Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7082) Alg


Alg
veterán

Most már biztos, hogy a vasárnapi program Ez lesz - nagyrészt futva...

Elég régen (2 hete?) futottam utoljára, de majdnem minden hétvégén volt túra, és szobai törzs-erősítő talajgyakorlatokkal is tekertem a pulzust, illetve igyekeztem minél többet tempósan gyalogolni (érzésre bőven 100-as pulzus felett) - szóval nagyon nem félek tőle, meg nem is várom el magamtól hogy ne gyalogoljak bele (viszont full túrázva a 20km nagyon komolytalannak tűnik, mikor a 45 is viszonylag könnyedén ment, nagy táskával, melegebb időben).

Viszont tapasztaltabbaktól kérnék kis iránymutatást, véleményt - a terv:

- öltözék: thermo hosszú futógatya, felül vékony szintetikus (nem gyapjú) aláöltözet, és egy vékony hosszú futófelső - vagy kicsit vastagabb, "téli" felső? (szél nem lesz, elvileg 10 fok körüli max hőmérséklet) - hátizsákot nem vinnék, egyik kézben itiner, másikban egy fél literes palack, kis övtáskában egyéb motyó, (telefon, pzs, leukoplaszt, müzli ha megéheznék) - minden mást a rajt/célban hagynék

- terv: pulzust nézném, alapból lejtő+síkon kocognék a szokásos 6:00 körüli tempóval, emelkedőn pedig ha elszáll a pulzus 180 (90%) fölé akkor vátanék sétára. Jó lenne 2:30 környékére érkezni, de majd kiderül.

Ennyire szerintem a fél liter folyadék elég (egyébként 15-öt futok frissítés nélkül).

Szombaton lesz előtte egy 30-as túra, azt lazára véve 5km/h vagy alatti átlaggal nyomnám. Igazából nem a teljesítmény most a lényeg, hanem hogy belekóstoljak ebbe is kicsit. Meg már hiányzik a futás, régen voltam - lehet ma kimegyek egy könnyű lazulásra :)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.