Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118751) Z'Z" válasza máyköl (#118735) üzenetére


Z'Z"
őstag

Javítsatok ki, ha tévedek, de a fiatalok beépítése elsősorban Zidane nevéhez fűződik, jól ismerte őket és tudta kiket lehet beépíteni a nagyok közé.
Az, hogy Pérez mennyire zárta el a malacperselyet, nem tudhatjuk, de most ideje lenne elővenni, mert önmagában a fiatal generációra nem lehet építeni.
CR-t pótolni kell, viszont egy Vinícius, ehhez kevés.
Ha nem is egy Bappe, de egy Hazard mindenképpen kellene a csapatba és lassan egy gólerős csatár is.
Benzema és Bale, már kevés, illetve lassan már felettük is eljár az idő, és akkor a többi posztot nem is említettem.

[ Szerkesztve ]

(#118752) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Ahogy nézem a Rennesnek bejött a hétvégi pihenés. ;]

(#118753) simondr válasza KisTücsök (#118752) üzenetére


simondr
senior tag

Az Arsenal tegnapi teljesítményéről mindent elmond, hogy az egy szem gólt az az Iwobi rúgta, aki beadni akart, de mivel arra is képtelen, kapu felé rúgta véletlen, és a hosszúba épp befért.....

Mikor már azt hittem hogy Bendtner, Djourou, Senderos után nem lehet rosszabb játékosunk, jön egy ilyen lepkeagyú szerencsétlen balf*sz Iwobi és a határán állok annak, hogy nem nézek több meccset míg nálunk ilyen player a kezdőben! játszhat...

(#118754) Peterhappy válasza simondr (#118753) üzenetére


Peterhappy
őstag

Szerencsére nem tudtam nézni a meccset, de azért volt ott emberhátrány is 0-1-nél - amely szabálytalanság után jött is a gól (na az mondjuk nem akármilyen dugó volt). Ha nincs a görög ostoba lerántása (második sárga 40 perc után?), lehet hogy már most továbbjutó lenne az Arsenal.

De nem láttam a meccset, így csak hangosan gondolkodom.

(#118755) Cs1csó válasza simondr (#118753) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ennyit tudnak, az Arsenal már régóta nincs benne a világ top fél tucat csapatában és egy ideig nem is lesz.

Napfénysüti

Hidd el másnak is. :D

[ Szerkesztve ]

(#118756) Citroware


Citroware
addikt

Mindig megáll az eszem, amikor az emberek úgy szidnak Európa Liga teljesítményért egy Arsenal-kaliberű csapatot (vagy bármelyik aktuális Premier League-szerencsést, akinek 5.-6. hely jutott), mint amelyik komolyan venné ezt a sorozatot. :DDD

(#118757) KisTücsök válasza Citroware (#118756) üzenetére


KisTücsök
addikt

Pedig a BL miatt kéne. MU-nak sokkal jobban áll az a 4. hely, mint a két londoni szerencsétlennek.

De amúgy sztem tovább mennek.

(#118758) Cs1csó válasza Citroware (#118756) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pedig az Arsenal-nak az eurépa liga a realitás, jelenleg is az 5-ik helyen állnak és ha a Chelsea összeszedi magát akkor az 6-ik hely lesz. 10 éve alig nyertek valamit, és még egy ideig nem is igen fognak. City, Pool, Spurs, Chelsea, United is jobb nála és nem csak a táblázat miatt.

(#118759) vond válasza KisTücsök (#118757) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Három, mert a Tot'ham-et is előzzük. ;]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#118760) simondr válasza Cs1csó (#118758) üzenetére


simondr
senior tag

10 éve alig nyertek valamit, és még egy ideig nem is igen fognak.

Úgy bírom az ilyen okoskodókat :DDD :C
Gondolom az FA kupa az semminek számít mivel egy bohócliga bohóckupájáról beszélünk, ugye? (felkészül hobizoli ;] )

Igazából lehet h velem van a baj, mert az ostoba haterek hozzászólásait nem ignorálom

mod:
(#118757) KisTücsök
szerintem is továbbmennek, nem ezzel van baj, hanem azzal hogy Iwobit kell néznem az Arsenalban.
A bajnoki versenyfutásról meg annyit hogy a MU keretének a fele hadirokkant, szerintem az utolsó 8 meccsre úgy fordulunk rá, hogy a Chelsea - MU - Arsenal hármasnak egyenlő esélyei vannak a 4. helyre most. Hétvégén Arsenal - MU ha ott nem pontosztozkodás lesz hanem egyik csapat nyer, akkor a másik komoly hátrányba kerül a 4. helyért.

[ Szerkesztve ]

(#118761) Cs1csó válasza simondr (#118760) üzenetére


Cs1csó
félisten

" alig " direkt hangsúlyoztam. Egy ilyen kaliberű csapatnak kb. 1-2 évente be kellene húznia valamit.

[ Szerkesztve ]

(#118762) simondr válasza Cs1csó (#118761) üzenetére


simondr
senior tag

Az utóbbi 5 évben 3 FA kupát nyert a csapat, ezt szerintem sok mindennek lehet nevezni, csak annak nem hogy alig nyertek valamit.
Persze ez nemzeti kupa és nem nemzetközi, de akkor is a világ legrégebbi és egyik legnagyobb presztizsű futball kupája.
Nemzetközi fronton gyenge az Arsenal, de a Ttham+Pool+Man City trioról sem lehet épp elmondani hogy halmozná a nemzetközi kupákat az utóbbi 10 évben...

(#118763) Citroware válasza Cs1csó (#118761) üzenetére


Citroware
addikt

"Egy ilyen kaliberű csapatnak kb. 1-2 évente be kellene húznia valamit."

:C

Akkor ezt Angliában 6 csapat simán elmondhatná magáról. :DDD Az a baj, hogy nincs ennyi trófea, hogy jól el lehessen osztani közöttük, és néha egy-egy kisebbnek is besikerül. :))

(#118764) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

na nézzünk egy részletekre bontó mélyelemzést az elmúlt tegnapi estéről, amikor a KEK elkezdett végre izgalmassá válni

Dinamo Zagreb 1 - 0 Benfica
a balkáni állatok hoztak egy jó eredményt, de azt gondolom, a Benfica otthon simán fordít és tovább is fog jutni
Eintracht Frankfurt 0 - 0 Inter
hagyjuk..
Rennes 3 - 1 Arsenal
lúzer ágyúsok.. :) mindig hozzák a formát amit várunk tőlük, ahogy azt kell.. persze, beszélhetünk itt is arról, hogy nem veszik komolyan ezt a kupát, de ennél egy világlegjobbligás topcsapatnak sokkal többet kéne nyújtania. az idegenbeli gól sokat érhet, de ha tovább akarnak jutni, otthon durván a legjobb kerettel kell odatenniük magunkat. és a rennes jó idegenben
Sevilla 2 - 2 Slavia Prague
elképesztően jó ez az eredmény a prágaiaknak, ki a franc tett volna rájuk, a 2.percben már vittek a spanyolok, sima ügy lehetett volna.. így viszont
Zenit St. Petersburg 1 - 3 Villarreal
sima spanyol továbbjutás lesz
Chelsea 3 - 0 Dynamo Kyiv
a cselszi teszi a dolgát, hozza a sima három gólos győzelmet. ennél nem is kell több. idegenben sem lesznek problémái nagy valószínűséggel. a cselszi nem arsenal-kategória
Napoli 3 - 0 Salzburg
tökéletesen látható az, mely csapatok érdemlik meg a kupaszereplést és nyújtják is azt, amit várnak tőlük. a gazdag londoniak és a csóró dél-olaszok. de ők a jó csapatok, hibátlan lehetne egy chelsea-nápoly finálé..
Valencia 2 - 1 FC Krasnodar
a valencia meg fog még szenvedni ezért a továbbjutásért

(#118765) DeathAdder válasza Z'Z" (#118751) üzenetére


DeathAdder
veterán

Ha jól tudom Benítez több fiatalért és kölcsönjátékosért könyörgött hogy hozzák vissza, többek között Asensioért is, de majd kijavítanak akik ezt jobban tudják.

ZZ nekem még mindig kurvanagy talány, egyrészt olyan rekordja van ami senki másnak, másrészt semmilyen korszakos edzői stílus nem fűződik hozzá, és a csapat sem nevezhető korszakosnak. Csapatot még nem kellett építenie, de olyan sikereket ért el mint senki (hozzáteszem BL-ben ahova minimum ordas nagy szerencse, kiegyensúlyozott teljesítmény, a sérüléshullámok elkerülése is kell, de érdeme elvitathatatlan), de mégsem tehető egy polcra Herrera Interével, a Sacchi-féle Milannal, vagy a Guardiola féle Barcelonával (ami Bielsától ered), amik irányt adtak a labdarúgás fejlődésének és trendeket állított fel, addig Zidane Madridja ilyen szempontból nem alkotott maradandót.

[ Szerkesztve ]

(#118766) DeathAdder válasza Cs1csó (#118761) üzenetére


DeathAdder
veterán

Hiába vagy benne a top10 legerősebb csapat között, úgy azért nehéz hogy a saját bajnokságodban 4-5 jobb csapat is van, de 3 mindig volt az elmúlt évtizedben.

Inkább az a helyzet, hogy a hazai kupák teljesen eljelentéktelendtek, mindenki úgy van az Arsenallal mint aki semmit nem nyert 15 éve, a Liverpool meg pl. milyen fasza mert van már egy BL döntője :D 100x nagyobbat lökött a csapat presztízsén egy döntő, mint 4 év alatt 3 FA kupát nyerni.

A klubok is elmentek a pénz felé.
A megváltozott környezet miatt mozdult el a nézősereg, a kereslet az angol kupák irányából, és erre a klubok is reagálnak.

Na meg elég egy Oxford, Fulham, Leicester és Burton.... és már a döntőben vagy (sziti idén), de volt már olyan is hogy kivert valaki két másodosztályú meg két harmadosztályút és már a döntőben volt. Ez nettó érdektelenség a nézőnek is, kivéve a saját szurkolóikat.

És mit javított az Arsenal presztízsén a 3 FA? Azt hinné az ember hogy sokat, mert van végre kézzel fogható siker, és lehet tovább építkezni, de igazából semmit nem dobott rajtuk. Most ha a Tottenham bemenne a BL 4-be sokkal sikeresebb, frekventáltabb csapat lenne Londonban mint az Arsenal (ha nem kapkodják szét őket a nyáron).

[ Szerkesztve ]

(#118767) Cs1csó válasza DeathAdder (#118766) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen a díjak presztízse is számít.

(#118768) Z'Z" válasza DeathAdder (#118765) üzenetére


Z'Z"
őstag

Sacchi és Herrera egy külön korszak, bár Herrerát én annyira nem ismerem.
Sacchi elég sokmindent megnyert a Milánnal.

Guardiola érdekes, mert edzőként nagyon jó, ez látszik is most a Cityn, de ezzel a csapattal nemzetközi szinten még nem alkotott maradandót, illetve Bayern kitérője se sikerült valami fényesen.

[ Szerkesztve ]

(#118769) KisTücsök válasza simondr (#118760) üzenetére


KisTücsök
addikt

Hát látod még azzal a hadirokkant kerettel is kiverték az psg-t. ;] Az se lepne meg, ha még a totthamet is megelőznék, ahogy előtte is írták.
___

Engem a kommentátor emlékeztetett a ligakupa döntőben, h am tavaly mi nyertük az fa kupát. :DDD Kellett vagy fél perc mire beugrott, h hát tényleg.

Túl sok csapat jut arra az egy nyavalyás PL serlegre. Míg a spanyoloknál van 2, jó esetben 3, addig itt azért 5-6 mindig. Ezen kívül meg csak a BL számít.

(#118770) vond válasza KisTücsök (#118769) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Angliában sem mindig volt így. Mióta én követem a bajnokságot (90-es évek eleje, közepe), sokáig csak MU és Arsenal vetélkedés volt, inkább az előbbi sikereivel, aztán jött Abramovics és a Chelsea, majd az olajpénzek és a City. És ehhez jött mostanában (újra) fel a Liverpool és a Tottenham. A Pool pl. a 90-es évek előtt volt nagyon a topon, szegény Tot'ham meg... :DDD

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#118771) Cs1csó válasza vond (#118770) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezt szépen összefoglaltad kb. ezért is tekintik új érának a "Premier League"-et, azóta egy új szint van.

(#118772) Enzolord


Enzolord
addikt

Kiderült, hogy a féreg csigazabáló francia patkány taxis azért szúrta meg a United Drukkert, mert hangosan énekeltek! Nincs még egy olyan gusztustalan nagyképű gyáva féreg nép európában, mint ezek a patkányok... Két VHban is kifújták az orrukat, Vietnamból is kipicsazták őket, mint a szart, ezért szállt be Amerika, ezért is, és mégis akkora a pofájuk, de mire????

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#118773) Tibiajax válasza Enzolord (#118772) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

jó, de hangoskodni nem szabad az utcán :(((

(#118774) forceberg válasza Enzolord (#118772) üzenetére


forceberg
veterán

Ha a csapatod így esik ki, mint a PSG, te lehet fellógattad volna magad :))

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#118775) simondr válasza vond (#118770) üzenetére


simondr
senior tag

én a 90' évek vége óta nézek PL meccset, és akkoriban tényleg annyi volt a kérdés a bajnokságot illetően, hogy MU vagy Arsenal.
Azóta beszállt a Spurs, M City, Chelsea és a Pool is a bajnoki versenyfutásba, ebből a 4 csapatból 3 úgy, hogy igen massziv pénzeket ölt a játékosvásárlásba.
Az Arsenal meg mivel sosem költött igazán sokat játékosokra, szép lassan lebutult 4.- 6. hely környékére. Véleményem szerint a mai világban 3 megoldás van arra hogy a topklubbokkal felvedd a versenyt: pénz, pénz és pénz. Amíg lóvé nincs, addig lehet az adott csapatot leszólni, becsmérelni stb, esélye nem lesz egy PSG, Real, Barca, Cityvel felvenni a versenyt

(#118776) BenHans


BenHans
addikt

Ciao Monchi! Irány az Arsenal, jó barátja Emery mellé.

Benvenuto Mister Ranieri! #dillydingdillydong

Az UEFA*z magyarázata: "The referee was close to the action and had himself seen the potential incident in live play and judged that there was no foul.
The referee nevertheless decided to delay the restart of play, to give more time to the VAR to review the different camera angles available. A VAR check was conducted, and the various images were studied carefully by the VAR, who did not find any clear evidence.
The referee was then informed by the VAR that following the check no clear and obvious error had occurred and that there was no ground for a VAR intervention and an on-field review."

Tehát nincs egyértelmű bizonyíték a videofelvételek alapján... Ezek szerint tényleg poresz megy náluk, mert nekünk egyszeri földi halandóknak elég az a két szög amiből egyértelműen láthattuk a kontaktot.
De a vicc, hogy minek VAR, ha úgyis "közel volt a bíró, jól láthatta élőben és így is továbbengedte" akkor minden fasza, lapozhatunk. :DDD :DDD :DDD :W

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#118777) simondr válasza KisTücsök (#118769) üzenetére


simondr
senior tag

A PSG saját magát ejtette ki a BL-ből. Adtak a MU-nak 2 ajándékgólt + 1 tizenegyest.
Ennyi erővel játszhattak volna az MTK-val is, Xanyi is képes üreskapura gólt rúgni talán

(#118778) DeathAdder válasza Enzolord (#118772) üzenetére


DeathAdder
veterán

Rómában is lekéseltek néhány liverpooli szurkert tavaly, evvan. Attól még nem féreg az összes.

Vagy amikor a manu pool előtt/után a sok pudingzabáló sápadtképű randa dokkmunkás angol paraszt egymásnak esik? :DDD Szerencsére ott már eléggé top szinten van a biztonság, és úgy terelik ki őket, hogy esély se legyen rá hogy találkozzanak :)

(#118779) Tibiajax válasza forceberg (#118774) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

az nem számít. az a baj Enzo-val, hogy valami egészen elképesztően rá van égve az orrnyergére már évek óta ez, és azért így nem egyszerű.. hát találkoztam vele életben, úgy kellett a kezét fognom és vezetnem, te -mondtam neki- várjál, most barca-meccset fogunk nézni együtt, hát mi lesz így veled, állandóan vöröset látva??
de hát milyen is legyen egy vérbeli szurkoló.. csak azért néha érdemes a másik oldalra is gondolni
mert oké, hogy csodálatosan, már már örömfoci szinten játszottak a vörös ördög szemtelenül tehetséges fiataljai a meccs során, tényleg, öröm volt nézni őket, futottak rengeteget, védekeztek foggal-körömmel, lelkesedtek tényleg, de azért.. azért csak szar egy fura tizenegyessel végül kiszopni a másiknak
úgy, hogy egyébként meg sokkal jobbak voltak pl, a united saját otthonában..

[ Szerkesztve ]

(#118780) Enzolord válasza Tibiajax (#118779) üzenetére


Enzolord
addikt

Ez nagyon király, tudsz linket dobni, honnan lehet megrendelni? 😁

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#118781) Tibiajax válasza Enzolord (#118780) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

ennyi?. ennyit tudsz mindösszesen hozzáfűzni? :D mondom, h reménytelen eset vagy

(#118782) DeathAdder válasza vond (#118770) üzenetére


DeathAdder
veterán

Így van.

PL-ben új éra Abra érzése óta, illetve később még újabb éra az eszeveszettül megnövekedett TV-s pénzek óta van. Lehet ezen nevetni, de tény hogy a simán kieső Fulham is tele van válogatott játékosokkal (és nem Pongo Pongo szigetekivel, hanem szerb, német, holland, angol, elefántokkal) és olyan HG-kkal mint Sessegnon.

A bajnokság meg mindig úgy indul hogy a hatból bármelyik megnyerheti, de a végére azért mindig a minőségibb és mélyebb keretű néhány csapat nyeri meg, akik a legjobb hosszútávfutók (Leicestert most hagyjuk, évszázadonként egyszer van olyan). Nagyon nehéz hosszú távon versenyezni olyanokkal akiknek 2 egyforma játékosuk van minden posztra, hiába tud egy kurvaerős kezdő 11-et összerakni pl. az Arsenal, a bottom14-et nem lehet konzisztensen verni csak egy jó kezdő 11-el.

Bár szerintem már pusztán a keret erősség és minőség sem elég. ld. idén Manu.
A jelenlegi PL első 3 helyezettje olyan csapatok akik már régebb óta nagyon mélyről vannak felépítve komoly koncepciókkal, nem csak random pénzekből vannak összehajigálva. Nagyon úgy látszik hogy ma már ez is elengedhetetlen ahhoz hogy sikeres legyen egy csapat a PL-ben. A tulaj, a sportigazgató (már akinek van ugye), a vezérigazgató, a technikai igazgató, az edző, az edzői stáb mind egy húron kell hogy pendüljön.

Annyira tudtam hogy az In Bruges lesz a videóban :DDD

[ Szerkesztve ]

(#118783) NyxNyxNyx válasza Enzolord (#118780) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Tessék ;]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#118784) Enzolord válasza Tibiajax (#118781) üzenetére


Enzolord
addikt

Természetesen köszönöm, hogy fogtad a kezem, és próbáltál vezetgetni a gránátvörös felé, de én már csak maradok menthetetlenül Vörös Ördög... 😁😁

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#118785) NyxNyxNyx


NyxNyxNyx
addikt

Ahh 2 órája biztosra írták, hogy Nike Stadium lesz a Spurs új stadionjának a neve, de 1 órája ezt meg is cáfolták. :( Pedig sokkal jobb lenne, mint valami Qatar, vagy hasonló név.

A stadion amúgy nagyon jól néz ki. Twitter link

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#118786) Enzolord válasza NyxNyxNyx (#118783) üzenetére


Enzolord
addikt

:R :R :R :R

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#118787) Cs1csó válasza DeathAdder (#118782) üzenetére


Cs1csó
félisten

Volt egy kimutatás arra, hogy azok a csapatok a legsikeresebbek akiknek a legösszeszokottabb a kerete és a legrégebben játszik együtt, konkrét példa a Real Madrid vagy a Barca volt de ide tartozik a City is. (ennek persze az a hátránya ami most a Real-nál látszik, hogy ha jön egy kiöregedési hullám, kulcsjátékos távozás stb. akkor bekövetkezik egy törvényszerű visszaesés, amúgy sem lehet mindig, mindent megnyerni a Spanyol válogatott is leeresztett végül 2014-ben de 2008-2012 között ők voltak az úr)

Megfordítva: meg kell vásárolni a legeslegjobb játékosokat majd őket megtartani együtt tartani kb. 5+ évig és jönnek a sikerek.
Ezért nincs tartós sikerre esélye a Dortmund, Ajax, Porto szintű csapatoknak mert mindig eladják a legjobbjaikat.
Plusz az sem gond egy ilyen csapatnál ha akár évekig ALIG igazolnak mert a stabilitásba az is beletartozik, hogy nem átjáró a csapat hanem - egészséges esetben - évente 1-2 játékos jön-megy.

Az alacsony költségvetésű csapatok is sokszor ezért érhetnek el jó eredményeket mert hasonlóan építkeznek persze annyi különbséggel, hogy ott olyan játékosok vannak akiket amúgy nem nagyon vinne senki tehát a keret egybetartása a játékosok minősége miatt lehetséges és nem a pénz miatt mint a top kluboknál.

(#118788) Tibiajax válasza Cs1csó (#118787) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

..és van még egy -hybrid- kategória, az FC Internazionale, ahol a költségvetés magas, viszont olyan játékosok vannak akiket amúgy nem nagyon vinne senki

(#118789) DeathAdder válasza Cs1csó (#118787) üzenetére


DeathAdder
veterán

Én arról láttam már kisezer kimutatást, hogy a csapatok sikeressége mennyire van korrelációban a keret értékével, úgy a kezdő 11, mint a teljes keret értékét figyelembe véve.

Szóval tartja magát a közhelyesnek tűnő mondás, kis pénz, kis foci.

(#118790) Cs1csó válasza DeathAdder (#118789) üzenetére


Cs1csó
félisten

Persze a PSG, és a City bő 10 éve még sehol sem volt.

(#118791) DeathAdder válasza Cs1csó (#118790) üzenetére


DeathAdder
veterán

Hát ja, bár Psg csak a lígőőben van ahol bárki bajnok lenne olyan minőségű kerettel, de sokat elmond hogy szerintem Blanc-al voltak a legjobbal, és akkor még nem volt Neymar meg Mbappé.

Sziti meg úgy kezdte, hogy a Barcás tiki-taka sikerkorszak agytrösztjeit vették meg kilóra, és azóta tudatosan építkeznek, amit sajnos nagyon okosan csináltak. (cheat kóddal természetesen)

(#118792) Napfénysüti válasza DeathAdder (#118791) üzenetére

A PSG a labdarúgás Hypo Niederösterreich-je. Bár azért a kézisek 8 BL serlegett összegyűjtöttek. :DDD

Més que un club!

(#118793) DeathAdder válasza Napfénysüti (#118792) üzenetére


DeathAdder
veterán

:C

No azért néha becsúszik egy Montpellier, Monaco bajnoki cím így is :))

(#118794) hobizoli válasza Napfénysüti (#118792) üzenetére


hobizoli
nagyúr

:DDD :DDD :DDD

latom tanultok :DDD

több drón kell ;P

(#118795) Richard! válasza NyxNyxNyx (#118785) üzenetére


Richard!
addikt

Wow, ez nagyon baszó :Y

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#118796) Cartevo válasza Napfénysüti (#118792) üzenetére


Cartevo
őstag

Amikor kiesnek a BL-ből, addigra eldől, hogy megint indulnak, gyakorlatilag végtelenítve aktív BL-csapat. A Bayernt és a Juventust is nehéz elképzelni 5. helyen zárva. Balek ellendrukkerek...

[ Szerkesztve ]

(#118797) máyköl válasza DeathAdder (#118765) üzenetére


máyköl
veterán

igen igen igen!
végre valaki leírta amit gondolok, pedig mindig ki lettem nézve ezzel a véleményemmel mindenhonnan. nem tartom Zidane -t egyáltalán nagy edzőnek, nemhogy korszakos zseninek (játékosként az volt, tegyük hozzá gyorsan).
a statjai verhetetlenek, nem is tudom ki fogja tudni ezeket megdönteni, de a következő állomásánál meg fog bukni edzőként. nincs még egyszer az a mázlifaktor és bírói segítség amit megkapott madridban. vele szemben Guardiola sokkal nagyobb edző, de ugyanabból a levesből Ancelotti is sokkal erősebb és jobb csapatot tudott főzni, mint ő.

(#118798) DeathAdder válasza máyköl (#118797) üzenetére


DeathAdder
veterán

Én is erősen megkérdőjelezem az edzői zsenijét, ha most le kellene ülnie egy olyan padra ahol rendet kell tenni + igazolni, mondjuk a MU-nál, hát azt nagyon megnézném.
Persze attól még lehet hogy kiváló edző lesz belőle egyszer, az eddigi 3 BL siker abszolút korszakosnak és megismételhetetlennek nevezhető.

De ugyanakkor ő és a csapat egyáltalán nem tekinthető korszakosnak, hiszen a játéka semmi olyan elemet tartalmazott, amelyet utána a többiek igyekeztek átvenni, leutánozni, vagy pont ellenkezőleg, annak az ellenpólusát megalkotni a legyőzésére.
Annó a Sacchi, Guardiola (Bielsa), Herrera féle újító edzők szabták meg a labdarúgás fejlődésének irányát.

Zidane Reálja rendkívül sikeres, nagyon jó csapat volt, de nem tartozott ezek közé. Ezzel nincs is semmi baj. De ezt szerintem nem is kell közvetlenül a sikerességgel mérni egy-egy edzőnél.

Már a 2010 körül mindent megnyerő spanyol válogatott is rég a Bielsa modellre épült (és a német is), a 74-es VB kapcsán pedig a holland válogatott játéka volt meghatározó (Rinus Michels holland edző nevéhez kötődik a totális futball kitalálása, egy rugalmas rendszer, amiben a mezőny minden játékosa bármelyik pozícióban játszhat), hiába nem ők nyertek a végén :)

A mai futballt legutoljára Bielsa futballra gyakorolt hatása, játékelmélete újította meg.
Persze semmit sem nyert, és Di Matteo is sikeresebb edző, de rengetegen aratták le a babérokat ami neki köszönhető (spanyol, német, holland válogatott, barsza, bayern etc..), akik közül a legismertebb és legsikeresebb Guardiola :) ez egy olyan innovatív filozófia a futballban, amit ha -Bielsa szavaival- nem emberek játszanák (akik ugye mindig hibázhatnak), akkor a jelenleg ismert tudással soha senki nem tudná legyőzni :)

(#118799) hobizoli válasza Citroware (#118763) üzenetére


hobizoli
nagyúr

akkor rotalasban nekik kene dontozniuk egyik evben ez nyerne a EL/BL-t a masik evben az

erre megnezed az utobbi 9-10 evet es kb 80%-ban spanyolok nyertek az EL-t meg a BL-t is, de minimum ott voltak a dontoben, de volt olyanis, amikor hazidonto volt, mintha egy hetvegi bajnoki lenne csak

a Sevilla nem a spanyol "FA kupa"-t nyerte meg egymas utan 3x, hanem az EL-t
a RM meg 5 ev alatt 4x nyerte a BL-t

hol voltak a PoundLeague csapatai kozben?
olyan kotla csapatok ellen estek-keltek bukdacsoltak, akiket ugy kell megkeresni a Google-ban, hogy honnan a rákból is jottek, meg a csapat teljes jatekoskerete a stadoinjukkal egyutt sem er annyit, mint az ellenfel PL csapat jatekosai kozul csak nemelyik

ne mondd mar hogy nem penz nekik, amikor jegybevetel nelkul is kb 100M EUR-t kap az, aki megnyeri a BL-t, meg beirja magat a foci tortenelem konyvebe
a masodikra meg senki sem fog emlekezni
a sehanyadik sokadikra meg plane

több drón kell ;P

(#118800) NyxNyxNyx válasza hobizoli (#118799) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Már pedig leszarják az EL-t, akár tetszik, akár nem. Nézd meg a Spurs keretét anno az EL-ben a Dortmund ellen mennyire tartalékosan álltak fel. Le is lettek alázva. Azóta négy meccset toltak le a BL-ben egymás ellen, 4 Spurs sikerrel.

Főleg mióta Bl indulást ér az EL, de még előtte is, ha sikerül eljutniuk odáig a csapatoknak, hogy már megéri erőfeszítést tenni az esetleges győzelemért, akkor már hajtanak is. Lásd tavaly előtt a MU, tavaly az Arsenal. Most más kérdés, hogy az Atletico egy sokkal jobb csapat, mint az Arsenal. Vagy akár előtte a Chelsea, Pool is komolyan vette egyszer-egyszer.

A BL az más tészta, ott szerintem általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy nem vennék komolyan az angol csapatok. De most az sosem volt kérdés, hogy a Barca és a Real top 3-as csapatok és az Atletico is top5 körül mozog. Ebben az évtizedben a Barca szinte minden évben jobb volt a Realnál, mégis a Real nyerte a BL-eket.

Az meg megint más kérdés, hogy amire válaszoltál, annak semmi köze nem volt ahhoz, amit írtál. Tényleg hogy várható el az Arsenaltól, hogy megnyerje a Bl-t, vagy a PL-t, mikor előbbiben több mint 10, utóbbiban legalább 4 jobb csapat van nála. Sevillától sem várja el senki, hogy megnyerje a bajnokságot. Arra is kíváncsi leszek, hogy a jutalom módosítás után hányszor fogják megnyerni.

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.