Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gekkoXT
senior tag
Kiváló gép! Sok jó kreatívkodást vele!
-
Metalfan
senior tag
-
"Az első kérdés ami felmerült bennem a fotózás után az volt, hogy “ezzel hogy tudott valaha bárki dolgozni?!"."

Menj ki egy esti (pl. adventi vagy csillagos) fotózásra egy 1100D-vel, sírni fogsz egy 5DmkII után.
(Főleg amikor próbálsz értelmes képet kinyerni belőle
) Egyszer egy kiállításmegnyitón kezembe adtak egy 5DmkI, és ott felejtettem el, hogy létezik APS-C (azóta is APS-C-m van).
A crop hiánya? Inkább a fullframe térérzete hiányzik
Persze, egy tizenéves gép ma már nem az a hűha, de hogy hogy lehetett ezzel... hát,az erős

A kamera jpeg-je meg nem sokat mond el, RAW-ból lehet normálisan kihozni valamit

Utómunka meg olyan, hogy a fotózás része. Semmi nem fogja neked normálisan eltalálni, hogy pont olyan legyen az a kép. Én a mai napig a képek nagy részét (ami érdemes) egyedileg tologatom be, nem is presettel. (Viszont ezen kívül semmi nincs, tehát háttércsere, meg dolgok leszedése a képről, meg ilyenek.)
-
Chosen
addikt
Áh szerintem itt is hiányzik, hogy nem tisztáztam rendesen, hogy mi a cél, vagy felhasználás. Így hobbi fotósként rengeteget segít, ha minél "készebbre" jön ki a kép ahogy elkészül. Nincs bejáratott folyamatom utómunkára se midi panel, semmi. Kézzel csúszkák tologatása van, amire a ráfordított időt fotózásra is használhatnám inkább.
-
Chosen
addikt
"de a lényeg mindig is az volt, hogy kívül-belül ismerni kell az eszközt és minden egyes porcikáját, hibáját, korlátozását (meg azt is, hogy ezek hogyan nem lesznek láthatóak a képen)." -> Azt hittem csak én csinálom így, de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a törekvéssel.
-
Metalfan
senior tag
Én anno Nikon D70s-sel toltam végig pár esküvőt ismerősi körben, amatőrként, többedmagammal. Nyilván a mostani gépek jobban az ember keze alá dolgoznak, de a lényeg mindig is az volt, hogy kívül-belül ismerni kell az eszközt és minden egyes porcikáját, hibáját, korlátozását (meg azt is, hogy ezek hogyan nem lesznek láthatóak a képen).
Sokáig egy Nikon D2X volt a vágyálmom. Aztán egyszer szembejött velem egy kihagyhatatlan ajánlat, és lecsaptam rá... a gond csak az volt, hogy addigra már abbahagytam a fotózást, és sajnos az ihlet már nem jött vissza a D2X ellenére sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G1 USDT brand - i7 4790S 16GB DDR3 256GB SSD Intel HD 4600 250W WIN10
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de még így is belement párezer expo mire alaposan kiismertem mindent.