- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
janakbacsi #194180 üzenetére
Szerintem fölösleges elvágni a kábelt, kell egy 4-5 centis lemezke, két furat, és meg van oldva egyben a kapcsoló rögzítése is.
-
mmcc02
tag
válasz
cappa72 #194193 üzenetére
Minél nagyobb a sebesség, annál inkább.
Saját mérés alapján (Subaru XV 2.0 benzin, kézi váltó, Thule WingBar, Thule Pacific 600 doboz):
GPS szerinti 140-nél 9 helyett 12 l/100km. Városi sebességeknél gyakorlatilag nem számít.Elvileg max. 130 ennek is a megengedett, gyakorlatilag nem fog leesni nagyobb sebességnél sem.
Érezhetően nagyobb a szélzaj, és az oldalszélre érzékenyebb lesz az autó, viszont alkalmankénti hosszú utakon ki lehet bírni, a plusz párszáz liter és pl síléceknek hely sokat számít.
-
Volna kérdésem tetőbox ügyben.
Tapasztalat szerinte nagon durva fogyasztásnövekedést jelent?
Mennyire komoly a 130km/h korlátozás (de van olyan is, ahol a gyártó 110km/h-t ír, olyat nem veszek)?
Gondolom minél laposabb és íveltebb (áramvonalas), annál jobb.
Használtat gondoltam venni... -
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #194182 üzenetére
Akor már inkább egy STi-t vezetnék, hogy tudjam milyen az élet tarcsival... De jó régi beidegződéseket nehéz kiírtani, ma a Skordéban előzés előtt kikapcsoltam a klímát.
-
válasz
Hülye kérdés, de ha leszeded azt a vezetéket azzal nem ugyan ezt éred el? Rohadt sok áram folyik nem jó ötlet megszakítani.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Ilyen nalunk (svajc) is van egy muzeummal egyutt. A gepek mellett meg ott van ha esetleg valami hires projectben hasznaltak. Baromi nagy elmeny amugy.
[link] -
válasz
Ez jóóóóó!
A topik eredeti címe "lóerők harca volt, szerintem ez simán nem totál off
(https://itcafe.hu/tema/loerok_harca_autos_topik/friss.html) -
BigBlackDog
veterán
Kicsit off, de eléggé meglepődtem, hogy manapság már milyen "szolgáltatások" érhetőek el.
Igaz, még két hét van a nyitásig...
-
MasterMark
titán
válasz
Bele lehet tenni, ezek a kapcsolók erre valóak.
Azt nem tudom, hogy az a vezeték mi vagy hogy hol lenne jó megszakítani az áramkört. Ennek azért nézz utána.
-
janakbacsi
őstag
10 éves xsara picasso áramtalanítását szeretném megoldani valamilyen praktikus módszerrel, mert az akku sajnos a vezető ülés alatt van, és így a hagyományos saru levétel nem igazán kivitelezhető gyorsan. a bikázáshoz ki van vezetve a motortérbe a pólus, ebbe a vezetékbe beépíthető valamilyen megszakító kapcsoló?
-
Richard!
addikt
Kedves Ausländer barátaim!
10% kedvezmény az ebay.de oldalon mindenféle autó és motoralkatrészre, navigációra, olajra, gumira stb. a PMOTORS21 kuponkóddal.
Köszönöm a figyelmet! -
-v-
addikt
válasz
BigBlackDog #194171 üzenetére
Na akkor felejtős ez ..
-
válasz
BigBlackDog #194171 üzenetére
m1-ről még adat sincs
-
-v-
addikt
Hm érdekes app:
SmartRoadSense
[link]
Felrakom kipróbálom. Ha jól működne és sokan használnák itthon pl. hasznos lenne, merre nem akkora gyötrelem az út -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #194166 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy a 8k-ért mit küldenének...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #194164 üzenetére
Neked semmi sem jó...?!
-
Szada85
aktív tag
válasz
BigBlackDog #194152 üzenetére
Pályán menet közben nekem is 101-102 fok körül mutat, utána dugóban állva ment fel 105-106 fok környékére most a téli hónapokban, nyári tapasztalat még nincs.
A GTI-ben a hegyen megkergetve felkúszott 115-116 fokig is annó. -
Peter.70
addikt
-
brumi1024
veterán
válasz
Nekem Hungaroringen 120 fok környékén volt az olaj nyári melegben (van külön radiátor extra olajhűtésnek mondjuk). Téliesebb körülmények közt hosszabb autópályázáskor láttam 100+ fokot.
-
válasz
Nálam mostanában autópályán 102-103 környéke (100-105). Nyáron 105-106 rémlik.
Melegebb időben, városban, hegymenetben - ezek mind egyszerre - fel szokott menni 118 Celsiusra. (Manuális, DSG mindegy, 118 lesz mikor hazaérek.) Meleg + hülyegyerek üzemmód: 120 C.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
molnarpeter #194154 üzenetére
+ Qru:
Ma is okosabb lettem.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
flash- #194132 üzenetére
Van értelme - így következő adandó alkalommal műszakin áttolod és mehet tovább, biztosítás hiányában jön a fedezetlenségi díj, ami röviden összefoglalva nem éri meg. Plusz pár utcával odébb menve nem büntetnek a sárga földig
Olyan olcsó a biztosítás, hogy nem éri meg szinte kivonni sem a forgalomból. Ha soha többet nem tervezed vizsgára vinni, akkor meg el kell adni
aztán rendszám nélküli futó meg kb 30k, ha csak egy nagy taliga kell néha, szigorúan magánterületen természetesen.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Van egy víz-olaj hőcserélő a rendszerben, nem lesz jelentősen melegebb, viszont így egyszerűbb megoldani 1 hűtővel a kocsi elejében
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
-
BigBlackDog
veterán
Olajnál mit lehet mondani "egyensúlyi állapotnak" hőmérséklet szempontjából? Golfnál, ahogy észrevettem, hosszabb pályázásnál beáll 105-106 fokra, annak ellenére, hogy viszonylag még hideg van. Ezt a hőmérsékletet tartja 1.5 óra autópálya tempó alatt is. Viszont a kinti levegő még csak 10 fokos. 40 fokos hőségben is megfelelő lesz az olaj hűtése? Illetve mikortól számít rendellenesen melegnek?
-
RAZR_v3
tag
Az idei februári mérési jegyzőkönyvek alapján igen, bár az etanoltartalom kutanként változik, Csömörön 5,4% etanol és 9,8% ETBE van a 95-ös benzinben, a Savoya Parknál lévő kúton viszont 4,3% az etanol, és 12,9% az ETBE tartalom.
Ami engem érdekelne, az egy mérési jegyzőkönyv a 3 nagy kúthálózat (MOL, OMV, Shell) E5-ös benzinjeiről, de ilyet nem tesznek közzé.Mert ha ugyanannyi etanol lenne ezek közül bármelyikben, mint a 95-ös auchanos benzinben, az elég ciki lenne. Tudom, az adalékokban van a tudás legjava, de most az alapbenzinről van szó.
Eltarthatóság szempontjából pedig az az igazi, amiben a legkevesebb etanol van.
-
Teodor52
senior tag
Egyértelműsítve kijelenthető, hogy akkor nem igaz az az állítás miszerint menet közben jobban tölt az autó mint álló helyzetben emelt fordulattal, mert hogy úgy mondjam az utazási fordulatszámot ami 90 km/h-nál adódik azt eltudom érni emelt üresjárattal is?
(A kérdés elsődleges célja az akkumulátor töltése) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csabroncka #194144 üzenetére
Passzolok de hívd fel a 1818-at, ott naprakészen megmondják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csabroncka #194137 üzenetére
Most már nem kell külön szemlére menni a tartóval, csak simán bemész az okmányirodába (időpontot kell kérned) a forigalmival és 5,5k ellenében kb 2 héten belül megvan a szürke rendszám.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teodor52 #194139 üzenetére
Az hogy a feszültség viszonylag állandó ahogy írod (bár ha alapjáraton sok fogysztót ráküldesz akkor az is csökken picit) de a töltési áram erőssége nagyban függ a fordulattól. Nyilván magasabb fordulaton több A-el tölt.
Ezért szokták pl bikázáskor is javasolni, hogy az indító autónál legyen meg a 2000-es fordulat amikor az indítandó autót indítózzák.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy fontos információra lenne szükségem autóelektronika terén!
Vannak azon autósok, akik azt mondják menet közben jobban tölt a generátor, mint álló helyzetben gázpedált lenyomva emelt fordulattal(emelt üresjárati fordulatszámmal).
Szakkönyv pedig 1:2- es áttétel esetében pl 1200-as motorfordulat esetén 2400-as generátor fordulatszámot ír, ami jelentős áramot szolgáltat. Plusz ott a fesszabályozó elvi képletét figyelembe véve Ui= c•n•fi(nem találtam a telóm billentyűkiosztásán), ami csökkenő fordulat esetén növeli a gerjesztő áramot, amivel nagyobb mágneses fluxust(fi), így nagyobb indukált feszültséget érünk el, mi nagyobb töltőáramot is von maga után. A generátor töltése elméletileg nem sebesség-menet-terhelés, hanem fordulatszám függvénye indukciótörvényt figyelembe véve, mégis azt mondják menet közben jobban tölt a generátor.
Mi az ami a fentiekkel ellentétben igazolja, hogy menet közben jobban tölt generátor?
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok!
Kinéztem ezt a bringa tartót elég jó árban van most a Decában! A kérdésem, hogy intézett-e mostanában valaki szürke rendszámot, mennyire nehézkes? -
-
zsoika
addikt
válasz
molnarpeter #194117 üzenetére
Köszi... igen, már fel is vettek .
Valaki jártas Hollandiából hogy lehet behozni autót?
C -max hybridet szeretnék hozni magamnak.Doki16: köszi. átmentem FB csoportba
Qru: -
flash-
veterán
üdv
van egy kérdés: van e értelme fizetni a kötelezőjét az utánfutónak, ha már egy ideje nincs rajta műszaki-nincs forgalomban?(mondjuk néha megyek fele pár utcával arrébbvagy ilyenkor le kell mondani, vagy csak nem fizetem be?
Amúgy köszi nektek a tippet a nexen 175/65/r14 négyévszakoshoz, nagyon jól tapad, kanyarban is nagyon stabil az autó, szuper jó gumi!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Qtya123 #194127 üzenetére
Az alapbenzinjuk nem lenne jobb mint az Auchan-e, az adalekok amiktol igazan korszeru lesz a benzin de az meg feltve orzott titok. Szoval ha kitennek csak a konkurencia malmara hajtanak a vizet. Kitankolna puruttya OMV/Shell benyot ha azt latna, hogy nem jobb mint az Auchan? Persze adalekok nelkul, mert az ugye titkos. Rengeteg fejlesztes/ido/penz all benne, persze hogy titkos a receptura.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
stickermajom #194128 üzenetére
Vagy még rosszabb, mint az auchan.
-
Qtya123
őstag
válasz
focvis #194124 üzenetére
Igen, biztosan jobban megbíznak benne, de nekem pont ez mutatná az igényességüket, hogy akkor ők is kiteszik. Egyrészt, ha ők egyértelműen igényesek és jó üzemanyagot adnak, akkor nyugodtan kitehetnék, akár melldöngetésnek is jó lenne, hogy na látjátok, milyen király értékei vannak a mi naftáinknak?
Ez nekem olyan visszás, hogy a "kis" Auchan kipakolja, a nagyok meg nem, hisz mi úgyis megbízhatóak vagyunk.
-
válasz
Qtya123 #194120 üzenetére
Szerintem a nagy társaságokban megbíznak a fogyasztók, nem kell publikálniuk független teszt-eredményeket.
Az Auchan üzemanyagok esetén - számomra - a modern motorok megkívánta adalékok megléte vagy hiánya a kérdés. Ha biztosra vehetnénk, hogy tartalmazzák, akkor teljes nyugalommal tankolnám rendszeresen, erről viszont nem szól a vizsgálat.
(Inkább visszaálltam Shell / MOL-ra.) -
Qtya123
őstag
válasz
molnarpeter #194122 üzenetére
A tróger formájukat. Pedig kíváncsi lennék, hogy az OMV milyen. Általában mindig annak a 95-os benzinét tankolom, 90%-ban ugyanazon a kúton.
-
Paxker315
veterán
-
válasz
stickermajom #194114 üzenetére
Naná, csináltam videókat róla, egyiken se villog.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
stickermajom #194114 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy gond lenne velük (én is érzékeny vagyok rá). Illetve telefonnal fényképezve nem villog/csíkoz a kép, szóval gondolom, hogy PWM mentes, legalábbis VAG esetén.
-
-
-
-
válasz
bulikavagyok #194093 üzenetére
S5 kuka?
-
-
válasz
bitpork #194099 üzenetére
Mi a fszért kell már lassan minden gyártónak ilyen pöts módon igénytelenül odabszni ?!
Azt mondta valaki, hogy ez fokozza a biztonságot, mert már ha ránézel, akkor majdnem az utat is nézed.
(szerinten is csúnya az odab'szott tablet.)
Mondjuk ha ingyen megkapnám, akkor ezt elnéznémNekem a beépített hatású jobban tetszik.
Fauvés sem volt rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest