Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
Nespresso, Tchibo habositok érnek valamit?
Ahogy elnézem borotvahabot csinál az nem jó semmire.
Bialetti turrocrema val van tapasztalata valakinek? -
RBJ
addikt
válasz
stereofan
üzenetére
Szamozásnál utánna rájöttem a kapcsolóknál felesleges
Mert előrefelé ki lehet húzni, nem kell levenni a sarut.
Nem is gondoltam, hogy ezek az elektromos, vagy kézi habosito ér valamit.
Vagy gondolom 2 kazános gép a minimum.
Eddig azt hittem bennem van a hiba, de ezek szerint ezek a GC gépek amikkel csináljak átépített gépek. -
RBJ
addikt
válasz
stereofan
üzenetére
Egy évig pihent mert automata gépre álltam rá idő hiányában. Csak észrevettem, hogy eresztette a vizet, gondoltam neki állok. Nekem teljesen megfelel így főleg, hogy most durván érzem a különbséget az autómat után a karos javára.
Egy bajom van tejhab készítésével vagyok gondban meg régen is az idegelt fel, hogy mintha kevés lenne a gőz nyomás és nehezen tudom beforgatni a tejet.
De majd kiderül,.lehet az eresztés volt az ok.
Amúgy kancsós vízzel használom.
Még örültem, hogy sikerült az egész művelet sose szedtem még szét. -
RBJ
addikt
Csókolom.
Vettem a bátorságot szétszedtem a gaggia T.
Szétszed, O gyűrű csere, összerak, ellenőriz, nem folyik örül.
Szétszedés után citromsavas vízzel atkefelgettem, elején megijed, mert szürke lötty lett belőle, gondolom az alukazánt oldja kicsit. Normális ez? Utánna át torolgettem
Már nem fogott. Képek lent, véleményt kérek vészes volt e a kazán belseje?

-
RBJ
addikt
Gaggia classic om sokat pihent ezek szerint.
Egy év után elővettem és főzés közben a házból Csepeg a víz. Milyen tipikus hiba szokott lenni? 2019 gép -
RBJ
addikt
Ma jött velem szembe a Lelit Victoria csak pislogok mik vannak. Gyönyörű gép. Grace és Victoria között mi a különbség nem találtam.
-
RBJ
addikt
Majdnem feltettem a kérdést, hogy érdemes e gaggia classic+graef darálót cserélni sage espresso baristara.
Közben megtaláltam a választ NEM!
Remélem jól gondolom. Csak pihen a kicsike mert idő hiányában automatazok lassan 1.5 éve. -
RBJ
addikt
Laikus kérdés.
Egy napon csinálnám a zsíroldást és vízkővezést.
Józan paraszt ésszel először a zsíroldás lenne.
Jó gondolom.? -
RBJ
addikt
Csináltam a GC pro n zsíroldást, visszaöblítést. Na azt se gondoltam, hogy 2 hónapos majd hétvégi használatú gépből ennyi dzsuva kijön.
Vízkömentesítés is megvolt ott is érezhetően forróbb kv lesz az eredmény. -
RBJ
addikt
Kérdeznék egy laikus kérdést. A GC pro ba lenne a szivattyú előtt vagy a rendszerbe valamiféle szűrő.
Csak azért kérdezem mert a mai nap egy gondolattól vezérelve mondom kiöblítem a tartályát.
Erre mit láttok. Tele az egész tartály apró kávé porral szálló darálattal.
Mivel a graef em a kv főző melett van 20-30 cm re kv daráláskor van egy kis finom kv por szálldogálás ahogy megfigyeltem. De azt nem gondoltam volna, hogy a víztartályba betalál. Innen kezdve ki tudja mennyi került be a gépbe.
Valaki járt már így? -
RBJ
addikt
Több heti szerencsétlenkedés után ráéresztem a GC vel a tejhabosításra. Nálam csak úgy működik a dolog, ha az egyik lyuk van a tejbe a másik a tej felet a levegőbe. Így tud kezdetbe beforogni de az elején sajna nagy habot csinál de majd beforgás után normalizálódik a helyzet.
Magyarul jóformán a tej felett van teljesen a fvóka. Ha benne van fél cm akkor már nem sikerül. -
RBJ
addikt
Van itt valaki aki a GC pro két luku hülyeségével betudja forgatni a tejet?
Nekem csak felforr.
-
RBJ
addikt
Mai napig nem sikerült csak párszor egy rendes tejhabot csinálnom az új GC. mal.
Hamarabb lesz tűzforró mint, hogy felhabosodjon.
Még mikor kiteszem a köcsögöt a vileda majdnem megolvad alatta.
Nem pörög be eléggé de tűzforró lesz.
-
RBJ
addikt
Mostani GC pro n másnak is eltáncol a csésze ha nem fogja?
Annyira zörög az egész, hogy rosszul leszek. -
RBJ
addikt
GC nál a felsőszűrőt eltakarításkor microszállassal is átszoktam törölni. Nagy hiba?
-
RBJ
addikt
Még mindig nem megyen a tejhabosítás.
Most gyanakszok arra és feltűnt, hogy a gaggias videókban egy furatos a gőzkar nálam meg két furatos. Lehet csak közébre kellene állnom a tejben és kész. Arra gondoltam mivel egymáshoz képest a két furat majd 30 fokban van így nem lehet fele úgy bepörgetni a tejet ha a köcsög szélében vagyok. Így marad a középre állás. Gondolom én. -
RBJ
addikt
Direkt vettem tejautómatából házi tejet, köcsög behűtve de 3. jára se sikerült a habosítás.
Érdekes a alsóbb kategóriájú seaco val ment míg bírta szuflával.
Igaz annak a műanyag pucája volt. -
RBJ
addikt
Normális, hogy 2 napos GC gőzcsöve csepeg?

Utána nézte, hogy van e a környékemen pörkölde.
Pasco val van valakinek tapasztalata? -
RBJ
addikt
2. alkalom se sikerült tejhabosítás terén. Pedig anno a saeco val ment rendesen.
Hamar tűzforró lesz és mégse habosítódik.
Ha a gőzlámpa elalszik akkor már kifogyott a szuflából vagy csak kezdi a fűtést?
Ahhoz képest rendesen forgatja a tejet de mégse jön felfelé. -
RBJ
addikt
Megvolt az első főzés a GC. Graef, segafredo interm.
Hát ég és föld. Itt kiéreztem a csoki, kakó ízt egyből. MIndig pislogtam mikor ízekről beszélnek.
Tejhab nem sikerült. Vagy a tej nem jó minőségű vagy én tanuló.
Valahogy nem igazán gőzőlődött fel. -
RBJ
addikt
Az normális, hogy új GC n a kart max 1,5 cm tudom hajtani.
Nemhogy merőleges még pár fokot se tudok behajtani.
Normális egy új gépnél?
Úgy szorul alig tudom levenni. Rá kell feküdjek a gépbe.
És igen jól teszem be. -
RBJ
addikt
Tudtam, hogy az inox szeretni fogja az újlenyomatot de ennyire?
Még microszálas se ér semmit a törölgetésre.
Valami tipp? -
RBJ
addikt
Én egyedül kv oz mindig. A Gaggia nál a simpla kis kosár nekem elég lesz vagy érdemes a nagyot használni? Mondjuk anno a saeco nál is a normál méretet használtam.
-
RBJ
addikt
ipon os Gaggia megjött már valakinek?
-
RBJ
addikt
Gaggia tamper mérete 58mm?
A karban kosár alatt lévő gumidugo sz nem kell remélem csak a -köd hoz. Valamelyik youtube s videón láttam.
Gondolom azért a Gaggianak nem kell ilyen trükk. -
RBJ
addikt
Engedélyt megkaptam, vásárlás letudva.
-
RBJ
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Nem aggódtam csak felmerült itt, hogy téves az infó a honlapon. Én vártám rá, hogy kiderüljön helyes e , így mire eszbekaptam volna már nincs is. Erre meg ennyiért rászántam volna. Én megvagyok minden fajta tunning nélkül. Igy tudtam volna, hogy van egy főzöm tízen akár mennyi évig.
-
RBJ
addikt
Úgy látom lecspataj az ipon is Gaggia rá már egy darab nincs belőle.

Hajnalba még volt. De nem mertem megvenni míg nem tuti a fajtája. -
RBJ
addikt
Szerintem lehet valós. Ha visszanézzük a régi árát az oldalon volt 140e is.
-
RBJ
addikt
Ha meg nem akkor lecsapunk.

Rá kellene kérdezni, hogy mégis mi, hogy? -
RBJ
addikt
Videó alapján az új se volt annyira ajánlott. Végeredmény lassan, felújított örökéletű Gaggia lesz.

-
RBJ
addikt
Tiszteletem. Évek óta nem voltam. Kérdeznék.
A most kapható Gaggia classic 2015 újba teljesen a régi modelt hozza?
Anno mintha volt valami hiszti a gyártással hogy alu lett a kazán ha jól emlékszem.
Vagy kerülni kell az új modelleket nagy ívben? -
RBJ
addikt
Megjött az aliról a tamperem. Teljesen jó minőségűnek tűnik. Dög nehéz ráadásul.
53mm rendeltem. [link]
-
RBJ
addikt
Múlt héten egy hirtelen gondolattól vezérelve a jó pár éve használt saeco poemia m beadtam hivatalos szervizbe karbantartásra. Arra gondolva, hogy ennyit megérdemel a gép.
Hátha okosabbak. Na a mókus nézi, hogy miért lötyög a kar. Mondja javítani kell. MOndom ki van szedve a nyomásfokozó. De miért mondja, az a lényege, így nem lehet kávét főzni.
Nem akartam elmagyarázni neki mi hogy. LÉtezne, hogy egy hivatalos kávégép szerelőnek fogalma sincs a lényegről?
LÉnyeg a lényeg 2500ft hivatalosan az átfolyásos vízkőmentesítés.
Most ez többet ér mint amit én szoktam csinálni az kiderül.
-
RBJ
addikt
Tiszteletem. Szintet lépnék a saeco hd ről főleg az egy kazán miatti elégtelen gozoles miatt. Gaggia classic ra gondoltam de az újak alukazanosak, ezek nem ajánlottak? Nekem csak itthoni hobby kávézás hoz kell. Kicsit megadom a módját de nem esek túlzásba.
-
RBJ
addikt
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Jó kis csoportkép.
-
RBJ
addikt
Nem tudom mi van de olyan hurka gőzteljesítménye van a saeco hd nak mostanában.
Lepetézek míg megcsinálok egy habot.
Pedig rendzseres vizkőmentesítés stb. stb
-
RBJ
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Te jó ég. Kávégarázs?

-
RBJ
addikt
TIszteletem.
Kicsi probléma lenne. Tegnap az egyik barátom felhívott, hogy gond van a Szarvasi CM4677 15bar espressoval. Főzés közben leengedi a nyomást mondja.
Kérdem vízkövezés, karbantartás volt? 1 éves a gép és semmit nem csinált még rajta.
Gratulálok mondom neki örülj, hogy még megyen.
Kis citromsavas kezelés adtam neki, felső vízterítőt levettem az is barna volt.
Gond ott van, hogy nem találok sehol hozzá kezelési utasítást. Valahogy nem tetszik, hogy a gőz csövön nem lehet direktbe vizet kinyomatni.
Másik úgy látom a karban trükk van, mert a benne levő kávétartó szűrő dupla falu és csak egy kicsi lyuk van az alján nyomás fokozás céljából, na ez szinte takaríthatatlan. Beáztatta estére zsíroldóba.
Valami karbantartási trükk ajánlás ehhez a géphez?
-
RBJ
addikt
Nekem valami ikeás van de az nagy, mivel egyedül kávézok. Így mindig jó 70% kiöntöm.
De valaki mondta, hiába próbálkozunk kisebb kecseggel egy bizonyos mennyiség alatt nem lehet értelmes tejhabot csinálni. Ha jól tippelem nekem is majd kell 2dl. kell.
Ha azalatt vagyok valahogy nem jön össze. -
RBJ
addikt
Ez volt már? [link] Érdekes, hogy egy kávé fórumon senki nem tud róla.

-
RBJ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Nincs ebben semmi. Én is mézzel ittam anno csak ebből kevesebb kell jóval mert édesebb lesz.
Egészség oltárán ittam de fene bele úgy is cukorral iszom a meló helyen már mindegy.
Valami kárt csak kell okozni magunkban.
De szerintem nem az a két kanál cukor fog gondot okozni ha megnézzük mennyi cukros löttyöt betol magába. -
RBJ
addikt
Kicsit off. emlegetve lettek itt a kenwood chef gépek. MOndtam a babámnak olyat vettem volna karácsonyra neki ha eszembe lett volna. De drágálja az újért. Most nézegettem a használtakat de érdemlegeset még nem találtam. Valaki tipp, hogy mi merre és melyiket?
-
RBJ
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
hát ez beteg. Már gyanús volt az elején az ömlesztett kávé disznóól.

-
RBJ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
utána te vagy a ketseg ha nem tetszik neki.

Ha én szintet szeretnék lépni a saeco hd ről annak bőven megfelel és szinten maradható a Gaggia Classic?
Valahol olvastam, hogy az ujjak nem olyan megbízhatóak. Vagy ez a modell változatlan egyenlőre.
Vagy az alu kazán van elbaszarintva? -
RBJ
addikt
a régi siemens valami ős gép volt mert forgó tárcsás volt és manuális csík mozgott az ablakban, hogy hol jár a program. Mielőtt megfeküdt már volt javítva, és már úgy gondoltam inkább újat veszek mint mégegyszer javítás. Mostani trendi, hogy el van rejtve minden, gomb, kijelző már nekem nem tetszik. Szeretem látni, hogy működik és hol jár a gép.

a mostani hotpoint is kifutó darab volt. szerintem már nincs ilyen. Ez is forgó kapcsolós, programos. [link]szerintem ez is kőkorszaki de egyszerű darab. -
RBJ
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
Én is erre akartam első körben tippelni, hogy egyáltalán meleg e víz. Nekem nem volt idő se utána nézni, hogy milyen gépet akartok. Előtte egy régi siemens volt amit egy szerelőtől vettünk, pont vasárnap állt meg és vele együtt a világ. Így olyat vettünk ami volt vasárnap akkor. Elektro outletből hotpoint ariston.
Eddig rendben, igaz már egyszer szét szedtem 3 napig nyomoztam. MIndig letiltott egy idő után mikor az elárasztás védelem bekapcsolt. Nem is tudom meddig nyomoztam míg rájöttem honnan engedi a vizet.
Mondták szakmai fórumon, hogy biztos cső, bilincs, szivattyú enged. Ezek mind makulátlanul néztek ki.
Végeredmény az volt, hogy az alján levő szurokszerű szigetelést levakartam.
És mi volt
egy helyen kis lyukon ép befért a tű hegye ki volt lyukadva a fém alja a mosótérnek.
GOndolom egy jól mellédobott kés volt a babám részéről.

FBS rakasztás és vooáálláá. -
RBJ
addikt
Szégyenlem magam. 2-3 év kellett a tegnapi nappal bezárólag, hogy rájöjjek a gépem gőzőlési technikájára.

Eddig volt úgy keveseltem a nyomást vagy hamar elillant, ilyenkor elzártam a csapot és termeltem a gőzt.
Tegnap valami megfontolásból, idegből nyitva hagytam és csak pislogtam pár mp múlva megjött a nyomás.
Ma is így tettem kinyitottam kifáradt hamar majd pár mp és megjött a nyomás.
Ehhez kellet több év.

Na innentől nem szidom a gépet. Jól mondják nem a gép rossz a kezelő hülye.
-
RBJ
addikt
Turmix tx-60 plus ról mit érdemes tudni? Hirdetnek másik fórumon, tényleg szép állapotú.
-
RBJ
addikt
Próbálok rendbe szedni egy brigád kávéfőzőt.
Egész este ecetes, /tudom nem szabad, de ennek mindegy olcsó karos/ citromsavas áztatás, átjáratás. Majd reggelig ázás citromsavas vízben és még mindig nagyon vízköves a belseje.
Pedig ami kijött eddig a gépből hányinger. Talán még napokig kellene áztatni citromsavas vízben?
-
RBJ
addikt
Köszi a tippet. mostanában viharban vagyok a jó tejhabbal. jó ötletnek tűnik a panarelo toldat levétele.
Nálam az a gond, hogy sok víz van benne kiengedéskor és mire lejön a víz szinte elvész a nyomás.
Még annyi a gond, hogy a saeco hd gőzcsöve rövid, nagyon sok tejet kell tenni a habosítóba majd.
Igaz láttam már youtubon, hogy valaki kihosszabította. -
RBJ
addikt
Amúgy kotyogós kávéfőzőhőz van tisztítási szabály. Max sima vízzel átfőzetni?
Babám főzőjére gondolok, igaz ő már átnyomatott rajta ecetes vízet de minek szépen le is oldotta a Pellini festékjét.
-
RBJ
addikt
Na nem tudom ennél az ionia kávénál belőni a lefolyást.
Ha finom akkor szinte befull ha nem finom annyira akkor zubog elején majd befullad ha durva akkor zubog végig.
Nem tudom szép nyúlósra lőni.
-
RBJ
addikt
Én meg csak kancsós vizet használok évek óta. Na?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RBJ
addikt
Hosszabb időre nincs használva a gép akkor mi a teendő. Nyomassuk ki a vizet a rendszerből stb stb?
Gondolkoztam rajta, hogy nálam nem az a gond, hogy csak hétvégén van idő kávézni.
Addig meg ott punnyad benne a víz. -
RBJ
addikt
Na direkt nekiálltam tejhabot csinálni, vízkőmentesítés után. voala. sikerült elsőre.
szépen forgott felhízott ahogy kell.
Gyakrabban fogok vízkövezni. -
RBJ
addikt
Az meg másik tészta, hogy egyből felúszik a tejhab a kávéra. Nem tudom alá önteni sokszor.

Gondolom nagyon habos. -
RBJ
addikt
Hogy van az, hogy a mai napig szop...k a tejhabkészítéssel. Nagyon ritka mikor be tudom pörgetni és felmászik a tetejéig a krémes hab.
Híg, habos lötty lesz általában.
-
RBJ
addikt
Meg is volt az első főzet. Jónak tűnik, tényleg mondani is akartam csokis, ízvilág. Furi volt az olcsósága, az itteni delikáteszbe láttam meg. Mondom olyan rossz nem lehet, csak bizonytalan voltam az ára miatt.
2490 Ft/kg.
Még finomítok az őrlésen és jobb lesz.
-
RBJ
addikt
ionia espresso superior al van valakinek tapasztalata?
-
RBJ
addikt
androidos kávéfőző nesze.

-
RBJ
addikt
Na azt megnézem, hogy ki lesz aki a tejet ebben a gépben tárolja, vagy minden alkalomkor elmossa.
Azért rizikós. -
RBJ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
hajnal 3 kor hová megyen kend?

-
RBJ
addikt
létezne, hogy egy idő után kopik annyit a kés, hogy plusz alátét kellene?
Mostanában szarakszik a darálóm. 10-+2 volt az állítás, lefelé befúlt simán, most meg ha leveszem a legfinomabbra vígan darál.
Múltkor, szétszedtem, takarítottam rendbejött, de pár hét után megint?
Most nézem túl sok alátéttel se lehet megölni mert nem a kés akad össze hanem az kúp alsó széle fekszik fel max.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vízkömentesítés is megvolt ott is érezhetően forróbb kv lesz az eredmény.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)