Hirdetés
- MárkaLánc
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
Üdv! Ilyen rouuterem van. Gép az adatlapon. Netszolgáltató a digi, nálunk még nincs optikai kábel.
Nos nagyon szeretem ezt a routert, itthonra tökéletes (lenne), 40 m2 panel, bal alsó sarokban a router, és a jobb felsőben is van net, 2 falon keresztül, közötte ajtók. 3k forint volt, annyit nagyon megért, jelerősség, stabilitás, rendben (volt).
Problémám: mostanában gyakran szakadozik a net, a vírusirtó (avast free) rinyál, hogy frissítsem, mert sebezhető, de a legfrissebb frimvare van így is. A tápkábele kontaktos lett. Illetve szerintem kissé szűkös a 150 mbit. Netszolgáltatóval hétfőn konzultálok, de optikai kábel híján tuti nincs 1 gigabit.
Szóval: van olyan router, ami a fentieket teljesíti, többet tud, mint 150 mbit, modernebb, biztonságos, 3 szobát átér a betonpanelen keresztül, és 3k körül van? Utóbbi necces, de ha lenne jó cucc 10k alatt, az szuper volna. Ha netán gigabites, az maga a mekka. Asztali gép kábeles, de 2 telefon illetve egy laptop is megy róla, bár nem egyszerre.
Van ilyen? Köszönöm
Hogy miért nem tudom a sávszélt? Mert 50 mbittel kötöttük be, de azóta többször emeltek, de az előző hálókártyám csak 100mbites volt, a mostani meg 1 gigabites, így a router a szük keresztmetszet.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Intruder2k5 #71409 üzenetére
Köszönöm! azt gondoltam, hogy a gigabit nem megy 3000 körül, ezért is írtam rá, hogy necces.
10k körül az mehet.
amiket írtál, azok jónak tűnnek. Még ezt néztem:TP-Link Archer C2 AC900, illetve ezt:D-Link DIR-842
A felsoroltakból melyik, ha az árat nem nézzük? A tieid is beleértve. KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Intruder2k5 #71413 üzenetére
Köszönöm, valszeg az utóbbi lesz
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Üdv! Ilyen routert használok jelenleg. Sajnos egyre gyakrabban szakadozik a net wifivel, a gépen is néha akadásokat észlelek, illetve a jelenlegi 100-as digi netet szeretném a jövőben 1000 megabitre bővíttetni, így váltanék.
Alzáról venném mindenképp, a kuponok miatt.
40 m2 alapterületű panelban használnám, a "bal felső" sarokban, nagyobb szobában lesz a router (a mostani is ott van), fontos lenne, hogy megfelelő jelerősség legyen a "jobb alsó" sarokban, tehát az egész lakásban (1,5 szoba, középen előtér/konyha).
1000mb/s.
20k alatt, vagy legalábbis lehozható legyen 15-18k környékére (kiegészítő -4000).
Illetve nem igazán értek a dologhoz, de a jövőben szeretnék egy nast, amiről filmeznénk, illetve arra töltenék le, ahhoz is jó legyen (?), sajna nem volt időm részletesen utánaolvasni, mi kell ehhez (utp kábel a nasba a routerből?).
Mi most a bestbuy ezekkel a feltételekkel? Elnézést, ha valami hülyeséget írtam, köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Gubek-Einste #77444 üzenetére
Esetleg erre (20k alatt, majd digi1000, 40m2 panel 2 sarkát vigye, egy asztali gép vezetékkel, 1-2 telefon/laptop wifin, esetleg később épített nas, de abba nem mélyedtem bele) nekem is jó lenne az ac57u, kuponnal 9k körül? Sajna az ac65p 25k, annál olcsóbban szeretném megúszni.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Gubek-Einste #77465 üzenetére
Köszönöm! Sajna alzán csak a ac57u v2 verzió kapható. Elvileg ahogy olvastam, az rosszabb mint a v1. Ez esetben az archer c5v4 vagy c7 jobb lenne? Mintkettő 20k alá lehozható bőven. Vagy megfelel az ac57uv2? Azt elfelejtettem írni, hogy torrent seed megy az asztal gépről, ha ez számít. Vagy tényleg megéri az ac65p a 25k-t ezekkel szemben? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz rgranc #77471 üzenetére
A honlapon lévő serial alapján néztem az alzán a v2-t, ha beírom a keresőbe, arra mutat. Az olcsóbb boltokban ák-n még a v1 van, ha tényleg azt küldik, ami ki van írva a serial-nál.
(#77470) Gubek-Einste
Hmm. Ez esetben lehet, hogy mégis bepróbálom az ac65p-t.
Annyit még kérdeznék, hogy pontosan miben jobb gyakorlatilag a többi felsorolt routernél?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Intruder2k5 #77515 üzenetére
Nos, végül számolgattam, ős úgy döntöttem, lenyelem a 25k-t és a biztos tuti megoldást választottam: ac65p. Remélem nem bánom meg, és időtálló, jó router lesz a leendő netemhez.
-
chopin42
addikt
Üdv! Sikerült ma átvenni az ac65p-t, 25k+sallang (kártyapakli, kábel). Majd szombaton lesz időm beüzemelni, kíváncsi leszek, milyen lesz. Lesz egy-két cucc, amit át kell állítani rá (klíma, fogyasztásmérő), remélem gond nélkül menni fog majd. Ha sikerült, írok még.
-
chopin42
addikt
Üdv! Megjött az ASUS Ac65p, tesztelgetem egy rövid ideje. Egy ilyet váltott. Eredmény: A legtávolabbi szobában is bőven erős jel, 1-2mb/s helyett akár a teljes sávszél (80-90 mb/s). Remélem beválik, előbb utóbb bővítek gigabites netre. Köszi az ajánlatot!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest