Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gerner1
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Megnézem, köszi.
-
Siriusb
veterán
Valaki tudja, ezt a DOT formátumot miként kell értelmezni?
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
Janusz001
üzenetére
Akkor te nem olyan "smart clip" csipeszeset vettél a temuról amin egy ilyen nagy bumfordi csatlkozót kell bedugni a műbikába, amin ledek is vannak.
Én adtam neki egy gondolatnyi WD40et mert féltem, hogy beszakad a bikába a csatlakozó, olyan nehéz beledugni meg kivenniÍgy megkenve kényelmesen jön megy. Haktua
Jó lett volna egy tapasztalat, hogy mit csinál a kocsival, eddig 2x röffentettem be vele a motort aztán vettem új akksit.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Ma reggel a fűtést bekapcsolva ilyen sípoló/búgó hangot adott ki a 2022-es S-Cross ventillátora. Ez normális így 4 évesen? Gondolom a venti csapágyosodik, csak érdekes, mert nem nagyon tapasztaltam még ilyet a 6 éves S-Crossban sem. Klímát kikapcsolva is csinálta, szóval nem a kompresszor az, ahogy bemelegedett kicsit halkabb lett, de még hallható volt.
-
JohnyBlue
addikt
Egy tavalyi gyártású Vitarának ha megmurdel az akkuja lehet e bikázni klasszikusan vagy van külön bikázási pontja az autónak vagy csak akkucsere jöhet szóba? Köszi a segítséget
-
JohnyBlue
addikt
válasz
racerx
üzenetére
Ez a suzit nem igazán fogja felizgatni. Majd megint összeborulnak a Toyotával és hoznak Yaris Crosst meg Corolla Crosst matricázva ezek így jók lesznek menőzős autóknak alájuk meg bepozicionál majd valami saját jószágot ami vagy betalál a népnél vagy sem. A swiften meg tekernek kettőt oszt jó lesz az úgy a pizzásoknak
( szerintem ) -
cigam
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi!
-
Zolás
addikt
Ha már akkukról van szó, 2017-es vitara 1.6, még mindig a gyári akkuval, pedig télen már gondoltam rá, hogy kicserélem, nehogy otthagyjon valahol. Bírja amíg bírja.
Napi munkába járós autó, 60 km oda-vissza, plusz a sallangok. -
cigam
titán
A külföldről behozott autóban (Ignis 2017) a menü nyelve menüből átállítható magyarra, vagy szervizben tudnak csak ilyet, vagy még ott sem?
Milyen más hátránya lehet a külföldi autónak? -
válasz
racerx
üzenetére
Hallottál Te már olyat, hogy a szalonból kihozott új autó a hazafelé úton lerohad, és a kiérkező szakik is csak a fejüket vakarják mert nem indul??
Na, sógorom az új Opel Grandlad-jával ez történt, null km-es szalon autó és már másodjára járt vele így a januárban vásárolt Opel-jével. A hiba oka ismeretlen.
Mennyi Suzuki-t láttál már lerohadva az út szélén, vagy tréleren?? Én magam még sosem. Valszeg csak akkor történik ez ha balesetet szenvedett.
A másik oldal is igaz, számomra annyira moslék a belseje, hogy azt már büntetni kellene. Még mindig köszönnek vissza 16 évvel ezelőtti elemek a mostani új autóiba. -
dethroner
veterán
válasz
racerx
üzenetére
Azért a Stellantis csoport b@szott el nem kevés autót ahhoz, hogy ne legyen egyértelmű, melyik a jó és melyik a rossz ajánlatuk. De ugyanez megvolt a VW csoportnál is, meg a többi nagy és prémium gyártónál. Ha nagyon mélyre nézek az évkönyvekben, akkor se találok olyan Suzuki modelt, amiről tömegek jelentették ki, hogy gazdasági totálkár volt a javítása.
-
racerx
őstag
Ez az akksi téma tök érdekes, nekem a Scrossban gyári van, 6 éves, semmi de semmi baja. A lgnagyobb minuszokban is pöcc. Igaz ez nem Varta hanem Exide.
Más: nem tudom olvastátok e az utóbbi negyedévekben tökre bezuhantak a Suzuki eladások, már rég nem az első 2 a Vitara meg a Scross (talán vmi 3.4. ek). És ahogy nézem olvasom a híreket, teszteket 10M kürül azért eléggé sok jó ajánlat van , Opel, Ciztoen, Hunydai, kínaiakat meg nem is említem -és azért modernségben nem lehet egy lapont említeni a Suzukikkal. Szóval biztos ezért van hogy most olcsóbb lett az autómata váltó, meg ez a 10 éves garanciai is biztos ezért (Stellantis csop . is ugye ha jól emlékszem 7et, 8at ?? ad mostmár, ). Szóval lehet hogy ezekre reagál most a Suzuki is . Persze tudom hogy az egyszerűség, fenntartási költségek, stb stb még a Suzuki mellet szól, de azért.... -
szabonagyur
félisten
válasz
burgatshow
üzenetére
Persze, CVT valtohoz kellene egy megfelelo teljesitmeny is.
-
dethroner
veterán
válasz
Janusz001
üzenetére
Nekünk a 2019-es swiftben még a gyári aksi van. Minden nap megy, minimum 2x20 km-t, nincs állandóan indítgatva, start-stop sose volt használva, egészen biztos vagyok benne hogy ez is előnyére van. Meg hát méd in dzsepen
#74332g@bo 3-4000 fordulat abszolút rendben van, az egy szívó benzinmotor, ráadásul a gyengébb fajtából, persze hogy pörgetni kell hogy haladjon. Amúgy is a japán motorok nem haragszanak a pörgetésért
Nekünk a 90 lovas swift 130-nál 3500-at forog, egy pillanatig nem gondolnám hogy baja lesz ettől, volt már hogy tartósan 150-nel volt hajtva, ott nem néztem a műszert, nem érdekelt mennyit forog. Benyomta a 8 liter benzint. Egy kis érdekességként ideírom hogy a másik kocsim egy 1.8-as benzines Opel, az is csak 5 sebességes váltót kapott, és majdnem 4000-et forog 130-nál. Ha nagyon alacsony fordulat fétised van, dízel való neked, korábban volt 2 literes td Subarunk, az 2500-al letudta a 130-as sebességet. Igaz, 6. fokozatban ha nyomtál egy padlót ebben az állásban, markolni kellett a majrévasat az anyós ülésen, úgy megindult
-
ncc1701
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Yaris gen2-nél valami 10, vagy 12 éves koráig járt. Sosem kellett, így volt jó.

-
burgatshow
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tudjuk igen, de attol meg szerintem komfort erzetben nagyon kellemetlen.

-
btotyi
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A nővérem új cvt-s swiftje 130-ra gyorsításnál brutálisat pörög, már nekem fájt, de utána normalizálódott :-)
-
burgatshow
veterán
CVT-t mondjuk nem ismerem ennyire, az én AT Crossom 2800 körül forog 6. fokozatban 150-nél és 2400 körül 130-nál.
a VW Passatom (DSG-7) forgott kerek 2200-t 150-nél (ahogy írtad is). Szerintem a CVT lehet máshova van hangolva. Már ha CVT-s mert nem volt nekem egyértelmű.
Egyébként üzemmelegen nagyjából mindegy. Ha van olajnyomás bírja az.
-
Janusz001
őstag
Most feltettem, tölti, de nem tudom, hogyan lehet ezt értelmesen letesztelni, vissza már nem fogom szerelni.
Inditásrásegitőt meg én baxtam el, rámértem a kijövö kapcsokra, 0V, mondom mi a szösz, jó nagy erővel kellett bepattintani a powerbankba a kábeleket a helyükre, igy már megjelent a kapcsokon a fesz, 16V körül volt, szóval ezt most éles helyzetben nem tudtam kipróbálni, user error.
-
g@bo
nagyúr
3-4000 rpm ideális? hát.... pörög. a turbós benzines gépek 2000 es fordulat mellett mennek 150-et.
a swift 150-nél 4800 at pörög, azért durva.mondjuk az is fura, hogy 2000 nél simán kapcsoltatna magasabb fokozatba, és szerinte.... 1500 as fordulat oké hegynek fel. hát nem.
-
g@bo
nagyúr
suzuki swift kacsacsőr lassan 2000 km.
pályán 4 literes fogyasztás, (pontosabban tele-tele tank - 310 km 12 liter) 120-130 megy, erő nincs, de spórolós.egyébként urak, normális a 3-4 ezres (néha feljebb) fordulat? ha nem nyomom akkor meg nem megy.
-
Janusz001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én is márka szervízbe hordom, de itt ez nem divat, ezek szerint.
-
Janusz001
őstag
válasz
btotyi
üzenetére
És rendbe jött? Itt 8.2V kapocsfeszültséget mértem, inditáskor el sem tudom képzelni, mennyire esett le. Itthon rárakom másik töltőre, lidl -s van, hátha rendbe szedi. Annyira mondjuk nem bánom, így csak egy új akksi van benne, csak szarul jött ki, vízparton, távol mindentől.
-
Janusz001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs, az 2 évig jár emlékeim szerint.
-
Janusz001
őstag
Itt is lecsapott a meghaló varta akksi. 2022 -es scross, éppen 4 éves volt, Igaz 6 napot állt, de egy tekerésre nem volt hajlandó, utána pedig már a fények sem világitottak. Az itt ajánlott temu -s inditásrásegitővel sem volt hajlandó semmit csinálni, töltést sem vett fel. És persze, hogy a vizparton voltunk, 10km -re a várostól, szerencsére 2 autóval voltunk, mert akkor lett volna nagy copás. Vettem új akkut, ugyen nem akartam megint vartát, de más nem volt, igy az ment bele. Első pöccre indult utána.
-
cigam
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
JSZP-n nem a műszaki vizsga adatai szerepelnek?
-
szabonagyur
félisten
-
albiosz
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi, ez jó hír. Sokan nem x-elik be hahun. GL-nél ránézésre látszik, hogy más a fejegység.
200e km felett futott példányt szabad venni 129 LE mild hybridből? Ha jól tudom láncos motor, van ajánlott csereperiódus vezérlés cserére? Illetve a hybrid rendszernek milyen problémái lehetnek ennyi idő/futás után?
-
cigam
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
De tök zavaró hogy kerülgetni kell, nekem kell kideríteni egyesével, hogy ez nem is az amit keresek. Plusz holnap is ott lesz a találatok között.

-
cigam
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Ja, igen, közben javítottam. Hogy a GLX-re vonatkozott a kérdés. Oké magyarázat lehet a téli gumi készlet, acélfelnin, de a visszapillantó?

-
cigam
titán
Az Ignisek felszereltsége mennyire egységes? A katalógus szerint a GLX felszereltséggel a visszapillantóba épített index is van. Viszont több hírdetésben ( [link], [link] ) acélfelnin van dísztárcsával, és a visszapillantóban sincs index.
Azért gyanús, mert a katalógus szerint valahogy így kéne kinéznie. -
Gyöször
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mikor mindenki haját tépte, hogy csak 110ló az új motor, ugyan ezt mondtam látatlanban amit itt leírtál, hogy semmi hűmegha különbség nem lesz a hétköznapokban ebből. 9 év alatt ha 5x forgattam 4500 fölé a 140 lovasomat, akkor is fölösleges volt. De megkaptam a kioktatást érte, hogy 20 ill 30 ló minusz az nem lehet semmi, nem értek hozzá.
Köszi, hogy ezt a "tesztet" megírtad!
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Vitara esetén felszereltségfüggő, hogy van-e Android Auto vagy felszereltségen belül is lehet vagy épp nem lehet? 2020-as évjárattól nézegetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- 2026 - Íme a 16. héten megjelenő játékok listája
- Xbox Series X|S
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Honor 400 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
).
( szerintem )
Nekünk a 90 lovas swift 130-nál 3500-at forog, egy pillanatig nem gondolnám hogy baja lesz ettől, volt már hogy tartósan 150-nel volt hajtva, ott nem néztem a műszert, nem érdekelt mennyit forog. Benyomta a 8 liter benzint. Egy kis érdekességként ideírom hogy a másik kocsim egy 1.8-as benzines Opel, az is csak 5 sebességes váltót kapott, és majdnem 4000-et forog 130-nál. Ha nagyon alacsony fordulat fétised van, dízel való neked, korábban volt 2 literes td Subarunk, az 2500-al letudta a 130-as sebességet. Igaz, 6. fokozatban ha nyomtál egy padlót ebben az állásban, markolni kellett a majrévasat az anyós ülésen, úgy megindult