Hirdetés

2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Montanaxy


Montanaxy
aktív tag

Jó is lett, már-már klasszikus lehet 10-20 év múlva. Mindkét karakterrel végigvittem, pedig engem a horror azért ki tud készíteni rendesen. Egyedül a bónusz szcenáriókat nem vittem még végig, azok elég nehezek, főleg ha évek múlva akarja újra elővenni az ember :D

(#2) CoLoX


CoLoX
csendes újonc

Szerintem is nagyon jól sikerült a remake.

(#3) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

A legjobb az eddigi három RE Engine-es remake közül.

(#4) Polllen


Polllen
nagyúr

Jó játék szerintem is.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#5) beyruth82 válasza Fitzgerald (#3) üzenetére


beyruth82
veterán

Nekem a 4. rész remake jobban tetszett. A 2.részben túl sok a lóti-futi a kulcstárgyakért. Persze ettől még az egyik legjobb és legfélelmetesebb rész.

(#6) mg1992mg


mg1992mg
senior tag

Személyes ízlés kérdése, de számomra az 1998-as 2. rész valamint a Remake a top Resident Evil játék.

(#7) Lacielvtárs válasza beyruth82 (#5) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

jogos én épp most nyomom ismét a 4 remake-t
nekem is ez jön be jobban, sokkal jobb az inventori kezelése és a loot rendszer is jobb egy kicsit, bár ettől a 2 remake is alap, főleg magyar szinkronnal, mindkettő :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#8) NomAd_82


NomAd_82
aktív tag

Nekem pl. a 4. rész veszítette el a Resi jelleget.
Számomra az 1 és a 2 az alap. A 2. egy akkora fejelése volt az első résznek, hogy az arcomat leraktam. A remake meg még nagyobbat ütött.
A belépés a rendőrségre, a zene a látvány és végig.
Készülök a 4-re de még nem vettem rá magam, hogy kipróbáljam.
Azok a fertőzött falusiak nekem már a vicc kategória :D De ízlések és pofonok.

(#9) mg1992mg válasza NomAd_82 (#8) üzenetére


mg1992mg
senior tag

Az első belépés a rendőrségre, még a 98-as részben.. Hidegrázós, ahogy eszembe jut az a zene :K

(#10) yericho800 válasza mg1992mg (#9) üzenetére


yericho800
aktív tag

Na ezt nem tudják a mai játékok :N , h 10-20 év után is hidegrázós aka (silent hill 1)ps1 :K

R7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt

(#11) Silenzio


Silenzio
addikt

Játékként nagyon jó (grafika, hangulat, gameplay, újrajátszhatóság a feloldható dolgok miatt). Sztoriként rettenetes, és nem arról beszélek, hogy a RE sosem volt valami mély, szofisztikált cselekményvilág, hanem sima "B" horrorokra épül, sokkal inkább az a bajom, hogy totálisan elcseszettek a karakterek és a párbeszédek az 1998-as alaphoz képest.

Anette Birkin az eredetiben is tudós, de feleség és anya is, ezek felülírják a szakmai céljait.
A Remake-ben egy retek, aki leszarja a gyerekét, pusztán azért, hogy a 19 éves (!) Claire anyai ösztöneire apelláljanak, aki megszállottja lesz a kislánynak. Annyira hisztérikusan követeli a gyereket az anyjától, hogy én is megijednék és elpucolnék a hülye kis csitri elől. Leon még ennél is nagyobb gyökér. Mindenkire fegyvert fog, akin nincs egyenruha, nem engedi ki az újságírót a cellából, aki határozottan ki akar onnan menni, mert nem érzi magát biztonságban - az eredetiben maradni akart. Percekkel később szörnyű halált hal, hála izgága kis pöcs hősünknek. Nem olyan szar ez, mint amit a RE3Make-ben műveltek, de bőven ergya, ellentétben a RE4Make-kel, ahol simán működnek a karakterek.

Itt ez a videó, sokkal jobban összeszedi a problémákat, mint én ilyen "rövid" kommentben. A csajszi, aki csinálta, soha semmit nem posztolt a YouTube-ra, de ezt muszáj volt kétórában kiveséznie, annyira gyűlölte a Remake-et az eredetihez képest, és nem csak, hogy igaza van, de ez az egyik legjobb videojátékos elemzés ever, amihez szerencsém volt. Ez a játék bizony bűnrossz, de a speedrunoknál úgyis elnyomom az átvezetőket, és úgy már furcsa mód imádnivaló...

És ékes bizonyíték rá, mennyire máshogy fogyasztjuk a játékokat, mint a könyveket-filmeket, mert bennem sem tudatosult, miért szar ez az egész, míg szembe nem jött ez a videó. Akkor értettem meg, hogy miért volt bennem szekunder szégyen a Remake-et játszva. Mert mindenki hulladék ember benne, főleg a főszereplők.

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#12) Döglött Róka válasza yericho800 (#10) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Azért nem tudják mert felnőttél.

@Silenzio: Mindig ledöbbenek amikor valaki egy játék lore-ján pattog, mintha ő jobban értené mint a készítők akik írják és emellé csinál egy két órás videót. Kitalálom, tele van szélsőgéges jelzőkkel, mint a terrible, shameful és társai.

Ahogy kevésbé szofisztikált helyeken mondják: Touch Grass.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#13) Silenzio válasza Döglött Róka (#12) üzenetére


Silenzio
addikt

Mindig megdöbbenek, amikor valaki oktondi módon FELTÉTELEZ, előítéletekbe bocsájtkozva lefikáz másokat, és még attól sem riad vissza, hogy megkérdőjelezze saját fórumtársa elméjének épségét. Komolyan, mindenféle reakcióra számítottam, de erre nem.

"Kitalálom, tele van szélsőgéges jelzőkkel, mint a terrible, shameful és társai." Summa summarum: NEM. Ha ilyen lenne a videó, nem írom, hogy a legjobb elemzések egyike. Ez egy kiválóan végigvitt érvelési struktúra, amit az is remekül reprezentál, hogy ez már egy reupload, mert volt rá igény. És az sem meglepő, hogy rajongói csoportokban, mint pl. Resident Evil Veterans, egyből törlik, ha ki merem tenni.

"mintha ő jobban értené mint a készítők" - Ez neked komolyan érv? Hallottál már arról a kb. 60-70 éve felröppent művészetelméleti konszenzuális megállapításról, miszerint a szerző halott? Hogy a narratív, sőt bármilyen műalkotást a készítők nem maguknak csinálják? És ha valami retek szar, mint pl. Uwe Boll filmjei, akkor is az az érved, hogy a nézők kevésbé értik, mint az alkotó? Nevetséges.

Közönséges okból olyan, amilyen, és őszintén meglep (és ez tényleg meglep), hogy erre nem gondoltál: a Remake igyekszik annyi mindenben más, új lenni, mint az eredeti (párbeszédek, fordulatok), hogy a készítők telibe szarják a karaktereik esszenciáját, és mindezt teszik teljes nyugalommal, mert az eredeti stábjából már kutya sem maradt az újban. Szóval nem, b@zmeg, NEM ÉRTIK.

De szerencsére úgy, hogy a 3. újrázása már játékmenetben is soványka lett, sokkal többeknek tűnt fel, hogy szar az egész. Nemesist az első pár percben hívják mindenfélének, asszem még a "cunt" is elhangzik, Jill pedig káromkodik, mint a kocsis. Félpercenként egy jelző. Az már jobban kiverte a biztosítékot.

Addig is javaslom, hogy olvasgasd a Logoutra írt Resident Evil története-cikkeimet. LOL.

Szerk: hogy egy karakter hogyan működik és mire módosul, az azért nem annyira a lore kategória, sokkal szembeszökőbb annál.

[ Szerkesztve ]

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#14) Döglött Róka válasza Silenzio (#13) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Szóval a garbage nem szélsőséges jelző, hanem kifinomult kritikára utal.

De ez is a kifinomultságra utal (fucking hate this thing):

De a karakter a lore része.

Nem fogom elolvasni a cikkeidet, nem szeretem a fanboy írásokat és elemzéseket, egy játék sztorijánál meg pláne.

Hiszen te is leírtad, a Resident Evil sztorija gyenge ("és nem arról beszélek, hogy a RE sosem volt valami mély, szofisztikált cselekményvilág, hanem sima "B" horrorokra épül"), akkor meg mi a francnak pörög bárki is rajta? :D Főleg ha valaki többször kimondja, mennyire gyűlöli, minek szemeteli a net két órányi tehetségtelen videóesszével, amiben azzal akar nyomatékot szerezni, hogy szélsőségesen fogalmaz? Nagyon egyedi álláspont, BRRAVÓ! :)

Mégegyszer, a készítők úgy dolgozzák fel a történetet ahogy akarják. Aki kapaszkodik az eredetibe, az menjen, és nézegesse ezt:

PS: "és még attól sem riad vissza, hogy megkérdőjelezze saját fórumtársa elméjének épségét" - ilyen nem történt, viszont az értő olvasási képességed már-már gyanús.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15) Polllen válasza Silenzio (#11) üzenetére


Polllen
nagyúr

Azért remake, hogy újraértelmezzék. A számok alapján tetszik az embereknek, ennyit változott a világ azóta.

Nálam az eredeti RE2 az etalon, de mai fejjel a remake teljesen korrekt lett. Az hogy egy-egy karakter nekem nem szimpatikus, megesik. Ettől a játék nem lesz rossz.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#16) Immolatiel válasza Silenzio (#11) üzenetére


Immolatiel
lelkes újonc

Tényleg jó kis videó. Persze az agyatlan fogyasztóval mindent meg lehet etetni. Kár is erre a szó.

"Az eszes ember ha vetekedik a bolonddal, akár felháborodik, akár nevet, nincs nyugodalom."

(#17) Döglött Róka válasza Immolatiel (#16) üzenetére


Döglött Róka
veterán

A jó videó nem ilyen.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.