Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
válasz kk831228 #4887 üzenetére
Nekem majdnem 1 hónap kellett, mire rendbejött. Ez két éve volt, azóta - úgy érzem - kellően megerősödtek a lábaim. Azelőtt viszont sose volt még csak hasonló problémám sem, ezért eléggé beparáztam, hogy esetleg az ízület/porc ment tönkre. Persze még mindig lehet, hogy neked más a problémád, de én azt javaslom, hogy amíg nem jön teljesen rendbe, addig pihentesd a lábad...
-
Apollo17hu
őstag
Két helyen: Margitszigeti Atlétikai Centrum és Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
-
mate317
tag
szegeden nyílik nyúlcipőbolt, nem reklám, csak úgy rémlik pár fórumozó lakik arra.
-
brownus
veterán
érdekes adatok, The power of running
-
tomcica
Topikgazda
jo hir hogy uj bolt nyilik (a Spuri-nak jobban orultem volna,de nagyon jo lesz ez is,ket hete Budan 40-es meretben alig volt kinalat a Nyulcipoben Brooks T7 is 41tol volt,Nike Streak 41.5tol,NIke LunarElite 44tol meg ilyenek,volt nalam ket cipore valo penz es vegul a Spuriban kotottem ki)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #4900 üzenetére
ket napja tesztelem a chia-t ilyen egy kiskanal edzes elott + egy pohar viz,majd beszamolok rola mert ennyi ido utan nem vettem eszre kulonosebben semmit,esetleg annyit hogy bedagad egy kicsit a hasamban igy nem vagyok annyira ures,ez mondjuk akkor jo amikor mar nincs idom enni de valami kaloria nem art es egy marek mazsola-dio-mogyoro szokott bemenni,a chia ezt a funkciot nagyon jol ellatja
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
brownus
veterán
válasz tomcica #4907 üzenetére
ez engem is érdekelne!
----
bemásolom a gyúrós topikból, lehet megtetszik valami:
(#19670) Tamoo, én sem, nekem is ilyenek vannak csak; jutavit-es kálcium-magn-cink, vitaday-es omega3, sörélesztő, c-vitamin (por formában), multi-v (most épp virágpor formában), szerintem pár ezer forint lehet havi bontásban. néha szoktam venni fehérje port.
reggelente a gyümölcsturmixunkba szoktam tenni két kanál Lepidium Meyenii-it (maca gyökér).
Rhodiola rosea-át (aranygyökér) meg roboráló hatása miatt szoktam inni, frissítő teának meg citromfüvet szoktam, mostanában nagyon rákaptam, imádom az izét.elírtam, frissítőnek a menta tea jó, sry
jobban szeretem az ilyen természetes kiegeket, inkább ilyeneket mint amik már láttak kémcsövet is... nem beszélve arról, hogy olcsóbbak, hatásra meg un. sztem.
pl. itt van a kóladió/cola vera:
Használják afrodiziákumként, ébrenléthez és fogyást elősegítő szerként. A Kóladió a kávéhoz hasonló, annál azonban erőteljesebb stimuláns. A szervezetet többek között zsírégetéssel bírja a tárolt energia felszabadítására, viszont elűzi az éhségérzetet is, így kiváló fogyasztószer. Mentális frissességet vált ki, erőt ad a munkához, a sporthoz, enyhén pszichoaktív.-----
amúgy nem gyúrok - nem hc módban , otthon végzek saját testsúlyos edzéseket, mondjuk most pont nem, mert a jobb vállam megfázott és/vagy begyulladt az én hülyeségem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz brownus #4908 üzenetére
amit ujabban sikeresen hasznalok az a szolomag orlemeny,egy kiskanal edzes utan,a gyulladas lehuzasara (gyorsitva a regeneraciot) regebben probaltam 100mg-os Q10-et,de nem voltam vele megelegedve
A Rhodiolarol en is sok jot hallottam,azt viszont meg nem probaltam
Az omega zsirsavakat pedig olajakbol szoktam felvenni,lenmagolaj,makolaj,szezamolaj,tokmagolja,mariatovis olaj ami epp keznel van
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
ma egy 16km kereten belul mentunk 2 x 3km tempot 4:40-es ezrekkel 400m lassu kocogas volt a ket resztav kozotti piheno,utana lassu futas,szokdeles,4x 50m valtogato es mezitlab kifutas a fuvon,mindezt a lany tanitvanynak huzva,szoval lesz ebbol meg jovore 1:40-es felmaraton reszkessetek skacok
-
kovsol
titán
Én is elkezdtem kocogni, ezt még nem hívnám futásnak. Amúgy kb 7-8 éve nem futottam semmit, csak biciklizni szoktam, meg úszni.
186cm 115kg vagyok most. Sajnos az elmúlt fél évben jóformán semmit nem edzettem így felszalad úgy 15kg.Április 26 kezdtem és szerintem a testi adottságaimhoz képest fejlődök aminek örülök. [link]
Ma próbáltam egy kicsit növelni a távot így lassabb volt a tempó.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kk831228
addikt
Üdv!! Mivel ajánlott a futócipő-t tisztítani?? Valahol elhagytam az Asics használatiját... Belülről már nagyon retkes lesz tőle a lábam...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
tomcica
Topikgazda
válasz kk831228 #4913 üzenetére
A gepi mosast kerulni kell (habar amikor mar a veget jarja a cipom en mindig kimosom 30 fokon gepben es semmi baja nem lesz tole,de egy ujszerut azert nem rakok be) beaztatot langyos vizbe,kb olyan melegbe amit a kezed elbir 35-40fok,teszel hozza mosoport es hagyod azni.Ha kell kivulrol letorlod,lekefeled utana pedig hideg vizbe aztatod en 2x szoktam leonteni rola a vizet.Majd kiteszem szaradni szellos helyre.
A kinvarat igy mostam,kivul nem volt piszkos,de belul sokszor beleizzadtam es zavart.Most tisztabb mint uj koraban
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Kiegészítős kérdésem a következő: Ti mit használtok útvonal és edzésrögzítéshez?
Gondolom többnyire okostelefont. Nos az nekem (már) nincs, ami volt, az 127g körül volt, és iszonyúan zavart amikor felcsatoltam a karpánttal. Nehéz szerintem ahhoz, hogy jó legyen, de aztán nemes egyszerűséggel elhagytam, így nem kellett többet mérni az útjaimat... Azóta csak a Sony E353 (58g) szolgáltat zenét, de arra igényt tartok.Létezik valamilyen alternatíva, hogy ne kelljen okostelefont hurcolni, ha lehet úgy 100g alatt?
Csak egy kisebb tömegű okostelefon"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
Akkor kérnék konkrét márkákat és típusjeleket is ha lehet.
Bár ahogy így elnézem erre még spórolni kell... és ha összejönne végre a pénz, rá kell szánnom magam, hogy ne HiFi-re, vagy újabb cipőre költsem. Nem lesz egyszerű."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
cekkk
veterán
Polar Garmin, Timex Nézd meg itt, hogy melyik tetszik aztán meg érdeklődni kell. Bár itt ph-n nem pörög a pulzusmérős órák topikja
(#4921) tomcica
Én meg vettem 1000 forintért egy karszalagot és ha már úgy is van ilyen telefonom, akkor miért ne használnám ki a lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
aaa,engem meg egy kis meretu MP3 lejatszo is zavarna,nemhogy mobiltarto....kepes vagyok lerakni vizeket elore a tavon,minthogy kulacsot vigyek a kezemen v. a derekamon...de gondolom ezt is embere valogatja,en egy Garmin 210-et vennek pulzusmerovel (ha neha kell) az mindent tud,virtualis verseny,real time iram,resztavok automatikus rogzitese stb.
-
TheMarci
addikt
Inkább Garmint vennék, a Polarnak nagyon gagyi az alap programja, ami kezeli az edzéseket. Mondjuk azt nem néztem, hogy van -e valami gyártófüggetlen program, amivel az edzéseket lehet kezelni. (Ha tudtok, szóljatok!) Én egy rcx 5-ös Polart használok, annak, és a nagyrészüknek külön van a gps adójuk, ami azért jó, mert nem kell 3 futásonként tölteni az órát.
Alap belépő órának a Polar rc3 gps-t, vagy a Garmin fr 10-et ajánlanám. Egyébként a dcrainmaker.com oldalon van fenn rengeteg gps-es óra tesztje.
Do You Dream?
-
cekkk
veterán
válasz tomcica #4923 üzenetére
Jó kis órának néz ki
Nekem tetszik a telefonos megoldásban, hogy bemondja, hol tartok milyen tempót futok, ha azt állítom be, hogy 1 órát megyek akkor mondja, hogy mennyi lesz a várható táv. Belehet rakni ebbe is résztávokat, idő/távolság szerint is. Jó kis edzéseket összelehet vele állítani pár perc alatt. De ha zavar akkor zavar. Engem még nem De lehet, hogy majd fog -
törölt tag
Sziasztok!
Most kedden rendezték az 5vös 5 km-es versenyt; hadd kérdezzem meg, valaki esetleg itt tudja-e, milyen hosszú volt a pálya? Van egy sanda gyanúm, hogy jócskán elmérték...
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz #72042496 #4926 üzenetére
Hallod passz,de ha barmilyen komolyabb idot/rekordot is szeretnel merni akkor hivatalosan 10km-ig mindig palyan merik a tavot. (letezik cross-country 5 merfoldes hivatalos ido is,de mindig csak szezon elejen veszik viszonyitasnak a komoly idoket kesobb futjak ki palyan)
-
cekkk
veterán
Na ma én kereszt edzésnek 30Kmet tekertem ma. Igaz 1.34 óra lett de ebbe benne van, hogy a városba ki és be valamint ez egy 28as trekking ami új korában se volt több 40 ezernél Ennek fényében egész jó időket tudtam menni ott ahol az út engedte
Szerintem így fogok mostanában edzeni, hogy egyik nap futás másik nap biciklizés -
törölt tag
válasz deicide #4931 üzenetére
Kőkemény!
Igen-igen, szoktam is mondani, hogy a (teljesítmény)túrázóval azért érdemes számolni, mert rövid távokon egész gyors, a hosszabbakon meg agyon sem lehet ütni!
Én egyébként ízületi szempontból inkább bicikliznék a túrák mellett (lehet, írtam a másikban, de nem mozgok még olyan régóta, szokni kell), de anyagi szempontból maradt a futás, mértékkel. Aztán talán eljön az az idő, amikor ízületi és anyagi szempontból is rendbejövök úgy, hogy azt csinálom, amelyikhez kedvem van, vagy amelyik az aktuális céljaimat jobban szolgálja.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz #72042496 #4933 üzenetére
Igen, így van, azon kollégáim, akik valamit mozognak, mondták régebben, hogy ugyan nem vagyok gyors, de amikor ők már pihennek/fürdenek/alszanak én még mindig megyek Azért 11-12 óra gyalogláshoz kell állóképesség. De neked nem kell mondani, nem te csináltad meg idén a galyavár 110-et?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
törölt tag
válasz deicide #4936 üzenetére
Láttad volna droidokat, úgy nyomták a jeges lefelén, hogy annak a tempónak alighanem még száraz időben, túrabottal is örülnék. 16 óra alatt lezúzták.
(Hogy érthető legyen: erről van szó, és ezt most nem rakom offba, mert amit ők csináltak, az bizony futás volt a legjavából.)
[ Szerkesztve ]
-
-Mike-
addikt
Sziasztok!
A Margitszigeti Atlétikai Centrumban kilehet próbálni a nike cipőket? Tudja valaki? Idén is van/lesz olyan mozgó busz?[ Szerkesztve ]
-
gombi01
tag
sziasztok,
órákkal kapcsolatban:
szerintem ami árban és méretben is emészthető:
[link]
[link]
tesztek mint már pár commentel előttem volt írva [link]amúgy tényleg van/volt pár órám
-polar rs800 (2db volt a kijelző csak úgy bepixelesedett innentől kuka..., amúgy kinézetre király, tudásra az óra manapság old timer, külön program kell a szgépen, hogy mindent be tudj állítani, nehézkes)
-garmin fr60 (ennek is a kijelzője szart be pedig nagyon)
-garmin fr305 (hatalmas mind a méret mind a tudás és erősíti a vállat )
-garmin fr310xt (szinte mindent tud és vízálló is, de még mindig bumszli)
-motoactv (méretre a legjobb, hatalmas tudással és árban is jó $150, mp3,wifi, BT, ANT+ kompatibilis, szóval ennél több nem igen kell)"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
-
törölt tag
válasz tomcica #4942 üzenetére
Igen-igen, a nyúl biztos jól jönne, magamtól közel sem húznám meg így. Egyelőre viszont nem ez a fő cél, csak az 5vösön mindent beleadtam, és kíváncsi voltam, mire lett elég.
Futócél tekintetében egy félmaraton lebeg a szemem előtt, a maga 1:45-ös mumusidejével. Eddig ezért vagy azért, de sosem futottam meg. Mivel 10 km-en már nem okoz fejtörést a 4:30-as tempó (tegnap mentem két szigetkört), ezért azt hiszem, ideje porba taszajtani a mumust, végérvényesen és radikálisan.
Hmmm... lehet, nevezek is a K&H-ra, ott a körözős jelleg miatt még kalkulálni is tudok a tempóval.
[ Szerkesztve ]
-
gombi01
tag
válasz #72042496 #4943 üzenetére
(#4943) Balika911
szerintem 10km-en a 4:30 keményebb mint egy 1:45-ös félmaraton, hacsak magamból indulok ki.
K&H félmaraton tavaly 3 körös volt 33-32-34 percet menten a 3x7km-en, próbáld meg Te is így szétbontani, és fuss 4:45-ös ezrekkel, tuti menni fog, de még 4:50-el is 1:45 alatt végeznél."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
törölt tag
válasz gombi01 #4944 üzenetére
Először is gratulálok az eredményedhez, és köszönöm a hozzászólásod!
Amit írsz, egy bombabiztos stratégiának tűnik, de - és véletlenül sem akarok nagyképűnek tűnni, netalántán megbántani vele - ennél jobb időt dédelgetek. Igazából itt a radikális porba taszajtáson lenne a hangsúly.
A 4:30-hoz hozzátartozik, hogy az az a tempó volt, ahogyan a lábaim vittek. Persze, nem azt akarom mondani, hogy laza, hogy lenne már az (nekem), de ennél (168-as átlag) jóval magasabb pulzuson is tudok hosszasan teljesíteni, erre a túra megtanított. Lehet, nem kéne, de azt tervezem, hogy belekezdek 4:30-cal, ezt a második körben még biztos tartom (itt szerintem már 175 környékén lesz a pulzus), a végén pedig meglátjuk, mennyi maradt.
Kérdés, milyen idő lesz, mennyire leszek formában és mennyire ragad el a versenyszellem. Cimborám is jön, viszonylag friss, de feltörekvő futó, szeretne majd 1:30-at. (Ami azért durva.) Szóval lelkesedés van, az erőt igyekszem még trenírozni, aztán kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
11ora kb 30 fok a napon,arnyek semmi,kellemes szel lengedezik,pont a kedvemre valo...elokapartam a dobozzabol az Adidas ClimaCool Ride-ot,penge eles sebeszezkoz ez kerem,a mai nap ez kell,indulhat az operacio:
20km 2oras edzesben,levazolom hatha valaki szeretne valamit felhasznalni belole...2km konnyu futas kb 5perces tempoval majd meg 2km picit elesebb 4.30ig a legvegen ma 200m gyors iram 30mp ez mar a palyan odateve rendesen,kis seta,2km kovetkezik ebben torna setalva (szodeles,felfele,elore,technikak-skip,jog stb. gyorsitok rovid 10-20m-ek a vegen egy kis konnyu futassal) ittam mosdottam es megkotottem duplara a fuzot
8 x 200m eros a piheno 130m konnyu kocogas (minden masodikat meghuztam azokat mertem 26.44-29.05 ig terjedt jol ereztem magam,ment volna meg 1-2 tuti ) laza kifutas nehany km,megint mosdas es ittam is, 5 x 60m szokdelles,visszafele seta felig majd laza kocogas...2km 4.20-4.30as konnyu tempoval majd 10x 50m sprintek (valtogato 50m sprint 50m kocogas nincs benne allo pihenes) majd mezitlab 4km progressziv tempo a fuvon,konnyu 4.10-el kezdve es 3.40-el fejezve erosen de ugy hogy meg booooven legyen a labba tartalek,kis nyujtas es kifutaserosen gondolkodom hogy este 7kor kimegyek meg egy kozepes hosszusagu hasonlo edzesre,vannak olyan napok amikor megy,ilyenkor tolni kell
kb ez a zene lefesti hogy erzem most magam
[ Szerkesztve ]
-
gombi01
tag
válasz #72042496 #4945 üzenetére
(#4945) Balika911
hi,
nem bántasz meg ugyan má'
nekem ennyi ment/megy, 100 perc alá még nem sikerált pedig már 3 éve fuktorászok, de csak megérek rá egyszer. Nah de milyen szar is lenne, ha elsőre megfutottam volna 1:30-ra a félmarcsit bele sem merek gondolnitomcica
ilyen melegbe nem gyenge edzés! Magamnak tegnapra meg mára is dombfutás írtam fel, vettem chia magot elkezdem ma szedni, remélem a segíti az emésztést nem azt jelenti, hogy pelenkába kell majd futnom, vagy lehet így adja majd ki a gyors tempót"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
-
törölt tag
válasz gombi01 #4947 üzenetére
Én is kb. akkor kezdtem, de a térdem (és az újszerű élmények) miatt váltottam a túrára. Mindig másutt fáj a rohadék, de most már talán körbeér, ill. elkezd javulni, és akkor a futással is tudok kezdeni valamit. (Mert majd szeretnék amúgy.)
A K&H-n nem tudom, mi lesz (közben neveztem is), az 1:40 remélem, hogy összejön, az 1:35-ben titkon (ill. most, hogy leírtam már nem titkon) reménykedem, az 1:30 nekem űridő. Meglátjuk, izgalmas lesz, az biztos!
-
L-e-f-i-e
senior tag
Sziasztok,
Használ valaki, vagy esetleg ismeritek a Nike Reax Run 6, futó cipőt?
Kezdő futó vagyok, igazából csak egy átlagos, nem túl extra de azért nem is alsó kategóriás futó cipőt szeretnék, ezt a típust néztem ki, mivel eddig no name cipőkben próbálgattam magam, szeretnék egy fokkal komolyabbat.
Előre is köszi
=^-^=
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?