Hirdetés

2020. július 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nokia 9 PureView... A pókszemű Nokia mobil

  Lecseréltem a túlhájpolt Huawei P20 Pro-m egy agyon szidott( :DDD ) Nokia 9 PureView-ra. Mivel kifutó termék a Telekomnál, így gyorsan lecsaptam rá.

  A Telekom üzletben adtak volna nagyon jó kedvezménycsomagot, csak sajnos ez a készülék nem volt raktáron,így ezt nem tudtam kihasználni.

  Megrendeltem a webshopban szerdán, pénteken már nálam volt GLS futárral(A PikkPakk pontos futárszolgálat elbújhat a GLS mögött nagyon messzire, a feleségem születésnapjára rendelt laptopot nem tudták időben kézbesíteni,2 nappal később kaptam mint amikorra kértem :((( !).

  De térjünk rá a telefonra.
  A kijelző egy 6"-os és végre Notch mentes,ami a frontális terület közel 80%-át lefedi. A kijelző alá szerelték az ujjlenyomat leolvasót,ami nem a legprofibb, de átlalában 10-ből 8-szor nekem érzékel rendesen(A P20 Pro-é se volt 100%-os...). A keret fém, a hátlap műanyag.A kijelzőt egy CCG(Corning Gorilla Glass)5ös üveg védi a karcoktól, ami JerryRig tesztje szerint 6H keménységű(7-nél már karcolódott). Az üveg széme egyhény lekerekített.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 3 hete

 • Párhuzamos laptop töltő

  Üdv. Felteszem a nagy technikai kérdést. Ez a koncepció működhetne-e ilyen formában?

  A szituáció. Adott egy laptop 19V 7.9A 150W energia igénnyel. A jelenlegi töltő egy Delight 19V 4.74A 90W-os. Ahhoz,hogy megfelelő energiaellátása legyen a laptopnak, kell a legalább 150W. A fent mellékelt képen lévő megoldást szeretném megvalósítani.

  Aki jártas benne, remélem használható infót tud adni.

  Jogosan merülne fel a kérdés, hogy miért nem veszek nagyobb teljesítményű töltőt. A válasz: Nem fér bele az anyagi keretbe egy 10-20ezer forintos töltő. Az új 90W-os töltő ami most van használatban, 4000Ft volt,ennyit még rá tudok áldozni.

  A belső és középső érintkező között ~300kOhm-ot mértem.

  st3v3np3t3r 2 hónapja 13

 • Telekomos Asus X509F

  Mivel lassan itt van a feleségem szülinapja, megleptem egy Asus X509F laptoppal a Telekomtól. Most akciósan 111ezer Forintért(eredeti listaár 192ezer)megkaptam 35Ft/perc+3GB mobilnet csomaggal Magenta1be 10 havi részletre. A Telekom honlapján elég hiányos a tájékoztatás a laptop specifikációit tekintve [kép].
  Na de mit kaptam egy 110ezer Forintos laptophoz:
  8.dik generáció i3-as procit(jelenleg 10.dik generációnál jár), 1TB HDD-t,Windows Hello kompatibilis ujjlenyomat leolvasót,TPM 2.0-ás modult,egy gagyi 0.3Mpixeles VGA webkamerát,fehéren világítós billentyűt,óriás touchpadot(jibb felső sarkában van az ujjlenyomat olvasó),beépített akkut,4GB ramot(64bites rendszerhez),Intel UHD Graphics 620 64MB(hogy használ-e igény esetén többet, arra utaló dolgot nem találtam) osztott memóriás grafikus vezérlőt(a 9éves laptopomban ez 256MB :DDD viszont csak Intel HD Graphics),2db USB 2.0 és 2db USB3.1 port,amiből 1 Type-C csatlakozó,MicroSD kártya olvasó és a legvégére hagytam egy meglepit. A rendszer nem az 1TB HDD-ről fut, hanem egy Kingston 128GB NVMe SSD-ről,na és ezt nem közölték. A feleségemnek nagyon tetszik,bár a HP 2530p 12.1" kijelző után még furcsa neki a 15,6" és a széles billentyűzet.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja

 • Én és a Gear S3 Frontier

  2019 Augusztusában vettem a Telekomnál a Huawei P20 Pro-m mellé egy Samsung Gear S3 Frontier okosórát.
  Ez a második Samsung által gyártott ilyen eszközöm. Korábban egy Gear2-őm volt.
  Azt kell hogy mondjam, jelenlegi tudásához képest itthon túlárazottnak számít. Hogy miért? Először felsorolom mi az amit tud alapból 80ezer Ft-ért ez az óra:
  - Amoled kijelző
  - pulzus mérés
  - lépésszámláló
  - sportfunkciók
  - wifi
  - hardveres GPS
  - NFC
  - zenelejátszás telefonról vagy belső memóriából
  - vezetéknélküli füles támogatás
  - vezetéknélküli töltés
  - minőségi anyaghasználat
  - érintésmentes fizetés NFC-n keresztül
  - Tizen oprendszer
  Most akkor az jön, amit itthon nem tud az óra:
  - érintésmentes fizetés NFC-n keresztül
  Ez az egy funkció, ami miatt jelenleg túlárazottnak érzem,ugyanis Tizen rendszerre nem hiszem, hogy a hazai bankok fejlesztettek volna appot, a Samsung Pay meg hivatalosan még nem elérhető,de nem hivatalosan megoldható. Csak kell hozzá még egy plusz bankkártya.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja

 • Az albérlet rögös útja,elhunyt-örökös-albérlet

  Mivel a Jogász topik kis híjján halott,így eléggé kevés infó áll rendelkezésre onnan, és a jog is eléggé foghíjas ezzel kapcsolatban.

  Jelen történet egy olyan valós eseményt ír le, hogy mi a teendője egy örökösnek, ha a szülei, vagy egyik szülője elhunyt, de albérletben lakott. Ugyanis ezzel egyik oldal sem foglalkozik, hogy kinek mi a kötelezettsége,kit mire lehet kötelezni. Mivel sajnálatos módon, az egyik ismerősöm így járt és nem találtunk érdemi leírást,hogy ilyen esetben mi a teendő,így leírnám a sztorit.
  Szereplők:
  Tulajdonos/kötelezett: egy idős hölgy, aki beteg és időskorúak otthonában van.
  Kötelezett/bérlő:egy beteg férfi
  Hozzátartozó/örökös: a beteg bérlő gyermeke
  Bérbeadó fia: az idős hölgy fia, aki semmilyen meghatalmazással nem rendelkezik a lakás ügyeit tekintve.
  Közjegyző: a bérleti szerződés készítője
  Tehát a sztori:

  1.rész

  Adott egy albérlet, közjegyzői okirat alapján bérelve a tulajdonos és a bérlő között(ismerős jóvoltából a kitakarással a dokumentumot elküldte,hogy osszam meg, így elérhető a maszkolt változat az olvasók számára! A szerződés csak ennyit tartalmaz). A bérleményben csak a bérlő lakott saját ingóságaival, üresen bérelte ki.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja 35

 • A processzorokat lassító "biztonsági" javítás?


  Biztos sokan hallottak már a Meltdown és Spectre biztonsági hibákról, amik a számítógépek fő központi egységének, a processzornak egy biztonsági sebezhetőségei.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja

 • Fujitsu LifeBook T730 TabletPC teszt

  Szeretném bemutatni eme régi laptopot,annak aki nem ismerné.
  Nekem egy 2011-ben gyártott szériám van.
  Néhány fontosabb hardver infó: Első generációs Intel Core i3-5-7 processzorral szerelt gépről beszélünk, melyben a processzor cserélhető akár házilag is,viszont nem minden modelt fogad el. Tavaly mikor megvettem, egy i5-560M volt benne, ezt kicseréltem egy i7-620M-re. A memóriából DDR3-1066-at kezel és 2 foglalat van benne, jelenleg 6GB(2+4) van benne, de legfeljebb 8GB-ig kezeli. Az első szériák gyárilag Windows XP Tablet PC,Windows Vista Business, Windows 7 Home Premium és Professional kiadással, nekem az utóbbi licencem van gyárilag. A tárhely egy 120GB-os HDD volt, amit én egy 480 GB-os SSD-re cseréltem. Továbbá rendelkezik egy TPM 1.2-es biztonsági chippel és egy AES2550-es ujjlenyomat olvasóval. Ezen felül extra képesség a Wacom kapacitív érintőkijelző és a Wacom ceruza(2gomb oldalt+1törlő) egy 12.1colos kijelzővel párosítva. Az érintő kijelző és a ceruza minden kijelző állásban működik. Ezen kívül integrált Gigabites LAN kártya, 300Mbites N-es dual-band-es Wifi, Bluetooth 2.1 és egy Sierra Wireless Gobi2000-es HSPA(3G) WWAN(mobilnet) modul hardveres NMEA GPS funkcióval. A grafikai dolgokat egy Intel HD Graphics IGP biztosítja(elvileg DirectX10.1-et támogat,amit kicsit kétlek), ami pár játék futtatásához elég. Elvileg 2MegaPixeles webkamerás széria is van, de az enyémből kispórolták :DDD .
  - Kinyitva

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja

 • Parancssoros eszköz ki-be kapcsolás és hangerő kezelés Windows 10-en

  Egy ismerősöm felkért, hogy oldjam meg neki azt, hogy egyszerűen ki és be lehessen kapcsolni bizonyos dolgokat a Windows 10 asztalról. Nem vagyok programozó, így a programgyártás helyett,a jó öreg MS-DOS-os parancssort hívtam segítségül. Az ismerősöm nagyon alap felhasználó,most tanulja a számítógép kezelést.
  Kezdeti projekt az volt, hogy a Wifi és Webkamera eszköz ki és bekapcsolása
  Ezt 2-2 linkkel, illetve utasítással oldottam meg.
  Amire szükség van,a Windows Device Console alkalmazás, devcon.exe
  az utasítás így fest Wifi eszköz bekapcsolása esetén:
  devcon enable "USB\VID_04F2&PID_B1D8"
  illetve letiltása esetén
  devcon disable "USB\VID_04F2&PID_B1D8"
  Ezek az utasítások letiltják/engedélyezik a hivatkozott eszközt.

  Most jön a csavar. Megkérdezte, hogy az megoldható-e valahogyan,hogy lássa azt, hogy milyen állapotban van. Itt kikerekedtek a szemeim, egy kicsit, de végülis, megoldható ez is parancssorból.
  Íme(Wifi be.cmd)
  devcon enable net "USB\VID_04F2&PID_B1D8" - bekapcsolja az eszközt
  del "c:\users\user\desktop\wifi be.lnk" - ez törli az asztalról a wifi be linket
  copy "wifi ki.lnk" c:\users\user\desktop - ez átmásolja a wifi be link helyett a wifi ki linket
  és a Wifi kikapcsolás

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja

 • 5G hazai szolgáltató körkép(Frissítve:2020-04-28)

  Utolsó információ frissítés 2020-04-28

  A hazai LTE/4G körkép után, itt az 5G körkép.
  Mivel lezárult az 5G frekvencia tender így a 4 hazai szolgáltatóból 3 kapott 5G frekvencia sávokat, a Digi ebből sajnos kimaradt,kizárták.
  Az 5G frekvencia sávok: 700MHz, 2100MHz, 2600MHz és 3600MHz.
  A lezárult tenderről az NMHH oldalán lehet olvasni.

  Jogosult szolgáltatók és a vásárolt frekvenciák:
  Magyar Telekom a 700 MHz-es sávban kétszer 10 MHz, a 2100 MHz-es sávban kétszer 10 MHz, 3600 MHz-es sávban 120 MHz.
  A Telenor a 700 MHz-es sávban kétszer 5 MHz és a 3600 MHz-es sávban 140 MHz.
  A Vodafone a 700 MHz-es sávban kétszer 10 MHz, a 2100 MHz-es sávban kétszer 5 MHz, a 3600 MHz-es sávban 50 MHz.
  A DIgi-t kizárták.
  A 2600Mhz-es sávban senki sem vásárolt frekvenciát.

  A frekvenciák bérleti ideje 15év.

  Most lássuk a szolgáltatókat:

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 3 hónapja

 • 20 év fertőzésmentesen

  TROLLKODÓK MIATT AZ ELŐZŐ BLOG TÖRLÉSRE KERÜLT!

  A cím kicsit félre érthető. Nem velem kapcsolatos,megnyugtatok mindenkit. Kezdem az elején.
  1999/2000-es tanévben végeztem az általános iskolát. Ballagási pénzemből vettem egy 386-os hordozható laptopot 15.000 Ft-ért(akkoriban még nagy pénz volt), ami nem akkora volt,mint a mostaniak :DDD Kicsit kutatgattam és megtaláltam. Toshiba T5100 .

  Akkoriban még nem volt tömeges szolgáltatási cikk az otthoni internet, akkoriban az "internet kávézókban" és "erre szakosodott üzletekben" volt netezési lehetőség átlag 150-200Ft/óra díjért . Nyári szünetben töltögettem le játékokat erre a laptopra és az egyik játék vírusos volt mint utólag kiderült.

  El kezdett rosszalkodni a gép, visszavittem a boltba és kiderült,hogy vírusos. Akkoriban még nem nagyon voltam benne ebben a témában. Hát jó, 5.000Ft volt a vírus mentesítési munkadíj... Egy OneHalf vírust kaptam be, ami nem éppen jóindulatú. Ez a vírus,minden bootoláskor titkosított 2 titkosítatlan Cylindert(magyarul sávot),majd egy idő után nem boot többet a HDD.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 3 hónapja

 • Prohardver topik figyelő Android alkalmazás TémaÖsszefoglaló Blog

  Kérdés, BUG jelentés, funkció kérés előtt olvasd el az összefoglalót!

  FIGYELEM!

  Az alkalmazás fejlesztése folytatódik.

  Nem hivatalos verzió elérhető Play Store-ban. Apple iOS verzióról nincs hír.

  Legalább Android Lollipop (5.0, azaz 21-es SDK) vagy frissebb rendszerverzióra elérhető, tabletekre nincs optimalizálva, de nincs megjelenítési gond,st3v3np3t3r tesztelte egy Lenovo Tab7-en!

  Az alkalmazás jelenleg csak Play Áruházból telepítve működik!

  Discord: [link]

  Jelenlegi funkciók:
  - Topikok keresése,böngészése
  - Hírek olvasása(ProHardver,Mobilaréna,ITCafé,Fototrend,Logout,Gamepod)
  - Friss topikok listázása
  - Üzenetek olvasása,írása,listázása,törlése
  - Kedvencek és Itt szóltam hozzá szerkesztése
  - Értesítések
  - Felhasználónév,Topikgazda,Moderátor,Link színek módosítása
  - Több funkciós lebegőbomg
  - Témák(Világos,Sötét, Sötét-AMOLED, Prohardver,Fototrend,IT Café,Gamepod,Logout
  - Értesítési jelvény
  - Képfeltöltés
  3.0.0-ás verziótól:
  - Weblink előnézet(kapcsolható)

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 6 hónapja

 • Szép próbálkozás

  Ezt az emailt nem tudom mire vélni. Tegezős/magázós?! hm.. kicsit sem gyanús,főleg a tárgy,egy dátum és nem kaptam erről a címről emailt :DDD

  És én úgy döntöttem, hogy biztonsági okból nem válaszolok erre az emailre.
  Persze, az emailben használt domain valószínűleg kamu,mert hozzárendelt oldal nincs

  st3v3np3t3r 7 hónapja 5

 • Vaper vagyok,jól vagyok! kezdeményezés

  Edigiről az éterben
  Kezdeményezés Önkéntes alapon! "Vaper vagyok, jól vagyok!" névvel a vaperina.com és Gőzléparaszt jóvoltából. A vaperina.com oldal legalján található "Jobban vagyok ❤️" linkre kattintva oszthatja meg bárki saját történetét az ecigire való átállás hatásai kapcsán(pozitív negatív hatásai),akár saját névvel vagy anonim.
  Az vaperina.com staff várja a történetek, publikálás keddi,pénteki és szombati napokon.

  Tegye mindenki félre az előítéleteit és írja le saját történetét,ossza meg a világgal.

  A vaperina.com megelőzte heti látogatottságban a jofogas.hu-t.

  st3v3np3t3r 7 hónapja

 • NoName USB3.0 ExpressCard kínából

  Mivel az előző hasonló kártya megadta magát, így vettem októberben egy occó kínai ExpressCard 3 portos USB 3.0 bővítőkártyát,


  potom 4000Ft-ért postával együtt, ami november közepe fele érkezett meg.Hogy miért pont kínából és ennyiért? Az indok egyszerű. Kicsiny hazánkban minden pofátlanul k*rvára túlárazott. A lakásáraktól kezdve,az albérleti díjakon keresztül a műszaki cikkekig,ugyanis itthon egy ilyen kártya 17-21ezer kő kemény magyar forint szép magyar 27%-os áfával ami EU szinten nálunk a legmagasabb!

  Nos,tehát, vissza az alanyhoz.
  Ennek a kártyának van egy beépített DC-DC feszültség konverterrel ami az ExpressCard port táp 3.3V-ból 5V-ra húzza fel a feszültséget.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 7 hónapja

 • Androidos alkalmazások letiltása adb-n keresztül

  Ez a módszer nem távolítja el véglegesen az appokat, csak addig lesznek eltávolított státuszban, míg nem csinálsz gyári visszaállítást! Alap rendszer appokat nem tudtsz ezzel eltávolítani! Ez a módszer nem igényel Root jogot!
  1) ADB
  2) Kapcsold be az USB hibakeresést a telefonon
  3) Csatlakoztasd a készüléket a számítógéphez és ellenőrizd látja-e adb devices,a készüléken megerősítést fog kérni!
  4) Ha minden jó, gépeld be ezt: adb shell
  5) Majd ezt pm list packages, ez a parancs kilistázza az összes app csomagnevét
  6) Eltávolítani ezzel tudod pm uninstall -k --user 0 "csomagnév"(vannak olyan appok, amik nem távolíthatóak el.
  7) Ha kiírja, hogy "Success", akkor jól csináltál mindent

  Pár app csomagneve(Frissített lista)
  Google Fotók com.google.android.apps.photos
  Youtube(Én Youtube Vanced-et használok) com.google.android.youtube
  Google Duo com.google.android.apps.tachyon
  Talkback com.google.android.marvin.talkback
  Google Zene com.google.android.music
  Google Filmek com.google.android.videos
  Google kereső com.google.android.googlequicksearchbox
  SwiftKey billentyűzet com.touchtype.swiftkey és com.swiftkey.swiftkeyconfigurator

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 7 hónapja

 • Windows 10 Telemetria kikapcsolása "win10tel.cmd"

  Már nem tudom hol találtam...
  @echo off
  %windir%\system32\reg.exe query "HKU\S-1-5-19" 1>nul 2>nul || (
  echo ==== ERROR ====
  echo This script require administrator privileges.
  echo To do so, right click on this script and select 'Run as administrator'
  echo.
  echo Press any key to exit...
  pause >nul
  goto :eof
  )

  for /f "tokens=6 delims=[]. " %%# in ('ver') do set winbuild=%%#
  if %winbuild% gtr 7601 goto :proceed

  :: ############################
  :: # End Of Support KB4493132 #
  :: ############################
  reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SipNotify /f /v DontRemindMe /t REG_DWORD /d 1
  reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SipNotify /f /v DateModified /t REG_QWORD /d 0x0
  reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SipNotify /f /v LastShown /t REG_QWORD /d 0x0
  schtasks /Change /DISABLE /TN "Microsoft\Windows\End Of Support\Notify1"
  schtasks /Change /DISABLE /TN "Microsoft\Windows\End Of Support\Notify2"
  schtasks /Delete /F /TN "Microsoft\Windows\End Of Support\Notify1"
  schtasks /Delete /F /TN "Microsoft\Windows\End Of Support\Notify2"
  set hosts=%windir%\system32\drivers\etc\hosts
  findstr /i "RE2JgkA" %hosts% 1>nul 2>nul || (
  attrib -r %hosts%

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 7 hónapja

 • Samsung Gear S3 és Gear S3 Frontier Témaösszefoglaló

  Samsung Gear S3 és Gear S3 Frontier Témaösszefoglaló

  Blog frissítve: 2020-04-16
  Témaösszefoglaló frissítve: 2020-04-23

  Ebből az órából 2 modell készült, a sima Gear S3 "Classic" SM-R770 és a "Frontier" SM-R760 . A 2 óra hardveresen ugyan az, az anyaghasználat ugyan az, a forma tervezés más,a súly és a szín is. A Classic csak ezüst színben míg a Frontier csak Feketében érhető el! A Classic már hivatalosan nem elérhető.

  Technikai paraméterek:
  Bejelentve: 2016.Augusztus Kiadva:2016.November
  2 magos Exynos 7 Dual 7270 2*1GHz Cortex-A53 processzor
  768MB memória
  Belső tárhely 4GB
  Kör alakú SuperAMOLED 1,3 colos 360x360 felbontású ~278ppi-s kijelző Corning Gorilla Glass SR+ üveggel
  380mAh-s Lítium akku
  Vezeték nélküli technológiás(5V 700mA) töltés
  USB-s adatkapcsolat nincs(Valójában van,de erről a Mélyvíz Szekcióban)
  2.4GHz-es "N" szabványú WiFi
  4.2-es LowEnergy profilos A2DP-s Bluetooth
  Hardveres GPS modul Glonass támogatással
  NFC Samsung Pay fizetés funkcióhoz!(erről később)
  Tizen-based Wearable platform 4.0-ás oprendszer(Kiadva 2.3.2-vel)
  Samsung KNOX támogatás
  63g súlyú

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 8 hónapja

 • Vaper vagyok,Jobban vagyok!

  st3v3np3t3r 8 hónapja

 • Samsung Pay aktiválása Samsung GearS3/GearSport okosórán itthon

  Frissítve: 2020.07.02. 10:40

  Még működött: 2020.06.30

  Jelenlegi információk szerint a Curve felfüggesztette minden kibocsájtott kártyáját,miután a kártyakibocsájtó német Wirecard-nál 1.9milliárd eurós hiánybotrány alakult ki. Ez azt jelenti, hogy a Curve kártyák tranzakciói nem fognak végbemenni, tehát a Samsung Pay sem fog menni jelenleg. Egyes információk szerint már folyik egy átállás. Az ismételt használatba vételről jelenleg nincs információ!
  Frissítés: Ma hajnalban kaptam egy emailt, hogy Június 29-e Hétfő-től újra használhatóak a Curve kártyák, viszont a mobilfizetés még nem működik,elvileg a nap végére ígérik, hogy az is használható lesz:
  We’re thrilled to inform you that, after a short disruption, as of Monday 29 June you can spend with your Curve Card as normal – both in-store and online, with your physical card. Apple Pay, Google Pay, and Samsung Pay should be available to use by the end of the day.

  Megjegyzés: Ha sorrendi hibát találsz jelezd légyszi privátban, köszi :R

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 8 hónapja

 • Régi idők emléke: Telekom Mobiltárca

  Nagyon jó volt ez lehetőség, mondjuk úgy a jelenlegi mobilfizetési szolgáltarás elődje. A Telekom Mobiltárca(és még volt hasonló szolgáltatása a Vodafone-nak,Telenornak,Erste Banknak,MasterCardnak...amik többsége szintén megszűnt)
  Ez úgy működött hajdanán, hogy az Ügyfélszolgálaton kellett kérni egy Mobiltárca képes sim kártyát, ami NFC-n keresztül közvetlenül kiolvasta a SIM kártya Secure Element tárolójában lévő kártyainfókat. Volt egy kezelő alkalmazás is, amiben látható volt a bankkártya és akkoriban volt lehetőség NFC-s Supershop pontgyűjtő kártyát is kérni. Ha nem volt beállítva alapértelmezetg kártya, akkor a kezelő appot meg kellett nyitni és ki kellett jelölni a használni kívánt kártyát. A legnagyobb előnye az volt,hogy(ha be volt állítva a bankkártya mint alapértelmezett kártya) akkor is lehetett vele fizetni, ha a készünkben lemerült az akku és kikapcsolt állapotba került.
  Egy elméleti rajz a működésről

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 8 hónapja 6

 • Köszönöm Huawei!

  Nem tudom milyen alkalomból kaptam,de köszönöm :C

  st3v3np3t3r 8 hónapja 4

 • Windows 7 frissítése 10-re,ingyen és legálisan!

  Mivel végét járja a Windows 7 támogatási életciklusa,ami 2020.Január 14.-én lesz, azaz 77nap múlva(a blog írásától számítva), így lassan érik a váltás Windows 10-re, hogy biztonságos és naprakész Windows rendszerünk legyen. Ugye anno volt egy akciója a Microsoftnak, hogy ingyen lehetett váltani 7-ről/8-ról 10-re,majd ez az akció hivatalosan megszűnt több mint 3 éve, mint az olvasható a Microsoft oldalán is.

  Az akció ideje alatt, a régi oprendszerek licenceit átállították a megfelelő Windows 10 kiadáshoz szükséges licencé. Olyan szitáció is előfordulhat, hogy a Windows 7-es licenc kulcs aktiválja a tiszta telepítésű Windows 10-et(kulcsfüggő,hogy Home vagy Pro),illetve van olyan is,hogy a gépbe van égetve a licenc. Akiknek a Windows 7 kulcs működik, azok örülhetnek, akik meg nem(például én),azoknak ajánlom a leírt módszert.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 8 hónapja 27

 • Panasonic SA-PT465 házimozi távirányító

  Üdv!
  Szeretnék egy kis segítséget kérni.
  Kaptam egy Panasonic SA-PT465-ös házimozit, egy ismerőstől. Viszont a távirányítót még nem találta meg hozzá,de be kellenne állítanom. Elvileg ilyen a távirányítója:

  Ehhez a házimozihoz kellene egy gyári vagy kompatibilis helyettesítő távirányító. A P20 Pro-ban lévő "Okosvezérlő"-ben van hozzá adatbázis, de csak alap funkciókhoz.
  Köszi

  st3v3np3t3r 9 hónapja 15

 • A Wish sötét oldala

  Ez a kis sztori megtörtént eseten alapszik.

  Az egyik ismerősöm megkeresett Messengeren. Feltörték a Wish fiókját és egy orosz pali(nyilván aki feltörhette) elkezdett rendelgetni.
  Ő volna az:

  Pechére a netes bankárytája el volt mentve a Wish fiókban.

  Ennél a rendelésnél akadt meg a illetéktelen fiók használó:

  Ugyanis nem volt már annyi pénz, hogy ezt megvegye. Csakhogy a Wish-en nincs rendelés visszavonás fizetés előtt! Átnéztünk mindent és nem volt lehetőség a termék törlésére. A slusz poén, hogy kb.2000USD-nyi termék volt még a kosárban. A Wish-t is megkeresne, ennyi volt a válasz(a szokásos robot válasz):

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 9 hónapja

 • (18+)Vape adok-veszek weboldal(18+)

  A JOGSZABÁLY ÉRTELMÉBEN CSAK 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT REGISZTRÁLHAT!

  vaperina.com
  Az oldal neve ne tévesszen meg senkit.
  Ha Facebokkal regisztrálsz, akkor Messengeren felntudjátok venni a kapcsolatot az eladóval, email címmel való regisztráció esetén az előbbi nem lehetséges,de utólag hozzáadható a facebook elérhetőség.
  Aki nem töltötte be a tizennyolcadik életévét és úgy regisztrál,hogy nem töltötte be és kiderül,annak a profilja törlésre kerül!

  st3v3np3t3r 10 hónapja

 • Orion HT-728 Subwoofer hiba

  Beszereztem egy Orion HT-728 5.1-es hangfalszettet. Nincs leharcolva, távirányító is megvan,az összes kábele is.

  A kép egy hirdetésből van, de ugyan így néz ki amit vettem.
  Ebbe a hangfalszettben az a legjobb, hogy van 3 Sztereó(AUX1,AUX2 és Stereo) és 1 DVD/5.1 analóg audió bemenete és képes sztereó jelet átmixelni 5.1-re illetve 2.1-re.

  Haza vittem, összeraktam, próba... valami nem oké, nem szól a Subwoofer(mélynyomó). Na, vagy végfok vagy hangszóró. Szétszedtem, a hangszóró jó, végfok első látásra jó... az 5 csatorna(Front L/R,Rear L/R,Center egy panelon van, a Sub-nak külön panelja van. Kivettem és feltűnt,hogy a 2 tápbiztosíték elszállt(lomha 3.15A). Kivettem, ideiglenesen megpatkoltam(FIGYELEM!BIZTOSÍTÉKOT HASRA ÜTVE SENKI SE PATKOLJON MEG,MERT NAGYOBB KÁRT TEHET EGY HIBÁS KÉSZÜLÉKBEN!). Visszatettem a patkolt biztosítékot, bekapcsoltam, egy pillanatra jött egy kis büdös,majd se kép se hang... Megnéztem a főbiztosítékát,most az szállt el(Lomha 1.25A)... Nagyobb a gond mint gondoltam?! Kivettem megint a Sub paneljét és elkezdtem átvizsgálni. Meglett a probléma gyökere!

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 11 hónapja 5

 • Vásárlási feltételek!

  Frissítve: 2019. November 20.

  VÁSÁRLÁS ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL!
  1) Alku és csere-bere kizárt!(Mennyi lenne a legalja és hasonló üzenetekre,megkeresésre nem reagálok!)Ha csere-bere érdekel,azt jelzem a hirdetésben és kizárólag értékegyeztetéssel az aktuális legolcsóbb piaci ár alapján és állapottól függően csökken az beszámított érték!
  2) Ha van jótállás,azt beleírom a hirdetésbe! Ha nincs a hirdetésben erre utalás vagy konkrét mondat,akkor nincs semmilyen nemű jótállás! Vásárlás után reklamációnak helye nincs,kivéve ha a postával kért termék hibás állapotáról hiteles bizonyítékot tud felmutatni( pl. megkapott csomagot sértetlen állapottól kezdve,a kibontást és üzembe helyezést videóra veszi és eljuttatja hozzám! Ennek hiányában vagy csak a kibontott termékről küld videót, úgy a reklamációt nem fogadom el!)
  3) Utánvételes posta kizárt! Kizárólag személyes átvétellel vagy banki utalással/befizetéssel lehet megvenni a meghirdetett terméket!
  4) Nem viszem sehova,kivéve ha az átadás helye fele van dolgom!
  5) Nem teszek félre senkinek semmit! Kivéve ha fizet foglalót vagy hétvégén utalt és utalásról küld igazolást! Amennyiben a hétvégén elutalt összeg, a következő munkanapon nem érkezik meg, a vásárlási szándékot semmisnek tekintem,kivéve ha a vásárló nyomos indokot tud felhozni a késett utalásra!

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 11 hónapja

 • Black and Decker Ni-MH akkus fúró upgrade Lítiumosra

  Egy kedves kolegám megajándékozott egy ősrégi Black and Decker akkus fúró csavarozó géppel és a hozzá való akkutöltővel. Íme a gép:

  Ez még a Ni-MH akkus korszakból való. Mivel a Nikkeles akku megdöglött, így a modern technológiának köszönhetően ichletet kaptam egy technikai upgrade-re. A régi nikkeles akkukat leadtam akkugyűjtőbe, a régi Ni-MH töltőt meg kibeleztem.

  A MŰVELET ALATT BE KELL TARTANI AZ ÉRINTÉSVÉDELMI SZABÁLYOKAT AZ ÁRAMÜTÉS VESZÉLY ELKERÜLÉSÉHEZ ÉS ALAPOS VILLAMOSSÁGI,MÉRÉSI ÉS FIZIKA ELEKTROTAN ISMERET SZÜKSÉGES. A LÍTIUM AKKUKAL ÓVATOSAN KELL BÁNNI,NEHOGY ZÁRLATBA KERÜLJÖN. AKKU POLARITÁS ZÁRLAT ESETÉN A ZÁRLAT OKÁT AZONNAL MEG KELL SZŰNTETNI, KÜLÖNBEN FELHEVÜL ÉS FELROBBANHAT!!!!

  Lássuk az upgrade első fázist,az akkut.
  Ez gyárilag egy 12V-os NI-MH-s akku,a házba belefér pont 3db 18650-es Li akku. Én LG HG2 3000mAh-s(barna LG)-t használtam fel erre a célra,az Intercellnél 2700Ft/db [link] mert ez tartós terheléssel 20A leadásra képes.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 11 hónapja 6

 • Keresd a hibát XD

  Ezt egy hirdetési oldalon találtam. Hol a hiba? :DDD

  st3v3np3t3r 12 hónapja 14

 • ASMedia USB 3.0 ExpressCard

  Windows 10
  ASmedia USB 3.0 ExpressCard
  Forrás: Maxell SSD 120GB
  Cél: Datatraveler G4 8GB USB 3.0
  install.esd 3GB
  írás: 6-7MB/s
  ugyan ez a fájl Ubuntu 18.04 lts alatt
  írás: 10-30MB/s
  de.1GB felírás után usb 2.0 sebességre zuhan a sebesség

  ugyan ebben a bővítőben:
  Forrás: Maxell SSD 120GB
  Cél: Verbatim-OTG 16GB usb 3.0/2.0
  írás 25-35MB/s
  1GB után csökken

  Közben cseréltem perifériákat és kijött a naaagy winfos ápdét, ami még kicsit bugos(szétcseszte a belső SD/MMC kártyaolvasó driverét és nem engedi felrakni a régit!)
  Forrás: Samsung-Seagate ST500LM012 HN-M500MBB
  Cél: Külső USB 3.0ás házban: Kingston A400 SSD

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.