Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128527) bluekoli


bluekoli
tag

Új vagyok a topicban, mert eddig minden infót amire szükségem volt megtudtam a sárga kapszulából.

Kb. másfél éve edzek, 190cm és 88kg vagyok. A célom egy számomra normális, enyhén izmos és arányos test elérése. A felsőtestemmel tulajdonképpen már elégedett vagyok, nem szeretnék vastagabb kart vagy nagyobb hátat. Itt már gondolom mindenki sejti, hogy a viszont az a lábra fog vonatkozni. :) Igen, a lábedzést - szokásos pancser módon - elhanyagoltam.
A vádlim szerencsére "nagy" és vastag, pedig soha nem edzettem rá, nem fociztam stb., ezt csupán a genetikának köszönhetem. Ez egyrészt jó, mert térdig érő rövidnadrágban még arányosnak is tűnök, viszont amint a lábam felső része is lárhatóvá válik, a kontraszt annál szembeötlőbb :D
Lényeg a lényeg, néhány hete kezdtem lábra edzeni intenzíven, azt gondolván, hogy majd 2-3 hónap alatt jól "felpumpálom". De mostanra be kellett látnom, hogy nagy fába vágtam a fejszém, a lábam "szintre" hozatala enyhén szólva is szívás lesz.

Mai edzés (bemelegítés után):
4x8 guggolás 65kg-al
4x15 lábtolás 65kg-al
4x15 comfeszítő gépen, elfelejtettem h mennyivel
4x15 lábtárogatás gépen, szintén passz h mennyivel

Tudom, hogy ezek lábhoz nagyon kis súlyok meg kezdő számok, de az edzés végére majd összeestem a kimerültségtől. Izzadtam, kapkodtam a levegőt és alig vártam, hogy hazaérjek és ledőlhessek egy kicsit. Pedig edzés előtt ettem egy fehérjeszeletet, egy banánt plusz edzés közben kiittam a turmixot (tömegnövelő+aminósav kombó).
Az edzés általában felpörget, és míg egy hát+bicepsz után szinte ugyanúgy van energiám bármit csinálni, ez a láb nagyon sokat kivesz. Remélem idővel hozzászokik a testem.
A másik dolog, ami eltérés a felsőtest edzéshez képest, hogy a combom nem "durran" be annyira az edzés végére, mint mondjuk a karom vagy mellem (kreatint szedek). A combom a mai edzés után is alig tűnt vastagabbnak mint előtte. Egy fekvenyomás után határozattan látom a különbséget mellben és tricepszben, ezzel szemben lábon alig valami.

PS.: nem csak kondizok, hanem mellette boxolok és kettleball edzésekre is járok, de ez a láb a legbrutálisabb. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.