Hirdetés

2021. január 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-10-05 17:57:03

LOGOUT.hu

Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22951) Patice válasza kimi02 (#22947) üzenetére


Patice
Topikgazda

Fájlszolgáltatások --> NFS --> NFS engedélyezése alatt a v4 be van pipálva? Ha be van, akkor próbáld meg kivenni, hátha.

Ugyan itt "Speciális beállítások" --> Olvasási csomag méretét megpróbálhatod lépésenként emelni és úgy próbáld ki szaggat-e.

Eladó: SMSL sAp-12

(#22952) TBMC válasza kaviat (#22944) üzenetére


TBMC
addikt

köszönöm! egyelőre másolok most a régiről, a hétvégén bepakolom az újat. ha esetleg elakadok valahol, jelzek. és köszönöm előre is! :)

markbellus.hu  2018 Ford Focus MK3 RS+ limited edition

(#22953) partytime25


partytime25
tag

Szép estét....

Feltűnt egy baromi idegesítő dolog hátha valaki találkozott már ilyennel...

Adott a syno NAS DSM 6.

HTPC dupla antennás N es wifi .... ASUS router.

Mikor nézek HD filmet simán átviszi a nagy bitrátás 20-30 gigás filmeket hibátlan. Lejátszó sima MP HC.

Viszont elkezdtünk gagyi divx avi sorozatot darálni és nem megy kb 20 perc az elejéből majd megáll mintha megfagyna utána mikor bezárom rányomok ujból nasra hogy mégegyszer indiccsam kidobja nem elérhető.

Majd belépek webes felületen NAS-ba mi a fene minden ok feltéve hogy a proci 70% on jár egész addig ameddig nem szakitom meg a CIFS et HTPC vel.

Majd utána természetesen megint engedi egyből elérni a nast majd kb ujabb 20 percig megy a film majd megint szétdobja a dolgot...

Ez lehet router wifi probléma? Csak az az érdekes megnéztünk kb 4-5 20GB mkv-t és nem akadt meg 1x sem.
Kicsit olyan mintha a wifi energiatakarékosba tenné magát mivel kicsi a forgalom divx miatt és akkor megszakadna utánna meg NAS bebugol ameddig nem szakitom meg a CIFS et....

Esetleg erre valaki valami 5 let....

Köszi

:R

[ Szerkesztve ]

(#22954) Cartman99


Cartman99
csendes újonc

Amúgy én kb 3 napja frissítettem DSM 6.0-ra és szerintem nagy hiba volt...
Egy DS 114-et használok egy 3terrás WD green winyóval. Igazából én a Download Statont használom,meg néha az Androidos File Stationt ,na meg ugye a hálózati jel továbbítást UTP kábelen a többi szolgáltatás engem nem igazán érint.
Viszont ami negatívumot én tapasztaltam a DSM 6.0 és az 5.2 között azok a következők:
1: A rendszer sokkal lassabban indul újra (kb 3x annyi idő)

2:a processzort alapjáraton kb min.10 százalékkal jobban terheli ez az új rendszer (mondjuk nekem egy 1.2 ghz-es sima egy magos van benne)

3:ezzel az új rendszerrel nagyon sokszor van pirosban a processzor ,ha már pl. a Download station ablaka meg van nyitva akkor is felugrik a processzor terhelés narancsba illetve pirosba...eddig ilyen nem volt,de ezt tapasztalom bármelyik programnál,tehát ha megnyitsz egy programot akkor felmegy alaphangon narancsba.

Megújult a video station ,jukebox-os felületet kapott ,szép és jó csak éppen nem működik,azaz működik csak pl telefonra szaggat a stream (erős telefon+ gigabites 3 antennás wifis router) ,mondjuk lehet kevés neki az 1.2-es DS processzor.....
Viszont amit nem értek,hogy ha ugyanazt a file-ot nyitom meg androidos file stationel akkor a VLC playerel tökéletesen lejátssza ellenben ha a video station Androidos felületén nyitom meg Vlc playerrel akkor nézhetetlen az anyag mert úgy szaggat.
Valójában mi értelme ennek a video stationnek (azon kívül hogy kapott egy Jukebox-os felületet),amikor tökéletesen lejátssza File stationn-el ?
Amit még nem értek,hogy egy 2015-ben vásárolt 50 ezer forintos NAS-ban mit keres egy sima egy magos 1.2 ghz -es proci amikor már egy olcsó telefonban is minimum 2 magos van de inkább 4.
A másolás értékek nálam átlagban 50MB per másodperc,néha felmegy 70-80 ra de az nem tartós,mondjuk soha nem is láttam többet egyik DSM esetében sem. :)

Remélem ezeket a hibákat idővel orvosolni fogják a 6-os DSM-ben...

(#22955) kimi02 válasza Patice (#22951) üzenetére


kimi02
őstag

A v4-et próbáltam mindkét módba.
Az olvasási csomag méretet is próbáltam 32-re raktam.

(#22956) Patice válasza kimi02 (#22955) üzenetére


Patice
Topikgazda

Akkor már csak kábelre tudnék gyanakodni. Vagy routerre.

Eladó: SMSL sAp-12

(#22957) kimi02 válasza Patice (#22956) üzenetére


kimi02
őstag

Router : Tp-link Archer C7
Kábel : Cat 5e

A Dune D1-es lejátszónál ilyen gondok nincsenek , ezért is zárnám ki ezeket.
Valami más van a dologban.
De akitől hoztam ott meg tökéletes volt. Ő PC-ről játszotta le NFS-en keresztül a BD50-es anyagokat.

[ Szerkesztve ]

(#22958) Cartman99 válasza kimi02 (#22957) üzenetére


Cartman99
csendes újonc

Ott saját magad személyesen láttad ,hogy játszotta azokat a formátumokat amik most nálad nem futnak?

(#22959) ratkaics


ratkaics
aktív tag

Erre valakinek ötlet?

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#22960) rlazol válasza Patice (#22905) üzenetére


rlazol
addikt

Patice: melyik alkalmazással mentesz?
Én a "Synology Time Backup" - ot, ezt is be lehet állítani ntfs-re? Vagyis vegyem ki a HDD-t, formázzam le, és állítsam be a mentési ciklust újra?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#22961) Cartman99 válasza ratkaics (#22959) üzenetére


Cartman99
csendes újonc

Nekem is ezt csinálta..én is letöröltem (de nem csak a download stationt ,hanem szinte mindent) utána újra telepítettem,plusz egy jó párszor restart ,meg a routert is restartoltam és most elméletileg jó.de azt ne kérdezd hogy mi volt a hiba... :D
Egy biztos valami futott a háttérben DSM frissítés után vagy fél napig.

(#22962) ratkaics válasza Cartman99 (#22961) üzenetére


ratkaics
aktív tag

Azt hogy érted hogy "majdnem mindent újra raktál"? Mire gondolsz? Gyalu a HDD és újra feltelepíteni, meg beállítani mindent?

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#22963) balhmm válasza Megane2000 (#22950) üzenetére


balhmm
tag

Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Hitelesítőadat-kezelő

és itt a jobb oldalon van egy olyan, hogy windows rendszerbeli hitelesítő adatok.
Egyébként, ha valakinek az a baja, hogy neki meg soha nem akarja megjegyezni, akkor meg itt tudja hozzáadni!

(#22964) kimi02 válasza Cartman99 (#22958) üzenetére


kimi02
őstag

Igen , előttem próbáltuk ki.

(#22965) Intelligencs válasza rlazol (#22960) üzenetére

A Time Backup nem ment NTFS-re, próbáltam. Szóval felesleges újraformáznod. De amúgy szép lassan búcsúzhatsz a Time Backuptól, ugyanis DSM6 alatt már nem létezik.

Ami érdekes, hogy amikor a DS111-est frissítettem 6-osra, ott azonnal működésképtelenné vált a program. Le is szedtem és átálltam az új Hyper Backup-ra. Viszont a DS213+-on átállás után is működik a Time Backup. Pedig a csomagot itt sem frissítettem, lévén, hogy ez a Time Backup DSM6 alatt már nem látszik a csomagok között. Az alkalmazás nem törlődik a NAS-ról, de már nem elérhető.

Viszont a gyári backup az szépen átmigrálódott a Hyper Backup-ba, és működik is tovább faszán. Egyébként ez a Hyper Backup a régebbi gyári backup és a Time Backup keverékének látszik.

The Amiga, Born a Champion

(#22966) Cartman99 válasza ratkaics (#22962) üzenetére


Cartman99
csendes újonc

Nem,csak pár telepített programot leszedtem pl. Photo station, video station, download station, plusz letöröltem még egy rakás új programot amit a 6-os dsm telepített pl.Hyper backup, hyper backup vault meg a felhős szarságokat.
Lehet nem sok értelme volt,de gondoltam hátha...már ott voltam ,hogy falhoz vágom az egészet :D
Amúgy én a Download stationban állítgattam is dolgokat és azt hittem,hogy az miatt van,de ezek szerint ezt is az új DSM kontójára lehet írni.
Igaza volt a fórumtársnak aki azt írta ,hogy ez még jócskán béta verzió...azaz mi vagyunk a teszterek.
Biztos nincs elég anyagi kerete a synologynak,hogy normálisan leteszteljen egy dsm-et mielőtt piacra dobják..
Gondoltam rá ,hogy várok a frissítéssel,de nem hallgattam a megérzésemre...hiba volt !no de majd csak kijavítják előbb utóbb.
Amúgy pl. jóval lassabban jönnek fel a programok a DSM -ben és többet pörög a kis töltő négyzet,mire frissíti a képet...és nem én képzelgek az biztos.
Úgy kell elindítani egy letöltést,hogy elindítod utána szépen bezárod az ablakot,hogy semmi ne legyen kint az asztalon max a proci szint mérő widget,mert különben fogja a procit,ez azért szégyen,hogy egy ilyen alap dolgot nem vesznek észre a fejlesztők.
Lehet hogy egy négy magos 200ezer forintos NAS-on ez nem gond,na de ne baccanak már ki azzal akinek eddig jó volt ...és ugye a régi rendszert pedig nem lehet vissza rakni.

(#22967) Intelligencs válasza Cartman99 (#22966) üzenetére

Érdekes tapasztalat, mivel én meg a DS111-esen is lényegesen gyorsabbnak érzem. Pedig az nem mai vas. A nyitóképernyő is sokkal gyorsabban bejön.

The Amiga, Born a Champion

(#22968) psg5 válasza Patice (#22948) üzenetére


psg5
veterán

Az ominózus 2 lemezen csak filmek vannak pótolhatoak. Az 1-es lemezt is érintheti? Remélem nem mert azon fontos van es egyenlőre szanaszét vannak csak lemezeken

F.K.T.

(#22969) bigdady


bigdady
nagyúr

Ios-en ds cam appot használ valaki? Megy rendesen dsm 6-tal nálatok? Nálam muvelet sikertelen uzeneteket dobal majD megcsinal mindent amit akarok csak dobalja random.

[ Szerkesztve ]

Új Asus ac65p eladó 20k

(#22970) Megane2000 válasza balhmm (#22963) üzenetére


Megane2000
aktív tag

Hű köszönöm! Ezt nem tudtam eddig.

(#22971) fgo


fgo
tag

Tegnap megjött a 216+ ,213j cseréje lesz.Áttelepítés két különböző Synology NAS között(Synology oldalán írja)mindkét Nason ugyanaz a DSM-nek kell futni.Akkor mindenképpen frissíteni kell a 213j a DSM6.0-ra ?Mi az amire mindenképpen figyeljek?

(#22972) Patice válasza rlazol (#22960) üzenetére


Patice
Topikgazda

A DSM-ben lévő biztonsági mentés és visszaállítás alatt állítottam be mindent. Meg kell adni az USB-s (NTFS-re formázott) lemezt célként, aztán már beállítható rá a biztonsági mentés, amit meg lehet időzíteni. :K

(#22968) psg5:

Nem volt még ilyenem, úgyhogy csak tippelni tudok. Remélhetőleg csak a 2-es lemezed betegeskedik. ezért javasoltam, hogy legyen mentésed a fontos adatokról, akár szétszórva, akár egy lemezen. Ha egy lemezen meg tudod oldani az lenne a legfájdalommentesebb visszaállítani, ha tényleg beüt a HDD halál.

(#22971) fgo:

Jól értelmezem, hogy a 216+ már DSM6.0-val érkezett gyárilag? Ha igen, akkor mókolás nélkül nincs más út, a 213j-t is frissítened kell. Konfigurációs mentést csinálhatsz a biztonsági mentés és visszaállítás menüben, amivel a beállításaid egy része átvihető majd az új gépre. Minden alkalmazást fel kell majd raknod ismét, azokat újra be kell majd állítanod.

Eladó: SMSL sAp-12

(#22973) fgo válasza Patice (#22972) üzenetére


fgo
tag

Azt ,hogy tudom megnézni 216+ milyen DSM van?(nincs benne merevlemez)

(#22974) kaviat


kaviat
tag

3 db 5 T-s red van nálam raid5-ben és mellette egy ősrégi 1 T-s nem red wd. utóbbira a következő jelentést kapom a havi diszkjelentésbe :

Lemez 4:
Lemez-újracsatlakozások száma 219
Hibás szektorok száma 1035
Lemez-újraazonosítások száma 0

de ezeket az értékeket kaptam egy hónappal ezelött is, úgye jól gondolom, hogy egy hónap alatt nem volt plusz hibás szektor és újracsatlakozás? kb 2 hónapja van benne az 1 T-s lemez, éles adatokat nem mertem még rápakolni, illetve most már nem is fogok. ezek az értékek mennyire parák?

/a dolog csak elméleti kérdés, már úton van a negyedik 5 T-s red, amint megjön ugrik ki az 1T-s és pattintom a raid5-be az újjat (aztán építgetheti újra a raid-et ameddig csak akarja, időm mint a tenger).

[ Szerkesztve ]

(#22975) psg5 válasza Patice (#22972) üzenetére


psg5
veterán

Köszi!

Már rendeltem is egy újabb 2tb-s WD redet (ilyen a hibátlan másik hdd a nas-ban) Tényleg az nem baj, hogy ugyanolyan lesz a két hdd a NAS-ban? Erre most gondoltam megrendelés után. (nem lesz Raid-ban)
Valamint egy mobil rack-et amibe a valószínűleg hibás hdd-t beteszem majd és azon majd biztonsági tárolást használok. Szerinted bátran használhatom majd biztonságra 8simán ha rámentek bekerül egy szekrénybe semmihez nem csatlakozva) vagy hogy ilyen hibák voltak még arra is majd hanyagoljam?

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#22976) Tuomas válasza psg5 (#22975) üzenetére


Tuomas
Ármester

Nem baj ha két egyforma merevlemez van benne. De:

"Valamint egy mobil rack-et amibe a valószínűleg hibás hdd-t beteszem majd és azon majd biztonsági tárolást használok"

Ebbe biztos vagy? Hogy a legvégső frotnod védelmében a sérült katonádat akarod bevetni?

Ha burul a NAS-od, egy hibás vinyóra akarod a biztonsági mentéseidet bízni? :F

Szerintem ez nem jó ötlet :(

We were here

(#22977) psg5 válasza Tuomas (#22976) üzenetére


psg5
veterán

Merthogy valahol olvastam, hogy nem érdemes ugyanolyan lemezeket használni.

De elvileg sem smart sem semmi más nem mondja, hogy hibás lenne csak ezek az üzenetek valószínűsítik és azt tudom, hogy 7200-as hdd-kre kényes a Nas. lehet csak nem dolgoznak együtt rendesen.
Le tudom tesztelni majd ha kivettem és egy mobil rack-be teszem?

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#22978) Tuomas válasza psg5 (#22977) üzenetére


Tuomas
Ármester

Persze, leformázod ntfs-re (ha windowst használsz) és ráeresztesz egy hard disk sentinelt. :)

We were here

(#22979) kaviat válasza Tuomas (#22976) üzenetére


kaviat
tag

jaja, éles adatokat én már nem tennék bizonytalan diszkre.. /nekem a polcon áll egymás tetején több mint fél tucat különböző méretű "hibás" feliratu diszk, van amelyiken csak egyre több hibát szektor keletkezett, van ami hirtelen nagyon zajos lett aztán van totál kuka is. mindenféle van, még pár száz megásak is : ))) az első diszkem 40 megás volt (de az már nincs meg). majd egyszer ha betonozok jók lesznek az alapba : ))

(#22980) Tuomas válasza kaviat (#22979) üzenetére


Tuomas
Ármester

Ha alapnak használod őket, arra figyelj, hogy kösd is be őket, hogy ha még működnek a cilinderek, kacsalábon (jelen esetben vinyólábon) forgó palotád lehessen :C :DDD

(#22981) psg5

Hát ha még van rá garancia, akkor mindenképp! Elmondod, hogy te ezt meg azt a hibát tapasztaltad, cserélik, javítják, megnézik stb. Veszíteni azzal nem veszítesz semmit!

[ Szerkesztve ]

We were here

(#22981) psg5 válasza kaviat (#22979) üzenetére


psg5
veterán

Mit javasoltok küldjem vissza gariztatásra egy smart által sem talált hibásnak kb 1,5 éves hdd-t majd, ha a win alatt sem talál hibát? Vagy akkor már használhatom ha ott sincs hiba?

F.K.T.

(#22982) psg5 válasza Tuomas (#22980) üzenetére


psg5
veterán

Nem tudom...azért van veszteni való, hisz ha nincs rajt bármikor produkálható hiba, akkor buktam a szállítást...

F.K.T.

(#22983) kaviat válasza psg5 (#22981) üzenetére


kaviat
tag

ha meg tudod gariztatni persze az lenne a legjobb, de ha nincs látványos error, vissza fogják küldeni, nem hiszem hogy cserélni fogják. (nem ismerem a wd garancia policy-jét). ha a win nem talál semmi bajt rajta, akár még használhatod is (de akkor is inkább csak fingizésre a legfontosabb éles adataidat ne csak ezen tárold).

(#22984) kaviat válasza Tuomas (#22980) üzenetére


kaviat
tag

a kacsaláb az jól hangzik : )) de akkor már a régi jó öreg bolgár diszkeket kellene beépíteni, azokban biztos erősebb motor volt még anno

(#22985) Tuomas válasza psg5 (#22982) üzenetére


Tuomas
Ármester

Szerintem azért egy gyárban, (már ha visszaküldik a gyárnak) alaposabb teszteknek is alávetik, esetleg fizikálisan is ránéznek. Már ha egyáltalán foglalkoznak ilyennel, vinyót még nem gariztattam. :F
De ahogy kaviat is írta lent, ha a hd sentinel sem talál rajta hibát, akkor használhatod tovább is, csak ne biztonsági mentésre :)

We were here

(#22986) psg5 válasza Tuomas (#22985) üzenetére


psg5
veterán

(#22983) kaviat

Köszi, bár másra nem tudom használni, nincs több gépem :)

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#22987) kaviat


kaviat
tag

emlékszem, sok sok éve, amikor a sata diszkek még újjak voltak, egy halom hibás wd 250-essel, 300-assal volt dolgom (giga). pár hónap után túlmelegedtek, elkezdtek eltünedezni a file-ok, könyvtárak, aztán teljes összeomlás. menteni még lehetett némi fagyasztás után, így kb. pörgött 5 - 10 percig, a fontosabb cuccokat még le tudtam húzni róluk aztán megint kakukk. volt idő, amikor több diszk is várakozott a fagyasztómban : ))

[ Szerkesztve ]

(#22988) noorbertt válasza kaviat (#22974) üzenetére


noorbertt
őstag

Válaszban írom de mindenkitől kérdem :)
"Lemez-újracsatlakozások száma" mit jelent? Mire utal? Van bent nekem egy régebbi hdd amire megy egy backup is, viszont be van kapcsolva az hogy hibernaljon is ha nincs használatban és ma kaptam én is jelentest hogy az a lemez ami csak backupra van 45 alkalommal csatlakozott újra. Ez azért van vagy itt készül valami?

[ Szerkesztve ]

(#22989) Intelligencs válasza kaviat (#22987) üzenetére

Igen, erre én is emlékszem, talán 2003 körül lehetett ez. Emlékszem, egyszer már a harmadik rossz WD-t vittem vissza a boltba, mikor megkérdezte az eladó/szervizes, hogy direkt szopatom magam a WD-vel? Mondom neki, miért, most melyik a jófajta diszk? Azt mondja, hogy a Samsung. Jól van, akkor abból adjon kettő 250 gigásat. És valóban, ezek a Samsungok kb. 2 évvel ezelőttig ketyegtek a szerveremben 0-24-ben egyetlen hiba nélkül. (Egyébként általában véve az a véleményem, hogy a WD a király, a Samsung meg ergya volt mindig is merevlemez fronton. De egy rövid időszakban tényleg használhatatlanok voltak a WD lemezei. Sok már rögtön rossz volt, azonnal kattogott, el sem indult.)

The Amiga, Born a Champion

(#22990) kaviat válasza Intelligencs (#22989) üzenetére


kaviat
tag

jaja, de még nagyobb parák voltak azok a diszkek, amik fél év után kezdtek el rosszalkodni, amikor már tonna adat volt rajtuk.

(#22991) Dr.FantastiK válasza fgo (#22973) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

a 216+ semmi szin alatt nem johet DSM 6.0-val !

mikor legyartottak meg nem letezett a 6-os.

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#22992) 0xY


0xY
tag

sziasztok!

Download station - torrent beállítással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, lécci dobjon egy privátot, aki ezt már végigjárta és tud segíteni.

Köszi szépen előre is!

(#22993) heroldbalu válasza bigdady (#22969) üzenetére


heroldbalu
tag

Én is használom, a 6os verziónál Nekem sem működik ugyanezzel a hibával, de a felvett állományokat se tudja lejátszani belső hálón. Remélem hamarosan frissítik és működni fog mert az hogy mindig le kell tölteni hogy vissza nézzem annyira nem praktikus.

Synology, iPhone

(#22994) partytime25


partytime25
tag

.. Esetleg --> erre <-- valakinek valami 5 lete?

:R

(#22995) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Sziasztok!

DSM 6 érkezésével ránéztem a biztonsági mentéseimre. Az egyik ütemezett feladat USB-s HDDre ment. Ott van egy olyan opció, hogy USB-s eszköz eltávolítása a mentés után. Ha ez be van pipálva, akkor a következő mentésnél megkeresi a HDDt, vagy addig nem fog menni, amíg ki/be nem dugom az USBs kábelt? :B

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#22996) Madwe válasza CactuS (#22995) üzenetére


Madwe
nagyúr

Utóbbi, leválasztja, s amíg újra be nem dugod, addig nem érzékeli.

(#22997) Magnat válasza partytime25 (#22798) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

Próbáld így:

1. Dsm admin accounttal belépsz ssh-n
2. sudo -i
3. Add meg ismét az adm account jelszavát (ne a rootét!)
4. Bent vagy rootként.

A lassú másolás problémádhoz: még pár napja kérdeztem, h torrent nem fut esetleg? Aztán mintha írtad is volna, h a Dsm upgradekor szépen migrálódtak a seedek... Szóval állítsd le a Transmissiont/Download Stationt (ne csak a torrenteket pausáld, hanem a csomagkezelőből lődd le) és úgy mérj sebességet.

Szerk.: most látom, h még volt egy oldalnyi komment, csak tabletről írok és nem tűnt fel előtte, szóval ha már nem aktuális, sorry.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22998) partytime25 válasza Magnat (#22997) üzenetére


partytime25
tag

Köszi a hozzászólásod... a rootos dolgot kipróbálom majd este ha hazaértem...

Sebesség problémára majd megpróbálom amit irtál hogy lelövöm DS-t. már egy ideje soppolva vannak benne a torrentek nem hinném hogy az a baj de bármi lehet :)... Majd hétvégén mint irtam is megpróbálom disk 1 wd helyére betolni egy segate 7200 est próbaképpen hogy változik e a sebesség...

Mondjuk a disk 2 ö is WD Green ,de láttam az erőforrás kezelőben hogy mikor olvasok róla a disk 1 felugrik 100% ra a disk 2 meg csak kb 5-10% van tehát azt nem is használja ezekszerint. Ezért gondoltam hogy disk 1 helyére tolom be tapasztalatszerzésnek jó lesz. Gondolom ha tükörben mennek és disk 1 helyére betolom rátolja a disk 2 adatát különösebb gond nélkül??? .... Utána mehet a teszt és minden kiderűl ha gyorsabb lesz egyértelmű HDD...

Esetleg erre a nas megszakadásra ha van valami tipp szívesen várom.

Ja még ami érdekes és nem írtam miután megszakad a kapcsolat divx nézés közben ugye eldobja a nas-t is majd akkor hajlandó elérni újból ha DSM be kilövöm a CIFS et HTPC elérésnél.
... viszont utánna pl ha filet másolok max kb 2-3MB ra csökken a wifis átvitel és csak egy gép újrainditás segit hogy újra 20MB/s körüli érték legyen Wifin.

Viszont másik gép ami LAN on csatlakozik az viszi a szokásos értékeket tehát hiába bugolt a nas CIFS csak a wifi esetén van valami.

Létezik hogy valami router beállítás gond .... mondjuk külsű eszközökön telefon , tablet bármit nézel bármeddig hibátlanul megy. Pont a wifis HTPC PC-n egy szaros DIvX akassza ki :W
integrált inteles wifi N vezérlő dupla külső antenna. A gép a routertől kb 3 méterre van és egy téglafal válassza el. De mivel ameddig nincs a divx es beakadás addig a fileátvitel tolja is 20-25MB/s el tehát átviteli gond nincs.

Komolyan ezt nem tudom hova tenni olyan mintha bebugolna valami csak nem tudom media player vagy windows vagy wifi vagy mi okozza....

Ha esetleg van valamókinek valami.....

Köszi :R

(#22999) kaviat


kaviat
tag

nekem csak pici röccenések vannak néha, ha távolabb vagyok a routertől. egy film nézése közben kb egy két másodpercre szétesik a kép (nem sűrün, egy film nézése alatt fél tucatszor max), aztán folytatja. gyanakszom a wifi-re, a mede8er kábelen éri el a NAS-t, az stabilan mindent lejátszik. mondjuk elég sok wifi van a házban : (( ha lesz egy kis időm és kedvem összehasonlitó teszteket fogok csinálni drót és wifi között..

(#23000) lajos75


lajos75
senior tag

Sziasztok!

Ma Xpenology-ról visszaváltottam egy új DS216J-re :)
Ha valakinek esetleg kérdése lenne ezzel kapcsolatban akkor bátran tegye fel :D

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.