Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz Jaffa75 #92660 üzenetére

    Gondolom a labdanélküli játéka, a pressing, a helyezkedés, a labda nélküli védekezés megkezdése, a térfél felszotása, az általa levezetett letámadás amit legtöbb esetben az előre tolt csatár irányít. Erről múltkor éppen Klopp mesélt hogy mennyire kulcsfontosságú egy modern támadónak.

    Manapság már nem olyan egybitesek a támadók van hogy jé ottakapu vágjukbe, hanem sokkal komplexebb.
    Fogadjuk el hogy mindennek megvan az oka és nem érthetünk mindenhez.

    Gondolom hogy ez az oka hogy ő játszik, mert soha nem nézek reál mecsset, de ha zidan szarul végezné a munkáját már régen lapátra került volna..

    Na most nézem épp mindenkitől több kulcspassza volt a bayern ellen, és ez csak egy szem statisztikai elem amiben támadóként nagyon kimagasló.

    pl Liverpoolba is van egy sokkal gólerősebb fizikálisabb támadó, és egy még gólérzékenyebb kevésbé fizikális, de rendre egy harmadik srác játsza és teljesíti kimagaslóan a hamis9-es poszt szerepét, aki kevésbé gólerős, de az okos helyezkedése, labdanélküli játéka, minden támadás rajta fogyík keresztül, ő irányítja a pressinget, a visszazárást és labdanlélküli védekezést, a térfél felosztását, ami a csapat érdekében fontosabb mint az az egy dolog hogy jobb befejező a kapu előtt :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés