Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43001) bb.bocs válasza Dello79 (#42999) üzenetére


bb.bocs
őstag

"Nem értem aki lementi a cuccait és fiókba teszi az miért jó" nekem pl van x olyan fájlom ami fix sosem változik a mérete, ott van és annyi. Lementem hogy legyen róla biztonsági mentesed berakod a fiókba hogy fölöslegesen ne porogjenek a vinyo, mikor úgysem fog változni a mérete összetétele.. ha mégis akkor félévente radugod és menti a változtatásokat ha úgy van beállítva. Nekem pl ezért jó. Nem pörög fölöslegesen a cucc, az olyan dolgokról ami fix és nem igen változik van mentesen amit biztonságban tudhatok, akár egy villámcsapás esetén is.( Mondjuk van tulfeszvedo) hacsak a vinyot nemnyuljak le xD de ne feledjük a falra...

(#43002) Multibit válasza dmc (#42987) üzenetére


Multibit
veterán

A Transmission Remote GUI-t nem a NAS-ra kell tenni, hanem egy olyan PC-re, amiről a NAS-ra telepített Transmissiont el akarod érni.

(#43003) Borisz76 válasza dmc (#42987) üzenetére


Borisz76
veterán

Tökéletesen megy a " gyári " alkalmazás is aminek a neve Download Station.
Az összefoglalóban olvashatsz is róla.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#43004) hackeeeee válasza gyugyo79 (#42992) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jahogy jah.

De izé, elvileg a hyperbackup is, ha usb-re csinálja a backup-ot, akkor ugyan úgy látod az összes fájlt. Attól függ milyen módban csinálod. Ahogy nekem be van állítva a felhő mappákról a backup, ugyan azok a mappák tartalmai.

Ezért nem értettem ennek az appnak a lényegét. Gondolom talán azért született meg, hogy egyszerűbb legyen beállítani.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#43005) Dello79 válasza #56573440 (#43000) üzenetére


Dello79
aktív tag

Igen ezekre én is gondoltam, ezért csinálok még 1 NAS-t fizikailag 30km -re tőlem.. de túlfesz , túláram ellen amúgy is rá van dugva egy szünetmentes.. pl. titkosítós vírus még játszhat .. de lehet csinálok egy olyan ütemezést.. hogy csatolja fel mentés előtt.. a mentés után meg amúgy is benne van hogy cssatolja le.. és ha nincs felcsatolva akkor vírus se megy végig rajta..

(#43006) #56573440 válasza Dello79 (#43005) üzenetére


#56573440
törölt tag

"de túlfesz , túláram ellen amúgy is rá van dugva egy szünetmentes"

A nasban is van táp, és az is küldhet ki az 5 voltos ágon pusztulatkor bármit is. Nem gyakori persze, és jellemzően az usb kapukat pont ezért védik is, ettől még én nem bízok ezekben.

"és ha nincs felcsatolva akkor vírus se megy végig rajta.."

Én nem szoktam az év 365 napján ránézni a nasra, hogy épp hogy áll. Persze van víruskereső meg minden is, de ettől még szintén nem bízok abban, hogy a mentés az 100% hogy jókor fut le. Ill ha nem azonnal kezd el titkosítani...

Teljes biztonság nincs. Verziókövetéssel, offsite backuppal, offline backuppal sokat lehet javítani viszont az esélyeken...

(#43007) Dello79 válasza #56573440 (#43006) üzenetére


Dello79
aktív tag

Ez már nekem a túlparázási szint , ilyen alapon a külső merevlemezt is tedd páncélba mert annak az esélye hogy ilyen legyen.. vagy ezek sorozata pont annyi mint az hogy betörnek és elviszik a merevlemezt :)) páncél + bekamerázni a páncélt :P

[ Szerkesztve ]

(#43008) katvik


katvik
újonc

Sziasztok!

A kérdésemre nem találtam sehol témát, ezért próbálkozom itt - remélem valaki tud segíteni....

A kérdésem, hogy egyszerűen nem tudom elérni, hogy a synology 415+ MailPlus szerverem levelet tudjon fogadni. Van egy saját domain nevem, hívjuk domainname.com-nAk. Az "A" record a domain név DDNS-ére mutat. Az MX-nek beállítottam a dynu mail szervereit (lásd alább!)
Küldeni tudok, fogadni nem. Nincs fix IP címem, így kifelé beálítottam a Digi-t a 25-ös porton SMTP relay-ként. Tökéletesen működik.
Mivel a 25-ös port alapban tiltva van és egyelőre nem szántam rá magam a fix IP címmel járó plusz ktg-ekre, előfizettem a dynu.com-nál mail reflektor szolgáltatásra (email forwarding), ami szépen továbbítja a levelező szerveremre a beérkező leveleket. Erre a 26-os port van beállítva (amit megnyitottam és a port forwarding is ok). Elvileg tökéletesen működik, mert amikor egy ellenőrzést futtatok le a dynu.n ezt kapom:

"Email address syntax is valid.
Valid MX records found for domainname.com.
Email server exists for domainname.com.
User exists on email server."

Magyarul minden ok, azzal a pici hibával, hogy nincs beérkező levelem...Már mindent megpróbáltam és most jutottam el oda, hogy egyszerűen NEM tudom, hogy mit ronthatok el. :W

Előre is köszönök minden segítséget!

(#43009) kgymac válasza Dello79 (#43007) üzenetére


kgymac
őstag

Biztonsági láncot se feledd, kell egy jó kensington lock. Ha van riasztód, kopaszokkal, nem biztos, hogy vesződnek vele.

(#43010) gyugyo79 válasza hackeeeee (#43004) üzenetére


gyugyo79
addikt

A HB tudtommal kivehetetlenül oda rakja a komplett beállításokat is legalábbis én még olyat nem láttam, hogy az kivehető lett volna mint lehetőség, ami mentésnél kb lényegtelen, de ha nagyszülőknek adnál így képeket, felvételeket amikor látogatóba jönnek meg jobb az ha tényleg csak a lényeg van ott több szempontból is.

De abban igazad van, hogy a HB -be mentésre kb. csak az nem beállítható, hogy az USB -s eszköz rádugása indítsa a másolást, vagyis lehet van ilyen csak én nem láttam meg. Viszont azt rosszul írtam és beállítható, hogy egy az egybe megegyező mappa struktúra legyen ott (egy kis plusz tartalommal).

Mondjuk én HB is csak hálózaton át használtam eddig.

USB másolásra egy helyen volt szükség de ott 2 eszköz van váltogatva és akkor még ez az usb copy nem is volt ezért feladat időzítő futtatja a megfelelő scriptet mert ugye usbshare1 - 2 -t tartalmazónak kell lefutni váltakozva.

Mondjuk pld. ezt a USB copy -ba se tudom, hogy kezelődik le ez. Mert ha az usbshare<változó> miatt minden eszközhöz saját profil kell már az is korlátozni tudja a használatát erősen mert a kezdeti példánál maradva nagyszülőkből is min. 2 van jó esetben és ha másolás csak az usbshare1 -re indul el akkor kb amikor egy másik eszköz van rádugva kicsit se leszünk előrébb :)

[ Szerkesztve ]

(#43011) heroldbalu válasza Dello79 (#42998) üzenetére


heroldbalu
tag

Szia,
én használom mindkettőt.

1. Fileokra amik a FŐNASon vannak használom a Cloud station-t, 2 verzióban. (ez segít a véletlen módosítások ellen, és a ransomok ellen is),
- illetve használom a hyper backup-ot mentésre (USB, belső, és remote tárhelyre is a 2. NASon).

2. illetve a 2. NASon is felraktam a Cloud station-t, hogy a FŐNAS ShareSyncjével VPN-en keresztül szinkronizálja a biztonsági kamera képét.

De ezeket teljesen máshogyan is lehet használni, az első lépés szerintem, hogy meghatározd mitől tartasz a leginkább (és minek nagyobb a valószínűsége). Ha ransomware-t érzed a legnagyobb fenyegetésnek illetve nagy a valószínűsége is, a fileokat viszont mindig azonnal el kell érned, akkor a hyper backup nem a legjobb megoldás, mert ott a filokat csak olvasásra éred el (én az adatbázisos mentést használom direkt, nem a file másolós verziót) és idő, míg a teljes adatbázist átmozgatod lokálba, de ha ebben az esetben ShareSyncet használsz akkor VPN-en, HTTPS, WEBdav, SFTP, vagy másik szolgáltatáson keresztül egyből elérheted a filejaid szerkeszthető változatát a másik NASon.
Aztán ha meghatároztad a veszélyeket akkor annak megfelelően kialakíthatod a struktúrát, Hyperbackup és a Sharesync is tudja helyből remotemozgatni a fileokat, viszont nem mindegy, hogy milyen formátumban illetve nem mindegy, hogy milyen időközönként, Sharesync azonnali tud lenni, a hyperbackup pedig időszakosan időzítve tudja ezt.

De figyelni kell, mert ha ransowaret kap az ember akkor az azonnali szinkronizáció miatt azt a másik NAS filejai is átveszik, de a verziózás miatt azt vissza tudod állítani.

Természetesen az összes kommunikáció titkosított csatornán keresztül történik, ez fontos ha az ember érzékeny adatokat mozgat interneten keresztül.

Remélem tudtam segíteni :)

Synology, iPhone

(#43012) Dello79 válasza heroldbalu (#43011) üzenetére


Dello79
aktív tag

Köszönöm a kimerítő választ ! tudtál segíteni :) találtam közben a csomagok között olyat is hogy Rsync ez lehet megfelelőbb :)

Mire kell ? Első körben pl. villám vagy lopás esetleges tűzkár ellen védeném az adatokat.. ezért a másik NAS 30km-re lenne a FŐNAS tól... mivel a másikNAS-t csak nagyon gyenge internet szolgálja ki.. lehet a HyperBackup hajnali mentése megfelelőbb lenne ? bár a routeren be tudom állítani mekkora sávszélesség a megengedett így ez nem téma..

Mi jelenleg be van állítva ott nem ilyen "hbk" fájl jön létre hanem 1:1 -ben megy a fájlok szinkronja.. mivel a "távoli nas eszköz" nem ilyen hanem ezt a "hbk" fájlt hozza létre ezért gondoltam az rsync-másolat ( egyverziós) menüpontot használom.

Amúgy sajnos nem tudom a Cloud Station-t munkára bírni.. egyszerűen nem tudom hogy kell.. A cloud station server fent van és "engedélyezve" állapotban van.. de az lehet nem is kellene hozzá.. csak a cloud station sharesync program.. ez a rész nem tiszta..

Amúgy van egy mappa ahol fotók vannak.. csak azt szeretném mindig menteni napi szinten vagy szinkronban tartani a másik helyen a legbiztonságosabb legegyszerűbb módon.

(#43013) #56573440 válasza Dello79 (#43007) üzenetére


#56573440
törölt tag

Szerintem mindenki úgy mentsen, és arra annyit költsön, amennyire sírna, ha az adatai elszállnának holnapra. Én leginkább beülnék a sarokba és bambán néznék magam elé sokáig...

Lehet hogy vicces, meg túlparázás, én is rohadt jól röhögtem amikor mesélik az adatvesztős sztorikat az it-s cimborák profi cuccokkal felvértezett helyekről. Olyanokat, hogy matematikai esélye alig van, és mégis beszívják, majd egy intézmény áll és bután mered ki a fejéből, hogy évek alatt felhalmozott adata ment a levesbe egy este alatt, pedig milliókat költöttek mentésre meg infrastruktúrára. Nekem nem fér bele, hogy csak b terv legyen. Ha neked igen, te boldog ember vagy ;]

[ Szerkesztve ]

(#43014) hackeeeee válasza gyugyo79 (#43010) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Én local backup-ra is használom, vagyis egyik vinyóról mentek a másikra, a cloud mappát. :) Ezért is fura nekem. De tény, hogy van mellette pár fájl, de minden azonos.

Véleményem szubjektív...

(#43015) dmc válasza Borisz76 (#43003) üzenetére


dmc
aktív tag

Köszönöm szépen igen igazad van! Arra gondoltam én is :D
Köszi utánanézek hogy mégis milyen
Tehát akkor a Transmission nem lehet rá telepíteni ?
Közben megtaláltam a választ :D

[ Szerkesztve ]

(#43016) bb.bocs válasza gyugyo79 (#42994) üzenetére


bb.bocs
őstag

köszi a választ, nagyonnem jutottam még idáig hogy belemásszak kicsit jobban :D

(#43017) Richi78


Richi78
csendes tag

Sziasztok!

Van egy 718+ os nasom amire ma ráküldtem a mai frissítést, de most nem akar bebootolni.
Bootloopba került folyamatosan csak felpörög a ventillátor és kész .
Villog a bekapcsolónál lévő kék led .
Ha kiveszem a lemezt és lehúzok róla mindent, akkor is ezt csinálja .
Javaslat??

(#43018) Mezga Aladár válasza Richi78 (#43017) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Kínos. Szerviz.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#43019) Dello79 válasza Richi78 (#43017) üzenetére


Dello79
aktív tag

Miért küldted rá ? Mi nem volt jó ?

(#43020) WaterWave


WaterWave
veterán

SSH-t szeretném aktiválni...
Amit eddig benyomtam, az a vezérlőult - ssh szolgáltatás engedélyezése... 22-es port
Kérdés változtassam-e meg, és nyissam-e ki routerben a portot? Ha meg kell változtatni mire célszeru?

Valamint macbook pro-ra os high sierra van ssh elérésünk? Ugynevezett putty féle alkalmazás vagy felejtős?

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#43021) WaterWave


WaterWave
veterán

Amire eddig jutottam 10000 - 64000 ig, bármelyik port jó, routere kinyit, és cyberduck alternatíva jó macre... de most próbálgatom

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#43022) gyugyo79 válasza WaterWave (#43021) üzenetére


gyugyo79
addikt

Jól rémlik, hogy van VPN -en beállítva ? Ha igen akkor hagyd az alap porton a NAS -on és ne nyiss rá portot a routeredben. Használd VPN -en át alap porton inkább ha meg tudod oldani.

Vagyis így is megváltoztathatod csak nem fontos ha internet felől nem elérhető ;)

[ Szerkesztve ]

(#43023) WaterWave válasza gyugyo79 (#43022) üzenetére


WaterWave
veterán

Van igen, de akkor meg sipákol a biztonsági tanácsadó hogy alapon hagytam a portot...

adminnal jelentkezek be ami egyelőre le van tiltva a felhasználói felületben vagy azzal jelentkezek be vele amivel dsm adminfelületre?

[ Szerkesztve ]

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#43024) gyugyo79 válasza WaterWave (#43023) üzenetére


gyugyo79
addikt

Amivel a DSM-be ha az admin le van tiltva akkor azzal nem is szabadna tudni belépni. Ezért ne engedélyezd vissza. Úgyis root kell a lényegesebb változtatásokhoz amihez meg a sudo -t kell használni és azt meg minden admin jogú felhasználó egyformán tud használni.

(#43025) Richi78 válasza Dello79 (#43019) üzenetére


Richi78
csendes tag

Azért,mert biztonsági frissítések voltak benne?!

(#43026) gary89 válasza Dello79 (#43019) üzenetére


gary89
csendes tag

Nekem is már felajánlja a 6.2-t de még várok vele szerintem az első javítócsomagig... DS115

(#43027) Mezga Aladár válasza gary89 (#43026) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

első javítócsomagig

Az már megvolt.

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#43028) Dello79


Dello79
aktív tag

De pl. akiknek régi a rendszerük és frissítenek.. mivel ezek OS-t érintő változások nem csak sima biztonsági "patch"-ek.. szerintem sokak fejében nem úgy jön le mint egy komoly dolog.. ott az a gomb.. frissít.. mi baj lehetne... de ez kb. olyan mintha Windows 7 -et használnál.. jönne egy frissítés hogy helló' itt a Windows 10 .. akarod a frissítést ? ... szerintem sokan átgondolják eszükbe jut a millió játék, az office , a progjramjai.. hogy ez most tényleg egy OS telepítés lesz és tényleg helyesen végbe fog menni minden programnál ? :) :)

Amúgy pont volt ilyen anno.. windows-ban mikor nyomatták , hogy akkor ingyenes a win10.. többet csináltam.. de mindig kellett valamit ügyeskedni :) Szóval nem vagyok az update ellen.. de ilyen verzió váltáskor full lementenék minden adatot + konfig fájlt ha valami gáz van akkor se legyen gáz.

De amúgy a példánál maradva.. nagy cégek iszonyatos lassan és óvatosan cserélnek fő verziókat.. mert ugye mi szükség van rá ha biztonságos és stabil amit használnak.. jó nem a legfrissebb de működik.. cégnél most is pl. win7-et nyomogatok tök jó atomstabil 10 éves rendszer otthon persze win10 van de ezzel sincs gond tudja amit kell.

A kérdés, mit tud a DSM 6.2 ami kell ? ( mert a mostani rendszered is biztonságos , hisz a biztonsági frissítéseket le se lehet tiltani a rendszerben ) Ha a mostani tud mindent akkor meg miért kell piszkálni a jól működő rendszert..

(#43029) Mezga Aladár válasza Dello79 (#43028) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

de ilyen verzió váltáskor full lementenék minden adatot + konfig fájlt ha valami gáz van akkor se legyen gáz.

Aha, nálam 4 db 3TB lemez. Nem igazán kivitelezhető.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#43030) kgymac válasza Dello79 (#43028) üzenetére


kgymac
őstag

6.2 legszimpibb újítását gyugyó76 már linkelte 1-2-3 napja. Több megosztást tudsz összefogni egybe.
Ez linkekel jelenleg is megoldható, a share1 -ben létre kell hozni egy linket a share2-re ssh-n.
Vagy gyugyó76 javasolta módszer a mentéshez: mount share2 a share1 egyik üres könyvtárába. Ezt már a winxp is tudta ntfs alatt, az unixok meg indulástól. A gyári megoldás azért szebb.

(#43031) Sanya válasza Dello79 (#43028) üzenetére


Sanya
nagyúr

Biztonsági frissítést mindig fel kell rakni.

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#43032) Dello79 válasza Sanya (#43031) üzenetére


Dello79
aktív tag

A DSM 6.2 nem biztonsági javítás az maga az új rendszer.. a biztonsági javításokat visszamenőleg az ősrégi modellek és DSM verziók is megkapják...

(#43033) gyugyo79 válasza Dello79 (#43032) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha megkérlek alá támasztod hiteles linkekkel az állításodat. Gondolom valahol olvastad, hogy a DSM alatt lecserélték az operációs rendszert. Kernel változott valamelyik architektúra alatt?

[ Szerkesztve ]

(#43034) szjeno


szjeno
újonc

Sziasztok! 1 éve használunk munkahelyen egy Synology DS216play NAS-t, és most először gondom lett vele... 2db 4TB-os WD Red HDD ketyeg benne, RAID-ben. Napi mentés készül rá, és elértünk oda, hogy majdnem betelt. Arra gondoltam, az egyiket kiveszem, beteszek egy újat, formázom, aztán beállítom a RAID-et, letörlöm a rajta lévő adatokat, és hátradőlök... Rá kellett jönnöm, hogy ez nem egészen így működik... Csere után veszettül elkezdett sípolni a szerkentyű, nem lehetett elérni a webes felületet... aztán mikor visszatettem a régi HDD-t, akkor sérülésre hivatkozott...
Rengeteg fórumot megnéztem, de sehol nem találtam rá megoldást, így:
Abban kérnék segítséget, hogy tudom megoldani a zavartalan további működést az egyik HDD cseréjével?
Tehát ugyanakkora HDD-t raknék bele, RAID-ben, ahogy eddig működött.
Előre is köszönöm!

(#43035) Borisz76 válasza szjeno (#43034) üzenetére


Borisz76
veterán

RAID1 vagy SHR esetén a 2 db lemez tulajdonképpen egymás másolata.

Kikapcsolt állapotban kiveszed valamelyik 4 TB-s lemezt és beteszel helyette egy 6-8 TB-s diszket.
Bekapcsolás után a kötetet helyre kell állítani.
Ekkor a meglévő adatokat átmásolja az új lemezre.
Ez a folyamat hosszú időt igényel.

Ha megvagy akkor megint kikapcsolod és cserélheted a másik 4TB-s lemezt is nagyobbra.
Megint kötet helyreállítást kell végezni.

Ha befejezte akkor lesz elérhető a 6 vagy 8 TB ( amiből 4 TB már ugye foglalt!!! ).
Attól függően , hogy mekkora lemezt tettél bele.
Egyforma méretű lemezeket használj!

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#43036) bb.bocs


bb.bocs
őstag

Ismét itt.
video stationban csináltam egy nyilvános linket, egy videót szeretnék megosztani. full hds videó. csinál egy linket majd amikor szeretném megnyitni közli hogy a sajátgép nem támogatja aa videoformátumot. Ha nem osztom meg tökéletesen megy. mi lehet a gond? nem értem a logikát hogy ha a nason megy a video stationban, akkor megosztva miért nem?

(#43037) bb.bocs válasza bb.bocs (#43036) üzenetére


bb.bocs
őstag

nyilvános megosztás: átkódolás engedélyezése után megy a történet. kérdés viszont, hogy elvielg több 4ks videót tud egyidejüleg streamelni a nas, viszont ez egy sima full hd videó megosztva, és 100% on pörög a proci. ez normális? vagy lelehet csökkenteni a procihasználatot minőségromlás nélkül? ds 218+

(#43038) Borisz76 válasza bb.bocs (#43037) üzenetére


Borisz76
veterán

Az átkódolás engedélyezése esetén a NAS procija "röptében" újrakódolja a filmet olyan formátumra amit már a kliens le tud játszani. Ezért akad ki 100%-ra a CPU használat.

Ha lehet , akkor kapcsold ki ....( csak stream-eli , továbbítja az adatokat ilyenkor ).
Ezzel tudod csökkenteni a proci terhelést.
Cserébe a kliensen zajlik a kódolás....tehát azt terheli a folyamat.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#43039) bb.bocs válasza Borisz76 (#43038) üzenetére


bb.bocs
őstag

ahaaa értem. viszont akkor nem indul el a film se chromeban se firefoxban, közli amit fentebb írtam :( így viszont kiakad a nas :D

ui: most visszaesett hitelen 50% ra kb. (lehet betöltötte a videót annál aki nézi?)

[ Szerkesztve ]

(#43040) Borisz76 válasza bb.bocs (#43039) üzenetére


Borisz76
veterán

De ha otthon nézed a filmet , akkor minek a böngésző ?
Értem én , hogy Video Station de itthon én sem használom.

Fel vannak csatolva a megosztott mappák, mint hálózati meghajtó és a Total Commander-el használom, keresek, másolok. Film indításánál pedig a MPC-HC indul el automatikusan.

Távolról ( Pl. : tabletről , telefonról ) pedig a File Stationnal csatlakozom ( Quick Connect-el ) és az androidos rendszeren 2 playert is használok.....ízlés és tudás szerint ( VLC , MXPlayer )

A linkel megosztott videókat még nem próbáltam...oda azért a feltöltési sebességed is legyen elegendő !

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#43041) bb.bocs válasza Borisz76 (#43040) üzenetére


bb.bocs
őstag

Azért terveztem mert most pl egy filmet megosztanék ismerősömmel,és tegyük fel nem ért hozzá. kap egy linket megnyitja nézi... de most mindent lelővök, mégis alapból affmpeg kiakasztja a nast kb :D

(#43042) bb.bocs válasza bb.bocs (#43041) üzenetére


bb.bocs
őstag

tegnap hogy variáltam a nason, a videostation megy, de a telón a ds station nem igazán. pörög pörög majd közli hogy ezt a hivatkozást nem tudja lejátszani.
mit állíthattam el?

(#43043) kgymac válasza bb.bocs (#43042) üzenetére


kgymac
őstag

Ezt inkább neked kéne tudni ;]

(#43044) claire78 válasza bb.bocs (#43042) üzenetére


claire78
senior tag

Telepitsd a DS File-t. 😉

(#43045) Dolphine


Dolphine
addikt

Sziasztok!

Elég érdekes dolog történt ma a NAS-al.
Adott egy DS218-as NAS + APC Back-UPS BX950U-GR. Amikor a két eszközt összekötöttem, a DS 9400 másodperc időt jósolt, ami közel 2,5 óra!
Ma nálunk áramszünet van, ezt tudtam. Meg is érkezett az email, hogy a NAS-hoz csatlakozott szünetmentes akkumulátoros üzemmódba lépett, viszont 14 perccel később ezt az üzenetet kaptam:

A(z) DS218 eszközhöz csatlakoztatott szünetmentes áramforrás lemerülőben van. Az összes szolgáltatás leáll. A szolgáltatások a szünetmentes áramforrás helyreállása után újraindulnak.

Na, ez most hogy? :Y

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#43046) gyugyo79 válasza Dolphine (#43045) üzenetére


gyugyo79
addikt

A beállításoknál hagytad az alapértelmezetten, hogy alacsony akkumulátor szintig ? Újonnan vetted az APC -t (Ha igen akkor milyen idős?)? Csak a NAS van rádugva?

[ Szerkesztve ]

(#43047) bb.bocs válasza claire78 (#43044) üzenetére


bb.bocs
őstag

minden ismerösöm gépére akivel egy videót akarok megosztani? :P

(#43048) bb.bocs válasza kgymac (#43043) üzenetére


bb.bocs
őstag

a nyilvános megosztásnál a kódoslást állítottam át igaán ami oylan. mégis akármire rakom a video station közli Nem lehet lejátszani ezt a hivatkozást.

(#43049) Dolphine válasza gyugyo79 (#43046) üzenetére


Dolphine
addikt

Az alapértelmezett beállítást megváltoztattam, viszont azóta érkezett egy 6.2-es frissítés, nem tudom, hogy ez átírta-e ezt.
Áthidalási időnek 2 óra! lett megadva emlékezetem szerint, de erre nem esküdnék meg, de biztos, hogy nem 5 perc!
Az APC március óta van a birtokomban, én újként vettem.
A NAS-on kívül egy T-Home-os Speedport router van még rákötve.

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#43050) hackeeeee válasza Dolphine (#43045) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Mennyi idős a UPS?

Jah, olvasom épp.. Hát ott pedig lehet, hogy valami beállítási dolog van, vagy nem kerek valami az akkuban. Otthon majd ki kell próbálni, és ellenőrizni kell.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.