- Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- WLMouse BEAST X MAX Gamer egér és WLMouse Xsoft L egérpad
- Intel Core Ultra 5 245KF teszt - az alsó középkategória csúcsa átlagosan közepes
- Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #338693 üzenetére
a keresztstabilizator az u.n. top-of-the-range modellben mindig vastagabb, mint a proli fapadban
szoval az nagymuter templombajaros 1.2i-jeben egy joval gyengebb kivitel van, mint a boyracer "GTI"-ben
de altalaban ezt 1:1 at lehet rakni
...es meg vannak gyartok, akik annal is csinalnak vastagabbat bele
a PU szilentek is nagyobb ellenallast kepviselnek egy adott erohatasra, mint a sima gumibol levok, ami nem kivant dolesre, csavarodasra van jo hatassal
viszont kevesbe csillapitja a rezgeseket es hangokat
silent = csendes
meg leteznek elso-felso, elso-also, hatso-felso, hatso-also "toronymerevitok" is -
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark #338695 üzenetére
Igen, sőt egyes tuningalkatrészekkel olyan beállítási lehetőségek is képbe kerülnek, amik gyárilag nem is voltak.
-
MasterMark
titán
válasz
A futómű alapból a kényelmességet és a rossz utat is figyelembe kell vegye. Versenyre ilyenek nem kellenek, ki kell venni a futóműből minden olyat ami nem szükséges, mert emiatt bután viselkedik a kasztni, attól csak lassabban tudsz aztán menni.
Alapból keményebb, pontosabb futómű kell. A gumi szilentek a kényelemnek jók, de a pontosságot csökkentik mert mindenfelé gumisan tud mozogni minden.
Vastagabb cucc nem szokott kelleni, hacsak nem nagyon kivan spórolva valami és mondjuk egy vékonyabb kormányösszekötő simán el tudna hajlani versenykörülmények között.
Minden ami a futóműben van az rugózatlan tömeg. Minél kevesebb a rugózatlan tömeg, annál jobban fog reagálni az autó, ezért inkább könnyített alu cuccok kellenek, mint vastagabb nehéz vas futóműelemek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hobizoli írt erről itt nem is olyan régen. Vastagabb stabilizátor rudak, PU szilentek, ültetőrugó, sportos(abb) lengéscsillapítók (utóbbi kettőre vannak komplett szettek is, pl a Koni-nál).
-
tboldi
nagyúr
válasz
Ezek + poliuretán szilentek, jól megválasztott gumi, könnyű felni.
-
ArthurShelby
addikt
Hogy lehet egy futóművön fejleszteni?
A laptimingban sokat mondják, hogy az az első/ jó tuning, de ez mit takar? Másik gátló, ültetés, vastagabb futómű elemek, vagy pl keresztmerevítő? -
ArthurShelby
addikt
válasz
bulikavagyok #338651 üzenetére
az Audi a kedvenc gyártóm,
Milyen autód is van?Egyébként tényleg jó az audi, de nekem a suv-ok helyből nem tetszenek (szomorúan látom, hogy már tsebácsi is elcsábul
), meg szerintem inkább Q7, mint Q8.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #338687 üzenetére
Akkor nem is vt kormos az alja. Végre vmi hasznot is hajtott az a fekvőrendőr.
Bubi-é még kevésbé áll ki és nincs baja a lökösnek, nem kell félned.
-
válasz
Tsebacsi #338684 üzenetére
Nem került feljebb / közelebb a "diffúzorhoz", mint az utolsó 1,5 évben volt.
A Mester jelezte, hogy nem lenne jó, ha állóhelyben a kiáramló kipufogógáz megolvasztaná a "diffúzor" legmagasabb pontján a kiálló peremet... erre azt tudtom mondani, hogy ez jappppánszívóbenzines, nem DPF-es dízel, ami tényleg tud forróságot okozni regeneráláskor.
Bízom benne, hogy rendben lesz, kb. 3-5 mm-rel kilóg a kipuvég teteje a "kerete" alól.#338683 Qru : Az alján egész jól látszanak a karcok is, mikor még dörzsölte a fekvőrendőröket.
#338682 macilaci78 : A Golf 18-as .eci nehéz téli kerekeihez jól fog jönni nekem.
Tőcsavaroshoz kvázi felesleges, nem? (a mazda és a suzuki kerekei kisautósan könnyűek.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #338685 üzenetére
Tudom ciki de hát kis ország kis pickup.
-
válasz
Tsebacsi #338667 üzenetére
Drága rá a fék, minden megeshet... 🤷
Reggel voltam a Mazdával éves szervizen (olajcsere; a gyertyákról bebizonyosodott, hogy cserélték őket 2 éve, így azok maradtak; átvizsgálás). + A Mester velem egyetértésben kiigazította a kipufogót, egy-egy 13 mm-es résszel megrövidítve a dobból kijövő, csavarral rögzített csöveket, most faszán síkban állnak, nem lógnak az autó mögé. [kép] [kép] (Így akár az Eibach ültetőszett is maradhatott volna, de már eladtam egy hónapja.)
Összesen kevesebbet fizettem, mint amennyit 1,5 éve Zegen elkért az igazításért a kipufogós, azt már akkor is sokalltam.Illetve megérkeztek a kerékcserét megkönnyítő Alis pöckök is, minőségi cuccnak tűnik, alumíniumból. [kép] A tesztelésre ősszel kerül sor.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #338641 üzenetére
Akkor az i30 DPI helyett ilyet bérelj legközelebb: Toyota Hilux 48V Hybrid, GR Sport II
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Vismajor01 #338605 üzenetére
Ráfröcskölődött valami, akár koszos víz, akár más folyadék és így száradt meg.
-
pècsimunkás
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #338670 üzenetére
Akkor ennyi, körbe értél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #338648 üzenetére
VAG topikban már kérdezted?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #338666 üzenetére
VW Bulli + chips és kész.
-
válasz
pècsimunkás #338666 üzenetére
Focvis úgyis lassan eladja a Clubsport-ját, arra ugorj rá
-
pècsimunkás
addikt
válasz
bulikavagyok #338658 üzenetére
Èn is csak egymagam vagyok.
Kb így gondolom mint te, de egy Q8, az sok kicsit.
1,5 ève vettem volna hitelt fel egy GTI Clubsportra is akár, de szarèhugyè számították volna be az autóm, úgyhogy az elmaradt akkor.Atóta 1x Clubsport, 1x busz, amiben lehet aludni az ötletem.
Mindkettő sok lenne.
Ha vègleg eldöntöttem, ès mèg 1-2 èvet öregszik a Toyotám, lèpek valamit. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #338661 üzenetére
Azokra nem vt pénzem. Vagy vehettem volna egy 200k-t futott ct200h-t a keretemből. Kösz de kösz nem.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
bulikavagyok #338649 üzenetére
Ilyen haverok mellett, ellenségekre már nem nagyon van szükség...
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
norbert1998 #338646 üzenetére
Ez, főként ebben az országban, meg jellemzően a balkánon de szerintem már nyugaton is régóta arról szól hogy MÁSOK miatt veszik azt amit vesznek. "hogy a szomszéd majd megpukkad ha meglátja", "hogy a rokonok majd irigykednek azért veszem ezt..", meg hogy "ezzel menőbb leszek a haveroknál!" ebből kiindulva veszik nagyon sokan azt ami nagy, fancy, és nem azt ami amúgy a logikus döntés lenne nekik.
-
pit stop
addikt
válasz
bulikavagyok #338624 üzenetére
Az autógyártók nem a legjobb napjaikat élik, szóval ami nem nyereséges és/vagy rétegmodell azt húzzák le palettáról.
Ami fejlesztés alatt van azt is sztornózzák (lásd Maserati), de a jelenlegi paletta is szűkül (pont azokkal ami számodra szimpatikus).
Figyelembe véve modell fejlesztési időket 5-10 éven belül ebben szerintem nem is lesz változás, max. elektromos kivitelben lesz izgalmas földszintes. -
norbert1998
nagyúr
Lexus, Infinity
Én most a Q50s felé kacsintgatok, mint potenciális utód, majd valamikor 2-4 év múlva.
Bár jó eséllyel a sztori így fog kinézni: Most csak a félRS Mégane van, asszonypajti lassan megkapja anyja ezres Yarisát, de first gen, öreg, szar... De az jó lesz egy darabig, futkosósnak. Lassan ház. Aztán ha azzal jól állunk, akkor egy Zoé és majd utána a Q50s. Addigra meg lehet, hogy GS450h lesz
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #338658 üzenetére
Audit sokkal többet látok errefelé. Porke-ből nem sokat. Subaru-t is azért vettem mert nem akartam tucat Nissan-os Toyota-s lenni. Sőt akkor még a Honda is egész elterjedt volt.
-
Lehet, h menőbb, nem tudom. A kupé valószínüleg igen. Nekem a beltér minősége miatt tetszik sokkal jobban a Porsche.
pècsimunkás: Korábban én is sajnáltam rá a pénzt, és amúgy nem is az én kategóriám egy ilyen autó, de annyira imádom őket, h "muszáj" bevállalnom. Viszonylag könnyű dolgom van, nincs se család, se gyerek (plusz soha nem kellett még odaadnom a cuccaim felét egy csajnak sem
), szóval ezzel ajándékozhatom magamat.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Árafizetèsem miatt nem tudnának rábeszélni -
barnam_
nagyúr
válasz
BigBlackDog #338631 üzenetére
+1 részemről is
Azonos tempó mellett vagy 1 literrel csökkent a fogyi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Porke menőbb, kár hogy nem azt vetted.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mert fiatal vagy még. Bubi-ba egyre nehezebben hajtogatom be magam. Pedig 10 éve még ezzel nem volt gondom...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #338645 üzenetére
Igen, azt gyártják ami fogy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kicsik keskeny szemre a papucs rajta, bár terepre ilyen kell az tény.
-
válasz
pècsimunkás #338650 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Nekem az Audi a kedvenc gyártóm, plusz soha nem volt SUV-m, szóval azért nem volt olyan nehéz rábeszélni. Bár majdnem Cayenne-t vettem.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Engem nem tudna senki rábeszélni egy Q8- ra.
-
válasz
Engem a haverjaim beszéltek rá a Q8-ra mondván, h milyen fasza, h magasan ülök, meg milyen könnyű beszállni, stb. Ki- beszállni tényleg könnyebb, de annak, h magasan ülök semmi hasznát nem éreztem. Egy rohadt jó hosszútávú utazó autó, de kb ennyi az össz előnye. Ezt viszont tudja egy S6-os Audi is, és az legalább nem tol annyi szelet maga előtt az autópályán. A sokkal jobb úttartásról nem is beszélve. Plusz városban is sok hátránya van egy ilyen nagy dömpernek, szóval amíg Budapesten élek addig köszi, de inkább nem.
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok,
MK6 Jetta tulajként sokáig agyaltam hogy a tompított H7-es halogén izzót milyen LED-esre cseréljem (Temu / Ali / B99 vs. OSRAM legal). Végül az OSRAM SPEED mellett döntöttem, elvileg ma érkezik meg, és már szerelem is be, este tudom tesztelni.
Egyébkét van itt már személyes tapasztalat ezzel az izzóval, esetleg VAG vonalon?
Persze, sajnáltam rá a 45k-t, de Göbi videója a témában "megvett"
-
válasz
Nekem pl. az RX-ben tetszik, hogy sokkal jobb a térérzet mint az 5-ösben, magasan ülök, az ajtó lemegy a küszöb alá, így nem sározom össze a nadrágom ki és beszállásnál.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bulikavagyok #338645 üzenetére
Persze, elhiszem, hogy kényelmesebb egy Captur, mint egy Celica, de azért amikor az Austral méretű dömpereket veszik az embereket, meg a Q8-akat, akkor azért már kicsit inkább a kompenzációs autó irányba megy nálam a dolog fejben, mármint a mi lehetett a motiváció kérdésre.
-
-
válasz
stickermajom #338643 üzenetére
Ilyet a fűre meg a növényekre használok
-
válasz
Ott kint még értem is, bár nem tudom mi a szart csinálnék a platóval, utálnám hogy koszos, beleesik az eső, leszarja a madár, stb.
Köszönöm nekem jó a SUV, ha olyan futóművet alá tudnak tenni, mint a szedán alá. Ha nem, akkor marad a szedán/kombi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #338636 üzenetére
Elég nagy szószban vannak... Most Radi kiment gatyába rázni őket, hátha még menthetőek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #338625 üzenetére
Az eladasi szamok nem ezt mutatjak...
Amugy egy Forester johetne nekem is. Siman becserelnem a foldszintes Bubit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az uj Juliskabol lesz rendes motoros a hirek szerint, szoval hajra. Mondjuk elpasszolni nehezebb mint egy premiumot.
-
426os
őstag
válasz
BigBlackDog #338631 üzenetére
+1, nekem is csökkent, pedig volt 1-2 sietősebb utam is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
grizlisandor #338630 üzenetére
Melegebb volt az idő az elmúlt hetekben, lehetséges, hogy emiatt is javult az átlagfogyi.
-
grizlisandor
veterán
Fura volt ez az 580 megtett kilométer számláló után nem dobta fel a szegénységjelzőt Piros, így elgurultam tankolni. 579 forint volt az Orlen-en a puruttya nyál, akiknek jár a fkorbács, mert az applikációjukból kiszedték a kutankénti kiírást, hogy mennyibe kerül a nyál.
Lényeg a lényeg, az előző 9 literek helyett 8,3 lett az átlagfogyi.
-
válasz
Az a baj, h kell. De remélhetőleg ez is elmúlik egyszer.
-
válasz
Én örülnék egy X5-nek.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Elpuhultak ők is már. de majd csak észbe kapnak a gyártóók, hogy senkinek nem kell a rohadt suv...
-
válasz
tboldi #338584 üzenetére
Aha látom, pici lakk hiba.
Kár érte, de így is nagyon menő!
norbert1998: Tetszik ez a hozzáállás, maxi respect nekik! Egyszer még lehet, h lesz egy Alfám.
Szerk.: Csekkoltam a modellpalettájukat, meglepően szűkös. Se egy kupé, se egy kabrió...
SUV dominancia náluk is. Szomorú.
Szerk.2.: Montreal Zöld 10/10
-
Emunem
senior tag
válasz
Blindmouse_ #338599 üzenetére
felnin belül? problem solved...
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #338508 üzenetére
Na, sötétedés előtt egy tucat próbálkozást követően valahogy összejött, hogy picivel még feszesebb legyen a szíj, és egyelőre nem is sikerült megnyikkantani a próbavezetés alatt. De elsőre is azt hittem, hogy jó lett, mert nem azonnal szólalt meg, hanem ~50 km-rel később, úgyhogy nem akarom elkiabálni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
focvis #338617 üzenetére
ehhez meg ennyi [link] (a 330mm-t be kell allitani)
az Autodoc-n van 5x EUR/db aron isen a komplett csonkallvannyal vettem az elso futomuvet, de a lengescsillapito meg a rugo nelkul
a Brembo feknyergek, Brembo 330mm-s fektarcsak + Brembo betetek 170k-ert...es alig van vmi valla a tarcsaknak
felso meg az also lengokarhoz felcsavarozodik, feltengely bele, fekcso ra...es kesz is
nem kell hozza csiri-biri adapter meg semmi, es "gyari"
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
-=Vacsek=- #338614 üzenetére
Akkor is mert automatizalt a rendszer.
-
-=Vacsek=-
senior tag
Hali, ha nem ülnek a trafis kocsiba akkor is mér? Kicsit odébb trécseltek a spanokkal így abba reménykedem megúszom.
-
Nem számít, jó lesz ez, ha arra kerül sor, színben is passzol
, csak R / GTI CS / S3 használja ezt a betétet. Érdekesség, az Ate Ceramic nem rakható Golf R-re, csak 225 kW-ig engedi az Ate.
Az egyetlen parlagon heverő szettem, a 7,6 kilós G7 Clubsport felnivel; a többi használatban van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #338610 üzenetére
Az nem jelent semmit, Bubihoz is hozza a pirosat. Pedig az is könnyű (1390 kg) és még tarcsi sincs benne... Gondolom azért van a repertoárban, mert más nagyobb/nehezebb autó is azonos betétmérettel rendelkezik. Esetemben pl a Forester is ugyanezt a betétet használja mint Bubi.
Ez a CS felni, vaj melyik? Sok felnid van, nehéz követni... Nekem bezzeg csak 1 szett hever parlagon.
-
válasz
Eugene Roe #338595 üzenetére
357 mm-es fékek* vannak rajta - eleve túlzás. Cserébe 2 db féktárcsa közel 200 e. Ft, ami nehezen egyeztethető össze a vallásommal.
(*mehetne versenypályára, de nem az én világom)#338592 Qru: Pedig az EBC konfigurátor hozza a pirosat.
Btw felhívtam őket, melyik a legkímélőbb, azt mondták, mindegyik kímélő (ez a magyar képviselet volt)A csecse "versenykerekeim" egy fekete G7 GTI-n folytatják pályafutásukat. [kép]
-
Vismajor01
addikt
válasz
BigBlackDog #338608 üzenetére
Még nem, épp itthon döglök csak az orvoshoz gurultam el vele akkor láttam. Amúgy garázsban áll itthon
Ahogy néztem viz lehozza csak fingom nem volt mitől lehet ilyen
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Extrém vízkő, trutyis, esetleg festékes víz? Mikor lett ilyen? Lándzsásba már próbáltad lemosni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vki aki előtted ment (akár keresztben) és felverte rá a a koszt.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hosszmotoros autó, csak az orra ért be a felhő alá
-
Vismajor01
addikt
Segítsetek megoldani a rejtélyt
Mi a fenetol lett ilyen az autó? Ha eső akkor mert csak az elején??
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #338603 üzenetére
Nekem a gyári R16 felni ET55-ös, az eléggé bent van...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #338599 üzenetére
Nem túl valószínű, hogy meglépem valóban. Főleg, hogy most kapott új féket előre.
15 év után is csak azért cseréltem mert hullámos lett nem azért mert elkopott volna.Ki van centizve látom...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe #338597 üzenetére
Amennyiben nem RedStuff-ot vesz akkor valóban így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest