem is kaptam? :B

Annyi plusz info, hogy a NAS ö lesz.

[ Szerkesztve ]

(#31791) general válasza Gubek-Einste (#31789) üzenetére


general
addikt

Dual band. 2,4 és 5 GHz-s wifi hálózati képességgel rendelkezik
ezt értem, de ez mit jelenet? :) mi a különbség?

én egyébként az Asustól a kicsit drágábbikat néztem ki (azt is írtam), az N65U jelűt, nem az 56-ost.

(#31792) blueye válasza general (#31791) üzenetére


blueye
veterán

Tudsz angolul? (amúgy google...)
[link]

(#31793) Intruder2k5 válasza general (#31791) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azt jelenti, hogy ismeri az újabb, 5GHz-es WiFi szabványt, ami akkor jól jöhet, ha wifi-vel túlzsúfolt, jellemzően lakótelepi övezetben lesz használva, ahol a 2.4GHz-es tartományban nem lehet szabad csatornát találni! Másik eset amikor különösen jól jöhet még, ha sok a wifi kliens ami csatlakozik a routerre, mert így a két rádiót megosztva használhatják a routert, és nem oszlik olyan sok felé a sebesség! Persze ennek használatához az is feltétel, hogy a kliensek legalább egy része is ismerje ezt a szabványt!

(#31794) general válasza Intruder2k5 (#31793) üzenetére


general
addikt

értem! köszönöm a választ! :R

(#31795) tthom


tthom
senior tag

Beüzemeltem a WDR3600at, szerintem nekem elég lesz gyári szofttal is. Volt egy pillanat, amikor megijedtem, de kiderült, hogy valamikor régebben lekorlátoztam a torrentet a gépen, aztán azért nem hasított. Wifi lefedettség kb. mint az előzőnek. Eddig jó, köszönöm mindenkinek az infókat.

(#31796) Intruder2k5 válasza vargalex (#31750) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#31797) vargalex válasza Intruder2k5 (#31796) üzenetére


vargalex
félisten

Szia!

Ha 2 ember hozzászólásából ez jön le, akkor nyilván ebből meg az, hogy az összes wifi-s eszközzel így viselkedik mindegyik RT-N16 is.

Alex

(#31798) NTonee válasza Intruder2k5 (#31796) üzenetére


NTonee
veterán

ugyan nincs xperiam, de nem volt soha gondom a 1043nd v1-el. Kiválóan működik első perctől kezdve, mostanában néha lefagy, ha fut a torrent alkalmazás, de ennyi. Az utca túloldalán lévő parkolóban vígan netezek telefonról wifin. A router a második emeleten van, panelben. Megjegyzem, sok borzasztó szeméttel volt dolgom, mielőtt megvettem ezt és sosem adott okot a megbánásra. A környezetemben is bőven akad tp-link router és eddig senkit sem hallottam panaszkodni.

(#31799) Intruder2k5 válasza vargalex (#31797) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem kettő, csak annyit linkeltem! A TP-LINK topikok hetek (hónapok?) óta a WiFi gondokkal vannak tele! Gyenge, ledobál, stb... Ez nem újkeletű dolog!

NTonee, örülök neki! Őszintén! De sajnos ezzel elég sokan nem így vannak...

[ Szerkesztve ]

(#31800) vargalex válasza Intruder2k5 (#31799) üzenetére


vargalex
félisten

Szia!

A TP-Link topic-ok (főleg a TL-WDR3600 és TL-WDR4300) azért voltak ezzel tele mostanában, mert a gyártó változtatott a hardware-on és erről a third party firmware fejlesztők nem értesültek (egyszerűen nem is volt nekik az új verziójú eszközből). De ezt te is nagyon jól tudod...

Alex

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.