Hirdetés

2021. január 16., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-10-05 17:57:03

LOGOUT.hu

Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) vond válasza V.Stryker (#8985) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Simán File Station-nel (PC), vagy DS File applikációval (mobil, tábla)?
A munkahelyi nyersanyagokat, meg az archív videókat így érjük el távolról.

vond.hu // design • grafika • fotó • videó • web

(#9002) DasBoot válasza Antilhu (#8989) üzenetére


DasBoot
tag

Szia, Antilhu! Pár hete Én is így jártam, de nem találtam megoldást. Igaz, nem telepítettem újra.

(#9003) DasBoot válasza Antilhu (#8989) üzenetére


DasBoot
tag

Megtaláltam a megoldást. Download station Beállításaiban a Hely-et keresd, a Torrent/NZB automatikus betöltése a figyelt mappákból. Nálam a figyelt mappa, az Alapértelmezett célmappa, vagyis a Downloads.

(#9004) Parson válasza ManUnited (#8962) üzenetére


Parson
őstag

Hello!

Köszi a leirást neked is! :R
Kicsit szabin voltam közben, úgyhogy csak most tudok reagálni.

No sikerült felrakni a PhotoStation-t és a DS Photo+ -t a nejem iPhone5-ösére és az én Android-os telómra is. A helyzet a következő:
1. a PhotoStation érzékelte a /photo mappában már meglévő képeket és szépen konvertálta is a képeket jó 2 napon át - mint ahogy másnak is

2. amikor kész volt akkor elkezdtem beállitgatni a PhotoStation-t, és hát kicsit bosszankodtam, mert sajnos eltartott egy ideig, mire mindent szépen kimazsoláztam, hogy mit kell beállitgatni, hogy

a) elérhető legyen webről - hol kell az új portot belőni, amit a routerekben forwardolni is kell, ugye, mint a többi alkalmazásnál külső eléréshez

b) védett legyen a tartalom (privát) és csak a meglévő DS userek láthassák csak, de azok gond nélkül

c) mobil eszközökön be tudjon lépni az ember, és müködjön a rendszer

3. látom már, hogy az auomata update-nek csak újonnan készült pár db kép esetén van értelme, a meglévő brutál állomány Patice javaslatához mérten PC-ről illene feltolni a kovertálás meggyorsitása miatt - sebaj, ez csak egyszeri teendő, ezt még kibirom - de ha nagyon kell, végülis manuális update-ek (upload) is lehetnek, ha minden kötél szakad és nem megy a full automatizáltság - bár egyelőre egy teszt során androidról szépen csinálta :)

4. Ami kérdés felmerül:
a) adott 1 db DS (+ Photo Station) és 1 db user (egy mobil eszköz + DS Photo+) - itt a mobil eszközről való bejelentkezés egyszerű, megjegyzi a rendszer (DS Photo+) a cimet + felh nevet + jelszót, de:

b) mi van, akkor ha van 2 db DS (+ Photo Station userenként, egyiken 2 + másikon is 2 ) és 4 db user (4 db mobil eszköz + DS Photo+) - itt már egy eszköz esetén egy másik Photo Station-be való bejelentkezésnél mindig át kell ütni a cimet (adott felh név és jelszó mindenhol ugyanaz - ezzel könnyitve a belépéseket) a DS Photo+ -ban?? Vagy van netán erre vmi okosabb megoldás?

hogy könnyebben érthető legyen:
Diskstation 1 - Photo Station 11 (user 11 sajátja)
Diskstation 1 - Photo Station 12 (user 12 sajátja)
Diskstation 2 - Photo Station 21 (user 21 sajátja)
Diskstation 2 - Photo Station 22 (user 22 sajátja)

user 11 szeretne a DS Photo+ -on belépni A Photo Station 21-be (nézelődni, kommentelni, stb) - ehhez a DS Photo+ belépő oldalán mindig be kell gépelni a Photo Station 21 (web)cimét, vagy van erre vmi 'kedvencek' megoldás? :F (adott felh név és jelszó nem változik, az ugyanaz mindenhol adott usernél)

Köszi előre is srácok!! :R

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9005) Patice válasza Parson (#9004) üzenetére


Patice
Topikgazda

:C

Látom tényleg volt időd vele elmolyolni. :R

4/b kérdés:

Igen, a bejelentkezési címet át kell írni mindig, mert ezzel különbözteti meg a mobil app is a két különböző DS-t!

Ha nem akarjátok folyton a webcímet beírogatni, akkor esetleg javaslom a QuickConnect (QC) használatát. Ez port forward nélkül is képes mobil eszközről beléptetni, csak gyakrabban előfordul, hogy nem működik (sajnos). Ilyenkor marad a webcím.

QC-nek van egy random azonosító száma, amit ki lehet cserélni egy általatok megadott kifejezésre, szóra, kódra, bármire, amit könnyen megjegyzel, és/vagy könnyebb begépelni, mint a webcímet. Ezt a DSM-ben tudod belőni, a QuickConnect menüpont alatt (értelem szerűen :DDD ).

Eladó: SMSL sAp-12

(#9006) Parson válasza Patice (#9005) üzenetére


Parson
őstag

Ez nem jó hir - mármint az logikus, hogy másik cim kell neki, de hogy irogatni kell...

Mondjuk számitógépen annyi előnyünk van, hogy a webcimet el lehet menteni a kedvencekbe - ez a leggyorsabb megoldás, és akkor csak az adatvédelem miatt a felh név + jelszó begépelésével kell belépni, hogy nézelődni lehessen adott Photo Station alatt.

Míg a DS Photo+-ban pedig a felh név és jelszó állandó, a cimet kell csak ujra és ujra irogatni, azt viszont pontosan, adott Photo Station cimének megfelelően... no ez az, amit az asszony pl már nem fog kedvelni, szüleimről nem is beszélve...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9007) zoltannovak


zoltannovak
tag

Hellosztok! 6-7 fös céhez szeretnék venni egy NAS-t. az lenne a lényeg hogy működjön tükörbe két merevlemezzel. mindegyik gépre felcsatolható legyen egy hálózati meghajtó, illetve egy külsős ember eltudjon érni egy olyan mappát otthonról amibe tud dolgozni. (az anyagot a cégbe töltenék fel hozzá) http://synology-nas.hu/product/synology-diskstation-ds214se/ ezt néztem ki. valószínűleg nagyobb méretű Excel táblák is nyitnának meg róla egyszerre akár többen is. Egy két ajánlatot tudtok mondani? Előre is köszi!

(#9008) Patice válasza Parson (#9006) üzenetére


Patice
Topikgazda

"Míg a DS Photo+-ban pedig a felh név és jelszó állandó, a cimet kell csak ujra és ujra irogatni, azt viszont pontosan, adott Photo Station cimének megfelelően... no ez az, amit az asszony pl már nem fog kedvelni, szüleimről nem is beszélve..."

Ezért írtam a QC egyedi elnevezését! Azt csak könnyebb lesz megjegyezniük. Csak ötletesen az elnevezéssel! (pl. az egyik 'Hófehérke' a másik meg '7 Törpe', vagy 'elérési út 1' és 'elérési út 2', stb. :DDD )

Eladó: SMSL sAp-12

(#9009) ManUnited válasza Parson (#9006) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Minden Syno-s mobilos alkalmazásnál van a cím mező mellett egy kis nyíl ahol ki lehet választani az eddig használt címeket, és akkor csak a felh.név/jelszó párost kell megjegyezni/beírni.

(#9010) Parson válasza ManUnited (#9009) üzenetére


Parson
őstag

Na most kapásból hat nyelven jutott eszembe, de csak magyarul irom ide: Köszi-Köszi-Köszi! :R
Nem is vágom, hogy nem vettem eddig észre. Így már minden király! :))

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9011) Parson válasza Parson (#9010) üzenetére


Parson
őstag

Sőt, továbbmegyek:

most veszem csak észre, hogy elég a bejelentkezésnél, csak adott DS-hez tartozó
1. gazdanév:portszámot megadni,
2. felh név
3. személyes fiók - ha ez nincs megadva, akkor a /photo mappában lévő mappákat fogja látni
4. felh név jelszava

ilyeténképpen pedig, a nyilacska alatt csak a különböző DS-ek elérési utvonala kell legyen...

De jó, hogy ezeket is elfelejtem 1 év mulva, amikor tuti változtatni akarok majd vmit. :DDD

Szerk.: Illetve mégsem teljesen igaz, mert úgy tűnik van ebben még egy kis kavarás, úgyhogy mégis kell a személyes fiókok elérhetőségét menteni a nyilacska alá. Klafa. De legalább elmenti, remélem nem csak két hétre...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9012) zoltannovak


zoltannovak
tag

Ha mondjuk egy mailszervert akarok (közben DS213j néztem ki) erre feltelepítem ezt csomagot akkor működni fog? vagy ahhoz már érdemesebb egy nagyobbat venni. pl DS214 saját megrendelt domainemet be lehet állitani hozzá?

(#9013) V.Stryker válasza zoltannovak (#9012) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Ezzel én már küzdöttem. :) Nem típus függő tudtommal, mert a DSM tudja. Sokkal több buktató lesz a szolgáltaás beállításával fix ip nélkül, meg egyébként is, mint levelező szerver, hogy ne menjen spamba a leveled, stb.

Egyébként adja Isten,hogy sikerüljön megoldanod, hogy teljesen üzemképes legyen és akkor azonnal oszd meg velem is, hogy miként sikerült. :)

-

(#9014) zoltannovak válasza V.Stryker (#9013) üzenetére


zoltannovak
tag

Fixip megoldható. ha jol tudom a upc-től lehet bérelni. spamba mitől rakja?

(#9015) ManUnited válasza Parson (#9010) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Ezért van a fórum. :K Enélkül a fórum nélkül nekem pl. soha nem lett volna NAS-om. :)

(#9016) Rick4 válasza Parson (#9006) üzenetére


Rick4
nagyúr

Magad is építhetsz szervert, és magad is pakolhatsz rá ingyenes nas programokat. Ha erre kell azt azok is tudják, kár tripla áron venni valamit helyette.

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9017) Rick4 válasza V.Stryker (#9000) üzenetére


Rick4
nagyúr

Nem ártana bepakolni pár letöltési helyet abból a tizenvalahányból, amiket beraktam ide nemrég. ;)

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9018) Parson válasza Rick4 (#9016) üzenetére


Parson
őstag

Neked lehet, hogy kár. Nekem indokok hosszú sora vezetett ehhez a termékhez. Nem is csalódtam benne eddig, max én ismerem ki lassú ütemben, de sajnos ez van... igy is alig van időm ezzel foglalkozni, de ez had legyen az én bajom. A spórolásnak is meg van a helye és az ideje, számomra ez az egyszeri 'tripla ár' még belefért a büdzsébe... főleg a szerintem jó ár-érték aránya miatt is. De erről hosszan lehetne értekezni, ne menjünk bele inkább gazdasági elemzésekbe, mert fölösleges, és mert nem igazán látod a pontos igényeim sorát.. Vesződjön NAS építéssel, akinek kedve van hozzá - mindenkinek szive joga.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9019) Rick4 válasza Parson (#9018) üzenetére


Rick4
nagyúr

Vesződjön aki akar, a második, sokal fontosabb érvet már el se mondom, csináld ahogy akarod. :D

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9020) V.Stryker válasza Rick4 (#9017) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Okej, meg is van. 14-et hozzáadtam. Van valami tennivaló ezen kívül, hogy hozzáadom és utána frissítés gomb? Nem egyébért csak nekem egy új szoftver se jelenik meg. :U Nincs valami letiltás, hogy nem megbízható források engedélyezése vagy valami hasonló?

-

(#9021) Rick4 válasza V.Stryker (#9020) üzenetére


Rick4
nagyúr

a bal oldali menüben az egyéb forrásoknál fog előjönni az a plusz 300 telepíthető app, ott meglesznek amik még nincsenek. ;)

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9022) V.Stryker válasza Rick4 (#9021) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi. Egyébként "közösség" menüpont alatt jött elő, amit alapból soha meg se néztem, gondolván hogy twitter, facebook és társai lehetnek ott. :)

-

(#9023) Parson válasza Rick4 (#9019) üzenetére


Parson
őstag

Nyugodt lehetsz, ha ennyire nagy benned a segítő szándék, akkor megtarthatod magadnak. Majd megleszek nélküle valahogy. :K

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9024) Rick4 válasza V.Stryker (#9022) üzenetére


Rick4
nagyúr

Ja, persze, készülék típustól függően kinek mi van ott. :D

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9025) Rick4 válasza Parson (#9023) üzenetére


Rick4
nagyúr

Segítő szándék? Beszélgethetünk erről is, ha mindenáron a személyeskedés és a fő témától való elkanyarodás a szándékod. ;)
Tényszerűen én inkább ezt látom: Az első hozzászólásod tartalma, és a válaszon megírásakor rendelkezésre álló ismereteim alapján ajánlottam valamit, aminek csak pozitív hozadéka lehet számodra. Te ettől mereven elzárkózol, majd újabb eddig nem ismertetett feltételeket, körülményeket keversz bele a dologba, ami logikus következménye annak, hogy az új infók tekintetében magam is felülírnám az eredeti tanácsomat, de mivel emellé jössz az én segítő szándékom minősítésével, így nyilván másként látom a dolgot, ha neked nincs időd 20 perc alatt egy alaplapot egy gépházba berakni, akkor nekem had dle legyen már időm segítő tanácsokat adni....
Megítélni a személyedet veled ellentétben nem kívánom, nem szokásom olyanokkal hosszú távon csevegni, akik már az elején bebizonyítják, hogy az ittlétük egészen másról szól, mint az érdemi eszmecsere, úgyhogy nincs több kérdésem. :D Persze vannak, akiknél ez később bizonyosodik be, velük még megy valameddig a beszélgetés, de veled most lezártam, kérlek ne válaszolj. Köszi, sok sikert a vásárláshoz. ;)

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9026) Parson válasza Rick4 (#9025) üzenetére


Parson
őstag

Milyen vásárláshoz? Láthatóan azt se tudod miről van szó, és csak belekotnyeleskedsz a dolgokba. (Lehet hogy néha hasznosan is.) Ha neked egy NAS összerakása csak 20 perc (egyetlen alaplap behelyezésével), akkor nem én vagyok a csélcsap. Ha pedig nem akarsz véleményeket olvasni, akkor ne szólalj meg lenézően, miközben azt se tudod miről van szó. A személyeskedést nem én kezdtem el, a költekezéssel meg egyén marhaságokkal, ezt sem veszed észre. No meg azt sem, hogy már kb másfél éve van Syno NAS-om, nem is egy. Előbb tájékozodj, és aztán adj tanácsot, legfőképp pedig arra, amit kérdeznek... bár ha eddig nem ment az olvasás, eztán sem fog. Szevasz.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#9027) DasBoot


DasBoot
tag

Sziasztok! Nem lehetne ezt a vitát privát üzenetekben elintézni? Nem erre vagyok kíváncsi.

(#9028) Dr.FantastiK válasza DasBoot (#9027) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

valoban ? ;] akkor ne olvasd ! ! :P

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#9029) zoltannovak válasza DasBoot (#9027) üzenetére


zoltannovak
tag

+1

[ Szerkesztve ]

(#9030) DasBoot válasza Dr.FantastiK (#9028) üzenetére


DasBoot
tag

Valóban? ;] Akkor ne olvasd ! ! :P

[ Szerkesztve ]

(#9031) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Meleg van. :U

(#9032) Rick4 válasza Mezga Aladár (#9031) üzenetére


Rick4
nagyúr

Ott lehet, itt megy a klíma. :D

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9033) tatti22


tatti22
csendes tag

Sziasztok. DS213j: *.doc és *.xls nyitása intézőből, a nas megosztott mappáiból iszonyatosan lassú, néha sikertelen. Minden más kiterjesztés nyitás gyors, hibátlan. Ha ugyanazt a doc vagy xls fájlt a File Station-ból nyitom duplakattal, késedelem nélkül működik. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás?

tyreman

(#9034) Rick4 válasza tatti22 (#9033) üzenetére


Rick4
nagyúr

Egyelőre nincs javítva a dolog, ismert hiba synologynál és mac-nél is.

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9035) tatti22 válasza Rick4 (#9034) üzenetére


tatti22
csendes tag

Köszönöm. Ez mióta ismert? Az én készülékem még csak 1 napos, és ez a hiba azonnal előjött.

tyreman

(#9036) Rick4 válasza tatti22 (#9035) üzenetére


Rick4
nagyúr

3 éve tuti nincs megcsinálva. :D

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9037) devil-k


devil-k
veterán

Mit lehet tenni, ha a S.M.A.R.T. teszt talált egy hibás szektort? :Y

(#9038) Sanya válasza devil-k (#9037) üzenetére


Sanya
nagyúr

Ha nincsenek fontos adatok a NAS-on: leszarod, és addig használod, míg tönkre nem megy.
Ha vannak fontos dolgok a NAS-on, akkor veszel egy ugyanolyat és kicseréled, míg a rosszat nagyonolcsón, bad-sectoros jelzővel eladod olyannak, aki nem tart majd rajta fontos adatot.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#9039) devil-k válasza Sanya (#9038) üzenetére


devil-k
veterán

Akkor jó.

Nincs rajta fontos adat, csak film és zene. :DDD
Azon gondolkoztam, ha tönkremegy, akkor a WD-nek kell visszaküldeni, hogy cseréljék ki, mert 3 év garanciás a RED. Ez a gyakorlatban hogy működik?

[ Szerkesztve ]

(#9040) Mezga Aladár válasza devil-k (#9039) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

No para. Egy hibás szektor még nem a világ vége.

(#9041) devil-k válasza Mezga Aladár (#9040) üzenetére


devil-k
veterán

:R

(#9042) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Mit nyomkodhattam el, hogy otthon, belső hálózaton is csak a ddns cím-re jön be a felület, belső ip-re nem? :U

-

(#9043) Mezga Aladár válasza V.Stryker (#9042) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Kizártad magad?
Tűzfalnál lehet ellenőrizni, és ha már ott vagy, a saját géped ip-je mindig engedélyezett státuszba rakni.

(#9044) devil-k


devil-k
veterán

Valami nem okés...

A Transmission valami miatt használja a memória 90%-át úgy, hogy 1 db letöltés van és az sem full sebességgel jön. Eddig nem volt ilyen... Illetve olykor elég nehezen tudom elérni a TS-t.... Eddig ez sem volt.

[ Szerkesztve ]

(#9045) Gsx-rr


Gsx-rr
addikt

Sziasztok!

Mennyire érdemes várni a 214play utódjára? Kb mikor jelenhet meg?

Ha egy alapban ext4-es hdd-t rakok be akkor is le fogja formatálni?

előre is köszi a válaszokat.

(#9046) Intelligencs válasza Parson (#9011) üzenetére

Ez a photostation a szinkronizálást is megoldja? Tehát a képeid a telóról átkerülnek a NAS-ra? Én a cloudstation-t használom ilyen célra, ha lövök egy képet, azonnal feltölti a NAS-ra. Már a feleségemnek is androidos telója van, az övét is így állítottam be, nagyon bírja, hogy nem kell semmi kábelt dugdosni, hanem este ha hazajön, akkor a gyerekről készített képeket már rendezgetheti is a gépen. :DDD

Rick4: Nagyon hasznos és érdekes, ahogy leírod az épített NAS-t, és hogy fel lehet rá tenni a DSM-et, mindig el is olvasom amiket erről írsz. Sajnos azonban a stílusod eléggé térítő jellegű, már-már vallásos áhítattal beszélsz róla, és kb. úgy érzi magát tőle az ember, hogy aki gyári NAS-t vesz, az balek, pazarolja a pénzt. Ami, legalábbis egy Synology topikban, némileg visszatetszést kelt. Bocsi! :B

Más. Akinek DS111-ese, DS211-ese, vagy olyan NAS-a van, amiben ugyanilyen processzor van (1.6Ghz ARM - Marvell ARMADA 300), mennyivel tud letölteni max.? Apámékhoz bekötötték a 120-as netet, és elég karcsúnak tűnik a letöltési sebesség. Mivel eddig 25 mbites net volt, azt meg kihajtotta, nem tűnt fel, hogy ennyivel gyengébb ez a DS111, mint az én kétmagos DS213+-om. Nekem is 120 megás netem van itthon, de simán jön full sávszélességgel a torrent, és a proci 50% körül van. Akkor mégsem volt értelmetlen pénzpazarlás ezt a 213+-t megvenni. ;]

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#9047) Rick4 válasza devil-k (#9044) üzenetére


Rick4
nagyúr

az "eddig" az csak úgy a mai nap, vagy esetleg egy dsm frissítés, más szoft telepítés, beállítás is volt?

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9048) bosa válasza Intelligencs (#9046) üzenetére


bosa
tag

Androidon DS Photo+ azon belül jobb felső menüben "Azonnali feltöltés" ott beállítod és az szinkronizál....

(#9049) Rick4 válasza Intelligencs (#9046) üzenetére


Rick4
nagyúr

Akkor elmondom, én hogy látom:
Ha valaki synology nast akar venni, akkor vegyen azt, úgy gondolom, mikor erre korlátozódott egy kérdés, és a megfelelően megírt mondatok sejtettek bizonyos szintű alapos felkészültséget a témában, akkor gyakorlatilag csak arra válaszoltam, amit kérdeztek, azzal nincs baj, ha valaki tudja, mit akar, és csak pár apróságra kérdez rá.
Akinél van alternatíva, mert kellene neki más funkció, erősebb hardver, de nincs reális alternatíva, esetleg kevésbé hozzáértő, és egy 50-60K-s kiadással megvenne egy számára fontos funkciót nem ismerő készüléket, ( csak egy ami sok készülékben ma sincs, transzkódolás) ott nyilvánvaló, hogy nem az a helyes válasz, hogy igen, vegyed, gondolom jogos, ha az ismereteimnek megfelelő választ adom, és ha az igazság fáj, az nem nekem fáj. Biztosan jó önigazolás lenne, ha az xpenology nem is létezne, de sajnos létezik, letagadni kár lenne.
Aki meg az otthoni nast venné, ráadásul egy a fő feladatra csak részben alkalmas, ismert hibával küzdő synology rendszerrel, és az 5-10 felhasználóhoz épp necces hardverrel, ott engedd meg, hogy némi rálátással megpróbáljak olyat ajánlani, ami neki használhatóbb, jó tanács lett volna, ha nem fogadja el, az meg már nem az én bajom...
Azért, mert ez a synology topic, miért ne lehetne tudni arról, hogy létezik másmilyen, neadj isten a saját igényeinek jobban megfelelő készülék, vagy akár összerakható gép? Titok? Szerintem nem. Ugyanígy létezik freenas, openmediavault, stb stb, amik bizonyos célra jobbak, mint a synology, ha tetszik, ha nem, ez van.
Ha az ittlétem abban a formában történne, hogy minden kérdésre csak az "épített nas és az xpenology" a válasz, akkor tényleg kijelenthető, hogy térítő jellegű a stílusom, de szerintem sem itt, sem máshol nincs szó ilyenről, épp csak annyi van, hogy az ismereteim erre is kiterjednek, és ez egy olyan topic, ahol ezekről beszélgetünk, miért ne említhetném meg az arra érdemes kérdezőnek, hogy bizony van ilyen opció is?
Ha visszakanyarodunk a hozzászólásodat megelőző szituhoz, xpenology szót tőlem egészen biztosan nem olvashattál, alap fájlműveletekről volt szó, ráadásul a kritikus word- excel fájlokról, amire én gondolkodás nélkül az ingyenes nas szoftvereket javasoltam, tehát erre a begyakorolt, szajkózott szöveget, a térítést, az állandó "xpenologyzást" (leginkább azért is, mivel konkrétan az xpenology topicban semmiféle jelenlétem nincs) szerintem kár lenne megpróbálni ráhúzni. ;)

Azt már nem is említem, ha megveszi, mert más azt mondta, hogy vegye, és pont arra nem lesz jó, amire kell, az komoly sikerélmény az ajánlónak, és komoly fejtőrés lesz a vevőnek, ahogy én látom, olyan jól megtámogattátok a döntést, hogy ezzel rendesen beviszitek a málnásba, de persze van egy pont, ahonnan nem akarom megmagyarázni, amit írtam, miért írtam, hiszen van, aki itt nagyon okosnak hiszi magát, nos legyen, csinálja. :D

Persze lehet, hogy csak a monitorod csereérett, mert azon nem így látszik a hozzászólásom, de az enyémen ilyen, én ma cseréltem monitort, ezen minden pont olyan, int a tegnapin, szóval nem itt lesz a gond.. ;)

"amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

(#9050) Magnat válasza Rick4 (#9049) üzenetére


Magnat
veterán

Ehhez a témához annyit, h ha szigorúan vesszük a dolgokat, akkor a te agitálásod a Milyen NAS-t vegyek topikba? illik inkább a NAS vásárlásra vonatkozó kérdésekkel egyetemben, itt meg a Syno tulajok meg a tuti Synot vásárlók tudnak tapasztalatot cserélni... engem mondjuk különösebben nem zavar, de valahol meg tudom érteni, ha vkinek a Syno topikban szúrja a szemét, ha más vki elég soxor hangoztatja, h egy microserveren virtualizált DSM minden tekintetben jobb választás egy Synonál - még abban az esetben is, ha ezt mondjuk 100%-os bizonyossággal ki lehetne jelenteni. Mondom mindezt úgy, h egy 4 lemezes Syno esetében magam is jobb alternatívának tartanék egy microservert saját magamnak.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.