Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32101) Gubek-Einste válasza InterFox (#32098) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontos router típus kellene.
A környezeti tényezők: falak száma anyaga, távolságok vízszintesen/függőlegesen

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32102) sutszi válasza Mano66 (#32100) üzenetére


sutszi
veterán

Ez így, ebben a formában nem igaz. :U

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#32103) kali válasza Mano66 (#32100) üzenetére


kali
legenda

ezt honnan veszed?
a régi moodolt firmware verziós panaszok alapján, amiről nem a router tehet, hanem bizonyos firmware verziók, amikben végül javítva is lett a probléma, vagy a nem megfelelő felhasználói beállításokból eredő problémákból?
semmivel sem stabilabb az asus, ott is van hibalehetőség, ahogy az említett tp-link routereket is pont úgy lehet normálisan konfigurálni, és akkor nincs gond.

[ Szerkesztve ]

(#32104) Mano66 válasza kali (#32103) üzenetére


Mano66
senior tag

Tudtam,hogy evvel az egy mondattal lavinát zuditok a fejemre.De én megjártam már a TP-Link wifi minöségével.Addig amig nincs nagyon sok dolog ami használná a wifi-t nagyon jó routerek,de utánna nekem rémálom volt.Ez egy laikus magán vélemény.Ha 1 honapja jött volna a kérdés,még jokat irtam volna.Mert nem tudtam miért van a sok wifi szakadásom.Olvasva a TP-Link router forumokat,hogy az ujabb változatok is hozzák az eldobálásokat.Kiábrándultam a márkábol,pedig ilyet szerettem volna venni ujra.Lehet,hogy az Asus-ok tulárazottak,de miota ilyenre cseréltem a wifi birja az extrém terhelést.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#32105) Intruder2k5 válasza Mano66 (#32104) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Tudtam,hogy evvel az egy mondattal lavinát zuditok a fejemre."

Akkor rám már hegyek omlottak emiatt, ne aggódj! :)

(#32106) kali válasza Mano66 (#32104) üzenetére


kali
legenda

nem lavinát, de nem szabad általánosítani!
az újabb változatok pont a moddolt firmware alatt hozták a hibát, mert a gyártó hardveres változtatását nem követtel le időben a moddolt firmware, a gyártóival viszont nem volt és nincs is gond, márpedig az a viszonyítási alap!
tl-wdr3600 és tl-wdr4300 volt a kérdés, neked melyikkel is volt wifi problémád?
ja, hogy egyikkel sem, hanem a régi tl-wr1043nd v1 verzióval, aminél közismert adott probléma, és te az alapján véleményezel más, újabb típusokat, meg holni problémás moddolt firmware alapján... :U
akkor néhány asus probléma miatt ne javasoljuk senkinek az asus routereket, mert azokkal is van probléma, és nem is javítják időben a hibákat, támadási lehetőséget biztosítva a rosszakaróknak?
példa; Támadás alatt a Linksys és az ASUS routerei

(#32107) stigma válasza Mano66 (#32100) üzenetére


stigma
addikt

Köszönöm a választ még én sem tudom melyik lesz utánaolvasok pár dolognak.

Amúgy a mostani 5-10k különbsége nem igazán mérvadó, mert stabil ,jó routerért inkább 1x bevállalok ennyit pénzt mert megéri.
TP-Linkről annyit, 4 éve vettem egy TP-Link 941ND-s routert otthonra és a mai napig megy, csak a túlzott eszközök (otthon 2 laptop,tablet,okostévé) + sok DLNA használat miatt le fogom majd cserélni valami olyasmire amit most tervezek venni.
Nekem a router mimo antennás TP-link wifije tökéletes, hatótávolságban az emeletes tömbépület előtt is látom/fogom a netet, ami kb 10 méter különbség légvonalban.

:R

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#32108) Intruder2k5 válasza kali (#32106) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"a régi tl-wr1043nd v1 verzióval, aminél közismert adott probléma"

Azért fél, vagy egy éve még nem ezt mondtad, akkor szembeszálltál bárkivel, aki ezt állította, mert akkor az volt az álláspontod, hogy a 74x széria óta már minden tp-link tökéletes, csak a megelőző, hardveresen gyengébb verziókkal voltak gondok! Most meg csak úgy lett egy közismert hibája 1043-nak? Ami lássuk be nem is olyan kis hiba, ha valaki tudja miről is van szó, mert emiatt sokszor alig-alig használható a router wifi része! Mi a változás oka? Csak annyi, hogy most van újabb verzió helyette?

(#32109) kali válasza Intruder2k5 (#32108) üzenetére


kali
legenda

régebben is ezt mondtam, mert a hardveres teherbírásra értem, hogy nem lehet tőle azt elvárni, amit az újabb és erősebb típusoktól, Mano66 pedig nagyon sok eszközzel terhelte, és az közismert, hogy a régebbi tl-wr1043nd v1 nem bír el annyit; link
A wifire sok dolog csatlakozik (4 telefon,4 műholdvevő,2 laptop + kábelen 4 gép) és ez miatt sűrűn eldobja a hálozatot.
ez még egy erősebb routernek is komoly feladat.
változik persze az értékrend és a viszonyítási alap is, mert nem 5 - 12 megabit/sec netek vannak már, meg sokkal több munkaállomás/wifi eszköz is adott sok háztartásban, de aki szélsőségesen húzós terhelést ad egy eszköznek, az pláne ne a régi és gyenge típusokban gondolkozzon, ne azt szidja, mert a maga idejében jó volt az, akár csúcs is volt, de már akkor is voltak korlátai, manapság meg pláne, és ha valami, akkor a fent leírt sok wifi eszköz húzós terhelés, akár már akkor is, ha csak a fele csatlakozik fel és forgalmaz egyszerre.
a 700-as széria - és felette - sokkal jobb, mint a korábbi típusok, de sokan még a régi 300-as és 500-as széria alapján általánosítottak, ahogy most például a régi 1000-es széria alapján - pedig adott kérdés is sokkal újabb és erősebb típusokra vonatkozott -, de ha van már sokkal jobb, akkor ne a régi legyen már a viszonyítási alap, hogy jajj, tp-link...

[ Szerkesztve ]

(#32110) Intruder2k5 válasza kali (#32109) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"változik persze az értékrend és a viszonyítási alap is, mert nem 5 - 12 megabit/sec netek vannak már,"

Azért szerintem 1 év alatt olyan sok minden nem változott ezen a téren, max lett egy 240-es UPC csomag, de ha ettől eltekintünk, akkor mondhatjuk minden a régi! Arról nem is beszélve, hogy ez a hiba nem most jött elő, hanem mindig is volt, és terheléshez sem köthető, hanem állítólag inkább bizonyos kliensekhez! Vagy inkább a routerhez...?!

[ Szerkesztve ]

(#32111) kali válasza Intruder2k5 (#32110) üzenetére


kali
legenda

akár csak az utóbbi egy évben is sokat nőtt a háztartásokban a net képes eszközök száma.
azt a bizonyos ellenoldal és router párosítást ezerszer megtapasztaltuk már, és én magam is a gyakorlatban sokszor, hogy többségében egyikkel sem volt gond, hanem csak a beállításokkal, különböző (moddolt) firmware verziókkal, főzött android verziós telefonokkal...stb, szóval erről engem nehéz lesz meggyőzni.
arról nem is beszélve, hogy pont úgy hívtak asus, linksys...stb routerekhez is, hogy egy új/másik eszközzel nem működik (megfelelően), de jobbára ott sem az eszközökkel volt baj, ahogy a tp-link esetén sem.

(#32112) Intruder2k5 válasza kali (#32111) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát igen, ahogy írod is, mi erről már sosem fogjuk meggyőzni egymást! :)

Minden esetre örülök, hogy kettőnk közül legalább Te látsz javulást az említett típus (vagy hiba) ügyében!

[ Szerkesztve ]

(#32113) Mano66


Mano66
senior tag

Elnézést mindenkitől,hogy ezt a kérdést laikus oldalrol értelmeztem.De itt az emberek többsége laikus.Engem sem érdekelt a dolog addig amig nem saját routeremmel nem lettek gondok.A rengeteg olvasás után tettem fel csak a kérdéseimet,hogy mit vegyek.Több száz hozzászolás elovasása után jutottam odáig,hogy ne TP-Link router legyen a következő.Nem akarok én senkit befolyásolni.Csak a saját nyüglödésemet és a véleményemet irtam le.Ti mint szakértők töletek kaptam olyan véleményeket ami segitett a model kiválasztásánál.Ezt nagyon megköszönöm.A TP-Link-es modellek forumját olvasva sokkal több az olyan észrevétel,hogy a wifi-vel gondok adodták több felhasználonál.Az Asus modelleknél csak a gyengébb wifi erősségről van szó nem wifi jel szakadásról és hadveresen jobban terhelhető.Na ezek után inkább hagylak benneteket válaszolni.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#32114) kali válasza Mano66 (#32113) üzenetére


kali
legenda

mint korábban is írtam - nem is csak én -, csak az a probléma, hogy sokan csak beleolvasnak egyik vagy másik témába, ott látják a sok hibát, és ezzel le is írják adott típust, arra már feltétlenül veszik a fáradtságot, hogy a hiba okát is visszaolvassák, miszerint például a problémát taglaló hozzászólások jelentős hányada arról szól, hogy feltettek az eszközre egy moddolt firmware verziót, és amiatt lett pocsék a wifi, ahogy igaz ez a tl-wdr3600, tl-wdr4300...stb témákban, de bármi másra is ráfogható, benézel egy csúcstelefon (főként android, mert ugye főként az moddolható) topikjába, és sorra azt olvasod, hogy az új firmware alatt nem működik ez, gyengébb az, lomhább a sebesség...stb, de azt is illene visszaolvasni, hogy a tesztelése kiadott, még nem végleges firmware verzióval próbálkoznak, vagy valamelyik moddoltet tesztelik, és a gyári (utolsó) firmware verzióval okés, tehát nem a telefonnal van baj, és nem is az utolsó hivatalos gyári firmware verzióval.
beleolvasol egy "speckó" fórumba, ahol a megtámadott, hibás szofverű asus routerek által kinyert infókkal, felhasználói adatokkal...stb büszkélkednek egymásnak az " illetékesek", netán a saját adataidat is megtalálod közötte, és akkor nem veszel többet asus routert, mert a gyártó fél évig tojt rá a hiba javítására, hiába hívták fel rá a figyelmét? mert bizony elég sok rt-xxxx típusba beléptek illetéktelenül!
nincs tökéletes gyártó, ezért sem szabad gyártóra általánosítani egy vagy néhány típusa alapján!
a routerek terhelhetőségéről annyit, hogy nem gyártója válogatja, hanem típusa és verziója, annak függvényében pedig hardveres kiépítése, tehát az sem mondható el általánosságban, hogy az asus jobban terhelhető, mint a tp-link, mert egy gyengébb asus nyilván nem bír annyit, mint egy erősebb tp-link, és fordítva.

[ Szerkesztve ]

(#32115) karendi


karendi
csendes tag

Sziasztok TP-Link TD-VG3631 voip routert szeretnék használni véleményeket tudnátok mondani róla?

(#32116) jeni válasza xrvman (#29095) üzenetére


jeni
félisten

Hello
A csodás DIR-655 routertől szeretnél váltani másikra?
Tudom régi beírás!

(#32117) Gubek-Einste válasza karendi (#32115) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem ajánlott mivel már egybe eszköz (okokról korábban már lett beszélve) és a szolgáltatók úgy sem adják ki a VoIP beállításokat így felesleges is ilyet venni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32118) general


general
addikt

sziasztok!

új lakásba költözés, és (sajnos) új t-home-os net és kábeltévé lesz. mint megtudtam, adnak hozzá wifis routert is.
tudtok erről mondani valamit? elegendő? megfelelő? van 1 db usb 3.0 is rajta, ez pozitív. 56 nm-es, 3 szobás lakásba.

(#32119) tthom válasza general (#32118) üzenetére


tthom
senior tag

Szomszédnak lett T-Home-tól, IP TVhez való. Két szintes lakás, szintenként 35m2 kb. Adott szinten jó a jelszint, a másik szintre beüzemelték a régi routert rádrótozva a thome-osra és ott az szórja a jelet, mert a thome-os nem bírt már vele.

Ők elégedettek vele, de csak általános netezésre használják.

(#32120) Darkkoi válasza general (#32118) üzenetére


Darkkoi
tag

Szia!

Ezek teljesen minimális igényeknek tesznek eleget, maga a telekom is csak arra vállal garanciát hogy müködik rajta de semmilyen minőségi és távolsági értékre nem, ha biztosra akarsz menni én azt mondanám inkább egy+ normális wifi router, főleg mivel azt mondtad van rajta usb port valószinű ez egy D-link kábelnetes hgw lesz aminek gyengébb a jele mint a régi Cisco 3925-nek.

[ Szerkesztve ]

(#32121) general válasza Darkkoi (#32120) üzenetére


general
addikt

Cisco-s cucc lesz, megnéztem. hát, majd kiderül, én is így gondolom, hogy minimum legyen. ha nem tudja majd az 50-es sávszélt wifin, akkor úgy is reklamálok, vagy valami. :)

tesztelni jó lesz.

(#32122) buherton


buherton
őstag

Sziasztok!

Egy routert szeretnék venni, mert a réginek csak 100 Mb/s LAN-ja van, és jól esne, ha a szerverrel gyorsabban lehetne adatokat mozgatni, illetve örülnék ha nem másolna 150 kB/s két WiFi-s gép között úgy, hogy a jel erősség kiváló. Eddig csak TP-Linkjeim voltak és többé-kevésbé elégedett voltam velük, illetve a felületet is már jól ismerem. Melyiket ajánlátok? A kritérium min. 1 Gb/s LAN, és 300 Mb/s Wifi és ha lehet, akkor ezt minél több gép között tudja elvégezni (gondolok itt a belső memória méretre). Semmi extra feature nem kell. Nagyon max 20k huf.

Köszi.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#32123) kali válasza buherton (#32122) üzenetére


kali
legenda

szia,

tl-wr1043nd v2; qualcomm atheros qca9558 / 720 megahertz proci / 64 megabyte ram
tl-wdr3600 és tl-wdr4300; atheros ar9344 / 560 megahertz proci / 128 megabyte ram

(#32124) karendi válasza Gubek-Einste (#32117) üzenetére


karendi
csendes tag

Megkérdeztem a t-home ügyfélszolgálatot. Azt mondták, ha kell bármikor megmondják a voip adataimat. Egyébként miért nem jó az egyben minden? Próbáltam rákeresni de sehol nem találtam a választ.

(#32125) Gubek-Einste válasza karendi (#32124) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Furcsa mert az ilyen jelegű beállításokat titkolni szokták.
Azért nem ajánlott az ilyen eszköz használata mivel:
- Jóval több a hiba és kevesebb a beállítási lehetőség.
- Ha tönkre megy akkor egyszerre két funkciót ellátó eszköz esik ki a szolgálatból.
- Ha más technológiájú netre váltasz akkor nem vagy csak korlátozottan használható.
- Nincs vagy csak nagyon korlátozott mértékben rájuk 3rd party firmware.
- Hiba keresésnél nehezebb kiszűrni, hogy a hiba hol is van.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32126) TeeJay


TeeJay
félisten

talált már valaki infót arról hogy milyen a belseje a TP-Link WR841ND V9.x routernek?
ahogy néztem a Qualcomm Atheros wiki oldalt, pár újabb routerbe már került a Qualcomm Atheros csúcsprocija a QCA9558 (WR1043ND V2.x, WDR4900 V2.x, WDR7500 V2.x, Archer C7 V1.x) ami ugye 720MHz-en pörög, de van ám két szerényebb teljesítményű is mégpedig a QCA9531 és QCA9533 ami ha jól gugliztam 550MHz-es lesz és 2x2:2 MIMO N-es tudása van.
valami Mercury routerben már az csücsül 4MB Flash és 64MB Ram mellett

van egy olyan tippem ha 64MB RAM-ot megkapja a 841ND V9.x szintén, illetve ezt az 550MHz-es új procit akkor igencsak bestbuy lesz ismét :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#32127) Samus


Samus
addikt

Az ősrégi, de 24/7ben működő TP routerem (WR542G) otthon hagytam (néha megmakacsolja magát, akkor kell egy reboot, de egyébként jó, az új lakásomba keresek egy ugyanilyen olcsó, de azért használható routert.

Nézegettem az itt is ajánlott TP-Link 741ND-t, de eDigital értékelések egy része lehúzza, mondván egy-két hónap alatt megadja magát..., a gari 5 helyett csak kettő év lett, stb. Szolgáltatáskínálatban megfelel. Két lapos vezeték nélkül, és két droidos telefon lógna rajta. 25/4 megás net lesz hozzá, bár ezt a régi 542 is gond nélkül szórta az éterben is.
Mondjuk az sem baj, ha okosítható a későbbiekre nézve (esetleges IPv6 átállás), nézegettem az OpenWRT-t, de van pár verzió a routerből, és fogalmam sincs mi az a "trunk", az 5k-s határba más nem nagyon fér bele...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#32128) Gubek-Einste válasza Samus (#32127) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Jó lesz a 741ND, van még a 740N amit abban különbözik a másiktól, hogy ezen nem cserélhető az antenna.
A másik ajánlott típus a 841ND v8.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32129) kk831228


kk831228
addikt

Üdv!! Ez jó vételnek számítana??? : [netgear]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#32130) Gubek-Einste válasza kk831228 (#32129) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Igen, az egyik ajánlott típus.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32131) kk831228 válasza Gubek-Einste (#32130) üzenetére


kk831228
addikt

Jobb mint egy n15u újonnan?? :U Ha igen miben jobb?? :)) üdv!! :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#32132) krealon válasza Samus (#32127) üzenetére


krealon
veterán

(#32133) sly54


sly54
tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy egyik rokonnál szerettem volna beállítani(konfigurálni)egy TP-link routert de ha beírom a router IP címét nem dobja ki a belépési ablakot(több böngészővel is próbáltam,hátha),uezt.az IP-t beírva a telefonomba(i5)egyből bejutok viszont telóról nem tudok mindent beállítani,mit rontok el?Köszönöm előre is

(#32134) kali válasza sly54 (#32133) üzenetére


kali
legenda

szia,

ez lesz a te témád; link
a problémás munkaállomás kap/felveszi a kiosztott ip címet a routertől?
mert például ha nem automatikusra van beállítva a gépen az ip cím fogadása, hanem mondjuk egy pppoe...stb kapcsolat az alapértelmezett, akkor az okozhat ilyen problémát, hiszen akkor a munkaálloomáson lévő oprendszer oszt ki egyet, amivel nem lesz kapcsolat a router és a gép között.

[ Szerkesztve ]

(#32135) sly54 válasza kali (#32134) üzenetére


sly54
tag

Most ezzel kicsit megkavartál,nekem Mac-em van de a kérdéses gép egy windows,na most ezen hol is tudom beállítani az aut.ip-t?

[ Szerkesztve ]

(#32136) Gubek-Einste válasza kk831228 (#32131) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nagyobb a NAT képessége és dual band wifi-je van.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32137) Sza_Sa


Sza_Sa
senior tag

Üdv!
Adjatok tanácsot, milyen routert vegyek max. 27000ft-ig? Dir-825-öt váltana. Ac nem fontos, de mivel egy Syno nas van a rendszerben, és 3 eszköz lan-on, kell a Gbit-es gyorsaság. Amit néztem az a Tp-link wdr4900 (félek a Tp-től) vagy az Asus Rtn-65u. Esetleg Linksys-ből valami?
Az összeg lélektani határ, mehetnék feljebb de nem fogok, csak ha egy-két ezressel többért határozottan jobbat lehet venni.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#32138) Alex91 válasza Sza_Sa (#32137) üzenetére


Alex91
félisten

[link], ez most itt eppen akcios...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#32139) jeni válasza Sza_Sa (#32137) üzenetére


jeni
félisten

Üdv
Pletyka szerint ez a modell a menő manó

(#32140) Sza_Sa válasza Alex91 (#32138) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Nem ismerem, mennyire jó router?
Menet közben keresem a teszteket róla...

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#32141) Gubek-Einste válasza Sza_Sa (#32137) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az újabb Linksys modellek már nem ajánlottak, több baj is van velük.
Új lehet pl. TP-Link 3600/4300/4900, Asus N56U/N65U. Általánosságban ezekkel nincsen komolyabb gond.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32142) Samus


Samus
addikt

A Zyxel olcsó routereivel van tapasztalat? Konkrétan [róla]? Az antenna gyengébb, de szolgáltatáskínálata jobb, mint a 741ND, leírás alapján. Azt viszont nem tudom, hogy DD-WRT van-e rá...Vagy ebben a kategóriában a 741ND a Bestbuy?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#32143) Gubek-Einste válasza Sza_Sa (#32140) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem ajánlott, főleg gyenge AC képességű.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32144) Gubek-Einste válasza Samus (#32142) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nincsen rá DD-WRT és tapasztalatot sem osztott még vele senki.
A TP-Link 741ND kitapasztalt típus, best buy inkább a 841ND v8 vagy Asus N12 D1.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32145) Sza_Sa válasza Gubek-Einste (#32141) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

As Asusnál az N56/N65 között csak proci különbség van? Mert az van itt helyben, míg a nagyobbat rendelnem kell. Érezni fogom a gyengébb hátrányát valamiben? Dell n-es notim van, 5Ghz-en használom, de filmet ritkán játszok le. A feleségem régebbi Asus notija g-s, szintén csak net, egy-két telefon lóg még rajta. A lakás tégla, ~70m2, max. 2 válaszfalat kell átlőni.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#32146) Samus válasza Gubek-Einste (#32144) üzenetére


Samus
addikt

Utóbbi kettő már nem fér bele a keretbe, nagyon költséghatékony megoldás kell, kicsit félek ezektől az új TP UFO routerektől, egy 740 verzióval volt tapasztalatom, Win7 nem bírt Wifivel csatlakozni rá..., a két droid és barátnőm gépe probléma nélkül ment vele, de nekem kábelt kellett húznom. Mondjuk a jelszó nagyon hardcore volt, 15 karakter, speciálisok is, de sokadszorra sem jött össze a sajátommal. Albiban volt, szóval jelszó csere nem játszott.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#32147) Gubek-Einste válasza Sza_Sa (#32145) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A fő különbség a kettő az 5 GHz-s wifi-ben van, az N56U-ban 300-as, az N65U-ban pedig 450-es van. Az N65U-ban dupla processzor van, dupla akkor a flash mérete, USB3.0 portjai vannak, NAT képességben (gyári firmware alatt) jobb. Mindkettő ugyan a 3rd party firmware van.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#32148) buherton válasza Gubek-Einste (#32128) üzenetére


buherton
őstag

841ND v7-et akarom lecserélni, mert egyre több baj van vele, és wifis gépről wifis gépre irgalmatlan lassan másol. Vagy ha asszony letölt a gépére (3 MB/s), akkor nálam nagyon kínkeservesen megy a net. 30-40 szállal úgy ki lehet akasztani, mint ahogy Mari néni teszi ruhákkal.

(#32123) kali: Nem teszed könnyűvé az ember életét ;] . Gyors proci, kevés RAM vs lassabb proci nagyobb RAM. 5 GHz-nek van valamilyen plusz előnye a 2,4 GHz-el szemben? Azon kívül, hogy kétszer akkora a vivő frekvencia, és hogy viszonylag kevés eszköz támogatja.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#32149) kezdő válasza TeeJay (#32126) üzenetére


kezdő
senior tag

Szerintetek érdemes lehet várni erre a V9-re vagy vegye meg az ember fia a V8.x-et? :)

100 Mbps kolis net megosztására kell, hogy ne kelljen folyton a LAN-al szarakodni.
Torrent meg hasonló nyalánkságok sajnos kizárva, jól gondolom, hogy akkor nem érdemesebb ennél a ~5e Ft-nál többet költenem a dologra?:)

(#32150) kali válasza sly54 (#32135) üzenetére


kali
legenda

a hálózati és megosztási központban kell megnézni az érintett hálózati adaptert, hogy milyen beállításokkal van konfigurálva, megkapja a router által kiosztott ipő címet...stb.

buherton; kinek mi a fontosabb, nekem a több ram és a dual band wifi volt az, ezért lett tl-wdr3600, az abban lévő cpu sem gyenge, szóval nem igazán kompromisszumos a típus.
az 5 gigahertz gyorsabb átvitelre képes, és mivel kevesebben használják, így sok idegen wifi hálózattal rendelkező környezetben is egyszerűbb elkerülni az ütközést, viszont kevésbé tolerálja a nagyobb távolságot, és a különböző akadályozó tényezőket is.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.