Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Valami gyilkos túrabakancs akciót láttatok mostanság? Bestsecreten Hi-Tec és hasonló low budget van olcsón, de annyira nem akarok lesüllyedni . Sportshoes.com-om a Vasque Breeze eddig a legesélyesebb.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
senior tag
és #4450 Alg: mindkettőtöknek nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Beszereztem egy nadrág aláöltöztet, thermo felsőt, illetve egy softshell túranadrágot is (SH100, a másik nem volt kényelmes). Állítólag nem lesz ultra hideg, de azt gondolom, hogy összeállt a szett, amivel már kényelmesen fogok tudni túrázni.Még egyszer köszi!
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Alg
veterán
Hómacska.
Nem a kis szegecses csúszásgátló, hanem rendes láncos fogas.Ha mégsem lenne elég meleg a cipő/kesztyű: melegítőpárna - van kis tasakos is amit kesztyűbe tudsz tenni meg van talpbetét-szerű is bakancsba.
Pufidzsekiből a dekás Forclaz 100 tollkabát nagyon jó ár/érték arányú, de egy egy héjkabátot (akár hard, akár softshellt) én vennék rá."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jjeahh
nagyúr
Nekem eddig kb. ilyesmik váltak be lentről felfele, de ne vedd szentírásnak, embere válogatja:
- kamásli helyett hosszú szárú bakancs. A kamásli is jó, de macerábbnak érzem
- angora vagy merinói gyapjú zokni
- thermo nadrág aláöltözet
- softshell túranadrág, a téli túranadrágok általában ilyenek, a decathlonban is lehet kapni, pl: [link] [link] . Sínadrágnál sokkal vékonyabb, kényelmesebb, elasztikusabb, túrára sokkal alkalmasabb.
- felül thermo vagy sport aláöltözet
- polár pulcsi
- vékony pufi dzseki
- szükség esetére szoktam vinni egy plusz réteget, széldzsekit vagy softshell dzsekit
- hosszú csősál, ami alul polár, felül vékonyabb
- polár vagy merinó sapkaAláöltözetekből (és polárokból is) az Odlo vált be a legjobban, bestsecretről gyakran be lehet szerezni majdnem decathlonos áron és sokkal jobb minőségűek. A Decathlonnak a pufi dzsekijei sem váltak be nekem, ha beleizzadok büdösek és nagyon könnyen kiszakadnak. Best buy, low budget fronton nekem jobban bevált a Mountain Warehouse.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
senior tag
Milyen ruházatot javasoltok, ha havas vidékre, hegyre (konkrétan Zlatibor/RS vagy Pádis/RO) megyünk túrázni és szánkózni?
Decathlonban 2 éve vettem vízhatlan téli bakancsot, illetve kamáslit is szereztem már be, tehát ezek rendben lesznek. Ezen felül utcára kellene vennem egy melegebb kabátot, arra gondoltam, hogy összevonom a túrázós kabáttal: ebből milyet javasolnátok?
Illetve tavaly Pádisra sínadrágot vittem, ami nem ázott be, de esetleg van ettől jobb megoldás? Bármi egyéb, ami eszetekbe jut és nem feltétlenül gondol rá az ember? (napszemüveg, vízhatlan kesztyű, sapka, sál, aláöltöző szintén van)
Köszi!"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
jjeahh
nagyúr
válasz Victoryus #4446 üzenetére
Ja, ismerem Békéscsabát. Én itt lakok a Mikó vár mellett . Ha szerettek túrázni is, nagyon ajánlom az Egyes-Kő és Nagyhagymás, Öcsém útvonalat, közel van és nagyon szép. Madarasi Hargita helyett meg ajánlom Hargitafürdőn a Bagolykőt és a Csicsói Hargitát, picivel hosszabb séta, de autóval sokkal könnyebb feljutni télen, mint a Madarasira, végig takarítva van az út, nem kell hólánc, szabályok sincsenek, hogy mikor mehetsz fel és mikor le. Brassó környékén rengeteg jó hely van, az egyetlen probléma, hogy kevesen beszélnek magyarul. Felétek én eddig Nagymaroson éreztem a legjobban magam .
-
Békéscsabán, szóval nem túl közel Kis téli pihenésre mentünk. Nagyszeben, Zetelaka, meg Székelyudvarhely volt most a program. Torockót, Szovátát is szeretem. Ezen a részen nem voltam vagy 15 éve, nagyon sokat fejlődőtt. Szép új házak, hőszigetelve, új tetővel, jó utak.
Várak felújítva, történelem meghamisítva továbbra is. Mikó vár is vicc kategória, teljesen üresek a tornyok, infotainment panelek nem működnek, nagyon sok tartalom nem lehetett rajtuk amúgy se. Még szerencse, hogy Wass Albert leírta mi is történt valójában.
Tervben van Brassó és a Fogarasi havasok, ott még nem voltam.
Békéscsaba az a város, ami mindentől messze van: tenger, Balaton, hegyek... itt csak a Körös van, meg tekerni lehet sokat. Ott van Jaminában a legjobb termálvíz, és továbbra se használjuk semmire... pedig nagyon komoly fürdő komplexumot lehetne építeni a bányatavak mellé, szabastranddal stb. Legalább lenne egy normális strandfürdőnk..
Biharfüred 150km, azért járunk oda gyakrabban, mert az a legközelebbi hegy.
Mátra 200km, alacsonyabb, hó sincs nagyon. Balaton is 260km.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
jjeahh
nagyúr
-
-
Hi!King
őstag
válasz Victoryus #4440 üzenetére
Nekem nem többe kerültekca túrabakancsaim 50 ezernél, az ez alatti kategóriában nem tudok olyat mondani, amivel volt tapasztalatom (régebben Quechua hótaposóm volt, amit 20 ezer alatt vettem, és amivel vegyes tapasztalatom volt, de tartós volt, és manapság hideg napokon munkába biciklizek benne), de szerintem pont azért jött le a talpa a bakancsodnak, mert alig használtad.
Nekem egy sok ideig nem használt alkalmi cipőmnek mállot le a talpa, mikor egy esküvőre mentem.
Egyszerűen elöregedik az anyag. Nem mondom hogy minden bakanccsal ez történne, de sajnos van ilyen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Victoryus #4440 üzenetére
Ezekből max a Keen-t venném meg, de inkább valami egyebet. Cipőt ha van rá 50k kereted, decathlonból inkább ne. A lumberjack max utcára, Columbia eléggé papír cucc, Salomonokkal borzalmasak eddig a tapasztalataim, harmadik bakancsomat dobom ki vagy adom el tőlük. Ha tudsz írni magyar túracipős webshopokat, linkelhetek párat a kínálatból, ami valszeg megteszi, sajnos nem ismerem a magyar webshopokat, mert Erdélyi vagyok. Ez már talán megteszi, ez meg hiper szuper. Pont holnap megyek én is a Hargitára, tegnap Gyimesekben túrázás volt, ma meg Széphavason voltunk .
A hargita túra szemszögből nem egy nagy eresztés amúgy, érdemes belefűzni a szőkő vízesést is, ott van a közelben.
-
Téli túrázáshoz milyen bakancsot tudnátok ajánlani? (Bihar, Hargita, 40-50cm hó, van ahol süpped, de ösvényeken nem süpped, csak jeges) Ár: 50e max. Lehet ennyiből jót venni? Eddig egy olcsó Quechua volt, de mászás közben egyszerűen lejött a talpa. Elég kellemetlen volt úgy lejönni a Hargitáról, még jó, hogy a pickup lehozott. Csak a kamásli tartotta meg, meg a sarka. Nem sokat bírt, 4 évet, kb. 8db 10+ km túrát. Ezek ilyen egynapos túrák szoktak lenni, max 16km-rel.
Tehát olyan kéne, ami nem csúszik, vízálló, kényelmes, és nem esik szét.
Fura, mert a sima bakamcsom is Quechua, de azzal semmi gond eddig, pedig sokkal többet használom.
Vicces, mert sima strapabíró, vízálló munkavédelmi téli bakancs marha bőrből már ~25e körül is van, túra verzió meg nem igazán. Az egyik kabátom is munkavédelmis, az brutál egész napos esőben is tényleg vízálló, ellentétben az annak árult túra kabátokkal.
Ezek közül valamelyikkel van tapasztalat?
Quechua SH900 Pro Moutain
Quechua SH900 sima
Lumberjack river 2
Columbia Newton Ridge Plus II
KEEN Targhee Lace High Boot WP
SALOMON Outblast CS WP<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
purechill
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csendes követője voltam a fórumnak, azonban most szükségem lenne segítségre. Szeretnénk belekóstolni a téli, havas túrázás élményébe az ide szezon alkalmával.
Ehhez keresek olyan külföldi (osztrák/szlovén) túraútvonalat, ahol garantáltan hóval borított a táj. Fontos lenne, hogy a környezet/táj látványos legyen és ne legyen szükség komolyabb téli felszerelésre pl. hómacskára.
Egy hétvégét tervezünk eltölteni ilyen környezetben wellnessel egybekötve. Kérem, aki tud javasolni túraútvonalat, esetleg wellness hotelt is, az kérem ossza meg velem!Köszönöm a segítséget!
-
veterán
válasz forceberg #4433 üzenetére
Kicseréltem ezt az épp jó méretet egy másik cipőre, ez is GTX.
A cipő kezelésére jó az elvileg ruhákhoz való Nikwax TX.Direct® Wash-In ?
Ilyenem van, ez ugye beáztatásra való, de nem hinném, hogy cipőre más anyag kellene, így arra gondoltam, hogy ebből csinálnék fújható löttyöt, az jó lesz cipőre?
Fújóka van itthon, ha meg ez is jó, akkor minek vegyek NIKWAX FABRIC & LEATHER PROOF-ot?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
-
lorcsi
veterán
A teli szunetben szeretnenk elmenni a szalajka volgybe nehany napra
milyen egyszerubb turautvonalak vannak a kornyeken, amit a 3 eves kisfiammal is konnyebben meg tudunk valositani ?kb 2-3… orast gondoltam, kozepesen meredek
nyilvan idojarasfuggoeneladó: vadi új soundcore motion+
-
veterán
A Gore-Tex mennyire tartós, mennyire bírja, ha nem kicsi a cipő, de viszonylag passzentos? Rendeltem egy félmagas Merrell GTX-et, de fél számmal kisebbet küldtek. Korábbi felpróbálás miatt rendeltem a 46-os helyett 46,5-est, hogy kicsit nagyobb legyen... A 46-os igazából nem kicsi rám, a lábujjak előtt van elég hely, de attól tartok, hogy úgy járnék vele, mint pl. a Columbiával, hogy kényelmes a cipő, de a kisujjam kidörzsölte az anyagot, így odalett a vízállósága.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
J.C.G.
aktív tag
Köszönöm, kipróbálom.
Bár emlékeim szerint volt már telepítve csak sokalltam a navik számát a telefonon.Alg.
Én még csak egyszer próbáltam ki, az ősszel fent aludtunk Dobogókőn az erdőben. De amúgy én is tervezem hogy sátorral is fogok teljesíteni pár olyan szakaszt amelyek nehezen megközelíthetőek. Sátrat is még csak most készülök venni év elején valamikor. Aztán jó lenne valami bicós kalandba is belevágni. -
Alg
veterán
Más téma:
Valaki csinált már kéktúrát vagy bármi egyéb kalandot Magyarországon vadkempingezve? Ha jól értem, a turistautak mentén, egy éjszakára, nyilván "hátrahagyott nyom nélkül" (no trace) mentalitással megengedett.Kicsit bevásároltam most feleslegesen jó kempingcuccokból és jó lenne ha nem csak az évi 1-2 alkalommal (Fjallraven Classic+ 1-2 hétvégi overnighter az Alpokban) használnám...
Szerk: Ez alapján
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
BagyiAti
tag
Mapy-t senki nem használja rajtam kivül? Volt hogy a túratársnak nem volt roamingja, és hazafelé autós navigálásra is azt használtuk. Nyilván nem tudhatom mivel tud többet a Locus vagy az Outdooractive, de én anno humap-ról álltam át mapy-ra, és azóta se hagyott cserben.
AlzaPlus+ éves tagság 20% kedvezménnyel. https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=YtrGMpK6ZEKd | BestSecret meghivót küldök privátban
-
J.C.G.
aktív tag
Nekem egy bajom val a Locussal, sose találom, hogy hol lehet leállítani a navigálást.
Alapból nem ezt hanem a komoot prémiumot és a Stravat meg Garmint használom, de kéktúránál a pecsétek helyére ezzel navigálok és olyankor jó lenne, ha egyértelműen rátalálnék a stoppra.[ Szerkesztve ]
-
psion2101
tag
Nagyon szépen köszönöm az ajánlasokat.Meg fogom nézni őket
-
válasz forceberg #4419 üzenetére
Én pont azért szeretem az Oruxmaps-ot, mert maga készít offline térképrészletet az adott helyről, amit te akarsz.
Illetve tényleges turistatérkép, illetve tudja kezelni az openstreetmaps csomagokat is.
openandromaps -t nem ismerem (még)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
veterán
válasz cappa72 #4417 üzenetére
A Locusra is van pl. az openandromaps offline-ra.
+ fizetősre:
Nekem van Outdooractive Pro előfizetésem, évente 30€.
Weboldal + app (letölthető offline-ra az útvonal)
Ez pl. egy jó funkció, hogy jelölve vannak az utak nehézség szerint is:
[link]http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Lacerta
aktív tag
Minden rendes térképes alkalmazás tudja menteni és mutatni a bejárt útvonalat, ez nem Strava exclusive feature.
Ugyanakkor a Strava kódolása elég f*s, bizonyos típusú telefonok üzemszerűen kinyírják futás közben, szóval az életemet nem bíznám rá. Ha feltétlenül QOM/KOM-okat akar valaki gyűjteni, akkor Locusból is be lehet exportálni a tracket. -
válasz psion2101 #4414 üzenetére
Részemről az Oruxmapx javasolt, van offline térkép készítés is benne, és a turistautak.hu térképét használja. Valódi turistatérkép.
(Ettől persze még az előbb említettek is rendben vannak, de zsebben offline térkép az mindent visz)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
jjeahh
nagyúr
válasz psion2101 #4414 üzenetére
OsmAnd (Android), hogy ne tévedj el, Strava, ha mérnéd és mentenéd a túrákat. Többször rájöttem, hogy a Strava akkor is hasznos, ha eltévedtem, mert mutatja a bejárt nyomvonalamot a térképen és vissza lehet találni vele a kiindulóponthoz.
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Biztos volt már párszor,de lusta vagyok vissza keresni.Teljesen kezdő túrázó vagyok,de szeretném csinálni.
Milyen applikációk ajánlottak Magyarországra?Lehet fizetős is csak hasznos legyen.
Mi várható el egy jó apptól? -
INTELligent
senior tag
Koszonom szepen (amugy pont azaltal jutottam el ebbe a topikba, hogy visszakerestem az egyik hsz-ed linkjet a sved turad kapcsan, amit a futos topikban linkeltel ).
Az alapvetoen nem zavar, ha ki kell obliteni a ruhat, mert ket hetre ugy sem tudok (meg nem is akarnek) elegendot vinni - ehhez van ez a jo kis trukk, hogy hogyan lehet "felgyorsitani" a szaradast egy torolkozovel.
Ilyen listam pont van, mert altalaban mindig tul sok cuccot pakolok . Azt nem irtam, van kompresszios pakolotaskam is - viszont a hengeres konstrukciot nem ismertem.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Alg
veterán
válasz INTELligent #4411 üzenetére
A kérdés nem az hogy mire van szükséged, hanem hogy mire nincs szükséged. Mindig változó hogy éppen mennyi/milyen ruha kell... ennyire általánosan nem hiszem hogy tudsz érdemi infót találni.
Amúgy hogy valami ötlet is legyen: a kompressziós zipzáras pakolótáskák nekem sokat segítenek minimalizálni a térfogatot, és ezekben olyan borzasztóan nem is gyűrődik a ruha.
Ha nem baj a gyűrődés, akkor vannak olyanok is amik hengeresek mint egy hálózsák/sátor tartó, és hevederrel lehet őket tömöríteni.Ha városba mész hosszabb időre kevés csomaggal és nem ugyanabban a ruhában akarsz lenni 2 hétig, akkor egyetlen megoldás keresni egy mosodát, vagy legalább az alsó réteget kézzel kiöblíteni...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Van valami ajanlott olvasmany/blogposzt/hsz, hogy tajekozodjak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet utazashoz a csomagot ertelmesen minimalizalni? Nem feltetlen turarol lenne szo az esetemben. Inkabb ket het egy kezipoggyasz meretu hatizsakkal jellegu varosi utakrol van szo (a munkam miatt sokat utazok konferenciakra).
Par alap dolog megvan (merinoi cuccok, sporttorolkozo, kompakt toltoadapter), de tuti nem gondoltam egy csomo dologra. Koszonom szepen elore is!Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Hi!King
őstag
válasz forceberg #4409 üzenetére
Nagyon lutri, hogy mi van december végén, tavalyelőtt és azelőtt olyankor kimondottan hótalpazni mentünk Ausztriába, nem arra a részre, hanem Karintiába, és 2000 méter fölött is volt ahol csak foltokban volt hó. Ebből az egyik évben január közepén voltunk a Schneebergen, és még akkor is alig volt hó.
Tavaly nem Ausztriában voltunk, de akkor sem lehetett túl sok hó Ausztriában, mert ugyan a december sok havazással kezdődött, de Karácsony környékén már nagy olvadások voltak.
-
veterán
Aki a téli Ausztriában jártas, a Mondsee-Wolfgangsee környékén mi az a magasság, ami dec. végén általában még hótalp nélkül túrázható?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Casseius #4406 üzenetére
Csakaz Odlo . Nem próbáltam mondjuk sokfélét, van wedze, van rysel, kipsta, tcm, ezeket verik az odlók, de sajnos sokkal drágábbak is. Lesd meg esetleg a pepco-s aláöltözőket, engem a poliamid zoknijukkal megleptek és az aláöltözőn is azt írja, hogy 100% poliamid. Már megvettem volna, ha lenne belőle S-es, sajnos M a legkisebb.
-
Alg
veterán
válasz Casseius #4406 üzenetére
A szellőzésnél inkább a külső rétegek fontosabbak, nem annyira az aláöltöző...
Én valami viszonylag melegebb, merinói aláöltözőt szoktam ilyenkor használni, hogy kevesebb réteget kelljen rávenni - hegynek fel akár magában vagy egy vékony polárral elég is ha nincs szél, aztán ha kevésbé fűt az ember fel lehet venni a széldzsekit/mellényt.
Másik megoldás lehet valami jobb fajta, vékony, szűk szabású polárpulcsi (pl. Polartec Power Stretch) + softshell kabát.
Zajo-nál vannak jó akciók, régen vettem tőlük ruhákat de azokkal mind elégedett vagyok, tartós, jó minőség (volt akkor, most nem tudom).
Most próbálok amúgy építeni egy kimondottan könnyű, meleg, szellős rétegezést, az idei Fjallraven túrán tapasztaltak alapján (rengeteget kell ott öltözködni):
- Merinó rövid ujjú aláöltöző
- OMM Core hoodie: Primaloft Active, kb. ugyanaz mint a Polartec Alpha Direct amit az amerikai gearhead-ek istenítenek most, könnyű, meleg, szellős.
+ széldzseki, vagy ha több szellőzés kell egy sun hoodie külső rétegnek."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Casseius
tag
Sziasztok,
Vékony aláöltözőt keresek -5 +5 fok környékére jó szellőzéssel mert eléggé izzadós vagyok, heti szinten hazai hobbitúrákon (20-25km 600-900 szint) használnám, bármi ötlet?Don't Worry, Be Happy
-
Hi!King
őstag
Az a baj a Hoka terepfutó cipőkkel, hogy ugyanaz a túlépítettség jellemző rájuk, mint a Hoka utcai futócipőkre, vastag, puha és széles talp. Ami még elmegy könnyű terepen, de sziklás terepen már nem, vagy csak egy szűk rétegnek, akik erre esküsznek, nyilván nem egyforma a lábunk.
Egy ilyen túrára hómentes időszakban én leginkább a La Sportiva TX4-emben mennék, de ha futom a nem láncos részeket, a La Sportiva Bushido II GTX is megtenné. De mások meg bakancsot mondanának, nekem bakancs az téli túrára vagy nyári, de havas-jeges túrára játszik.
Szombaton voltunk a Raxon, Wildes Gamseck-en fel, Heukuppe, majd Gamsecksteigen lefelé, a TX4 annyiban nem volt ideális, hogy volt fent némi hó, de szerencsére nem sok, ha kicsit több van, már fentről beázik. De baromi jó volt, odafent szép napsütés, jó kilátás, és okés viszonyok a sziklás szakaszon.
Szerk.:
Ja meg akkor már pár kép:
[ Szerkesztve ]
-
drzozo
senior tag
Október elején lenyomtuk másodmagammal a Láncra vert sziklavilágot a Tátrában, mondjuk az Apple Watch szerint 25km lett a vége, mert lentebbről indultunk, nem ahonnan a link jelzi.
Egy Hoka Anacapa 2 Mid GTX volt rajtam, de a túra után el is adtam.
Elképzelni nem tudom, hogy egy terepfutó cipőben egy ilyen túra, hogy lehet valakinek kényelmes, pedig volt speedgoat 5 mid gtx-em is, amit itthon használtam, de kavicsos utakon teljesen elfáradt benne a talpam.
Az Anacapa-val ugyanez volt a Tátrában is, ez a belépő Hoka rettentő kevés volt oda.
Most azon gondolkodom, hogy veszek egy egy all-in-one La Sportiva Aequilibrium LT GTX-et, amit el tudok vinni Szlovákiába és Ausztriába is, gyakorlatilag bármilyen túrára, oda nem lesz overkill, itthonra fix az lenne.
Úgyhogy itthonra veszek inkább egy Hoka Kaha 2-t, vagy a MID-et vagy a LOW-ot haladósabb túrákra.
A Dockyardban próbáltam egy Quest 4-et valamelyik nap, de két lépcső után szétnyomta a lábfejem, úgyhogy az 10 másodperc alatt kiesett.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz xemelon #4402 üzenetére
Mosógépben simán: Nikwax tech wash + rögtön utána száradás nélkül mehet egy kör Nikwax TX Direct, és olyan lesz mint az új
-
xemelon
tag
Sziasztok! Van egy ilyen softshell kabátom, amibe rendesen beleizzadtam és hát elég kellemetlen szaga lett, amúgy tiszta teljesen, semmi szennyeződés nincs rajta. Kimossam ezt valamivel, vagy nem lehet esetleg szagtalanítani mosás nélkül?
[link] -
jjeahh
nagyúr
Tegnapi kutyasétáltatós:
Meglepett, de a Mammut Ducan Mid GTX angora zoknival elég meleg volt és a talpa is tapadt sárban, hóban is. Pedig vizes sziklákon-gyökereken nagyon csúszik. Lehet, hogy ha High verziót vettem volna, nem kellett volna mellé téli bakancsot is vennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Google Pixel topik
- Tippmix
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget