Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77001) pitius válasza szmorepapa (#76973) üzenetére


pitius
tag

Szintén gigás net, és egy DS116. Ennek olyan 30-34 megabyte/sec a csúcs, ha torrentről van szó.

...pitius...

(#77002) ForRedGlory válasza Joshi (#76999) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Semmi, de hiszen írtam is. A 76988-ban benne van minden. :U Ha már baszogatni akarsz valakit, akkor olyat baszogass, aki behozza a témát, és ne azt, aki csak válaszol rá.

Én már ott elengedtem a dolgot, hogy megjegyeztem a PC-t, erre jön a visszakérdezés, hogy "és jön is annyival", meg hogy mire írom, hiszen a HDD nem tud ennyit. Aztán meg az oktatás, hogy de hát az csak 1.7 Gbit, na meg hogy az ARM-es proci nem bírja (mintha nem tudnám, amikor minden második ilyen hozzászólás erre a konklúzióra jut).

Látom itt pár embernek nagyon fáj valami. Mindegy, részemről lezártam az offolást. Több lett belől, mint amennyit megérdemelt a téma.

[ Szerkesztve ]

(#77003) Protezis válasza ForRedGlory (#77002) üzenetére


Protezis
őstag

Én se értem ezt. Meg azt se, hogy arról győződik a másikat, hogy minek neki gyorsabb letöltés, mit akar ő többet, hisz már az is borzasztó sebesség :D
Épp elég lett volna annyi, hogy ennyit bír a hardver és kész.

(#77004) Magnat válasza ForRedGlory (#77002) üzenetére


Magnat
veterán

Azért kérdeztem meg, hogy mivel hajtod ki a 2 Gb-et, mert a Synology topikban vagyunk és kíváncsi voltam, melyik vas tudja kihajtani... Az 1.7-re meg azért jegyeztem meg, h az nem 2, mert előtte nyomtad a rizsát, h az időd milyen drága és nem értettem, hogy akkor miért hagysz veszni 300mb sávszélességet, ami kb 15%. Az már csak a hab a tortán, hogy ha tudtad, hogy az arm-es nasok mennyit tudnak, akkor miért nem a kérdezőt oktattad ki, hogy vegyen komolyabb eszközt ha ilyen sebességet akar, hanem inkább abba kötsz bele, hogy szerintem egy ilyen eszközön ami neki van, nem igazán lehet vánszorgásnak nevezni 240mb-et (hiszen ennyit tud és mint kiderült, ezzel te is tisztában vagy).

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77005) ForRedGlory válasza Magnat (#77004) üzenetére


ForRedGlory
félisten

A kommented színvonala a pöcegödör legalja. Szerintem hanyagolj, ha csak ilyen baromságra futja, hogy veszni hagyok 300 Mbit sávszélt. Sikerült leszűrni egy darab torrentet tartalmazó képből, hogy esetleg más nem eheti a lakásban a sávszélességet, ami miatt “csak” 217 MB-al tölt. Vagy például az meg se forduljon a fejedben, hogy a seed ennyit enged… tuti én vagyok a hülye. Kissé izzadságszagú, nem menő.

Semmit sem rizsáztam, ha nem érted vagy nem vagy képes felfogni, megérteni, akkor így jártál. Nem a topic témája, hogy miért jobb a gyorsabb net, holott illene tudni.

Gondolom csak véletlen kezdtél okoskodni, hogy a PC kihajtja-e a 2000-es internetet, de azóta is fullban tolod a kretént. Akkor még igazad is lenne, ha miután megtudtad, hogy PC-ről van szó, elengeded a témát, de neeeem… tolod tovább a hülyeséget.

[ Szerkesztve ]

(#77006) Patice válasza gyuri81 (#76989) üzenetére


Patice
Topikgazda

HDD-kből álló RAID tömb tudhat ilyen sebességet...

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#77008) Magnat válasza ForRedGlory (#77005) üzenetére


Magnat
veterán

"Sikerült leszűrni egy darab torrentet tartalmazó képből"- mivel ezt másoltad be, bár senki sem kérte, hogy igazolást adj, de te akartál mindenképpen - csak mondjuk akkor már illett volna olyat, amin tényleg annyi van mint amit bizonygatni próbálsz. Erre utaltam azzal is, hogy azt írtam, "a pontosság kedvéért ". Azt gondoltam, érted, h ez mit jelent, de most már vannak kétségeim...
"Vagy például az meg se forduljon a fejedben, hogy a seed ennyit enged… tuti én vagyok a hülye. Kissé izzadságszagú, nem menő." - Köszi, eddig nem tudtam, mi menő és mi nem ... mondjuk én próbálok inkább a tényszerűség mentén maradni ha lehet, nem az alapján írni valamit, hogy menő vagy nem. Meg akkor gondolom, pöcegödrözni, barmozni meg kreténezni is menő, ugye?

"Semmit sem rizsáztam, ha nem érted vagy nem vagy képes felfogni, megérteni, akkor így jártál. Nem a topic témája, hogy miért jobb a gyorsabb net, holott illene tudni." - Megint rizsázol, mert nem a gyors netről van szó, azt már te gondoltad hozzá. Arról volt szó, hogy miért nem tölt annyival a DS 118 mint a kérdező elvárja, és mint utólag kiderült, te is tudtad a választ (ennyit tud a vas), mégis inkább megragadtad a lehetőséget, hogy elmondd, neked 2 gigás neted van (ami valójában qrvára irreleváns) és hogy miért érné be lassabbal a kérdező ...

"Gondolom csak véletlen kezdtél okoskodni, hogy a PC kihajtja-e a 2000-es internetet, de azóta is fullban tolod a kretént. Akkor még igazad is lenne, ha miután megtudtad, hogy PC-ről van szó, elengeded a témát, de neeeem… tolod tovább a hülyeséget." - Inkább ne gondolkodj, helyette segítek egy kicsit: azért akartam biztos lenni benne, h jól értem-e, hogy tényleg átfér a pc-den a 2Gb, mert itt a topikban korábban is sokszor téma volt a dual nic-es nasok kapcsán a LA-val való működés, ami csak smb-n megoldott, de egyébként nem működik a 2Gb egy végpont irányába (ami nálad a router) ... aztán mikor gyanús lett, h mellre szívod az egész sztorit, egyszerűbbnek láttam megnézni lapodon,h milyen deszkát használsz és láttam, h van rajta 2.5gb-es csati, így meg már nem releváns a dolog.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77009) ForRedGlory válasza Magnat (#77008) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Látom nem érted az összefüggéseket.

"Megint rizsázol, mert nem a gyors netről van szó, azt már te gondoltad hozzá. Arról volt szó, hogy miért nem tölt annyival a DS 118 mint a kérdező elvárja, és mint utólag kiderült, te is tudtad a választ (ennyit tud a vas), mégis inkább megragadtad a lehetőséget, hogy elmondd, neked 2 gigás neted van (ami valójában qrvára irreleváns) és hogy miért érné be lassabbal a kérdező"

Még szerencse, hogy jöttél TE és felvilágosítottad róla... ja bocs, mégsem, hiszen véletlenül sem azt tetted, hanem a sebességről kezdtél hablatyolni. Speciel én csak erre reagáltam... Elég vicces számon kérni olyat, amit neked sem sikerült megugrani. Elkerülhette a figyelmedet, de a kolléga már leírta neki, hogy ne várjon csodát és az a várható sebesség, mert nála is csak annyi. Miért kellene ugyanazt leírni közvetlenül utána?

Legközelebb, ha valakin valamit számon szeretnél kérni, akkor előbb olvasgasd el a témában a saját kommentedet és megúszod a görbe tükröt.

Vicces az értékrended, ha szerinted az 1000-es nethez képest a kemény 700-1000 Ft-al drágább 2000-es internetet felvágósnak találod, ha valaki megemlíti. Biztosan felvágtam vele és "megragadtam a lehetőséget", hogy elmondjam, én vagyok a fasza gyerek, hogy van +700 Ft-om havonta a gyorsabb internetre. Még szerencse, hogy a kommentem lényege nem ez volt, de hát nagyon jól tudsz olvasni a sorok között.

Az, hogy nem érted a célzást, nem engem minősít, de örülnék, ha tényleg elengednéd és nem mennél bele újabb hülyeségekbe. Egyékbént meg elhiheted, akinek 1000-es internete van, az vánszorgásnak fogja érezni, ha az elméleti maximum 20-30%-át tapasztalja. Teljesen jogosan. Az ok meg más kérdés, de arra kapott választ.

[ Szerkesztve ]

(#77010) Borisz76


Borisz76
veterán

Elég lesz.....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#77011) Magnat válasza ForRedGlory (#77009) üzenetére


Magnat
veterán

Szóval ha válaszul csak annyit írtam volna a kolléga posztjára, h +1, akkor is azon rugóznál, hogy minek még egyszer leírni? Mert akkor elég sok problémád lehet a fórumokban... Arról meg nem tehetek, hogy nem olvastad végig az egész szálat, így a kontextusából kiragadva nem sikerült levenni, hogy (Ds 118-on torrenten) 240mb-et vánszorgásnak nevezni elég barokkos túlzás.

"Legközelebb, ha valakin valamit számon szeretnél kérni, akkor előbb olvasgasd el a témában a saját kommentedet és megúszod a görbe tükröt.." - neked hasonlókat javaslok az előzmények elolvasása tekintetében.

"Az, hogy nem érted a célzást, nem engem minősít, de örülnék, ha tényleg elengednéd és nem mennél bele újabb hülyeségekbe" - ha nem tudod elengedni ezt a minősítgetést, akkor én is megkérnélek, több baromságot már ne posztolj ide ha nem muszáj, mert szerintem túlbeszéltük a témát. Köszi.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77012) ForRedGlory válasza Magnat (#77011) üzenetére


ForRedGlory
félisten

:C :C :C

(#77013) zsamiatt


zsamiatt
őstag

Nem unjatok meg? Menjetek inkabb szobara....

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#77014) Magnat válasza zsamiatt (#77013) üzenetére


Magnat
veterán

Nyilván nem fogom válasz nélkül hagyni, ha ilyen alpári stílusban nyilvánul meg valaki. Ha nem tetszik, ugord át vagy moderáltasd ki.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77015) AiRLAC válasza ForRedGlory (#77012) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nézd, két hete jöttél kb, egy csomót segítettünk, szerintem nagy rád az a kabát még.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#77016) Traugutt


Traugutt
csendes tag

Sziasztok!

Bocsánat, ha a kérdésem esetleg már párszor szerepelt a fórumon.
Synology Surveillance Stationt használok két kamerával.
A böngészőből egyszerűen nem tudom megjeleníteni sem az élőképet, sem a felvételeket.
Chrome-ot használok.
Ezt írja: a böngésző nem támogatja a H.265 stb. videóformátumokat.
Holott a Synology a Chrome-ot ajánlja.

Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.

(#77017) Protezis


Protezis
őstag

A "miért még mindig csak gigás LAN van a pluszos modelleken?" kérdésre is kb. hasonló szintű válaszok szoktak jönni.
- "minek az neked"
- "úgyse használnád ki"
- "vegyél akkor QNAP-ot, aztán majd várhatod a biztonsági frissítéseket"

Vannak itt néhányan, akik felsőbbrendűnek érzik magukat, mert meg tudtak venni egy minőségibb NAS-t és nem XPenologyval, vagy valami Dlinkkel szarakodnak. Aztán amikor rájönnek, hogy hardveresen igencsak korlátozottak még így is a lehetőségeik, akkor próbálják legitimálni a döntésüket, elbagatelizálni a kínos hiányosságokat. Lásd LAN sebesség, HDMI kimenet hiánya, virtualizáció sebesség, torrent sebesség, adott esetben Docker hiánya és hasonlók. Az ilyenekre jönnek a fentiekhez hasonló válaszok. Inkább ezeket kellene kimoderálni.

Még mielőtt valaki elkönyvelne Xpenologys köcsögnek (mert szoktak itt ilyen fölényeskedések lenni), annak mondanám, hogy néhány hónapja váltottam 918+-ra. Kb. ennek kéne a kínálat alján lennie legalábbis sebességet tekintve (nem bántásként szánom azoknak, akiknek ennél gyengébb van).

(#77018) McAdam6


McAdam6
tag

Használja valaki a syno ddns szolgáltatását ? Két napja nem megy nálam a *.synology.me .

(#77019) poirot válasza McAdam6 (#77018) üzenetére


poirot
senior tag

Nálam müködik.

(#77020) Bence_ válasza Traugutt (#77016) üzenetére


Bence_
tag

Szia! A 265+ kódolás miatt nem jelenik meg.
Írja is, hogy pc-n használd az asztali alkalmazást, telefonon a DScam programban is tökéletes lesz.

(#77021) Bence_


Bence_
tag

Ez a sebesség dolog, tényleg vegyen mindenki olyat amire kedve, igénye van.
Színben kiegyezhetünk? :)
Nekem a ds116 is tök elég volt, torrent letöltése ment kb 30MB/s-el, közben rögzítette két kamera képet, telefonok fényképeit, videót és filmet is néztünk róla.
Most a 920+ valóban gyorsabb 70MB/sec is van a torrent de nekem tök mind1, hálózaton belül az írási sebesség pl tök egyforma, mind kettő tud 110MB/sec körül , HDD-re.

(#77022) Traugutt válasza Bence_ (#77020) üzenetére


Traugutt
csendes tag

Szia!

Köszi.
Csak az a furcsa, hogy a Hikvision H.265+ simán megjelenik.
Vagy én nem értek valamit.

(#77023) Bence_ válasza Traugutt (#77022) üzenetére


Bence_
tag

2 hete raktam fel egy új kamerát, akkor találkoztam vele én is, hogy a böngészők nem tudják megjeleníteni. Vissza raktam a kódolást 264+-ra. Nason elfér :))

(#77024) Multibit válasza Protezis (#77017) üzenetére


Multibit
veterán

Nagyobb LAN sebesség - igazad van.
Erősebb hardver - igazad van.
Docker képesség - igazad van.
HDMI - nagyon nincs igazad, tök felesleges egy NAS-on! A HDMI-től nem lesz mediaplayer egy NAS-ból :(

(#77025) Traugutt válasza Bence_ (#77023) üzenetére


Traugutt
csendes tag

Visszaraktam H.264+ -ra.
Ezt sem jeleníti meg.
:W

(#77026) Borisz76 válasza Traugutt (#77025) üzenetére


Borisz76
veterán

Restart....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#77027) Traugutt válasza Borisz76 (#77026) üzenetére


Traugutt
csendes tag

Köszi. :)
Jó nagy hülye vagyok, hogy erre nem gondoltam.

De ezek után sem működik.
Mindegy, nem idegesítem magam ezen.
Telefonról megy.

(#77028) Magnat válasza Traugutt (#77016) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

tudom, h nem ez volt a kérdés, de van Windowsra is kliens.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77029) Magnat válasza Multibit (#77024) üzenetére


Magnat
veterán

Én igazából mindegyikkel vitatkoznék, illetve a gigás lant még talán megértem ha valakinek szűk, de a többit azért nem igazán, mert konkrét nasként való használatra valójában még egy arm chipsetes is elég, de egy +-os Intel procis meg végképp. Értem ez alatt azt, hogy fileműveletekre szódával még a J-s modellek is elegek lehetnek. Inkább abban látom a paradoxont, hogy amilyen bő funkciókkal fel lett ruházva a DSM (főleg ha a community supportot is beleveszem), akkor már inkább home server mint nas kategóriában érdemes őket vizsgálni, arra meg tényleg kevés lehet már az alja. De másrészről meg hiába elégedetlenkedünk, ez a Synology filozófiája, ha vkinek tetszik akkor megveszi, akinek nem az meg vesz mást vagy épít magának valamit.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77030) ZoleeWolf válasza Traugutt (#77027) üzenetére


ZoleeWolf
aktív tag

Próbáld meg az IE Tab -ot használni a chrome-ban, én elég sok különböző kamerát és rögzítőt ezen keresztül tudok megjeleníteni.

(#77031) Multibit válasza Magnat (#77029) üzenetére


Multibit
veterán

A posztom nyilván a saját véleményemet tükrözi, a saját igényeim szerint. A Synology-val semmi bajom, a szoftvere miatt kedvelem. Számomra a Synology nem a hardvert jelenti. Ezért is vagyok jól el a 2013-as eszközömmel.

(#77032) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sikerült a klónozás, megy minden, viszont nem találom az átméretezés opciót.. Hol található ez DSM7 alatt? Vagy csak azért nincs mert Btrfs fájlrendszert nem lehet? Írja a HDD méretet, viszont nem tudok kötetet sem létrehozni, meg semmit..

Véleményem szubjektív...

(#77033) hackeeeee válasza hackeeeee (#77032) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Közben olvasgattam, és igen, elvileg nem lehet átméretezni.. Hát, csodálatos.. :(

És, ha írja, hogy több kötet támogatása: nem

Akkor, hiába csinálok bármit is, nem fogom tudni használni a maradék kötetet?

Véleményem szubjektív...

(#77034) AiRLAC válasza hackeeeee (#77033) üzenetére


AiRLAC
addikt

lépj be ssh-n és add ki a következő parancsokat:

sudo cat /proc/mdstat

sudo mdadm --detail /dev/md[012]

Aztán másold ide a kimeneteket (vagy Pastebin) és megnézzük mi a helyzet

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#77035) hackeeeee válasza AiRLAC (#77034) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Közben elinditottam klónozni a masik hddt amin ext4 kötet van, megnézem azzal mi lesz a helyzet. Ott valami mas lesz e. Estére valszeg kész lesz utána megnézem.

Próbáltam windows alatt is atmeretezni de nem lehet. :(

Este jelentkezem.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#77036) Magnat válasza hackeeeee (#77033) üzenetére


Magnat
veterán

Mármint konkrétan a btrfs-re írják? Be tudod linkelni?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77037) ForRedGlory válasza Magnat (#77014) üzenetére


ForRedGlory
félisten

A tegnapi stílusért elnézést, szar napom volt, itt vezettem le. :R

(#77038) hackeeeee válasza Magnat (#77036) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Már bezártam, mert kicsit felhúzott, hogy sehogy nem akart jó lenni..

windows alatt kipróbáltam paragont, macriumot, de átméretezni nem lehet a kötetet..

épp, olyan leírás volt ahol annyit írtak, hogy Btrfs-nél csak úgy bővíthető a kötet, ha előtte törlik.

De most hiába keresem, nem találom.. de a nasban nincs ott a bővítés gomb, bár nem tudom, hogy ez a DSM7 miatt van-e.

Meglátjuk, most klónozza a dokkoló a másik hdd-t amin ext4 kötet van, meglátjuk, hogy ott mi lesz. Bosszant h elment közel 8 óra a semmire, de ez van..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#77039) Magnat válasza ForRedGlory (#77037) üzenetére


Magnat
veterán

Engedjük el ;)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77040) Magnat válasza hackeeeee (#77038) üzenetére


Magnat
veterán

Az alkalmazások melyik köteten vannak egyébiránt? Tároláskezelőben nézed?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#77041) Borisz76 válasza hackeeeee (#77035) üzenetére


Borisz76
veterán

Én régebben HDD-ről költöztem kisebb kapacitású SSD-re.
Klónozás Macrium Reflect programmal leírás segített benne.

Majd nem sokkal később ezt léptem meg :

3 gépemben 3 db SSD volt : 512 GB , 256 GB , 128 GB

Vettem egy 1 TB-s SSD-t és beletettem az 512 GB-s helyére.
Az 512 GB-s SSD-t beletettem a 256 GB-s SSD helyére.
A 256 GB-s SSD-t pedig átraktam a 128 GB-s SSD helyére.

Minden alkalommal klónoztam az SSD-k tartalmát.
Klónozás után pedig kiterjesztettem a méretet.

Azóta is mennek a gépek , pedig ez a procedúra lassan 2 éve volt.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#77042) hackeeeee válasza Borisz76 (#77041) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Milyen formátumú volt a kötet? Ext4 vagy btrfs?

Btrfs-nél nincs kiterjesztés lehetőség, nincs action gomb.. Vagyis én sehol sem találtam..
Nem nagyon tudom, hogy most ez melyik miatt volt, a btrfs miatt, vagy a dsm7 miatt.

Véleményem szubjektív...

(#77043) hackeeeee válasza Magnat (#77040) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Igen, ott néztem.

Mivel az 1. kötet lenne, így minden. :D

Bár extrában nem sok, de van transmission, amivel nem szeretnék kínlódni, ezért próbálok klónozni.

Véleményem szubjektív...

(#77044) Borisz76 válasza hackeeeee (#77042) üzenetére


Borisz76
veterán

Ez mind Windows 10-s rendszer....NTFS

De szerintem ennek nincs hozzá köze.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#77045) hackeeeee válasza Borisz76 (#77044) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jah, hát..

Én dokkolóban megcsináltam a klónozást, visszatettem a hdd-t a nasba, elindult, javítani kellett a rendszer partíciót, és ennyi, kiterjesztésnek nyoma sem volt a tároláskezelőben. Még a gomb sem, amit írtak, hogy kéne lennie. Néztem több videót, mind dsm6 volt, vagy régebbi.

Megnéztem win11 lemezkezelőben, meg a lent említett partícionáló progikban, nem lehet átméretezni a kötetet sehogy sem..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#77046) gyuri81 válasza Borisz76 (#77041) üzenetére


gyuri81
veterán

Ha szabad kérdezni, milyen folyamatokhoz kellett a sebességbeli előny? Hol tudod kihasználni az ssd sebességét?

Eladó új bontatlan Samsung S24 Ultra - 3 év garancia - https://bit.ly/3vedqBg

(#77047) Borisz76 válasza gyuri81 (#77046) üzenetére


Borisz76
veterán

Win 10 boot jóval gyorsabb SSD-ről mint HDD-ről.
Tehát bekapcsolásnál nem 5 perc...hanem 30 mp.
Asztali és Barbone PC-kről van szó !

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#77048) hackeeeee válasza Borisz76 (#77041) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

És a program valszeg azért nem tudja megcsinálni, mert ugye nem ismeri a partíciókat.. sem az ext4-et, sem a btrfs-t. A linken lévő propertis gomb nem is jelenik meg..

Véleményem szubjektív...

(#77049) Borisz76 válasza hackeeeee (#77048) üzenetére


Borisz76
veterán

Az Ext4-t biztosan ismeri !

Mert már vettem ki NAS-ból HDD-t és beraktam az asztali PC-be.
Marcium simán felismeri....az egy dolog, hogy a Win 10 nem is látja...

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#77050) kgymac válasza hackeeeee (#77048) üzenetére


kgymac
őstag

Több lemezese syno esetében Linux raid a partíció típus, az ext4 vagy btrfs partíció az mdadm-mel összeállított és kezelt eszközökön (/dev/md2, /dev/md3, /dev/md4 ...) kerül kialakításra. Ahhoz, hogy a win is kezelje, össze kéne állítania a tömböt, a tényleges adatokhoz csak utána férne hozzá.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.