Hirdetés
- ALZA vagy eMAG?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Viszonylag laikusként kérdezem, hogy mi a különbség a sima Brikka és a Brikka Elite között? Google nem igazán segített sokat
Elérhető ezek közül még bármelyikből olasz gyártmány a román helyett (nem csak hazai kiskerben, hanem egyáltalán). Köszi! -
ussseal
tag
Erre valaki Bialetti/Brikka expert tudna mondani valamit?
Egyelőre amit találtam, az alapján úgy veszem le, hogy az újabb szériák már mind románok? -
ussseal
tag
Köszi, mindenképpen figyelek majd, egy éve Venust használok és eléggé sok baj volt vele (meg úgy alapból is elég pocsék kávét főz sajnos), úgyhogy emiatt megtanultam, hogy nagyon figyelni kell az anyagra meg az illesztésre is.
Azért is merem az ismerősömre bízni, mert tapasztalat alapján az olaszok szerencsére elég háklisak a kotyogósukra, meg általában a kávéra. Egyszer egy észak-olasz kávézóban akkora sallert kapott szegény pincér a mellettem lévő asztalnál a vendégtől, hogy nekem fájt, mindezt mert más kávébabra váltottak a kávézóban és erről nem szóltak a törzsvendégeknek.[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Továbbra is a Brikka vs. Brikka Elite között próbálok dönteni, van-e különbség a kettő között?
Mindegyik teljesen román gyártmány már?[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Brikka + mini mill kombóhoz keresek kávét, ami ízvilágban hasonlít a Pellini Tophoz.Eddig Pacificaffenál nézelődtem, La piazza, Pin up espresso, Rome espresso közül van tapasztalatotok valamelyikkel?
[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
válasz Peti...(16v) #79321 üzenetére
Ne is mondd, idén három csomag Café Freies ízesített “csodablendet” kaptam...
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Cold brew készítésében gondolkozom és több helyen láttam, hogy French Press-szel is működik, csak intenzívebb lesz a végeredmény. Van ezzel a módszerrel tapasztalata valakinek? Kávéban gondolom valami világos pörkölés passzolna hozzá, Kapucziner az elsődleges beszerzési helyem, de nyitott vagyok más irányba is (Hario Mini Millel őrlök, ha ez számít valamit). Gondoltam teszek ezzel egy próbát még mielőtt kiderül, hogy nem jön be az egész cold brew ízvilág és vettem még egy feleslegesen porosodó konyhai eszközt (alias Mizudashi)[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
válasz norby_42 #84610 üzenetére
Köszi, én is így tervezem, hogy átszűröm a végén, a french pressem már nem zár annyira jól, mint új korában
Kávénak hozzá egy Burundi Butihinda SO-t néztem ki Kapuczinertől, egyike a kevés világos pörköléssel is kapható kávéknak náluk, intenzív gyümölcsös ízzel, ahogy olvasom ilyesmiket ajánlottatok leginkább cold brewba
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Gourmetkava.cz kávéival van valakinek esetleg tapasztalata innen?
Az a helyzet, hogy meghalt a Hario Mini Millem (értsd: a szabadesés és a kerámia őrlőkő továbbra sem jó kombó ), ennél a cseh boltnál találtam egyedül pót őrlőkövet. Közben rájöttem, mellette egész korrektnek tűnő SO-ik vannak egész jó áron hetente pörkölve, hol van az átverés?[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
Kezdő filterezéshez elég szerintetek ez az ikeás csoda (nyilván plusz papirfilterrel használnám, 2 ezerért láttam most Budaörsön, nem a reklám helye ). Vagy V60 alá nem érdemes adni?
-
ussseal
tag
Véletlenül sem flamewar indításnak, de ennyi marketingblamát már régen láttam egy pakkba csomagolva
Coffejack
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- iPhone topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Interactive Brokers társalgó
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok