Hirdetés

2024. július 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) MtHq


MtHq
tag

Nagyon jó kis hétvége volt, jövőre ugyanitt! :) :K

(#2) hege8888 válasza MtHq (#1) üzenetére


hege8888
aktív tag
LOGOUT blog

Gyertek, örülök, ha tetszett. Még a tér elbír egy kis növekedést, és már terveim is vannak. Ötletet, javaslatot szívesen fogadunk!

https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html

(#3) bbattila92


bbattila92
csendes tag

Sziasztok! Köszi a kedves sorokat és hogy megjelenhetett itt is a munkám! :)
A virtuális sétáról csak annyit, hogy 10 helyszín került rögzítésre összesen 431 fénykép formájában. Az ezekből készült 360° panorámaképek 200 megapixel felbontásúak. Nem tudom, hány info pont, link, kép és webframe került beépítésre, de nem kevés :D Sőt, még egy minigame is "rejtőzködik" a tour-on. Remélem, sikerül majd megtalálni!
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített a létrehozásában és szuper, hogy ott lehettem a rendezvényen! :R

(#4) joghurt válasza bbattila92 (#3) üzenetére


joghurt
addikt

A rendezvényen túl a 3D-s séta is király lett. Baromi jók az infó címkék, külön felhasználóbarát a böngészőben játszható tartalom (bár nekem a RetroGames valami CORS issue miatt nem fut, de a Pong és a C-64-es cuccok igen). A tájékozódást és a navigációt kicsit könnyítené, ha sűrűbben lennének helyszínek, de gondolom, az arányosan több tárhely, meló, idő stb. lett volna.

A tej élet, erő, egészség.

(#5) updog


updog
senior tag

Hú, dobban a szív :C

Nagyon szuper lett, a tavaly kirakott BRSZK 3D túrát is örömmel böngésztem át, sajnos ott nem voltak információs pontok, de az is nagyon látványos volt.

Viszont pont azzal összehasonlítva amennyire tudom ez nem 3D, "csak" 360 fokos virtuális túra, mint a google térképen :B Egy pillanatra sem lebecsülve, inkább megbecsülve a beletett munkát :R

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6) bbattila92 válasza updog (#5) üzenetére


bbattila92
csendes tag

Igen, pontosan :) ez 360° panoráma képekből készített virtuális séta, 3D infót nem tartalmaz. Úgy tudom, a 8. BRSZK-n készült virtuális látogatás Matterport vagy hasonló kamerával készült, ami 3D infót is rögzít a 360° pano mellett. Újabb iPhone-ok LIDAR szenzora is használható ilyen célokra. Az enyém MILC fényképezőgép képeiből lett összevarrva, így nagy erősség a felbontás (275 Mpx forrás és akár tovább növelhető, ha van rá igény. Itt "csak" 200-ban került renderelésre, hogy kezelhetőbb legyen), illetve a virt. séta szoftver sok lehetőséget ad az extrázásra, amit igyekeztünk ki is használni :) Köszönjük :R

(#7) updog válasza bbattila92 (#6) üzenetére


updog
senior tag

200Mpx/pano? :Y Hogy csinálja hogy pikpakk betölt? 400Mbps körül megy a wifi a lakás ebben a sarkában, mégis meg se reccent. Nekem a Nikonból a 24 megapixeles jpg-k is 6-8 megásan esnek ki, pont múltkor dolgoztam egy 72mpx jpg-vel, az már majdnem 30 mega volt :F Ennyire jól lehet ezt optimalizálni? Mondjuk a google térkép panorámái is villámgyorsak, gondolom valahogy darabolva vannak.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#8) bbattila92 válasza updog (#7) üzenetére


bbattila92
csendes tag

Igen, optimalizált, valamint a tour program sok kis fájllá bonjta a panorámaképet, amik akkor töltődnek be nagyobb felbontásban, amikor abba az irányba fordulsz, vagy belenagyítasz - multiresolution viewer.
Ha belenagyítasz egy részbe és onnan egy nagy, széles forulatot teszel, akkor látni lehet, amint "csempénként" először pixeles a kép, majd betölti fölé a nagyobb felbontásút.
Egy teljes 360° kép JPEG-ben is bőven 50 Mb fölött lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.