Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- rdt89: Kedvenc Régi Mesék/Sorozatok (Nickelodeon, Fox Kids, Cartoon Network, Minimax, Jetix)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére

Többségét én sem láttam (egyedül a Ringut).
Better Tomorrow & Hard Boiled John Woo, szóval klasszikus Hong Kong Cinema.
Ringu ugye j-horror klasszikus.
John and the Hole egy szürreális indie horror(?), még nem láttam.
The Good, The Bad and The Weird: koreai, Kim Jee-Won (I saw the Devil, Tale of two Sisters) filmje.SpagettiKimchiwestern.
Ghost Dog: Jim Jarmusch talán legismertebb filmje
Punch-Drunk Love: PTA film, nagyon régóta a listámon van.
In the mood for love: Wong Kar Wai, hongkongi második generációs dráma.reviewek ahogy lesz időm nézni őket

Jó az I see you?
-
proci985
MODERÁTOR

Na és még egy idénre.
Felső sor
Better Tomorrow Triology (4k, Shout!)
Hard Boiled (4k, Shout!)
Ringu Triology (BR, Arrow)
John and the Hole (BR, Njutafilms)
Alsó sor
Ghost Dog (Studio Canal)
The Good the Bad and the Weird (4k, Arrow)
Punch-Drunk Love (4K, Criterion)
In the mode for love (4K, Criterion)Criterion és Studio Canal még a karácsonyi akcióból. Főleg 4K: Ringuból volt 4K kiadás is, de csak a
triológiaquadrológia első filmjéből. A John and the Hole pedig az egyik helyi boutique kiadó filmje ami épp nagyon akciós volt, szóval valahol kilóg a csomagból. -
-
makkmarce
őstag
én is beszereztem a 4k MI sorozatot, bár a filmgame-ről. Árulták 1 pakkban, így nem kellett keresgetnem, hogy melyik van, melyik nincs.
-
chubii
senior tag
válasz
Vikthor
üzenetére
Sok film van, annyira nem keresőbarát az MM felülete akciók tekintetében. Addig görgettem tegnap, amíg a gépem bírta.
Elég vegyes felvágott, nem mindenben látok logikát
Pl: MI leszámolás 1 UHD steelbook 6700. A sima tokos 9700...
Dunkirk UHD 6700. Ezeket be is húztam, plusz 2 nem akciós Marvel filmet.
BD 2000 alatt : Morbius, Venom,TH-s Pókemberek, Gyilkos járat, Philips kapitány, Sherlock Holmes, Trónok harca.
BD 3000 alatt: Morbius Steel, elveszett város, Új Transformers, black Adam, Venom duplapakk.
Batman filmek (UHD Steel vagy sima) 7500-10000 között.
Többre nem emlékszek, de bőven akad még. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére
Szép darab, de ilyenkor örülök neki, hogy ezek a duplaszéles kiadások kikoptak.
Családban van egy James Bond 50 blu-ray csomag hasonló formában ami gyönyörű (és aminél még oka is van a dupla széles kiadásnak mert mégiscsak 23 lemez valamennyire kompakt formában), de polcon jellemzően feleslegesen sok helyet foglal.
----
Van pár film amiből mai napig nem nagyon van BR/4K kiadás, ott marad a DVD. Bár a helyzet kifejezetten javult 4K kiadásoknál azzal, hogy a régiózár már nem probléma.
-
chubii
senior tag
Elég jó akciók vannak a Mediamarkt-ban. BD filmek 1200-1600 forint környékén, de UHD kiadások között is akad jó deal, érdemes átpörgetni.
-
Ma egy különleges darabot hoztam a gyűjteményből bemutatásra, mégpedig a Pearl Harbor - 60th Anniversary Commemorative DVD Gift Set kiadványt.
Alapvetően egyáltalán nem veszek DVD-t, de ez a csomagolás annyira igényes és szépen összerakott, illetve igen érdekes National Geographic extrákat tartalmaz, hogy egyszerűen nem tudtam otthagyni. A dobozba beletettem a nálunk megjelent magyar Blu-ray változatot is, így egy kompakt, mégis tartalmas kis „hybrid” kiadás lett belőle. A film amúgy meg számomra különösen közel áll - a háborús háttér és a romantikus szál együtt mindig betalál ezért nagyon bízom benne, hogy egyszer csak megkapjuk 4K UHD-n is. Ha valaha érkezik, akkor az biztosan azonnal megy a polcra.

A mellékelt fotókon látszik, mennyire szépen kidolgozott ez a jubileumi csomag: a térkép, a National Geographic DVD és a prémium borító együtt tényleg egy olyan kiadványt adnak, ami még így a DVD érából is simán megéri a helyet a gyűjteményben.
Az a levél másolat Roosevelt elnöktől meg szintén nagyot dob a hangulaton, szinte előttem van a hangja a rádióból mikor ezt közli a népével.

-
spiky03
veterán
-
-
spiky03
veterán
Olyat tettem a hétvégén, amit már jó pár éve nem.

Kerestem egy filmet, hogy ugyan kapni-e még BDn és ha igen mennyibe van mert azért nem mai darab. A keresett film a Whiplash volt, annó amikor láttam nagyon bejött. És "sajnos" meg is találtam az itt is emlegetett filmgame oldalon.
Ha már ott voltam gondoltam körbenézek, és ez lett az eredménye
Majd nyomtatok szerintem borítót azokhoz, amik nem magyarok, meg belső borítókat is mert az egyiknek sincs.
Korábbi lemezeimhez is nyomtattam mindhez, amiben nem volt gyárilag. Nekem úgy jobban teszik, ha nem csupasz fehér a belseje.
-
Lányunktól karácsonyra kapott voucherrel végre ellátogattunk a Déryné étterembe, és abszolút megérte. Rántott padlizsánt és japán Wagyu rib-eye-t ettünk, mindkettő hibátlan volt. A kiszolgálás külön dicséretet érdemel: a pincér kedves, udvarias és meglepően jártas volt a filmek világában is. Mesélte, hogy rengeteg filmes megfordult már náluk, mutatott is egy fotót, amin Schwarzeneggerrel közösen szerepel. A vacsora végén még ajándék képeslapokat is kaptunk híres színészek/emberek portréival.
A hely hangulata nagyon kellemes és igényes, látszik, hogy minden részletre figyelnek. Bár az árak magasabbak, de az ételkülönlegességek és az élmény alapján ez érthető is. Összességében ez egy nagyon emlékezetes este volt annak ellenére, hogy nem futottunk bele egy színészbe

Kárpótoljon cserébe pár képeslap róluk:
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére
D-ILAnál degradációs problémák vannak.
Nekem egy Hisense C2 lett (DLP, szóval elvileg vonalélességre jobb az LCDs Epsonoknál [link] teszttel), de igazából egy XGimi 20 (Max) vagy egy Valerion Pro2/Max jobb lett volna, ha Európában egyszerűen lehetne kapni. Kínai, de gyakorlatilag 5000 eur alatt a korábbi nagy gyártók mellett elmentek a kínaiak a tripla lézerekkel.
Sajnos az a baj (?), hogy a 9300ról az LS12000 sem upgrade (max a lámpára), a Valerion Max meg ott fegyvertény.
-
válasz
proci985
üzenetére
Én JVC NZ9-el szemezgetek, de az nem tud Dolby Vision-t, te milyen projektort vettél ami tudja a Dolby Vision-t, én nem találtam olyat, amikor kerestem anno, viszont a tűéles kép és a 3D nekem elengedhetetlen, és emiatt csak ez jöhet szóba, most egy 9300-as Epsont használok, ami ebbe a nappaliba bőven elég, de sajnos fehérek a falaim, ami ellen nem igazán tudok tenni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére

120"re vetítek amit kb 3 méterről nézek. Projektor tud DVt és 26 fL fényerő is megvan (igen, fehér jelenet tud fizikai fájdalmat okozni
). Viszont itt a szokásos a probléma, hogy nagyszobában van a setup, szóval denevérbarlang szintű feketeszintem nem lesz. TV szép meg jó, de egy 85"es TV is ehhez képest egérmozi. 55"ös TV konkrétan be van kötve ha barátok átjönnek Spotify kijelzőre, és a main setuphoz képest elveszik. Audiora is rendes 5.4.4 van (bár igazából a két nagyobb sub is elég lenne 5.2.4ként), szóval gyakorlatilag egy kisebb mozi van itthon.Lejátszónál gyakorlatilag nem volt DVs projektor amikor vettem, az idei generációnál volt nagy ugrás. Gyakorlatban viszont hiába tud 97% REC2020at a projektor (ami egy OLEDnél már jobb, a 3 körüli deltaE pedig azért oké), nincs elég kontrasztja, hogy teljesen kijöjjön a különbség. Ahogy egy moziban sem.
Egyébként teljesen valid a kiindulási pontod: Én is részben amiatt veszem a filmeket, mert ez adja a legjobb minőséget és nekem a legnagyobb élményt. Részben pedig amiatt, mert a kedvenc filmjeim egy része nincs streamingen, illetve kb mindenhonnan eltűnik idővel. Blockbustereket emiatt annyira nem veszem, az úgyis mindig valahol elérhető.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére

PS5 a lejátszó
, az volt olcsón. Megvan egyébként fél éve, de kb mostanra jutottam el oda, hogy először van bőven többségében a 4K kiadás a csomagban, igaz pár már eddig is becsúszott.Plusz black fridaykor cseréltem projektort, a fhd Benq W2000et váltotta a Hisense C2, ami már tud 4Kt, meg HDRt. Szóval van értelme jobban 4K felé mozogni, ha akció van (és most volt). Tetejében ahogy nézem utóbbi hónapokban elkezdett zárulni az olló árban a BR és 4K lemezek között és a 4K lemezek ára egy mozijegy alá esett. Boutique kiadások persze drágák, de ott sem annyira vészes a különbség, mint 1-2 éve volt.
Bugoniának eszméletlen képe és hangja van a csomagból, viszont EU kiadás csak egy hónap múlva jelenik meg, ez a region A steelbook.
Köszi a tippeket! Felük BRen a polcon van, Nolan meg sajnos hajlamos elveszni a részletekben. Viszont a Fury Road és a BR2049 nagy kedvencem BRen is.
---
Egyébként imádom, hogy tesztlemezre a "szokásos" filmeket ajánlgatod, aztán következő hozzászólásban pedig ott egy Criterion különlegesség.
-
Nekem a napokban hozta külön a futár a szétszedett nagy Amazon rendelésem egyik elemét.
A The Tree of Life egy lassú, elmélkedős film Terrence Malicktől (Days of Heaven, A Hidden Life, The Thin Red Line vagy a The New World). Egy család életén keresztül mutatja be a gyerekkort, a veszteséget és azt, hogyan próbáljuk megérteni a világot. A történet közben kozmikus, látványos képsorok is felbukkannak, ezért inkább hangulatfilm, mint hagyományos sztori. Megosztó, de nagyon erős vizuális élmény. Régebben láttam már és eléggé a hatása alá kerültem emlékszem, de a többi filmje Malick-nek is ott van, szerintem.
Természetesen egy megszokott minőségi Criterion kiadványról van szó, mozi és a bővített változat a tokban:

-
válasz
proci985
üzenetére
Nos, nagy gratula ehhez és üdv (ismét) a klubban
Az Oppenheimer meg a The Nightmare Before Christmas címekről tudom, hogy nagyon jó képük van. Végül milyen lejátszó mellett döntöttél?Továbbá személy szerint ezeket a 4k UHD címeket ajánlom még neked:
- Blade Runner 2049 (2017) – referencia HDR, elképesztő részletesség
- Dune (2021) – látvány és hangzás is demó szint, brutális dinamika mind kép mind hangzás
- Top Gun: Maverick (2022) – tűéles kép, IMAX váltások, Atmos hang elképesztő térrel
- The Revenant (2015) – filmszerű kép, gyönyörű HDR és tiszta hang
- 1917 (2019) – kristálytiszta kép, gyönyörű színkezelés, erős Atmos mix
- Mad Max: Fury Road (2015) – részletgazdag kép és brutális hang
- Planet Earth II / Blue Planet II – a természetfilmek 4K referencia etalonjai
- The Matrix (1999) – 4K remaster – Óriási minőségi ugrás, tiszta kép, erős Dolby Atmos
- John Wick 3 (2019) – látványos HDR, pengeéles részletek, kegyetlen hang. -
proci985
MODERÁTOR

És akkor hivatalosan is 4Kra váltok.
-
seredy
tag
Szép! Valószínű, a következő nálam is egy Tarr-film lesz, a napokban elkezdtem a Sátántangót, és lehet, hogy szentségtörés, de több részletben nézem, napi 1 óra, amennyi idő mostanában filmnézésre jut együltőben, és valami fantasztikus. Hamar a kedvencemmé fog előlépni Tarr, úgy érzem. Nyugodjon békében.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére
Ami jó, mert talán utána pár hónappal jön egy kevésbé díszes, de lényegesen olcsóbb Arrow is, amin már nem limites a lemez.
Egyébként nem tudom nézted, hogy két napja kijött a Shout féle Bullet in the Head. Ez már "csak" 35 eur és nem 55 (mint a Killer és a Hard Boiled amit így is elkapkodtak). Szintén ritkaság, nekem még egy régi magyar DVDm van belőle.
-
2 új SHOUT megjelenés várható és meg az alábbi 2 február 17-én, illetve nagy gyerekkori kedvencem:

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor
üzenetére
Az szép

Egy ponton 2000es évek második felében volt kb 3-400, de egy nagyobb költözés után (főleg egy "kedves" rokonomnak hála) leredukálódott, a maradék egy része pedig össze lett mergelve anyám gyűjteményével ami valahol 500 film körül lehet.
Utóbbi években streaming óta kb már csak azt veszem amiről tudom, hogy általában nem elérhető, vagy várhatóan nem lesz elérhető.
Blu-ray és 4K kb 180 film van, (jellemzően régebbi) DVDvel együtt valahol 300. Ez nem sok, de mennyiség felől átmentem minőségre, az épp aktuális blockbustert pl nem fogom megvenni mert felesleges.
DVDk jórésze vagy régi gyűjtői kiadás, vagy filmritkaság.
---
Ja, akkor Shout ilyen. Köszi.
Idén most jön még egy csomag amiben lesz két Shout kiadás is, aztán nézegettem a polcot, hogy akkor most végig is kéne nézni őket, mert túl sok van zacskóban
. -
Most látom, hogy nemrég megléptem a 2000+ egyedi film címet. Hát helyem már gyakorlatilag nincsen, jelenleg a nappaliban van megoldva, de következő egy fiók lesz ahogy látom. Valamit ki kell találnom az extra helyre. Ti hogy álltok?
-
Illetve egy évnyitós ünneplős pakk ami vegyesen Amazon/eBay érkezett, hogy jól induljon a 2026.
Ebben van pár érdekesség, talán az U-571 ami már korábban megjelent 4k UHD formátumon de csak HDR-t kapott, ez a kiadás viszont már Dolby Vision-t tartalmaz, nagyjából akkora az ugrás mint az Avatarok esetében, ahol az utóbbi 4k UHD kiadás már javított képet és DV HDR formátumot tartalmaz.
Jim Carrey Mask című filmje meg temérdek extrával érkezett Arrow Video jóvoltából, tini korom nagy kedvence volt a film, szépen elfér a polcon az Ace Ventura 4k mellett

-
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat a Malko márkájú steelbook védő plexi tokokkal, hátha valakinek jól jön, aki minőségi megoldást keres a gyűjteménye megóvására.
Nemrég rendeltem belőlük egy nagyobb csomagot, és az első dolog, ami rögtön feltűnt:
mindegyik tok külön extra védőfóliában van, így szállításnál nem karcolják össze egymást. Ha egyszerre több darabot vesz az ember, ez rengeteget számít — a tokok makulátlan állapotban érkeznek.Használat közben is nagyon beváltak. A plexi könnyedén nyitható és visszacsukható, nem kell vele szenvedni, mint néhány merevebb vagy rosszul illeszkedő tokkal. A steelbook szépen becsúszik, stabilan tart, és ha bármikor ki akarom venni fotózáshoz vagy cserélgetéshez, semmi macera.
Ami viszont szerintem a legnagyobb előnye, hogy a tok gerince teljesen látható, a film címe így tökéletesen olvasható.
A hagyományos, sima fóliás védőtokoknál mindig ott van az oldalán az összeforrasztás, ami pont a spine-nál fut, és zavaró, eltakarja a címet. A Malko plexi tok viszont teljesen tiszta oldalakkal dolgozik, így a polcon sokkal szebben mutatnak a steelbookok.
Összességében nagyon pozitív a benyomásom: masszív, igényes, jól használható és végre tényleg „polcbarát” tok, ami nem rontja el a spine-okat. Ha valaki gondolkodik rajta, én bátran ajánlom!

-
Tarr Béla 🙏

-
proci985
MODERÁTOR
Shout kiadásokat vett már valaki?
Hard Boiled és Better Tomorrow érdekelne elsősorban.
-
Egy pár évzárós klasszikus érkezett meg, idén már nem veszek több filmet megígérem!!!

Ma a Last Rites lesz műsoron, aztán meglátjuk.
-
Jézuska hozott 2 filmet azért...
Mindkettőre kíváncsi vagyok.
-
Filmekben gazdag békés ünnepeket

-
Boldog karácsonyt és filmekben gazdag új évet kívánok mindenkinek! 

-
proci985
MODERÁTOR
És még egy 2025re.
Stoker (DVD, 20th Century Fox)
Yakuza Apocalypse (BR, Manga)
I Saw the Devil (BR, Elevation)
Cure / Kyua (4K, Eureka!)
How To Talk To Girls At Parties (BR, Optimum)
Them / Ils (BR, Metrodome)
Frontier(s) (BR, Second Sight)
És akkor némi kontextus.
Stoker Park Chan-Wook utolsó filmje ami még nincs a polcomon a JSAtól kezdődően. BR kiadást nem találtam Európában.
Yakuza Apocalypse: Takeshi Miike féle abszurd japán rettenet, de kifejezetten szórakoztató.
Felső sorban jobbra két ázsiai kulthorror: I Saw the Devil Kim Jee-Woon (Tale of Two Sisters) műve, egyben az egyik olyan koreai film amibe folyamatosan belefutok és még nem láttam. Cure / Kyua (Kiyoshi Kurosawa) szintén kultikus j-horror, ami végre kapott egy 4K releaset.
Alsó sor:
How to Talk to Girls at Parties: Gainman novella elvileg elég bizarr megfilmesítése, elvileg.Végül középen és jobbra az Ils (Them) és a Frontiére(s): Lassan a francia (extrém) újhullámból láttam amit érdekes, ezek lassan 20 éve voltak a listámon.
-
Sziasztok, rendelhetőek ITT a Fanservice oldalán!

-

-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Úgy látom Xpressen újra elérhető a Sötét lovag 4K UHD Steel, bár kokain árban mérik
Valaki kereste múltkor itt (bár lehet inkább Facebook csoport volt ... ) [link]
A többi rész viszont egész jó áron van.Szerk.: Vásárlás előtt azért megejtenék egy telefont feléjük. Nekem is forgalmazói készletet jelzett, de valójában egy darab sem volt raktáron.
-
Taki46
tag
Én meg benéztem ezeket. Ma jöttek meg. Úgy emlékeztem,hogy steelbook 🤣
Öregszem rendesen...
-
Karácsonyi 10% akció a FutureMovieShop jóvoltából:
-
gg72
veterán
Még néhány karácsonyi érkező:
-
Létezik a mozi és rendezői változat BD kiadásban, majd jött a remastered mozi és rendezői verzió BD (és persze UHD külföldön). Tippre neked a remastered BD van amit el akarsz adni. Ha magyar kiadás 30-40 ezerért is elmehet, mivel nem kapható, csak pl.: ez a román kiadás magánszemélytől.
-
Taki46
tag
-
Igazából jön egy ilyen email, rákattintasz és befizeted. Elméletileg ha nem fizeted be akkor is küldik, csak kicsivel drágább a kezelési költség. HA nagy ellenőrzés van, akkor kérhetik be a számlát stb-t, de ha rendben kitölti a bolt az adatokat, akkor kevésbé esélyes a dolog. Azért ellenőrizd a nyomkövetési számot és a linket mielőtt kattintasz az online fizetés gombra

Nem mindenkinek jön be a 4k gyűrűk ura, elvesztette az jellegzetes színárnyalatát a kép, itt vannak az összehasonlító videók. 1 rész, 2. rész, 3. rész -
Taki46
tag
Ezeket így nagyjából sejtettem. Igazán arra voltam kíváncsi,hogy a vám miatt kell e nekem külön még rohangálni valahová? Mivel ilyen vámos cuccokat még nem rendeltem ,így nem is voltam tisztában a lefolyásával sem 🙂
Neked is köszönöm szépen a segítséget
Más: tegnap kaptam kézhez a ezt [link]
Hát nem is tudom... valahogy a kép jobban tetszett az eredeti 1080p transzferel 🙂 nekem olyan színtelen a 4k
Igaz azon csak 7.1 DTS - HD Angol van, ezen meg Atmos. Mondjuk az én hibám. Miért is gondoltam,hogy ez más lesz mint az ebből készült 1080p rendezői változat?🤣 Mert hát az is ott van a polcon a régi mellett 😁 -
Én is vettem ilyen 50%-os akciónál tőlük filmeket és úgy tekintek rá, hogy minden extra költséggel (posta+vám) együttvéve is jó áron jön ki, persze ehhez érdemes 8-10 címet venni egyszerre.
-
Jaj bocs, akartam rá válaszolni, most meg is teszem, csak egész nap festettem a lakást meg rohangáltunk a városban...

Szóval ha a Nova-tól rendelsz, lesz vám mert dél kóreából érkezik a csomag, erről majd a Magyar Posta fog emailben értesíteni, hogy mennyi vámmal terheli meg a csomagodat és aszerint kell fizetned az oldalukon kártyával, utána meg szépen kiengedik neked kézbesítésre.
-
Taki46
tag
Na mi az, olyan furcsát kérdeztem a vámmal kapcsolatban,hogy senki sem akar rá reagálni?
Vagy csak akkor vagyok méltó ha két naponta fényképen mutogatom miket rendeltem...?😁 -
FilMega újdonságok:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az első megtekintés még 42" TV-n történt meg nem a mostani házimozi rendszeren.

Szép címek és van ami 8K-ban.