Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
[link]
Ha sokkal komolyabb kell akkor Sage bmf600 vagy Nespresso barista. -
-
-
kzoltann
aktív tag
LM/LM klón esetén nem létfontosságú a tampersegéd, simán lehet jo eredményt elérni egy sima 41-s tamperrel.
IMS szuronel szerintem kell a tampersegéd.
Lehet csak a skill teljes hianya a reszemrol, de LM klón esetében konzisztensebb volt az eredmény.Képeken balra IMS, jobbra LM klón (a lyukak kialakitasan latszik melyik az IMS, de mondjuk 1000ft vs 5000ft)
[kép] [kép] -
sz.zs.
őstag
Az is az, csak felesleges az eredetiot venni. Ez az: [link]
Peti...(16v):valóban jó Gaggiához, csak most itt a 41-es tamperrel használatos LM szűrőről van szó

JózsefK: én a fent linkelt LM-t használok, egyszer volt nálam kölcsön IMS, hát abba alig fért kávé, ehhez képest. Mármint a 41 mm-es részről beszélek, az sokkal kisebb az IMS-nél. -
JózsefK
csendes tag
Tévedtem, van nekik
https://expolygon.hu/webshop/ims-szurok/1460105-i-m-s-1-cs-szuro-6-9-gr-h24-5-gaÉn ilyet használok, tökéletesen elégedett vagyok vele.
Kávétól függően, világosabb pörkölés 10-12 g sötét pörkölés 9-10 gHa jól emlékszem, sokan La marzocco szűrőt használnak, de erről a többiek biztos többet tudnak mondani, és azért várd meg míg valaki megerősíti használhatóságát.
-
-
nLali
őstag
Köszönöm a tippet !
Eltöltöttem néhány napot Keszthelyen. Többször ellátogattam a BoomBikeCoffe-ba.
Az Espresso nekem ízlett.* A tejből készült jégkásából készült frappé bejött a feleségemnek. A gyerekeknek ízlett a helyben sütött fahéjas csiga. Barátságos hely. ( Szent András Sörfőzde italai behűtve már csak hab a tortán. )
*A kóstolt espressohoz használt kávéból vásároltam 2490 Ft-ért 250grammot. Felhívátk a figyelmemet, hogy 4-5 napos a pörkölés, ezért inkább még várjak vele. -
Bazsee71
őstag
Voltam ott múlt héten csütörtökön. A nagy átlagtól persze jobb, de egy jól megégetett italt kaptam. A minőséghez képest nagyon drága volt, a dupla ha jól emlékszem 7-800 Ft között.
Aztán gondoltam veszek otthonra egy csomag Lucky Cap-et, lássak belőle jót is, de az 5.500 Ft / 250g árcédula láttán inkább kihagytam.
-
törölt tag
Kiskanállal megemelem, hogy egyből kifollyon. Mintha mokka lenne. Elvileg ugyanolyan jó lenne hidegvízzel, súlyszeleppel, de valószínűleg nálam már kemény a szelepben a gumikorong, nem hirtelen indul a víz, nem olyan jó mint előforralt még forró vízzel gyorsan átengedni megemelt szeleppel.
-
-
törölt tag
Nálam a Brikka csak úgy főz jól, ha előforralt vízzel, megemelt súlyszeleppel használom, vagyis mokka módban. Viszont így jobb mint bármilyen más kotyogós, gondolom az alumínium jó hővezető, jobb mint a rozsdamentes acél. Na meg a kosárméret sem elhanyagolható, egész nagy adagokat nyel el.
Viszont nekem ennél is jobban tetszik a filteres, amit nemrég írtam. Elég egy forróvíz forrás meg a fém filter tölcsér. Utazáshoz ideális, szükségképpen kipróbáltam már kapszulás kávé tartalmával is, nagyságrendekkel jobb volt mint amit a gép kreált belőle. Csak az arányokat kell betartani, 1:10 a minimum, de 1:4 is előfordult már, az öntésnél sem kritikus. Semmi varázslat, ez nem az a tölcsér.
-
adp
őstag
nem rossz a brikka de nalam minden kavenak vagy egy brikka ize, ez kb mint a nespressonak is van egy jellegzetes ize, kezdetben egyiknel sem zavart annyira, most mar elegge zavar mindketto. en szemely szerint nem szeretem a brikkat es nem is ajanlom, max utazosnak de otthonra sokkal elobb egy automatat ajanlanek barkinek
-
a kezdeti lelkesedés, meg a sok beleölt forint azért mindenképp elfogulttá teszi az embert, ha akarja, ha nem. először is, full tuning gaggiát kéne használnia, mert például a vízterítési gondok úgy orvosolhatók, ha vannak. vagy aeropress papírral. másodszor is, együtt kéne használni a gépeket, hónapokon át.
még nem volt ember a fórumban szerintem, aki, miután vett egy drágább, elvileg jobb gépet, próbálgatta, majd leírta, hogy "semmi extra, ha egyáltalán".

-
Peti...(16v)
tag
Ez is jól néz ki!
Igazából azért tettem fel a képet, mert a Kony kése tapintásra tök életlennek tűnt, de a csapolásokból ezt nem érzem. Mindenképp fogok kést cserélni, de akkor is feltűnt, hogy minden kávé (amit nem szúrok el) szép cirmos vele, és mintha korábban az lett volna a vélekedés, hogy a párducmintához mindenképp jó daráló kell éles késekkel és persze friss kávé. Most vagy az van, hogy csorba őrlővel is működhet a dolog, vagy mégse olyan kopott a késem. Aki cserélt már kúposban kést: itt is működik a körömteszt? Érezhetően éles az új?
-
szaki1986
tag
Köszi az info-t!
Más: 1 hónapja vettem a Delonghi Dedica-t (tudom, kérdezhettem volna előtte...
), de már eljátszottam a gondolattal, hogy feljebb lépnék egyet. Kb. minden 5-6. kávénál egyszerűen túl forró vizet tol szerintem, legalábbis ízre se olyan mint általában szokott lenni (ami szerintem nem rossz, főleg nyomásfokozó nélküli szűrővel), illetve olyan forró a pohár is maga, hogy alig lehet megfogni. Ez gondolom nem normális.Szóval kérdés, mire érdemes váltani (lehetőleg minél olcsóbban)? Gondolom egy PID-es Gaggia Classic (2015 előtti) lenne a legésszerűbb választás így a fórumot olvasgatva. De van esetleg más cucc is amire érdemes lehet lecsapni ha felbukkan vmelyik adok-veszek oldalon? Illetve mennyibe kerül egy ilyen PID-esítés általában? Gondolom ez a legfontosabb mod amit érdemes megcsinálni.
Előre is köszi a segítséget.
-
Agyas
aktív tag
Azért gondoltam hogy ledaráltatom, hogy lássam hogy milyen szemcseméret lenne az ideális. Ha minden igaz ma jön meg a daráló. Van itthon régebbi bolti szemes kávé, azzal tudnék kísérletezni.
Az normális kotyogónál hogy a lefőtt kávéban vannak apróbb szemcsék? Van hogy a bojlerben is, a megmaradt vízben is. -
milyen hely, milyen kávé, mikor? azért a top helyeken rendben szokott lenni. de az is igaz, hogy amikor nagy a pörgés, néha mégsem, én is belefutottam már túl sok hőt kapott kávéba így. de legutóbb a budapest baristasban azért szépen zenélt, amit adtak, azt 100%-ra itthon nem tudtam hozni (direkt vettem a kávéból). pedig az őrlő ugyanaz volt

-
FefeeX
veterán
Király, nekem is jutott már eszembe ilyen, csak gondoltam, hátha csináltak már fémből mondjuk max ezres körül, mert azért az már mégis kinéz, meg talán tartós is
De ha nincs rá célszerszám, akkor csinálok én is 
adp: nem feltétlen bogaras, vagy nem tudom. Egyrészt veszel használtat, elviszed kitisztíttatod, stb. Rengeteg idő, rengeteg döntés. Pl mire elfogadtam magamban a fekete színt, már elvitték. A rozsdamentest meg elvitték kb azonnal, pedig kb egyszerre írtam mikor megjelent a hirdetés. És akkor ezt most valahogy belogisztikázod, kifizeted kp-ban, megbeszélsz valakivel időpontot, átnézeted, rendbe rakatod (1 hét +, kérdéses összeg), és akkor lesz egy használt géped, közel százért, ami még mindig nem hőstabil (az megint tízezrek) stbstb. Időben lassan közelítünk a végtelenhez, állapotban meg mondjuk a majdnem újszerűtől az erősen víseltesen keresztül bármeddig, szerencse meg idő kérdése. És alapvetően kvázi kötelező mindenkinek tuningolni, mindent maxra.
Ráadásul használt, bármi bármikor nagyobb eséllyel szál el.
Ehhez képest új gép, megrendeled, megjön, fizetsz kártyával (ez a kettő felcserélődhet, vagy történhet egyszerre), kibontod, használod, és vadiúj, csillivilli, nem kopottas. És ha jól értem, talán van, akinek picit kevésbé jön be maga a végeredmény, amit lefőzöl vele (tehát mondjuk 100ból nem 96-os, csak 92-es), és nem lehet tuningolni, és nem 100-150ezer lesz a vége a gépnek, hanem fix 140. Viszont nem ratyi gőzkar van rajt, hanem jó.
Ja és lehet, nem bír majd 40 évet. Viszont elviszik ha hibája lesz, és javítják ingyen. Vagy cserélik. És hasonló nagyságrendért látványosat kapsz. Lehet, sznob vagyok, de nekem ez valahogy közelebb áll. Persze, ha ezt kihagyjuk, elhallgatjuk, és a Rancilio Silvia a legolcsóbb gép 170-ért amit még PIDelni KELL 60ért, akkor be lehet úgy állítani, hogy kötelező régit venni, mert az új 250-nél kezdődik. Csak itt akkor erős csúsztatásokkal vezetik meg a betévedő tömeget, vagy nem? -
gpbenedek
csendes tag
Huhh, nekem 1 alátéttel futott a graef 702 presszóra 10körül. Szexi a gyártási pontosságuk. Amúgy nem egyformák azbalátétek. Az ízlésemnek megfelelő filterhez szükséges őrlemény nekem 30+ a nagytesónál (802). A filter lefolyási ideje is így stimmel. De ki kell próbálni (: v60 01 + filter hozzá kb 4e ft
-
John3:16
csendes tag
Egyetértek. Meglehetősen egyszerű a képlet:
aki nem hiszi el mennyi pénzbe, időbe, utánajárásba kerül egy GC-t ilyen szintre hozni, valamint megvenni az összes hozzá járó kiegészítőt, az vegyen egyet használtan, és csináltasson meg minden tuningot maga. Meg fogja látni, hogy ez egy nagyon korrekt ajánlat volt...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Battlefield 6
- EA Sports WRC '23
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)