Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz kivlov #30686 üzenetére
és #30690 blueboy_HU
Gigabitesből a következőek ajánlottak:
20k-s határral: TP-Link 1043NDv2/3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2
20k felett: TP-Link 4900, Asus N65U/N66U, Netgear 3700/4x00.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz kivlov #30768 üzenetére
Kettőnk helyzete annyiban más, hogy én, amióta csak erre alkalmas routerem van, mindig Tomato-t használtam, ezért nekem külön jó volt mindig, hogy bár a routert közben többször is cseréltem, de a használt szoftveres környezet mindig maradt, a bejáratott, megszokott Tomato, és Optware (majd később Entware) rendszer! A WL-500gP, és az első RT-N16 firmware-ek sem szolgáltatásban, sem design-ban nem voltak sehol a mostanihoz, a torrent is használhatatlan volt bennük! Tehát mondhatni, én már csak megszokásból is kitartok e-melett, illetve azért van egy-két plusz dolog, ami a gyáriban nem megoldható, mondjuk, hogy itt két torrent klienst futtatok, egyet a fiamnak, és egyet magamnak is, külön mappákkal, külön gui-val, stb... Ezen kívül webszervert is futtatok, ami stock fw-ben szintén nincs! Ha jelenleg nem érzed semminek a hiányát, akkor felesleges váltanod, de természetesen a lehetőség adott, akármikor feldobhatod Te is, ha csak próbára is!
-
MODERÁTOR
válasz kivlov #30785 üzenetére
Meg kellene próbálni a klienseken drivert cserélni, frissíteni! Főleg, ha csak az alap windows drivert használják... Illetőleg meg kell próbálni a másolásra használt szoftveren állítani (pl. TC másolási beállítások), vagy eleve másikat használni! Egy próba Windows intézővel?
Az igazság az, hogy a lan <-> lan irányú forgalomra a router HW nincs hatással, az mindegyik típus esetén az elméleti Gbit/sec közelében kell legyen!
A továbbiakat meg inkább a router gondok, vagy az n66u saját topikjába írd, mert ez itt már off!
-
őstag
válasz kivlov #71392 üzenetére
Nekem C7 v2 van... most ugye a C7 v4 vagy már forgalomban.
A lényeg, hogy a C7-nek van saját topikja de az elég üres, mert kvázi probléma mentes, stabil eszköz. Ezért is szokták ezt is itt ajánlani.Ha volt TP-Link-ed, és elégedett voltál.... és csak egy sima' kis panel lakásba (1 routeres lefedés, kis területre) kellett volna egy utódot nézni... és lett is volna kereted a szóba jöhető C7-re, akkor a C7-et vettem volna.
Felette/mellette szóba jöhet az Asus AC66U B1, ami jó árra süllyedt le az utóbb fél évben.
C7 66U B1 között döntöttem volna... és még sokan mások. Hiszen a kinézett ársávban főleg ez a 2 játékos van, ami ami normális.
A topik erre is jó, hogy ilyen vásárlást könnyítő kijelentéseket tudjál olvasni. A dőlt betűs részekhez hasonlóakkal van tele. A topik sokak szerencséjére elég unalmas olvasmány, mert kb. 6-8 router van ajánlva az adott ár vagy elvárás alapján. Ez pedig óriási segítség azoknak akik nem értenek hozzá.A konkrét router vagy hálózati problémára 3 megoldás van, de egyik sem ebben a topikban:
-a router(ed) saját topikja
- hálózatos topik
- router gondok@frankdelgado részére szintén a fenti 2 link javasolt...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
silvergod
őstag
nálam is egy 1043nd-t váltott az 1300g+
Már a beüzemelés sem olyan egyszerű mint egy TP-Link esetében hiszen ahogy azt jelezték is valóban szinte minden beállítás után elég sokat kell várni mire aktualizálja azokat és mehet tovább a további beállításokra az ember.
semmivel se rosszabb mint a tp felülete, sőt szerintem sokkal részletesebb és magyar,és nem kell többet várni vele mint a tp-nél,nálam biztos nem kellett...de ahogy írtad is egyszer belövöd és megy.
majd a c7 ről is írhatnál részletesen mi a tapasztalatod vele,minden téren..hátha lecserélem ha annyival jobb
[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
félisten
"Wake On Lan nos ez az amit egyetlen Asus router sem tud távolról az interneten keresztül felébreszteni a rájuk kötött számítógépet"
A gyári AsusWRT-ben ezt nem szoktam nézegetni, de az nagyon nem igaz, hogy egyetlen Asus router sem tudná a WoL-t. A Merlin / HGG fw tudja, és működik is. Az már persze más kérdés, hogy nem mindegyik Asus routerre megy fel, így az 57-esre sem.
De ha valaki használ gyári AsusWRT-t, kérem, nézzen már rá, hogy a Hálózati eszközök (legalsó menüpont a bal oldalon) oldalon van-e "Ébresztés LAN-ra" fül.
Egyébként szerintem sem lassabb az Asus konfigurálása, mint a TP-Linké.
MaCS
UI: Az Asus magyarítása pedig a zenekar óta szerintem is rendben van, én egyáltalán nem látok benne zagyvaságot.
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Core2duo6600
veterán
Amiket leírtál, mint követelmények, lehet, hogy
elkellene gondolkodni egy rendes router választásán.
Olyanon, amit tényleg szabadon állíthatsz be, és nem ragaszkodik, pl,
ahhoz, hogy csak a 21 esen lehet az ftp.Nyilván ezek az eszközök, nema dugjuk be, és majd megy kategória.
És árban sem az alsó szegmenst ismeri.(#71400) Zsohi
Közepes méretű családi ház, alagsorral, gipszkarton falakkal.
Oda egy AP szinte kizárt, hogy elég legyen.
Szintenként legalább egy.Egy stabil, jól működő routert szeretnék amit előreláthatólag nem kell cserélni még jó néhány évig, mert már igen csak tele a tököm azzal, hogy 2 évente "elhasználódnak"...
Hát a jó és az olcsó, nem műkődik egyszerre.
Mit gondolsz, miért nyiffan ki ? Azért, hogy vegyél másikat.(#71411) mate0117
A megadtad a kérdésedre a választ, hogy hol kell keresni, hiszen neked rendes routerre van szükséged.
Az általad említett 2 gyártónál nézelődnék én is.
Miért is fontos annyira az upnp ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
félisten
válasz kivlov #71418 üzenetére
Oké, nekem csak az nem jött le, hogy a telefonos applikációról van szó.
Én annyit tapasztalok, hogy simán ébresztgetek az ország másik végében működő routerrel -- VPN-en.
Persze kétségtelen, hogy teljesen ésszerűtlen, ha a mobilappban nincs erre lehetőség, de azt nem igazán használom, mert nem igazán okos jószág.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest