Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22170) Madwe válasza Declare (#22169) üzenetére


Madwe
nagyúr

Létrehozod a vpnt, pptp a legjobb elterjedtség szempontjából (l2tp ipsec meg a legbiztonságosabb, de mi azt csak szerverek között használjuk, mert azt macera gépenként telefononként beállítani) valamint a szükséges portforwardokat be kell állítani a routeren (ha ismeri a syno, akkor annak a felületén is meg tudod ezt tenni)

Létrehozol egy ddns-t az ip címedhez, mert az nem fix gondolom - van synonak saját is, pl létrehozol egy sajatnev.synology.me címet ami mindig az aktuális ip címedre fog mutatni ahol a nas van.

Ezután vpn csatlakozásnál ip címnek a sajatnev.synology.me-t adod meg, felhasználónév jelszó pedig a synology accountod adataival töltöd ki.

Minden rendszeren van beépített vpn kliens, telefonon asztalin mindenhol. Winen pl létrehozás után a VPN kapcsolat létrehozása után a Hálózati kapcsolatok - VPN kapcsolatodon jobb klikk tulajdonságok - hálózat - ipv4 beállításai - haladó beállítások - használd az alapértelmezett átjárót a távoli hoston-t ha beállítod, akkor minden adatod a nason keresztül megy majd (ezt szintén minden végpont vpn kliensnél be lehet állítani, legyen az android, ios win osx linux vagy bármi)

Ezek után a Hálózat fülön ahol a vezetékes/wifi kapcsolataid vannak, megjelenik a vpn kapcsolat is, amire külön tudsz csatlakozni s bontani kapcsolat után (természetesen az internet kapcsolatodnak végig mennie kell e mellett) így amikor használni akarod, rácsatlakozol, ha végeztél vele bontod.

Amikor csatlakozva vagy s így állítod be akkor minden adatod a nason keresztül megy, legyen az böngésző, torrent, ftp vagy akármi.

A 216play az akkor lehet hasznos, ha van egy médialejátszód otthon ami nem esz meg mindent s transzkódolni akarsz rá (mondjuk a tv beépített médialejátszója nem eszik meg csak avit de neked mkvid vannak, akkor a nas streamelés közben avivá alakítja) a 216play akár 4k esetén is meg tudja ezt tenni on the fly. Én inkább egy normális médialejátszót javasolnék ilyenkor egyébként ;]

Ha idegen gépeken akarod felvenni, akkor a jelszót semmiképp ne jegyeztesd meg, s ha publikus a gép, akkor a vpn kapcsolatot is törölném munka végeztével :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.