Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118798) DeathAdder válasza máyköl (#118797) üzenetére


DeathAdder
veterán

Én is erősen megkérdőjelezem az edzői zsenijét, ha most le kellene ülnie egy olyan padra ahol rendet kell tenni + igazolni, mondjuk a MU-nál, hát azt nagyon megnézném.
Persze attól még lehet hogy kiváló edző lesz belőle egyszer, az eddigi 3 BL siker abszolút korszakosnak és megismételhetetlennek nevezhető.

De ugyanakkor ő és a csapat egyáltalán nem tekinthető korszakosnak, hiszen a játéka semmi olyan elemet tartalmazott, amelyet utána a többiek igyekeztek átvenni, leutánozni, vagy pont ellenkezőleg, annak az ellenpólusát megalkotni a legyőzésére.
Annó a Sacchi, Guardiola (Bielsa), Herrera féle újító edzők szabták meg a labdarúgás fejlődésének irányát.

Zidane Reálja rendkívül sikeres, nagyon jó csapat volt, de nem tartozott ezek közé. Ezzel nincs is semmi baj. De ezt szerintem nem is kell közvetlenül a sikerességgel mérni egy-egy edzőnél.

Már a 2010 körül mindent megnyerő spanyol válogatott is rég a Bielsa modellre épült (és a német is), a 74-es VB kapcsán pedig a holland válogatott játéka volt meghatározó (Rinus Michels holland edző nevéhez kötődik a totális futball kitalálása, egy rugalmas rendszer, amiben a mezőny minden játékosa bármelyik pozícióban játszhat), hiába nem ők nyertek a végén :)

A mai futballt legutoljára Bielsa futballra gyakorolt hatása, játékelmélete újította meg.
Persze semmit sem nyert, és Di Matteo is sikeresebb edző, de rengetegen aratták le a babérokat ami neki köszönhető (spanyol, német, holland válogatott, barsza, bayern etc..), akik közül a legismertebb és legsikeresebb Guardiola :) ez egy olyan innovatív filozófia a futballban, amit ha -Bielsa szavaival- nem emberek játszanák (akik ugye mindig hibázhatnak), akkor a jelenleg ismert tudással soha senki nem tudná legyőzni :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.