Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62225) Topiccsendőr válasza FIREBLADE78 (#62214) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Akkor kozerdekuen leirom, h egy olcso motor vagy vetelenel, vagy vetel utan miket szoktam nezni, es mi miatt borulnak a szazezrek egy motorra.

Mivel hasznalt motornal nem lehet tudni, mennyi van benne, elso-hatso telo olajcsere. Ha mar szet van szedve megnezem gorbe-e a villa. Altalaban akkor mar szimeringet is cserelek. Persze mindent atvizsgalni, ilyenkor amit tuti kell: uszonyeregnel bezsirozni a csapokat. Nyakcsapagy utanahuzas, vagy csere. Ha elol nem uszo, hatul az. Ezek kivetel nelkul elhanyagolt dolgok, es mindig siralmas allapotban vannak, ezert csapkod a kormany majd minden motoron.
4T nel ha mindenki erzekeny blokkrol beszel, kezdenem egy kompressziomeressel, vezlancfeszitot megneznem hol tart, ez alapjan vezlanc csere, esetleg meg a feszito is. Szelephezag. Aztan lehet ebbe mellyebben is belebonyolodni, ha az ember talal valamit. Ott repdesnek az otveneztek.
Ha ezen tul van az ember, mar van egy kepe a blokk allapotarol. Karbi. Tuszelep, uszoszint csekkolas. Szinte mindig szar szokott lenni az uszoszint. Ezeknel en megneznem a szabadonfutot, es az ilyen kenyes dolgokat is. Mindent uj tomitessel osszerakni. 2T nel egyszerubb, ott lehet merni furatot, dugattyuatmerot, gyuruhezagot. Mindent osszerakni uj tomitessel. Aztan hatso rugostag felujitas, minden zsirzogombot megfujni zsirral. Ahol elhasznalodas van, csere. Barmelyik csap a kozponti rugostag himbarenszereben, barmelyik tugorgo kopott, csere. Hatso lanc lanckerek vizsgalata. Ha gumimenesztos azt is vizsgalni. Enduro nem szokott az lenni. Hatsofek, elsofekkar csap kenese, stb. A legaprobb dolgokat is.
Ilyet le se irok h minden folyadek csere.
Ezek utan van az embernek egy jo motorja, amivel valoban jo menni is.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.