Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91651) buherton válasza PredatorZoli (#91634) üzenetére


buherton
őstag

Legyen igazad és örülnék ha igazad lenne. Ettől függetlenül fázok attól a helyzettől, amikor ismét 400 forint fölé megy az euró.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#91652) ngaba válasza avl (#91645) üzenetére


ngaba
aktív tag

Nem számoltam/olvastam utána, de érzésre eléggé igaznak tűnik, hogy a DCA medve piacon jobb (magas kötvényhozamoknál) a lump sum pedig bika piacon (alacsony kötvényhozamoknál). És hát nagy átlagban inkább bika a piac gondolom.

Szerk.: Ez egy elég pontatlanul megfogalmazott komment.

[ Szerkesztve ]

(#91653) Sisco2 válasza ngaba (#91652) üzenetére


Sisco2
tag

Ez egy érdekes stat lenne, majd lehet utána túrok a neten de régebben sokat olvasgattam a témában és ilyen info nem rémlik. Egyébként a Lsum a vizsgált esetek durvan 66%-aban igaz hogy jobb mint a DCA viszont return tekintetében nem annyival hoz többet mint amekkorával nagyobb psziho teher pláne ha nagy összegű a Lsum, de ez csak szerintem mert ez szubjektív.

Egyébként fontos megjegyezni hogy mikor DCA vs Lsum-ról beszélünk az összes kutatás amiket olastam olyan DCA-t nézett ahol a DCA azt jelentette hogy a befektetési időtáv legelején 12 hónap alatt tolták be az ugyanakkora összeget amit Lsum-ra egyben. Nyilván ha a teljes befektetési időtávra szétosztva vetítenénk a folyamatos DCA-t akkor sokkal roszabb eredéményt hozna mivel a piacok hosszútávon emelkednek. Erre is jó lenne keresni valami elemzést.

[ Szerkesztve ]

(#91654) PredatorZoli válasza avl (#91645) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A legtöbb privátbanki ügyfél az az adott intézet befektetési alapjait tartja szinte teljes egészében, ami a statisztikában nem sorolódik a részvény kategóriába még akkor sem, ha amúgy a mögöttes termék sok esetben szinte teljesen az.

(#91655) PredatorZoli válasza papaya (#91647) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Nem jó stratégia.
Ahogy te is beláttad, ezt ki kell ülni. Éppen úgy tudsz profitálni belőle, ha most is ugyanúgy befizetsz, mint eddig. Ha az új befizetésekkel megvárod míg visszapatan, azzal azt az elvet követed, hogy drágán veszel. Ha most is befizetsz, a visszapattanás után nem csak a veszteséget nyerheted vissza, hanem annál többet is. A portfolio váltás veleményes, hogy megéri-e kockázatosabbra váltani, szerintem érdemes megvárni míg a kötvénypiac normalizálódik és visszapattan a kiegyensúlyozott. Ahogy mondod, nem lehet 2 portfolio, így amit írtál nem is megvalósítható.
Lehet több önyp-d, de csak másiknál, de nem sok értelme van, mivel az elvonás sávos, akkor jársz jól ha 1 helyre fizeted be a lóvét költség szempontból is.
Az allianzal egyébként jó helyen vagy, az egy ajánlott önyp, ha valaki önyp-ben gondolkodik.

(#91656) Hi!King válasza PredatorZoli (#91637) üzenetére


Hi!King
őstag

A bázishatás csak akkor tud érvényesülni, ha az infláció okai megszűnnek vagy legalábbis visszaszorulnak. Az infláció okai közül az alacsony kamatkörnyezet, eszközvásárlás és a magas energiarak megszűntek, de az állam GDP arányos eladósodottsága növekedett, a költségvetési hiány magas, nyilván ha ezt ésszerű megszorításokkal kompenzálná, akkor az infláció csökkenni tudna, viszont valószínűbb, hogy további különadókkal és az infláció gerjesztésével fogja ezt kezelni, mivel a közvetlenül a lakosságra kivetett megszorításokat populista politikus nem vállalja be.

(#91657) avl válasza ngaba (#91652) üzenetére


avl
aktív tag

ááá, a megfogalmazás ellenére :-) érteni vélem

hisz logikus: ha medve piac jön, akkor esnek az árak, akkor jobb nem az elején megvenni, hanem késöbb olcsóbban
..csak senki nem tudja mikor (kezdet) mennyire (mennyit esik árban) meddig (idöben meddig tart) jön a medve

meglepö, de az eredeti link 6. pontja szerint medve esetén is jobb a lump sum, persze a különbseg sokkal kisebb
DCA in Bear Markets ... LSI beats DCA by a 10-year annualized 0.25% when the investment period begins with the month after a drop of 20%
or more has occurred

eleg alapos a cikk, persze minden esetet nem tudnak bemutatni

(#91658) avl válasza Sisco2 (#91653) üzenetére


avl
aktív tag

:R nagyon szep megfogalmazás: "viszont return tekintetében nem annyival hoz többet mint amekkorával nagyobb psziho teher"

itt is bejön: kinek mi mennyire "teher", ezert lehet siman X-nek Y összegre a DCA jó, jobb, mint lump sum

nyilvan a portfoliomérettöl és a portfoliobeli nagysagtol = annak hany %-arol van szo, is függ, hogy mennyire viselhetö a "teher"

ha a portfolio 10%-anak 0.25%-os hozamkülönbsegeröl beszelünk az azert nem egy nagy nyomás, pláne, ha a 10% teljes eltünese sem okozna igazi változást vs. ha hirtelen nagy összeg = a teljes vagyon es annak megkiserelt optimalis befekteteseröl van szo

(#91659) avl válasza PredatorZoli (#91654) üzenetére


avl
aktív tag

ha igy van, akkor persze értéktelen
esetleg ha ETF-et is "alternativ" eszköznek tekintik, akkor meg csak egyedi reszveny lenne ez ?

nem emlekszem - most meg nincs elöttem -, hogy ilyesmiket hogyan küldtek nekem, annyira nem szoktam megnezni, mert magam ugyis követem, nezem más módon

(#91660) PredatorZoli válasza avl (#91659) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Az ETF-et a részvény kategóriába sorolják a statisztikában, mert tőzsdén kereskedhető értékpapír.
Az ETF összességében nem annyira elterjedt magyarországon. A többség, akinek van is sok pénze, viszonylag keveset ért a befektetésekhez (nem abból származik a nagy vagyon általában, hanem valamilyen egyéb, főként vállakozói bevételből vagy valami jobb alkalmazotti fizetésből). Ebből adódóan leginkább rábízzák a mainstream fancy-nek hangzó privátbankárokra hogy oldják meg. Az ő kezük meg nyilván saját maguk felé húz, így lesz belőle befalap.

(#91661) IG55


IG55
senior tag

Mai bejelentés: PCE inflációs adat. Jósgömböket leporolni, mi fog történni ma a tőzsdén?

(#91662) Ringman válasza PredatorZoli (#91637) üzenetére


Ringman
nagyúr

"Az infláció elleni vakcinát a magyar kormány beadta, ez dolgozik is"

majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#91663) Oppenheimer válasza IG55 (#91661) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Örülnék most vmi izgalomnak, mindegy milyen irányba, de a jósgömbömben azt látom hogy a piac elvárásaival megegyező adat érkezik és nem lesz izgalmas reakció.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#91664) fokukac válasza PredatorZoli (#91634) üzenetére


fokukac
nagyúr

"Az áremelések kora lezárult, vége van."

öööö. Te itt élsz, Magyarországon?
én azt látom, hogy hullámokban drágul minden a boltban. Most éppen egy új hullám van, és nehezen tudom elképzelni, hogy hamarosan vége lesz...

Volt, aminek már tavaly nyáron elszállt az ára (tejtermékek, sajtok, joghurtok, tejföl, sonkák hústermékek), és vannak azok a termékek, amik sokáig viszonylag változatlanok maradtak, viszont most száll el az áruk.
Pl. Theodora ásványvíz, 109-ről 150-160,
sörök, pl. Dreher Gold pár hete még 309 volt, most már 430, de igazából nincs márkás sör 400 alatt, pedig pár hete még volt 300-350-ért is
A 465 Ft-os Boci csoki pl szíven ütött a minap.

Amúgy valóban, pár dolog, aminek korábban elszállt az ára, az mintha picit olcsósodna, mert kevésbé veszik. pl. vaj néha van 1200 helyett 1100-ért is. de ettől még nem lesz sokkal jobb, ha egy éve 600 Ft volt. És azt is látom, hogy pár helyettesítő terméknek is megy fel az ára Pl. hónapokon át mondtam, hogy ki vesz kilónként 4-4,5 ezerért trappistát, ha kilóra olcsóbb jobb nyugati sajtok vannak, gouda, emmentáli, edámi, stb. De azért azóta azok is araszolnak fel, ami 1400 Ft-os emmentáli vagy gouda volt, az most már inkább 1800. (és akkor a Vakmajom belinkeli ugyanazt a sajtot a tenerifei Dild-ből 2,5 euróért, ami nálunk 1800)

én azt látom, hogy az emberek sétálgatnak a boltban, és csak nézegetik az árakat, majd végül egy csomó mindent nem vesznek meg. én se vettem 465-ért boci csokit és 430-ért kommersz sört.

De nyilván az vet majd véget az inflációnak, ha csökken a kereslet (az emberek nem veszik meg, vagy mert nincs pénzük, vagy mert nem akarják), és / vagy lesz olcsóbb import versenytermék.
De ez meg azért nincs, mert különadókkal szopatják azokat a láncokat, amik ezzel operálhatnának.

Amúgy a szolgáltatások ára is most nő csak igazán.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#91665) PredatorZoli válasza fokukac (#91664) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Nyilván nagyon nehéz olyankor megbecsülni hogy hol a teteje, amikor éppen benne lépkedünk a trutyiban, ez is hasonlót a tőzsdékhez. Ez pusztán az én véleményemet tükrözi amit írtam, hogy elértük a tetőzést.

(#91666) Tapsi válasza fokukac (#91664) üzenetére


Tapsi
addikt

Fundamentumok szintjén szerintem nincs olyasmi, ami támasztaná a további áremelkedéseket. Energia ára csökken, a gabona ömlik a piacra Ukrajnából. Sőt, jönnek az árcsökkenések, a búza ára már elkezdett csökkenni, a konténerek szállításának ára a Covid előtti szinteken van. EU-ban a fuvarpiac megdöglött.

Nálunk lokálisan az árstopoknak nevezett őrület az, ami kavarja a szart. Nagyon remélem, hogy mihamarabb kivezetik, és utána pár hónapon belül rendeződik a helyzet.

(#91667) fokukac válasza Tapsi (#91666) üzenetére


fokukac
nagyúr

"Energia ára csökken"

Hol, Magyarországon? értem, hogy a piaci ár csökken, de a magyar vállalkozások ebből semmit nem éreznek, sajnos jó drága orosz áron veszik.
Szerintem egy csomóan még csak most kezdték beárazni az energiát is. Pont ezért mondom, hogy kullogunk Európa után, ahol egy évvel korábban kezdték, és ott már alkalmazkodtak az energiaárakhoz pl. nálunk ez tavaly ősz óta megy. Ja, és ne felejtsük az eddigi enyhe telet is, amit milyen ügyesen vett számításba a KSH: [Megjött a KSH válasza a lakossági gázár furcsa decemberi csökkenéséről]

A benzinnél elengedték az árstoppot, de az eredmény látszik, nálunk a legdrágább az is, és állítólag az is fog maradni még egy ideig.

És igen, még a jó kis komcsi árstoppjaink is itt vannak, azokkal is kezdeni kéne valamit.
Szóval, én szkeptikus vagyok, ha azt hallom, hogy "jó, de most már vége". Még nincs vége. Az első sokknak talán. Most jön a többi. Egy normális kapitalizmusban lehet hogy innen már jobb lenne, de nálunk nem az van, hanem egy végletekig eltorzított, félig tervgazdaság...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#91668) favagoJoska válasza Tapsi (#91666) üzenetére


favagoJoska
tag

"Nálunk lokálisan az árstopoknak nevezett őrület az, ami kavarja a szart. Nagyon remélem, hogy mihamarabb kivezetik, és utána pár hónapon belül rendeződik a helyzet."

Bárcsak az lenne az egyetlen. Rengeteg féle különadó is van. És az a legrosszabb az egészben hogy józan ésszel kiszámíthatatlan módon furkósbot módjára használja őket a kormány ezzel szétverve az egészséges gazdasági környezetet, amit persze mindenki igyekszik beárazni. Ezért nem is fognak csökkeni az árak ha kivezetik az árstoppokat és/vagy a különadókat. A bizalmat és a kiszámíthatóságot kell visszaállítani, az pedig jóval több idő lesz. Ha megtörténik egyáltalán...

[ Szerkesztve ]

(#91669) tototos válasza favagoJoska (#91668) üzenetére


tototos
őstag

AZ árstop kivezetése után szerintem nem fognak csökkenni az árak egyből, max a további növekedés áll meg. Ahhoz, hogy érdemben csökkenjen nagyon le kell esni a keresletnek.

(#91670) tboy93 válasza fokukac (#91667) üzenetére


tboy93
nagyúr

"Szerintem egy csomóan még csak most kezdték beárazni az energiát is."

Érzékeljük, most jött meg a szerver bérlésre az árajánlat, a tavalyi ár 4x-ese !!! :D

(#91671) ngaba válasza fokukac (#91667) üzenetére


ngaba
aktív tag

Szerintem is tetőzni fog januárban vagy februárban az infla, de amit Zoli írt, hogy na akkor itt vége van az áremelkedésnek, azt azért optimistának gondolom.
1. Az infláció nem szokott csak úgy leesni (persze lehet, hogy this time is different). És a magyar inflációban van saját "teljesítmény" is, amiben egyelőre nem látszik változás, itt most erre értem.
2. Egy csomó szektort még elkerült az infláció / béremelés, pl. nem világos, hogy a közszféra bérezése meddig tartható így (béremelés -> nagyobb fogyasztás, továbbá fogyasztási adók emeléséből finanszírozva -> infláció).
3. Most az import termékek árának esnie kellene a forint erősödése miatt, ha nem esik, az már burkolt áremelés. (És a forint még gyengülhet is.) Plusz karácsony környékén szokott lenni egy árcsúcs a slágertermékekben. A mostani nyugiból én olyan komoly következtetést nem vonnék le. Btw, egy hete döbbentem le, hogy a Sparban 300 ft egy sertésmájkrém, a panel aljában lévő kisboltban (ami lassabban követi az inflációt a lassabban pörgő készlet miatt) meg 175 ft.

[ Szerkesztve ]

(#91672) Ringman válasza Tapsi (#91666) üzenetére


Ringman
nagyúr

árstop+kiskeradó+megnövelt neta+kormánykockázati felár

(#91673) Hi!King válasza PredatorZoli (#91665) üzenetére


Hi!King
őstag

Unortodox országokban nagyon nehezen tud vége lenni az inflációnak, mert ha eleve túlköltekező államháztartás mellett elkezd esni az infláció, akkor megszorul az állam, de mivel populista a kormány, nem fogja vissza a kiadásokat, hanem a pénzszórást fenntartva különadókat vet ki és a nyomást gyakorol a jegybankra a pénzgyártáshoz, így hamar újra emelkedik az infláció. Nyilván nem vagyunk még annyira extrém, mint Argentína vagy Törökország, de az biztos, hogy figyelembe kell venni ezeket a módszereket, ha az inflációról beszélünk.

(#91674) Ringman válasza PredatorZoli (#91614) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi a választ, ezeket végre is hajtottam.

(#91675) Csabroncka válasza Tapsi (#91666) üzenetére


Csabroncka
addikt

Jó lenne már egy nem buherált értelmes KSH adat, mert szerintem energia/élelmiszer/ruházkodás/tankolás fronton masszív fogyasztás csökkenés van!
Az én buborékomban mindenki spórol ezzel azza, főleg a kajában...

"in medias res"

(#91676) stingy2


stingy2
senior tag

"Hagyjon fel azzal a tevékenységgel, hogy megjövendölje a tőzsdei árfolyamok irányát, a gazdaság vagy a kamatlábak alakulását, vagy éppen az aktuális választások kimenetelét."
Azért nagyon ne merüljetek bele a találgatásba, mert az eredmény az lesz, h vki véletlenül bemákolja a jó számot (vagy nem) de azzal se megy semmire.
Amúgy kicsit pongyolán megfogalmazva: Ti most megpróbáljátok kitalálni egy nemlineáris dinamikus rendszer kimenetét? Sok sikert. (mondjuk időtöltésnek elmegy :D )

[ Szerkesztve ]

INTJ

(#91677) Ringman válasza Csabroncka (#91675) üzenetére


Ringman
nagyúr

jobb híján a g7.hu csinál próbabevásárlásokat egy ideje.

ezt a statot láttam még pár 1-2 hete, beértük az eu-s átlagárat élelmiszerfronton a tavalyi ~45%-os élelmiszerinflációval


(#91678) Oppenheimer válasza stingy2 (#91676) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Hadd lehessen tipszmixelni a móka kedvéért

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#91679) papaya válasza PredatorZoli (#91655) üzenetére


papaya
senior tag

Ok. Köszi, :R Azon elmélkedtem, hogy a visszapattanás a magasabb részvénykitettségűnél lehet hogy többet hozna, mint a kiegyensúlyozott, de ha két önyp-m lenne, az újban jóval alacsonyabb lenne a tőke, amire jönne az esetleges többlethozam...szóval felejtős :B

[ Szerkesztve ]

(#91680) Attis7 válasza Csabroncka (#91675) üzenetére


Attis7
tag

Saját tapasztalatom szerint is, pl vidéki aldiban nem kapható ~ 3 hete darált marhahús, az egyik árufeltöltő szerint a kutya nem viszi és féláron kell adniuk a szavatosság végén, ezért alig tartanak.

(#91681) tomazin válasza tomazin (#91620) üzenetére


tomazin
veterán

Ep ösphez: beszeltem megint a generalival. Gyerekszuletesnel is az lesz majustol kezdve,h csak anya es apa igenyelheti a sajat accountjan.
Ergo Juliusnak azt javaslom, ha nagyszuloknel is meg akarja igenyelni,h majus elott a 91napos magzati igazolassal igenyelje meg. Viszont itt nem tudom,h futni fogja-e azt a risket,h nem elve szuletik (ergo a 91naposra mar fizetnek-e vagy kifizetest csak szuletesire adnak)

(#91682) robag93 válasza tomazin (#91681) üzenetére


robag93
aktív tag

Ennek van értelme, ha nem magánban szülünk?

(#91683) álmodom?


álmodom?
kezdő

Nemrég vettem PMÁP-ot és azt látom, hogy a piaci értéke minden nap emelkedik, tehát az összeg minden nap több.
Bocs a láma kérdésért, de ezt hogyan kell értelmeznem?
A kamatfizetés az éves, az ok.

(#91684) tototos válasza álmodom? (#91683) üzenetére


tototos
őstag

Folyamatosan kamatozik nem csak évente egyszer

(#91685) MasterMark válasza álmodom? (#91683) üzenetére


MasterMark
titán

A napi kamat mindig hozzáadódik visszaváltási árfolyam formájában. Kamatfizetésnél megkapod a pénzt, és előröl indul.

Így ha előbb veszed ki mint a kamatfizetés, az addig felhalmozott kamatot így is megkapod. Mínusz a visszaváltási díj ami jelenleg 1%.

Switch Tax

(#91686) julius666 válasza tomazin (#91681) üzenetére


julius666
addikt

A generali oldalán olvasottakat én is valahogy így értettem amikor a #91326 -ben kérdeztem, csak aztán PredatorZoli válasza megkavart.

Ezek szerint én mint vér szerinti testvér kiestem, a saját számlámról én nem tudok tesóm szülése után visszaigényelni (leendő nagyszülők nem is játszanak nyugdíjas lévén).

A 91 napos magzati igazolásos sztori esetén mi lenne a kifizetés üteme? Szüléstől számított 200 nap(on belül ha kérem)? Mert akkor konkrétan zéró értelme van a papírmunkával baszakodnom, alig járnék jobban, mintha csak PMÁP-ban dekkoltatnám a pénzt...

Vajon ez csak a generalinál változik májusban, vagy mindenhol?

Btw nagyon szépen köszi, hogy megírod nekünk ezeket, feleslegesen nekem így nem kell köröket futnom! :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#91687) Hali


Hali
újonc

Februárban jár le a lakás-elõtakarékossági számlám (Fundamenta), a feleségem és a testvére tulajdonában lévő lakásban várárolnék tulajdonrészt. Eddig nem gondolkodtam hitelen, de évi fix 3,50%-os (referencia THM: 4,6502%) kölcsönt adnának 5 évre. Jól gondolom, hogy a mostani kamatkörnyezetben ez nagyon megérné (kincstári kamatokból simán fizethető)? Babaváró hitelem van, a kölcsön kb. 1.9 millió Ft. lenne, ingatlanfedezettel van rá esély szerintem. Ti felvennétek? Van olyan buktató a dologban, ami esetleg elkerülte a figyelmemet?

(#91688) tomazin válasza robag93 (#91682) üzenetére


tomazin
veterán

Ennek semmi koze nincs ahhoz,h hol szulsz.

Julius:
Mivel mar ennyire benne vagyok igy felhivtam oket.
Magzat 91. nap: csak anya es kozeli hozzatartozoi es apa, azonnal kifizetik ha van korosodott egyenleg.
Szuletes: a fentin tul apa kozeli hozzatartozoi

Ha anya tesoja vagy akkor megy neked is.

(#91689) bozsokiandra


bozsokiandra
tag

Egészségpénztárak lekötés nélkül is fizetnek érdemi hozamot? Ahogy olvasom, nagyjából mindegyik rövid állampapírba fektet, ez azt jelenti hogy ha most befiztetek pénzt annak lesz egy 10%-ot közelítő hozama is az adójóváírás mellett? Ha van, akkor ezt hogy fizetik, havonta vagy év végén? Múltbéli hozamokat meg lehet valahol nézni a pénztáraknál ha van?

(#91690) dani0113


dani0113
senior tag

PMAP 2027/J kamat fizetés elvileg 01.26-an megindult 27i erteknappal penzszamlara kerve. Családban más már tegnap megkapta este, én meg semmit azóta se. Normális?? :F

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro 128GB

(#91691) axioma válasza Hali (#91687) üzenetére


axioma
veterán

1. ha csak azert venned hogy a funda le legyen fedve, akkor a szerzodes/atiras koltsege siman megeheti a nyereseget (az alltam nelkuli kikereshez kepest) - fugg a mertektol persze
2. a fundanal mar bizonyitottad hogy megtakaritasz, tehat egyeb hitelektol nem nagyon fog fuggeni hogy te szemelyesen megkapod-e a lakaskolcsont; ellenben ertelemszeruen a funda gazdasagilag mar nem erdekelt a kihelyezesben, es nem tudom mostanaban van-e emiatt mas "sikeressegi ara'ny" [bekeidoben 98+% volt, lejarat utani kolcsonre, nem athidalora]
(amugy nejed felhasznalhatja az adott ingatlan felujitasara mint B terv, szamla a kiutalasi idoszak kezdetetol gyujtheto, a penz megkapasa +180 napig, ha csak egy reszet fedi le mar az is jobb mint az alltam nelkuli felmondas)

(#91692) -Mike- válasza dani0113 (#91690) üzenetére


-Mike-
addikt

Valakinek tegnap, nekem pl ma reggel 8kor pittyent a telefon.
Mondanám hogy ma még utalhatják de ilyenkor, péntek délután...

Valamiből kell Lölőnek is tankolni a Maybach SUV-ját. ;]

(#91693) álmodom? válasza MasterMark (#91685) üzenetére


álmodom?
kezdő

Tehát ha jól értem, amit most látok kamatfizetési összeget melynek esedékességfizetése jövő év február, az adódik hozzá részletenként (napi kamat) a piaci értékhez.
Jól értem? :)

(#91694) MasterMark válasza álmodom? (#91693) üzenetére


MasterMark
titán

Igen.

Switch Tax

(#91695) .mf válasza Hali (#91687) üzenetére


.mf
veterán

Pont tegnap voltam a Funda irodában az adategyeztetésre (ezt a hülye magyar bürokráciát, 8 éve ott gyűlő/álló, csak lakáscélra használható pénzben mi a pénzmosás, amiért évente azonosítanom kell magam? A mobil feltöltőkártyás meg a másik fele...), mondtam, hogy idén már tervezem felhasználni, és az ügyintéző rákérdezett, hogy csak a megtakarítást vagy hitelt is igénylek mellé? Utána kezdtem csak el gondolkozni, hogy mennyi is lehet az annyi, úgyhogy ha van valakinek erre válasza, tapasztalata, arra én is kíváncsi vagyok.

Axioma: most ezt még egyszer, lassabban? :DDD
Gondolom neki is, mint nekem, már lejárt az előtakarékosság, állami támogatás kimaxolva, kiutalható (már csak elindítani kell, és a számlákat vinni). Ha jól értelmezem, a csomag része egy 1.8 m-s hitel (ezzel eddig nem számoltam, csak az állami támogatás volt a cél), ami nem sok, de lakásfelújítás simán elnyeli. Ha erre tényleg csak ilyen alacsony fix van és nincs egyéb catch, akkor ugyan nem nagy összeget, de lehet rajta fogni.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#91696) PredatorZoli válasza tomazin (#91681) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Ne legyen ilyen mert ez borzasztó, de a magzatra is kifizetik.

Adsz egy linket arról, hogy írják ezt a májusi változást? nem találom.

[ Szerkesztve ]

(#91697) PredatorZoli válasza julius666 (#91686) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Magzatos igénylés esetén nem kell megvárni a szülést, amint bent vannak a papírok, 200 napon belül kifizetik (attól függően, mikor van meg a 180 napos egyenleg)
Ha még május előtt beadod, akkor mint testvér is igényelheted. Én nemrég igényeltem, mint testvér és minden rendben volt. A szülésre meg a gyedes cuccra is.

(#91698) PredatorZoli válasza bozsokiandra (#91689) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

fizetnek, igen, kb dkj-nyi hozamokat. Egyes pénztárak elfuserálják és valamivel kevesebbet.
Negyedévente fizetik, jóváírják az egyenlegben, mint az adójóváírást.
Nem tudom hol lehet könnyen megnézni sajnos hol mennyi volt eddig.

(#91699) attiati válasza PredatorZoli (#91637) üzenetére


attiati
veterán

A béremelés körrel számoltál valahol az inflációs ciklus kifutásnál?

(#91700) Hi!King válasza PredatorZoli (#91698) üzenetére


Hi!King
őstag

Én sem találok semmi táblázatot a múltbeli hozamokról, a közelmúltból ezt tudom saját számlámról, hogy az OTP negyedévente fizet hozamot. Tavaly második negyedév után negatív volt, nyilván mert akkor emelkedtek az állampapír hozamok, és ez még rövid DKJ-k esetében is meglátszódhatott. Harmadik negyedév 2144-et fizetett 371 ezres egyenlegre, negyedik negyedév pedig 6095-öt 374 ezresre.
Ha csak a negyedik negyedévet nézem, akkor ez 1.62%, évesítve 6.6%. Azért a negyedik negyedévet nézem, mert a többinél még elvitte a hozam nagy részét az emelkedő kamatkörnyezet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.