Hirdetés

2022. december 6., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Simple by OTP app telepítése és beállítása Android WearOS-es órára

  Lehet sok embernek okozhat fejfájást, hogy az egyik hazai bank,...az OTP, nem támogatja a Google Walletet(korábban Google Pay), továbbá a saját, Simple by OTP app nincs WearOS-re. A Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió topikban többször említésre került, hogy megoldható egy módszerrel, hogy a Simple app felkerüljön az órára. Nekem ezzel a módszerrel sikerült, amit norbinator írt le a topik #8997-es hozzászólásban, ezt a leírást szedtem össze kicsit egyszerűbbre.

  Én személy szerint a műveletet egy Galaxy S22-vel csináltam egy Galaxy Watch 4 Classic-on. A telefonos fizetést, csak a Simple app támogatja, a Simple Plus elvileg nem.

  Lépések(KIZÁRÓLAG MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL!):
  0.) Az órán be kell állítani egy képernyőzárat!
  1.) A telefonra fel kell telepíteni a Bugjaeger Mobile ADB app-ot és a Simple by OTP a Play Store-ról

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 hónapja 2

 • Sokan nem tudják és tiltják,pedig törvény kötelezi a lakcímbejelentést

  Biztos sok emberrel megtörtént már, hogy albérletbe költözéskor a bérbeadó megtiltotta a cím bejelentést, amit valójában rosszul tett, mivel törvény írja elő annak kötelező bejelentését és így a bérbeadó nem tilthatja meg, illetve ha megtiltja, akkor azzal törvényt sért... és ilyen bérbeadóból nagyon sok van!
  Mivel az éremnek is 2 oldala van, azon magyar állampolgárnak, aki elhagyja az országot hosszabb időre, akár munka miatt, neki is kötelessége azt bejelenteni.

  A Kormányhivatal hivatalos álláspontja itt olvasható! A lakcímbejelentés az albérletek esetében is kötelező címmel

  1992. évi LXVI. törvény
  a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról *
  A lakcím bejelentése és nyilvántartása *

  26. § * (1) * A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár köteles lakóhelyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni. A tartózkodási hely címe bejelenthető (a lakó-, illetve a tartózkodási hely bejelentése a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés), vagy a 26/A. §-ban meghatározottak szerint valamely jogosultság feltételeként bejelentendő.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 8 hónapja 51

 • Így vegyen vagy kapjon valaki laptopot nem megbízható forrásból

  Szebb napot!
  Youtube-on akadtam erre videóra és úgy gondoltam megosztom. A videóban minden elhangzik ami fontos információ lehet! Így vásároljon vagy kapjon ajándékba valaki használt laptopot. Ha mégis vett vagy kapott, akkor érdemes átnézetni használat előtt, esetleg nehogy, a videóban elhangzott dolog mássa is megtörténjen!

  st3v3np3t3r 11 hónapja

 • Covid-os lettem? Lehet…

  Szombaton(Jan.8) az egyik kolégám a műszakból fejfájásra panaszkodott(amúgy kb.1,5éve folyamatosan jár dokihoz ezzel a panasszal), műszak végén mondtam neki, hogy ha rosszul érzi magát, ne jöjjön be vasárnap(Jan.9) dolgozni.
  Vasárnap reggel van, hát bejött, de a panaszai ugyan úgy megvoltak, kaptott egy hívást, miszerint a felesége lehet, hogy Covidos, hétfőn(Jan.10) vigye teszteltetni, el is vitte, még aznap meglett az eredmény, pozitív lett, másnap(kedd,Jan.11) a kolégáról is kiderült, hogy pozitív lett a tesztje. Nekem szerda(Jan.12) reggelre kezdtek el megfázásszerű tüneteim lenni, igazából nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget. Csütörtökön(Jan.13) már a másik kolega sem jött, akivel egy műszakban vagyok. Elment reggel dokihoz, azt mondta neki, lehet Covid, tesztelésre küldte. Én aznap csinàltam 2 gyorstesztet is, egyet orrváladékból, egyet meg nyálból, mind2 pozitív lett így hazaküldtek. Pénteken(Jan.14) hívtam a dokit, elmondtam neki a dolgokat. Tegnap fel is hívtak az OMSZ-től, szombaton(Jan.15) mehetek hatósági tesztre.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 11 hónapja

 • Epic-es Control játék mentés konvertálás GoG-os verzióhoz

  Nem tudom egyesek észrevették-e, hogy az Epic Games Store-ban megvett Control játék mentése, nem kompatibilis a GoG Galaxy-n megvett Control játékkal. A bloghoz tartozik egy kis sztori is, hogy nekem erre miért volt szükségem.
  Anno ha jól emlékszem, akkor a Control alap kiadása ingyenes volt az Epic Games-en, na már most én akciósan hozzá tudtam jutni a Control Ultimate Edition-höz, ami viszont GoG-on lehet aktiválni. Sajnos azzal szembesültem, hogy a 2 áruház játék mentése nem ugyan azon a módszeren alapszik és kellett egy megoldást keresnem, hogy hogyan lehetne a Epic-es állást folytatni GoG-os verzión. Elkezdtem hát kísérletezni és egy viszonylag egyszerű ám kicsit hosszadalmas módszerrel sikerült átültetnem az Epic-es mentést a GoG-os verzióba.

  A lenti képen látható a két mentés közötti differencia

  Bal oldalon a GoG-os, jobb oldalon az Epic-es verzió mentés mappa látható.

  Ezen a képen az egyik Epic-es mentés mappa tartalma látható a bal oldalon, jobb oldalon a GoG-os:

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 11 hónapja 0

 • Asus Tuf Gaming A15 FA506IC 2021-es modell

  Szép napot!
  A történet ott kezdődik, hogy tavaly vettem a Telekomnál egy Huawei Matebook D15 AMD(2020) laptopot.
  Nagyon tetszett, gyors is volt, kompromisszumokkal jó néhány játékkal elbírt. Ha érdekel, erről a laptopról ebben a blogomban olvashtsz. A történet folytatása az, hogy ennek a laptopnak a hűtőventillátora szinte totál meghalt, meg szét is esett. Mivel itthon nem kapni hozzá, kínából sem olcsó megrendelni(hála Brüsszel f@$z$ágán@k), így új laptop mellett döntöttem. A váltás amúgy is tervezve volt, de csak jövőre. Az, hogy szerencse vagy nem, nem tudom, de egy hír szerint, jövőre drágulni fognak a laptopok, meg elvileg minden műszaki cikk is. A váltást így előbre kellett hoznom.

  A Huawei utódja, egy “?belépő szintű?”/ha jól sejtem így nevezik/ Asus TUF Gaming A15 FA506IC lett, szintén a Telekomtól, egy november végén lejárt előfizetésem mellé. Sajnos a Telekom Webshopja ezt a gépet nem hozza, így elég nehéz volt specifikációkat vadászni róla. Eredetileg FX506HCB-t szerettem volna, de az a megrendeléskor nem volt készleten.
  Mivel mindenképpen játékra szánt laptopot szerettem volna, így szerintem nem lesz rossz döntés a Huawei helyett a TUF A15
  A gépről ennyit tudtam kideríteni az Asus-tól:
  Az ön által rendelt FA506IC-HN1137W felszereltsége a következő:

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 12 hónapja 14

 • Telekomos eSIM aktiválása iPhone-on és Apple Watch-on

  eSIM kompatibilis az iPhone XS/XR vagy ennél újabb illetve Watch Series 3(csak GPS+Cellular modell!) és aktív internethozzáférés Wifi-n az aktiváláshoz! Teljes kompatibilitási lista itt érhető el.
  Mi is az az eSIM?
  Az eSIM funkciójában megegyezik a hagyományos sim kártyákkal. Méretét tekintve jóval kisebb mint a Nano SIM. Az eSIM valójában egy beépített SIM-kártya, amelyet a készülékek az alaplapon vagy már egyenesen az SoC(központi processzorban)-ben tárolnak. Ez a megfelelő titkosítással ellátott chip mindazokat az információkat el tudja tárolni, amelyekre a hagyományos SIM-kártyák képesek, sőt még akár azoknál is többet. Az eSIM-ek ugyan úgy kompatibilisek a jelenlegi mobilhálózatokkal.

  Magyarországon jelenleg két mobilszolgáltatónál érhető el az eSIM. A Magyar Telekom-nál 2018 év közepétől már elérhető ez a szolgáltatás, de jelenleg csak havidíjas előfizetőknek, a Vodafone-nál 2021 Augusztus-ától lett elérhető, bármely(havidíjas vagy feltöltőkártyás) ügyfél részére.

  FONTOS! Minden egyes aktiváló QR kód csak egyszer használható fel!

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 12 hónapja 0

 • (!TESZT!)Windows 11 futtatása nem kompatibilis számítógépen(!TESZT!)

  Szép Napot!

  Mielőtt bárki arra vetemedne, hogy a blogom témájával kapcsolatos topikokban vagy blogokban ismertetett módszerekkel valamelyikével, egy kényszerített telepítés elvégezzen, az kizárólag saját felelősségre tegye és az esetleges hibákért mást ne hibáztasson! Én személy szerint senkinek sem ajánlom olyan számítógépre a Windows 11 telepítést, amelynek az összes hardver eleme nem támogatott a Windows 11-ben!

  A téma topikokban sokan fel voltak háborodva, hogy elég magasra tette a Microsoft a Windows 11-hez szükséges hardverkövetelményeit... De mik is ezek:
  - legalább 2 magos,1 GHz-es vagy gyorsabb, kompatibilis* 64 bites processzor vagy egy lapkás rendszer (SoC)
  *Hivatalosan támogatott processzorok listája:
  min. 8.gen. Intel / AMD / QualComm(ez utóbbi nem hiszem, hogy sokakat fog érinteni.)
  - minimum 4GB rendszermemória
  - Legalább 64GB tárhely

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 12 hónapja 6

 • NMHH végleges adatörlés, avagy a CECE Drive Eraser

  Vettem ma egy Sandisk-Dual 32GB-os pendrive-ot az Intersparban. Kicsit tortúra volt, mire a pendrive-om megkaptam. A kasszánál kifizettem, a Vevőszolgálaton visszasztornózták, majd újraszámlázták. Rábiggyesztettek egy hologrammos matricát a papír csomagolásta, a lekaparható borítás alatt ott egy kód, azzal lehet igényleni a letöltést az NMHH erre fenttartott oldalán.

  Minden kód csak 1szer használatos(hát ez rohadt gagyi dolog! Az app elérhető Windows teleítő exe, MacOS és Linux alapú boot ISO formátumban. A Linux ISO is nagyon gagyi, nem SecureBoot kompatibilis. Az app használatához aktív internetkapcsolat kell! Kicsit utána olvasva, az app 3szor törli le az adathordozót.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 12 hónapja 25

 • Hama MW-500 egér tuningolás

  Egyik kedvenc időtöltésem a barkácsolás :DDD

  Vettem egy a címben említett vezetéknélküli egeret. Az egyetlen bajom, hogy elemes! Oké, tudom, van 1.2V-os akku, de nekem az sem az igazi. Nekem kényelmesebb ha nem kell cserélgetni az elemet/akkut.

  Nos, mivel 1db AA-s elemmel működik, több dolgot kellett beleépítenem.
  Ami kellett:
  1db microUSB-s Li akku töltő(500mA-es!)
  1db 4.2-5V konverter
  1db 1S BMS
  1db StepDown konverter
  1db kapcsoló
  1db akku töltöttség jelző kapcsolás[kép]
  1db tolókapcsoló
  1db henger formájú 650mAh-s akku(ami nekem volt itthon, az pont befért a AA-s elem helyére!
  FIGYELEM! A LI AKKU TŰZ ÉS ROBBANÁS VESZÉLYES, HA NEM MEGFELELŐEN HASZNÁLJÁK!

  tádáá….

  Jobbról balra haladva:
  BMS - 4.2/5V konverter - Li akku töltő(ugyan ott az akkutöltöttség jelző) - StepDown konverter

  A StepDown konverter kimeneti feszültségét !1,4-1,6V! közé kell állítani! A Li

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 12 hónapja

 • Hm… Érdekes “Fajta”…


  st3v3np3t3r 1 éve 0

 • The Division 2 - Apple - Windows 11 hiba

  Sajnos kellemetlen hibába futottam bele Windows 11-en, amire szerencsére találtam egy fél megoldást, ami működik.

  A hiba eredete:
  Windows 11 alatt nekiállt összeomlani a The Division 2 játék. Az esemény naplóban ezt találtam:
  CE6AF8E5-3A75-4AF5-BD59-C42E7228B4F4} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.
  EventID: 10010

  A regisztrációs adatbázisból kimazsoláztam, hogy ez az Apple egyik programjára hivatkozik:
  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{CE6AF8E5-3A75-4AF5-BD59-C42E7228B4F4}\LocalServer32]
  @="C:\\Program Files (x86)\\Common Files\\Apple\\Apple Application Support\\secd.exe"
  "ServerExecutable"="C:\\Program Files (x86)\\Common Files\\Apple\\Apple Application Support\\secd.exe"

  Elkezdtem kísérletezni, hogy ha átnevezem ezt az exe fájlt, mi történik... Az eredmény: A játék nem omlik össze, több óra játékidő után sem. Elkezdtem gondolkodni, hogyan lehetne ezt automatizálni. Mivel nem vagyok Powershell guru, így sok utánajárás után meglett az automatizációra a megoldás. Nekem úgy sikerült, hogy 1 parancssoros és 1 PowerShell-es fájl kellet hozzá.
  A parancsosor-os fájlnak ezt kell tartalmaznia pl.div2.cmd" fájlnévvel:
  FIGYELEM! A script nem biztos, hogy működik az MS Áruházból letöltött iTunes vagy iCloud verziókkal!

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve

 • Diablo II: Resurrected vélemény/egyéni kritika

  Üdv! Szerencsére alkalmam nyílt kipróbálni az Alpha verziót. Tudom, ez még csak nagyon erős béta.

  Kezdjük ott, hogy az eredeti Diablo II-höz képest valóban részletesebb lett a játék grafikája,nagyon sok a részlet, aprólékos és DX12-őt használ a játék a RivaTuner szerint. Viszont, véleményem szerint aránytalanul nagyon magas a rendszerkövetelmény, mivel annyi részletességet viszont nem tartalmaz a játék, hogy a Diablo III-hoz szükséges ajánlott konfigurációnál is erősebb gép kell neki minimum.

  Kép forrás

  A Diablo II: Resurrected hivatalos rendszerkövetelménye(Battle.net kliens-ről):
  Minimum követelmény:
  Windows® 10,Intel® Core i3-3250/AMD FX-4350,Nvidia GTX 660/AMD Radeon HD 7850(mind2 2012-es),8 GB RAM,30 GB tárhely,1280 x 720
  Ajánlott követelmény:
  Windows® 10,Intel® Core i5-9600k/AMD Ryzen 5 2600,Nvidia GTX 1060/AMD Radeon RX 5500 XT,16 GB RAM,30 GB tárhely,1920 x 1080

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve

 • Digitális Oktatás, avagy a Google Classroom, az MS Teams és a Zoom feltételei

  Személyes tapasztalatok alapján írom eme blogom, hátha valaki belefutna hasonló helyzetbe.

  A kislányom idén kezdi az Általános Iskolát és a "nulladik" szülői értekezleten már jelezte előre a leendő osztályfőnök, hogy az Iskola a Google Classroom-ot használja Digitális Oktatás alatt és minden család legyen felkészülve megfelelő eszközökkel és infrastruktúrával(ezzel a arra célzott, gondolom Én, hogy ha szükséges, akkor gyerek részt tudjon venni megfelelő minőségben, legyen megfelelő számítógép és megfelelő internet hozzáférés). Nos, sajnos a Google Classroom mellé nagy valószínűséggel társulhat majd a Google Meet is, ami egy videókonferencia hívást lebonyolító szolgáltatás.

  Mi is az alapvető probléma?

  Hát, szerintem nem mindenki rendelkezik megfelelő hardverű számítógéppel. Olyankor előfordulhat, hogy megszakad a kapcsolat, lefagy a kamera kép, nagyon belassul a használt eszköz és hasonló dolgok.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve 57

 • Ezzel a mocskos Intrium Zrt-vel mindig csak a baj van!


  Az ilyen mocskos jogszabályszegő cégeket örökre be kéne zárni, a vezetőiket meg 100szoros életfogytiglanra kellene ítélni!

  st3v3np3t3r 1 éve 87

 • Az SSD sebességének csökkenése titkosítás esetén(Frissítve)

  Szép napot!
  Az alábbi blog személyes tapasztalat alapján készült, az itt leírtakat ne tekintse senki általános ténynek!
  Gondoltam teszt alá veszem, hogy vajon tárhely titkosítás mellett mennyivel esik vissza egy SSD teljesítménye. A tesztben kizárólag a belső SSD-re fókuszáltam.
  A Teszt Konfig:
  Matebook D15 R7
  Ryzen7 3500U AES-NI utasításkészlettel
  Sebesség Tesztprogram: AS SDD Bench Seq 3GB-os teszt-en
  Az SSD:
  WDC PC SN730 512GB NVMe SSD
  Gyári specifikáció 13.oldal:
  512GB SSD esetén 3,4GB/s olvasás, 2,7GB/s írás
  Opredszer: Windows 11 Pro Insider Prev.
  Most lássuk, hogy az Olvasás/Írás titkosítás nélkül(közelebbi kerekítéssel!) mennyi:
  C: 1.5-2.9GB/s / 1.9-2.2GB/s
  D: 2.4-2.9GB/s / 1.7-2.2GB/s
  Itt hozzátenném, hogy az SSD kb.60-65%-ban telített!
  Windows 11 tesztverzió alatt 500MB/s-al kevesebb a valós sebesség, mint a gyártó által megadott.
  Olvasás/Írás gyári alapbeállítású Bitlocker titkosítással:
  C: 1.7-2.58GB/s / 0.94-1.23GB/s
  D: 2.2-2.54GB/s / 0.99-1.1GB/s
  Opredszer: Windows 11 Home Insider Prev.(Ez nem tartalmaz Bitlocker titkosítási lehetőséget)
  Most lássuk, hogy az Olvasás/Írás titkosítás nélkül(közelebbi kerekítéssel!) mennyi:
  C: 1.6-2.9GB/s / 1.3-2.2GB/s
  D: 2.1-2.9GB/s / 1.6-2.3GB/s

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve

 • Samsung Gear S2 Classic Live Demo SM-R732X frissítése USB-ről

  Víg napot fórumtársak!

  Az alábbi műveletet mindenki csak saját felelősségre végezze el!

  Nem összekeverendő a R732 és az R732X, az utóbbi Live Demo modell!

  Pár napja kaptam egy privát üzenetet, melyben egy kérdést tettek fel, hogy egy "demó" szoftverrel ellátott GearS2 Classic Demo okosórát hogyan lehet frissíteni.

  Nos,lehet is meg nem is, de csak 2 féle képpen.
  1) Szét kell szedni az órát. A hátulját 4 pici Y hornyú csavar fogja, azt kell kicsavarni, majd a hátulját levenni,amivel a tömítettség ugrik. Meg kell keresni a képen látható 5 egymás mellett lévő érintkezőt.

  Ha megvan, akkor kell még egy felesleges USB kábel és a megfelelő színű vezetéket a megfelelő helyre kell forrasztani.
  2) Meg kell próbálni Dowload(Wireless) módban csatlakoztatni. Ha ez a mód nem fut valamiért, akkor az 1)-ban leírt módszer marad.

  Ami kelleni fog:
  Odin 3.10 vagy NetOdin,az órához való 2db szoftver(egy az eredeti modellhez, egy pedig a társ modellé) és esetleg a szükséges meghajtó program. Bónuszként egy 3-as szintű javítási leírás. Minden egyben itt.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve

 • Windows 11 Dev virtuális gépen

  Sziasztok.

  Ahogy Lalikiraly írta, valóban elég modern lett a Windows 11 telepítő is és maga a rendszer is. Én a Pro verziót telepítettem fel.

  Forrás: Windows 11 Dev

  Mivel még elég Dev(fejlesztői), így én nem akartam feltenni élesként, így maradt a Virtuális környezet. Lalikiraly a tesztben elkövetett egy bakit a helyi fiókkal kapcsolatban, nem szabad a telepítőben hálózatra csatlakozni. Helyi fiókot csak teljesen Offline telepítésnél van lehetőség létrehozni.

  Az én laptopom kicsit erősebb. mint amin Lalikiraly tesztelte: Ryzen7 3700U, 8GB DDR4, NVMe SSD.
  A VirtualBox-ot az alábbiak szerint állítottam be:
  4096MB memória használat
  Processzor 2mag 100% kihasználtság
  Lapkészlet ICH9
  EFI mód
  Videómemória 256MB(bár elég érdekes, mert a hardveres IGP 1GB-os) VBoxSVGA-n 3D gyorsítással
  Háttértár vezérlő ACHI(A VirtualBox-os NVMe-t nem kezeli a telepítő)
  Integrációs szolgáltatást telepíteni kell a települt rendszerre, ám telepítés után előfordulhat anomália, beragadó hang formájában.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 1 éve

 • opensubtitles.org és egy admin által ellopott "ötlet és munka"

  A történet ott indul, hogy youtube-on találtam egy rövid filmet, ami nem került kiadásra kis hazánkban. Fogtam egy angol feliratot és ahogy tudtam, lefordítottam, kb.70%-osan gépi lett, de a lényeg érthető volt. Erre beír 2 troll, az egyik csak egyféle nyelvű feliratokat tesz fel, a másik semmilyet az oldalra. De ilyenek mindenhol vannak. Majd közöltem, hogy ha tudnak, csináljanak jobbat, ezzel sincs semmi gondom. A történet ott lesz érdekes, hogy egy Admin, nevezzünk V-nek(de nem a Cyberpunk-os V) , és ötletestől mindenestől fogta, ellopta és kisajátította magának az adatlapot és mindent amin rajta volt! Saját magát jelölte meg mint First Release(első) feltöltő, holott nem ő volt az első, hanem Én. Ezt alsóhangon is lopásként emlegetik(a story majdnem olyan mint a Facebook Story). Nem hiszem, hogy adminként megtehetett volna-e ilyet, de megtette. Egy normális és becsületes fordító nem sajátítja ki másnak a munkáját és ötletét, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a jobb feliratot készítő V, egy becstelen személy! Persze, közöltem vele a tényeket, elismerte, hogy az ötlet valóban az enyém, de azt is írta, hogy ez nem számít.
  A történésnek ez volt a negatív menete, amit az oldal egyik Admin-ja választott.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

 • Watch Dogs Legion ingyenes hétvége volt(2021.Márc.25-29)


  Forrás Gamepod cikk
  Az Ubisoft Március 25-29 között ingyenes időszakot indít.
  Az időszak Március 25-én Greenwichi középidő szerint 16 órakor indul, ez nálunk UTC/GMT +1 órát jelent, azaz itthon 17 órától lesz elérhető. A ingyenes időszaknak Március 29.-án Greenwichi középidő szerint 16 órakor lesz vége(ez nálunk 17óra)
  A játék Március 24.-e kora estétől elérhető előzetes letöltésre.
  Aki szeretné vásárlás előtt kipróbálni,neki ez most remek alkalom lesz!

  Friss: Az időszak elindult... Irány London :)

  Epic Games Launcher
  ACCESS is available from 25 March 2021 (16:00 UTC) to 29 March 2021 (14:00 UTC). You can preload the game from 24 March 2021 (17:00 UTC).

  PlayStation 4
  ACCESS is available from 25 March 2021 (16:00 UTC) to 29 March 2021 (14:00 UTC). You can preload the game from 24 March 2021 (17:00 UTC).

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

 • Csalók az OTP nevében hívogatnak!

  A mai világban nem lehet elég óvatos senki. Jobb az ilyeneknek nemet mondani és visszaigazolást kérni a banktól! Ha az leírt eset valakivel előfordul, meg kell mondani, hogy adjon egy hivatkozási számot és visszahívod a bankot leigazolásként. De azt fontos tudni, hogy az esetben leírt adatokat a bank sosem kéri el sem telefonon,sem pedig emailben!

  Az OTP bank erről a számról hívja az ügyfeleit, ha szükséges!

  +36(1)3666666

  st3v3np3t3r 2 éve

 • A Lakcím bejelentés törvényi háttere!(Bérbeadóknak javasolt elolvasni!)

  Nagyon sokszor szembesültem ezzel a problémával az életem során. Nagyon sok bérbeadó megtiltja a bérlő(k)nek a bejelentést. Már pedig ez tiltás törvénysértő! Van nekünk egy 1992 .évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról, ami ezt kötelezően elírja!
  Azaz a :
  26. § (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).

  De mi a különbség az Állandó lakcím és a Tartózkodási cím között? Ezt is szépen megfogalmazza ez a törvény:
  5. § (2) A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él. A lakcímbejelentés szempontjából lakásnak tekintendő az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ, továbbá - a külföldön élő magyar és nem magyar állampolgárok kivételével - az a helyiség, ahol valaki szükségből lakik, vagy - amennyiben más lakása nincs - megszáll.
  (3) A polgár tartózkodási helye: annak a lakásnak a címe, ahol - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

 • Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként(FRISSÍTÉS v1)

  Szeretném bemutatni, hogy mit tud az eSzemélyi, illetve hogy mire és hogyan lehet használni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 2 éve 231

 • Sosem állnak le a hamis/kamu nCore oldal regisztrációs oldalak

  Ma este a Facebook Messenger feldobta, hogy az nCore oldalra meghívó nélkül lehet regisztrálni.

  Hát fogtam a jó kis Temp Mail-t

  és kíváncsiságomnak eleget tettem. Kamu email címmel kamu fiókot regisztráltam(képletesen) :DDD Már az furcsa volt(bár nem lepett meg), hogy a jelszó nem volt maszkolva :DDD :DDD Banális hiba! :DDD :DDD

  Ez után ez fogadott

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

 • Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként(Frissítés v1)

  Üdvözlök minden kedves olvasót!

  Szeretném bemutatni, hogy az E-személyit mire és hogyan lehet használni magánszemélyként. A képeken az egyes személyes adatokat kimaszkoltam, de ami a neten esetleg szabadon hozzáférhető (eszemelyi.hu vagy wikipedia.hu) információ, azokat benne hagytam. A képekre kattintva megjelennek jobb minőségben.
  A cikk tartalma időként frissülhet!

  I.)Először is mi ez az E-személyi?

  Az E-személyi-t 2016. január 1-től vezette be a kormány, e dátum után cserélt/lejárt érvényességű, elhagyott vagy egyéni kérésre cserélt okmányokat már E-személyire cserélik. Hogyan is néz ez ki?
  Ezen a képen a 2016. január 1. előtt kiállított személyi Igazolvány látható:

  Ezen pedig a 2016.Január 1. után kiállított E-személyi Igazolvány:

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

 • Lopott gyerekbicikli kerestetik!

  Keressük a képen látható gyerekbiciklit!
  Egy székesfehérvári panel társházból lopták el! A bicikli biztonsági kulcsos acélsodronyos zárral volt lezárva!

  Sajnos a lépcsőházon szerepel, hogy kamerával megfigyelt terület, viszont kamera valójában nincs és nem is volt!

  st3v3np3t3r 2 éve 0

 • Huawei Matebook D15 AMD R7 8+512GB(Frissítve 2021.12.01)

  Szép napot!

  Az alábbi leírás saját használat alapján készíült!

  Elhatároztam, hogy a 10éves HP Elitebook 8540W MobileWorkstation laptopom lecserélem egy újra. A választás egy 2020-as kiadású Huawei Matebook D15 AMD R7-re esett. A HP már gyenge volt egyes játékok futtatására és fejlesztése túl költséges lett volna. Szerencsére a Telekomtól hűségidő hosszabítás keretein belül hozzá tudtam jutni. Volt más laptop is a repertoárban, ami esélyes lett volna váltásra.

  I.)Ismertetés

  Na de lássuk, mi is van a 290ezres aluminium házas Huawei Matebook D15 R7-ben(Hivatalos gyártó specifikáció).
  A gép lelke egy 2019.Q1-es kiadású 3.generációs AMD Ryzen 7 3700U processzor egy 2017.Q4-es kiadású integrált AMD Radeon RX Vega 10 IGPU-val. A processzor fizikai 4magos/8szálas alap 2.4GHz/Boost 4GHz-es, L3 szintű cache mérete 4MB és AMD Zen architectúrára épül. A Vega 10 egy DirectX12(FL 12_1)-es IGPU, Vulkan API támogatással, mely fizikai memóriából foglal le magának 1GB videó memóriát. A rendszermemória 8GB(2x4GB) DDR4-2400, így az IGP(Integrált Grafikus kártya) ilyen memóriát használ, a rendszernek 7GB marad.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve 8

 • Internetes skalpolás,Ragadozó kereskedők

  Induló cikkek:
  1)Egy vagyont kerestek a nyerészkedők az új konzolokon
  2)Lecsapnának a netes skalpolókra a briteknél

  1) idézet:
  Pénzt igazán a Sony konzolokkal kerestek, a normál és a digitális változatból 25 642 és 7322 darabot adtak el. A vételárak a gyártó által ajánlott összeget általában 200 és 350 százalékkal haladják meg.
  Ez ismerős. Itthon is felütötte a fejét ez a kereskedési viselkedés!

  A Playstation 5 pici ára hasonló árban mozog!

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

 • FIGYELEM! Adathalász kísérlet az Amazon nevében!

  A mai nap kaptam a képen látható emailt az "Amazon" nevében!

  Az email tartalma szerint a fiókom felfüggesztették és 24 órám van megerősíteni! Hozzáteszem, a link em az amazon-hoz köthető oldalra mutat,megnyitnom sem kellett, elég volt hosszan nyomni a "Verify Account" linkre és előnézetben megmutatta a Safari.

  AKI HASONLÓ EMAILT KAP, MINDENKÉPPEN ELLENŐRIZZE A KÜLDŐ EMAIL CÍMÉT ÉS AZT, HOGY A KÉRDÉSES DOLOGGAL RENDELKEZÜNK-E VALÓJÁBAN!

  st3v3np3t3r 2 éve 3

 • Elérhetetlen az Origo

  2020.11.24. 6:22.

  2020.11.24. 7:30.
  Az oldal elérhető lett

  st3v3np3t3r 2 éve 7

 • Apple iPhone 11 Téma összefoglaló

  Apple iPhone 11 Téma összefoglaló

  Ezt blogot 2022.04.02. után már nem frissítem.

  Legfrissebb iOS verzió: 15.4.1 Leírás
  Visszaállítható aláírt verzió(k): iOS 15.4
  IPSW letöltés

  ⚠️ iPhone 11 kijelző csere program ⚠️
  2019.Novembere és 2020.Májusa között gyártott iPhone 11 kijező érzékenysége egészben vagy részben megszűhet. A készülék sorozat számának beírásával ellenőrizhető, hogy a készülék érintett-e a hibában, vagy nem. Az Apple ingyen cseréli a hivatalos márka és partner szervizekben az érintett iPhone 11 hibás kijelzőjét az eredeti vásárlástól számított 2 azaz kettő éven belül.

  Folytatás...

  st3v3np3t3r 2 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.