- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
sagesz93
addikt
Na ide is megérkezett a súlyadó, kinek a legolcsóbb ? Nekem 5600 Ft / ÉV a pandára
erre ezek a b*zik 3000/félévet kérnek.. egybe ki lehet fizetni az eredeti összeget? Ahogy olvastam a levélben mindenképp kerekített összeget kell fizetni
-
diegho
nagyúr
681km, 36,41 liter azaz 5,34-es átlag. Nem rossz, de lesz ez még jobb is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Anaren91 #193685 üzenetére
Őszinte válasz:
Nem gondolom, hogy átbasztak volna, a megvételkori hibáiról tudtam (90%-ban ki is lettek javítva már), ez az ABS hiba meg csak most jött elő több, mint 4 év után.
Egyébként ennek a Hondának az a legnagyobb baja, hogy nem az enyém/apumé volt már újkora óta, több ponton is el volt hanyagolva, így ezek a javítások mind rám hárulnak. A WagonR-ünkkel sokkal kevesebb baj volt, pedig idősebb és ~50k km-rel több van benne, de vigyázunk rá.BTW ez a Jazz is Dajcslandból jött.
-
kisza25
félisten
Első tankolás 250 km autópálya, a többi helyben, összesen 320 km 24 liter 7,5 liter BC szerint 7liter, ugyanúgy csal
Start stop egész ügyes, de akarom akkor nem áll le, meg ki is lehet kapcsolni -
Teodor52
senior tag
Tc-os üzemanyagokról szóló előadásban és az onnan illetve általam linkelt képen is látható egy köztes szint. Létezik egy az autógyártók ajánlásait összefoglaló dokumentum, amit az autoipar nyújt be az olaiparnak és ez alapján készülnek olyan adalékcsomagok amelyek bevonásával kapunk egy nemzetközi tesztrendszernek alávetett, hitelesített üzemanyagot, mit összefoglalva hosszabb élettartamot ad a motornak.
A prémium üzemanyag az egészen más alapüzemanyagból áll(+ teljesítménycsomag)ami egy külön logisztikán keresztül jut el a forgalmazókhoz.
A kérdésem, hogy amit írtál 193577 hsz-ban erre az adalékolt üzemanyagra gondoltál vagy a prémiumra éa az elöbbi milyen néven kaphatóak a kutakon?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teodor52 #193674 üzenetére
Nem teljesen értem az első felvetést. Van egy EU-s szabvány azt kell teljesítenie minden üzemanyagnak amit forgalomba hoznak az EU-n belül. Ezen kívül, hogy milyen adalékokat tesznek bele az egyes olajtársaságok az más dolog. A legtöbb autógyártó csak ezt az EU-s minősítést illetve egy minimum oktánszámot követel meg.
Igen, ezért is érdemes kerülni, hogy sokáig/rendszeresen járjunk alacsony gázolajszinttel. Másrészt a résolaj hűti a nagynyomású injektort, ha kevés a gázolaj a tankban, akkor az felmelegszik és nem fogja olyan jól hűteni az injektort, ami így túlmelegszik és idő előtt tönkremegy. Szóval negyed tank alá nem érdemes fogyasztani a tankban a gázolajat.
-
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #193675 üzenetére
Tudom, de ennek ellenére probémákat tud okozni az adott videóban elhangzott márkánál és gondolom, ha már egyet említettek lehet, hogy a többi márkánál egy meghibásodást növelő kockázati tényező is lehet.
-
aero.
veterán
válasz
MasterMark #193675 üzenetére
ás a legtöbb autó jelzi is, ha ennek tartalma meghaladja a határértéket
-
Teodor52
senior tag
Bocsi az értetlenkedésemért, de továbbra is az autógyártók ajánlása alapján készült üzemanyagra gondolsz, ami nem prémium, hanem eu előírásoknak felel meg, de csak teljesítménycsomaggal van ellátva?
Ha igen, akkor milyen néven találom a nevesebb kutakon?Volna még egy kérdésem szintén egy videóban hangzott el a résolajjal kapcsolatban, csak nem volt tisztán kivehető számomra.
Szóval, ha jól hallottam és értettem, téli időben dízelnél leginkább, ha kevés üzemanyag van a tankban, akkor az történik, hogy a kevés tankban lévő üzemanyag a visszavezetett gázolajnak köszönhetően(hőmérséklete 40-60 fok) felmelegszik, ennek köszönhetően a tartály térfogatát kitöltő levegő is minek víztartalma lehűléskor a hideg üzemanyag tartály belsőfalán lecsapódig, így kerül be a víz a rendszerbe, ezért kell "mindig tele tankkal járni"?
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #193657 üzenetére
Apropó csapágy, megjött a FAG, amit rendeltem, hamarosan megyek érte, aztán lehet, hogy össze is dobom az autót a du. folyamán.
És remélhetőleg már az ABS is működni fog.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ngaba #193668 üzenetére
Igen, a B6 Passat pl nem írta ki az olajhőfokot az utólag kellett aktiválni vcds-el. Szóval van benne ráció de ugye ma már a vízhőfokmérő is kb luxus a legtöbb autóban.
Bubiban sincs, pedig ha obd-n csatlakozom hozzá akkor ír mindent, nem csak az víz és olaj hőfokot de még beszívott levegőét sőt még az üzemanyag hőfokot is tudja. -
Magnum_
nagyúr
Hatekony gyerek vagyok, holnap 7.15-re jon is a karszakerto, ugyesen megsurgettem
-
bozont
veterán
-
ngaba
aktív tag
Az is segítség lenne, ha a koromszintet nem csak vcds-sel mutatná, illetve azt is jelezné, ha regenerál. (Persze ez advanced funkció, mondjuk csak vcds-sel lehetne engedélyezni ezt a kijelzést, hogy akit érdekel, nézegethesse.)
bitpork: De elmentem Tápéig oda-vissza. :D Mondom, ennyire volt idő, azt hittem, hogy a semminél több azért. De DPF-hez nem értek egyáltalán. Autópályán 5-ösben megyek. (1.6 TDI-vel takarítok a belsőben. Na jó, nem, azok a fehér Octaviák. :D)
Amúgy soha nem akartam dízelt, így jött ki. Mondjuk kellemesebb, mint amire számítottam.
brumi1024: Ez mondjuk igaz. :)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #193665 üzenetére
Mivel nem varrógép motor volt benne elég sok de olcsóbb volt mint egy új dpf.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #193657 üzenetére
VAG és Merci a fő profil, az utóbbi hajtáslánccal sokkal több a gondjuk amúgy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ngaba #193652 üzenetére
Jah lehetne egy felugró ablak, hogy regen vagy inkább máskor ha van még hely a szűrőben. Haver szerelő pl sokszor szokott városi használatú dízeleken szoftveres kényszer regent futtatni. Persze van amikor már nem menthető a dpf és csere, na akkor szoktak nagyot pislogni a számla láttán.
-
válasz
bozont #193645 üzenetére
Nincs felmentés. Hívj fel környékbeli kisvárosi kormányablakot. Nekem 2 hete Szegedről 30 km-re volt csak időpont ami belefért. Elgurultam és megcsinálták.
MOD:
(#193648) ngaba: ne már. A szegedi rakpart kemény 1 km hosszú mégis mit vártál? Pályán sem akkor fog regenerálni amikor 6/7/8-k fokozatban haladsz a legkisebb pedálszög mellett. Gyere menjünk el egy Szeged Makó távot úgy hogy előtte felmelegítjük és akkor már meg fogja csinálni.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ngaba #193648 üzenetére
A Skoda is ezt csinálja de előtte a Passat is. Nem gondolatolvasók nem tudja meddig mész pályán csak azt tudja, hogy amikor éri el a regenerálási küszöböt akkor indítja a regent.
Nem olyan rég pl 3 napig próbálja végigfuttatni a regent de ilyen városi pár km-es utak miatt esélye sincs szegénynek végezni vele.Persze ettől még Vili alaptézise helyes.
-
ngaba
aktív tag
Ez a DPF regenerálás kiakaszt. Hétvégén volt 300+ km pályázás, de nyilván péntek reggel munkába menet jött rá a dolog (és mivel időre mentem, csak egy kicsit tudtam megjáratni a rakparton, ami nem volt neki elég). Na mondom, nem baj, majd a pályán regenerál. Erre ma is csinálja a városban (és le is állítottam, mert nem figyeltem most erre). Grr. Bár az igazat megvallva, nem egészen tudom, hogy itt mi az algoritmus.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Snoop-y #193626 üzenetére
És mennyi ilyen lehet, akiröl ki se derül, hogy úgy vezet...
Mondjuk a [pomázi BMW-s arcot] se zavarta, hogy nincs papírja, ráadásul ha igazak a hírek, két éve már okozott egy halálos balesetet...
-
bozont
veterán
Üdv
Autóátírásnál manapság van valami teendő, ha nincs lehetőség 15 napon belül átíratni? Több hivatalt is nézve a legkorábbi szabad időpont április 12. Ez kicsit több mint 30 nap. Kell valami kérelmet beadni vagy hasonló? -
ngaba
aktív tag
Azért jó MOL kúton tankolni, mert egyben a szerencsejáték-szenvedélynek is élhet az ember: Nem jöttem még rá, hogy mi dönti el, hogy hány forintot dobnak rá a prémiumra. Ugye a +40 ft az alapértelmezett, de valamikor kevesebb, pl. vasárnap csak +20 ft volt. Mire Szegeden kisilabizáltam, hogy melyik kút a +20 ft-os, addigra visszaállították.
(Azt mondták, hogy a központból állítgatják, és próbálgatják, hogy melyiknél mekkora a kereslet.)
-
-
-
Ágotha
friss újonc
Sziasztok!
Mint új tag lehet nem a jó helyre írtam / bocs,ha így van/ de tudnátok segíteni abban, hogyha használt autót veszek autókereskedőtől a nevemre átírva kérem ahhoz a törzskönyvet is neki kell intézni, a papírokkal együtt kell megkapnom? köszi Á
-
válasz
Anaren91 #193617 üzenetére
De komolyan. Van akinek nem való a vezetés.
Ez így van. De ettől még ha valaki nehezen teszi le a jogsit, és belejön a valós vezetésbe, semmivel nem lesz rosszabb, mint aki hamar szerez jogsit, de béna.
Na persze ha a kettő együtt áll, akkor nincs mese... ja, de van, anyukámé. Nem lett jogsija, szerencsére, már 77 évesen pedig nem is lesz. Ez mindenki szerencséje. Fater mindig azzal viccelődött, hogy "Látod fiam, jó hogy nem vadászpilóta lettél.Anyád akkor is azt mondaná, hogy 'fiam, csak lassan és alacsonyan relülj'! "
Az is szerencse, hogy ezt ő felismerte, és úgy döntött: neki nem való. Sem maga miatt, sem mások miatt. -
válasz
szabonagyur #193620 üzenetére
Amit a szomszéd nőci leművel néha, azon Asszonnyal sírva röhögünk. Pedig Asszonynak még jogsija sincs, de jobban átlátja a helyzeteket, mint ez a némber
Ez annyira nem tud parkolni, annyira nincs esze a vezetéshez, hogy egy egyszerű megfordulást annyi idő és előre-hátra tologatás útján rendez le, hogy én azalatt leérek Debrecenbe -
Anaren91
senior tag
-
Anaren91
senior tag
válasz
szabonagyur #193620 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy az jobb. De az ellen a korrupció hazájában elég keveset lehet tenni, hogy apu odadob pár Deák igazolványt. Szar az egész rendszer úgy ahogy van, főleg, hogy már a rutinpályás vezetést is kivették. Ideg öl meg amikor leparkolok a városban, a fasz oktató meg az én kocsim elé akarja beparkoltatni a szerencsétlent tolatva. Nem egyet elzavartam már melegebb éghajlatra. Az meg, hogy valaki 5x-6x megy vizsgázni és még így is kap jogsit... Szemembe ez mind ön és közveszélyes. Arról nem is beszélve amikor az írástudatlan 10 ig nem tud elszámolni emberek kapnak jogsit...
-
rbalint88
addikt
válasz
AMD Power #193622 üzenetére
A legtobb embernek a “suzuki” = az osmagyar swifttel. Azt en se vennek, nem is ajanlanek, de pl vasalo swiftet, splash-t siman (splash van is a csaladban az ajanlasomra). Plusz tenyleg, ha valakinek van 2M autora, miert vegyen parszazezres swiftet?
(van = kpban, nem pedig eron felul akar vasarolni) -
rbalint88
addikt
válasz
D1Rect #193615 üzenetére
Ahogy irta Paxker is; Prius 2, abban nem tudja leegetni a kuplungot se. Egy olyan kell neki, ami muszakilag korrekt, de vannak mar rajta esztetikai hibak es emiatt olcsobb. Plusz mivel nem kell gepeszkedni, tobb szabad gyoke marad a forgalomra figyelni. Gyerek melle, ha van keret en biztos nem vennek es nem is ajanlanek se papirswiftet se g astrat, a biztonsagi kvalitasaikon mar tulhaladt a kor.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Anaren91 #193617 üzenetére
A 100 levezett ora mivel rosszabb, mint azok akik “atmennek” idoben de remegnek az auto kormanya alott?
Siman kinezen, hogy 100 ora alatt ugyesebb lett, mint azok akiket apuci kikonyorgott/megfelleo ruhazatban mentek vizsgazni, most meg ugy parkol, hogy 2 helyre kozepre meg egy kanyart nem bir 30al bevenni rendesen. -
Van egy jóbarátom, aki élete első autóját készül megvenni, mert jön a gyerek és leköltöznek BP-ről vidékre.
Tudni kell róla, hogy nem műszaki beállítottságú, kifejezetten művész gyerek.
Nem is éppen az aszfalt ördöge, 100+ óra volt neki a jogsi és talán 3 autósiskola.
A keretre ő alapból 2mFt-ot mondott, én mondtam neki, hogy ezt inkább el kéne engedni és valami olcsóbban égesse le a kuplungot.
Amíg egy tisztességes autóval beleszalad 5 számjegybe egy rosszul sikerült parkolás, egy suzukira simán kap ajtót 2 doboz cigiért cserébe.
"Nem akarok suzukis csávó lenni".
Hát jó, most ott tartunk, hogy egy G astra annyira nem ciki.
Szóval kéne valami amibe belefér egy bevásárlás, esetleg egy babakocsi, de mégis van hozzá bontott alkatrész rogyásig. -
Anaren91
senior tag
[link] Nem rossz az Auchan benzin, hétköznapi autóba teljesen jó, Golfomba, Szuszkába én is azt tankoltam. Viszont nagyon leadni se szabad, egyszer tankoltam a szuszkába a helyi Avia kúton, mert lusta voltam elmenni Miskolcra, nameg úgy voltam vele, hogy ennek aztán tényleg mindegy.. Mire kijártam a tankot, lehetett takarítani a pillangó szelepet, mert tiszta dzsuva lett tőle, bár legalább tempomatos lett az 1.0-ás aszfaltszaggató, mert volt vagy 2500-as alapjárata.Hármasban simán tartotta az 50-et
.
Mondjuk nem lepődtem meg, mert a szomszédnak belefagyott az ugyan ezen kúton tankolt dízel a kocsijába...
Mikor megvettem a 35d-t először televágtam sima MOL dízellel.Nem volt rossz, de aztán utánna olvastam, mindehol az OMW Maxx Motiont ajánlották. Érezhetően jobban reagált a gázadásra is a kocsi, fogyasztás, átlag 10-11l-nél nem nagyon számított, de talán az is valamennyivel lejebb ment. De főleg azért lököm bele a prémium OMW-t mert ilyen teljesítmény, meg terhelés mellett bármi ami megkönnyíti a motor dolgát, hosszabbítja az élettartamát, az egy jó "befektetés". Ha jól tudom olyan 1600 bar körül megy a befecskendezés, azért ott már nem mindegy szerintem mit tankol az ember. -
rbalint88
addikt
-
dj79
senior tag
válasz
molnarpeter #193605 üzenetére
1.6 / 2.0 vw fsi tulajok nem is nagyon válogathatnak.
Ma én is telenyomtam a tojglit MOL evo sokkal, 472ft/liter áron, tesztelni kell az új katalizátort... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #193605 üzenetére
Szvsz egy 10+ éves MPI-be totál felesleges, FSI/GDI-be már ajánlott. Dízelbe 1x tankoltam véletlen de amúgy abba is van értelme sztem (EE20 blokk pl kényes rá, az EA189 pl nem).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MC Pite #193583 üzenetére
Mert leginkább pénzkidobás. Ki kell vinni autópályára és jól meghatjani, ahhoz meg elég a sima E10 is. Az bioalkohol leold mindent, sőt inkább az a gond vele, hogy túl sokat is egyszerre.
Nekem pl kevesebbet kér a kocsi adallék nélküli E10-ből mint az adalék nélküli 100-asból (Auchan 98).
-
-v-
addikt
válasz
molnarpeter #193601 üzenetére
Persze, megpróbáljuk, hozd ide tele tankkal, megteszem amit tudok, ha nem sikerül nem kell fizetni a műveletért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával