Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kjanos
csendes tag
Ti alzán meg mernétek venni egy újszerűként hirdetett fejest? Mik a tapasztalatok, tényleg csak bontott és esetleg van rajta 1-2 apróbb karc?
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Az AR-t kicsit feladtam, nem az én stílusom
De a 4 eq közül lesz ami jó lesz hozzá
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm! Az Arc Raiders-hez is van esetleg?
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Pont tegnap tesztelgettem a Maxwellt Ghost of tsushima-ban
Nagyon jót tesz neki az Atmos, ezt tegnap ismét megerősítettem magamban
A Maxwell-nél nem fog sokat módosítani az EQ a hangképen, de estig átküldöm a 4 kedvenc EQ-mat
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Azt fogok a mostani JBL 910-nél bevált.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Atmos-t használsz mellé?
-
ericdrawen74
senior tag
Tud "dobni" valaki az Audeze Maxwell-hez egy-két jó EQ-t, fps, zene, film-hez?
-
Pista0001
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Még sose mértem, de szerintem az átlagosnál nagyobb.
Köszönöm a válaszaid.
-
tomee007007
Topikgazda
-
Pista0001
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm. Sajnos nem tudtam megtekinteni boltban az Atlas 200-at, csak a dobozát. Képeken és videon látom, hogy kerek a fülpárnája. Nem vonom kétségbe a szövegertési képességeidet, a fülcimpám méretét viszont ismerem, és nem hiszem, hogy belefér.
Alapvetően 2 ok miatt keresek inkább vezetékest. Egyrészt gondoltam, hogy olcsóbbak, másrészt az akksi nem okoz gondot. De amúgy lehet vezeték nélküli is, nézegettem is Nacon Rig
modelleketmodellek dobozait, maga a dizájn tetszik, de hát nem az a legfontosabb.USB-st egyébként alapvetően azért kerestem, mert a jack-es fejhallgatókat már nem külön hang es mikrofon csatlakozókkal, hanem trrs-sel, a gépeimen meg jellemzően nem az van. USB viszont akad bőven. Próbáltam pár termék dobozáról kideríteni, hogy adnak-e hozzá splittert, de nem jártam sikerrel.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm a választ. Rendeltem egyet az Xbox verzióból. Amióta a Fractal Scape fejpántja kirepedt elment a kedvem tőle és bevágtam a szekrénybe.
-
kjanos
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a SoundBlaster Z + Cloud Alpha kombóhoz képest egy Rog Delta2 az upgrade lehet vagy mit ajánlanátok? Nyilván olvastam az SS meg Turtlebeach-ekről az előzményekben, de nem igazán tudtam dönteni. Egyelőre csak nézelődök, mert nem tudom meddig húzza az Alpha..a potméter állandóan hülyéskedik és kezdem unni. Főként FPS játékokkal játszom + WoW, meg mellette nyilván néha zenehallgatás, ahol szeretem, ha van mély.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék (főként FPS + WoW) + Zene
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
70-80k
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes (ha még mindig jobb hangminőségre, mint a vezetéknélküli)
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Circumaural
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
Zene miatt szeretem ha van mély, de az SBX Pro Studiot is csak ehhez kapcsolom be. Az U karakterisztikájú fülesekben is gondolom van elég mély.
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Mindegy.
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
SoundBlaster Z (de lehet lecserélném, ha van jobb)
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Teljesen mind1
Előre is köszönöm. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de fülhallgatókhoz én ezt ajánlanám: Comply Foam [link] .
Nagyon jó a zajszűrése a gumis fülillesztékekhez képest és kényelmesebb is. Vásárlásnál figyelembe kell venni a belső henger méretét ezt 100, 200, 400, 500 jelölik. Rég óta használom ezeket hordozható lejátszóhoz, bátran merem ajánlani. -
tomee007007
Topikgazda
Bocsánat a késői válaszért, csak nem alakúlt túl jól az elmúlt pár napom...
Szóval a Gamebuds-ra visszatérve ( steelseries-nél közben lement 47 ezer alá) nem fárasztó a hang, nyilván, ahogy bármelyik Nova-t ezt is be tudod úgy EQ-zni, hogy 10 perc után le kelljen venni, de jól koordinálható. Maga a driver elég ütős, durvább hangjelenetek is szeparáltak, nem fárasztó.
De ahogy fentebb is írtam, maga a kialakítás, ami érdekes, mivel tényleg jóval jobban bemegy a hallójáratba, mint más tws-ek, de nyilván a megfelelő méretű gumiharang ezen segít. Egész biztosan nem a legkényelmesebb tws evőr, de én 1,5-2 órát elvagyok vele a fülemben úgy, hogy nem akarom kirángatni onnan 5 percenként.
Dongle sajnos ugyan úgy csak konzolok+PC. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
Pista0001
üzenetére
Szia!
Ebben a vezetékes kategóriában elég jókat írtak a tesztekben a TB Atlas 200-ról, amiben elméletileg ugyan az a driver került, mint a márka Stealth Pro csúcsfejesébe, ezt én is használom. Nyilván más a kamraméret, kialakítás, máshogy van hangolva, de ebben az árkategóriában vezetékesként az Atlas 200-al tennék próbát.
TB eu-s honlapján ha regisztrálsz, kapsz majd egy -10%-os kupont, azt fel tudod használni vásárláskor. A Multiplatform és PS változatok jack-esek, a PC-s usb-s, ez utóbbi viszont tud 24 bites hangot, ami azért előny, tekintve, hogy a driver valószínűleg ki tudja hajtani a 16-24 bit közötti különbséget, de ez a változat drágább is, 63€-ra jön ki a végén.
Más, olcsóbb fejesekkel nem biztos hogy kísérleteznék.Ha érdekel vezetéknélküli, akkor a RiG 600 Pro van pár helyen 25 ezerért itthon.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Játékhoz keresek fejhallgatót a következő paraméterekkel:
1., 5., Játék, kommunikáció játékban, tehát mikrofonos elsősorban.
2., Kb ideálisan ~35€, 50€-ig mennék el max, de efeletti ajánlott modellek is érdekelnek, hátha talalok szezonális akcióban kellemes áron.
3., 6., 7., Vezetékes, valódi térhangzás, ha nincs, akkor virtuális térhangzás, USB
4., Fül köré illeszkedő
8., 9., USB-snél feltételezem, a hangkártya integrálva van a fejhallgatóba, egyéb fícsörök nem kellenek, de nem is kizáró tényezők. Itthon fogom használni, tőlem akár rózsaszín egyszarvús is lehet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm! Egy fejhallgatóhoz képest nem túl fárasztó a hang, mármint arra gondolok, hogy jól bent van a fülben? Szinte kizárólag a Division 2-vel játszom PS 5-ön, de van egy Xbox SX is tartaléknak.
Ilyen játéknál ahol percenként több száz vagy ezer lövés hangzik a fülben, nem durva? Gondolom a dongle a tv usb-be dugva ez sem működik. -
válasz
tomee007007
üzenetére
Az Xbox verzió használható PS 5-ön? Most nézek egy videót [link] és ott azt mondja, hogy igen.
-
kchryss
veterán
válasz
kchryss
üzenetére
Tegnap megjött a Delta II.
Azt hittem nagy fejem van, de ez a fejhallgató tényleg hatalmas, még éppen használható a méret a legkisebb beállításon. Szélességre, szorítóerőre és párnaméretre tökéletes csak a fejpánt lehetne 1 centivel alacsonyabbra ívelve. Füleim kényelmesen elférnek benne.
Sajnos a párnacsere nem olyan egyszerű és roncsolásmentes mint például az astro a50-nél ahol mágnesesen egy pillanat alatt lehet cserélgetni. Szóval hiába van hozzá bőr és szövet párna is, nem fogom tudni cserélgetni, el kellett döntenem melyiket használom inkább. A hangszivárgás viszont egész alacsony, jól zár a fejes és nincs nagy különbség ilyen szempontból a bőr és a szövet párna között. Így maradtam a szövetnél ami nagyon kényelmes hosszú távon is. Kisebb a hangszivárgás kifelé és befelé is ezzel a fejessel szövet párnával, mint az eddig használt olcsó de bőr párnás fejesemnél. Egyébként a bőr párnával is kényelmes volt csak azzal egy idő után beizzad a fülem ezért maradtam a szövetnél.
Hangzás alapból flat beállításon volt és tényleg lapos volt, de szoftverben beállítva már nagyon szépen szól. Ég és föld a különbség az eddigi olcsó fejeseimhez képest.
A szoftver viszont borzasztó. Programozás szempontjából a legegszerűbb olyan szotvert írni ami csak parméterek, értékeket állítgat. Erre egy ilyen tapasztalt it cég mint az asus képes egy ilyen bughalmazt kiadni. Még szerencse hogy elmenti a fejes a beállításokat magába, így elég csak egyszer beállítani és utána már nem kell a szoftvert használni.
Összességében elégedett vagyok. Szerintem jó vétel volt 70-ért.
-
kirkri
addikt
válasz
F.B.I.
üzenetére
Igazad volt, valóban ideadják az akciós áron, kaptam egyedi 25%-os kupont hozzá, így az első vásárlós 10%-os kuponnal együtt 135 EUR az ár. Igazából ezzel a kedvezménnyel most akkor lenne bestbuy, ha az Xbox változatot venném, (ami szerintem kinézetre jobb is, mint a sima fekete), mert ahhoz most adnak egy ilyen duál töltőt ajándékba. Viszont csak a PC változattal lehet elvileg Virtual Audio Device-t létrehozni a chat alkalmazásokhoz, amiről egyelőre még nem tudom, hogy mennyire hasznos funkció, vagy csak jól hangzó marketing.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm!
Várom az Audeze Maxwell Xbox-ot és ez a 910 megy az egyik barátombak. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Ahogy jobbnak találod, saját ízlés szerint.
Nálam Quantumnál megy mindkét EQ, szerintem nem kavarnak be egymásnak, de én csak a JBL-ét szoktam állítani mobilappon.
A lényeg, ahogy Te is beraktad, a JBL térbeli hang legyen kikapcsolva, ha megy az Atmos
-
ericdrawen74
senior tag
A Dolby Atmossal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. A fejhallgató saját szoftverében ki kell kapcsolni az eqalizert, ki kell kapcsolni a térbeli hangzást és mindent a Dolby kezelőpultján kell beállítanom?
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Veszem!!!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Le van árazva £210-re szóval meg is rendeltem, korai karácsonyi ajándék magamnak
Köszi szépen a segítséget! -
CsonkaImo
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, nekem ez a hangzás tökéletesen megfelel. Plusz a GSP500-nak a mikrofonja is egész jó, ha ezt a szintet lehetne hozni vezeték nélkül, az szuper lenne.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Szia!
Az Inzone-okat hagynám, nem igazán sikerültek jól, még a H9 II-sem.
Ebből a keretből viszont nagyon sok minden kijön...
Ahogy ránéztem a mostani fejesed hangprofiljára basszus van bőven, középtartomány nagyon szép egyenletes, a felsőközép, és magas tartományok viszont eléggé le vannak húzva, gondolom elég meleg hangzásúak.
Hasonlót szeretnél? -
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Több mint 5 éves Sennheiser GSP500 + GSX1000 combómat szeretném cserélni egy wireless headset-re. Tudom hogy a többség a vezetékes fejeseket preferálja, de van valakinek esetleg tapasztalata a Sony Inzone H9 II-vel vagy a Fractal Design Scape-pel? Casual gamer-ként annyi elvárásom lenne hogy legyen elfogadható hangzása és mikrofonja. Csak PC-vel használnám és a keretem £300 max.
Válaszokat előre is köszi!

Szerk.: Most inkább zárt kialakítást próbálnék.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Én is a lilát venném, mert ennek a kéknek 2 hét alatt már szineződik a párna.
Egyébként hello kitty design-t akartam, nem elérhető.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
F.B.I.
üzenetére
Úgy emlékeztem a lilát vetted meg
De igazad van, a babakék fbiájosabb
Ha Nova 3-at vennék, én tuti a lila mellett tenném le a voksom, bár a kék is vagány...most azért a Nova 7 Gen2-ből is menő az a durva magenta rózsaszín, de az már tényleg csajos....
Mondjuk én is bevállalós vagyok színekben, Sony WF-1000XM5-ből lazán megvettem a füstrózsaszínt, mondjuk a fejesből már nem biztos hogy beválllaltam volna utcára
De pl. Crusher ANC 2-ből a púderszínt vettem, nagyon fenszi vagyok vele, már csak az avokádós-latte hiányzik mellé a kezemből
-
Corpuscle
őstag
válasz
F.B.I.
üzenetére
SteelSeries Arctis Nova 3PW Aqua
Erre gondoltál? Ez pont olyan kék árnyalat ami mostanság a kedvence.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Corpuscle
üzenetére
Nagyon örülök hogy így bevált

Kislányom is rá van cuppanva a rózsaszín fejesre
Razer Kraken Kitty széria lenne neki nagyon jó, de szerintem az 40 alatt nem nagyon van
Szétnézek majd, gondolkozom....
Nova 3-nak vannak még jó színei de az is 31-32...Szerk: TB 600 Gen3 van lilában végre akcióban
Elsőreges kuponnal 80€ körül kijön...és akkor apa-lánya TB klub lesz
-
Corpuscle
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönjük, viszont kívánjuk!
Képzeld, a Stealth 700 gen3 annyira megtetszett a lányomnak, hogy a Jézuskától vezeték nélküli fejhallgatót kért.

Szóval a kérdés adott. Valami csajos (rózsaszín, világoskék színű előnyben) felhallgatót tudnál ajánlani? Mikrofon legyen, biztos, ami biztos. BT csatlakozás szükséges. 20-30eFt-nál többet nem áldoznék rá.
Előre is köszönöm! -
knoxhu
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon szívesen írnék róla hosszabban, igyekszem majd! Viszont szívesen vennék tőled tanácsot ehhez, hogy az esetleges tesztet megfelelő technikai háttérrel is meg tudjam támogatni
Ebből én úgy tudom csak a 48 Ohm-os változat van, de a beyerdynamic előszeretettel készít hasonló modellekből 32/48/80/250 Ohm-os verziókat. Nekem DAC még nincs hozzá, idővel valószínűleg az is lesz, bár ugye ekkora impedanciához nem indokolt, simán meghajtja a gép is.
-
tomee007007
Topikgazda
Kedves Fórumtársak, Topiklakók, és Mindenki, aki ide látogat!
Ahány ház, annyi szokás, kihez, mikor látogat el a Mikulás; ma este, vagy holnap reggel, a lényeg, remélem mindenkinek lesz a csízmájában egy kis finomság (fejhallgató??
), és virgácsot csak kevesen kaptok

Jó pihenést, és egy kis nyugalmat kívánok mindenkinek Mikulás alkalmából
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
knoxhu
üzenetére
Na jóóóó, szoktam szépen kérni, hogy írjatok egy kis összefoglalót, véleményt új fejesről, de a Te esetedben nincs kibúvó, KÖTELEZŐ jelleggel kell írnod erről a műszerről
Persze csak viccelek, de azért én személy szerint nagyon várom hogy írj róla 
Ebből jól emlékszem, hogy van két külön impedanciájú változat?
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Az AI nem tud ma még lókukit sem erről, főleg nem a fejesekről, hifiről, nem nagyon van emberi füle...
-
knoxhu
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Haha, oké, igyekezni fogok
-
tomee007007
Topikgazda
Akinek érdekes lehet, alzán a Steelseries Arctis Gamebuds gamer füles most lowest price evőr, 47.190 Ft minden változat.
Nagyon szűk, és hányattatott sorsú a gamer fülesek rétege; a JBL Quantumok nem sikerültek túl jól, a GTW270 kifutó ágon van, a Rog most vonta ki a jelenlegi Cetra szériát tervezési hiba miatt, ahogy tette ezt kb 1,5 éve a Logi is a saját gamer tws-ével.
Az Arctis Gamebuds viszont szárnyalni látszik, van 2,4 GHz-es dongle + BT kapcsolat, Steelseries mobilapp 300+ EQ-val, és tényleg jól visszaadja a Nova-s ropogós hangzást hallójárati méretben. Tisztán hangminőségben nem sokban marad el a Nova 7-től, nyilván a hangtér fizikai korlátainak figyelembevételével, de így is meglepően szellős a hangzás. A Sennheiser-Epos GTW270-hez hasonlóan ez is mélyebben beleül a hallójáratba, mint a a szokásos "agybadugós" tws-ek, tehát aki erre érzékeny annak nem javallott. ANC van, de nem túl acélos, a hangzás viszont pazar minden platformon, én megjelenés óta használom megelégedéssel
-
duckload
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis élménybeszámoló Logitech A50 Gen5-ről.
Anyagminőségere meglepően jó, masszív nem nyeklik, nem nyikorog, nem ropog. Minőségi felípítése van.
Fülpárnák puhák, kényelmesek. Nekem kb minden fejessel bajom van 1-2 óra után. Steelseries arctis nova 7p gen2 30-40 perc múlva már kellemetlen volt.
A50 2 óra után is kellemes.Csatlakozása egész korrekt, tetszik a dokk. Hibátlanul vált ps5 és pc között. A kapcsolat stabil! Bluetooth is jól működik. Eddig még nem volt olyan hogy eldobja a kapcsolatot.
Ghub jól használható, de a pc-n letöltött eq-at nem lehet importálni a telefonos appba. tomee007007 javaslatára szerintem érdemes csak az appot használni és ott beállítani mindent.
Mert az app is elég korrekt beállítási lehetőségekkel van ellátva.Jöjjön a hangzás. Már első alkalommal is megdöbbentően jó volt a hangja. Nem vagyok egy audiofil, a fülem jó, a hallásom a zenéhez közepes.
Szóval ennek fényében tessék értelmezni amiket írok!
A basszusok kellemesek, mélyről jönnek, nem bántóak. A közepes hangok is szépen ki vehetőek. A magas hangok szoktak nálam a gyenge láncszemek lenni. Itt rendben vannak, nem sziszeg, nem concog.
Végre nem kell hangosan használni, hogy jól halljam a különböző tartományokat.
Annyira jól kivehetőek a hangok. Nem nyomja el egyik frekvencia sem a másikat.
Meg merem kockáztatni, hogy ez az egyik legjobb gamer fejhallgató amit én valaha próbáltam. A hangok szinte körbeölelnek, lehet a nyitottabb kialakításnak köszönhetően. Olyan mintha ott lennél a játékban. Ellenben a nova 7p gen 2 vel, ahol mindig azt éreztem jó oké nem rossz, de olyan idegen, mű az egész.
Olyan jó, melegek, természetesek a hangok a nova 7 hez képest.Zenehallgatásra filmnézésre is bátran ajánlom játék mellett.
Lehet kicsit babrálni kell az EQval, de érdemes. Pc appban rengeteg jó alap van érdemes időt rászánni, bár én sem vagyok meg nagy mestere ennek.Mikrofon top-top. Erről sokat nem lehet beszélni, top kategória gamer fejesekben.
2 dolog van ami sokaknak negatív lehet(nekem nem az). Mivel nyitott, vagy félig nyitott ezt nem tudom pontosan és szövet párnái vannak, nem igazán szigetel és sok hangok be illetve kienged. Durván ki és be hallatszik minden. Én csöndes környezetben használom és páromat sem zavarja ha épp ott van, de ez lehet zavaró egyeseknek.
A másik, hogy nem igazán mobilis. Minden a dokkra csatlakozik. A Bluetooth is, ergó 15-25 méteren belül vagy kötve hozzá.Szóval ennyi lett volna a nem annyira szakmai véleményem.
Hyperx Cloud Stinger Core-t használtam 2021 óta, idén próbáltam Nova 5p-t és Nova7p gen 2-t is. Igaz drágább, de mérföldekkel jobban szól mindegyiknél.Ha valaki új gamer fejest keres ilyen árban, szerintem ezt vegye.
Köszönöm az ajánlást mindenkinek.

-
kirkri
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Értem, köszi az infót!
Megkérdeztem az AI-t. hogy hol találta a 24bit/96kHz infót és ezt írta (kipróbálni sajnos a fejhallgató hiányában nem tudom
) :"A Turtle Beach hivatalos termékoldala (Stealth 700 Gen 3 Headset) nem mindig részletezi a mintavételi frekvenciát, de a támogatási dokumentáció és a Swarm II funkciók alapján a PC verzió képes a 24-bit/96kHz Hi-Fi audio kezelésére.
A dokumentációban a Swarm II PC alkalmazás részében szerepel, hogy a headset PC-n képes Hi-Res Audio módra, amely 24-bit / 96 kHz mintavételi frekvenciát támogat. Ez a funkció kizárólag a PC verzióra vonatkozik, és USB kapcsolaton keresztül érhető el.
1; Nyisd meg a Swarm II alkalmazást.
2; Válaszd ki a Stealth 700 Gen 3 PC headsetet.
3; A Audio Settings menüben keresd a Hi-Res Audio vagy Sample Rate opciót.
4; Állítsd be 24-bit / 96 kHz mintavételi frekvenciára.Megjegyzés:
Ez a funkció csak PC-n érhető el, Xbox és konzolok nem támogatják. Ha játék közben használod, a mintavételi frekvencia automatikusan visszaállhat 48 kHz-re, mert a legtöbb játék és chat protokoll ezt használja." -
knoxhu
senior tag
Új fejhallgató bejáratására használtok valami konkrét anyagot/hangforrást vagy ez a művelet teljesen felesleges?
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
kirkri
üzenetére
Bocs, rosszul írtam, szóval helyesen:
A sztenderd felbontás-bitmélység/minatvételezési frekvencia 16 bit/48 kHz, ezt tudja mondjuk a gamer fejesek 80-90%-a. De valamilyen szinten ez ugyan úgy csak egy szám, minthogy egyik fejesben 40mm-es, vagy 60mm-es driver van, vagy hogy a frekvenciatartomány 20-20,000 Hz, vagy 10-48,000 Hz, nem ettől függ a lány fekvése.
Nyilván irányadó, de nem szentírás.
Visszatérve a bit/kHz értékre, nem mindig adja meg ezeket a gyártó. Amit írt az Ai, a 24bit/96kHz, azt az értéket csak és kizárólag a Nove Elite tudja, de azt is csak PC-n, konzolon az is csak 16bit/48kHz-et tud. Konzolon egyedül az A50X tud 24 bit/48 kHz-et.
Felsőkategóriában van még ami tudja a 16bit/96kHz-et (pl. Delta II), esetleg a 24bit/48 kHz-et (pl. Nova Pro) PC-n.
TB 700 Gen3-nál nem találtam semmi hivatalos infót, szóval valószínűleg 16bit/48kHz-et tud mindenhol.
De mint mondtam, nem feltétlen ez a mércéje a jó hangzásnak
-
kirkri
addikt
#30847F.B.I. Remélem igazad lesz.

#30848tomee007007: Inkább csak kíváncsiságból kérdeztem rá, nem is azért, mert a fiam kihallaná a különbséget, illetve a későbbi eladhatóság miatt. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
kirkri
üzenetére
Könnyen meglehet, hogy Xbox-on csak 16bit/48kHz hangsűrűsséget tud a fejes (bár meglepődnék, mert 16bit/96kHz ma már minimum illik tudni még egy alap fejesnek is), de PC-n az Xbox változat is tudni fogja a 24bit/96kHz sűrűsséget, ha a PC-s változat tudja.
Nem mintha ezek a számok sokat jelentenének...egyedül a Logi A50 vs A50X esetében volt érezhető (kb 25-30%-os) különbség a 16bit és 24 bit között. De ugye játékok között sincs szerintem 15--nél több, ami 24 bites rátával dolgozna konzolokon. -
kirkri
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Tegnap írtam a TB Customer Service-nek egy technikai kérdést, mert az AI szerint a hangminőségben is van eltérés a 700 Gen3 Xbox és PC verziója között.
Xbox változat - 16bit/48kHz
PC változat - 24bit/96kHzGondoltam még rendelés előtt rákérdezek erre, hogy ez valós, vagy csak az AI adott fals infót. Ma reggelre viszont az akciós árnak vége lett, így sanszos, hogy nem lesz 700 Gen3 fejhallgató. (Egy próbát még teszek velük, hivatkozva arra, hogy a kosárban volt a termék, csak a válaszukra vártam, hátha ideadják ugyanazon az akciós áron.)
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Köszi a válaszokat, megy akkor vissza.
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, mert ez az 1. Ilyen típusú fejhallgatóm.Ma megjött alzatól az Asus Rog Pelta.
Több bajom is van, de kezdem a kritikussal.
Hogyan kéne töltenem?5%-on érkezett, akármilyen milyen kábelt használok, akármilyen töltővel, nem tölti. Telómra felcsatlakozott bt-n de 3p múlva lemerült.
8 különböző töltőfejjel próbaltam, ebből 3 kijelzős es 0 wattot ír mindegyik kivétel nélkül.
Gyári kábel mellett kipróbáltam több kábelt.Rádugom pc-re kábellel, armory crate azt irja 1% és charging, de ezt 60+ perce írja és 1% még mindig.
A fejhallgatón semmi visszajelző fény nincs.
Természetesen a gyári kábelét használom pc-re dugva.
A bluetoth/kikapcs/2.4ghz kapcsoló középső állásban van. -
Itachi82
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom. Milyen tartalomra vannak hangolva?#30827 Remiel:
Kösz a választ. Nekem megfelel ez a változat is. Nincs konzolom. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
Rathrol
üzenetére
Nálam az elmúlt 2-3 évben kb 40 féle vezetéknélküli gamer fejesnél 2x fordult elő probléma; egyik egy A50 Gen4-nél TV-re kötve optikával, illetve talán valamelyik Razernél. Első esetben az adó és a fejes közötti kristályváza zavart be, utóbbi esetben két pörgő HDD, de mindkettő lokalizálható és megoldható volt.
De ahogy #30838 allnickused is helyesen írja, "Simán benne van a zavar lehetősége" előfordulhat bármi, de nekem az a tapasztalatom, hogy ez ma már borzasztóan ritka.
Nálam Xbox-ra folyamatosan minimum különböző 3 fejes van rákötve, tesztelésnél ezek még egyszerre is mennek, mindegyik 2,4 GHz-es dongle-el, és nem volt még semmi hangminőséget érintő recsegés, ropogás, sistergés, vagy interferencia.De visszakanyarodva a fejesre, ha számodra még előny is a nyitottság, akkor ár-érték arányban szerintem az egyik legjobb vétel a Skullcandy PLYR 720, tesztemet itt tudod elolvasni.
Itt ami még érdekesség - a félig nyitott kialakítás mellett -, és kérdéses, hogy bejön-e, az a haptika, tehát a basszus jó részét rezgőmotorok adják, ebben van azért rizikó, ha még nem volt haptikás fejesed, mert van aki imádja, de ugyan annyi embert zavar is, maga a hangzás kiváló, viszont csak haptikávál teljes az élmény.
Ez alapvetően egy 100 ezer feletti fejes, most 77 ezer akciósan a hivatalos eu-shopban. De! Az elmúlt két hónapban többször is leárazták 52-55 ezer környékére, ez ismét várható szerintem a következő hetekben, és akkor már kereten belül vagy, ha tetszik, és nem sürgető a beszerzése.
Ha nem jön be a haptika, akkor a TB Stealth 700 Gen3 szertintem most bestbuy, az most 150€ a hivatalos eu store-ban, de ha beregisztrálsz, küldenek még neked egy -10%-os kupont, akkor pedig már csak 135€ lesz a vége. -
allnickused
tag
válasz
Rathrol
üzenetére
Ez az anomália reprodukálható nálam. Csak filmnézéshez használok xboxot kodival, játszani ps-en játszom. Tisztára ki voltam akadva, hogy nem igaz hogy minden filmnek szar a hangja (random pattogás van benne, de csak fejhallgatóval hallani.). De az is fura volt, hogy ugyanolyan jellegű a zavar mindben. 2,4 és 5ghz-en is jelen volt. Amióta vezetékkel kapcsolódok a routerre rendben van.
"2.4Ghz vezeték nélküli kapcsolatot használok usb segítségével az xbox series x gépen, ez nemfogja a jelet befolyásolni a fejhallgatónál, mivel az is ilyen jelet fog használni? "
... és hogy a kérdésre is válaszoljak: Simán benne van a zavar lehetősége, de csak akkor derül ki, hogy van-e és ha van, akkor mennyire zavaró, ha kipróbálod. Lehet nem is hallod vagy nem zavar illetve a fejhallgató immunis esetleg erre.
-
Rathrol
senior tag
válasz
allnickused
üzenetére
Értem, sajnos ez nem kivitelezhető hogy minden vezetékes legyen, sőt nem is tudnám. Mivel ágyban játszok és a gyerek is szétkapná a sok vezetéket.
Minden esetre én nem tapasztalok (pattogást, sistergést) pedig wifin van. -
Rathrol
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Semennyire sem fontos a mikrofon, az se baj ha nincs rajta. Jelenleg JBL Quantum 300 használok, csak az vezetékes.
Hangizoláció hát annyira nem, vagyis szeretném a külső hangokat is hallani, bár ez nemtudom mennyire befolyásolja a basszust.
Játékok terén inkább fps játékokkal játszok.
Illetve egy fontos kérdésem lenne ez ügyben, jelenleg 2.4Ghz vezeték nélküli kapcsolatot használok usb segítségével az xbox series x gépen, ez nemfogja a jelet befolyásolni a fejhallgatónál, mivel az is ilyen jelet fog használni? -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Xbox series milyen vezetéknélküli fejhallgató jó a mostani akciókkal már ha van még?

Illetve mit ajánlanátok 60ezer ft alatt? -
Tamas991
csendes tag
Sziasztok
Múlt héten megjött az Arctis Nova 5P.
5-6 napja van meg és eléggé elégedett vagyok vele.
Eddig több játékot is kipróbáltam vele, a preset-ek teszik a dolgukat.
Filmnél vagy zenénél kikapcsolom őket.
Csak az Euro Truck Simulator 2-nél nem használok semmit, mert az előre beállított profil elrontja a hangzást.
Annyira meg nem értek hozzá hogy saját magam állítsak be mindent aprólékosan.
Mikrofont nem használom, így vissza van tolva a fejesbe.
Kényelmes, anyaghasználata az príma, igaz nincsen benne fém.
Meglepett hogy a korábbi fejeshez képest kisebb, ami persze nem zavar.
Olyan mélységekben nem tudok róla írni, mint akik pl eléggé értenek hozzá itt a topikban.
Korábbi 13 ezres Trust carus-hoz képest mindenképp nagy előrelépés. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
kirkri
üzenetére
Ha visszakeresel a topikban írtam többször hosszasan mindkettőről
Mindenképp érdemes az xbox változatot választani mindkét modellből, xbox-on csak azok fognak működni.
A 600 jobb lesz hangzásban mint a Nova 5, dinamikusabb, jobb basszuskezeléssel, és térhatassal, pozícionálással, ami kell az fps-hez. A Nova 5 viszont valamivel talán kényelmesebb, és jóval jobb a mikrofonja. -
kirkri
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi a javaslatot, utánanézek ennek a 700 Gen3-nak, hogy mennyire nehéz, ha jól látom ez egy megfontolandó pont. A PC változatnak PC-n használva van előnye az Xbox változathoz képest? Mert ugyan Xbox nekem van (Series X) és a fiam csak max. évente 1-2 alkalommal játszik vele, de ha nincs előnye a PC változatnak az Xbox változattal szemben, akkor az utóbbi tűnik logikusabb vételnek számomra.
Ha végül méret miatt kiesne a 700 Gen3, akkor még a 600 Gen3 is ajánlottabb a Nova 5-től?
Szerk: Közben megtaláltam feljebb Remiel fórumtárs posztját, amiben ugyan a 600-as Xbox/PC változatáról ír,, de gyanítom ugyanez lehet a 700-nál is. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
kirkri
üzenetére
Jó, ne kockáztassunk, nem venném a szívemre ha ünnepek alatt kerülnél ilyen rossz helyzetbe
Ebben a keretösszegben a TB fejeseit mondanám amik nagyon jók lesznek fps-hez.
A 600 Gen3 még mindig akciós, regisztráció után kapsz majd egy -10%-os kuponkódot, úgy már 60€ alatt lesz az ár.
Estleg ott a 700 Gen3, ami azért felsőbb kategória, de árban is feljebb van, kuponnal 135€ ami már pár ezressel túl van a kereten, de alapból 200€ szokott lenni. Mindkettő nagyon dinamikus fejes, ár érték arányban a 600 most a befutó, de a 700 is nagyon megérős ennyiért. -
kirkri
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Elnézést, az lemaradt valóban, hogy FPS multit játszik a fiam. (Ezen belül elég nagy a repertoár, ami konstans, az a "halj már meg!" kiabálás a szomszéd szobából. )
Nagy a rizikó, ha nem sikerül meggyőznöd, akkor pont ünnepekre maradjak sz.x nélkül?
-
Remiel
őstag
válasz
Itachi82
üzenetére
Én ezt a választ kaptam, nem tudom megéri e a procedúrát visszaküldeni és cserélni:
Hi
Thank you for reaching out.
The Stealth 600 Gen 3 Xbox version you received will work on your laptop, so you can continue using it there without issue. The main differences between the versions are in how they are optimized for specific platforms:
PC Version – Best if you use the headset exclusively on Windows PC. It supports the custom Turtle Beach Audio Driver, which enables a separate Virtual Audio Device for chat applications.
Xbox Version – Ideal if you split your time between PC and Xbox. It includes built?in Chat/Game Mix functionality for Xbox. When used on PC or PlayStation, the Chat/Game Mix wheel changes to a Mic Monitor Level control instead.
Please let us know if you would prefer to return the product and exchange it for the Stealth 600 Gen 3 PC version. -
tomee007007
Topikgazda
-
tomee007007
Topikgazda
-
Itachi82
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Oké, csak nyugodtan!
Köszönöm előre is!
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Nagykamasz fiamnak keresek kizárólag játékra (PC) fejhallgatót.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak játék (multi)
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50k
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezeték nélküli
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Mindegy. (A jelenlegi circumaural)
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
Nem egy vájtfülű a "gyermek", a cél, hogy hallja, ha jön az "ellen"
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Mindegy.
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
MSI B650 Tomahawk WiFi alaplap gyári hangkártyája
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? Másodlagos szempont (ezzel lehet, hogy nem értene egyet a fiam...
Két kiszemeltem van némi tájékozódás után (jelen topik, árukereső, google, stb)
- ASUS ROG PELTA
- SteelSeries Arctis Nova 5
Kíváncsiságból megkérdeztem az AI-t is, az ő választása a Nova 5.
Ha esetleg van ajánlottabb típus most best buy áron, akkor mindenre nyitott vagyok, de az 50k a max. keret, mert a nejemnél minden ami PC kategóriába esik "kidobott pénz".
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
1. Köszönöm tomee007007-nek a nagyon jó és részletes tesztet a Turtle Beach Stelath 600 Gen3-ról ilyen gyorsan. Aznap meg is rendeltem ahogy elolvastam. (PC-es változatot, de PS változatot kaptam ami nem probléma a doboza jobban mutat a polcon, a szín az stimmel. Lehet nincs is külön PC-s verzió, hanem amit megfognak azt küldik. Feljebb a kolléga meg Xbox-ost kapott PC helyett.)
2. Egy Cooler Master MH752 mellé/helyett jött, a mikrofonját sokszor kellet igazítgatni, hogy halljanak.
3. Ez az első Wireless headset-em, program letöltve és az update is meg van.
Valami beállításra kell figyelnem vagy érdemes bekapcsolni?
EQ ha van valakinek azt meg köszönném.
Multi csak BF1-et nyomok, single player megy inkább, meg Anime és Filmek.(2 óra alapján eddig tetszik, majd írok véleményt hosszabb használat után)
-
onadii
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi mindenki segítségét, meg is rendeltem.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Be lehetne már fejezni! Inkább nekem rendelj egyet, nálam elfér és nem kell magyarázni az asszonynak…még.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
public NMY
üzenetére
Az Audeze Maxwell-t végül.
-
4nick8
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Simán felmegy:

-
Mephike
őstag
válasz
4nick8
üzenetére
Megidéztél?
A szoftver okés volt részemről, nekem gond nélkül települt, és állítható volt a cucc. Azonban az kétségtelen, hogy nem sikerült 100-ban angolosítani. Ez ismerve őket még nem most fog megoldódni.
Abban is biztos vagyok, hogy ez a sorozat már egy fokkal jobb lesz, mint az M1 volt. De persze Maxwell hangzást azért senki se várjon. Én személy szerint bizakodó vagyokm és örülök, hogy ez a fejes végre nem csak a full unalmas fekete és fehér színben lesz elérhető. -
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Ha jó lesz, megéri a pénzét de ugye, a 40-50K mezőnyben is vannak komoly, régi versenyzők. Tőlük olcsóbban kellene bemutatkozni.
-
tomee007007
Topikgazda
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen. Nagyon komoly piacot tudnának nyerni 20-25K környékén, egy jó szoftverrel.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
F.B.I.
üzenetére
Még ha a szoftver nem is volt teljes, hol ilyen, hol olyan nyelvű, ezt le is lehet nyelni (ha látszik, hogy foglalkoznak vele, mint pl. a TB), viszont ha már telepíteni sem nagyon lehet, az nagyobb gond, de most már tényleg ránézek a napokban..
De pl. ha a saját virtuális térképző szoftverüket nézed, az parádésan szólt, de ehhez ugye kellene a telepíthető PC-s app is
Hardver, mint összeszerelés-anyaghasználat nem is volt gond az M1-el, csak nagyon rosszul szólt
Remélem az újnál már rendes drivert raknak bele, és nem egy kb 5 éves legalsó polcos drivert szednek elő, mint az M1-nél, mert egyébként látszik hogy van potenciál az ATK-nál, én szurkolok nekik
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen. Ezért kérdeztem, mert ok, hogy hardveresen össze van rakva de sajnos a wireless fejesek sarkalatos pontja, a szoftver. Jó lenne egy olcsó ár - érték bajnok kínai, csak tudjanak már alá egy rendes szoftvert is dobni (még a telefonoknál sem mindig sikerül nekik).
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
F.B.I.
üzenetére
Az nem ártana, kb 1 hónapja akartam az M1-nek adni még egy esélyt, hátha jött már rá valami firmware, de már trükközve sem tudtam feltrakni a PC-s appot, az online app pedig még mindig nem működött...de ha lesz időm ránézek a héten megint, hátha.
#307994nick8: köszönjük
Mindenképp tesztesélyes lesz nálam, ha megjelenik
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY beast ddr4 3200mhz 64gb kit, x2 32gb
- MacBook Air 13.3" M1 (Late 2020) nagyon szép állapotban, 97%-os akkuval eladó!
- LG UltraGear 32GQ850-B GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nagyon jót tesz neki az Atmos, ezt tegnap ismét megerősítettem magamban

, sőt...nekem még az asszonynak sem kéne magyarázkodni, mert nincs, és már nem is mernék ilyen veszélyes dologba belevágni