Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91671) ngaba válasza fokukac (#91667) üzenetére


ngaba
aktív tag

Szerintem is tetőzni fog januárban vagy februárban az infla, de amit Zoli írt, hogy na akkor itt vége van az áremelkedésnek, azt azért optimistának gondolom.
1. Az infláció nem szokott csak úgy leesni (persze lehet, hogy this time is different). És a magyar inflációban van saját "teljesítmény" is, amiben egyelőre nem látszik változás, itt most erre értem.
2. Egy csomó szektort még elkerült az infláció / béremelés, pl. nem világos, hogy a közszféra bérezése meddig tartható így (béremelés -> nagyobb fogyasztás, továbbá fogyasztási adók emeléséből finanszírozva -> infláció).
3. Most az import termékek árának esnie kellene a forint erősödése miatt, ha nem esik, az már burkolt áremelés. (És a forint még gyengülhet is.) Plusz karácsony környékén szokott lenni egy árcsúcs a slágertermékekben. A mostani nyugiból én olyan komoly következtetést nem vonnék le. Btw, egy hete döbbentem le, hogy a Sparban 300 ft egy sertésmájkrém, a panel aljában lévő kisboltban (ami lassabban követi az inflációt a lassabban pörgő készlet miatt) meg 175 ft.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.