Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Sziasztok! Tök jó hogy van ilyen topic a ph-n!
Egy kérdéssel indítanék: 1 hét múlva lesz az idei Kinizsi 40, gondoltam kipróbálom magam, neveztem. Nem voltam még ilyen eseményen, első alkalom lenne. A tájékoztatóban ez áll: "Ellátás: Pilis-tetőn frissítő saját bögrébe". Ezt úgy kell érteni, hogy itt van víztöltési lehetőség, vagy szó szerint értendő, azaz adnak 1 pohár valamit, és kész?Csak mert nem mindegy ugye, hogy 6-7 liter vizet cipelek, vagy 3-at. Pilistető kb. félút, szóval ha van rendes töltési lehetőség, akkor 3-4kg -al könnyebb lehetne a hátizsák. Egyébként nem sokkal előtte ott a Trézsi kút, de arra azért nem mernék építeni 100%-ban.
Tudom, a szervezőket kellene megkérdezni, mert az a biztos, de így szombat du. talán itt is van valaki akinek van tapasztalata ezzel, hiszen elég közkedvelt túra
Btw, jön innét valaki? -
Plissken
tag
Közérdekű: 4campingnél igen szép akciók vannak most, én is beújítok egy 25-30 literes hátizsákot
-
Sinu
senior tag
Mindegyiknél problémásnak látom a kézipoggyászként való felhasználást.
Wizz és Ryan is 40cm ha jólemlékszem, ezek mind 50 körül vannak. Ha nem is töltöd meg a táskát akkor sem tudod roncsolás nélkül belepréselni a méretezőbe mert a fém merevítés tetőtől talpig ér.
Én lehet a helyedben 2 táskát vennék, egy hálósat itthonra meg olyan helyekre ahová autóval, vonattal, busszal mész, és egy másikat repülős utakra.
Másfél hét múlva repülök Marokkóba, oda egy olcsó, MH100-as táskát viszek úgy, hogy a fém merevítést kiveszem belőle, és csak a merevítő lap marad benne (ez egészen rugalmas). Így ha nem pakolom rottyra simán bele fog férni a méretbe. -
Plissken
tag
Szerintem akkor tudsz a legjobban választani, ha személyesen megnézel minél többet, hogy neked melyik a legkényelmesebb, legjobb elrendezésű.
Lehetnek egyéni igényeid is, pl. én utálom, ha a hátizsák nem tud ,,megállni", így ezek a lekerekített kapszulaformák nálam ki is esnek. De én nem nyomok mondjuk több napos túrákat.
-
zsoltip
őstag
-
zsoltip
őstag
-
Plissken
tag
Tehát, ha jól értem a hálós szerkezetek mindegyike fém merevítéssel van ellátva, aminek okán nem zsugorítható, nem hajtható összébb. Jól értem?
Ha igen, milyen egyéb alternatívát javasoltok? Maradjak a már általam írtak valamelyike mellett, vagy más márka és/vagy modell lenne alkalmasabb a célnak?
Pontosan kabinméret az általad említett Escape 500-nak a 16 literes változata. Koppra.
-
zsoltip
őstag
Ez egy baromi jó táska ezen az áron. Használom a kicsi és a nagy változatot is.
Viszont! A kérdező szeretné, ha kézipoggyászként felvihető lenne repcsire, sajnos ez a linkelt varians nem felel meg ennek a feltételnek. Nem is olyan régen, Tenerifére menet a Wizz Air munkatársai megkértek engem, hogy tegyem be a méretezőbe. A merevítés miatt nem fért be. Ki akartak fizettetni velem egy horribilis összeget, így inkább szétbarmoltam a merevítést és betuszkoltam nagy nehezen. Azóta sem sikerült kiigazítani a fémeket :)Tehát, ha jól értem a hálós szerkezetek mindegyike fém merevítéssel van ellátva, aminek okán nem zsugorítható, nem hajtható összébb. Jól értem?
Ha igen, milyen egyéb alternatívát javasoltok? Maradjak a már általam írtak valamelyike mellett, vagy más márka és/vagy modell lenne alkalmasabb a célnak?
-
Sinu
senior tag
Ez egy baromi jó táska ezen az áron. Használom a kicsi és a nagy változatot is.
Viszont! A kérdező szeretné, ha kézipoggyászként felvihető lenne repcsire, sajnos ez a linkelt varians nem felel meg ennek a feltételnek. Nem is olyan régen, Tenerifére menet a Wizz Air munkatársai megkértek engem, hogy tegyem be a méretezőbe. A merevítés miatt nem fért be. Ki akartak fizettetni velem egy horribilis összeget, így inkább szétbarmoltam a merevítést és betuszkoltam nagy nehezen. Azóta sem sikerült kiigazítani a fémeket :) -
Alg
veterán
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Xiaomi Mi Urban Backpack hátizsák. Ez inkább egy városi használatra tervezett jószág, de ebben kezdtem el könnyed túrákat lefolytatni.
Ehelyett keresnék, valami túrához inkább igazodó szerzetet. Egyértelműen javasolt hálós szerkezetű hátfallal rendelkező darab, vagy akár egy Quechua Escape 500 23 L is kielégíti az igényeket?
Lényeges, hogy repülőgépen való kézipoggyszként is alkalmas legyen szállítani.
Más, extra igényem nem merült fel.
Amit még néztem, de nagynak találom: Quechua Túrahátizsák 32 L.Amit az AI javasolt:
- Gregory Arrio 22
- Deuter Futura 23
- Osprey Hikelite 26Köszönettel várom tapasztalataitokat, és a javaslatokat.
zsoltipDecathlonból, ha tényleg kimondotta túrázni kell inkább az MH500.
Átlagos napi túrákra tökéletes ha nincs extra igény - kulső hálós szeb hasznos, derékpánt zsebek szintén, bal oldalt a kulacshoz is hozzáférsz levétel nélkül.
Jól magadra is tudod állítani, ami szintén fontos. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Xiaomi Mi Urban Backpack hátizsák. Ez inkább egy városi használatra tervezett jószág, de ebben kezdtem el könnyed túrákat lefolytatni.
Ehelyett keresnék, valami túrához inkább igazodó szerzetet. Egyértelműen javasolt hálós szerkezetű hátfallal rendelkező darab, vagy akár egy Quechua Escape 500 23 L is kielégíti az igényeket?
Lényeges, hogy repülőgépen való kézipoggyszként is alkalmas legyen szállítani.
Más, extra igényem nem merült fel.
Amit még néztem, de nagynak találom: Quechua Túrahátizsák 32 L.Amit az AI javasolt:
- Gregory Arrio 22
- Deuter Futura 23
- Osprey Hikelite 26Köszönettel várom tapasztalataitokat, és a javaslatokat.
zsoltip -
mm779
tag
Köszi szépen a tippeket mindenkinek!
FBLLMAG: Osprey-eket megnézem a Mountexben és volt is amelyik tetszett, csak rájuk volt címkézve ez (amitől kicsit megilyedtem): https://www.reddit.com/r/onebag/comments/cqawvn/found_this_warning_on_the_osprey_website_i_was/
Persze nem tudom, hogy a fenti dologtól mennyire kell tartani, valószínűleg ha nagyon veszélyes lenne, akkor nem engednék árusítani... -
FBLLMAG
senior tag
...viszont baromi nehéz, valami 3,5 kiló a Kajka 75 és horror drága.
Akkor jó ha ilyen 20-25 kilókat akar az ember cipelni benne, de akkor tényleg nagyon jó - de amúgy igen, kb. örök élet. Viszont ennyiért már rengeteg más is van.Hátizsáknál mindig az a kérdés, mit és mennyit akar az ember belerakni, utána lehet szűkíteni. 75 liter amúgy hatalmas, azt megpakolva cipelni, pláne hegyen háááát...

69 l -eset akart, és, hogy mindent is túléljen.
Osprey is van. Tudom. Az talán könnyebb, szellősebb.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Túratáskából tudtok ajánlani márkákat (esetleg konkrét példányokat)? Illetve olyan márkákat is amiket kerülni érdemes? Mikre érdemes figyelni a választáskor? A 30 ezres Decathlon-os túratáskákról vélemény?
Ha minőségi a táska akkor szívesen rászánok egy nagyobb összeget is! Annyi lenne a követelmény, hogy legalább 69 literes legyen (mint a régi táskám) és lehetőleg strapabíró. Többinyire Kéktúrázáshoz illetve külföldre utazáshoz használnám, illetve majd idővel hegyi túrákhoz is!
Köszi előre is a segítséget!
Én egy akkor 10 ezer forintos Decathlonos alap 50 literes hátizsákkal nyomtam végig mindhárom Kéktúrát és még mindig használom, mint írtam egyszer volt javítva. Szerintem teljesen nyugodtan megveheted a 30 ezrest, kéktúrához biztosan nem kell ezt túlgondolni.
-
forceberg
veterán
Akkor jó ha ilyen 20-25 kilókat akar az ember cipelni benne, de akkor tényleg nagyon jó - de amúgy igen, kb. örök élet. Viszont ennyiért már rengeteg más is van.Hátizsáknál mindig az a kérdés, mit és mennyit akar az ember belerakni, utána lehet szűkíteni. 75 liter amúgy hatalmas, azt megpakolva cipelni, pláne hegyen háááát...

Nekem a 40-es Kecsua 7l vízzel is elég volt az 5km / 1200m szintes túrára, ahol az utolsó 2,4km-en volt a szintből 900, simán megéreztem már a súlyát.
-
Alg
veterán

-
FBLLMAG
senior tag
Sziasztok!
Túratáskából tudtok ajánlani márkákat (esetleg konkrét példányokat)? Illetve olyan márkákat is amiket kerülni érdemes? Mikre érdemes figyelni a választáskor? A 30 ezres Decathlon-os túratáskákról vélemény?
Ha minőségi a táska akkor szívesen rászánok egy nagyobb összeget is! Annyi lenne a követelmény, hogy legalább 69 literes legyen (mint a régi táskám) és lehetőleg strapabíró. Többinyire Kéktúrázáshoz illetve külföldre utazáshoz használnám, illetve majd idővel hegyi túrákhoz is!
Fjälreven háza táján less körül. Náluk fa merevítést használnak (kivehető). A teteje külön táskaként is használható. 65, 75 l -es is van náluk.Elég jól bírja a kiképzést.
A Black Diamond Mission 75 (75 l -es) 420D anyagból készült. Elég strapabíró, pakolható. Érdemes lehet ránézni.
-
mm779
tag
Sziasztok!
-
mm779
tag
Nekem az 50 L-es olcsó Quechua hátizsákom (amivel végig jártam 3 kéktúrát) alja adta meg magát, egyszerűen elkopott. Tök jól megjavították jó pár éve és azóta is használom, gyakorlatilag bele varrtak egy új aljat. Persze egy olcsó hátizsáknál nem biztos hogy megéri:
[link]
Két üzlet egymástól 50 méterre, az egyik cipő és zipzár, a másik bőrönd.Köszi szépen a tippet! Elvittem ma a Mountex javítóba a túratáskámat és azt mondták, hogy javítható, de lehet, hogy nem éri meg javíttatni, mert már más helyeken is kezd sajnos szétesni, úgyhogy valószínűleg veszek egy újat.
-
Alg
veterán
Jelentem lement egy bő hét Novégia (ebből 6 nap eső, sár, dagonya) plusz 5 nap Svéd Lappföld, a Lundhags bakancs röhögve bírt mindent is. Vizet, sarat, sziklákat, gleccsert hágóvassal. Nem csoda, "otthon" volt. Képek majd jönnek ha eljutok odáig, most mosás, szárítás, pakolás.
-
Orgi
addikt
Nekem az 50 L-es olcsó Quechua hátizsákom (amivel végig jártam 3 kéktúrát) alja adta meg magát, egyszerűen elkopott. Tök jól megjavították jó pár éve és azóta is használom, gyakorlatilag bele varrtak egy új aljat. Persze egy olcsó hátizsáknál nem biztos hogy megéri:
[link]
Két üzlet egymástól 50 méterre, az egyik cipő és zipzár, a másik bőrönd. -
Maximum1
őstag
Sajnos az kuka, vagy befogod télire, nekem tattonka táskám csinálta ezt.
-
forceberg
veterán
Olyan nyáladzó a cucc melegben, a vízálló bevonat, ami belül van valahogy ráapplikálva.
A többi táskáimon olyat tapasztaltam, hogy darabokban levált, de ennél nyáladzik melegben. Pl. most a lakásban kb. 26 fok van, még elmegy, de a hegyen pont süti ugye a nap, simán van 50+ fokos. -
FBLLMAG
senior tag
Nem lehet kimosni? Az anyag használódott el?
Saját táskáim esetében még nem találkoztam ilyen helyzettel. Pedig nyúzva vannak.
-
avl
senior tag
-
forceberg
veterán
Arra valami otlet esetleg, ha ragacsos lett a belso bevonat egy taskaban?
Meleg idoben mar hozzaragad minden.
15+ eves, de nem sokat hasznalt Quechua Forclaz Air40-es. -
mm779
tag
-
Maximum1
őstag
-
mm779
tag
Sziasztok!
Ismertek olyan helyet ahol foglalkoznak túratáska javítással (69 literes)?
A probléma: a rész a hol felül pakolom bele a dolgokat (vékony rész) elrongyolódott és nem lehet összehúzni rendesen és félek, hogy kiesnek belőle dolgok miközben túrázok.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
forceberg
veterán
+ jjeahh:
A 3. képen a hátsóbb gerinc a hírhedt Orla Perc.
Hát ennek Vibram Megagrip talpa van, de fényesre kopott köveken engem sem nyűgözött le. Nem érzem jobbnak pl. a Columbia Omnigriphez képest. Minden más helyzetben persze lehet, hogy sokkal jobb.
Nem márkát, hanem adott modellt kell nézni, a méretezés is változik általában, de most két Merrell-em is van, mindkettő ugyanakkora. Tavaly pl. egy Moab Speed 2-t visszaküldtem, mert a kisujjamra ráfeszült a nem nyúlékony erősítés.#5086: Néztem is, hogy mi az a fűző megoldás
Maga a cipő kinézetre faxa, jó ez a farmerszerű kinézet, de nekem tuti meleg lenne. Nekem is simán bejön a Salomon fűzője, egyébként rendeltem is külön két olyan fűzőt, csak még nem fűztem be őket cipőbe. -
jjeahh
nagyúr
Na, olyanom még nem volt
.
Tartottam is a fűzőtől, de kiderült, hogy adnak hozzá "rendeset" is és végül meglepő módon bejött ez a gumis, ha az összes lyukba belefűzöm, pont tökéletesen szorosan tartja a lábam, mégis könnyebb lehúzni. Lassan úgy tűnik nekem a hagyományos fűzöknél minden más jobban beválik, a Salomon féle is, a BOA is
forceberg: gyönyörű és a képek is jók.
-
FBLLMAG
senior tag
Nálam a Merrell valahogy nem volt a top. Stabil meg minden, de mikor gerendákon, sziklákon haladtam, nem biztos, hogy azt a terepet újra rábíznám. Meg nálam is szűk volt. Kicsit. Azért sikerült elkoptatnom.

Ja, a képek gyönyörűk.

-
FBLLMAG
senior tag
Nyű só:
Rajtam kívül használ még valaki Lomert?
Nekem ez a második, van még egy Maipos-om, SOKKAL jobb cipő, mint a Scarpa Mojito széria és feleannyiba kerül. Mivel imádom, vettem egy Bio Naturale Canvas-t is. Nagyon kényelmes, viszont nem tudom elég lélegző lesz-e nyári napokra, mert a felsőrész rohadtul masszív, vastag anyag.Nagyon jól néz ki. Érdekes a fűző.

Én ADIDAS Terrex -et használok. A bokám elég széles. Meg gágog a lábam. Ezért a Terrex.

-
jjeahh
nagyúr
Nyű só:
Rajtam kívül használ még valaki Lomert?
Nekem ez a második, van még egy Maipos-om, SOKKAL jobb cipő, mint a Scarpa Mojito széria és feleannyiba kerül. Mivel imádom, vettem egy Bio Naturale Canvas-t is. Nagyon kényelmes, viszont nem tudom elég lélegző lesz-e nyári napokra, mert a felsőrész rohadtul masszív, vastag anyag. -
-v-
addikt
4camping.hu -rol rendeltetek már ? korrekt bolt ?
ezekböl melyiknek milyen hátrányát látjátok ?
nyárra, Alpokban 1500m tájára csak jó idöben, nagyon nem vagyok fázós, keresek hálózsákot gyalogtúrához illetve egyébként biciklis túrákhoz, így a tömeg és méret nagyon számít., én ~185-186cm vagyokNekem Zulu Ultralight 1400 van, fasza, aludtam mar benne 5 (de talan 0) fokban is, teljesen jo. Az alapjan a 700as jo lehet ha nincs nagyon 10 fok alatt, bar 1500on nyaron is tud hideg lenni ejjel, az 1400 is jo konnyu es kicsi.
-
avl
senior tag
"Kamu" alatt azt értem, hogy az akciós árak ugyan jobbak mint a piaci, de anno volt hogy röpködtek némely terméknél az 50-70% akciók, és a valóságban a piaci ár alatt 10, max 20 % volt az eltérés, ami nyilván jó, de az eredeti ár sosem volt akkora, mint amennyit az akció jelez. Ez nem tudom mennyire változott amióta fel kell tüntetni az elmúlt egy havi árat pl., nem voltam mostanság a honlapjukon.
köszi, értem.
célszerü csak az aktualis vételi árra koncentrálni és azt mas helyeken ugyanazon cucc aktualis araival összevetni -
Nunder
őstag
"Kamu" alatt azt értem, hogy az akciós árak ugyan jobbak mint a piaci, de anno volt hogy röpködtek némely terméknél az 50-70% akciók, és a valóságban a piaci ár alatt 10, max 20 % volt az eltérés, ami nyilván jó, de az eredeti ár sosem volt akkora, mint amennyit az akció jelez. Ez nem tudom mennyire változott amióta fel kell tüntetni az elmúlt egy havi árat pl., nem voltam mostanság a honlapjukon.
-
avl
senior tag
köszi; hogy érted, hogy kamuk ? ök adják többért (nekem ugy biztos nem tudnak eladni, eléggé fillérb.szó vagyok
), vagy mashol akcio nelkül is olcsobb ? ez utobbira neten kerestem a kiszemelt modellek kapcsan, olyan rövid google keresessel nem lattam mashol olcsobban -
Nunder
őstag
nyárra, Alpokban 1500m tájára csak jó idöben, nagyon nem vagyok fázós, keresek hálózsákot gyalogtúrához illetve egyébként biciklis túrákhoz, így a tömeg és méret nagyon számít., én ~185-186cm vagyokA hálózsákokhoz nem tudok hozzászólni, de a 4campingtől már többször is rendeltem, mindenféle gond nélkül. Az árazást nézd azért meg, mert a nagyon csábító nagy akciók általában csak kamuk, nem tudom hogy ezen a nemrég behozott ártranszparencia mennyit változtatott.
-
KisTücsök
addikt
Keresek egy összehajtható kb 10l-es viztartályt csappal, amiből inni is lehet, autós túrákhoz. Használ valaki ilyet? Van sok, de hogy melyik mennyire megbiztható, azt nem tudom.
-
avl
senior tag
nyárra, Alpokban 1500m tájára csak jó idöben, nagyon nem vagyok fázós, keresek hálózsákot gyalogtúrához illetve egyébként biciklis túrákhoz, így a tömeg és méret nagyon számít., én ~185-186cm vagyok -
Victoryus
addikt
Kedvencem a Hervis, ki van rakva póló 20e helyett 10e. Árukeresőn is annyi az alap ára
néha náluk olcsóbb ezer forinttal Cipőknél, úszó szemüvegnél dettó. Célszerű rákeresni mindig. Szóval nem vettem náluk szemüveget. Vicces, mert a Lidl úszószeműveg is van olyan jó, mint a régi Adidasom, de negyed annyiba került. Nem párásodik, nem folyik be a víz.
Hervisben sokat csalódtam már, Nike meg egyéb márkás pólókban, nem is veszek már jó ideje ott semmit.Teljesen rászoktam a Lidl termékekre, a farmerük mindenre is jó. Farmerben túráztam legutóbb, kényelmes. Az a durva, hogy Szlovéniába nem vittem kerékpáros cuccokat, és a lidl cipőben meg a rövid farmerben nyomtam le a 160km-t. Meglepő módon farmerrel is jó volt a keskeny ülés, keskenyebb, mint a sajátom ami a Gianton van.
De túrázni tényleg kell a jó minőségű cipő. Na majd jövőre. -
Alg
veterán
Ha valaki még nem hallotta: Bezárnak és SportsDirect lesz helyettük, gondolom ezért a kiárusítás - szerk: most látom a weboldal már át is irányít a SD-re
-
Sinu
senior tag
Hervisben aug végéig 50% lejön a már alapból is kedvezményes árakból. Nem ők árulják a legjobb cuccokat, de egy két jó fogás azért akad náluk, főleg így, szotyipénzért
-
forceberg
veterán
-
Orgi
addikt
De mi a gond az új Locussal amúgy? Van benne egy reklám csík és ennyi, nem sok vizet zavar szerintem... Én ezer éve használom az ingyenes verziót. Amúgy a mapy.cz is tök jó (nem csak cseh). Bár lehet a szintmagasságos dolgokat ezek a free-k nem tudják?
-
evilskati
aktív tag
Osmand, de a szintmagassághoz kelleni fog az Osmand+, melynek van egy egyszeri díja. Offline működik, be tudod rakni a turistautak.hu-s térképet is, de szerintem tudja magától is.
-
FBLLMAG
senior tag

Végül alig túráztunk, mert volt a szálláson két ebike... így egyik nap Olaszországba tekerünk át, Pontebbáig, másik nap Ausztiába Villach - Ossiachi tóig.
Plussz 1 nap Krjanksa Gora tavak, meg sífelvonóval, Ciprnik csúcs. Szóval ide még vissza kell menni. Kéne valami jobb bakancs/cipő, mert a Dechatlonos quechua meg-megcsúszott a köveken, de az asszony Salomonja is. A szlovének meg úgy szökeltek, mint a hegyi kecskék, nagyrészt Salomon cipőkben. Gondolom ők már megszokták kicsi koruk óta, van rutinjuk. Apartmanunkban a legyel is csak addig szökelt, amíg ki nem fordult a térde... én maradok a túrabotnál, meg a lassan járj tovább élsz jól bevált mondásnál. Kificamodott lábbal nem tudom ki hozna haza... tempomat meg nincs is a kocsiban.Adidas Terrex jött meg nekem. Be sem kötve, már stabilan tartotta a lábam. A hétvégén a Duna körül jártunk egyet (a régi meder körül). Szerdán még térdig ért a víz az átkelőknél, szombatra bokáig. Nem gondoltam, eddig, hogy mennyit ér a felszerelés.
Cipő, nadrág, pulóver, hátizsák, és így tovább. Tavasszal, a Sanyi bá emléktúrán még az utolsók között lépkedtem. Riflé, ami párszor lecsúszott, Decathlonos cipő, városi táska. Kifli szalámival, palackok. Most meg Adidas cipő (140 € -ról 52 € -ra leszállítva utolsó db), (Black Diamond túracipő volt a másik kiszemelt). Túranadrág ami őv nélkül is tart (persze ővvel). Merino pulóver ami minden izadságot elszív + fémvázas - hálós táska, derékpánttal. 30 °C -nál is hűtötte a hátam a kis szellő. A pántokon ventilátorok, hogy véletlen se legyen melegem.
Vizes tömlő, amihez menet közben hozzáférek. Termoszban és szigetelt palackban izotóniás szörp. DR.ENSA magokat, aszalt gyümölcsöt, vékony kolbászt vittem magammal kajának. A lényeg, a túravezető most azt tanácsolta, hogy vegyek vissza a tempóból.
-
forceberg
veterán
-
flash-
veterán
Sziasztok !
Most nézem hogy a régi Locus már nem elérhető pedig anno megvettem..
Melyik hazai túrautvonalas navi appot ajánlanátok ami ismeri a szintmagasságokat és nem előfizetéses? -
Victoryus
addikt

Végül alig túráztunk, mert volt a szálláson két ebike... így egyik nap Olaszországba tekerünk át, Pontebbáig, másik nap Ausztiába Villach - Ossiachi tóig.
Plussz 1 nap Krjanksa Gora tavak, meg sífelvonóval, Ciprnik csúcs. Szóval ide még vissza kell menni. Kéne valami jobb bakancs/cipő, mert a Dechatlonos quechua meg-megcsúszott a köveken, de az asszony Salomonja is. A szlovének meg úgy szökeltek, mint a hegyi kecskék, nagyrészt Salomon cipőkben. Gondolom ők már megszokták kicsi koruk óta, van rutinjuk. Apartmanunkban a legyel is csak addig szökelt, amíg ki nem fordult a térde... én maradok a túrabotnál, meg a lassan járj tovább élsz jól bevált mondásnál. Kificamodott lábbal nem tudom ki hozna haza... tempomat meg nincs is a kocsiban. -
Sinu
senior tag
Hoztam nektek pár képet az elmúlt pár hónap kalandosabb útjairól.
Decemberben egyszer már próbálkoztunk a Teidével (3718m), akkor a vihar miatt nem sikerült, viszont márciusban visszamentünk, és ezúttal sikerrel jártunk
Csakúgy mint a korábbi próbálkozásnál, most is hajnal 1 körül indultunk, hogy napkeltére oda érjünk, pazar látvány volt
Nagyon elfáradtunk, hideg is volt, a szél sem kegyelmezett, de megérte. Az első napsugarakkal meg szinte teljesen feltöltődtünk, olyannyira, hogy a vissza utat kerülő úton akartuk megtenni a Pico Viejo felé, ami egy laza +20 km lett volna, de minden út le volt zárva, így végül a normál úton jutottunk vissza az autóhoz.
22.43 km / 1419 m emelkedés
Májusi célpontunk a Maglic (2386m) volt. Sajnos a csúcsra nem értünk fel, sokkal jegesebb és havasabb volt a teteje mint amire számítottunk, nem vittünk megfelelő felszerelést. Így végül a csúcs alatt nem sokkal visszavonulót fújtunk. Sebaj, jövőre megyünk újra.
5.44 km / 535 m emelkedés
Ferrata kedvelőknek pedig ajánlom a Brina nevű pályát, bár nem hosszú, de annál élvezetesebb
Végül pedig a Königsjodler Klettersteig, és a felette található Hochkönig (2941m) csúcs.
Nincs nagy múltam Via Ferrata terén, tavaly novemberben voltam először a Cuha völgyben, Április környékén Tatabányán, illetve a fent említett bosnyák pályán Májusban. Ezek egyike sem túl nehéz, és nem is túl hosszú. Nem gondolnám, hogy a Königsjodler volt az idális következő lépcsőfok, de ez most így alakult. Bitang nehéz volt, de minden percét élveztem (kivétel amikor elfogyott félúton az összes vizünk).
A pálya az első képen látható gerincen megy végig
9.59 km / 1770 m emelkedés
-
Victoryus
addikt
Róla van szó, ne vedd félvállról:
[link]Ha ilyen kérdéseid vannak, nem ajánlom, inkább hagyd ki most. Próbáld ki magad előbb máshol, ezek nem sétaútvonalak. + a Triglavra menetelnél érdemes megszállni előző este a menedékházban. A robottól azt is kérdezd meg, hogy alkalmas vagy-e rá, vagy mit javasol bemelegítésnek! Felkészületlenül tortúra lehet az egészből.
Nyilván nem a teteje a cél, csak az alsó menedékház. Néztem YouTubeon, addig nem tűnt nehezebbnek, mint Szlovákiában a Chopok. Meglátjuk, mennyire technikás, ha nagyon y akkor van a környéken pár szimpatikus vízesés is. B terv, szeretünk tekerni, Bledig simán el lehet menni, úgy is rég voltunk ott. Krjansa gora tava célpont, gyönyörű ez a táj.
-
forceberg
veterán
Róla van szó, ne vedd félvállról:
[link]Ha ilyen kérdéseid vannak, nem ajánlom, inkább hagyd ki most. Próbáld ki magad előbb máshol, ezek nem sétaútvonalak. + a Triglavra menetelnél érdemes megszállni előző este a menedékházban. A robottól azt is kérdezd meg, hogy alkalmas vagy-e rá, vagy mit javasol bemelegítésnek! Felkészületlenül tortúra lehet az egészből.
-
FBLLMAG
senior tag
Naponta tornázok én is. Tavaly év elején pár 100 m távot tudtam gyalog. Betegség végett. Lassan egyre jobban megy. Most a nyári, Dunaparti sétára készülök. Kb 15 km. (Bár jó lenne, ha addig sikerülne beszerezni 2 db Nitecore NCF20 klipszes ventilátort.
) -
Victoryus
addikt
Rateče-be megyünk. A Triglavot merről egyszerűbb megmászni, illetve mennyire lehet felmenni via ferrata nélkül? Robot a Dolina Krma felől javasolja. Ez tényleg járható útvonal? Sose voltam via ferrátán, csak simán Nagy-Bihar/Chopok szintű hegyen, mindig volt normális túraútvonal.
-
lugosi
MODERÁTOR
Az brutál sok víz, én 1L-t vittem a hátizsák ivózsákjában és egyszer újratöltöttem forrásból. Pedig a csaléádban én iszok a legtöbbet
lugosi: pedig ezek nem hosszú túrák, enyém 17km/1200m. Mi lefelé végig szaladtunk, hogy nagyobb kihívás legyen
. Na meg van egy feelingje, amikor más túrázók túrabottal, meredek technikás lejtőn már-már négykézláb másznak le, nehogy megcsússzanak, te meg lezúzol mellettük futva. Az az arc, amit vágnak ilyenkor...
. Imádok túrázni, de hozzám inkább a fast hiking áll közelebb, felfelé kb. 170bpm átlagpulzus, lefelé futás
. Most erre sajnos nem volt a legalkalmasabb a Lomer Maipos cipőm, futócipő jobb lett volna.Nem hosszú
nekem a 17 km a sík Alföldön kb. a határaimat feszegeti jelenleg, úgyhogy most a projekt, ahogy Matula bácsi mondaná: "rádógozni!". -
jjeahh
nagyúr
Jó kis barátságos helynek néz ki, gondolom kivéve a medvéket.

Tőlünk a parkoló majdnem 500km-re volt

Ez egy kényelmes túra volt, 3 részre osztva:
5km - 1200m fel, majd kis kórica este.
2,7km - 800 fel, majd vissza, este kis nézelődés.
5km - 1200m le.
Csak a fel és lement ugye teljes menetfelszerelésben. Lent a völgyben fullasztó pára, majd fentebb tűző Nap. 7l vízzel indultam, ennyi fért be, de fent a háznál még vennem kellett 4,5l-t, aranyárban.
A 2. képen látszik a nyeregben a "szálloda", brutál jó helyen van, mindkét oldalról egy meredek túraút megy fel.Az brutál sok víz, én 1L-t vittem a hátizsák ivózsákjában és egyszer újratöltöttem forrásból. Pedig a csaléádban én iszok a legtöbbet
lugosi: pedig ezek nem hosszú túrák, enyém 17km/1200m. Mi lefelé végig szaladtunk, hogy nagyobb kihívás legyen
. Na meg van egy feelingje, amikor más túrázók túrabottal, meredek technikás lejtőn már-már négykézláb másznak le, nehogy megcsússzanak, te meg lezúzol mellettük futva. Az az arc, amit vágnak ilyenkor...
. Imádok túrázni, de hozzám inkább a fast hiking áll közelebb, felfelé kb. 170bpm átlagpulzus, lefelé futás
. Most erre sajnos nem volt a legalkalmasabb a Lomer Maipos cipőm, futócipő jobb lett volna. -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
A pár hozzászólással korábban említett Crivit sátrat én is néztem a Lidl-ben, tényleg max gyerekeknek való.
Én kempingezéshez keresek sátrat, az Outwell Cloud és Earth szériáit nézegetem, azokról jókat hallottam/olvastam, bár nem olcsóak. Viszont az is felmerült bennem, hogy Decathlon bérlést is ki lehetne próbálni (nincs még vele tapasztalatom), mert egészen jó árakon el lehet hozni 2-3 napra nagyobb (Arpenaz 4.1/4.2 vagy Air Seconds) családi sátrakat, és utána könnyebb lenne a döntés, hogy tényleg akarunk-e abból a fajtából valami komolyabbra beruházni. Van tapasztalatotok a bérléssel, jellemzően milyen állapotban kapja meg az ember a sátrakat, volt már vele rossz talasztalatotok?
Köszönöm a visszajelzéseket!
-
lugosi
MODERÁTOR

5km - 1200m le.
Csak a fel és lement ugye teljes menetfelszerelésben. Lent a völgyben fullasztó pára, majd fentebb tűző Nap. 7l vízzel indultam, ennyi fért be, de fent a háznál még vennem kellett 4,5l-t, aranyárban.
A 2. képen látszik a nyeregben a "szálloda", brutál jó helyen van, mindkét oldalról egy meredek túraút megy fel.Csak így nézlek titeket ezekkel a túrákkal és csendben irigykedek. A helyekre is, meg az állóképességetekre is. Nekem az én helyi és egészségi adottságaimmal az Alföldi Kéktúra megyeget, de szeretném feledzeni magam egy rendes Kéktúrás útvonalra is.
-
forceberg
veterán

5km - 1200m le.
A 2. képen látszik a nyeregben a "szálloda", brutál jó helyen van, mindkét oldalról egy meredek túraút megy fel. -
jjeahh
nagyúr
Király, hogy naplementére is biztonságos kimenni, én is olyankor túráznék, ha biztonságosabb lenne errefelé, mert szebbek lesznek a képek.
Akkor már én is megmutatom mitől van izomlázam
. Viszonylag közel van, 44km a lakástól, Nagyhagymás:

Durván tériszonyosként is simán vállalható.
-
forceberg
veterán
Pár kép a Kamniki-Alpokból, aminek tetejét a Grintovecet teljeítettük.
A Cojzova koča-ban szálltunk meg.
Viszonylag rövid túra, de leginkább meredek morzsalékos a felvezető út, így nehéznek mondanám az útvonalat. -
Rodzser Mór
senior tag
-
Alg
veterán
Ez a mostani Crivit (Lidl) sátor (260x106x130cm) jó, ajánlott? 7999 Ft
https://www.lidl.hu/l/hu/ujsag/akcios-ujsag-26-het-2026/view/flyer/page/36?lf=HHZ
Mire?
Gyerekeknek kertben játszani, strandon árnyékolónak jó, bármi másra teljesen használhatatlan... -
Rodzser Mór
senior tag
Ez a mostani Crivit (Lidl) sátor (260x106x130cm) jó, ajánlott? 7999 Ft
https://www.lidl.hu/l/hu/ujsag/akcios-ujsag-26-het-2026/view/flyer/page/36?lf=HHZ
-
Maximum1
őstag
Turistautak azbesztszennyezése….
Nem hangzik jól, és ez még csak a kezdet…. -
polonic
félisten
-
lugosi
MODERÁTOR
-
Alg
veterán
Raurisban vagyunk, esett egy kis ho szerdan odafent, csutortokon ez fogadott:
Es pont most nem volt nalam a rendes fenykepezo persze, csak a mobil…

-
forceberg
veterán
Lehet megy vissza...
A talpa kiváló és a lábtér elől remek!
De! A lábfejemre ráfeszül, még akkor is, ha full ki van engedve a fűző. Mivel ripstop anyag, így én nem gondolom nyúlásra hajlamosnak.
Pirossal jelölve a szűk rész:
-
avl
senior tag
vannak ajanlott ultrakönnyű es nem tul draga halozsakok, matracok/derékaljak nyari időre, 2000m-re (mondjuk 5C taji ejszaka, inkabb kis fazas, mint tul nehez csomag)
netes tesztekből, bemutatókból elég sokat ismerek -
Alg
veterán
Sziasztok,
Rendeltem Aliexpressről egy Naturehike rock 2.0
hátizsákot. Jövő hétvégére meg kéne érkeznie, de egy hete már feladásra vár státuszban van. Gyanús, h9gy nem fog már ideérni, viszont most még tudom törölni a rendelést.
30k-ig tudnátok ajánlani 50 literes zsákot?
Amiket néztem:
Zulu summit ii
Zulu Sandstone
Axon hikerEzekkel tapasztalata nem sok embernek lesz, így látatlanban az elsőt mondjuk be merném vállalni de CSAK AKKOR ha állítható a vállpánt magassága (ez sem a képekről sem a leírásból nem derül ki egyérelműen). Ha ez lehetséges, akkor kb. egy Osprey Exos másolat.
Ha a hátrész nem állítható, akkor talán inkább érdemes lenne Decathlon felé nézelődni
Ez szerintem teljesen rendben van, kicsit nehéz, de én jól állítható pántok miatt inkább ezt venném, az kb. a legfontosabb egy ekkora túrazsáknál. -
madmike
őstag
Sziasztok,
Rendeltem Aliexpressről egy Naturehike rock 2.0
hátizsákot. Jövő hétvégére meg kéne érkeznie, de egy hete már feladásra vár státuszban van. Gyanús, h9gy nem fog már ideérni, viszont most még tudom törölni a rendelést.
30k-ig tudnátok ajánlani 50 literes zsákot?
Amiket néztem:
Zulu summit ii
Zulu Sandstone
Axon hiker -
forceberg
veterán
Max leesik, majd újranő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pár hónap és kész is.

Tavaly pont rábaxtam a Brestová-Baníkov gerinc utáni lejövetnél. -
Shadowduet
tag
Max leesik, majd újranő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
forceberg
veterán
Ezzel vigyázz, mert a széles kialakítás még nem garancia arra, hogy nem kell belőle hosszabb. Altrám nem volt, de pl. Keen igen, az is széles fazon és annak a szélessége egyáltalán nem befolyásolta a hosszát. Szerintem ezúttal dönts úgy, hogy a hosszabbik lábad (mert valszeg nem egyforma) mérd le és ehhez adj hozzá egy centit, majd a kapott méretet lesd meg az Altra mérettáblázatában. Így jó eséllyel eltalálod a méretet, ha nem, visszaküldheted... Nekem pl a 26-26.5cm körüli lábamra szinte biztosan 27.5 cm Altra kéne, különben lejtőkön a körmöm nyomná.
Az Altra oldal ajánlása szerint választottam a méretet, hát majd kiderül, max. bukom a visszaküldési költséget, ha nem lenne elég hosszú.
Igen, a hosszabbikat mértem le.
A köröm a keményebb túrákon ha lehet, ne legyen se túl hosszú, se frissen vágott. -
jjeahh
nagyúr
+ JJeahh :
Az Altránál elvileg pont az lenne a lényeg, hogy széles lábra van, így nem kell a csónakhossz.
Hosszabb cipőkek a többi márkából azért kell vennem, mert keskeny az összes, széles meg nem minden modellből érhető el. A Columbia Redmond-jaimban is 29,5cm van írva. A túl hosszú cipőnek is vannak hátrányai.A méretezés katasztrofális lett az utóbbi időben. 45-östől 48-asig van kb. az én méretem, márkától függően.
Ezzel vigyázz, mert a széles kialakítás még nem garancia arra, hogy nem kell belőle hosszabb. Altrám nem volt, de pl. Keen igen, az is széles fazon és annak a szélessége egyáltalán nem befolyásolta a hosszát. Szerintem ezúttal dönts úgy, hogy a hosszabbik lábad (mert valszeg nem egyforma) mérd le és ehhez adj hozzá egy centit, majd a kapott méretet lesd meg az Altra mérettáblázatában. Így jó eséllyel eltalálod a méretet, ha nem, visszaküldheted... Nekem pl a 26-26.5cm körüli lábamra szinte biztosan 27.5 cm Altra kéne, különben lejtőkön a körmöm nyomná.
-
forceberg
veterán
+ JJeahh :
Az Altránál elvileg pont az lenne a lényeg, hogy széles lábra van, így nem kell a csónakhossz.
Hosszabb cipőkek a többi márkából azért kell vennem, mert keskeny az összes, széles meg nem minden modellből érhető el. A Columbia Redmond-jaimban is 29,5cm van írva. A túl hosszú cipőnek is vannak hátrányai.A méretezés katasztrofális lett az utóbbi időben. 45-östől 48-asig van kb. az én méretem, márkától függően.
-
jjeahh
nagyúr
Ha futócipő, valószínűleg kicsi lenne. Használtál már valamilyen futócipőt? Nekem Altrám még nem volt, de az utóbbi 2 évben felpróbáltam/vettem pár futócipőt és a tapasztalataim egy szaladó számára megszokottak, de számomra túrázós szemszögből meglepőek:
- Asics-ból másfél (!) mérettel nagyobb kell nekem, mint amekkorát utcai cipőkből hordok
- Dynafitből szintén másfél mérettel
- Scarpa futócipőből egy mérettel nagyobb lett jó, mint a túracipőikből
- Hokából fél mérettel
- Salomonból fél mérettel -
evilskati
aktív tag
-
forceberg
veterán
... ha épphogy 29cm-es a lábam, Altrából elég lenne a 46-os, amire 29,5cm belsőt írnak?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
A feleségemmel nagyon régen, kb majdnem 20 éve sátraztunk utoljára. Fel szeretném eleveníteni az élményt. De igazából egy nagyon alap, kis egy napos dolgot tervezek, napközben sétálgatás, kaja (grill és bármi amihez tüzet kell gyújtani, nem lesz), az éjszaka meg a sátorban.
Tudnátok ajánlani Budapest kb 100 km-es körzetében olyan helyet, ahol ez kivitelezhető vadkemping formájában úgy, hogy az autót sem kell a sátortól messze lerakni és nem is egy átjáróház az egész terület?Köszi előre is.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem a hátam volt a probléma. A vércukor csökkent le annyira, hogy 1 kidőlt fa átmászásakor elestem. Szerencsére gyorsan kapcsoltam. Később inzulint kellett adnom magamnak, és szellemileg is toppon lettem. A túra második felében már tartottam a lépést. Nem kellett rám várni. A végére meg leskelődésre is több időm maradt.
A rövidebb túrások eltévedtek. Autóval kellett utánuk menni. Kb ugyanazt a távot gyalogolták mint mi.
-
Pá
addikt
Mindenhol szép és van egy rakás út, szóval nagyon melléfogni nem lehet.
Én annyit szoktam, hogy ránézek nagyjából Mapy-ra és olyan területeket nézek ki, ahol szemre sok útvonal van és még nem jártam arra. Így kinézek 2-3 szimpatikus célt és akkor már célzottabban megnézem, hogy mik vannak azon a környéken.Szlovéniában a sláger a Bled és Bohinji-tó környéke. De ha az már megvolt, akkor érdemes átmenni a másik oldalra a Soca folyó vonalán: Bovec - Kobarid - Tolmin. Hasonlóan látványos, sok lehetőséggel. Igazából bármelyik jó, nem lehet mellélőni.
-
szebe
addikt
Mi a Bohinji-tó környékére járunk évek óta.
Ott "helyben" is van pár útvonal, ezen kívül vállalható távolságon belül van Pokljuka, Bled, Zirovnica, picit távolabb Mojstrana, Kranjska Gora, Planica.Bled amúgy turistagettó, szerintem kihagyható. Esetleg a Vintgar szurdokot megnézhetitek, ha belefér hogy hétköznap délelőttre (reggelre) foglaltok időpontot.
-
Victoryus
addikt
Szlovéniába melyik településen érdemes szállást foglalni, ahol sok túra útvonal van?
Voltunk egyszer körúton, (Ljubjana, Maribor, Piran, Bled környéke) de most inkább egy helyről kirándulnánk.
Napi 15-20km gyalogtúrákra gondolok. -
lugosi
MODERÁTOR
Köszi, nézelődök akkor.
-
BagyiAti
tag
-
hatala
tag
-
FBLLMAG
senior tag
-
Viperator
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Hogy mennyire bevált, több táplálék kiegészítőt használok tőlük. Nem azonnal hat. Van aminek elég pár hét, ezeknek több kell. De a patikus, orvos szerint is. A májképem jó lett, pedig orvosi konzorcium ült már felettem. Izületek, hátgerinc, hogy jobb legyen, gondolom pár adagot ki kell szednem. De már most nem fáj annyira a hátam. Sőt. Egyre gyakrabban nem fáj a hátam. És gyorsabban is szűnik meg a fájdalom. A térdem órákon belül használható lett (pedig lesték mi van vele, alig tudtam járni), és 1 - 2 nap után a fájdalom is elmúlt.
-
Viperator
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
Bármelyik jó. Könnyebb mint a darab fa. És összecsúsztatható, vagy összehajtható. Ha majd fanatikus leszel, akkor érdemes a drágábbak között körbenézni. Az én 2 pár botom már elég régi, de ezekben is volt már csillapítás a nyélben. Igaz ezek kicsit nehezebbek.
-
FBLLMAG
senior tag
-
Viperator
őstag
A hátam szokott fájni, de már vettem fém merevítéses hátitáskát. Van melltáskának használható táskám is, de ezt még nem fogom magammal vinni. 4 óra 15 perc a menetidő (legyen 4,5 óra), így a 2 l -es vízhólyagnek is elég kéne lennie. Sőt, az 1 - 1,5 l víz is elég lesz. Termoszban mézzel feltúrbózott teát is viszek (hogy legyen cukortartalmú folyadék nálam). A multkori Duna melletti túrán is a vércukor szint esett le (volt nálam szöllőcukor, szerencsére). Most már a kaján kívül, nasi is lesz nálam.
Gyógyszer mellé a Terezia termékeit használom. Van pár termékük erő, energia, figyelem visszanyerésére. Aschwagandha, Guarana, Cordyceps, Energizer, de a gyömbér gumitabletta is jó nekik. A Gelatina PLusz zselé meg cukrot is tartalmaz (és védi az izületeket, izmot, hamarabb regenerálódnak), (és finom
).
Talán a gyömbér tartalmúakat viszem magammal, mert ez a gyomornak, vércukrornnak is jót tesz. Meg a Gelatina Plusz zselé cukorkákból is párat.
Gelatina Plus - Nem Zselatina Plus 360? (Terezia a gyártója?) És mennyire bevált? (izület, porc miatt)
-
lugosi
MODERÁTOR
A hátam szokott fájni, de már vettem fém merevítéses hátitáskát. Van melltáskának használható táskám is, de ezt még nem fogom magammal vinni. 4 óra 15 perc a menetidő (legyen 4,5 óra), így a 2 l -es vízhólyagnek is elég kéne lennie. Sőt, az 1 - 1,5 l víz is elég lesz. Termoszban mézzel feltúrbózott teát is viszek (hogy legyen cukortartalmú folyadék nálam). A multkori Duna melletti túrán is a vércukor szint esett le (volt nálam szöllőcukor, szerencsére). Most már a kaján kívül, nasi is lesz nálam.
Gyógyszer mellé a Terezia termékeit használom. Van pár termékük erő, energia, figyelem visszanyerésére. Aschwagandha, Guarana, Cordyceps, Energizer, de a gyömbér gumitabletta is jó nekik. A Gelatina PLusz zselé meg cukrot is tartalmaz (és védi az izületeket, izmot, hamarabb regenerálódnak), (és finom
).
Talán a gyömbér tartalmúakat viszem magammal, mert ez a gyomornak, vércukrornnak is jót tesz. Meg a Gelatina Plusz zselé cukorkákból is párat.
Túrabot! Jó hogy említed. Ha van pár ajánlásod, megköszönöm (többieknek is).
Decathlonosok esetleg? -
Orgi
addikt
Sziasztok!
Boszniába mennénk jövő héten 6 napra raftingolni és ott mivel nem Eu van, kérdezném hogy mit javasoltok mobil internet használatra a bosnyákoknál?
A MobiMatter-t ajánlotta valaki, abból is a balkán csomagot.
Van ezzel valakinek tapasztalata?
Vagy van ennél optimálisabb megoldás?Köszi előre is!
Mondtam volna az Airalo-t, de a tiéd jobbnak tűnik árban
Esetleg ha van Revolutod, mintha ott is lenne ilyen lehetőség, egy ránézést megér. -
hatala
tag
Sziasztok!
Boszniába mennénk jövő héten 6 napra raftingolni és ott mivel nem Eu van, kérdezném hogy mit javasoltok mobil internet használatra a bosnyákoknál?
A MobiMatter-t ajánlotta valaki, abból is a balkán csomagot.
Van ezzel valakinek tapasztalata?
Vagy van ennél optimálisabb megoldás?Köszi előre is!
-
FBLLMAG
senior tag
-
Viperator
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
Naponta gyaloglok 10+ km távot, néha többet. Igaz, 0 m szint emelkedéssel. Kb a múlt évtől gyaloglok rendszeresen, a tüdőorvos ajánlására. Pár éve, a Rám szakadék túra után, eset össze a tüdőm (covid végett). 1 emeletet alig tudtam lépcsőzni. Azóta történt ez - az. Most kezdem újra a túrázást. Lassacskán. A múltkori megment.
Szóval, fel a fejjel. Neked is sikerülni fog. Vannak eszközök, pl túrabot, jó cipő, hátitáska, és vannak a táplálék kiegészítők, ezek kofeint, guaranát, gyógynövényeket, gyógygombát tartalmaznak. (Nem energiaital.) Segítenek leküzdeni a terepet.
-
FBLLMAG
senior tag
).
-
szebe
addikt
Maga a szint nem tűnik soknak, de Csesznek körül ott az Ördög árok, az azért tud “nehéz” lenni.
Alapvetően száraz mostanában az idő, de ha jön előtte eső, akkor víz is lehet benne.Egyszer belefutottam, nem örültem, pedig nem vagyok kezdő (de mondjuk olyan nagyon gyakorlott se).
-
lugosi
MODERÁTOR
Biztos sokan vannak akiknek ez meg se kottyan de jelenleg szerintem nekem nem hogy nehéz lenne hanem inkább a határaimat feszegetné 14 km táv 320m szinttel. Nem jó az állóképességem sajnos.
-
FBLLMAG
senior tag
Kicsit utánna olvasva, nehéznek írják le a túrát. 13,9 km táv, 320 m szint emelkedéssel / csökenéssel. 4+ óra időtartammal. A hétvégén kiderül, de szépnek tűnik.
-
Orgi
addikt
-
Lacerta
aktív tag
-
vamosip
tag
Sziasztok!
Ingyenes Locus Mapot használok túrázásra, a belföldieknél eddig a turistautak.hu-s térképet használtam probléma nélkül, innen beüzemelve:
[link]
Viszont egy ideje nem működik ez a térkép nekem, szerintem vmelyik Locus frissítés óta megváltozott a kinézete és nem látom rajta a megszokott módon a magyar turistajelzéseket. Már az összes beállítást próbáltam, újratelepítettem a térképet, rendertémát is, de semmi. Írtam a turistautak mailcímére is, de nem érkezett válasz, nem tudom egyedi probléma ez vagy most már nem használható így ez a térkép?
Tehát a linkemen a fejlécben látható kinézetet hiányolom, esetleg másnál működik ez, nem tudja valaki mi lehet a baja? Olyan, mintha ezek a rendertémák nem töltődnének be vagy nem lennének kompatibilisek az aktuális Locussal...
Előre is köszi!Én ezt használom:
https://www.openhiking.eu/hu/letoltesek/mapsforge-terkepek
-
FBLLMAG
senior tag
-
Lacerta
aktív tag
Létezik az az ezüst - klór tabletta vírusok, baktériumok ellen. Kb 30€ a 100 db tabletta. 1 tabletta 30 percen belül 1 l vízet képes fertőtleníteni. Az adatlapja szerint. A szűrt vízben nem pusztítja el a vírusokat?
Én alapból viszek magammal vizet. De bármi történhet alapon van nálam filter (+tabletta 1 levél). Katadyn, kulacsra tekerhető.
Neomagnol tabletta. Szok, olcó, hatékony.
Nem mintha használnám, bár van otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- IFA 2026: Élőben brutál jól néz ki a Tonino Lamborghini telefon
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- További aktív témák...
- ABB S201M C32 kismegszakítók (10db, C karakterisztika, 32A, 10kA)
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Jura WJ500 Professional (J5 bázis) Ipari kávégép, Profi fej, Felújított, Számla, 3 hó gari
- Xiaomi Electric Scooter 4 Garanciás
- Nitro Concepts X1000 Transformers Autobots gamer szék ÚJ, GARANCIA
- Dell Latitude 5420,14",FHD,i5-1145G7,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad X260 I i5-6300U I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Jó akku I W11 I 6 hó gari
- Honor Magic 8 Lite 8GB/256GB Midnight Black - Újszerű, kipróbált
- Lian Li HydroShift II LCD-C 360N / LCD 360R vízhűtések, fehér/fekete
- Add el nekünk!Xbox Series S /Series X
Egy kérdéssel indítanék: 1 hét múlva lesz az idei Kinizsi 40, gondoltam kipróbálom magam, neveztem. Nem voltam még ilyen eseményen, első alkalom lenne. A tájékoztatóban ez áll: "Ellátás: Pilis-tetőn frissítő saját bögrébe". Ezt úgy kell érteni, hogy itt van víztöltési lehetőség, vagy szó szerint értendő, azaz adnak 1 pohár valamit, és kész?

), vagy mashol akcio nelkül is olcsobb ? ez utobbira neten kerestem a kiszemelt modellek kapcsan, olyan rövid google keresessel nem lattam mashol olcsobban

Es pont most nem volt nalam a rendes fenykepezo persze, csak a mobil…