Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22301) bigdady válasza bigdady (#22291) üzenetére


bigdady
nagyúr

Tud ipv6-ot a syno 214se? Kosz

(#22302) Tamarel válasza Narris (#22289) üzenetére


Tamarel
senior tag

A tv valamiért 100 megára áll be, így kb lényegtelen a gigabites router és a cat6 kábelezés.

Természetesen az internetes sávszélesség fel van szeletelve a programok között és hosszabbak éjjelre vagy napközbenre vannak időzítve (dm, cloudsync, indexelés, víruskereső, frissítés).
Film még egyszer sem akadt, de ha a fentieket egyszerre engedném rá szerintem se bírná (a lemez a sok párhuzamos írás-olvasást).

[ Szerkesztve ]

(#22303) takos


takos
tag

Sziasztok!

Remélem a hozzászólásom miatt nem lőttök ki az űrbe.
Adott egy DS216SE benne 2db WD 3TB lemez RAID-ben, ez a konfiguráció.

Ami nem megy:

Tudom gyárilag nem engedélyezi, hogy "bele tekerjek" a filmekbe, de esetleg van erre valami megoldás? Esetleg egy nem gyári szoftver, amivel működik?

Illetve a torrentezés a nagy kérdésem, szeretném, ha közvetlen oda tölthetnék, azaz nem a gépről felmásolgatni, mi ennek a legszebb megoldása(persze a kiválasztandó filmet gépen intézném, csak szeretném ha a töltés már oda menne). Valamiért a Firefox kiegészítő Nekem nem működik.

Köszi a válaszokat!

takos

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#22304) MrCsiT válasza takos (#22303) üzenetére


MrCsiT
addikt

Mi az, ami " nem engedélyezi", hogy Mediaszerver gyári DLNA kliens használata mellett, tekerj a filmekben, nem értem? Nálam gond nélkül megy..
A másik, hogy minek keresel nem gyári megoldást, ha a gyárit -a kérdésedből következtetve - sem próbáltad?

Olvass vissza, épp írtam fentebb a Download Station-el kapcsolatban.. Chrome alá van működő plugin..
Amúgy, a "valamiért nem működik" nem túl informatív megfogalmazás.Hogyan nem működik?? Nem éred el a NAS-t? Milyen biztonsági beállításokkal, milyen jogú felhasználóval, annak van-e joga a torrenthez felvett mappához, milyen porton csatlakoznál, NAS tűzfalon engedélyezve van-e az a port, stb..
Szóval? :)

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#22305) Tesztelo.hu válasza MrCsiT (#22300) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

1-2. Az USB nem lehet a szűk keresztmetszet, mert olvasni tudok róla 25-28 MB/s sebességgel, és írni is, de csak ha a Windows fájlkezelőjét használom és nem a betűjeles meghajtót.
SMB 3-at engedélyeztem, nem változott érdemben semmi.
3. Ahogy írtam is, ez teljesen jól működött addig, amíg a TP-Link router USB portjára volt csatlakoztatva ugyanez a vinyó és szintén Samba megosztás volt (OpenWRT-vel). Most ugyanerre a routerre csatlakozik ez a NAS, amihez pedig a külső vinyó. Ez szerintem nem lehet Windows hiba.
A csatolás úgy van, hogy az USB meghajtó usbshare1-5 néven van a NAS-ba felcsatolva, a nas neve Nas, a csatolás pedig \\Nas\usbshare1-5
Más plugint nem találtam. Nincs olyan megoldás, ami "átveszi" a uTorrent vagy a Vuze helyét, Windows alatt fut (kapcsolódik persze NAS-hoz), és a letöltéskor a torrentet ennek "adom" át a böngészőből, kiválaszthatom, hogy a torrentből milyen fájlokat és hova akarok a NAS-ra letölteni (mint az előbb említett PC-s klienseknél)? Azt hittem, hasonlóan egyszerű lesz a használat, nem pedig bonyolultabb...
6. DL Station fent van, de mindenhol azt írják, hogy ilyen egyszerű módon nem megy, mert a NAS mindenképpen újra elkezdi letölteni a cuccot. Ha már van ugyanolyan nevű fájl az adott mappában, egyszerűen törli, és újra letölti.

(#22306) Narris válasza MrCsiT (#22300) üzenetére


Narris
csendes tag

Működött, örök hála! :)

Még egy kicsit néha mintha szaggatna a kép, de szerintem a TV-n is lehet még képjavító funkciókkal próbálkozni, egy kicsit már sikerült szebbé tenni.

A CPU használat nem ment 35% és a memória sem ment 30% fölé. Jelenleg UTP-vel van a TV is a hálózaton, viszont a LAN kihasználtság sem volt 5 Mbyte/s felett. Az mondjuk kicsit kevés, nem? Azt vártam, hogy jóval nagyobb sebességgel fogja átadni a TV-re a jelet.

(#22307) Madwe válasza Tesztelo.hu (#22305) üzenetére


Madwe
nagyúr

Jumbo frame-et szerintem is hanyagol, ezermeg egy helyen bukhat a dolog s jönnek a széttördelt csomagok ezerfelé...

1-2 ezt nem értem, a betűjeles meghajtót is a windows file-kezelőjéből éred el, nem? (vagy total commander v vmi, de lényegében ugyanúgy, vagy mi ez a 2 mód amire gondolsz?)
3 kapcsold ki a hibernálást, s nem lesz ilyen gondod, szerintem
utorrentnek pont van synologys packetje s távolról tudod menedzselni - de miért nem jó egyébként a böngészős menedzselés? azt még telefonról is tudod nyomkodni :)
6ra sajnos nincs ötletem

(#22306) Narris annyival adja a jelet amennyire szüksége van :D

[ Szerkesztve ]

(#22308) heroldbalu válasza Tesztelo.hu (#22305) üzenetére


heroldbalu
tag

6. Én 1 hete vagyok egy 215J tulajdonosa, telepítettem a DS csináltam egy mappát a letöltéseknek és oda bemásoltam az összes számítógépes utorrent kliens által leszedett adatot majd a DS-ben beállítottam ez kimeneti mappának, hozzáadtam az összes letöltéshez tartozó torrent fájl-t , mindegyiken gondolkodott fél percet aztán már seedelte is, nem töltötte le őket újra. (portforward természetesen beállítva).

Synology, iPhone

(#22309) Mezga Aladár válasza heroldbalu (#22308) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ha nagyobbacska állományok, akkor nem fél perc!

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#22310) heroldbalu válasza Mezga Aladár (#22309) üzenetére


heroldbalu
tag

Nem néztem mindegyiket :N , de ilyen az asztali kliensnél is van nem zavaró. A lényeg, hogy ellenőriz és seedel.

Synology, iPhone

(#22311) Petike168


Petike168
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy DS215J nas, illetve 2 db Dahua IPC-HFW1200S-W típusú ip kamera. A Synology Surveillance Station-el szerettem volna őket használni. Mivel új eszközökről van szó, a támogatott kamerák listájában még nem szerepel, azonban hálózatfelderítésnél a program megtalálja a kamerákat és kezelni is tudja (1220S-t választok ki, mint kamera típus). Amit beállítok felbontás, érzékenység stb. mind átállítja. Ezt látom is miután belépek a kamerák admin felületére. A probléma a felvétellel van. A program .mp4 tömörítést használ, ahol a kép nagyon akadozik, elmosódik. Teljesen mindegy milyen felbontást alkalmazok. Ugyanakkor ha nem a NAS-ra bízom a kezelést, hanem simán a kamerák rögzítenek ftp-n keresztül, akkor semmi probléma. A kamerák ilyenkor .dav-ba rögzítenek. Mi lehet a hiba, hol keressek? A hálózattal biztos nincs baj, mert ugye ftp-n keresztüli rögzítésnél nincs hiba.

(#22312) bigdady válasza bigdady (#22301) üzenetére


bigdady
nagyúr

Durvat kerdezek? :)
Bocs de ipv6-os lenne a netszolgaltatom es tudnom kene elerem-e vele majd a nast kivulrol (router tudja)

[ Szerkesztve ]

(#22313) Helioport


Helioport
csendes tag

Sziasztok, új vagyok, és egy ideje csak olvasok, nem próbálok beleugatni olyanba, amivel kapcsolatban nem vagyok képben, ez pedig a NAS és a belső hálózati kapcsolatok.
Nálunk a feleségem a szűk keresztmetszet, aki imádja a sorozatokat, tölti le őket, és bőszen adjuk is vissza azokat annak, aki kéri :) Én nem húzok határt feltöltésben, menjen, amennyivel menni tud, örülök, ha más is így tölt vissza, így amit én max 3-5 perc alatt megkapok, kapja meg más is, a cél közös.

Akkor jött képbe a NAS, mikor itthon szerettem volna szervert kialakítani, hogy egy központi helyen tartsam a dolgaimat, de van itthon Win 7, Win 10, MacOS, és kétféle iOS eszköz (2 iphone,1 ipad) de aztán jött, hogy ezeket nehéz lesz egy hadrendben tudni 1 rendszer alatt, hacsak nem szervert építünk.
Utánanéztem, és akkor jött az, hogy egy szerver nagyságrendekkel nagyobb erőforrásigény, mint egy NAS, egy célgép, ami halkabb is, és feltehetem a routerem mellé.

Amit kinéztem:
Egy Synology 216+ NAS, 2x2TB HDD-vel,
ez csatlakozna a már meglévő Linksys E3000 routeremhez, ami CAT6 kábelen csatlakozik az asztali gépemhez (az tuti nem szűk keresztmetszet, ő i5 6400, Win10, és van 16GB RAM, hogy ne is legyen szűk...)
És ami lényeges, van egy LG UF850 55" UHD tévénk. (2015-ös, mindent tud, ami szerintem elvárható ma egy tévétől, de ezt kéne használni is)

Amit nagyon szeretnék:
1. Olvasható és írható legyen mindenről a NAS, ez -ahogy olvastam- nem túl nagy elvárás.
2. Mentse el a telefonom biztonsági mentéseit NASra (úgy tudom, együtt tud működni az iTunes-szal)
3. A tévén NASról ne szaggasson a videó és tudja lejátszani a magyar feliratot a filmekhez.
4. Uterrent, Firefox... valahogyan menjen már, hogy éjjelre ne kelljen kikapcsolni a feltöltést, mint most.
(bent van a gép, ami fut a hálóban, de ezt meg akarom szüntetni)
5. Távoli elérést is szeretnék az összes adatomhoz.

Sorrendbe szedve ezek a fontos momentumok.
Tud nekem valaki egy összeszedett néhány gondolatot megosztani, amiben nincsenek varázsszavak, de egyértelműen le van írva, hogy ez megvalósítható?
Srácok, 39 vagyok, de nettó hülyének érzem magam ezekhez a dolgokhoz, és nem akarok rossz döntést hozni úgy, hogy egyébként nem áll a rendelkezésemre pénz GOD módban... :D Mert egy felesleges Synology 216+ (120e HUF) ha nem jó itthon, asszony levadász... (aki házas, tudja miről beszélek)
SEGÍTSETEK!

I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...

(#22314) lajos75 válasza bigdady (#22312) üzenetére


lajos75
senior tag

Igen, elfogod érni.

(#22315) bigdady válasza lajos75 (#22314) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kosz. Es ilyekor pl a mobilnetem is ipv6-osnak kell hogy legyen hogy el tudjam erni a synot?

(#22316) lajos75 válasza bigdady (#22315) üzenetére


lajos75
senior tag

Mobilnak nem kell, azért mert a Nas-od ipv6-os ip kap attól még kívülről ugyan úgy eléred.

[ Szerkesztve ]

(#22317) Madwe válasza Helioport (#22313) üzenetére


Madwe
nagyúr

1. sima
2. sima
3. környezetfüggő. A tv-d kábelesen vagy wifin lóg? ha wifin, akkor n-es, ac-s? sok wifi jel zavarja azt ahol lenne (mennyi látszik a ti wifiteken kívül) 2.4 vagy 5ghz?
4. sima
5. sima

A synology oldalán ezek szépen le vannak írva, ha nem elég a szavam :) De ha gondolod részletesebben is leírhatom, azonban javaslom akkor privátban intézzük, ott írj rám :)

[ Szerkesztve ]

(#22318) Sanya válasza Helioport (#22313) üzenetére


Sanya
nagyúr

Valószínűleg a 216+ extra memóriáját sosem fogod kihasználni, de a firefoxos részen kívül minden fog menni.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#22319) bigdady válasza lajos75 (#22316) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kosz.
Kozben kaptam egy ilyen valaszt:
A telefonnak is tudnia kell (okostelók tudják), és a mobilnetnek is. Na ez utóbbi viszont valószínűleg nem tudja (legalábbis a telekom mobilnet tuti nem). :(((
Sajnos ha csak IPv4 címet oszt a szolgáltató, nem éred el a csak IPv6-os oldalakat így a csak IPv6-tal rendelkező eszközöket sem.

(#22320) lajos75 válasza bigdady (#22319) üzenetére


lajos75
senior tag

Akkor én hogyan tudom elérni?? :W

(#22321) bigdady válasza lajos75 (#22320) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ez jó válasz :) Melyik szolgaltato? Nem lehet hogy ipv6-ot tud?
És amugy nem eleg ha a router tudja az ipv6-ot, az majd leosztja nem az eszkozokre a kereseket, nem?

[ Szerkesztve ]

(#22322) lajos75 válasza bigdady (#22321) üzenetére


lajos75
senior tag

Nálam Digi van, ASUS N18U Router.

(#22323) takos válasza MrCsiT (#22304) üzenetére


takos
tag

Valójában! Nem fogalmaztam meg pontosan, elnézést.
A letöltés kérdés már megoldódott.

A tekerés probléma ott jelentkezik, amikor a tv-men(SAMSUNG) nézem a NAS-on lévő filmet,
Betallózom, mivel látszik szépen mint hálózati hely, elindul, minden rendben, csak előre vagy hátra nem tudom tekerni a tv távirányítójával.
Ez a problémám.

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#22324) takos válasza MrCsiT (#22304) üzenetére


takos
tag

Valójában! Nem fogalmaztam meg pontosan, elnézést.
A letöltés kérdés már megoldódott.

A tekerés probléma ott jelentkezik, amikor a tv-men(SAMSUNG) nézem a NAS-on lévő filmet,
Betallózom, mivel látszik szépen mint hálózati hely, elindul, minden rendben, csak előre vagy hátra nem tudom tekerni a tv távirányítójával.
Ez a problémám.

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#22325) Madwe válasza takos (#22323) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez a tv-d lejátszójának a hiányossága, nem a nasé.

(#22326) Essejó válasza bigdady (#22321) üzenetére


Essejó
veterán

Szerinted a belső hálózaton csücsülő nasnak mennyi köze van azaz isp-től kapott külső, adott esetben ipv6-os ip-hez? Majd a router szépen leosztja neki amit kell.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#22327) llacee válasza Bobbacsi (#22259) üzenetére


llacee
őstag

Valami megsem kerek.Dht-kikapcsolva, titkositas mindig, natos pipa leveve es egesz nap 0-5kb/s.ujrainditottam semmi valtozas... :(

(#22328) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Akkor megpróbálom értelmesebben leírni.
Becsatoltam Z: meghajtóként Win 10 alá a NAS-ra USB 3.0-n csatolt külső merevlemezt (ennek neve a NAS-on Usbshare1-5).
Nem értem, hogy a Fájlkezelőben miért nem látom a becsatolt meghajtó többi könyvtárát, miért csak a Torrent-et (ezt a NAS Fájlkezelőjével hoztam létre), míg a Total Commanderrel a Z: meghajtón látom a másik mappát is (media).

1. ábra

Valamilyen jogosultság probléma lehet? Elvileg minden engedélyt megadtam a felhasználónak a NAS-on.

Aztán elkezdtem egy fájlt felmásolni erre a megosztásra a TC-n keresztül, és minél mélyebb mappába másoltam, annál lassabb lett a másolás! Több mint 20 éve foglalkozom informatikával, de ilyenről még nem hallottam. Az első szintre teljesen jó a sebesség, közel 50 MB/s:
2. ábra

Aztán "szépen" lassul a másolás:
3. ábra

4. ábra

5. ábra

6. ábra

7. ábra

8. ábra
(Itt már 6. szinten van ez a mappa.)

Találkozott már valaki ilyennel?

[ Szerkesztve ]

(#22329) Madwe válasza Tesztelo.hu (#22328) üzenetére


Madwe
nagyúr

A többi mappa már eleve rajta volt ha jól sejtem? A mappáknál külön beállítottad a jogosultságokat? (elég a legfelsőbb szinten, amik a torrent mappával egy szinten vannak - jobb klikk properties - permissions. itt mindenképp pipáld be az apply to this folder subfolder and files négyzetet is alul!) Mert lehet h a usernek adtál jogot a megosztási mappához (usbshare1-5) de a rajta levő mappáknál kicsi kavar van - már a windows intézős hiba is erre utalhat, s talán ezért egyre lassabb minél beljebb mész - lévén egyre több szinten nézi a nem annyira rendben levő jogosultságokat? Mert ezen tünetek egyike sem normális. ez csak egy tipp persze.
Amúgy célszerübb a belső hddt használni, főleg torrentre. Miért külsőt használsz?

(#22330) Tesztelo.hu válasza Madwe (#22329) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Na, részben rájöttem.
A mappát a Win Fájlkezelőben azért nem láttam, mert rejtett és rendszer mappa is volt egyben. A Total Commanderem meg úgy van beállítva, hogy ezeket is mutassa. :)
Hogy miért lettek ilyenek, ne kérdezzétek (még a routerre volt csatlakoztatva a külső vinyó, és úgy másoltam rá a cuccokat, de az is Win 10 alól történt, és nem állítottam rejtettre).
A lassulást meg úgy orvosoltam, hogy megszüntettem ezt a media mappát, és a gyökérben hoztam létre a Film, Sorozat stb. mappáimat. Ide átmozgattam a régi mappák tartalmát, és voilá, mindegyik szintre 45-50 MB/s körül másol! Persze az okra nem jöttem rá, de már nem is érdekel. :)

Azért használok külsőt, mert jó vétel volt anno (3 TB, USB 3.0, 30 000 Ft... és nem használtan). Egyébként Ext4 fájlrendszerre formáztam, így gyorsan kezeli a NAS is, ahogy látszik is.

[ Szerkesztve ]

(#22331) Bobbacsi válasza llacee (#22327) üzenetére


Bobbacsi
veterán

Sokmindentől függ a visszatöltés sebessége
A torrent "népszerüségétől"
A letöltők számától.
Az eltelt időtől (mikor szedted le )
Nálam 240/20Mbit ( UPC )és ezek voltak a leggyorsabb le és feltöltési sebességek.

(#22332) llacee válasza Bobbacsi (#22331) üzenetére


llacee
őstag

Ok.akkor turelmesebb lesek.mondjuk az erdekes hogy minden torrenthez csak egy ugyfel csatlakozik hiaba 200 a limit.a regi t-elofiz.nel ugy emlekszem tobbet is felsorolt.

(#22333) kaciokos válasza Tesztelo.hu (#22330) üzenetére


kaciokos
őstag

Ha jól láttam, az 1-es kérdésedre még nem érkezett meg a helyes válasz: 7 MB/s-nél nem tud gyorsabban torrentet letölteni a DS215j, ennyire elegek az erőforrásai (proci+RAM). Nem a diszken, és nem is az USB3-on múlik.

(#22334) tomi5244


tomi5244
őstag

Hali, Syno DSM felülete és úgy cuzamme' az alkalmazások profitálnának belőle ha a jelenlegi 1TB WD Green (Serial-ATA/300) 16MB puffer. Lecserélném egy 3TB WD RED WD30EFRX-re? Ott Sata 600 és 64MB puffer van.

(#22335) Dr.FantastiK válasza tomi5244 (#22334) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

a Sata 3 sem lessz gyorsabb ,, a Lan a szuk keresztmetszett !!

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#22336) bigdady válasza lajos75 (#22320) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ezt eléred mobilnetről? Ez csak ipv6-os honlap: [link]
Mert én nem vagyis akkor az ipv6-os router ip-jét sem fogom és igy a nast sem ha jól értem. Vagyis azt sem értem te hogy éred akkor el az ipv6-os ip-det :F

[ Szerkesztve ]

(#22337) Essejó válasza tomi5244 (#22334) üzenetére


Essejó
veterán

TE profitálnál csak. Nagyobb lenne a tárhelyed.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#22338) lajos75 válasza bigdady (#22336) üzenetére


lajos75
senior tag

"Ezt eléred mobilnetről?Ez csak ipv6-os honlap: [link]"
Nem!!

De neked sem az IPv6 címedet kell elérned kívülről :W

[ Szerkesztve ]

(#22339) bigdady válasza lajos75 (#22338) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ezzel kezdtem, hogy a szolgáltató ipv6-os ip-t akar adni, mert csak azt tud publikusat.

(#22340) lajos75 válasza bigdady (#22339) üzenetére


lajos75
senior tag

Írd már le hogyan próbálod elérni a Nas-t kívülről.

Itt beállítottad?

[ Szerkesztve ]

(#22341) Tesztelo.hu válasza kaciokos (#22333) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

7 MB/s? Egy kétmagos, 800 MHz-es procival? Azért ennél többre számítottam. És gondolom ha sok torrent van visszaosztva,a mit visznek is, akkor még kevesebb... Minek akkor az 500 Mbites net? :(
Lehet, hogy jobban járok továbbra is PC-vel torrentezni...

Tényleg működik a torrent bemásolós módszer, köszi! Ha a célmappában már le van töltve a cucc, akkor ellenőrzi, majd berakja seedbe, nem tölti le az egészet újra.

Egy kérdés: A BT keresők közé beraktam az Ncore-t modulját is, ahova értelemszerűen be kell írnom a felhasználónevem és jelszavamat. Viszont ezt a keresőt más NAS user is látja, használhatja. Ha ilyenkor a kereső találati listájából valaki elindít egy letöltést, akkor (ha jól gondolom), azaz én Ncore-os fiókom letöltései közé kerül, hiszen az Ncore honnan tudná, hogy egy más user tölt le a NAS-on?

[ Szerkesztve ]

(#22342) bigdady válasza lajos75 (#22340) üzenetére


bigdady
nagyúr

Most elérem mert publikus ip 4-em van de az uj szolgaltato ipv6-ot tud csak adni. Meg nem tudom kiprobalni ezert krok bogy el fogom tudni-e. Neked akkor ipv6-os az ip cimed (pl nas)?

(#22343) lajos75 válasza bigdady (#22342) üzenetére


lajos75
senior tag

Igen nekem IPv6 van.
De már más is írta neked hogy semmi köze az IPv6-nak ahhoz hogy eléred-e vagy nem :W
Privátban elküldöm a Nas-om címit próbáld meg megnyitni.
Neked milyen szolgáltatód van vagy lesz??

(#22344) Magnat válasza lajos75 (#22343) üzenetére


Magnat
veterán

Hi,

ha jól értem, neked Digid van ahol van ipv4-es (publikus) cím is, tehát ebből a szempontból irreleváns, h a tiédet eléri-e, ha neki csak ipv6-ja lesz. Így számomra sem világos, h miért is ne lenne köze az eléréshez az ipv6-nak ... vannak rá technikák, de h ez a szolgáltatóknál automatikus vagy sem, fogalmam sincs.

Szerk.: esetleg úgy lenne releváns a teszt, ha az ip4-es címedet törölnéd a nas eléréséből (vagy releaselnéd a routerben, ha lehet úgy, h a 6-os cím megmaradjon) és úgy lepróbálnád az elérést. Bár akkor sem garancia, h az ő szolgáltatójánál működik.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22345) lajos75 válasza Magnat (#22344) üzenetére


lajos75
senior tag

Lehet hogy igazad van :D
De szerintem a külső elérést nem befolyásolja hogy milyen IP van, ugyis a DDSN keresztül éred el nem :F

[ Szerkesztve ]

(#22346) Grougon válasza lajos75 (#22345) üzenetére


Grougon
tag

DNS csak annyit csinál hogy lefordítja a címet pl prohardver.hu egy ip címre 84.65.123.56. Azért van mert könnyebb megjegyezni a szöveget mint a 4x3 számot. Ha csak IPv6 címet kapsz akkor mobilnettel nem feltétlenül fog működni a dolog. De a legegyszerűbb ha megkérdezed a szolgáltatót hogy mi a helyzet mert csak ők fogják tudni hogy lehetne megoldani a rendszerükkel. Szolgáltató szinten biztos van IPv4 átjárásuk.

(#22347) noorbertt


noorbertt
őstag

Sziasztok,

Csinaltam ket 3TB red leezbol egy SHR kotetet. Kesobb meg rakok hozza lemezeket es ez tunt a legjobb valasztasnak. Van egy olyan "gondom" hogy en amiket letoltok pl torrent nem akarom tukrozni. Erre van valami kizarasi modszer? RAID_calculator szerint kell lenni mert ha berakok meg egy 3TB lemezt akkor 6TB + 3TB backup lesz.

DS-ben van valami mod a sample-k kizarasara? RSS feed eseten nem hasznos hogy azt is letolti

(#22348) #56573440 válasza noorbertt (#22347) üzenetére


#56573440
törölt tag

a felszín alatt az shr és a raid 5 mondjuk ebben a három lemezes elképzelt felállásban nem tér el nagyon egymástól

raid 5 esetében pl így néz ki rajta az adat

első sorban az a1 a2 az tényleges adat. az ap egy paritás blokk, ami egy kizáró vagy művelettel keletkezik a1 és a2-ből. ap= a1 xor a2. a mérete pont akkora mint a1 és a2-nek, de ha bármelyik lemez kiesik, akkor az egyenlet egy ismeretlenjét gyorsan ki lehet számolni belőle, ezáltal visszaállítható az adat.

a +3tb backup az azért marad, hogy ezek a paritás blokkok férjenek valahova. 4 lemeznél annyi változik hogy bejön egy a3 a képletbe.

a tömb sajnos nem válogat, amit rámásolsz automatikusan szétoszlik ahogy látod az első képen. ha nem szeretnéd, akkor egy külön akár külső vinyón tudod kipakolni őket. pl esata csatin ha van egy külső házas hdd-re csinálsz egykülönálló kötetet és arra telepíted a download managert, majd azt adod meg célmappának.

[ Szerkesztve ]

(#22349) Madwe válasza #56573440 (#22348) üzenetére


Madwe
nagyúr

Vagy kezelje külön kötetként őket, s a fontos adatos mappákra állítson be szinkront.

Ugyanakkor a raid sok minden ellen nem véd, ami ellen egy fizikailag máshol levő adattároló igen:

leesik a nas
áramszünet van ami pont mindkét lemezt tönkrevágja
kigyullad a ház stb

Ezért célszerübb egy időszakonként beledugott külső merevlemezre menteni (jobb ha szinkronizál egy másik helyen levő nassal, de az már egy nagyságrenddel drágább)

Az időszakos mentés előnyei a mellett, h a fentebb sorolt hibákat is kiszűri (kivéve ha leég a ház s a merevlemez is benne volt :D) az, h a véletlenül felülírt adatok is megmaradnak a csúsztatott szinkron miatt.
Lomtár ugye van, ami a törölt adatokat menti (ennek az üritését célszerű felvenni task managerben, h teszem azt a 2 hétnél régebbi fájlokat kiürítheti a kukából így a mérete se nagy - valamint érdemes a gyakran törölt haszontalan mappákat kizárni - mondjuk ha sok filmet töltesz le megnézed majd törlöd mert már nem kell) de a lomtár nem véd az ellen, ha véletlenül felülírsz egy filet (mondjuk megnyitsz egy word doksit, crtl-a kijelölsz mindent törölsz majd mentesz ) ilyenkor tud jól jönni a csúsztatott szinkron - ami persze akkor jó, ha minél gyakrabban használja az ember.

Ez egy olyan dolognak hangzik, aminek nincs sok értelme, hiszen úgyse csinál ilyet az ember, de ha mégis, eléggé örülni tud annak h ilyenje is van :D Ugyanakkor ez csak szerkesztett adatoknál fontos, csak fogyasztandó esetén (kép, videó) nem lényeg.

Áramszünet pedig már volt h tönkrevágta a raidben levő adatainkat, szóval azért én mindenképp javasolnám a raiden túli biztonsági mentéseket is.

[ Szerkesztve ]

(#22350) noorbertt válasza noorbertt (#22347) üzenetére


noorbertt
őstag

Koszonom a valaszokat, lesz majd kulso mentes is az amazonba, de egyelore nem tartok ott:)
Nem akarok gyujtogetni, letoltom megnezem amikor megnezem (ket harom het is akar) utana kuka. Viszont ha berakok egy "szar" hdd-t ami az ideiglenes helynek menne akkor az hasznalna valamit?

Sample file-ra semmi opcio?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.