Hirdetés
- MárkaLánc
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
Flip előfizetésem van, 300mbit net, kaptam hozzá sagemcom router-t.
Kétszintes a ház, minden szobába be van húzva az utp, viszont ezek a földszinten a garázsban futnak össze, ergo ott van a router a garázs sarkában.
Ennélfogva a wi-fi lefedettség elég fosch az emeleten.Ennek megoldására keresek egy plusz router-t az emeletre ami tud AP módot, 5ghz wi-fit és jó a térerő.
Továbbá USB port se jönne rosszul HDD-t megosztani a hálón.
Rá lenne dugva a gardrob helyiségben az UTP kiállásra és ez szórná az emeleten a WiFi-t.Most készül hozni a futár egy jelismétlőt de lebeszéltek rola másik topikban, az 12ezer forint lenne (visszaviszem bontatlanul).
Szóval ez az ár kategória vagy esetleg kicsit magasabb érdekel.
De ha ott csak xarok vannak menjünk feljebb.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Gubek-Einste #71260 üzenetére
1300g+ ezzel teszek egy próbát, köszi!
Látom tud USB3-t, az hasznos lesz, a HDD amit rá akarok dugni az is olyan.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Mit jelent az, hogy egy switch IPTV kompatibilis?
Később nekem is kelleni fog mert hat UTP kiállás van a házban de csak négy port a modemen.
Bár igazából kötve hiszem, hogy >3 settopbox lesz a házban. -
aujjobba
addikt
válasz Gubek-Einste #71317 üzenetére
Mint mondjuk ez? [link]
Csak a snooping funkciót írja, ez így oké? -
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
Van egy TP-Link re305 ismétlő nálam.
Ez tud AP módot, tehát kábelen rá tudom dugni a helyi hálóra és onnan osztja a WiFi-t.
A gond az, hogy az ethernet csatlakozója csak 10/100-as.Jól gondolom, hogy így max 100mbps sebességre lenne képes?
Nem bontottam még ki, ha tutira nem menne szerintetek 100 fölé (300 Mbps a netem ami a kábelen elérhető) akkor visszaviszem felbontás nélkül.
-
aujjobba
addikt
válasz silvergod #71357 üzenetére
Most konfiguráltam be én is, az emeleten lett beüzemelve AP módban.
A netem 300mbps, az emeleten a telefonon (iPhone SE) 2.4ghz hálón 40mbps-t mértem, 5ghz-en 275mbps.
A laptoppal 2.4ghz-en 94mbps, 5ghz-n 295mbps jött ki.A földszintet már csak a telefonnal néztem, ott az 5ghz abszolút nem látszik, 2.4ghz-en 35mbps körül mértem.
Ami pozitív, hogy az USB-s HDD megosztás működik AP módban is, és a DLNA szervere is jó.
Nálam a 2.4ghz-et le fogom tiltani, elég az 5ghz-et szórni az emeleten, az minden helyiségben stabil fent.
A szolgáltatói router meg a földszintet szórja 5ghz-en, bár ott a 2.4ghz is megmarad rejtett SSID-vel a ChromeCast miatt (az nem tud egydül 5ghz-et a házban).[ Szerkesztve ]
-
-
aujjobba
addikt
válasz Intruder2k5 #71401 üzenetére
-
aujjobba
addikt
válasz Brogyi #71426 üzenetére
Ez nem segített, viszont megtaláltam a megoldás.
Az AP-nak anno statikus ip címet adtam a szülő router DHCP tartományán kívül (.11-től kezd osztani én .10-et adtam meg), így meg a szülő nem engedi ki netre az AP-t.
Most fixáltam MAC alapján a .11-re és így működik szépen. -
aujjobba
addikt
Mesh rendszerre vannak ajánlások?
Jelenleg két külön router és ssid van a földszintre és az emeletre, ezt szeretném megoldani.
Az emelet és a földszint között van vezetékes kapcsolat.
300mbps netem van, az UTP pontok cat5e kábellel vannak behúzva.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Gubek-Einste #75815 üzenetére
A földszinten szolgáltatói HGW, sagemcom fast valami, nem tudom pontosan.
Az emeleten asus ac1300g plus.
A keret max 100ezer, de azért igyekszem minél olcsóbban megúszni, ha mondjuk 50 körül is van jól használható rendszer az jó lenne. -
aujjobba
addikt
válasz Gubek-Einste #75818 üzenetére
Asus van, de nem ragaszkodom hozzá, sőt mi több, az 1300g+ el kell adnom, mivel ez nem tudja az AiMesh-t sajnos.
-
aujjobba
addikt
válasz Gubek-Einste #75818 üzenetére
Van esetleg olcsóbb alternatíva, mint a két router?
Mivel a földszint és az emelet között van vezetékes kapcsolat, ezért olyan érdekel, amelyiknél a backhaul lehet vezetékes.Esetleg ezt ismered?
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Ha esetleg valakinek kell még mesh rendszer, a 2 darabos deco m5 elég jó áron van még 1db az X-es webáruházban (nem tudom mennyire szabad reklámozni, nem célom, csak szólok hogy szerintem jó lehetőség).
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz woodworm #75868 üzenetére
Diszkrét, bár a beállítás nem a szokványos kétklikkes módszer lesz ahogy látom.
Vezetékes backhaul-t akarok olyan topológiával, ahol mindkét Deco eszköz az ISP router mögé van kötve kábellel. Egyik a földszinten, a másik az emeleten, mindkét helyre megy egy-egy UTP amik az ISP router-ből indulnak.
AP módot kell konfigurálni, stb.
Remélem működni fog, egymásnak ellentmondó infók keringenek a termék fórumon.Ilyet nem tudok otthon összehozni, nem is értem ki csinálna ilyet:
Bár amikor ez a kép született még nem tudta a cucc az AP módot.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
Ha mesh rendszerben gondolkodtok, tudom ajánlani a Deco M5-öt, ma jött meg, bekonfiguráltam.
5ghz-en lehozza az előfizetésem névleges sebességét (300/20), 2.4ghz-en nagyjából 90/10.
A kétdarabos készletet vettem, az egyik a földszinten, a másik az emeleten lett bekötve.
Tudja a vezetékes backhaul-t, nálam a garázsban van a szolgáltatói HGW, arra csatlakozik mindkét eszköz UTP-n, mindkettőt AP módba kell kapcsolni ha így használod.Nálam igazából a földszinti eszköz 2.4ghz-en lefedné az emeletet is, ott is 80/10 mérek ha arra csatlakozok, nem is vált át a telefonom az emeletire. Emiatt (és persze a 2.4 limitált sebessége miatt) én a 2.4-et teljesen ki is kapcsoltam rajta, csak 5ghz-en megy, így tényleg mindig átvált a közelebbi eszközre, és nem venni észre a váltást, nem szakad meg a net amikor mozgok a lakásban.
Van itthon egy régebbi telefon ami csak a 2.4-et ismeri, annak létrehoztam egy 2.4-es vendéghálózatot, azt csak ő használja.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Tudnatok segiteni mesh rendszerekkel kapcsolatban?
Deco M5 rendszerem van itthon, de konkretan attol a hibatol szenved az itthoni Oneplus telefon, plusz egy lenovo tablet, meg egy Honor telefon is, amit itt irnak: [link]
Felcsatlakoznak wifire az eszkozok de nincs internet, vagy folyton fel-le kapcsolodnak, felmegy/leszakad/felmegy/leszakad.
Probaltam kikapcsolni a 802.11r fast roaming-ot, hiaba.
Korlatoztam oket 2.4Ghz-re, az sem segitett.Nem tudom mi lehet a gond, az almas eszkozokkel szepen mukodik, egy regi samsung telefonnal is.
Tudtok esetleg olyan mesh rendszert, amit minden eszkoz szeret?
Ketszintes a hazunk, egy szimpla router nem fedi le, sok a fal is.
UTP kabel (majdnem) minden helyisegbe be van huzva, tehat nem szukseges vezeteknelkuli gerinchalozat. -
aujjobba
addikt
válasz kpityu2 #97563 üzenetére
Szuper otlet, de sajnos ezzel most nem vagyok elorebb.
Hiaba kutatom fel folyton az ar-ertek bajnok droidokat, nem is az also polcrol valogatok, olvasom a teszteket/forumokat ahol csupa jot irnak, aztan valahogy mindig beszivok valami ehhez hasonlo problemat, amitol a napi hasznalatban legszivesebben falhoz backodnam az adott eszkozt. Illetve nem en, hanem a tobbi csaladtag, akik nem akarnak almat mer' draga, es a billentyuzeten nincs dedikalt szamsor.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Multibit #97568 üzenetére
A vezérelt AP hálózat hirtelen nem tudom mit jelent.
Sima nem-Mesh router-ekkel se volt egyiknek se problémája, csak ugye úgy sose volt rendes térerő. Vagy elsőnek két külön router-t használtam külön ssid alatt (nem Mesh), akkor meg pl. képesek voltak az egypálcikás földszinti jelhez ragaszkodva kínlódni az eszközök, akkor is amikor félméterre voltak az emeleti router-től.
Na ekkor lett Mesh, de ezzel meg a korábban említett probléma áll fenn.
A oneplus fórumot böngészve másféle mesh rendszerrel is megvan ez a gond, nem kizárólag a Deco m5-tel.
Ezért jöttem ide, kaptam is választ, hátha ez az aimesh bejönne.
De ha kiadok rá egy halom pénzt és azzal is probléma lesz kihajítom a problémás eszközöket a ‘csába. -
aujjobba
addikt
válasz kpityu2 #97578 üzenetére
Koszi, megnezem ezt.
Nalam a bejovo net nem szakadozik, legalabbis az almas es a samsung eszkozok szepen folyamatosan hasznaljak a Wifi-t a Deco-val, automatikusan valtanak, gyors a kapcsolat, ahogy kell, nem akad meg a YT, vagy a Plex (itthoni NAS-rol jatszik le), semmi hiba.
De pl. a Lenovo tabletet ha a foldszinten hasznaljuk, csak annyit latok folyamatosan fel/le kapcsolodik a wifire, de nem marad rajta. Kikapcsolom a wifit, ujrainditom, kinlodok vele par percet aztan egyszercsak mukodik.
A OnePlus felcsatlakozik, de azt irja nincs internetkapcsolat. Ilyenkor a felesegem szol, hogy megint nincs net, en eloveszem az almat es ugyanott mellette nekem van net.
Na ilyenkor azzal is elkezdunk jatszani, aztan majd egyszer helyreall.Idegbaj, elhiheted, a oneplus foruma szerint ismert hiba, az alma/samsung mukodik, szoval kizarnam a szolgaltato oldali hibat, a deco lehet bunos bar a forumok szerint a O+ masfajta Mesh rendszerekkel is bajos.
Remelem az AIMesh udito kivetel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest