Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FőDudu

    addikt

    válasz Samott #23968 üzenetére

    Felreerted.

    A szolgaltatok (foleg kulfoldon) olyan csomagokat arulnak ami kepes a csatornakat mas eszkozre streamelni.
    Eloszor volt a Slingbox, aztan jott a tobbi. Ezekkel illik csinjan banni, barmilyen halozatot le tudnak fektetni, mert a torrenthez hasonloan barmennyi savszelt meg tudnak zabalni. Mindezt azert, hogy a paraszt le ne maradjon a szokasos sport esemenyeirol. Van rengeteg durvan fuggo ember.

    Nalunk pl. semmilyen korlatozas nincs a savszelt illetoen, de az osszes ilyen slingbox es egyeb home streamer alkalmazas le van tiltva. Jottek amcsik, 10-20 ilyen megevett 1 Gbit netet pikpakk.

    Nos ennek egyenes kovetkezmenye, hogy nem mindegyikuk allitgat be otthon Slingbox-ot, hanem jopar lelkes amator osszefogta a csatorna kinalatot es csinalt belole barhol elerheto IP streamet. Nagyjabol standardizalt felbontassal, nem felhasznalonkent egyedi (p2p stream otthonrol az eszkozere). Netnek jot tesz, nem eszik meg annyi savszelt tok feleslegesen.

    Aztan az igeny egyre nott, ma mar ipari meretben toljak, ehhez mar nem csak portal, hanem 'content delivery network' is kell. Azert ketlem, hogy full illegalban menne, mert ezek nem kispalyas megoldasok, dollar tizmillioba kerulo komoly infrastrukturarol van szo. Akamai es hasonlo cegek kellenek ala, mas nem kepes ilyen tartalom szolgaltatasra (minosegben es sebessegben).

    Talaltam tobb olyat ami Paypalos fizetest is tamogat, talaltam olyat amelyik korlatozza a belepeseket (uj ugyfelek felvetele idolegesen felfuggesztve), hogy a savszelesseg eleg legyen es a minoseg megfeleljen.

    Ilyen hatterrel ketlem, hogy mind full illegal lenne - nyilvan a premium tartalmat ingyen hirdetok valahol szurke zonaban kell legyenek.

    Bar igazabol nem olyan veszes ez, hiszen pl. kb 3 Euro per elofizetoert lehet 500 TV es radio csatornat elofizetni (hivatalosan, helyi szolgaltatotol, Europaban, parszaz ugyfelre)). Szoval nagyobb szamban meg olcsobb elofizuval egy zart lancon belul (ugyebar MAC address vagy user/password vedelem van) akar meg legalis is lehet. Nyilvan nem 4000 csarornaval, de egy kisebb, parszaz csatornas, kvazi lokalis IPTV szolgaltato lehet legalis.

    FőDudu

Új hozzászólás Aktív témák