- sh4d0w: Az Oracle hack
- PSti: Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338913 üzenetére
nezd meg a videot
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338911 üzenetére
tavtartokkal ultetik le az autot a gyari rugo+lengescsillapitot meghagyva
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338897 üzenetére
kb 10 eve voltam utoljara ilyenen, mert a kialitott autok negyede ugyanaz volt, mint az elozo evekben, meg 45-50perc alatt korbejartam az egeszet
meg akkor tobben meg is jegyeztek, hogy kint a parkoloban tobb jobb auto allt, mint bent
meg a hangositas olyan szintu volt hogy a pavilon masik vegen is alig lehett beszelgetni melletted alloval a dium-visum-tücc-tücc "zaj"-tol, meg a szinpad kornyeken meg csak tatogni lattad a melletted levot, meg testtel erezted a hanghullamokat
ott azert a havasi gyopar agyu hangostast vegzonek a jo edes anyukaja remelem rendesen csuklott
ilyentol tartos hallaskarosodast lehet kapni
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338883 üzenetére
nemtom..., de en a 1758. porig lerakott, BBS felnis nyolcvágen Golf-tol nem tudok elajulni
legtobb auto "all show, but no go" kategorias kegytárgy, nem napi hasznalos -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #338713 üzenetére
nekem a dizel 147 -60mm-n van
es ezt ettol csak lejjebb rakni lehetne a menettel, feljebb nem -
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #338705 üzenetére
oldalszel erzekenyseg is csokken, ha lejjebb van az auto
mivel ugy eleve a rugozas is kemenyebb, meg belekapni sem tud annyira oldalrol bódéba a szel -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterMark #338704 üzenetére
pont azt is irtam, hogy ugyanannak a modellnek a legerosebb motoros verziojajet kell berakni, mert az altalaban 1:1 jo (kiveve ha a csucsmodell pl 4WD
de meg lehet akkoris jo, max kikeruli a fantom kardantengely helyet, vagy hatul a diffi helyet
pl a Fiat Marea-nal 16mm az elso stabrud gyarilag, a hatso 12mm, 22mm-s a hatchback "sportos" modell Bravo HGT-é es ott 16mm a hatso, es 25mm elol es 20mm hatul az Eibach altal gyartott u.n. ARB =Anti-Roll-Bar vagy sway-bar
de 1:1 berakhato a gyari helyett a HGT-é is, meg az Eibach is, nyilvan a sajat szilentjeivel
Eibach verzios az gyarilag piros PU szilentes is -
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #338701 üzenetére
a vastagabb keresztstabilizator-nal a rugozasi komfort nem valtozik, mert annak csak akkor van szerepe, ha kanyarodik az auto
ha kemeny sportfutomu van es attol dol kevesbe a bódé, akkor minden uthibat is jobban atvisz tok egyenesen haladva is
a PU szilent ugyanez -
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #338693 üzenetére
a keresztstabilizator az u.n. top-of-the-range modellben mindig vastagabb, mint a proli fapadban
szoval az nagymuter templombajaros 1.2i-jeben egy joval gyengebb kivitel van, mint a boyracer "GTI"-ben
de altalaban ezt 1:1 at lehet rakni
...es meg vannak gyartok, akik annal is csinalnak vastagabbat bele
a PU szilentek is nagyobb ellenallast kepviselnek egy adott erohatasra, mint a sima gumibol levok, ami nem kivant dolesre, csavarodasra van jo hatassal
viszont kevesbe csillapitja a rezgeseket es hangokat
silent = csendes
meg leteznek elso-felso, elso-also, hatso-felso, hatso-also "toronymerevitok" is -
hobizoli
nagyúr
válasz
focvis #338617 üzenetére
ehhez meg ennyi [link] (a 330mm-t be kell allitani)
az Autodoc-n van 5x EUR/db aron isen a komplett csonkallvannyal vettem az elso futomuvet, de a lengescsillapito meg a rugo nelkul
a Brembo feknyergek, Brembo 330mm-s fektarcsak + Brembo betetek 170k-ert...es alig van vmi valla a tarcsaknak
felso meg az also lengokarhoz felcsavarozodik, feltengely bele, fekcso ra...es kesz is
nem kell hozza csiri-biri adapter meg semmi, es "gyari"
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338475 üzenetére
tokmind1, dobalni kene rajuk a 30-50k-s buntiket...mindre
a 30-s sebkorlat is csak autora vonatkozik, mert azon van rendszam is
de amugy a bicajos is siman tud menni 30-l az autohoz kepest nulla fekkel
ha o ele lepnek le meg annyira sem tud lassitani, mint egy autos
olyan siman felrendszamoztatnam az osszeset, mint a huzat -
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01 #338445 üzenetére
par hete reggel 5:30-kor megyek at egy agglo telepulesen, van kozvilagitas ugyan, de mellekutcabol fordul ki foutra a joember az autoval nulla vilagitassal, se helyzetjelzo, se semmi
ravillantok kettot, erre visszavillant, aztan megy tovabb ugy
a tipikus "én latok"
bicajosok nagy resze amugy tokugyanez, ok a hajnali ninják
abbol is sok azt hiszi, eleg ha o lat, de ot nem kell latnia senkinek
ha elverik, akkor meg mindig ki mas a hibas erte, csak o nem -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338132 üzenetére
ja igen...bar tobbfele olajszivattyu megoldas is van
hat nemmind1, hogy 125-130++ fokos olajnal akarsz meg nyomast is, amikor vizszeruen szetfolyik mar es semmi viszkozitasa nincs, meg befeketedik, szétég, szétesik az olaj az mar kihulve sem lesz "jo", foleg ha tobbzsor is megkapja ennyire a kikepzest....aztan nem ertik miert lett csapagyas a csucstechnikami is 3x akkora olajhutot raktunk be a Putto-kba, mint a gyari, de nem is ment feljebb vele az olajhofok 105-110 fole meg a nyari dogmelegekben se akarmennyire is voltak bantva
egy kicsit nagyobb is befert volna, de ez a meret mar bevalt
nem erte direktben a menetszel, mert a vizhuto mogott volt a valto elott az akksitacla aljara szerelve, kb ott van az a gyari kisebb meretu is, amire eredetileg a side intercooler hátában áll
ha meg nem volt meleg, akkor 90-92foknal megallt, a thermosztat szabalyozta -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #338120 üzenetére
persze, mert az almoskonyvek szerint minden +1000rpm-re +0,7bar olajnyomas is kellene
de ha a olajszivattyuban a nyomashatarolo szelep nincs ehhez hozzatunnerolva, hogy csak magasabb nyomasnal kezdjen nyitni, akkor az eredeti rpm-hez megfelelo nyomas lesz csak, a tobbi a keruloagon visszaengedi
nyilvan vmennyi szallitott volumen is csokken a nyomas novelese miatt IS, ahogy a nyomas no, mert a résveszteseg IS nagyobb
benzinszivattyu amugy tokugyanez a logika
ott is amig a 3bar relativ nyomas diffit tudja tartani a rail-ban addig jo vagy
csak 2bar toltonyomasnal 5bar a railnyomas, de azt mar nem akkora volumennel tudja tolni az AC, 100% tomitettseg eseten sem, mint szabadkifolyasnal vagy a 3bar-nal, siman lehet az, hogy nevleges kapacitasanak a 60%-t tudja csak 5bar-nalaztan ha kopott is mar, akkor annyit se
meg olyan sincs, hogy 10bar-s AC
minden AC tud ennyit is, csak nem mind1 mekkora volumen mellett
az AC a szabalyzo ellen dolgozik, hogy azon attolja a benzint vissza a tankba a korbe keringtetos rendszernel
amekkora nyomas kell ehhez, annyi lesz a railnyomas AC es a szabalyzo kozott, ahol az injektorok is vannak
aztan ha turbonyomas megfujja a szabalyzot, akkor az pluszban elofesziti a szabalyzot novelve a toltonyomassal, hogy relativ nyomasdiffi meglegyen a ket ter kozott..ezert is van rajta a vakuumcso a szivsorrolha egy 2bar nyomasu terbe 3bar-l akarsz befujni vmit, akkor az atadott volumen erosen csokken
mikozben pont akkor kene hogy nojjon a mennyiseg a tobblet levego miatttovabb bonylithatja a szitut, ha olyan u.n nem-linealis szabalyzo van bent, ami nem 1:1 aranyu, hanem 1,5:1 1,7:1 vagy 2:1-s
olyankor az 1bar tolonyomasra ezzel a szorzoval noveli a railnyomast(!)nem neked irom ezt elsosorban, mert szerintem te vagod, hanem masoknak
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #338116 üzenetére
azt szetszedni sosem kellett
csak tudod, amikor azon megy a szajalas, hogy bazze, annyi lojjés lett a gepallat, hogy nyugvocsapagyat mar 2 csavar fogja per oldal a mod utan, hogy szet ne rugja magat a tuningisten NASA motor
....kozben meg egy hoki Swift motorja is ilyen gyarilag es huszat kapsz az aran
ez kb mint a Honda D meg B motorjai voltak anno
az is vilag legjobb tuning motorjanak voltak kikialtva
mondjuk amire "megcsinalod", addigra akksi-valto-kaszni kozotti testkabel a gyari csak, mert annyira jo alapbol erre
de "van hozza minden"....mondjuk kell is
lehet kapni hozza blockguard-t, vagy sokkal dragabban peremes Darton huvelyzest csinaltatani bele, amitol az open deck motor closed deck lesz
mas gyartonal meg csak alapbol is siman olyan motorblokk eleve, es nem kell rakohogni ezert egy szemmel lathato osszeget egybol kezdeskent is
meg nem kell az osszes csavart ARP-re cserelni, hogy ne nyuljon el vagy szakadjon le a feje a gyarinak, meg atfuratni a meneteket nagyobbra, hogy ne tepje ki a menetet az aluminiumbol, meg ezt a nyugvocsapagy fedelsort osszekotni egy direkt erre gyartott letravazzal (+hosszabb csavarok), hogy az extra merevites legyen alul es ne csavarodjon meg az alublokk
....meg ez, meg az
szoval penz-penz-penz es megtobb penz kerdese csak az egesz
persze megfeleloen nagy budgetbol a vilag osszes motorjat lehet vhogy okositani -
hobizoli
nagyúr
válasz
BigBlackDog #338050 üzenetére
aztan majd eszebe jut utolag, hogy megfenyegetted, hogy fizikailag bantalmazod es csak azert irta ala, kulonben meg te tolattal neki
-
hobizoli
nagyúr
hasonlo jelenet, de itt nem lett tenyallas: [link]
azert ha megnezed, ez a BS elotti keresztezodesnel van a Hungaria krt-n a Lagymanyosi hid fele vezeto oldalon, mar zold van az egyenes iranynak, szoval nekik tuti piros kell legyen, de meg ketten siman kanyarodnak itt is
itt is lenduletbol erkezel ra a zoldre, es nem vagy ismeros itt, hogy jaaa itt vkik meg lazan be szoktak kanyarodni a Kerepesi útrol a sötétbordón is, akkor siman reccs ez is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #338044 üzenetére
rendorseg megallapitotta felelosseget a masik auonak 2x is
aztan fellebeztek 2-3x ellene, nekem semmi papir nem jott ezekrol akkor
csak kovetkezo ev juniusban birosagra beideztek tanukent
ott mar a masik auto 3 utasa mar egyforman latta a lampat (helyszinen meg nem), meg nyilvan addigra az is kiderult, hogy szerintuk a felettuk levo lampat neztek mindharman a balra fordulas kozben, meg en meg a villamosinen kikerultem a pirosnal allo sort, es elejuk hajtottam(mert amugy ok vittek el keresztben 1 savot menetiranyukba)
valosagban meg az o iranyuk pirosa utan jon az enyem zolddel, raadasul ket lampa is van egymas utan ~40m-l es en a tavolabbitol indultam el, meg a nagykeresztben korben 2sec-g piros is van minden iranynak ...szoval egy 5sec-s piroson jottek be, mert hat a múúttttkóóósemjöttsenki
itt volt 2008-ban: [link]
az Arpad hid fele mentem (volna) a Robert Karoly krt-n, ok meg innen jobbrol jottek a aluljaro betonja mogul a balra kanyarodobol
ott alltam meg a villamossinen az oszloptol fel meterre, mert masfel savot eltoltaka rendor egybol levagta helyszinen, hogy ok qrtak el, mert nyilvan fejbol tudta a lampavaltast, hogy az en iranyomnak csak az ovek utan lesz zold, meg elotte megy a masik 2 irany is meg, meg korben piros is van
terfigyelo kamera meg itt nem volt akkorde a birosagon semmit nem szamit rendorseg velemenye, csak az, ami a birosagon van
ott meg 3 vs 1, mehetsz haza
beideztek tanukent, aztan csak azert nem vertek ram buntit, mert a targyalasig eltelt 9 honap es 6 honap utan elevultja es en mar nem fellebezhettem, mert az volt az utolso targyalasi nap az ugyben, az itelet jogeros volt egybol
innen indultam el es ertem oda be a keresztezdesbe ugy, hogy meg kanyarodtak [link] -
hobizoli
nagyúr
válasz
6030D #338035 üzenetére
hasonlot kovettem el kb 10-12 eve Marea SW-vel, egy rendorsegi helyszinelesnel
elqrtam a keresztozodest, jott szembol egy auto, egyik fenyszoroja tok semmi vilagitas, masik is mintha tavfenyen lenne, vagy fejjel lefele van benne az ego, kozben megfordultam.....
a rendorok persze kiintettek azt az autot, odaerek mogejuk, egyik rendor int nekem, hogy menjek tovabb, a masik pont kilep a keken ezerrel villogos rendorauto meg a megalitott auto kozul, es hogy ne sodorjam el, kicsit balrabb mentem
na a rendorok azert helyszineltek ott, mert vki kivitte a keresztezodes kozepen azt a kikerulos szigeten a kikerules iranyat jelzo tablat...a villogas meg olyan eros volt, hogy qrvara nem is azt neztem, csak hogy elmenjen az auto a rendor mellettezzel pont faszan nekimentem a bal elso kerekkel a kis sziget sarkanak, egybol mondta gumi oldala rajta, hogy kösssssssziiii
megallok ott 15-20m-l utanuk, mondja is a kis rendor, aki tovabb intett, hogy:
-magat nem akartuk megallitani, menjen tovabb
-de nemtok, mert a szegelykovel kicsaptam a gumit
nezi az elemlampajaval, jaa, aha, auuu, tenylegna, akkor kerekcsere, emelo elo, elso kerek lelazit, felemel, kerek le, mankokerek fel....csak
ahogy leengedtem ki is lapult, mert nem volt benne levego
...szivargyujtos kis mini kompresszor persze hogy nem voltmondta is a kis rendor, hogy ott visszafele parszaz meterre van egy benzinkut, ott probaljam meg felfujni
ok, megfordultam megint az uton, de nulla nyomassal a kerekben kb 30m-t mentem es lefordult a gumi a felnirol...ugyhogy telefonos segitseget vettem igenybe, felhivtam kb ejfelkor egy par ismerost (akikhez uton voltam), de mondtam nekik a teloba is, hogy LEGÁLIS AUTÓKKAL GYERTEK IDE, mert itt all ket rendorauto 4-5 rendorrel
kozben amig a kerekcserevel molyogattam a rendorok elengedtek utjara a rossz lampas autot, amikor ujra felrealltam fogtak magukat es elmentek ok is
kb 1 perc mulva odaertek a haveromek 5 olyan autoval, hogy masnap reggeli M1 hirekben braking news-kent szerepeltek volna, mert kb az ajtokilincs volt az eredeti meg a legalis az autoikban
volt egy 1.6 16v Brava (a Marea ennek a sedan/kombija)
mivel a Marea 2.4-s meg nehezebb is es ezert elol "nagyfekes" (=284mm), ezert 14"-felni nem megy fel ra elore, csak 15" vagy nagyobb, a Brava-n meg 14"-s volt
megoldas az lett, hogy 2 emelovel felemeluk az egesz autot a bal oldalon es a bal hatso 15"-s kerekem ment fel elore, a Brava 14"-s potkereke meg hatra (abban vmiert teljes erteku potkerek volt)gumishoz el, akinel par honapja vettem az uj gumikat, megrendelt egy ugyanolyan gumit, ami KO lett, meg adott egy masik 15"-s mankokereket uj szeleppel
mondta is, hogy ne aggodjak az miatt, hogy nem ertem oda a benzinkutra vele, mert szar volt benne a szelep, ugyhogy felfujni sem tudtam volna ott se -
hobizoli
nagyúr
válasz
Steve_Brown #337952 üzenetére
nalam muxik a Hahu
-
hobizoli
nagyúr
válasz
bulikavagyok #337859 üzenetére
szép szín
Ladá-knál "strandkorlátkék" volt a neve ennek
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337353 üzenetére
ultraracsingnak azert kisse hianyos az adatbazisa
pl a 147/GT/156 futomuve egyezik, de vmit listaznak a 156-hoz, amit a 147-hez nem
pedig az elso-hatso subframe, lengokarok stb 1:1 ugyanazde ha 156-hoz nezed, akkor kiirja, hogy ez meg az 147-hez is jo
ha 147-re keresel direktben, akkor meg nincs listazva
meg facelift elott/utan sem mindent listaz egyforman
a GT meg eleve benne sincs keresoben
pedig az egy Coupe 147, meg az alvazkodja is azzal egyezik: "937" -
hobizoli
nagyúr
válasz
f4lcon #337335 üzenetére
regebben lattam egy autoszerelonel egy olyan OBD2 kiolvasot, hogy felul volt egy ives tartoja, amivel kormanyekerekre ra lehet akasztani
naaagy erinto kijelzo, 12-13" koruli, es vmi embedded Win futott rajta
allitolag rendorsegtol(!!!) szortak ki ezeket frutti aron, vett is belole egybol kettot is -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337356 üzenetére
OK, de ez amikor az árnyékokon is döccen már a másik véglet
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337262 üzenetére
egyebkent ami meg sokat tud javitani ezen az a vastagabb "sway-bar", "anti-roll bar" vagy kereszt stabilizator rud
ez egy torzios rugokent mukodik a ket oldal kozott, vastagabb rudat csak egy nagyobb torzios ero tudja "megcsavarni"
volt a Marea SW-m, 2.4 10v JTD motorral, ennek elol 16mm, hatul 12mm a stabrudja
(a Marea az a 182-s Bravo sedan/kombi verzioja)az elsonek elegge kiszoposodott a szilentje, de pont volt egy Bravo 2.0 20v HGT bontas, abban meg 22mm az elso stabrud vastagsaga es szinte uj szilentek is voltak hozza
rakjuk bele azt
beficcen
a hatso maradt a gyari 12mm-s, de meg igy is rohadtul erezheto a diffi, hogy kevesbe dol meg kanyarodaskor a kaszni, es direktebben reagal kormanyzasra istovabbi elonye ennek, hogy a rugozasi komfort nem valtozik tole szinte semmit, mert a rugo meg a lengescsillapito marad az eredeti, csak az u.n. body roll hajlam csokken
az Eibach csinalt hozza 25mm-st elore, 20mm-st hatulra szettben piros PU szilentekkel
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337126 üzenetére
ez miben nem volt 2010-g?
hagyjad mar ezt a baromsagot
1991-s TD Tipo-mban is volt minden amit felsoroltal + klima is
nemtom feltun-e mar, de itt az EU-ban is vannak konszernek, amikben takk ugyanaz valto meg motor van evtizedeken at minimalis modositasokkal, de alapvetoen ugyanaz
Fiat TwinCam (TC) motor 40 evig volt gyartasban, a FIRE meg 35-g
miben merult ki a karbantarthatobbsaga, amikor veztengely V-n belul volt a fotengely felett az OHV vezerlese miatt es kb le kellett bontani hozza a fel autot hogy hozzaferj egy cserehez, es kihuzhato legyen belole a hutok helyen?
vagy kicserelj egy nyomorudat meg szelephimbat meg behezagold vs hidrotoke
elarulnad olajcsere muvelete miben masabb, mint egy EU auton abbol az idoszakbol?
mert a juzernek nagyjabol ennyi dolga lehetne vele, vagy ennyi se, ott a szerviz -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337122 üzenetére
az 1973-ban volt, de meg evtizeddel kesobb sem volt 5-6-s manual valto, meg a 3-4-s automatanal tobb, pedig motor igazan nem volt eros
tobb fokozat mellett nem kell magas input nyomatek, foleg ha nem is cel a 130mph-s vegsebesseg se
pedig lett volna hova berakni, meg eleg hely a tobb es szelesebb fogaskereknek
ha egy FWD autoba befer ez keresztben is, akkor egy hosszmotor+ RWD-be 1m-l hosszabb meg fel meterrel szelesebb bodeba mi volt ennek az akadalya?
1.5x akkora tomegu autok voltakolajcsere meg pont az amcsiknal volt sokkal surubb mar akkoris, meg most is
most is egy pick-up truck-l ha vontatnak, akkor cserelik a olajat valtoban es diffiben(!!) is, pedig valtora van huto, hiaba csak 2-3000 merfold van benne
igy mennek el azok 400k merfoldet, nem a gyari toltettel
az egy urban legend -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337117 üzenetére
ja csak a feljebbre forgos motornal lehet rovidebb attetalt hasznalni, amivel a kerekre eso nyomatek no adott fokozatban
meg Busso-nal van melle 6 fokozat
sosem ertettem amugy a jenkik miert alltak meg 3 meg 4 sebessegnel anno, pont azzal oltek meg a motorokat...nem fert volna el abban bohom bodeban?
EU-s RWD autokban meg igen?
ez olyan, mintha mindig 2-sbol akarnal elindulni
VGG-s mukit szoktam nezni, megy 45-50mph-val autopalyan, de keruli ki meg a kamion is, es annyira feleslegesen sokat forog a motor legnagyobb fokozatban mar ekkor is, mert hiaba nagy ccm, meg alulrol van nyomateka, siman lehetne benne +1 fokozat vagy +2 is, es akkor literekkel kevesebbet zabalna kruzolva -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337109 üzenetére
lojjéban lehetne tobb, 250-300 korul
egy Busso 3.2 V6 24v 250lo es azt 6300-nal tudja, szoval nem is forog igazabol magasra -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #337106 üzenetére
mi ez, vmi szivodizel?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #335997 üzenetére
faternak volt a Swift-je 1.3 8v 3 ajtos facelift-s egyseg, megvolt neki 6-7 evig az alatt 3x kellett kezifek bowdent cserelni meg 2x a kuplungot
pedig egy tank uzemanyaggal el volt vele masfel honapig, szoval azert sokat nem jart vele
csak a bal laba a kuplungon pihent
a kezifeket nem nem behuzta, hanem betepte
1x meg kerdezte is a szerelo tolem, amikor erte mentem, hogy faterod amugy mit csinal ezzel, hogy 2 eve az akkori muszaki elott is emlexem en csereltem ki a kezifek bowdent ezen, meg ugy 3 eve kuplungjat is es most megint azert van itt.... -
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #335986 üzenetére
nalunk van 85-s kulcs is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
majnkopf #335884 üzenetére
gyufa vagy pl a trafo haldoklik, vagy repedt a szigetelese, es ott kihuz testre a szikra
asszem ezeknel a regi 1.4-knel tipusbetegseg volt a gyujtotrafo egyebkent is, es az 1.6-set raktak ra cserekent, aminek mas volt beszallitoja
lehet korabban mar lecsereltek ez miatt, de 15-20 eves trafo azert siman lehet hibas
vagy vmi vakuumcso repedt, es falsot sziv a motor -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #335863 üzenetére
ott nekem kiesett a telefon a tartobol
hianyzik is az uttestbol egy darab a sin mellett [link] -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #335827 üzenetére
Puttonal ez sosem volt problema, mert a gyari kidorreno vege nem latszik ki a lokibol, ala kell hajolni, hogy lasd
olyan rejtett, mint ami manapsag a "divat", es nincs lokiben fake vége sem, a dob vegen a cso felulrol lefele-hatra nez ferden, "szalamisan" elvagva, es a loki also vonalaval egyvonalban
arrol barmilyen kepet csinalni
akinek meg vmi tunnnerebb fajta volt, az vkinek ugy volt megcsinalva, hogy V-band volt rogztiitve es levettek a veget a dobrol 1perc alatt, vagy magat a dobot -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #335118 üzenetére
eleg ranezni a BC-re is akar, 4.-ben kevesebbet eszik az auto, mintha 3.-ban menne ugyanannyi rpm-l, de kisebb sebesseggel
ezt nem erti meg a sok sötétzöld bicajnáci -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #335020 üzenetére
azert egy OZ Ultraleggera azert nem tunik pont lemezfelninek semmilyen szinben sem
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #335017 üzenetére
showcar felni helyett matt feketet kell hasznalni
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #334882 üzenetére
tipusbetegseg hogy a fekszervo devanderben kilukad a membran es akkor a szervohatas csokken... tizenparezer volt javitani
mivel nem szunik meg teljesen*, nem is tunik fel annyira
mi azt csinaltuk hogy vettunk bontoban egyet, abban megjavittattuk, es csereltuk ki, aztan ami abbol kijott ment javitasba egy masik autohoz
kicserelni meg volt 15-20perc....OK, az elso volt egy ora is
meg nyilvan csak akkora feknyomatekot lehet atvinni az utra, amit amugy a gumi tapadasa enged
155-s virslikkel eleg hamar vege van a bulinak, foleg ha 5-6+ eves gumik
-----------------
* volt olyan auto is, amiben mar nulla szervohatas volt, mert abban annyira keszen volt a membran, alig volt alapjarata is, mert ott beméretlen, fals levego kerult a rendszerbe
csere utan alapjarat is helyreallt, meg mondtuk a sracnak, hogy majd ne ugy fekezzen ahogy eddig szokott, mert akkor leharapja a kormanykereket
masik ami szinten lassan gyengul a fekhatas es konnyne hozzaszokik a juzer, hogy feknyeregben a kosztol megszorul a csuszka, es a fekdugattyu nem huzza magahoz elegge a nyereg masik oldalat es akkor igazabol csak az egyik oldallal fekezodik a kerek
meg a fekdobnal a felhalmozodott retek miatt sem mozognak jol a fekpofak, mert kitakaritani azt is minek, szinten csak az egyik fog es/vagy a ketto kisebb feluleten
MuhelyPRN-ban is sokszor javasoljak a gyenge hatso fekhatas miatt a takaritasat ennek
a fekfolyadek csereje sem szokott artani 5-6 evente
a "vasalo" Swift-kben azert dolgott meg egy idoben sok ABS kocka, mert tizenevesen is meg gyari fekfolyadek volt benne, ami retkes-oxidalt-"nedves" lett addigra -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #334875 üzenetére
mondjuk a puttokon azert eleg jo fek van
az ABS-seken 257mm az elso fektarcsa meg a frutti 60 lojje melle is
a 130lojjos HGT-n meg a 100lojjos dizelen 284mm az elso es 240mm a hatso az 1050-1100kg melle is
a 60lovas 1.2-s az meg 1 tonna sincs
persze ha be van rohadva a feknyeregben a csuszka es csak az egyik oldallal fekez, akkor kevesbe hatekony -
hobizoli
nagyúr
en a Nepligetnel alltam meg a Arpad hid fele tartro oldalon a vilimegallonal egy piroshoz ami a peron vegen van, a VW LT tgk meg eleg harcias lendulettel erkezett mogottem a savban
meg nem teljesen alltam meg, de a fekcsikorgasa elegge feltuno hangjelenseget produlkalt, ugyhogy abban lepesbeni tempoval lassan atgurultam a zebran az addigra mar nyilvan gyalog zoldben
gyalogok ket oldalrol is vissza leptek 1-2 lepest, mert mar kb lattak a csattot
a tgk a zebran tul allt meg 1m-l kb
a szembe iranybol pont jott ket motorosrendor, de le se szartak a szituaciot, hogy tgk hagy egy szereny 20-25m feknyomot "50"-l -
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #334726 üzenetére
standalone ECU-val es E85 mellett mi 875cc/min-t raktunk be
az 4bar-n 1000cc/min
de barmennyival nagyobbat is be lehet rakni ha ra van irva az ECU, max azt aranyosan kisebb idoablaknyira vezerli ki
ha van egy bejaratott es popularis setup, meg ECU sw megirva a 390-kre, akkor nyilvan azt kell hasznalni
annal eccerubb sosincs
masok kitapostak az osvenyt ra -
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #334707 üzenetére
240-s injektor a PuntoGT-ben 175-180lo-ig OK
270-s 200lonal
336-s 240lonalezek voltak occsoe elerhetoek
de a fuel pressure regulator (FPR) egy un nem_linealisra volt cserelve, ami 1bar toltonyomasra 1,7bar-l emeli a fuel rail nyomasat
ez ertelemszeruen 1,7:1 szorzos
azaz 1.5bar-nal ~2.5bar-l emelte
ez amugy visszaterheli a benzinszivattyut, aminek ezzel csokken(!) a szallitasi kapacitasa literben
letezik ilyenbol 1,5:1 es 2:1 aranyu is
ezzel az injekotorok nagyobb 10%-l ccm-sek lesznek nyomas alatt, es extra dusitast meg jobb porlasztast tud kepezni is
extra dusitastol aglisebben reagal egy teligazra meg csokken a turboluk is -
hobizoli
nagyúr
válasz
dellfanboy #333613 üzenetére
nem biztos hogy megvettek
lehet a nev tulajdonos akart tobb ammot kivenni, vagy eladni nekik a reszesedeset olyan aron, hogy inkabb csinaltak egy sajat ceget, sajat nevvel...o meg dugja fel maganak speedzone nevet
uzletben nem igazan van baratsag -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Szoszo94 #333372 üzenetére
itt meg ugy vannak vele, amig nincs defekt, jojazhe'
par honapja is allok lampanal kanyarodosavban begurul mellem egy 3.5t-s tgk a egyenesen haladoba piroshoz, hallani azt a tipikus betetvasig le van kopva a fekbetet hangot
segge is ugy ult hogy abban nem 1 tonna cucc volt hanem 3-4
es akkor az ilyen is jon a vasig kopott fekkel -
hobizoli
nagyúr
válasz
Tsebacsi #333365 üzenetére
tgk-kat siman evente kene vizsgaztatni, vagy futott km alapjan, 50k km =muszaki
kikotik az orat akkor 10 millio bunti meg jarmu elkoboz
flottaknal meg egybol szigoriott muszaki az osszes autonak
egy GLS-s futar auto egy ev alatt lever 60-80k km-t, 15-20k km-nel mar mintazat alig van a gumin, de amig nem kap defektet nem cserelik
kepzeld jobbos kanyarban kap egy bal elso defektet
ugy meg kene rangatni ilyenert a GLS-t is, hogy inkabb idoben cserelje, hogy legkozelebb ezen nem allna le szarakodni az se, meg a tobbi futarceg se
cegnel is jon a magyar kamion, kimegyek hozza a CMR-ert, kerdeztem is tole kicsit vicceskedve, hogy ujabban ilyen slick is engedelyezett mar?
nevetgel egyet, hogy fonok nem csereli, amig nem muszaj
ja OK
aztan igy jon veled szemben a 40tonnas tgk a kozuton
egy ilyen kap egy defektet azt qrva nehezen fogja meg a sofor, hogy ne taroljon le 2 savot
ez itt erosen munkavedelmi kerdes is
niiiiicsrááápééééz? egy penzkereso jarmunel?
jaaa, hat nem kell szetlopni a bevetelt
nem baj, akkor jarmu lefoglal es napi 50k a tarolasi koltsege
tuti lenne masnapra ott egy garnitura gumi
majd lehet a evi 3 egzotikus nyaralasbol ezentul csak 2-re fogja futni a fonoknek -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
en meg lattam olyan videot, hogy okosba' egy dugi potmeterrel tudjak allitani mennyi legyen az ertek, amit a muszer mutat a gepnek
ugyhogy ott live videot is vehetnek fel rola akar, hacsak nem kormol ugy, mint egy "rendes" trédéjí, akkor fasza lesz
termeszetesen a kornyezet ki volt blur-zve es csak a monitor latszott, hogy ne lehessen a hatterban lathato akarmik alapjan se azonositani az adott muszaki allomast
de nem lennek meglepodve azon, ha ez sok helyen meg lenne igy tunnerolva reges reg -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #332750 üzenetére
attol hogy BME meg a ELTE elott 15-20 percenkent vegig csoszog egy vili a Nádorkertig nem fog tortenni semmi erdekes
de par eve is 40-50Mrd-t saccoltak erre azok, akiknel meg egy beruhazas sem jott ki annyibol, amire terveztek*
pl 10x ennyibol epult meg a 3x ilyen hosszu M4 metro, amire ugyanezek ugatnak azota is
*: vagy lasd a lezerjancsi HÉV-je Szeged es Hmvhely kozott is, ami 18-20Mrd-rol kezdett, hogy elvileg megerje elkezdeni csinalni, aztan a muszaki tartalom is csokkent es 90Mrd felett allt meg
kozben meg a lakott teruleten kivuli reszeken hasznalt sinbol van a palya, van meg egy vaganyos is es villamositva sincs
eredetileg meg ketvaganyos villamositott palya lett volna vegig ez is -
hobizoli
nagyúr
M2-t eleve at kene tenni akkor mar a lakotelep oldalara ahol a Örs-tol kifele a HÉV is jar
annak semmi ertelme perpill, hogy Pillango utcanal a 2x2 savos ut tuloldaln all meg, es a fel-leszalloknak is at kell zebrazniuk oda-vissza
meg a 4-5 evvel ezelotti tervek szerint a Örs-nel a Árkád, Sugar kozott is lenne egy nagyobb gyalogos hid es a 1 szint magassagaban allna meg a HÉV, a jelenlegi allomas felett
aztan onnan a ÖMV-Meki Kerepesi ut - Kereszturi ut lampas keresztezodeseig mar nem is felszinre, hanem a felszin sikja ala menne le, de egy felul nyitott(!!!) alagutba, hogy a szintbeli keresztezodesek megszunjenek, amibe egyreszt beesik az eso is, meg balesetbol fakadoan bele is lehet esni
de ha mar egyszer eleve kiassak az aknat neki, akkor miert nem csinalnak ra tetot is...?
Váci uton a Dozsa György uttol kifele meg a meg az Nagyvarat tertol kifele Üllői uton is igy halad kifele a M3, csak kozepen melyvezetesu "nehezmetro" az is -
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01 #332715 üzenetére
M4-nek is ki kene mennie Polus/Azsia centerig, ahogy eredetileg is terveztek
amugy pont a vitezy volt az egyik legfobb ellenugatoja M4-nek veke.hu-s megmondoember koraban, amikor meg a Demszky vezette Bp-t, es barmi tortent a varosban le lenyilatkozta hogy az most pont miert is sz4r, hogy az akkor ellenzeki szent fidesz velemenynek hangot adjon ezzel, akik mar 1998-ban is visszamondtak az egeszet, pedig akkor a ruszkik az allamadossaguk fejeben megcsinaltak volna
akkor vitezy szerint napi 100k utas volt az a limit, ami felett megeri a metro, es az M4 60-80k-t fog tudni a teljes vonalon
eleve nyilvan lefele hazudott akkrois hogy hihetobb legyen a nezete
nos, ehhez kepest ugy 180-200k jelenleg, hogy vegulis csak a fele epult meg
M2 kimenethene a Deli PU-tol folytatva BAH csomopont M1M7 bevezeto Törokbalinti oldal meg Kistarcsaig atveve a HÉV-t keregvezetesben
itt egyebkent is ez a terv hogy egy nyitott(!) alagutban futna az Örs-tol kifele, es az Örs-nel lenne keresztezodesben egy qrva nagy hid amin oldalt valt a M2-rol a HÉV-re
a 17.ker-re is volt tervben egy szarnyvonal Rakoskeresztur kozpontra, amit mar lehuztak
M3: Kapmegyer-Dunakeszi a felszinen, illetve Vecses-Ferihegy2 az Ulloi-t kovetve keregvezetesben
M4: M1M7 bevezeto Budaörsi oldalon illetve Polus/Azsia center M3M0 csomopont
amig ez nincs meg qrvara tok felesleges tííííccsukkki-sat jatszani esz nelkul
Bukarestben 1979 novemberben indult az elso metrovonal, itt az M3 1980 marciusban mar kijart a KöKi-re
ma ott 78km-nel tartanak 5 vonalon, ami teljes 1896 ota letezo bp-i metrohalozat pont 2x-e mar
es ez egy romaniaban, erted?
Praga 1.3millios varos, 65km jelenleg es epul egy 10km-s uj vonal is
Bp-n ezzel akkor lennek pariban ha most lenne 90-100km
ott az M2-s vonal 26km egymaga, ami annyi, mint az itteni a M2+M3 egyutt
varos nyugati felen az ottani "M0" korgyurunel van a vegallomasa, azaz bejossz 500m-t es ott a P+R is, meg fel tudsz ra szallni
....hat igen, lehetne igy is csinalni -
hobizoli
nagyúr
válasz
tototos #332708 üzenetére
mi a reszerdmeny? itt egyelore az megy hogy lezarunk meg kitiltogatunk
de infrastrukturalis meg kapacitas fejlesztesekre meg megy vallvonogatos pingvinezes, hogy niiiiicsrááápééééz meg óóódddmega reggeli csucsban tomottek a jaratok igy is...erre mi a terv?
itt a sotetzoldeknek max annyira telik csak az ezzel kapcsolatos vilagmegvalto gondolataikbol, hogy vilag kulonbozo reszeirol osszeszemezgetnenek minden korlatozast egy a vilagon sehol nem letezo giga-mega combo-ba, amiket olyan helyekrol szedtek ossze, ahol a varos metrohalozata ezzel a 3-5x meg 10x-e a bp-inek 100k fore szamolva
nezd meg miket olvasol barmelyiktol
erdemi(!!) kapacitas es infrasrukturalis fejleszetesekrol SOHA egyik sem beszelmegy par ilyen alibizgetes par eve, hogy a Bajcsy-n is lenne vilivonal attol fudejo is lenne a jolika neninek, hogy 400m-ert felszallhat ra -mashol ennel tobbet setalsz a legkozelebbi buszmagalloba es Bp-n belul vagy akkoris-, de ettol meg a Maglod felol meg 16km-t(!!) mesz a Bp-n tablan belul is az Örs-g a fika kapacitasu P+R-be tovabbra is
a masik ilyen csucsokossag, hogy a BME elott is legyen vilivonal budai oldalon a MOL szekhazig
na attol is de qrvara sokkal jobb lenne, meg tehermentesulne a varos
ahhaaa, deeenem oda kene beeroltetni +1 vmit, ahol minden sarkon jart mar 20-30 eve is 3 jarat....
-
hobizoli
nagyúr
igazabol az a nagyobb baj hogy Bp-re be kell jonni kelet felol 15-16km-rt, amire van egy P+R, meg tomegkoz csomopont
utana meg mennel a M2 metroval 10km-t, ha vegig is mesz vele a teljes vonalon, mert annyi az Örs-tol a Deli PU
woooow
eleve a metroknak régesrég qrvara kijjebbre kene jarnia, meg P+R-bol sem csak ennyi kene legyen, hanem 8x annyi, amit eddig sikerult ossszehozni, ugyanis a BKK oldala szerint meg 4000(!!!) P+R hely sincs egesz Bp-n [link]
ez a torold ki a kis segged vele kategoria, alibizni lehet vele
ha ennyi autos lerakna az autot a P+R-be es menne utana metroval tovabb sem venned eszre igazabol a napi 430-620k-s utasforgalom mellett, amit a M2 es M3 amugy naponta szallit, mert az 0,9% illetve 0,6% ezeken nezve -
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #332393 üzenetére
Amsterdam-nak ez mellett a fele lakossagara is 30%-l tobb km metroja van, mint Bp-nek
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Tsebacsi #332341 üzenetére
pedig vitezy+tarlos elvti meg karigeri is sokat dolgoztatott a lampa programokon, hogy romboljak forgalom tempojat generalva ezzel a dugokat... hogy utana hivatkozasi alap legyen a forgalom korlatozasokra
multkor en a Alle-tol mentem vegig a 18ker-ig zero pirossal a Ulloi-n -
hobizoli
nagyúr
válasz
bulikavagyok #332336 üzenetére
kozben 30-l egy bicaj is tud menni siman, amin tized olyan fek sincs ehhez, mint egy random auton
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ArthurShelby #331829 üzenetére
az lehet 3 kisebb kapacitasu, regebbi uzem, amit kivalt egy nagy
vagy osszevonodnak a gyartas egy masikkal egy helyre -
hobizoli
nagyúr
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01 #331727 üzenetére
foleg a hogy tizeneve motorkod van csak a forgalmikban, azaz kb sosem derulne ki ha nem mondjak meg, hogy cseres volt a motor benne
sokszor amugy lehet olyan oka is ennek, hogy a 120k km-s vezerles 95k km-nel elkoszont, aztan olcsobb volt egy masik motort venni egyben, mint egy hengerfejet felujittatni, foleg ha qrvara szertverodott amugy a furat is
a vezerles meg ugyis uj lenne azon is
vagy csak az elozo tulaj okosan igazi pennyfcuker modra utántöltikézte csak az olajat rendes csere helyett, aztan az olajsar lemattolta az egeszet -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #331705 üzenetére
"én látok"
jajaja, mindenki mast, aki rajta kivul vilagit
a "kedvencem", amikor ket ilyen agytroszt bicajos osszeutkozik a sotetben, mert "én látok" -
hobizoli
nagyúr
válasz
Rowon #331177 üzenetére
vannak felujitos cegek is, pl a Fer-Vill a IX.ker-ben
meg olyan helyek is akadnak, hogy odaviszed a Te generatorodat, es a popularisabb autokhoz van cseredarabjuk keszen felujitva, egybol adnak egy masik olyat helyette
dizel 147-mben igy csereltunk generatort egy honapja a vezerlescserevel egybekotve
az nem doglott be, de csak 13.6V-t akart tolteni szivargyujtos kijelzos USB tolto szerint, en meg nem vartam meg, hogy teljesen beajuljon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4db GYÁRI Peugeot 16 -os használt lemezfelnik ajándék dísztárcsákkal Nexen N'blue nyári gumikkal
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Google Nest okoshangszóró pár
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen1 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest