Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
aujjobba
addikt
válasz Intruder2k5 #71401 üzenetére
-
félisten
válasz kivlov #71392 üzenetére
"Wake On Lan nos ez az amit egyetlen Asus router sem tud távolról az interneten keresztül felébreszteni a rájuk kötött számítógépet"
A gyári AsusWRT-ben ezt nem szoktam nézegetni, de az nagyon nem igaz, hogy egyetlen Asus router sem tudná a WoL-t. A Merlin / HGG fw tudja, és működik is. Az már persze más kérdés, hogy nem mindegyik Asus routerre megy fel, így az 57-esre sem.
De ha valaki használ gyári AsusWRT-t, kérem, nézzen már rá, hogy a Hálózati eszközök (legalsó menüpont a bal oldalon) oldalon van-e "Ébresztés LAN-ra" fül.
Egyébként szerintem sem lassabb az Asus konfigurálása, mint a TP-Linké.
MaCS
UI: Az Asus magyarítása pedig a zenekar óta szerintem is rendben van, én egyáltalán nem látok benne zagyvaságot.
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
chopin42
addikt
Üdv! Ilyen rouuterem van. Gép az adatlapon. Netszolgáltató a digi, nálunk még nincs optikai kábel.
Nos nagyon szeretem ezt a routert, itthonra tökéletes (lenne), 40 m2 panel, bal alsó sarokban a router, és a jobb felsőben is van net, 2 falon keresztül, közötte ajtók. 3k forint volt, annyit nagyon megért, jelerősség, stabilitás, rendben (volt).
Problémám: mostanában gyakran szakadozik a net, a vírusirtó (avast free) rinyál, hogy frissítsem, mert sebezhető, de a legfrissebb frimvare van így is. A tápkábele kontaktos lett. Illetve szerintem kissé szűkös a 150 mbit. Netszolgáltatóval hétfőn konzultálok, de optikai kábel híján tuti nincs 1 gigabit.
Szóval: van olyan router, ami a fentieket teljesíti, többet tud, mint 150 mbit, modernebb, biztonságos, 3 szobát átér a betonpanelen keresztül, és 3k körül van? Utóbbi necces, de ha lenne jó cucc 10k alatt, az szuper volna. Ha netán gigabites, az maga a mekka. Asztali gép kábeles, de 2 telefon illetve egy laptop is megy róla, bár nem egyszerre.
Van ilyen? Köszönöm
Hogy miért nem tudom a sávszélt? Mert 50 mbittel kötöttük be, de azóta többször emeltek, de az előző hálókártyám csak 100mbites volt, a mostani meg 1 gigabites, így a router a szük keresztmetszet.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
woodworm
veterán
válasz uriember #71405 üzenetére
Szövegkörnyezetből kiragadott mondat volt. A panaszosnak nem a ficsör hiányával volt gondja, hanem a viszonylagos működésképtelenségével. A tplinkeknél megszokta, hogy van arp binding és a router emlékszik az ébresztendő kliens címére, míg ez az asusoknál csak korlátozott ideig működik. Feloldása csak az admin felületre való bejelentkezéssel lehetséges, amit kívülről engedni biztonsági kockázat.
-
MODERÁTOR
válasz MaCS_70 #71403 üzenetére
A fórumtársnak szerintem inkább az volt a problémája, hogy pl. mobilos alkalmazással nem tudja távolról ébreszteni a LAN-on lévő klienst. A router menübe belépve neki is ment, de azt nem szeretné. Ennek oka, hogy a korábban még meglévő ARP tábla kezelés menü már nincs benne az újabb ASUS szoftverekben.
De szerencsére van megoldás, igaz konzolos, de ezzel a módszerrel fel lehet tölteni az ARP táblát, és utána működik a WOL akár telefonról is.
Viszont írta még, hogy "egyetlen Asus router sem tud távolról az interneten keresztül felébreszteni a rájuk kötött számítógépet" és "még egyedi firmware-ek esetén" se. Nos ez így ebben a formában nem igaz, mert pl. Tomato-ban van ARP tábla kezelés, és szerintem Padavan-ban is biztosan.
-
MODERÁTOR
válasz chopin42 #71404 üzenetére
Üdv!
3000 forintért biztosan nem fogsz Gbit-es routert venni, de még 10000-ből is nehéz. Talán a TP-LINK Archer C2 lenne amit érdemes megpróbálni, ez 10000Ft körüli áron Gbit-es, sőt még Dual Band is. Azt viszont tudnod kell, hogy a DIGI az ígérete szerint ebben az évben mindenütt optikára cseréli az FTTB hálózatát, és onnantól egy darab internetcsomag lesz elérhető, az 1000Mbps sebességű. Azt viszont nem fogja tudni maradéktalanul kihajtani ez a router, korábban írta itt valaki, hogy nála 8-900Mbps között tud kábeles kapcsolattal.
Árban a következő lépcső a TP-LINK Archer C5 lenne, aminek már nem gond az 1000Mbps sebesség sem kábelen.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Intruder2k5 #71409 üzenetére
Köszönöm! azt gondoltam, hogy a gigabit nem megy 3000 körül, ezért is írtam rá, hogy necces.
10k körül az mehet.
amiket írtál, azok jónak tűnnek. Még ezt néztem:TP-Link Archer C2 AC900, illetve ezt:D-Link DIR-842
A felsoroltakból melyik, ha az árat nem nézzük? A tieid is beleértve. KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
mate0117
csendes tag
Hali!
Digi 1000res nethez keresnék routert. Amit adtak az nagyjából használhatatlan (nem jó az UPnP, a port forward is vagy megy vagy nem stb..)
Át tudnám elvileg rakatni bridge módba, szóval lehetne mögé rakni valami értelmeset.
Egyenlőre még "csak" 450/300-at mértem ezzel csodával, nem tudom h az eszköz fogja-e vissza vagy itt ennyi van.Na szóval lényeg a lényeg, viszonylag olcsón kéne valami csoda ami jól tud PPPoE-t kezelni, + kábelen lógna rajta egy "csomó" cucc, a wifi ki is lenne kapcsolva rajta. (és működjön rendesen az UPnP )
A WIFI tehát nem érdekel egyáltalán mert AP-k vannak.
Gondolkodtam ubiquiti edge routerben is vagy valami mikrotikben (csak router) de ezekkel nem nagyon van tapasztalatom., meg rohadt drágák :/TpLink Archer C5 v4?
Köszi
-
Core2duo6600
veterán
válasz kivlov #71392 üzenetére
Amiket leírtál, mint követelmények, lehet, hogy
elkellene gondolkodni egy rendes router választásán.
Olyanon, amit tényleg szabadon állíthatsz be, és nem ragaszkodik, pl,
ahhoz, hogy csak a 21 esen lehet az ftp.Nyilván ezek az eszközök, nema dugjuk be, és majd megy kategória.
És árban sem az alsó szegmenst ismeri.(#71400) Zsohi
Közepes méretű családi ház, alagsorral, gipszkarton falakkal.
Oda egy AP szinte kizárt, hogy elég legyen.
Szintenként legalább egy.Egy stabil, jól működő routert szeretnék amit előreláthatólag nem kell cserélni még jó néhány évig, mert már igen csak tele a tököm azzal, hogy 2 évente "elhasználódnak"...
Hát a jó és az olcsó, nem műkődik egyszerre.
Mit gondolsz, miért nyiffan ki ? Azért, hogy vegyél másikat.(#71411) mate0117
A megadtad a kérdésedre a választ, hogy hol kell keresni, hiszen neked rendes routerre van szükséged.
Az általad említett 2 gyártónál nézelődnék én is.
Miért is fontos annyira az upnp ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
MODERÁTOR
válasz chopin42 #71410 üzenetére
Na bakker, hát nem rosszat linkeltem, késő van már... De jó, hogy figyelsz. Természetesen a C2-re gondoltam, a C20 nem Gbit-es. Az árukereső link már jó volt, csak a TP-LINK oldalára mutató nem. A D-LINK-et inkább felejtsd el, ezt a modellt annak idején a Telekom ingyen osztogatta, annyit kb. megér, többet nem nagyon. Válassz a két TP-LINK közül, vagy Archer C2, vagy Archer C5, ha ki tudod egészíteni rá a keretet, akkor inkább az utóbbi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Core2duo6600 #71412 üzenetére
Közepes méretű családi ház, alagsorral, gipszkarton falakkal.
Oda egy AP szinte kizárt, hogy elég legyen.
Szintenként legalább egy.Előbb azért érdemes kipróbálni. Bár nem túl valószínű, de távolról sem kizárt, hogy egyetlen wifi eszköz kiszolgáljon egy házat.
Nálam a 3,5 szintet + kertet röhögve ellátja egy RT-AC87, előtte meg egy N18, ami most csak két szintetlát el wifivel, de a szomszédban is tudok rá csatlakozni.MaCS
-
chopin42
addikt
válasz Intruder2k5 #71413 üzenetére
Köszönöm, valszeg az utóbbi lesz
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
kivlov
aktív tag
Lehet de ha egy tizenezer forintos 1043ND tudta ezeket a funkciókat akkor nem gondoltam volna hogy manapság sokkal feljebb kell menni árban ugyanolyan tudásért... de majd találok valami megoldást
-
mate0117
csendes tag
leginkább a NAS miatt kellene. A felhő szolgáltatáshoz kell hozzá. (így kiírja h nem található olyan router a hálózaton amiben van engedélyezve UPnP...) És én se hittem h ez manapság problémát kéne hogy okozzon, de most így néztem egyet...
Eddig T-nél a "100" éves Cisco EPC3925 tökéletesen megoldotta a dogát, rá volt dugva egy UNIFY AC AP lite meg egy linksys E2000 DDWRT-t vel AP módban és tökéletes volt minden...na most h átdugtam ebbe a digis csodába(fiberhome an5506-02-fg) se torrent, se nas :/
Nincs ilyen 12-15k körül valami jobb consumer cucc?
-
kivlov
aktív tag
válasz MaCS_70 #71407 üzenetére
Ahogy írtam úgy kell érten ...külföldi fórumok is ezzel vannak tele hogy még a merlin se tudja felébreszteni csak ha távolról belépsz a router felületére ami nem tul praktikus hiszen 1 ki kell engedni netre az admin felületet 2 ott be kell jelentkezni 3 menüben megkeresni a wol-t 4 ébreszteni
Mig mobil appal egy kattintás és amikor napi szinten van szükséged ilyenkre akkor nagyon nem mindegy mert idegölő...
Ezeket leszámítva nagyon jó router...lenne de továbbra se logikus miért hagyták ki belöle az ARP-t miközben menüből meg tudja hova küldje az ébresztőt ja és a saját appal se működik amiben ott a wol de hiábaUi.: ami miatt az Asus mellett döntöttem végül is az a mu-mimo támogatás mert csak ilyen eszközeim vannak...
-
félisten
válasz kivlov #71418 üzenetére
Oké, nekem csak az nem jött le, hogy a telefonos applikációról van szó.
Én annyit tapasztalok, hogy simán ébresztgetek az ország másik végében működő routerrel -- VPN-en.
Persze kétségtelen, hogy teljesen ésszerűtlen, ha a mobilappban nincs erre lehetőség, de azt nem igazán használom, mert nem igazán okos jószág.
MaCS
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #71408 üzenetére
A lan/dhcp menüben van lehetőség fix belső ip címet rendelni egy mac címhez, ez nem ugyanaz? A legtöbb itthoni eszköz fix belső ip címen is megy nálam.
-
Topikgazda
-
Core2duo6600
veterán
válasz mate0117 #71417 üzenetére
A torrenthez be lehet állítani a port átírányítást kézzel, így ahhoz nem kell az upnp, a nas nál sem ismerek olyan szolgáltatást amihez feltétlen kellene.
Ott is megvannak a különböző portok a szolgáltatásokhoz rendelve.
Így azokat is fel lehet venni kézzel.Egy eszköz amúgy se nyitogasson portokat magának, szerintem.
Én Synology NAS -t használok, upnp nélkül, és minden müxik, amit használok rajta.Korábban sok routerem volt, többek közt, smc barricade 7004, akkor még 100 as portokkal,
valami noname, de a felülete az smc re hajazott, linksys, majd a következő a
Linksys wrt54 gl (amit még ma is kapni, bár szerintem nem normális aki ilyet választ,
lévén csak 100 as portok, és nem AC és wifi, de még csak nem is N es)
Majd saját építésű tűzfal gép, pfsense alapon.
Ekkor még a kábelnethez csináltam, amikor jött a Digi, akkor már kevésnek bizonyult.Itt leírtam, hogy jutottam el a Mikrotikhez :
[link]Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
-
aujjobba
addikt
válasz Brogyi #71426 üzenetére
Ez nem segített, viszont megtaláltam a megoldás.
Az AP-nak anno statikus ip címet adtam a szülő router DHCP tartományán kívül (.11-től kezd osztani én .10-et adtam meg), így meg a szülő nem engedi ki netre az AP-t.
Most fixáltam MAC alapján a .11-re és így működik szépen. -
Konyika
senior tag
válasz Core2duo6600 #71393 üzenetére
Az nekem kicsit drága, jó lenne 50 ezer alá bemenni
-
frankdelgado
őstag
válasz bluemirage #71395 üzenetére
Köszi, végül is megoldódott a probléma.
-
kivlov
aktív tag
Az hiszem találtam megoldást a WOL-ra
Ha engedélyezve van a smart access az AiCloudban akkor az AiCloud mobil appal lehet ébreszteni távolról is. -
<Adamsky>
nagyúr
Beszéljetek le a Tenda AC10U-ról
Vagy mondjátok meg kérlek, hogy mivel járnék jobban, ha egy TP-Link Archer C7-et vennék helyette?
Előbbiben tetszik, hogy van sleep üzemmód, és lehet a (wifi) jel erősséget állítani. Úgy látom a WOL menne mindkettővel ... -
félisten
válasz <Adamsky> #71431 üzenetére
Én ezeknél a másodvonalas gyártóknál mindig a jövőtől tartok, jelesül attól, hogy az esetleges bugokat és későbbiekben felmerülő pl. biztonsági problémákat hogyan fogják kezelni.
Jellemzően a minőségbiztosításuk és főleg a szoftverük szokott problémát okozni -- bár ez az átlagfelhasználónál jellemzően sosem bukik ki.
Tehát simán lehet, hogy tökéletesen működni fog hosszú évekig, de annyira sok jó tapasztalat azért nincs vele, hogy nyugodt szívvel, felelősséggel ajánlani lehessen.
MaCS
-
laca500
aktív tag
válasz Intruder2k5 #71101 üzenetére
Szia!
Bocsi, nem figyeltem, hogy írtál!
12.21.-én rendeltem meg és 28.-án hozta ki a futár!"Sajnáljuk, ez a termék jelenleg nincs raktáron, átlagos szállítási idő 19 nap"
Igen, ezt én is néztem, mert a rendelésem előtt még "raktáron" kiírás volt. (Gondolom én vettem meg az utolsó darabot.) Írtam is nekik, hogy most mi van, de különösebben nem izgatott, mert a 19 nap is belefért volna. Szerintem még mindig jobb, mint Kínából rendelni, mert van rá itthoni 2 év gari.
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Láttam, hogy c5 ajánlott olcsóbb kategóriában.
Nekem csak 30megás netem van ( egyelőre ) de hosszú távra veszem és lehet lesz komolyabb net is.https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c5-ac1200-v4-p426307659/#
ez a termék? vagy másik?
Olvastam gyászos jel erősségről ez igaz? Nekem lesz egy - két vastagabb tégla fal a router és az eszközök között.[ Szerkesztve ]
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
1000/500-as nethez milyen routert javasoltok? Archer C7 v2-vel nem vagyok megelegedve.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz .Farkas. #71435 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
.Farkas.
tag
válasz Gubek-Einste #71437 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Nagyon nem fontos mivel inkabb a nappaliban van hasznalva es a mellette levo szobaban ami kozt 1 fal van.
1PC (lan)
1Raspberry (lan)
1NAS (lan)
1Chromecast (wifi)
1Laptop(Wifi)
+2-3 telefon.Mennyi lenne a beszerzésre?
30k ha nagyon muszaj 40k de nem szivesen
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Igazabol semmi kulonleges. DDNS-t tudja es birja a 300-400 torrentet.
-
.Farkas.
tag
válasz Gubek-Einste #71437 üzenetére
Lekestem a szerkesztesi idot.
Szoval megneztem amit ajanlatottal.
pl. AC87U es C9 kozott mi a kulombseg, hogy majdnem dupla annyiba kerul?
-
84251
csendes tag
Sziasztok!
Mobilnethez keresek olcsó routert. Egy TP-link WR341nd-t váltana.
Ezen kívül semmi extra igény nincs.
Olcsó asusokat néztem eddig, de azokban nem láttam USB-t, amire dugnám a mobil sticket.
Milyen márkát, típust ajánlotok? -
Joy 444
csendes tag
Szevasztok!
Digi 1Gb nethez eleg egy TP-Link WR1043ND? ez meg a regi feher V 1.8. Csak a LAN resze erdekelne, a wifit azt tudom hogy nem az igazi!20 28 44 5 husz
-
ekkold
őstag
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?USB-s router-nél figyelni kell a kompatibilitásra.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
.Farkas.
tag
válasz Gubek-Einste #71443 üzenetére
AC68U lett a valasztas, remelem holnap-holnap utan megkapom.
Erdemes a Merlin fele firmwaret feltenni?
-
84251
csendes tag
válasz Gubek-Einste #71444 üzenetére
Egy közepes lakást kellene kiszolgálnia, kb 2 téglafalon jó lenne, ha átvinne.
A lakás szinte totál közepéről szórna, az eddigi kicsi tp-link lehet ezért is szórt meglepően jó hatásfokkal
Átlag 2 eszközt kellene kiszolgálnia.
Mobilnet ügyben a térerő miatt nem várok sokat, örülök, ha 30-40 Mbit-et mérek majd.
5-7 ezernél többet nem adnék érte.
Azóta nézegetve ennyiért használtakról lehet szó, tp-link MR3220 / MR3420-ról talán. -
Core2duo6600
veterán
válasz Konyika #71428 üzenetére
Lehet, de ha amit szeretnél szolgáltatásokat, teljesítményt, élettartamot, az nem 2 fillér.
Én már ezt megtanultam, otthonra is vállalati felhasználásra szánt eszközöket kell választani.
Ha Ubiqutit választasz az sem olcsóbb, de egy kérdést megérne a topikjában,
mivel nem ismerem az Ubiquiti árakat, ill. az eszközöket sem pontosan,
akkor néztem utána amikor kerestem routert.Ami vagy 1 éve volt.
Én végül a Mikit választottam, nem volt olcsó ez igaz.
Az Ubiquiti ból az Edgerouter 4 lenne szerintem a megfelelő, ha Ubi vonalon gondolkozol.Miki ből a sajátom imserem, így az biztos elég sebességben, de más ajánlatokért írj a Mikrotikes fórumba.
Ott is van egész olcsó, alsó kategóriás, és nagy felhasználásra szánt akár milliós tétel is.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Weblap készítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Windows 11
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja