Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RAZR_v3 #319551 üzenetére
Igen, nem mindegy hogy kötött formában van benne (ETBE) a bio tartalom vagy csak úgy simán mellékeverik az etanolt.
Az ETBE-t régóta használják oktánszám növelésre, itthon a MOL már 2005-ben ráfeküdt erre. Ugye korábban a MTBE-t használták oktánnövelésre de aztán jöttek a zöldek...
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
kisza25
félisten
válasz RAZR_v3 #294466 üzenetére
Most nem azért, de a Shell havi 2x 10Ft/liter többet ér. 45000Ft az~75 liter nafta, már arra kapsz 750Ft kedvezményt és 75 pont jóváírás, de szokta adni pontokat +ban tankolásra is 25Ft felett. Legutóbb meg 32 litert tankoltam csak kaptam 800 ft kedvezményt (25Ft/liter).
Meg annak egy csomó kedvezmény kupont vásárlásra, de én kb semmit nem ehetek meg ott
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Alusky
aktív tag
válasz RAZR_v3 #278289 üzenetére
Én mindig ott tankolok ahol épp útbaesik, leszámítva a sapkás korszakot. Ez a leggyakrabban Shell, mert az van a város legvégén emiatt a legelhagyatottabb és a Tesco parkolóból kifele is pont útbaesik.
Én nem vettem észre semmi különbséget, de már nagyon régóta simákat tankolok, de 100-asok között se vettem észre.Autóbuzi ismerőseim vagy Shell-esek vagy OMV-sek mind.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Szoszo94
őstag
válasz RAZR_v3 #278289 üzenetére
Én már legalább két éve csak a MOL 100-ast tankolom, előtte egy évig OMV volt, azelőtt pedig Shell. Nem igazán vettem észre különbséget, sőt, ritkán ha Auchan is útba esik, akkor töltöttem bele azt is, azzal sem volt változás. Benzinárstop sem érintett sajnos engem (E5 kell). Részemről+1 a MOL-ra, pláne, hogy finom a hotdog és már VIP szinten vagyok (-20Ft/L)
GO-ból is MOL-ra jártam eddig, sima puruttya, azzal sincs gond.Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
tboldi
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
válasz RAZR_v3 #260558 üzenetére
Amikor limit volt és traktorokhoz kellett a nafta, akkor önkiszolgálóra jártam nyitvatartási időn kívül, és 20-30-40(?) literenként tankoltam össze a kellő mennyiséget. Kb máshol nem is tudtam volna... Aztán utána már csak a MOL-ra járás maradt 100 literenként.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz RAZR_v3 #260474 üzenetére
Ahogy év elején lenullázta a MOL az összes pontunkat, azóta ha tudok, Shellhez megyek inkább. Kedvezmény a normálra már sehol nincs, a Shelles pontokból kávézok/hotdogozok olcsón, 5000-el csökkentem az emagos munkalámpás rendelésem (így 4000+5k pontbeváltásért vettem Ledlenser iF2R-t).
4x-5x pont ha puruttyát tankolok, négyből kijön egy latte/cappucino.
Tavalyi mol-os pontokat mire tudtam használni? Semmire; így attól a négy tankolásért egy kávé még mindig jobb deal.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tboldi
nagyúr
válasz RAZR_v3 #257756 üzenetére
Én majd a telekomos 20 Ft-os kupont fogom felhasználni 100-as benyára (jelenleg 654,9 Ft nálunk), kb. 1 hét múlva majd telerakom vele a MiTót.
A WagonR MM95-öt (634,9 Ft) kapott az imént, és a Jazz-be is azt fogom locsolni hamarosan.
szerk.: Ja, #napifogyi, az Alfa most 9,2-n áll, alattam egyre kevesebbet ír, illetve egyre nagyobb átlagsebességet is, 21-ről feltornáztam 26-ra.
Kíváncsi leszek, a Jazz mennyivel fog többet fogyasztani anyum alatt.[ Szerkesztve ]
-
Zizmand
aktív tag
válasz RAZR_v3 #234916 üzenetére
Szia
Azt nem tudom mi számít "legjobbnak", de a személyes tapasztalataim alapján a sorrend: 1. MOL, 2. Auchan, 3. OMV, 4. Shell.
A sorrend nálam fogyasztás alapján van rendezve, MOL 95-el eszik legkevesebbet az autó, a teljesítmény mindegyikkel ugyanolyan. Pont ma tankoltam: MOL 95, 5.49 L, város-országút fele-fele arányban. 1.3-as Swift[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz RAZR_v3 #190627 üzenetére
A Bosch Aerotwin nekem bevált, a gyárival azonos kivitelben (plug &play csatlakozó) kb. 7-8 ezer Ft az első pár.
Ha nem akarsz ennyit rászánni, komolyan érdemes megnézni az AliExpressen is, 3 db-os gyári csatlakozós szettet vettem kíváncsiságból 3500 Ft-ért, adtak mellé egy 4.-et is (de minek, nem ehhez való). 2 hónapja használom, teljes elégedettséggel.
-
Darko_addict
őstag
válasz RAZR_v3 #190627 üzenetére
Ha olyan helyzetben vagy, mint én, akinek az autójára vagy 2500 Forint / páron adnak gagyi ablaktörlőt, vagy középkategóriát 7500-ért, akkor ne sajnálj plusz ezer Forintot, 8500-öt a minden cikk és felhasználó által dícsért, sorozatos tesztgyőztes Bosch AeroTwin-re.
Haverom kíváncsiságból vett a Lidl-ben egy pár sajátmárkásat, amikor épp árulták. AeroTwin-t cserélt le és annyira bejött neki, hogy nem is vett végül megint Aero-t, pedig előtte le se lehetett volna róla beszélni, és az is ilyen 3500(?) körül lehetett, ami előtt emelem a kalapom. Ez csak az én példám, más autóké lehet különböző.[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Redneck
nagyúr
válasz RAZR_v3 #190481 üzenetére
JP Auto Winter. Ezt veszem már második éve, nekem bevált, és nem büdös. Eddig csak magyar "téllel" találkozott mondjuk.
FireFox1996:
Én is gyakran találkozom átlógósokkal. Nagyobb teherautóknál baromi zavaró, főleg ha jönnek mint az állat, "majd a másik lehúzódik" alapon. Szoktam is mondani a magamét...[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
veterán
válasz RAZR_v3 #190486 üzenetére
Fő különbség: A nyáriban van bogároldó enzim. A téliben pedig van alkohol, hogy ne fagyjon be.
(A téli jobban oldja a viaszt, ha esetleg waxolod az autót, de a nyári se barátja a waxnak.)A mindenhol kapható Aldi-Lidl szélvédőmosók bőven jók szerintem, a Tecsó gazdaságos ellenben ratyi volt mikor utoljára használtam jó 10 éve.
-
ngaba
aktív tag
válasz RAZR_v3 #190486 üzenetére
A nyári jobban tisztít nyáron, olyankor célszerű azt használni (én is innen tudtam meg).
A gumialkatrészekkel kapcsolatban csak tippelni tudok: Mindegyikre ráírják, hogy nem károsítja az autó alkatrészeit, de a nyárit ártalmatlanabbnak tippelem, lightosabb cuccnak tűnik (fagyálló komponens nem kell bele, annyival kevesebb vegyszer).
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz RAZR_v3 #190481 üzenetére
Összefoglalom, amiket mostanában emlegetni szoktak itt:
- MOTUL, itt olcsó: [link]
- Prevent -25 °C (Auchanban van pl.), ez a Prelix "prémium márkája" (+ Szegeden gyártják )
- Aldis XS autó, vagy mi.Én a nagyon olcsókat kerülném (Tesco saját márka pl.), illetve nekem a Sheron se jött be.
Szerk.: Ja, ezek téliek voltak, de gondolom kiderült. :)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest