Hirdetés
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razzul
őstag
válasz aujjobba #229348 üzenetére
Ez igaz, hogy az emberek egy része eszerint fényképez, viszont szerintem őket pont nem érdeklik az ilyen apróságok és az összehasonlítás. Nekik elég, ha a telefon point-and-shoot módban is kellően jó képeket lő.
Viszont már az iPhone-ok galériájában is lehet minimális szinten videót és képeket szerkeszteni. Akik viszont már használják ezeket a funkciókat, már nem csak a laikus összehasonlítás számít.
Stat crux dum volvitur orbis
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #229350 üzenetére
Egyik tesztben láttam, direkt mutatták a kijelzőn, te pipálhatod be (mint most a 3G/4G/LTE, stb. választásánál), hogy melyiket szeretnéd.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Gaben92
őstag
válasz aujjobba #229348 üzenetére
"Marmint felallitani egy csoportot atlagemberekbol, es megkerdezni oket melyik kep tetszik jobban, anelkul hogy tudnak, melyik kep mivel keszult."
Ezzel totál egyet értek. Viszont akkor azonos körülmények között készült képet adjunk mindkettőnek.Két szabad kézzel lőtt kép nem ad megfelelő összehasonlítási alapot. Szimplán amiatt mert sehol nem látsz olyan mérőszámokat ezeknél a képeknél, hogy "1-10-es skálán ennyire remegett a kezem és ennyire dolgozott a képstabilizátor". Ha odaállnánk egymás mellé is mendeketten lefényképeznénk point-and-shoot ugyanazt mindkét telefonnal akkor lehet, hogy nálam az egyik telefon teljesítene jobban, nálad meg a másik mert nekem az egyik telefonnal, neked a másikkal remegett be jobban a kezed, meg amúgy is a fogás miatt fél fokkal jobban megdöntöttem az egyiket, stb.
A való életben ha látod egy képen hogy szar akkor újra csinálod és másodjára jobb lesz. A korábban linkelt két kép például tipikusan olyan, hogy a 12 Pro gyötrelmes képet csinált a falevelekről, a Note 20 pedig még az asztal szélét is elmosta. Mindkét kép tipikus esete annak, hogy sikerült rossz képet csinálnod. Megnézed, látod mennyire szar és csinálsz újat. De tesztben nem illik összehasonlítani X telefon jól sikerült képét Y telefon rosszul sikerültjével.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
aujjobba
addikt
válasz Gaben92 #229354 üzenetére
Akkor viszont minden szereplonek oda kellene adni mindket telefont, hogy lojenek vele par kepet, majd a vegen mondjak meg melyikkel sikerult jobb kepeket kesziteni.
Lehet egy adott telefon allvanyon fantasztikusan szerepel, de nincs/gyenge benne a stabilizator, emiatt egy masikkal a valosagban megis tobb eles, szubjektive jobb kepet tudsz loni. Ugyanezt lehetne mondani a fokuszalas gyorsasagara, pontossagara, stb, sok dologtol fugg ez, amit egy laborteszt nem ad ki.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz st3v3np3t3r #229350 üzenetére
De, ez a smart data mode.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Gaben92
őstag
válasz aujjobba #229355 üzenetére
Nem kell állványozni. Ugyanarról a témáról tudsz 1mp különbséggel kézből csinálni jó képet és mocskosul rosszat ugyanazzal a telefonnal. Kimegyek (nem megyek, havazik) és lövök 3-3 képet 10 témáról 2 telefonnal. A 3-3 képből kiválasztom mindig a legjobbat/legrosszabbat (úgy hogy nem csinálok szándékosan rossz képet, casual point-and-shoot) és A legjobbjait B legrosszabbjaival hasonlítom össze vakon azt fogod mondani A telefon jobb. Ha fordítva csinálom azt mondod B telefon jobb. Ha meg megnézed a két "közepesen" sikerültet akkor azt mondod ugyanazt tudják.
Nem kell laborkörülmény és tripod egy normális összehasonlításhoz, de ne tegyünk már bele a videókba olyan képeket amik éppen pont rosszul sikerültek. Normális ember ilyenkor csinál egy új képet és nem könyveli el magának, hogy ennyit tud a készülék... A S20 Ultra macis képénél csípőből csinál jobbat a 7 éves 5S-em pedig tuti nem jobb a kamerája én meg nem vagyok fotós. Emiatt mondtam, hogy olyan csináljon tesztet aki ért hozzá
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz V.Stryker #229337 üzenetére
Igaz, hogy nem egy simes módban, de hátha hasznosak az alábbi infók.
Két telefonban van telekomos előfizetésem. Az egyik egy Xr, ahol e-sim a telekomos, a fizikai kártya másik szolgáltatóé. A másik telefon egy 6s Plus, ahol fizikai kártya van ugye és szintén telekomos.
Én azt tapasztaltam, hogy azonos helyen (akár épületen belül azonos ponton) az e-sim esetén a térerőt jelző ikon pont ugyanakkora térerőt jelez az e-sim esetén, mint fizikai sim esetén a másik telefonban. Így én azt gondolom, hogy önmagában az e-simből eredően nincs különbség e téren, de persze ez nem egy pontos mérés amit leírtam, csak egy tapasztalat. -
veterán
-
senior tag
Átlátszó tokok közül melyik vált be nektek / melyik ajánlott?
Spigen Ultra Hybrid / Spigen Liquid Crystal / Apple Clear Case / egyéb? -
Zjunior
veterán
-
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Frissítésnél a telefon megállt az alma logo-nál, az állapot jelző "csík" is úgy látom végigment de nem történik semmi már vagy fél órája (inkább 3/4).
Mi lehet ez és mit lehet csinálni? Várjak még? De meddig?
Köszi a segítséget!ˣ
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémom hogy iphone 6-on telefonálás közben nagyon lehalkul (ilyenkor alig hall a másik fél) a mikrofon, de csak akkor ha közelségérzékelő bekapcsol, mi köze a kettőnek egymáshoz?
Ha kézben tartom szépen hallanak, viszont ha eltakarom közelségérzékelőt és lekapcsolja kijelzőt ugyan abból a pontból már csak nagyon halkan hallanak.
van erre valami megoldás? szoftveres hibának tűnik, de resetelés után is ugyan ez a hiba van
-
-
tboldi
nagyúr
válasz aujjobba #229375 üzenetére
Én a XS Maxon használtam először, és tegnap vettem át a 11 Próra valót.
Szeretem a Nomadot és a gyári bőrtokot is, mindkettőnek van előnye és hátránya a másikkal szemben, nem tudtam eldönteni, hogy melyiket válasszam, úgyhogy lett ez is, az is.Most éppen a Nomad van a telefonon, mert az jobban passzol a Watchon lévő, szintén Nomad bőrszíjamhoz.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz MasterMark #229374 üzenetére
A 6-osnál a mikrofon egy idő után megadja magát.
Romanes eunt domus
-
viera
őstag
Most kaptam az sms-t a Telekomtól.
Szombaton hozza a GLS az i12 Pro-t.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Thewent12
aktív tag
Nekem is okt. 28-30-at irtak az s6 kiszallitasra, megis megjott 19-en.
-
Nordik
őstag
Laptopszalonnal szabad telefont venni? Érvényes ugyanugy a gyari garancia? Egy iPhone 11et néztem ki, egész jó árban van most.
-
válasz szekra #229388 üzenetére
Ha a cég Magyarországon bejegyzett és helyi székhelyű, akkor ugyan úgy vonatkozik rá a 2év szavatosság, amit a PTK ír elő!Ez nem függ attól, hogy viszonteladói partner, avagy sem!
Ptk 6:163. §(2)
Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Tibee86
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #229395 üzenetére
Így igaz, viszont egyelőre az Apple-nél a hivatalos viszonteladótól vásárolva a 2. év szavatosság=jótállás, addig a nem hivatalos viszonteladótól származó készülékeknél a szavatosság az szavatosság = semmire nem mész vele.
-
Razzul
őstag
válasz st3v3np3t3r #229395 üzenetére
Így van, a PTK amúgy is a Laptopszalont kötelezi a 2 év kellékszavatosságra. Az, hogy a Laptopszalon hivatalos viszonteladóként az Apple-el szervizeltet vagy saját maga megoldja máshogy a vevő szempontjából fontos, de már más kérdés.
Stat crux dum volvitur orbis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest