Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55001) Ano válasza Sanyi.mTs (#55000) üzenetére


Ano
őstag

Az tök8 szerintem ... mert ha feltelepíted, akkor telepítheted úgy is, hogy csak akkor fusson amikor elindítja ... :)

Több gépen is így használom (rokonok/ismerősök elsősorban :) )

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#55002) Koszta válasza Madwe (#54985) üzenetére


Koszta
tag

Srácok, srácok, szerintem kicsit félre ment az infó, és véletlenül sem szerettem volna a kérdésemmel bárkit is egymásnak ugrasztani.

Az egész lényege, hogy aki vette, az annyira ért hozzá, hogy tisztában van vele mi a NAS, és kinőtték a Drive és hasonló szolgáltatásokat, és inkább sajátot szerettek volna helyette. A cél pusztán a több felhasználós jogosultság kezelés, a NAS elérése távolról telefonról, illetve gépeken helyi hálózatról. Egyetlen WD Home Clouddal volt dolgom eddig, annak a beállítása pedig pofon egyszerű, és a távoli elérés is könnyű böngészőn keresztül vagy telefonon. Mivel nincs tapasztalatom a NAS-okkal kapcsolatban, ezért beírtam a "Milyen NAS-t vegyek" topicba, ahol a Synology-t javasolták. Utánaolvasva gyakorlatilag mindenhol az jött ki, hogy a telepítés és beállítás (amire jelen esetben elsőre kell) gyakorlatilag next-next-finish és minden szépen működik.

Ennek ellenére ami tényleg könnyen működik, az a Quickconnect és a DS file elérés. A helyi hálózaton való elérés már nem volt ennyire könnyű, mivel simán nem láttak rá a Windowsos gépek, de arra utána sikerült megoldást találnom. Ekkor minden működött, ami kérés volt, így ennyiben is hagytam. Ezután kérte ismerős, hogy milyen jó lenne, ha rálátnának gépről távolról is a NAS-ra. Feltételeztem, hogy hasonló könnyedséggel megoldható, mint a WD esetén, hogy beírják egy xxx.synology.com oldalt, ahol egy login után elérik a NAS mappáit (ahogy egy Drive, Dropbox vagy akármi esetén). Aztán jöttem rá, hogy sajnos itt ilyen lehetőség nincs (vagy csak én nem találtam meg), csak a Quickconnect, ami egy egész admin felület, és nyilván ők csak a felhasználókkal megosztott megfelelő mappákat szeretnék látni.

Azóta nem voltam még ott, mivel sajnos fizikailag nem volt időm odamenni, ezért szerettem volna valahogy jelen beállítások mellett távolról elérni a belső hálózatot. Elég lett volna azt mondani, hogy erre nincs lehetőség, mivel a DMS nem támogatja a böngészőt, a VM-hez pedig kevés a 2 giga ram. Nem szeretnék semmilyen sérülékenységet, pusztán a beállítás idejéig nyitottam volna meg bármilyen plusz portot. A VPN és egyéb dolgok beállításához mindenképpen rá kell tudnom csatlakozni a routerre, amit ahogy írtam, így akkor távolról nem tűnik megoldhatónak.

És igen, állítottam már be DDNS-t és VPN-t is routereken, így nem ismeretlen terep, maximum annyiban, hogy nem dolgoztam még UPC-s nettel, routerrel. A WD NAS után feltételeztem, hogy amúgy is ez tök mindegy, egy ilyen NAS alapbeállításait bárki meg tudja csinálni, olyan is, aki nem érti a DDNS és VPN szavakat. Sajnálom, hogy itt ez nem így van.

@Essejó: Köszönöm a válaszod!
1-2. Az admin felhasználót letiltottam elsőre, a portot amint sikerültek a beállítások meg fogom változtatni. Vagy amint odamegyek, mivel ez távolról nem lehetséges.
3. Sajnos az előbb említett okokból kifolyólag ezt nem ellenőrztem a routeren, és jelenleg nem is tudom távolról. Ez merült fel bennem is elsőre, mivel Digisként nekem első dolgom volt feltételezni, hogy NAT mögött lehet. Így látatlanban gondoltam inkább rákeresek, hogy UPC-nél is a NAT-olás az általános, bevett szokás. És erre azt olvastam szinte mindenhol, hogy nem, publikus IP szokott lenni. Amennyiben tényleg NAT mögött lenne, UPC-nél is van lehetőség kérni, hogy vegyék ki a NAT mögül? És amennyiben ez nem lehetséges, így a DDNS elérés nem működne, van-e valamilyen más megoldás, ahogy a DS File is látja, úgy elérni gépről a NAS megosztott mappáit?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#55003) Pubszon válasza gyugyo79 (#54994) üzenetére


Pubszon
veterán

Beállítottam így, de a telefonos hovatalos app "Authentication Failed" hibát dob. :F

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#55004) gyugyo79 válasza Pubszon (#55003) üzenetére


gyugyo79
addikt

Gépről jó, telefonról meg nem?
A felhasználónak akivel be akarsz jelentkezni van joga vpn - t használni?

(#55005) kgymac válasza Koszta (#55002) üzenetére


kgymac
őstag

A connect box közismerten kiváló cucc, talán a bridge/modem mód ami rendben megy vele, így egy saját router célszerű mögé, azon a port beállítások is rendben beállíthatóak.
Az openvpn esetén beállítható, hogy csak a nast vagy mást is elérj a vpn kapcsolatból. A router simán állítható így, de nem kell kitenned a konfig felületét az internetre. Ugyanúgy állíthatod be, mint otthon.

A connectboxnak/upc internetnek topicja is van a PH-n, ott mindent megtalálsz, le lett írva párszor

[ Szerkesztve ]

(#55006) Pubszon válasza gyugyo79 (#55004) üzenetére


Pubszon
veterán

:W
Ilyen bamba legyek, pont ez nem volt engedélyezve mert korábban ezt nem használtam.

MOD: Lecsatlakoztam a Wifiről, próbálom mobil netről de ugyan azt a hibaüzenetet kapom. Már wifiről is. :F

[ Szerkesztve ]

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#55007) gyugyo79 válasza Pubszon (#55006) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nem tiltottad ki a rossz próbákkal még?
Xypróba/xy idő a biztonságnál nincs bekapcsolva?

(#55008) tobias40


tobias40
veterán

Sziasztok!
Egy Synology 212J mennyire képes max letöltésre?
Gigabites netet rendeltem és ezért kérdezem hogy mennyire tudom kihajtani a NAS-ból?

Melyik NAS lenne amivel kitudom használni maximálisan ezt a sebességet?
Vagy mi a legjobb megoldás(ha nem NAS) hogy kihasználja ezt a speedet?

Köszi!

(#55009) Sanya válasza tobias40 (#55008) üzenetére


Sanya
nagyúr

semennyire. kb 10 megabyte/sec meglesz a 128 helyett. De az is jó.

talán a DS 918+ kihajtja, de lehet az sem.
AZért a gigabit kihasználásának lesz korlátja is, nem biztos, hogy lesz elég seeder, nem biztos, hogy a hálózat kapacitása elég, hogy neked gigabited legyen, lehet ennek csak valahanyad részét tudod majd az internet letöltésére használni. Hajnalban általában minden szolgáltató tudja a maximális értéket, szombat este 6-kor meg egyik sem.

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#55010) tobias40 válasza Sanya (#55009) üzenetére


tobias40
veterán

Köszi!

Most jelenleg 5 MB/sec-al töltök tehát ennek max a dupláját fogja tudni ezzel a NAS-al?
Akkor lehet hogy nem kérem a gigabitet mert úgysem tudom kihajtani semmivel.
Másik NAS-t meg nem akarok egyelőre mert amire nekem kell elég ez a régi gyenge NAS is...

Nem akarom az egész netet letölteni! :)
Így bőven elegendő lenne a 500 megás is nekem (vagy a 300-as) még úgy is hogy az iptv is elvisz belőle.Ha jól tudom a hd adás max 10 megát visz el a sávszélből,és ha még kettő beltéri is lesz akkor is bőven elegendő a 300-as net is igaz?
Hogy mindenre jusson elegendő sávszél...

(#55011) Multibit válasza tobias40 (#55010) üzenetére


Multibit
veterán

Nem akarom az egész netet letölteni!
Sokaknál tapasztalom, hogy számukra a nagy sávszélességű net egyedüli értelme a torrent ;]

(#55012) Ano válasza Multibit (#55011) üzenetére


Ano
őstag

Pedig figyelni kellene a garantált letöltési sebességre is, ami mondjuk egy 300-as netnél általában max 50 lehet, és akkor máris nem elegendő a sávszélesség "mindenre" :), míg ugyanez a Digi 1000-nél ugye 300!

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#55013) kgymac


kgymac
őstag

@Pubszon
Megjelent egy leírás a topicban is openvpn-hez, sethdobaloah kollega követte el.
Simán beállítható, esetleg érdemes lenne elolvasni.

(#55014) #80977664 válasza tobias40 (#55010) üzenetére


#80977664
törölt tag

Attól még hogy gyenge a nasod a PC-ről tudsz teljes sávszélességgel letölteni ha van elég seeder... vagy úgy nem szoktál? Régebben amikor nekem is hasonló nasom volt csak azokat töltöttem nassal ami nagyon ráért, ha sürgősebb volt akkor PC-vel töltöttem de közvetlenül a NASra mentve.

Egyébként minden az igényed és a pénztárcád kérdése. Netezni egy gépen meg ezzel a nassal letölteni 100Mbit is elég.

Én inkább a felfelé menő sávszélességet látom mostanság a szűk keresztmetszetnek, persze ez is mint minden az egyén felhasználásától függ. (nyilván nem a böngészésről meg a YT videók nézéséről beszélek)

(#55015) tobias40 válasza Multibit (#55011) üzenetére


tobias40
veterán

Így van de mi másra használnád ki a gigabit sebességét? ;]

Ano: igen ezen gondolkodtam én is hogy a garantált az kevés lehet de még nincs tapasztalatom hogy mennyire eshet ez majd vissza!

Vannak "trükkök" vagy okos dolgok amire érdemes odafigyelni mind az iptv-nél és az internetnél?

(#55016) gyugyo79 válasza tobias40 (#55015) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az mellé jár(t) sokszor csak olyan fel irány amit viszont már nem nehéz maxolni (nem torrentre gondolok). Én nagyon sokat érem el a VPN -n az otthoni rendszert rendesebb sebességű hálózatokból ahol az otthoni fel irányom az amihez a fájl műveletek be állnak (300 Mbit/s). De van olyan amit vissza felé is el tudok érni otthonról és VPN -n belül is bőven 600-700 Mbit/s -el tudok dolgozni. De ez már kevésbé jellemző otthon.
De a fel irányt el lehet használni pld család, barátok multimédia megosztására is. Pld.: ha a 2 nagy szülő néz 1-1 HD családi felvételt még mindig zavartalan az otthoni netezés :)

[ Szerkesztve ]

(#55017) Essejó válasza gyugyo79 (#54999) üzenetére


Essejó
veterán

Az előbb amikor bekapcsoltam a gépet, dobott egy ilyen ablakot.

Nos tény, hogy nekem a config ezen az elérési úton van:

Azt ma vettem észre, hogy van egy ilyen útvonal is: USERPROFILE\OpenVPN\config
Lehet itt kereste és ezért reklamált.

A Tanúsítványról meg, már a Pc-n is reklamált tegnap:

Természetesen lefuttattam a telepítést, eddig 2x, de továbbra is ezt dobja.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55018) Ano válasza tobias40 (#55015) üzenetére


Ano
őstag

Nem tudom milyen szolgáltatód lesz/van és mennyit kér érte, de pl nálam a 1000/300-as (amiből a garantált a 200/50, ha jól emlékszem) Digi 6400 ft körül van TV-vel meg telefonnal (amit ugye sose használunk :D)

Ha ilyen összeg kifizetése nem okoz gondot neked, akkor érdemes a nagyobb sávszélességet választani, mert sosem tudhatod mikor kellhet a bőséges szávszél ;)

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#55019) gyugyo79 válasza Essejó (#55017) üzenetére


gyugyo79
addikt

A tanúsítvány ebben az esetben tök 8 -nak kellene lenni mert ez CA és ráadásul a OpenVPN -nél magára a certekre nincs is szükség (nem kell telepíteni őket a futtató rendszerrre) mert bele van rakva a konfigba.
Legalábbis amikor utoljára csináltam még bele rakta a
<ca> </ca> közé. (Ezért is kell erre baromira vigyázni)
Még csak az openvpn könyvtárában sem kell, hogy ott legyenek attól, hogy a Syno oda csomagolja a félkész konfig mellé őket.

Ha fut a gépen az openVPN akkor jobb egérgomb az ikonján (jobb sarokban) és edit config -ra az aktuálisan általa használtat lehet szerkeszteni. Nekem csak a programfájl van használva mindenhol és nem szokott reklamálni a USERPROFILE alatti az üres.

(#55020) tobias40 válasza Ano (#55018) üzenetére


tobias40
veterán

Telekom a szolgáltató és nem okoz gondot az az 1-2000 ft,szerencsére.(Legnagyobb tv (51 hd csati) csomaggal 7200 ft lesz,garantál 300/50 a netnek)
Majd átgondolom mennyire tudom kihasználni de valószínű hogy marad a gigás,én is úgy vagyok ezzel hogy sosem lehet tudni mikor jön jól a nagyobb garantált fel-le sebesség! :R

[ Szerkesztve ]

(#55021) Essejó válasza gyugyo79 (#55019) üzenetére


Essejó
veterán

Ott is van az .ovpn-ben a Begin certificate, ennek ellenére amikor a telefonon fel csatlakozok akkor ezt dobja:

Ha megpróbálok kiválasztani akkor ez jön elő:

Ha a Continue-ra nyomok akkor tovább lép, de akkor is piszkálja a csőrömet a dolog.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55022) interfész


interfész
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémánk lenne hogy a sima Mail serverben nem tudjuk törölni a spameket automatikusan (Ez a domain szolgáltatónál tök jól ment). Na most rengeteg spamet kapnak amit meg kéne szűrni úgy a szerveren hogy ne is kapják meg... tudom outlook beteszi szemétbe de a telefonok annyira nem...
Szóval elvileg black white listen el lehet utasítani a .com os domain eket de valahogy nem működik... így próbáltam hogy a feladó tartamazza: *.com, @*.com

tudom hogy nem tanácsos .com ot tiltani de úgy látom hogy annyi spamjük van és valtozik a domain hogy egyszerűbb tiltani minden .com ost és megengedni ami tényleg kell.

van esetleg ötlet hogy ez hogy működne jól?

köszönöm

Minden ami számítástechnika, PC-k építése, szerelése, diagnosztizálása, alkatrész beszerzések, hálózat, stb. Érdeklődni lehet: 06-20-212-0898 A termékeket itt lehet átvenni: 1039 Árpád utca 64, H-P 9-16

(#55023) Sanya válasza Essejó (#55021) üzenetére


Sanya
nagyúr

Lets encrypt tanusítványod van?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#55024) Essejó válasza Sanya (#55023) üzenetére


Essejó
veterán

Nincs, az kell az OpenVPN-hez?

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55025) gyugyo79 válasza Essejó (#55024) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az ön aláírt tanúsítvány miatt szólhatnak az alkalmazások de amúgy biztosat én sem tudok neked mondani, hogy miért van pontosan az üzenet. De még olvashatja olyan aki már találkozott vele és tudja is.

[ Szerkesztve ]

(#55026) Varszegig válasza Essejó (#54998) üzenetére


Varszegig
veterán

"Megoldottam, e-mail csatolmánnyal elküldtem"

Az fasza, csak akkor már minek?

(#55027) Essejó válasza Varszegig (#55026) üzenetére


Essejó
veterán

A VPNconfig.ovpn-t kellett a telefonra a gépről eljuttatnom. Gmail van a telefonon is, tehát elküldtem a gmailos címemre és a telefonon lementettem a csatolmányt, és úgy már hozzá tudtam a telefonon adni. Azért.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55028) kgymac válasza Essejó (#55027) üzenetére


kgymac
őstag

droid alatt lehet usb kábellel, le kell húzni fentről a menüt és átállítani csak töltésről file átvitelre. Win7-től felfelé semmit sem kell telepíteni, intézővel tudsz másolni.
Vagy totalcommander + lan/webdav pluginnal a nas egyik megosztásáról, esetleg az FS syno app (nem használom :B )
A "gyári" openvpn kliens nekem a kezdetektől így működik, a saját ovpn-ben benne van a cert a <ca> </ca>tagok között, a cégesben nincs.

(#55029) Pubszon válasza Essejó (#55027) üzenetére


Pubszon
veterán

És sikeresen hozzá is tudod adni a ca.crt fájlt?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#55030) Varszegig válasza Essejó (#55027) üzenetére


Varszegig
veterán

Arra utaltam, hogy ha egy ilyen file-t emailben küldesz akkor már felesleges vpn-t használni. Jelszót, tanusítványt stb. nem küldünk emailben. Attól szoktam agyfaszt kapni pl., amikor egy oldal ragaszkodik az erős jelszóhoz, majd kiküldi email plain textben.

(#55031) fecke78


fecke78
senior tag

Üdv synology 918+ -t veszek jövő héten az aqua-ban 4 gb rammal , de vennék belle rögtön 2*8gb ot az jó lessz : https://www.pcx.hu/kingston-2x8gb-ddr3l-1866mhz-hyperx-impact-hx318ls11ibk2-16-notebook-memoria-118275
Köszönöm

(#55032) Pubszon válasza fecke78 (#55031) üzenetére


Pubszon
veterán

Szia.
Lesz igény erre a sok RAM-ra?
Nekem is 4GB van de VM híjján jelenleg 29% foglalt.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#55033) #80977664 válasza Varszegig (#55030) üzenetére


#80977664
törölt tag

:C :C :C
Én értettelek elsőre is... előtted nem akartam leírni mert akkor valaki szerint megint "fölényeskedtem" volna... de örülök, hogy másnak is szemet szúrt! :))

(#55034) #80977664 válasza fecke78 (#55031) üzenetére


#80977664
törölt tag

Ez biztosan jó:
8GB 1866MHz DDR3L 1.35V Notebook RAM HyperX Kingston CL11 (HX318LS11IB/8)

Nem tudom mire kell a 16G, de azt azért tudd, hogy a virtuális gépek nem fognak hasítani rajta, hiába sok a RAM... számomra elfogadhatatlanul lassúak, már ha grafikus felületet is akarsz.

(#55035) Boss81 válasza fecke78 (#55031) üzenetére


Boss81
senior tag

Nekem nem indult el 16 Gb rammal csak a gyári 4+8 Gb-al.
De többen vagyunk így a fórumon.

(#55036) Essejó válasza Varszegig (#55030) üzenetére


Essejó
veterán

Pedig nem magamtól találtam ki. [link]
Egyébként meg azért nem kéne tán ennyire paranoiásnak lenni. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55037) kgymac válasza Essejó (#55036) üzenetére


kgymac
őstag

Ebben a leírásban nincs cert, de a syno openvpn generál cert file-okat, amikre szükség van a belépéshez, azt tényleg nem jó ötlet megosztani .

(#55038) Madwe válasza Essejó (#55036) üzenetére


Madwe
nagyúr

A magyar postával szoktál lakáskulcsokat küldözgetni, a levélben megnevezve a pontos házat ajtót emeletet? Esetleg a bankkártyád a pinkódoddal?
Minek a vpn, ha nem privát? Az már nem is vpn, csak vn :D

(#55039) #80977664 válasza kgymac (#55037) üzenetére


#80977664
törölt tag

Mé mondasz mán ilyeneket....? Egyszerűbb lett volna a http://www.toldacuccot.hu/ -ra felnyomni azt jó napot! Mi baj lehet bellőle... ??? Ha már a tegnapi kollégának nem volt jó az l2tp/ipsec amit bruttó két perc alatt be lehet állítani fájlküldözgetés és cumizás nélkül, sebaj ott az openvpn nyomjuk fel gmail-el a config fájlt.... :C

Szerintem legközelebb az SSH private key is mehet utána! Security first!!! :Y

(#55040) Pubszon válasza #80977664 (#55039) üzenetére


Pubszon
veterán

Szerintem fogd vissza magad és ne személyeskedj, senki sem szereti ezt a nyegle stílust, ez egy szakmai fórum.
Amúgy mi közöd van hozzá, hogy melyik VPN-t szeretném használni? :F

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#55041) #80977664 válasza Madwe (#55038) üzenetére


#80977664
törölt tag

Kapaszkodj meg! Eladtam vmi ötezres cuccot facebookon, csávó írja hogy holnap küldi a pénzt. Erre rá két napra a postaládában megdöbbenésemre egy sima boríték bélyeggel, benne 5000 kp! Még egy papírlapba sem volt téve, a vak is láthatta mi van benne!!

Azóta hiszek a csodákban! :DD

(#55042) fecke78 válasza Boss81 (#55035) üzenetére


fecke78
senior tag

köszi :O
jövö héten kiderül , csuriban a kezem..
16gb mert azért akkarok bele mert felesbe veszem a tesommal , igy meg megéri

(#55043) WaterWave válasza #80977664 (#55041) üzenetére


WaterWave
veterán

Te szedsz valamit?
Nem megbántásból, de nálad valami nagy baj van.
Ez egy szakmai fórum, hogy megértsd lefordítom a te nyelvedre.
Nem az a lényeg, hogy te mit venmél, mit használnál, mi lenne a jobb, és mi lenne a megfelelőbb.. Ha van egy kurva kérdés, akkor válaszolsz rá, vagy nem. Segítesz neki, és mindig a kérdésre válaszolsz, vagy csendben maradsz.
Másnak is feltűnt már a viselkedésed negatív jellege, már én is szóváteszem.
Ha ő a dsm jelszavát küldi el gmail formájában akkor leszarod, ha van egy kérdés, akkor válaszolsz rá, vagy legozz tovább.
Ilyen egyszerű.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#55044) Essejó válasza kgymac (#55028) üzenetére


Essejó
veterán

Sajna a Huawei csak a saját HiSuite programjával kommunikál, TC és intéző nem játszik, anno mikor megkaptam ez mindjárt kiderült. Ezért nem is próbáltam szórakozni usb-n mikor azt olvastam az asus supporton, hogy email csatolmányban elküldhetem a telefonra az .ovpn fájlt.
Viszont nagyon nem értem ezt a hisztit amit itt többen is rendeztek. Először is még csak ismerkedek próbálgatom a VPN-t, ergo ha rájövök, hogy hogyan kell beállítani úgy hogy működjön, akkor még mindent törölhetek és új kulcsot generálva felrakom megint. Egyelőre ott tartok, hogy elvileg mindenhol működik, na jó a Mobilon nem 100, hogy igen. De gyakorlatilag semmivel nem tudok a másikhoz kapcsolódni. Mobilról ddns-en keresztül gonnd nélkül elérem a nast, de ha a vpn porton próbálom meg akkor mindig időtúllépés miatt eldobja a kapcsolatot. Aztán itt ez a Nem található tanúsítvány probléma a mobilon. Hiába próbáltam a certet oda adni neki, nem kezd vele semmit.

Mi van akkor ha én hozok létre PKCS#12 fájlt, p12 kiterjesztéssel?
Mondjuk egy ilyet és ezt a békesség kedvéért usb-n keresztül juttatom el a telefonra.

Tehát először készítettem egy RSA 2048 bites kulcsot, majd azzal a kulccsal készült egy Cert, amit importáltam PKCS#12-be p12 kiterjesztéssel. Ez működhet? Vagy a puding próbája az evés?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55045) Essejó válasza Pubszon (#55029) üzenetére


Essejó
veterán

Nem, vagyis elvileg igen, de nem kezd vele semmit. Ezért most ott tartok hogy elmegyek aludni. :) Viszont generáltam egy PKCS#12-t megpróbálom majd azt megetetni vele.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55046) Essejó válasza Varszegig (#55030) üzenetére


Essejó
veterán

Megkérlek a saját paranoiádat ne próbáld rám ragasztani, elég nekem az enyém. :) Egyébként is a tervem az, ha sikerül működőképessé tennem akkor törlöm a tanúsítványt és generálok újat, amit már a maximális biztonság kedvéért kőbevésett vonalkóddal adok meg a telefonnak majd össze töröm. Remélem ez megfelel a kényes ízlésednek. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55047) Essejó válasza kgymac (#55037) üzenetére


Essejó
veterán

Ez lehetséges, de a teló a syno által generált certet nem fogadja el, így az kuka.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55048) Essejó válasza #80977664 (#55039) üzenetére


Essejó
veterán

Hát nézd barátocskám! Bár ezt a megszólítást vedd erősen költői túlzásnak! Mégsem kezdhetem azzal, hogy: Na idefigyelj Baromarc.
Itt vagy nekünk TE, az új Novüje Szatrudnyik, az igazi Ali Ben Slapaj, aki "szerencsénkre" Mindenhez is ért! És mindenről, mindenkinek megmondod a tutit. Azért ugye nincs harag, ha nem tekintem Isteni Kinyilatkoztatásnak, és egyetemes tudásnak azt ami folyik belőled? Veled ellentétben én nem értek mindenhez. Mondjuk 1x nekiálltam megszámolni, hogy mi mindenhez értek, vagy legalább is van némi fogalmam róla. Én például mindig tanulok a hibáimból, ezért bármikor meg tudom őket ismételni.
Mégis ki vagy te, hogy mondjuk az Asus support tanácsával szemben akik azt le merik írni, hogy az ovpn configot nyugodtan küldjük el emailben a telefonra. Megmondom, nekem úgy a 27.-ik senki.
Megkérlek a továbbiakban ne vedd figyelembe ha írok, nem neked szól!
Bocsi Mindenki más!

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55049) Boss81 válasza fecke78 (#55042) üzenetére


Boss81
senior tag

Hidd el elég lesz bele a 12 GB, pedig esetenként terhelem rendesen. Én megrendeltem a 2db 8Gb-os modult, és mikor ideért akkor szembesültem a problémával. Az egyik modult visszaküldtem pár napon belül, így annak visszakaptam az árát.

De ha véletlen el is indul 16Gb rammal, az eredetit akkor se add el, hanem tedd el szépen a fiókba, a garancia miatt. :K

[ Szerkesztve ]

(#55050) #80977664 válasza WaterWave (#55043) üzenetére


#80977664
törölt tag

Gyermekem, ha nem tetszik a mozi ne nézd... nem te mondod meg ki mit írhat egy nyilvános fórumon sem az elvtársaid! Kérdez valaki valamit, aki akar válaszol. Akinek nem tetszik valaki válasza lapoz tovább, már ha tud mert a jelek szerint akadnak itt páran akik nem tudnak valami bizonyítási kényszerből kifolyólag.

Téged idézlek:
"Ha ő a dsm jelszavát küldi el gmail formájában akkor leszarod, ha van egy kérdés, akkor válaszolsz rá, vagy legozz tovább."

Na akkor javaslom magadra vonatkozóan ugyanezt! Amúgy nagyon "SZAKMAI" volt a hozzászólásod! :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.