Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz focvis #192695 üzenetére
1.6 szivoval is lehet elozni, ez egy kicsit dinamikusabb nala. 10,7 vs 10,2 0-100, olaszok raadasul 2 szemellyel es 40 kg csomaggal adjak meg ezeket az adatokat.
A teljesitmenye nekem jo, nem kell lenyegesen tobb. Maga a motor, mint foelem erdekel, hogy mennyire strapabiro."Bad reklám is reklám too"
-
aero.
veterán
válasz focvis #192695 üzenetére
Káros ilyen nagy szedánba a kis szívó. Ha 8v még használható, de a 16, meh ... 1 hete a Civic-kel járok, normál tempóban szuperül vezethető, de ha már félúton túl kell nyomni a pedált, akkor nagyon szenvedős, emelkedő halál. Pedig ez könnyű és 140 ló.
#kellaturbó[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kisza25 #192679 üzenetére
Én még várnék picit, Tipo lehet jó autó, de olyanod már volt. Ha meg szeretnél egy velostert, akkor annyiszor átkozni fogod a tipot, ahányszor meglátsz egyet. Szerintem.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
kisza25
félisten
-
tboldi
nagyúr
Most, hogy elkezdtek '90-es évekbeli számokat is nyomni, így már oké, de nem mindig szeretném azt hallgatni. Jó lenne a Petőfi és a Rádió1 is, de csak elvétve foghatóak néhány foltban itt, az ország csücskében, és nem is túl tisztán.
Viszont a szlovák adók (Europa 2, Anténa Rock) gyönyörűen szólnak.Egyébként a Mindig TV-vel is próbálkoztunk anno, egyedül az M2 jött be, az is hangyásan. De a szlovákok ezen is faszán jöttek.
[ Szerkesztve ]
-
woolwich
tag
Sziasztok!
EU-s használt autó lekérdezésre melyik oldal a jobb?
Autodna, Carvertical vagy esetleg más? -
kisza25
félisten
Azt hiszem a velostert elengedem, nem találok értelmes példányt, viszont újra lehet kapni a régebbi tipo-t az új mellett mirror/lounge ~4,5M Ft, szerintem rámegyek egyre.
Ennyi pénzért nem találok jobb új autót, (16" alu, digit klíma parkradar, ledes nappali fény, uonnect 7" érintőképernyős rádió bluetooth kihangosítóval, USB csatlakozóval, 6 hangszóróval+DAB és telefon tükrözésel, metálfény színezett üvegek, b oszloptól sötétített üvegek, 4 elektromos ablak, bőr kormány+váltógomb, elektromos fűthető tükrök...)Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
ngaba
aktív tag
válasz Integrale #192675 üzenetére
Az Alfa van ugye az épp tárgyalt szívó 1.8-cal is (nyilván tudod, nem azért mondtam), de tény, hogy jóval kevésbé praktikus. Cserébe (szerintem) a legszebb kifizethető árú Alfa. A turbósért én is sokallom a 3 milliót azért...
A Cromát én is nézegettem anno, szóval ha végül az lesz, kíváncsi leszek a tapasztalaidra. Alapvetően jókat olvastam/hallottam róla egyébként, külsőre nekem mérsékelten tetszett (inkább az, hogy ritka [nem vagyok ebben racionális] + viszonylag olcsó a méreteihez képest), az alkatrészellátással kapcsolatban voltak aggodalmaim inkább (ami nem Opel benne).
-
Integrale
veterán
válasz ngaba #192672 üzenetére
Engem ezek nem erdekelnek, szeretem az olaszokat, de ha nincs jo/igenyeimnek megfelelo kozottuk, akkor mit tegyek?
Nincs szuksegem eros autora, ha 3 millat adok autoert, akkor az mar Prius lesz, nem 159.Croma lenne most a legjobb, de lehet felmondok, ha igy lesz, nem akarok 3-4 milliot kiadni egy autora. Viszont ez tobb nyug, mint amennyit egy 16v TS Alfa produkal. :D
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
K Norbi
addikt
-
ivana
Ármester
-
ngaba
aktív tag
válasz Integrale #192668 üzenetére
Próbálok tárgyilagos maradni, de a smiley már úgyis lebuktatott. :)
Ha te Priust vennél, akkor olyan zavar keletkezne a téridőben, mintha nesa sziesztás országban gyártott autót venne, vagy MC Pite egy kis Suzukit, esetleg focvis egy Renault-t (oh, wait).
Amúgy a Prius ellen szól, hogy olyan/olyasmi technikát fogsz tudni venni 5-10 év múlva is, szép Alfa 159 sedant 1.8 tbi-vel már csak lelakva. (Direkt hoztam fel a 159-et...)
-
ivana
Ármester
válasz Integrale #192659 üzenetére
Fater Zafirájában ennek az elődje van, abban nincs változó szelepvezérlés, de kb. ugyan ez a motor. Ezek általában keverékkel mennek, szóval ilyen 1l olaj / 1000km simán elfogy, valvoline maxlife olajjal kb. a fele. XER-nél tuti lesz EGR, az is szelet koszolódni. A változó szelepvezérlés hasonlóan megbízható, mint a korabeli olasz gépekben, szóval semennyire.
Az ECU szeret szétmenni belül a lehető legidiótább hibákat okozva, de tényleg. Pl. nem kap feszültséget az AC pumpa, nem gyújt az egyik henger, full random hibakódok, az autó random rángat etc. Az lett a vége, hogy megpróbáltuk javíttatni az nem sikerült, végül is cserélték egy felújítottra.
A szelepfedél tömítés 30-40 ezrenként megpusztul, ilyenkor a szokásosnál is jobban eszi az olajat, plusz elkezd félregyújtani is. Mindez az alu szelepfedeles zafira A-ban, ezekben az újabb motorokban műanyag és állítólag még szarabb.
A gyújtótrafó egyben van és rohadt drága. A fojtószelepházat érdemes minden olajcserénél jó alaposan kipucolni, mert rohadt mocskos lesz mindig.
Ha az opel féle váltót használták és nem változtattak semmit a kulisszán akkor borzalmas lesz, olyan mint szart kavargatni. Nem egyszer sikerült ilyen 4-es helyett 2-es, 1-es helyett 3-as meg hasonlój.
-
Integrale
veterán
válasz ngaba #192667 üzenetére
Csak kalapban van tobb auto. 1-3 evre Croma 1.8, bringak miatt celszeru, na meg mindig is tetszett az FL. Vagy Prius hosszabb tavra.
Priusnak negativ a ketzonas klima miatt, es a belsejeben vannak dolgok, amik nem jonnek be, illetve most ultem tobben, zorog a bele.
Viszont gazdasagos, tetszik a forma is, idotallo stb."Bad reklám is reklám too"
-
bandus
veterán
Bp-tata volt ma odavissza, 2*70 km Kb, odafele 6.7-t, vissza 6.1-t irt fogyasztasra a bc, semmi durvulas, 135 tempomat, ez egesz barati az 1.5 tsi-tol. Ha raszanom magam akkor lesz egy marciusi sieles, az mar erdekesebb, hogy ott mit tud majd 2*1000 km-en.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
aero.
veterán
válasz Integrale #192659 üzenetére
Én még nem láttam annyi hengerfejes autót, mint az 1.8 insigniat. Szinte minden szervizlátogatásomnál volt bent belőle, 3 különböző szervizben. (A18XER), a C Vectra az Z18XER azzal nincs baj, a Croma faceliftbe viszont beleesett már ez a motor, de nem találtam információt, hogy megkapta e az arculatváltáskor.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Paxker315 #192647 üzenetére
Quatrac sztem nincs a méretében, de akárcsak a Hankook 4S²(mi ezt vettük,mert nem volt a méretben Quatrac) inkább nyárin jó. Egyéb esetben ha belefér GY, vagy olcsóbban hasonlóan inkább télies a Nexen.
kmisi: Következőleg 5W30 menjen, ügyelve a minősítésekre! Minek vennél drágán egy liter félásványi vackot amit a szerelőd töltött bele, ahelyett hogy lecserélnéd olcsóbban (4-5l) normálisra?
Integrale: Motorvezérlő és vezérlésmódosítónak olvass utána hogy még ennél is belenyúlsz-e. Iszákos kissé (eléggé).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Integrale
veterán
Opel 1.8 140 lovas motorjaval van valakinek tapasztalata? (Vectra C, Insignia, Croma stb.)
"Bad reklám is reklám too"
-
veterán
Megnéztem a Laptimingot, nem rossz.
Ebből az IS-ből létezik ugye 200T (2000 ccm turbó) kivitel? Hahun nem találok.
-
-
6030D
őstag
válasz Paxker315 #192647 üzenetére
Dobbetét van? Arra lehet még ragasztani szigetelést, anno nekem is ezt mondták itt, hogy ez egy különbség mondjuk egy Octavia vs Superb/Passat zajszigetelésben. Aztán használtautó felújító cikkekben szoktak áradozni az új gumikéder+ajtóbeállításról. Kérdés, hogy megéri-e.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
törölt tag
válasz kmisi99 #192648 üzenetére
Jobb szerelők beírják a motortérben cetlire, matricára, hogy mit tettek bele vagy adnak róla papírt.
Ha nem találsz ilyet akkor nézd meg a kezelési könyvét mit ír elő és tölts rá azzal. Bár egyáltalán nem biztos, hogy az is van benne, bőven előfordul, hogy tapasztalati úton saccra löknek bele olajat.
Manapság már ásványi olajat nem igazán használnak kocsiba, a fél és teljes szintetikust meg azért össze lehet keverni, nagy gond nem lesz belőle. Bár motorkonstrukciótól is függ. -
kmisi99
addikt
Sziasztok egy kérdés, nem tudom milyen olajat raktak a kocsimba még van pár hónap az olaj cseréig addig utána lehet tölteni más olajból? Nyilván a kocsihoz valót raknék bele de nem tudom hogy 10w40 5w40 5w40 5w30 van e benne.
-
Paxker315
addikt
válasz MC Pite #192638 üzenetére
Koszi szépen majd kiadja. Nem mondom, azért az a négy ajtó és csomagtér rengeteget számít komfort terén, csak, ha már sikeres volt, nyugodtan lehet továbbgondolni.
Más: nyári gumikból választottam, Nokian Wetproof lészen, a rendkívül jó gördülési zaj miatt.
Pajti anyukájának ~2011-es Fiestájára azt hiszem, R14, 175/65-ös abroncs kellene, mostani téli és nyári szettje kuka, meg hát évi ~4-5ezer km 99%-ban városban pont ideálterep négyévszakosnak.
Amit ajánlottam, a GoodYear Vector 4 seasons, Vredestein Quatrac (ár:érték arány) ill. Nexen N Blue 4 seasons (ár:érték) .A Quatrac lehet a befutó? Afelé tendálok, bár a döntéshez közöm sincs Tényleg luxusnak látom évente 2x cserélgetni a gumit egy "kb nem használt" autón.
-
Anaren91
senior tag
válasz MasterMark #192645 üzenetére
Nem kaptam semmit. Na mind 1 ha befizetni kell akkor úgyis megtalálnak, attól nem kell félnem, hogy elfeledkeztek rólam. Kalkulátor alapján 37k kellene, hogy legyen az éves. Kíváncsi vagyok mennyit küld a NAV.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
Most olvasgattam vissza a topicban. Nekem még nem jött levélben a súlyadó, ügyfélkapun hol kellene ezt látnom? A tárhelynek csúfolt leveles ládámba kellene kapjak valamit?
Valaki írta korábban, hogy neki ügyfélkapun jött. Azért kérdem, hogy ott hol a francba lehet, mert ez az oldal is olyan mint amit egy alzheimeres csimpánz készített.[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
MC Pite
veterán
Jó'vanna, naponta hallom kollégáktól, akik komolyan mondják, reflexből ezt válaszolom rá.
Meg ahogy olvasgatok, épp picit jobban fel vagyok paprikázva az átlagtólPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz bandus #192625 üzenetére
Ez zavar? Ezt is leszarom. Kb mindent, mindig elkapcsolok a hírekről is rádióban, másutt nem nézem, nem olvasom...
De amire vasvillát fogok már és megyek utcára lassan, az az, hogy kurogatják az aldit meg a lidlt . Nem érdekli hogy a coopban mennyi külföldi cucc van, vagy hogy a többiben mennyi magyar, a saját zsebüket akarják bélelni. B.sszák meg, ne csak szemetet lehessen vásárolni drágán, és odamegyek majd vásárolni! De amíg minőségibb élelmiszert nem nagyon kapni másutt, főleg nem normális áron, addig *sííííp* .Bocs az offért.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Nem annyira. Ennyivel drágultak az alkatrészek, óradíjak. Illetve még ettől többel is.
Baszki, de jó hogy linkeltétek a f.sz nav kerekítését, annyit nem olvastam abból a sok...papírból el, és a pontosat rögzítettem.
Paxker315: Fóliázás nem segít, sok kárpitot nem kapnák szét, mert több lesz a zajod.
Hát, egy japán autó (ami nem lexus) az ilyen. Magasabb polcról kell választani ha zavar a Yaris hangja. Vagy más gyártó más típusát. Imserős mikor néha vezetek hasonlót, és állandóan azt hiszem, hogy lement a hátsó ablak kicsit. Nem, nem ment le, de a japók szerint jó motorzaj (a jót szeretem, de pl toyota, suzuki polgári modelljeinek nem jó a hangja) és a relatív hangos gördülés mellett még az üvegeken át kintről is sok a hang.
Vegyél egy fasza swiftet, azt ajánlgatják pár hozzászólásonkéntnem biztos hogy túl magas igényekkel rendelkező egyének.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tboldi
nagyúr
válasz Paxker315 #192612 üzenetére
Nem hiszem, hogy ilyet találni fogsz, eleve a fóliázásnak is megvannak a szabályai, pl. hogy szélvédőre hivatalosan csak egy csíkot lehet felülre tenni.
Amúgy az oldalablakok zöröghetnek az elöregedett tartópöcköktől az ajtón belül, ezeket cserélheted, ha van rá lehetőség. Én meg légterelőket tettem fel, ezekkel is kicsit megfeszül az üveg, így megszűnt a zörgés.
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok,
Acél lemezfelni festéshez van bevállt alapozó/spray? Elég gányul néz ki a téli acélfelnim, és kicsit rendberaknám [ÍGY]
Vagy bármilyen random praktikeres "keréktárcsa festék" megfelel?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Gergőke88
addikt
[link]
Szerencsére az elejét kitakarják, hogy ne okozzanak sokkot mindenkinek -
bandus
veterán
-
-
bandus
veterán
válasz Magnum_ #192618 üzenetére
a szoveg alapjan sajna qrunak igaza van, okes hogy a megallapitott ado pl nekem 15725, ennek a kerekitett osszegere valo befizetesere koteleznek, fuggetlenul a csekktol vagy az utalastol namindegy, majd utolso napokon befizetem, hasznaljak a leheto legkevesebbet a penzem. felhaborito.
-
bitpork
nagyúr
válasz Magnum_ #192618 üzenetére
Azért megérne egy misét hogy csak mert most a NAV szedi be, mennyire törvényes az adó nem mindenkit egyformán történő emelése. Mert ugye itt arról van szó amíg nincs írásban hogy a kerekített részt a jövőéviből jóváírják...
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Magnum_
nagyúr
En megneztem es felfogtam a kerekitest.
11.900Ft az adom, 2x6.000Ft csekk, egyben befizetve iCsekken volt kb 25mp, ha utalom, hosszabb lett volna, osztottam-szoroztam, es elengedtem a 100ft-ot a +1 percert cserebe, de nekem sem szimpatikus a kerekites, ellenben jo nagy talalt penz lesz ez az allamhaztartasban.
Szerintem a katyuk javitasara fogjak kolteni.I humbly and respectfully decline™
-
Paxker315
addikt
válasz bitpork #192615 üzenetére
A megfelelő kategóriában és méretosztályban igen. Budget szubnégyméterben nem. De átfogalmazva: lehet-e akár üvegfóliázással csökkenteni a belső tér zajszintjét? : ) Érdemes-e a tetőkárpitnál is vibrációcsökkentő lapokkal kísérletezni, ha az ajtóknál bevált?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
-
bitpork
nagyúr
válasz Paxker315 #192612 üzenetére
Azért erre konkrétan mérnök csoportok vannak a nagy gyártóknál - szerintem az otthoni mókolás nem vezet elég jó eredményre.
MOD
(#192614) rbalint88: nekem konkrétan 6 éve minden bonus ugrásnál drágult.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
rbalint88
addikt
válasz tboy93 #192607 üzenetére
Nekem is 14k-val emelkedett az audira torescascoval es assistance-szal eddig 72/ev volt, most 86/ev lesz nem is az osszeg faj, hanem az elv, hogy ugrok egy bonuszfokozatot es dragabb lesz. Legalabb maradjon ugyanannyi, mint tavaly... csak sajnos oreg az auto es mashol nem lehet ra ilyen cascot kotni, sot mar az allianznal se, csak ha viszem tovabb ezt a szerzodest... evi 25-30k korul megeri boven, csak minden evben dragul a kotelezo, fakk.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Mannol műszerfaltisztító hab kapható hipermarketekben vagy Obi, Praktiker, stb?
-
Paxker315
addikt
Hmmm bőszen google-özök, de kérdezek is: elérhető valahol zajcsökkentő-zajszigetelő fólia szélvédőre-ablakra? Tudom, adjamelazegészet és "vegyeknormálisat", de, ha utólagosan korrigálhatóak a hiányosságok, inkább arra tendálnék
Minden megoldás érdekel, ami csökkenti a belső zajt! : ) Bitumenlapos-szivacsos ajtó-csomagtérszigetelés már megvan. Tűzfal? Tetőkárpit? Valamivel még az ajtók-ablakok szigetelését javítani?
vagy adjam el az egész sz.rt és vegyek egy normálisat?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megjött asszony Corsajara a kötelező. 1.2 C corsa, tavaly 34 volt, idén 46 bonus5-ben. Akarhol kalkulalok nem lesz olcsobb Baleset nem volt, mi indokol közel 30%-os dragulast? Hozzateszem, amugy ment vagy 2.000km-t tavaly
-
bandus
veterán
válasz vans? #192598 üzenetére
cimbora igy jott haza a ket gyerekkel es a felesegevel, tole peldaul kertek papirt, hogy munkaugyben jonnek-e haza munchen kornyekerol. bar ok tenyleg ezen okbol kifolyolag jottek, szoval nem volt gond ennek a felmutatasaval.0
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #192584 üzenetére
Elolvasva a levelet ujra igen, a kerekitett osszeget kell fizetni de ez csak a 3. oldalon derul ki addig meg ki olvassa el...
Jo majd akkor szept. 14-en elutalom a maradekot. Vegyek be...#nincsbennetarcsi
-
diegho
nagyúr
Nekem az Octavia is bejött, pláne a Scout, amivel letoltam a Mo-Svájc oda-vissza távot 2 éve, imádtam vezetni, a sima normál 5 ajtós is jó volt. Féltem is a Leon-tól, hogy na ez majd biztos túl kemény lesz és nem. Már a tesztúton tudtam, hogy ez kell, ez egy nagyon jó futómű és hozzá a motor is tökéletesen passzol. Az O3 kanyarokban mintha jobban billenne, lágyabb a futóműve, az biztos, kicsit olyan hajósan úszik, gondolom a Superb is ilyen lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Star Citizen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest