Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés A 2020-as hegyi-karabahi háború
- Tudástár Sonarr és Radarr
- Vélemény Cyberpunk 2077 2. rész
- Tudástár Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- Teszt Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [EclipseGT:] Végülis az alaplap 64GB-ot kezel, de azért na...
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- [Re:] [bacsis:] Miért drágulnak a VGA-k?
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Real Racing 3 - Freemium csoda
- [Re:] [potyautas:] Helena Fee
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2020-10-05 17:57:03

LOGOUT.hu
azka79
aktív tag
Hát ez a DSM 6 os szerintem még béta, ezt nem kellett volna kiadni.

Tuomas
Ármester
Mi a baj vele?
We were here

azka79
aktív tag
Fosss az indexelése. Össze vissza baromságokat csinál. Leírni sincs kedvem. Gyalultam a DSvideo és a DSAudiot.

Megane2000
aktív tag
Elvesztek a szabályok a nas beállításaiban. Újra hozzáadtam a webdavot és jó lett!

Madwe
nagyúr
Igen azt írták már többen is h újra kell indexelni a tartalmakat... Azt próbáltad? Ha újra felrakod szvsz már minden jó lesz

Tuomas
Ármester
Csatlakozom az előttem szólóhoz, illetve próbáld meg az indexelésnél eltávolítani, majd újra hozzáadni az öszes indexelt mappádat Ez már az 5-ösnél is gyenge láncszem volt
(#22854) Megane2000
Az is egy megoldás
[ Szerkesztve ]
We were here

azka79
aktív tag
Próbáltam már, sajnos nem jó. Ti használjátok a Indexelési szolgáltatások / Fájl indexelés ? Ez elméletileg csak a File Stationra van hatással?

azka79
aktív tag
Újra indexeltem az MP3 könyvtáramat, szépen látom milyen DSaudioban látom hogy szépen növekszik az indexált állomány. Most az előbb megnéztem és egyáltalán nem látok fileokat, mappákat eddig sem láttam.
szóval ez egy bug-os foss

törölt tag
A Médiaszerverben indexelted?
(... vagy a File Station-ben?)

partytime25
tag
...Hátt igen van olyan helyzet amikor az ember már feladja.... de még egy 7200 HDD vel kipróbálom ez lesz a végső...

azka79
aktív tag
Nem használok Média szervert, eddig DSM 5 el tökéletesen működött. Indexeltam az MP3 könyvtáramat és a DS Audio szépen látott mindent. Most azt vettem észre nem tudja rendesen indexelni az MP3 mappát, újrakezdte stb...a hócipőm tele van vele. Nem fogom a DS Audiót használni ennyi...ez még Béta, kár volt kiadni

0xY
tag
megvettem a DS215j-t, eddig jó barátok vagyunk.. A download station-nél meg tudom adni pl a b********t és az n**re-t, mint "BT keresés" forrás? Láttam, hogy fel lehet venni, de ehhez egy "search.dlm" fájlt kell betölteni. Hol találok ilyet ehhez a két trackerhez?

rlazol
addikt
Sziasztok!
Ismerőseim között valaki besz*pta az adatátkódolós winyó zár vírust.
Ennek kapcsán eltűnődtem:
Nekem minden adatom a DS-en van, tükörraiden.
Mivel az otthoni gép automatikusan és írásjoggal csatlakozik hozzá, feltehetően azt is zárolná.
A hozzá USB-n csatlakozó mobil HDD, amire hetente lementi az adatokat veszélyben van-e? Azt a gépről közvetlenül nem látom, csak, ha böngészőn a ***.synology.me oldalon keresztül érem el a DS-t.
köszönöm!
L
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Mezga Aladár
veterán
Ne csatold fel a megosztásokat.

Dr.FantastiK
őstag
ahhoz hogy megnyisd azt az .exe fertozo 'virust' ,, Windows kornyezet kell !
szerintem egy synology Linux-a nincs ilyen veszelyben.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
(#22866) Megane2000 válasza Mezga Aladár (#22864) üzenetére

Megane2000
aktív tag
Hova ne csatolja fel? Hálózati hdd-nek ne csatolja fel?
Egy parancsikont ha kiranok ami a nas mappájára mutat az eleendő védelem lehet?

kaciokos
őstag
Dehogynem. A PC-t megfertőzi a vírus (ami nem is vírus, de ne menjünk bele), és titkosítja a felcsatolt hálózati meghajtók tartalmát is. Szívás.

törölt tag
Szerintem ez így nem fog működni. Azon csodálkozom, hogy eddig működött valahogy. Szerintem a Médiaszerver indexel csak médiatípus szerint (photo, audio, video).
Ezeket az indexfájlokat használják a mobilalkalmazások is. (DS Photo, DS Audio, DS Video).
Enélkül az indexelés nélkül csak egy rakás fájl az egész.
A File Station-ban lévő indexelés csak a fájlok keresését gyorsítja.

azka79
aktív tag
Rosszul írtam, igen használom a Média indexelést, az nem működik megfelelően.

törölt tag
... és az MP3 mappa be van állítva a Médiaszerverben mint indexálandó audio mappa?

azka79
aktív tag
IGEN!

rlazol
addikt
az DS-hez csatolt USB-s winyó nincs hálózati meghajtóként felcsatlakoztatva, ha erre gondolsz. Csak a DS-ben lévő winyók egyik mappája. Ez így jó?

Mezga Aladár
veterán
Amit felcsatolsz irási joggal az veszélyben van. Amit nem làt az nincs
[ Szerkesztve ]
(#22874) partytime25 válasza Mezga Aladár (#22873) üzenetére

partytime25
tag
... Kérdés ha nem csatolok fel semmit de ugyi a hálózatba megtalálja az eszkozt PL: NAS néven arra 2 klikk és megnyilanak a mappák az ilyen esetben fertőzödhet e vagy csak amit létrehozok - felcsatolok meghajtóként. De gyanitom ha alapból a hálózatba szerepel a maga a nas és könnyen el lehet érni akkor a virus is eléri nem kell feltétlen hálózati meghajtóként legyen.
Viszont ha igy van erre lehet valamiféle megoldás hogy egyszerű klikkeléssel ne érjem el win filekezelőből? Mert asszem az elején egyszer kért hozzáférést be is léptem adminként azóta nem kér semmit ezt lehetne zárolni vagy törölni kérjen mindig passt?

törölt tag
Akkor annak pedig médiaindexelés után működni kellene.
Az Audio Station-ban sem látsz mappa struktúrát?

kaviat
tag
a 6os alatt a ds video nekem se volt teljesen szimpatikus, ugyanaz a file ami sima vlc-vel jól ment, a ds videóval rendesen szaggatot el capitan alatt.
(#22877) Mezga Aladár válasza partytime25 (#22874) üzenetére

Mezga Aladár
veterán
Azt nem hiszem h., klikkelne. Az user pass a win vezérlöpult valamelyik almenuje alatt törölhetö.

azka79
aktív tag
most folyamatosan indexel, és mikor végzett kezdi elölről. ~~20e file van az MP3 mappában természetesen több könyvtárban. nem jó ez így...

0xY
tag
Sziasztok!
Ahogy kezdem belakni az új NAS-t azért beleütközök hibákba.. megy a DLNA, tök jól látszanak a filmek, elindítom, nézem, azonban, ha megállítom, akkor utána nem emlékszik hol hagytam abba. Ezen tudok segíteni valahogy? Elég bosszantó
köszi!

Dr.FantastiK
őstag
szerintem nem.

Madwe
nagyúr
Dehogynem, csak kérdés min nézi? gondolom okostvn? tessék venni rendes médialejátszót, ami megjegyzi ezeket is

psg5
veterán
NAS 215j alábbi három üzenet:
"Rendszeresemény:
Retry error occurs on disk [/dev/sdb]."
"Lemezhelyreállító értesítés
An unknown error occurred, so hard disk 2 was restarted. If you often see this message, please disable disk write cache."
"Rendszeresemény:
Consistency check of system volume (Swap) on NAS is complete"
No most akkor vége a lemeznek vagy mi lehet? Semmi baja nincs, minden megvan.
Smart infot is úgy látom rendben:
Írási gyorsítótárat kikapcsoljam? Azzal nagyon lassítok valamit? Csak filmeket nézünk erről a 2. hdd-ről. Bár úgy látom a gyorsítótárazást csak egységesen lehet mindegyik lemezre, de a másikon viszont képek, doksik vannak amelyeket sűrűbben másolok, rendezek, ehhez a gyorsítótár?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.

Megane2000
aktív tag
Van macbookra is ds video? nem is tudtam.

bigdady
nagyúr
Hali
1. Ti a ds download beállításaiban szereplő tcp és dht udp portoknak adtatok meg a routerben portforwardot a nas-ra cimezve? Ez kell?
2. Nekem a ds download-nak van egyedi port megadva a vezerlőpult alkalmazásportálban. Ez ekll? Ez nekem megegyezik a tcp porttal. Jó ez így?
[ Szerkesztve ]
Új Asus ac65p eladó 20k

kaciokos
őstag
Érdekes módon, amíg a routeremet használtam DLNA szerverként, addig a TV-m tudta folytatni a filmeket onnan, ahol abbahagytam, mióta a NAS a DLNA szerver, azóta nem.
[ Szerkesztve ]

Multibit
veterán
Ettől még igaz, hogy kevesebb bajod lenne egy mediaplayerrel

Madwe
nagyúr
DLNA szerverből sokfajta van, s a tvk háklisak. Pl az lg tvjén anyámnak a feliratot semmiképp nem ette meg egy zyxel nasról csak ha meghackeltem s egy másik dlna-t tettem rá (azt hiszem twonky volt rajta s plex ment rá?) szóval próbáld ki plexel mondjuk ? vagy serviio-val is, hátha. Mindenesetre egy normális médialejátszó megjegyzi, mert csinál egy pici fájlt a video mappájába, hol tartottál meg miket állítottál be, pl.

kaviat
tag
chrome-ból indítva. érzésre a régebbi verzióban stabilabban játszotta le a filmeket. persze tudom egy teszt nem teszt, simán lehet, hogy pont akkor indúlt el a timemachine..
[ Szerkesztve ]

Megane2000
aktív tag
Jaa szóval böngészőből nézted.

balhmm
tag
Sajnos fertőz mindent, amit elér és van rá írásjoga.
Én a következőt tenném:
a saját felcsatolásokat ne adminként használd, hanem csinálj magadnak is saját usert a nason.
Ezután csinálj a nason biztonsági mentést (adminként) a fontos adataidról egy olyan mappába, amire csak az adminnak van joga írni és kész is! Ezt a megosztást sehova nem csatolod fel, így a vírus sem fog bejutni és kényelmes is. Ez viszont csak a vírusok ellen véd, ha ég a ház, akkor baj van

rlazol
addikt
balhmm & Mezga Aladár: köszönöm a segítséget, de nem világos, miről beszéltek. Hova ne legyen mi felcsatolva? A windows-os alapgép ne lássa a kérdéses meghajtót hálózatiként vagy a DS se lássa?
nekem jelenleg a biztonsági mentésre használt hordozható winyót csak a DS látja, annak viszont írásjoga van rá. Az alap adattárolásra használt DS mappát (ami a DSbe szerelt HDD) "E:" jelű van hálózati mappaként éri el a windows.

0xY
tag
DSM video alkalmazás az okostévére sem segítene rajtam? Esetleg Plex?

balhmm
tag
A nason található cuccaid ne legyenek a sima windowsos gépedre felcsatolva d, e, f vagy bármilyen meghajtóként.. illetve, ha jelszó nélkül eléred a windows alól a nasos dolgaid, akkor a vírus is elfogja érni.
Tehát nálad az E meghajtó van veszélyben. De, ha erről csinálsz egy mentést a külső winyóra, ahogy írod, akkor az már biztonságban is van!

Dr.FantastiK
őstag
sajnos nemtudom, mert en PC-rol tolom at az anyagokat egy 15 meteres HDMI kabelen az okostevere.

fant0mi
őstag
Plex. Erezni fogod a kulonbseget. :-)

rlazol
addikt
ez így tiszta, köszönöm!
igen, az E: a lényeg. Erről hetente készül biztonsági mentés a külső winyóra, és azt nem látja semmi, csak a DS.
még egy kérdés:
ha ezt a bizonyos külső winyót bedugom másik, windowsos gépbe, az tudja olvasni?

Dr.FantastiK
őstag
ha NTFS-re van formazva, akkor igen.

rlazol
addikt
azt hol tudom megnézni?

Dr.FantastiK
őstag
Control Panel > External Devices >
[ Szerkesztve ]

rlazol
addikt
köszi!
"ext4" a file rendszer típusa. Emlékeim szerint az időzített mentés miatt nem lehetett NTFS. Van md ezt a filre rendszer windows alól olvasni, ha arra van szükség?