Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#315870) Zsolt,72


Zsolt,72
Topikgazda

(rögzített hsz)

Kérünk benneteket, hogy a jövőben az iOS BETA-verzióval kapcsolatos érdemi kérdéseket inkább a Béta iOS-t használók topikja-ban beszéljétek meg.

Ide értendő a

- hogyan tudok csatlakozni a BETA-hoz?
- hogyan történik a telepítés?
- hogyan lehet visszatérni a stabil iOS verzióhoz?
- mi történik a mentésekkel, amik BETA alatt készültek?
- hogyan lehet visszajelzést küldeni?
- mely appok működnek megfelelően?
- mely appokkal van probléma?
- az akkuidő hogy alakul?
- mennyi a SoT (képernyőidő, Screen on Time)?

jellegű kérdéskör.

Ami maradhat itt, az iPhone-topikban, az pl ilyen kérdés: "mutassatok már egy screenshotot, hogyan néz ki a színezett ikon", vagy "vajon hogy néz ki az új híváslista".

Köszönjük!

 iPhone 15 — https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

Hozzászólások

(#314351) SharpSA válasza plejik (#314349) üzenetére


SharpSA
veterán

Igen, a gyári billentyűzet valóban hiányos, én is használnám, ha ezeket tudná, de így számomra kuka. Az általad írtak egy része hibajavítás, a többi meg fejlesztés lenne. Sajnos jól látható, hogy a nagy tech cégek sokszor fapados megoldásokat adnak és nem nagyon akaják azokat tovább fejleszteni amíg nincs komoly konkurencia. Az Apple is ilyen, ráadásul ha alkot valami forradlmi újdonságot, akkor azt kb félkészen adja és tojik rá, hogy az később egységesen jól működjön (lásd például a "vissza" gomb - jobbra húzás esete), miközben máshol meg komoly előírásokat hajt be a fejlesztőkön... Mert sokszor talán csak a pénz, azaz a nyereség van a fókuszban a valódi fejlesztéssel szemben.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#314352) burgatshow válasza Doki42 (#314345) üzenetére


burgatshow
veterán

A semmitmondó javítás 15 sérülékenységet javít. Az sokminden, de semminek nem mondanám.

Vagy a weboldalakról letölthető alkalmazástelepítést... Ezek mellett mindig olyan könnyen elsétáltok, mert "látszólag" semmit nem tartalmaz egy minor frissítés.

Eleve a grandiózus változásokat az iOS 18-ra hagyják, az meg 1 hónap és itt van a WWDC-n.

[ Szerkesztve ]

(#314353) sgeza válasza SharpSA (#314348) üzenetére


sgeza
veterán

Szerintem nem extra fejlődések kellenek, hanem az alapvető hiányosságokat kellene pótolni, és a bugokat javítani.

[ Szerkesztve ]

(#314354) Zsolt,72 válasza burgatshow (#314352) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

A fontos/érdemi dolgok többnyire csendben, a háttérben (“a motorháztető alatt”) frissülnek. :)

 iPhone 15 — https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#314355) SharpSA válasza sgeza (#314353) üzenetére


SharpSA
veterán

:K

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#314356) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Mi kell ahhoz, hogy hívás közben ne dobjon le a mobilnetről?

Egy SIM-et használok Yettel hálózaton (14 Pro Max). A gondom az imént az volt, hogy a BudapestGO bérletem a telefonomban van, de a QR kódot mindig frissen generálja, de kell internet hozzá, ami nem volt amíg vonalban voltam.

(#314357) havri1 válasza Stauffenberg (#314356) üzenetére


havri1
félisten

VoLTE szolgáltatás.

havri

(#314358) icecave válasza sgeza (#314353) üzenetére


icecave
Topikgazda

Ezzel én is így vagyok. Egyrészt, egy .X frissítéstől amúgy sem kellene várni semmi "major new feature"-t, másrészt, megint itt tartunk már .5-nél, aztán van egy sima emlékeztető app, belül az appban kipipálom a taskot, widgeten meg még mindig ott figyel teljesítetlenül. Erre nem képes még mindig, hogy frissítse, de olyan szinte, hogy ha a widget kint van lock és home screenen, egyiken kipiálod, másikon ugyanúgy marad... majd ha odaér a háttér process 1-5-10 perc múlva, lefrissíti. Ez minden, csak nem interaktív így.

Amíg az ilyeneket nem hozzák helyre, addig csak a bosszankodás van, és nyakunkon az új iOS, ami ha megjelenik, maradnak a régi bugok, jönnek újak, ördögi kör.

Ami a gyári billt illeti, az mint sokszor mondtam már, ios 15ig bezárólag volt jó, amíg lehetett tanítani rendesen, így ha elég időt öltem bele, jól használható lett. Ez 16-tól elromlott, azóta sem javult meg. Már rég használnék Swiftkey-t vagy bármit, ha nem paráznék annyira ezen 3rd party billek privacy kitételeitől.

(#314359) werszomjas válasza Stauffenberg (#314356) üzenetére


werszomjas
őstag

VoLTE, amit első körben a szolgáltatónál kell aktiválni, bekapcsolni, és csak utána a telefon menüjében. (Telekomnál legalábbis nálam így volt, alapesetben nem volt aktív)

üdv

(#314360) sgeza válasza icecave (#314358) üzenetére


sgeza
veterán

Szerintem nincs mit parázni rajta. A Gboard Google termék, a Swiftkey Microsoft. Egyik sem rosszabb vagy jobb, mint az Apple. Én első perctől Gboard-ot használok, annyira buta a gyári.

(#314361) Bubaaa


Bubaaa
aktív tag

Én azért tudnék olyan apróságoknak örülni,amik érthetetlen módon nincsenek benne a rendszerben. Pl: Az üzenetek hangerejét függetlenűl lehessen már állítani minden mástól. Most az van ha nézek egy videót le kell halkítani mert üvölt. Ha lehalkítom, zsebreteszem az üzenetek hangját nem,vagy csak alig lehet hallani. Vagy a másik,lenémítom a telefont, de egy ikon jelezhetné az értesítés sávban egy áthúzott haranggal.. Ezt egy 25éves nyomógombos nokia tudta.. Sokszor nem veszem észre hogy néma módban vagyok, mert nem az oldalát nézem a telefonnak..

(#314362) Rage47 válasza sgeza (#314360) üzenetére


Rage47
veterán

Azért nem tenném egy lapra az Apple-t az említett cégekkel, ha privacy-ről van szó...

(#314363) nVIPER válasza SharpSA (#314348) üzenetére


nVIPER
senior tag

Üzenethangerőt mikor lehetlesz végre külön állítani? Már annak is örülnék, ha elmegyek otthonról, lecsatlakozik a wifiről, sokszor van úgy, hogy csak repülő mód be-ki segít elérni ismét a netet. Parancsoknál miért kellett kivenni azt a lehetőséget korábban, hogy ki lehet kapcsolni az értesítéseit? A tárcsázóban ha a másik fél hamarabb teszi le a telót, mint én rányomok, akkor hívja a következő partnert akire rábökök, erre egy delay-t miért nem lehet beállítani hosszú idők óta? A telefonkönyv katasztrófa még mindig. Tudom, jön az iOS 18 az új designal meg az AI-al....

(#314364) icecave válasza Bubaaa (#314361) üzenetére


icecave
Topikgazda

Vagy a másik,lenémítom a telefont, de egy ikon jelezhetné az értesítés sávban egy áthúzott haranggal..
Jelzi, csak 15 pro/pro max kell hozzá.

(#314365) Rage47 válasza nVIPER (#314363) üzenetére


Rage47
veterán

Szerintem ezeket soha nem fogják "javítani", amiket felsoroltál.
A hálózatos dolog viszont érdekes, a mobilneted nem megy automatikusan, miután elmész otthonról?

(#314366) M1995 válasza Stauffenberg (#314356) üzenetére


M1995
aktív tag

Volte.
Én visszaváltottam papír bérletre, jegyre. Offline működik, nem merül le, nem szívja az akkut, nem kell félni a tömegben kilökik a kezemből, a papírjegyet átadhatom másnak, a villamos belsejében érvényesíthető stb.

Millennial boomer rant: Kezdem unni az irányt, mit mondanak orvosok 30 éve? Nem jó annyi kijelző bámulás. Mit csinálunk? Egyre több mindenhez kijelzőt kell használni. Töltsd le az appot, regisztráld nagyanyád leánykori vércsoportját is, gyűjtsd a pontokat, iratkozz fel hírlevélre! Boltokban bömböl a majomzene, automata kassza kijelző, étterem QR étlap hogy még ebédkor is kütyü bámulás, gyorsétterem is… régen bedobták postaládába a Meki kupont, gyerekek elmentek hambizni suli után vagy PDF is volt a honlapon. Most csak app kupon van és regisztrálni kell, elvileg 16 éves alatti nem is használhatja, nem kap kupont.
Covid után mit mondtak a szakemberek? Romlott a gyerekek szociális készsége. Mit csinálunk? Már egy hambit is kijelzőről kell venni, mert nincs ott élő ember akitől rendelhetnél és szólhatsz jég nélkül. Következő járvány azokról a szaros kijelzőkről fog indulni. ;]

(#314367) Razzul válasza Bubaaa (#314361) üzenetére


Razzul
senior tag

Hogy érted, hogy nem veszed észre, hogy néma módban vagy? Ha nem szól a telefonod akkor néma, amúgy meg ha elfelejted épp hogy van ránézel az oldalára és ha narancssárga színt látsz akkor le van némítva.

Stat crux dum volvitur orbis

(#314368) INGJOKE válasza Razzul (#314367) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nem is kell ránézni elég odanyúlni és érezed milyen állásban van. Egyébként meg kell venni egy órát és maradhat mindig némába. :)

(#314369) M1995 válasza crue (#314334) üzenetére


M1995
aktív tag

Engem nem az zavar beleteszik, inkább az kitörölni nem lehet a gyári háttereket, viszont ők elvehetik egy frissítéssel bármelyiket, aztán vadászhatod netről. Bár én sajátot használok, így mindegy, csak az elv. És bugos lag a háttérkép menü, amióta azt hiszem 16-os rendszerrel hozzányúltak.

(#314370) nVIPER válasza Rage47 (#314365) üzenetére


nVIPER
senior tag

Többször előfordult már, hogy beszállok a kocsiba, wifi hatókört elhagyom, átvált mobilnetre, de zenestream az 0. Hiába kapcsolom ki-be a mobilnetet, semmi sem történik, majd nyomok egy repülő be-ki-t, aztán megjavul, de van úgy hogy menetközben dobja szét vagy hívás után. Dual simmel használom, ugyanezt csinálja a másik szolgáltatóval is.

(#314371) Rage47 válasza nVIPER (#314370) üzenetére


Rage47
veterán

Ja itt már bonyolultabb a helyzet, nem simán egy SIM-es telefonnal kimész az utcára. :D

(#314372) Rage47 válasza M1995 (#314366) üzenetére


Rage47
veterán

Lehetne ezt jól is csinálni. Engem már teljesen felhúz, hogy mindenhez appot kell tölteni és regisztrálni, mindegyik kuponrendszer máshogy működik, minden automata kassza más, stb. Pl. lehetne app clippeket is alkalmazni, ezért vannak. Szét van minden bonyolítva, ezért is kell annyit bújni a kijelzőt. UX horror minden

(#314373) syIex


syIex
veterán

Sziasztok!
Az asztali gépemen le van töltve az iCloud fotók és most oda be másoltam kb 1000 képet. A kérdésem az lenne, hogy az mikor szinkronizál fel a felhőbe?
Jelenleg annyit ír, hogy "Várakozó szinkronizálás". Sehol nem látok olyat, hogy feltöltés indítás vagy stb.. :F

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#314374) kulu22


kulu22
aktív tag

A webes iCloud-ból is lehet fel/le tölteni képeket, az a legegyszerűbb talán.

(#314375) MasterMark válasza syIex (#314373) üzenetére


MasterMark
titán

Nem minden képet egyszerre tölt fel, hanem párat tölt csak egyszerre. A többi addig várakozik.

Switch Tax

(#314376) CharlieDrop válasza icecave (#314358) üzenetére


CharlieDrop
veterán

A gyári billentyűzet iOS 7-ig volt jó.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#314377) Rage47 válasza CharlieDrop (#314376) üzenetére


Rage47
veterán

17-ig én jól elvoltam vele, de most kiidegel, hogy lenyomom az x-et és bedobja a rossz szót.

(#314378) CharlieDrop válasza Rage47 (#314377) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ja. Attól brutál kivagyok.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#314379) havri1 válasza Rage47 (#314377) üzenetére


havri1
félisten

Fura, nálam működik. X és marad amit írtam

havri

(#314380) icecave válasza havri1 (#314379) üzenetére


icecave
Topikgazda

Én most azt vettem észre, hogy "helye válogatja". Tehát van, ahol berakja és van ahol meg nem. Csodás, továbbra is. :N

(#314381) syIex válasza MasterMark (#314375) üzenetére


syIex
veterán

Ahh értem. Akkor innen több idő amíg feltölti?

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#314382) CharlieDrop válasza havri1 (#314379) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Van olyan eset, amikor működik…

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#314383) MasterMark válasza syIex (#314381) üzenetére


MasterMark
titán

Mindenhonnan több idő, ha sok képet töltesz fel. :))

Switch Tax

(#314384) crue


crue
őstag

Nem biztos hogy így van, de az okozhatja néhányatoknál ezt a gépelési problémát, hogy csak a pici x-et próbáljátok eltalálni és ha mellé nyomtok, akkor nyilván beírja a felajánlott szót. Ha el akarjátok vetni, az egész buborékra nyomjatok rá. Nekem így 100%-osan működik.

(#314385) CharlieDrop válasza crue (#314384) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Akkor beírja azt ami a bubiban van

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#314386) esbii22 válasza crue (#314384) üzenetére


esbii22
őstag

Valóban, így nem javítja ki :R

CharlieDrop:. Nem írja be, most teszteltem pár szóval. Csak szóközre írja be.

[ Szerkesztve ]

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#314387) divan válasza esbii22 (#314386) üzenetére


divan
senior tag

Emlékeim szerint az már kiderült, hogy appja válogatja. Bizonyos appokban jól működik, bizonyos appokban nem.

(#314388) crue válasza CharlieDrop (#314385) üzenetére


crue
őstag

Nem írja be, hanem törli. Mármint elveti a javaslatot.

[ Szerkesztve ]

(#314389) BUZZLGHTYR


BUZZLGHTYR
senior tag

Valaki vitte mar a tengerbe a telojat? Mennyire birjak ezek a telefonok a tengervizet? (15 pro)

(#314390) vargalex


vargalex
félisten

Sziasztok!

Most az eMag-nál a 64 GB-os iPhone 11 145000 Ft. Sajna legutóbb csak a feleségemnek rendeltem kuponnal 127500 Ft-ért. Most viszont a 2 gyerkőcnek gondolkodom rajta az iPhone 7-ek kiváltására. Ennyiért is egész jó ajánlat ez, ha jól sejtem (2 év gari, mivel eMag a forgalmazó, az Apple-nál). Többet nem igazán szeretnék költeni rá, így az iPhone 12 már kiesik. Vagy érdemes lehet még várni, hátha lefelé megy az ár?

Alex

(#314391) bollokcs80 válasza vargalex (#314390) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Szokott lenni olyan akció Emagnál, hogy két elekronikai cikkre ad +10 százalékot, azzal még spórolhatsz kicist.... ;)

B.Cs.

(#314392) CharlieDrop válasza esbii22 (#314386) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Oks. Ha kipróbálom. És tényleg

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#314393) vargalex válasza bollokcs80 (#314391) üzenetére


vargalex
félisten

Igen, legutóbb 15% volt, akkor 150000 Ft volt az ára, kedvezménnyel 127500 Ft. Aztán felvitték az árát 171000 Ft-ra, 10% kedvezménnyel, majd most kedvezmény nélkül 145000 Ft.

Alex

(#314394) Sungoo válasza BUZZLGHTYR (#314389) üzenetére


Sungoo
addikt

Várjuk a teszt eredményét! ;]

(#314395) BUZZLGHTYR válasza Sungoo (#314394) üzenetére


BUZZLGHTYR
senior tag

Nemszeretnem a nyaralast ugy kezdeni, hogy egy hetig nem lesz telefonomxd

(#314396) esbii22 válasza BUZZLGHTYR (#314395) üzenetére


esbii22
őstag

Sós vizet alapból nem szeretik az elektronikai cikkek. Ha szeretnéd hogy a nyaraláson legyen telód akkor ne vidd be a tengerbe :DD

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#314397) icecave válasza BUZZLGHTYR (#314389) üzenetére


icecave
Topikgazda

Én biztos be nem vinném. Arról nem is beszélve, hogy sós víz, vagy sima, tökmindegy, a garancia nem fedi a beázást.

(#314398) szildavid90


szildavid90
aktív tag

Korábban mindig csörgött, ha valaki hívott telefonon az iPaden is, de most egy pár hete már nem csörög.
Semmit nem állítottam át.
Megnézten a beállítasok -> telefon -> hívások egyéb eszközön és ott nincs bekapcsolva a csúszka.
Ha bekapcsolom azt írja, hogy a hívások nem kapcsolhatók be egyéb eszkozon. A Facetimenak és az iCloudnak ugyan abba az Apple Id-vel kell bejelentkeznie.
Ugyan abba vagyok bejelentkezve mind a két eszközön és valami mégsem jó.
Tehát valami kikapcsolta ezt a funkciót és nem engedi visszakapcsolni.
Mi lehet a gond?

(#314399) bigdady


bigdady
nagyúr

Hali

12pro tud két e-simet fizikai nélkül? Vagy egy fizikai kötelező? :R

(#314400) evooo válasza BUZZLGHTYR (#314389) üzenetére


evooo
aktív tag

Vittem tavaly 12 minit, 2-3 napig nem veszi utana kabelen a toltest, de amugy siman kibirta tobbszori 2-3 perc max 1m melysegben. Az a lenyeg, hogy semmi repedes ne legyen, es 100% sosem bontott allapot.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.